Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
jowi
0
quote:

objectief schreef op 18 januari 2022 16:33:

[...]

Nederland had altijd al een voorbeeldfunctie. De anderen zullen zeker volgen.
Ooh, is dat. Begin de indruk te krijgen dat zelfs binnen de EU we een "vreemde eend in de bijt" zijn.
Ofwel een van de enkele wrekkige.
Chiddix
1
Heb alleen de verklaring gevolgd van Rutte op de buis en Wilders zijn betoog. De rest vind ik niet zo interessant. Dat hoor ik vanavond wel(bijzonderheden) in een samenvatting. Smaakmaker Baudet meldde zich ook nog ziek. Is een gemis als hij zijn mond maar houdt over corona , blijft het een boeiende spreker.
leek2018
2
quote:

objectief schreef op 18 januari 2022 16:28:

[...]

En ere wie ere toe komt: D66 was wel een van eersten die dat oppakte.
Ja, maar wel die een bijdrage leveren ter grootte van een klein zandkorreltje door Nederland belangrijker vinden dan de slok op een borrel, die de gemiddelde Nederlander dan moet missen.
JP Samosa
1
quote:

objectief schreef op 18 januari 2022 16:28:

[...]

Ja, keuzes. Maar als je nu nog steeds niet begrepen hebt, dat klimaat nr.1 het probleem is dan heb je wat genist.
En ere wie ere toe komt: D66 was wel een van eersten die dat oppakte.
De bekende reactie van klimaat/Europa sajassins

Blind voor andere positieve geluiden die niet 100% aan het eigen gelijk voldoen

Kaviaar
1
Ik hoorde vanmiddag al tijdens het debat, dat de VVD de spelregels heeft aangepast.
Van € 4 miljard naar nu ineens € 29 miljard.

Kaag helpt ons het water aan de lippen voor nu en de komende generaties.
rene l
7
Gisteren was het de meest depressieve dag van het jaar maar vandaag is het al niet veel beter.
We moeten de laatste eindjes flink aan elkaar knopen, de broekriem aanhalen, en ik zei vanmorgen nog tegen mijn vrouw nadat ik Rutte zag, ik heb eigenlijk hele andere plannen met een stuk touw, en welke boom voor ons huis zal ik selecteren.

Tja, afgelopen zaterdag gingen de winkels onverwacht weer open.
Ik ben nog even naar het centrum gefietst en had weinig illusies, ik had verwacht dat het er stervens druk zou zijn, maar heel verrassend, er waren weinig mensen op de been, uitbundig zagen ze er niet uit, opgelaten, en niet echt lekker in hun vel, ze zijn er helemaal doorheen.
Het blijkt ook wel, het geld raakt op, en velen hebben geen rooie cent meer te makken, en kijk eens hoeveel winkels en restaurants de deuren voorgoed hebben gesloten, ze zijn zo failliet als de pest, grote schulden, hun pensioenpot er doorgedraaid.

Ik hoorde het vorige week ook op tv, huren worden niet voldaan, leningen aan de bank worden opgeschort, onbetaalde rekeningen blijven openstaan, alles wordt nu nog gedekt door de overheid.
Het is wachten op wie het eerst knippert met de ogen, er is een gigantische faillissementsgolf aanstaande.

Op de markt heb ik nog even toegeslagen, een grote bloemkool voor 1 Euro waar je 2 dagen van eten kunt, een kilo rundergehakt, slechts 3 Euro, echte vooroorlogse prijzen.

En ze hadden ook 2 kippen met weinig vlieguren voor 5 Euro, onthoofd, kaalgeplukt, ontdaan van de ingewanden en voorgegaard.
Ja, zo voel ik mij op dit moment ook,, ik zit ook niet lekker in mijn vel, velen maken zich hier zorgen over hun AOW, maak je toch niet zo druk, zelf heb ik er namelijk nog geen enkel zicht op wanneer ik officieel met pensioen mag.

Mevrouw Kaag voelt zich onveilig in haar huis, laat me toch niet lachen, haar adres kwam op straat te liggen, maar kijk eens naar Wilders, hij kan al meer dan 10 jaar niet zonder beveiliging over straat.
Maar na een paar minuten zoeken vind je vanzelf het adres van haar op internet, en weet je waar ze woont, ze woont naast haar buren.
Ik heb eens even ingezoomd op haar huis, een rijtjeswoning, slecht onderhouden van buiten, en eerlijk gezegd, als ik het geld zou hebben dan zou ik zo'n huis helemaal niet willen kopen.
En hoezo onveilig, loop via Google maar eens bij haar door de straat, veiligheidscamera's in overvloed.

Dan heb ik wel te doen met Hugo, hij woont net als ik ook in een achterstandswijk, en ja, dan gebeurt er buiten wel eens wat.
En dan zie je van hem een foto op twitter toen hij naar de toespraak van zijn opvolger zat te kijken, met zijn clownsschoenen op de tafel, een grote bak met popcorn, en ja, een flesje alcoholvrij bier.
Ik denk dan, man, wat ben je toch een geboren loser, je snapt nergens wat van, en straks de bouw in de put helpen, wees toch verstandig en wordt gewoon weer onderwijzer.

En dan komt Kuipers.
Deze man heeft meer dan 10 jaar terug midden in de bossen een huis laten bouwen voor meer dan 3 Miljoen, ik weet ook waar hij woont, ik kan er zo langs fietsen.
Hoe heeft hij dat nu geflikt als arts, het schijnt wel zo te zijn dat dokters goed zijn in beleggen.

En nu minister tegen een schamel salaris, hooguit 3 jaar, en dan heeft hij de pensioengerechtigde leeftijd bereikt.
Waarom doet hij dit nu, waarschijnlijk is het toch zijn ego, nog even flink in de schijnwerpers staan en straks kunnen zeggen dat hij ook nog minister geweest is.

1G, 2G, 3G en straks 5G, is ons leven nog wel veilig, net als onze veiligheid, kunnen we bespionneerd worden door ongure lieden die op onze gegevens uit zijn, net als de IQ code, verpakt in de ultieme toegangscontrole.
Het zal nog een heel gevecht worden, maar we gaan dit toch niet pikken en onze laatste vrijheid opgeven.

Wilders ging er vanmorgen met het gestrekte been in, eigenlijk geef ik hem groot gelijk, wat hij zegt denken velen en hebben velen in het verleden ook al gezegd, maar tegenwoordig mag dit niet meer.

Je moet tegenwoordig zo verschrikkelijk oppassen welke woorden je uitkraamt.

Rutte zat niet lekker in zijn vel, hij herhaalde wat woorden van anderen van vroeger, Ollungren de defensiebaas die het verschil niet weet tussen een sergeant en een majoor, en zo hoorde ik nog vele dingen waarbij de mond bij mij openviel van verbazing toen ik met de rug naar de tv zat.

Ik hoorde ik een mevrouw een beetje vreemd praten, en toen ik mij omdraaide zag ik dat het een man was, mij bekroop het gevoel dat er ergens iets bij hem knelde.

Iederéén wordt gepakt, extreme prijsstijgingen overal, geen betaalbare woningen voor onze eigen jeugd, verdere bezuinigingen op de ouderenzorg, oplopende energieprijzen die Europees totaal uit het verband gerukt zijn.
Amper stijging van het minimumloon, de AOW op de nullijn, net als met de al meermaals afgestempelde pensioenen, ze beleggen namelijk ook verplicht in negatieve Europese staatsobligaties, te zot voor woorden.
En dan maar denken dat rente dit jaar verhoogd wordt, forget it, het zal mij ook nog niet verbazen dat deze nog verder negatief gezet wordt om alle Europese problemen door te schuiven, alles is namelijk zo failliet als de pest, en alles is geoorloofd om het mislukte Eurofielenproject in leven te houden.

En dan de miljarden fondsen voor zogenaamde projecten op het gebied van klimaat en stikstof.
Heel subtiel wordt dit buiten de regering gehouden, niemand heeft er zicht op wat ze er precies mee gaan doen.
Mijn vermoeden is dat dit nog wel een staartje gaat krijgen, waar betalen ze het van, ik doe maar eens een gokje, van onze laatste spaarcenten, de pensioenpotten verder uithollen, en zo heb ik nog wel wat ideeen.

Hoe lang dit achterklap kabinet het vol blijft houden, ik heb geen idee, het is in ieder geval een dikke middelvinger naar iederéén die onder modaal zit, nota bene de hoeksteen van onze beschaving, onze economie, maar ze hebben er gewoon lak aan.

www.youtube.com/watch?v=z69sxDq3Ybc
Kaviaar
2
quote:

objectief schreef op 18 januari 2022 16:28:

[...]

Ja, keuzes. Maar als je nu nog steeds niet begrepen hebt, dat klimaat nr.1 het probleem is dan heb je wat genist.

En ere wie ere toe komt: D66 was wel een van eersten die dat oppakte.
Doel jij op dat nieuwe leiderschap?

Als er nieuwe verkiezingen waren gekomen, dan had D66 heel veel zetels verloren. Kaag heeft het zo lang laten duren die formatie. Daarom is ze totaal niet geschikt voor de politiek.
Ze vertrouwt niemand. Een goede basis hoor !
Ze kan beter een ander baantje zoeken en zich laten filmen in een tv programma, wat dan weinig kijkcijfers scoort.
jowi
4
Beste Rene,

Quote
Wilders ging er vanmorgen met het gestrekte been in, eigenlijk geef ik hem groot gelijk, wat hij zegt denken velen en hebben velen in het verleden ook al gezegd, maar tegenwoordig mag dit niet meer.

Einde quote

Als het waar is wat Wilders beweert over die moslima (lid van de hofstadgroep, het bezit wapens en hiervoor veroordeeld en nimmer afstand gedaan of excuses aangeboden) die nu tafelvoorzitter van de VVD is en haar zus die voor Groen Links in de kamer zit, begrijp ik zijn reactie wel.

Hij kan ze in de kamer zo tegen komen. VEILIGHEID !!!!!!

Zegt in dit geval ms wat meer over de naïviteit van de VVD en Groen links om zo'n radicalen lid van je partij te maken en in de kamer te loodsen.
icara
6
www.wyniasweek.nl/nederland-heeft-de-...

En gaan we daar nu 25 miljard aan uitgeven zonder goede controle

Heb vandaag met stijgende verbazing zitten luisteren. Geen geld voor de AOW, jeugdzorg of gezondheidszorg. Wel abstracte plannen voor stikstof en Co2 reductie. Ontmenselijking en ontvreemding van de maatschappij. Het CPB heeft berekend dat een kleine tegenslag catastrofale gevolgen voor het begrotingstekort kan hebben. Gierende inflatie hebben we al.

Ik begrijp dat we op weg zijn naar een nieuwe industriële revolutie, rechtvaardigt dit dan de exorbitante uitgaven? Ik zie het meer als Russische roulette.
Willempie3
0
Het is eigenlijk wel goed dat dit kabinet heel veel geld gaat uitgeven en de staatsschuld flink verhoogt. De Euro gaat immers hoe dan ook enorm devalueren zoals de Franc, Lire, Peseta en Drachme. Daar gaat een zuinig Nederland in zijn eentje helemaal niets aan tegenhouden. Het is goed dat VVD en CDA het licht eindelijk gezien hebben en van hun calvinistisch bezuinigingspad zijn afgestapt. Zolang je in de Euro zit heeft solide begrotingsbeleid geen enkele zin. Het is alleen te hopen dat het geld een beetje goed besteed wordt. Als de 25 miljard stikstofgeld gebruikt wordt om boeren uit te kopen zullen die het waarschijnlijk wel slim gaan besteden. dat kun je aan de meeste boeren wel overlaten. De 35 miljard voor klimaat zullen in ieder geval leiden tot een besparing op de inkoop van olie en gas. Als je het voor 0 procent leent en de schuld devaleert daarna snel, dan zal het best rendabel zijn.
jowi
0
quote:

Willempie3 schreef op 19 januari 2022 00:43:

Het is eigenlijk wel goed dat dit kabinet heel veel geld gaat uitgeven en de staatsschuld flink verhoogt. De Euro gaat immers hoe dan ook enorm devalueren zoals de Franc, Lire, Peseta en Drachme. Daar gaat een zuinig Nederland in zijn eentje helemaal niets aan tegenhouden. Het is goed dat VVD en CDA het licht eindelijk gezien hebben en van hun calvinistisch bezuinigingspad zijn afgestapt. Zolang je in de Euro zit heeft solide begrotingsbeleid geen enkele zin. Het is alleen te hopen dat het geld een beetje goed besteed wordt. Als de 25 miljard stikstofgeld gebruikt wordt om boeren uit te kopen zullen die het waarschijnlijk wel slim gaan besteden. dat kun je aan de meeste boeren wel overlaten. De 35 miljard voor klimaat zullen in ieder geval leiden tot een besparing op de inkoop van olie en gas. Als je het voor 0 procent leent en de schuld devaleert daarna snel, dan zal het best rendabel zijn.
Dus meer boeren in het kabinet. I.p.v. wijze dames en heren in Den Haag.
objectief
0
quote:

jowi schreef op 19 januari 2022 09:05:

[...]

Dus meer boeren in het kabinet. I.p.v. wijze dames en heren in Den Haag.
Veel boeren staan in de rij om tegen die ruimhartige afkoopsommen hun bedrijf te verlaten, het aantal boren blijft elk jaar afnemen dus elke boer in DH is bijna overbodig geworden.
leek2018
0
quote:

Willempie3 schreef op 19 januari 2022 00:43:

Het is eigenlijk wel goed dat dit kabinet heel veel geld gaat uitgeven en de staatsschuld flink verhoogt. De Euro gaat immers hoe dan ook enorm devalueren zoals de Franc, Lire, Peseta en Drachme. Daar gaat een zuinig Nederland in zijn eentje helemaal niets aan tegenhouden. Het is goed dat VVD en CDA het licht eindelijk gezien hebben en van hun calvinistisch bezuinigingspad zijn afgestapt. Zolang je in de Euro zit heeft solide begrotingsbeleid geen enkele zin. Het is alleen te hopen dat het geld een beetje goed besteed wordt. Als de 25 miljard stikstofgeld gebruikt wordt om boeren uit te kopen zullen die het waarschijnlijk wel slim gaan besteden. dat kun je aan de meeste boeren wel overlaten. De 35 miljard voor klimaat zullen in ieder geval leiden tot een besparing op de inkoop van olie en gas. Als je het voor 0 procent leent en de schuld devaleert daarna snel, dan zal het best rendabel zijn.
Ja, die nemen het geld mee naar het buitenland om daar een bedrijf te beginnen. 25 miljard door het putje en de stikstof in het buitenland.
Resumee:
Stikstof uitstoot blijft Europees/wereld hetzelfde.
25 miljard wordt een soort subsidie aan het buitenland.
leek2018
0
quote:

jowi schreef op 18 januari 2022 23:41:

Beste Rene,

Quote
Wilders ging er vanmorgen met het gestrekte been in, eigenlijk geef ik hem groot gelijk, wat hij zegt denken velen en hebben velen in het verleden ook al gezegd, maar tegenwoordig mag dit niet meer.

Einde quote

Als het waar is wat Wilders beweert over die moslima (lid van de hofstadgroep, het bezit wapens en hiervoor veroordeeld en nimmer afstand gedaan of excuses aangeboden) die nu tafelvoorzitter van de VVD is en haar zus die voor Groen Links in de kamer zit, begrijp ik zijn reactie wel.

Hij kan ze in de kamer zo tegen komen. VEILIGHEID !!!!!!

Zegt in dit geval ms wat meer over de naïviteit van de VVD en Groen links om zo'n radicalen lid van je partij te maken en in de kamer te loodsen.
Ik vind het trouwens opmerkelijk dat dat zo weinig aandacht krijgt in de media. Als je in Nederland een strafblad hebt, kom je voor een hoop openbare functies niet meer in aanmerking.
DeZwarteRidder
0
Britse inflatie naar hoogste niveau in dertig jaar
Van onze redacteur 09:00

De Britse inflatie is in december gestegen tot het hoogste niveau sinds 1992. De stijgende kosten van levensonderhoud wekken de verwachting dat de Bank of England zal reageren met een nieuwe renteverhoging.

Consumenten betaalden voor producten en diensten 5,4% meer ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, aldus het Britse statistiekbureau. In november stegen de prijzen met 5,1%. Dat was meer dan verwacht: economen rekenden op een stijging van 5,2% in december.

De geldontwaarding in het Verenigd Koninkrijk is vergelijkbaar met de inflatie op het Europese vasteland. In de eurozone stegen de prijzen in december met 5%, Nederland zat daar met 6,4% boven. De inflatie in de Verenigde Staten liep nog verder op. Daar stegen de prijzen in december met 7%.

Lees het volledige artikel: fd.nl/economie/1427389/britse-inflati...
Beperktedijkbewaking
0
quote:

gokker schreef op 18 januari 2022 00:19:

[...]
A3aan, kun je deze diefstallen wat uitdiepen? Ik leef pas weer sinds 2017 in dit land en weet hier niets van af.
Overschotten?
...
Hier een goed verhaal erover, met div. links naar meer:

www.marketupdate.nl/dossiers/pensioen...

Verder:
zoek.officielebekendmakingen.nl/uitge...
Hier vind je Rekenkamerstukken over het ABP schandaal. Zoek op dossiernr. 26015.

objectief
0
quote:

Beperktedijkbewaking schreef op 19 januari 2022 10:45:

[...]
Hier een goed verhaal erover, met div. links naar meer:

www.marketupdate.nl/dossiers/pensioen...

De Staat heeft vele miljarden in de pensioenpot gestopt en er incidenteel ook weer wat uitgehaald.
Sommigen noemen dat een schandaal, voor anderen (en dat is veruit de democratische meerderheid) is het gewoon goed financieel beheer.
DeZwarteRidder
0
quote:

objectief schreef op 19 januari 2022 10:52:

[...]De Staat heeft vele miljarden in de pensioenpot gestopt en er incidenteel ook weer wat uitgehaald.
Sommigen noemen dat een schandaal, voor anderen (en dat is veruit de democratische meerderheid) is het gewoon goed financieel beheer.
Er is geld uitgehaald toen er dank zij de hoge rentestand grote overschotten waren.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 19 januari 2022 10:55:

[...]

Er is geld uitgehaald toen er dank zij de hoge rentestand grote overschotten waren.
Uitlenen is natuurlijk prima (beter dan er mee speculeren) maar het moet natuurlijk wel weer (met een geringe rente) teruggestort worden.
Chiddix
0
De TK debatteert over de regeringsverklaring waar Rutte vandaag vragen beantwoord. Zag Klaver wat vragen en in het bankje zat Ploumen ja te knikken. Hebben die twee iets met elkaar?
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,27  -0,36  -0,04%  18:05
 Germany40^ 18.129,40 -0,17%
 BEL 20 3.886,76 +0,31%
 Europe50^ 4.984,94 -0,44%
 US30^ 38.333,04 +0,32%
 Nasd100^ 17.770,21 +0,41%
 US500^ 5.114,28 +0,37%
 Japan225^ 38.310,67 -0,09%
 Gold spot 2.345,64 +0,33%
 EUR/USD 1,0724 +0,27%
 WTI 83,04 -0,72%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +29,35%
Alfen N.V. +14,76%
EBUSCO HOLDING +6,88%
FASTNED +4,79%
EXOR NV +3,96%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -5,88%
ASMI -4,39%
ADYEN NV -2,42%
BESI -2,42%