Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

het zwaard
0
Henk Hesel : Die VN afgezant heeft beelden van vorig jaar en van zondag geplaatst waarbij die politiehond zolang in de arm van die demonstrant beet dat hij wsl zijn arm moet missen ( was Zwaardje nog zo trots op ).

Waar en wanneer heb ik geschreven dat ik daar zo trots op was . Verklaar u nader ?
het zwaard
0
Coronapil voor thuisgebruik deze maand al beschikbaar
Dirk Ramaekers, hoofd van de in december opgerichte Taskforce Covid-Therapeutics, hoopt deze maand al zogenaamde "coronapillen" in te zetten voor thuisgebruik. "Maar dit is geen wondermiddel en zeker geen alternatief voor vaccinatie", zegt hij woensdag in Het Belang van Limburg.

meedoen-of-winnen
1
ik vind dat er een discrepantie bestaat tussen enerzijds het recht om te mogen demonstreren, en anderzijds de plicht om dat dan te moeten melden en daar goedkeuring voor te moeten krijgen
het zwaard
0
Biden vestigt hoop op coronapil
De anticoronapillen van farmaceut Pfizer gaan het aantal slachtoffers en ziekenhuisopnames drastisch verlagen, verwacht de Amerikaanse president Joe Biden. Zijn regering heeft de bestelling verdubbeld tot 20 miljoen.
Bron: ANP
Toezichthouder FDA gaf kort voor kerst goedkeuring voor het gebruik van de Paxlovid-pillen, die vooral zijn bedoeld voor patiënten die veel risico lopen. De kosten van de eerste bestelling van 10 miljoen pillen bedroeg 5,3 miljard dollar (4,7 miljard euro).

Net als andere landen kampen de VS met een grote toename aan besmettingen als gevolg van de omikronvariant. Maandag werd een dagrecord van ruim 1 miljoen nieuwe gevallen opgetekend.

Niet-ingeënte mensen krijgen veel vaker te maken met ernstige ziektesymptomen. Biden noemde het dan ook "een pandemie van de ongevaccineerden" en riep iedereen nogmaals op een prik of een booster te halen. Mensen gaan dood terwijl dat niet nodig is, zei hij, net als de Britse premier Johnson eerder vandaag.

Ook België heeft een bestelling geplaatst voor de Paxlovid-pillen van Pfizer en voor Molnupiravir, een coronamedicijn van Merck. Beide medicijnen kregen eind vorig jaar een voorlopige goedkeuring van het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA). Ook Duitsland plaatste een bestelling.
het zwaard
0
Vaccinwetenschapper Oxford: “We kunnen de hele planeet niet elke zes maanden vaccineren”
Andrew Pollard, de directeur van Oxford Vaccine Group - die samen met het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca een van de coronavaccins ontwikkelde - waarschuwt dat het volgens hem niet mogelijk is om de hele wereld meerdere keren per jaar een boosterprik te geven. “We kunnen de planeet niet elke vier à zes maanden vaccineren. Dat is niet houdbaar of betaalbaar”, aldus Pollard in een interview met de Britse krant The Daily Telegraph.

Bron: CNN

Pollard benadrukt bovendien dat het in de toekomst nodig is om vooral op de kwestbaren binnen de maatschappij te focussen, in plaats van doses te geven aan iedereen met een leeftijd van 12 en ouder. Meer data is nodig om met zekerheid te kunnen zeggen “of, wanneer en hoe vaak mensen die kwetsbaar zijn nog bijkomende doses moeten krijgen”, zegt de professor. Pollard onderlijnt dat er eveneens meer wetenschappelijk inzicht moet komen voor we massaal beginnen met de toediening van een vierde prik, waarvoor Israël al het licht op groen heeft gezet.

Ongelijkheid
In een interview met het Britse televisiekanaal Sky News stelde de professor eerder al de ongelijkheid in de vaccin-uitrol aan de kaak. “Vandaag heeft minder dan 10 procent van de mensen in landen met lage inkomens een eerste dosis gekregen”, klinkt het. Ook om die reden vindt Pollard het niet logisch om wereldwijd al op regelmatige basis vierde doses toe te dienen.

Toch sloot de professor het interview positief af en gelooft hij dat we het ergste van de coronapandemie al hebben doorgemaakt. “De wereld moet gewoon nog door de winter komen”, aldus Pollard.
het zwaard
0
President Macron vastbesloten niet-gevaccineerden “tot op het einde” te “pesten”
In een vraaggesprek met de krant Le Parisien heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag gezegd vastbesloten te zijn de ongevaccineerden "tot op het einde te willen” pesten door "hen zoveel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociaal leven te beperken".

"De niet-gevaccineerden, ik heb veel zin om hen te pesten. En we zullen dit ook tot op het bot blijven doen. Dat, dat is de strategie", zei het Franse staatshoofd. Hij benadrukte verder dat dringende operaties moeten worden uitgesteld omwille van een aantal mensen dat zich weigert te laten vaccineren. "Dit is het beste argument voor de strategie van de regering."

"Hoe kunnen we dit in de kiem smoren? Door hen nog meer te irriteren. Ik ga ze niet in de gevangenis stoppen of ik ga ze niet met geweld laten inenten. Maar vanaf 15 januari kunt u ongevaccineerd niet meer op restaurant, geen koffie meer gaan drinken of niet meer naar het theater gaan", klonk het verder.

Vanuit politieke hoek komt er heel wat reactie op de uitspraken van Macron. De rechts-populistische Marine Le Pen vindt dat de president hiermee "de natie hardnekkig verdeelt" en van ongevaccineerden "tweederangsburgers" maakt. De linkse partij LFI spreekt dan weer van een "schrikwekkende uitspraak".

Chiddix
0
Wat cijfers. Frankrijk 264000 besmettingen, VK 218000 en VS 885000(4/1). Zijn records. Maar als je er niet erg ziek(omicron) van wordt , moet je erdoorheen kijken?
Heb nog niets gelezen over de impact van omicron op mensen met overgewicht, gevaccineerden en ongevaccineerden. Op dit moment gaat het nog goed in het ziekenhuis(1693) en IC(464).
jowi
0
quote:

de tuinman schreef op 4 januari 2022 22:29:

[...]

Gelukkig hebben we in Nederland niet zo'n invloedrijke ophitser.
Wat dacht je van Willem Engel
de tuinman
3
quote:

jowi schreef op 5 januari 2022 08:24:

[...]

Wat dacht je van Willem Engel
Die heeft zeker niet zoveel invloed als de president van de VS.
Ik ben zeer benieuwd naar de aanklacht tegen hem.
Hopelijk kan hij ter verantwoording worden geroepen voor de maatschappelijke schade die hij heeft aangericht.
voda
1
Hij is het grote gevaar!!

President Macron vastbesloten ongevaccineerden dwars te zitten: ’Ik heb veel zin om ze te pesten’
Updated 18 min geleden
50 min geleden
in BUITENLAND

PARIJS - In een interview met krant Le Parisien heeft de Franse president Emmanuel Macron dinsdag gezegd vastbesloten te zijn mensen zonder coronavaccinatie „tot het einde te willen pesten” door „hen zo veel mogelijk de toegang tot activiteiten in het sociale leven te beperken.”

De Franse president Emmanuel Macron. ANP / AFP

„De ongevaccineerden: ik heb veel zin om ze te pesten. En we zullen dit ook tot op het bot blijven doen. Dat, dat is de strategie”, zei het Franse staatshoofd. Hij benadrukt verder dat de zorg onder druk is komen te staan „door een aantal mensen dat zich weigert te laten vaccineren. Dat is het beste argument voor de strategie van de regering.”

„Hoe kunnen we dit in de kiem smoren? Door hen nog meer te irriteren. Ik ga ze niet in de gevangenis stoppen of ik ga ze niet met geweld laten inenten. Maar vanaf 15 januari kunnen ongevaccineerden niet meer naar een restaurant, geen koffie meer drinken in een café of naar het theater gaan”, klonk het verder.

Reacties
Politieke rivalen van Macron reageren geërgerd op het interview. Marine Le Pen van het rechtse Rassemblement National verweet de president „tweederangs burgers” te creëren. De uiterst linkse Jean-Luc Mélenchon sprak over „walgelijke” uitspraken en Damien Abad van Les Républicains zei dat de president blijk gaf van „kinderachtig cynisme.”

De ophef komt op een gevoelig moment. De regering probeert nieuwe wetgeving door het parlement te loodsen die een vaccinatiebewijs verplicht voor restaurant- en cafébezoek, evenementen en het openbaar vervoer over langere afstanden. Een negatief testbewijs volstaat dan vanaf 15 januari niet langer om op veel plekken binnen te komen.

De discussie in het parlement over de wetgeving verloopt echter moeizaam en is herhaaldelijk stilgelegd. Het debat gaat woensdagmiddag verder.

www.telegraaf.nl/nieuws/1867603146/pr...
het zwaard
1
Minder voorspelbaar gevolg van pandemie: vrouwen gooien massaal hun beha aan de kant (en 3 andere verhalen uit 2021 over impact van corona)
Dat het coronavaccin niet het beloofde ticket naar de vrijheid bracht en hoe samenleven met een virus ons allemaal zwaar valt, werd elke dag duidelijk in het nieuwsoverzicht. Maar corona leerde ons ook verrassende lessen over hoe massahysterie kan ontstaan en waarom borsten zich liever vrij voelen.
Leve de vrijheid !
Chiddix
0
Niet alleen in Nederland zijn er problemen met invoering 2G. Ook in Frankrijk. Zie bovenstaand artikel. Moet ingaan op 15 Januari. Alleen het parlement moet het nog goedkeuren anders gaat 2G niet door. Lees 2Gplus want zonder boosterprik heb je geen optimale bescherming meer tot 75%.
Nederland moet 13 miljoen boosterprikken zetten. Zal mij benieuwen of men de 10 miljoen haalt. Gisteren was het totaal 4,7 miljoen. Is wel slordig als je twee prikken hebt gehaald of 1(Janssen) en je zegt, ik zie de noodzaak er niet van in nog een derde prikje te halen.
okeanos
1
Waarom beleggers zo relaxed zijn rond omikron
In zijn altijd lezenswaardige 'Early Morning Reid' ochtendbrief legt Deutsche Bank-hoofdstrateeg Jim Reid uit waarom beleggers zo relaxed zijn over de omikronvariant van het virus.

'Het Vereningd Koninkrijk rapporteerde gisteren 219.000 besmettingen, Frankrijk 272.000 en de Verenigde Staten 1,08 miljoen. Ook al zijn deze cijfers alarmerend, het is evengoed indrukwekkend dat waar cijfers beschikbaar zijn er nauwelijks een toename is van patiënten die beademingstoestellen nodig hebben en ook het aantal ziekenhuisopnames ver onder de piek blijft'.
Reid besluit: 'Op dit ogenblik blijft de thesis overeind dat er met omikron een grote ontkoppeling is tussen besmettingen en slachtoffers'.
Bulletje Rozenwater
3
OMT met dat kut model van ze. Allemaal de laan uit en andere mensen graag. Kut land. En kut Rutte met zijn visieloze vermijdpolitiek:

www.linkedin.com/posts/jeroen-van-der...

JEROEN VAN DER HILST

Internist- infectious disease specialist
1 d · Bewerkt

Verbijsterend om te horen. Het totaal ontkennen van alle wetenschappelijke data over ernst van omicron en de kans op ic opname. En dan zelfs denemarken als voorbeeld noemen. Daar liggen nu 46 mensen op IC (van 433 beschikbare bedden). Met een langzame afname van de bezetting na 5 weken omicron.
De huidige IC bezetting van de hele UK plus die van heel Zuid-Afrika plus die van Denemarken plus die van Noorwegen, samen meer dan 125 miljoen inwoners, is BIJ ELKAAR OPGETELD lager dan wat volgens het rekenmodel van RIVM in het gunstigste geval alleen in Nederland zou liggen.
Een heilig geloof in je model en de realiteit ontkennen als die zich niet wil houden aan je model. Bizar.

Hoop niet te veel op beëindiging coronamaatregelen, zegt OMT-lid Bonten -


Ik roep dit (minder onderbouwd) ook al weken als ik chagrijnig ben op dit forum.
het zwaard
0
KNW : Ik roep dit (minder onderbouwd) ook al weken als ik chagrijnig ben op dit forum.
Quote

Het is altijd goed om jezelf te kennen .
het zwaard
0
De Duitse viroloog Christian Drosten beschouwt omikron als dé variant waarbij het virus endemisch wordt en dat is op zich hoopvol nieuws, ‘maar tot die tijd wordt het zwaar en zullen we voor grote uitdagingen komen te staan’. Hij pleit daarom voor de invoering van een 1G-maatregel.

kve, em

Indien de huidige coronamaatregelen niet het verhoopte resultaat opleveren, moet gedacht worden aan 1G waarbij de G staat voor geboosterd, zo pleit de topviroloog vrijdag in de krant Süddeutsche Zeitung.

In Duitsland is al geruime tijd de 2G-regel van kracht. Dit betekent dat enkel mensen die gevaccineerd of genezen zijn, toegang krijgen tot bijvoorbeeld musea, vrijetijdscentra en veel winkels. Ongevaccineerden mogen alleen met een negatieve test naar het werk of in de trein.

Om een nieuwe golf coronabesmettingen te beteugelen, moeten de Duitsers na Kerstmis hun contacten fors gaan beperken in een zogenoemde ‘lockdown light’. Vanaf 28 december mogen gevaccineerden en genezen mensen nog maar met maximaal tien mensen bijeenkomen, zowel binnen als buiten. Uitgezonderd zijn kinderen tot 15 jaar. Voor ongevaccineerden golden al beperkingen bij hun contacten.

Als de contactbeperkingen ‘niet werken zoals verhoopt, moet je kijken of je geen 1G moet invoeren - en de G staat dan geboosterd’, zegt Drosten, tevens directeur van het Instituut voor Virologie van het Charité-ziekenhuis in Berlijn. Hij redeneert dat degenen die recent een booster hebben gekregen, waarschijnlijk minder bijdragen aan de verspreiding van het virus en ook beter beschermd zijn tegen ziekte. ‘Bij de deltavariant was 2G of 3G misschien voldoende, maar nu herschrijft omikron de regels’, verklaart de viroloog.

Bulletje Rozenwater
2
quote:

het zwaard schreef op 5 januari 2022 09:26:

KNW : Ik roep dit (minder onderbouwd) ook al weken als ik chagrijnig ben op dit forum.
Quote

Het is altijd goed om jezelf te kennen .

Er is niets nuttelozer dan op forums typen en dat gaat vaak vanuit chagrijn, geld voor de meesten hier denk ik :).

Ik vind de onbeschrijfelijke domheid van onze regering en het OMT in bijzonder gewoon ergerlijk. Typ het even weg. Dan weer vrolijk verder, alles gaat goed hier verder.
Chiddix
0
quote:

KooptNederlandscheWaar schreef op 5 januari 2022 09:18:

www.linkedin.com/posts/jeroen-van-der...

JEROEN VAN DER HILST

Internist- infectious disease specialist
1 d · Bewerkt

Verbijsterend om te horen. Het totaal ontkennen van alle wetenschappelijke data over ernst van omicron en de kans op ic opname. En dan zelfs denemarken als voorbeeld noemen. Daar liggen nu 46 mensen op IC (van 433 beschikbare bedden). Met een langzame afname van de bezetting na 5 weken omicron.
De huidige IC bezetting van de hele UK plus die van heel Zuid-Afrika plus die van Denemarken plus die van Noorwegen, samen meer dan 125 miljoen inwoners, is BIJ ELKAAR OPGETELD lager dan wat volgens het rekenmodel van RIVM in het gunstigste geval alleen in Nederland zou liggen.
Een heilig geloof in je model en de realiteit ontkennen als die zich niet wil houden aan je model. Bizar.

Hoop niet te veel op beëindiging coronamaatregelen, zegt OMT-lid Bonten -

Citeerde vanmorgen het OMT die zei, nog geen versoepelingen want er is nog veel onzekerheid. Waarschijnlijk neemt het nieuwe kabinet dit over want op 17 Januari gaat men pas praten onder welke voorwaarden alles weer opengaat.
Rowi62
1
Er zullen wel oproepen komen om 2G of 1G te boycotten. Zou verstandig zijn als de werkgeversverenigingen en het MKB etc samen een standpunt bepalen hoe hier mee om te gaan. De meesten zijn zo vervlochten met de politiek dat ik er weining van verwacht.

Zie de zwembaden. De rechter geeft 2 gemeentes gelijk en de KNZB herhaalt maar eens het regeringsstandpunt dat het alleen voor die twee gemeentes geldt. Subsidie !
R dayhigh
4
quote:

Chiddix schreef op 5 januari 2022 09:09:

Niet alleen in Nederland zijn er problemen met invoering 2G. Ook in Frankrijk. Zie bovenstaand artikel. Moet ingaan op 15 Januari. Alleen het parlement moet het nog goedkeuren anders gaat 2G niet door. Lees 2Gplus want zonder boosterprik heb je geen optimale bescherming meer tot 75%.
Nederland moet 13 miljoen boosterprikken zetten. Zal mij benieuwen of men de 10 miljoen haalt. Gisteren was het totaal 4,7 miljoen. Is wel slordig als je twee prikken hebt gehaald of 1(Janssen) en je zegt, ik zie de noodzaak er niet van in nog een derde prikje te halen.
Waarom is het slordig om dat te zeggen? De situatie is veranderd, een ieder mens dient juist naar mijn mening iedere verandering in de situatie voor zichzelf af te wegen en hier een bewuste keuze in te maken. Dat kan ik alleen maar aanmoedigen. Het is niet zo dat als je een prik genomen hebt, je tot het groepje gevaccineerde behoort . ditzelfde geld voor hen die geen prik genomen hebben maar nu toch besluiten om dat wel te doen.

Ik ben overigens de polarisatie naar deze twee ontstane kampen ontzettend zat, wel of niet gevaccineerd lijkt de maatstaaf tot hoe men sociaal tegenover elkaar en in relatie staan. een ieder die dus bereid is om van mening te veranderen door nieuwe feiten of juist ter discussie stellen van bepaalde zaken die eerst als gedrongen feit aangenomen zijn maar toch genuanceerd moeten worden heb ik respect voor. Hulde, blijf jezelf informeren en gebruik het verstand.

59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2735 2736 2737 2738 2739 2740 2741 2742 2743 2744 2745 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%