Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Coronavirus echt gevaar?

het zwaard
0
Coronatoegangsbewijs vervalt bij half miljoen Nederlanders
In Nederland vervalt vandaag bij meer dan een half miljoen mensen het coronatoegangbewijs (of Covid Safe Ticket bij ons). Met andere woorden: zij krijgen geen groen vinkje meer in hun app of bij hun QR-code, omdat hun volledige vaccinatie meer dan 9 maanden (270 dagen) geleden is.

Wie de horeca of culturele instellingen wil bezoeken, zal zich moeten laten testen (negatief) of een boosterprik halen. De geldigheid van een booster is voorlopig onbeperkt.
het zwaard
0
Rechter verbiedt protesterende truckers te toeteren in Ottawa
De boze truckers in de Canadese hoofdstad Ottawa moeten stoppen met toeteren. Dat heeft een rechter beslist. Het bevel geldt al zeker de komende tien dagen. Uit protest tegen de coronamaatregelen blokkeren vrachtwagens al anderhalve week het centrum van Ottawa. Naast de verkeersellende hebben de inwoners genoeg van het lawaai en de intimidatie.

Premier Justin Trudeau heeft de truckers opgeroepen om het protest te stoppen. "De mensen in Ottawa verdienen het niet om te worden lastiggevallen in hun eigen buurt. Dit land is door de pandemie gekomen door ons te verenigen. Die paar schreeuwers die met hakenkruizen staan te zwaaien vertegenwoordigen niet waar Canada voor staat", benadrukt hij. Maar de betogers willen niet wijken vooraleer aan hun eisen voldaan is.
het zwaard
0
Mijn Vriend: . Wanneer je alle ouderen vaccineerd en daarna steeds jonger, dan selecteer je op een variant die steeds jongeren mensen infecteert.

Kan je dit wetenschappelijk onderbouwen ?
het zwaard
0
Momenteel zijn we in ons land met iets meer dan 11,5 miljoen Belgen. Tegen het jaar 2070 zal dat aantal met 1,3 miljoen toenemen tot een totaal van 12,9 miljoen. De Belgische bevolking zal dus blijven groeien, maar wel in een langzamer tempo dan de afgelopen 30 jaar. In vergelijking met de laatste drie decennia is het gemiddeld aantal bijkomende inwoners per jaar gehalveerd: tussen 1992 en 2020 steeg dat aantal met 52.000 per jaar. Tussen 2021 en 2070 zal de toename 27.000 inwoners bedragen.

Levensverwachting stijgt
Het coronajaar 2020 werd gekenmerkt door een heuse oversterfte in ons land, wat een daling van de levensverwachting met zich meebracht. In 2019 was de gemiddelde levensverwachting voor vrouwen 84 jaar en voor mannen 79 jaar. In 2020 daalde dat naar 83 en 78.

"In het afgelopen jaar hebben we echter geen significante oversterfte gezien”, vertelt expert bij het Planbureau, Hendrik Nevejan. "Vanaf 2021 verwachten we opnieuw een opwaartse trend die aansluit met de stijging van voor de crisis. We gaan ervan uit dat de coronacrisis geen langetermijneffect op het sterftecijfer zal hebben. Tegen 2070 zal de levensverwachting voor vrouwen stijgen van 84 tot 90 jaar en voor mannen van 80 naar 88 jaar."

josti5
3
'13 januari..........31.000....................184...................................2 februari'

Mooi!

Onder de 6 nu: 5,9., wel te verstaan: 0.0059

Van 90 opnames per 10.000 positieve testen aan het begin van dit overzicht, nu naar 59.

Leve omicron!

het zwaard
0
Op sociale media beweren tal van mensen dat er in Europa tienduizenden sterfgevallen na een coronavaccinatie gemeld zijn. Het cijfer zou komen uit de Europese databank EudraVigilance. Dat cijfer is fout. Het is het resultaat van een verkeerde interpretatie van de data.





In onderstaande Twitterberichten wordt beweerd dat 36.000 of zelfs meer sterfgevallen zijn gemeld in Europa na toediening van coronavaccins. Het is een boodschap die de laatste weken stevig circuleert op sociale media. Mensen uit de antivaccinatiebeweging gebruiken het om de coronavaccins in twijfel te trekken.

Ook professor klinische psychologie aan de UGent Mattias Desmet verwijst in een gesprek op YouTube - dat al tienduizenden keren is bekeken - naar de 36.000 sterfgevallen. Hij beweert dat experten uit ons land er niets van af weten, maar wel voor verplichte vaccinatie zijn. Het klopt echter niet dat er tienduizenden Europese doden zijn gerapporteerd na toediening van coronavaccins.
Mijn Vriend
2
quote:

het zwaard schreef op 8 februari 2022 09:15:

Mijn Vriend: . Wanneer je alle ouderen vaccineerd en daarna steeds jonger, dan selecteer je op een variant die steeds jongeren mensen infecteert.

Kan je dit wetenschappelijk onderbouwen ?
Gewoon Darwin en zo.

Hoeveel van jouw posten zijn wetenschappelijk onderbouwt?

botje1
9
Beste forumleden, na een paar on-liners geplaatst te hebben kom ik met een mening die ik met jullie wil delen. Tjonge, Tjonge wat een 2 jaar hebben we gehad. Lockdown, avondklok, lockdown nogmaals een lockdown, samenkomsten verboden, winkels dicht, mondkapjesplicht, coronatoegangsbewijs etc etc. Wie had kunnen voorspellen dat dit allemaal zou gaan gebeuren? Ik denk niemand, of?
Hoe is het toch mogelijk dat het kabinet (VVD/CDA/D66/ChristenUnie) dit voor elkaar kon krijgen? Covid-19 bestempelen als een A ziekte en regels van de grondrechten aanpassen (met verstrekkende gevolgen, het slopen van de middenstand). Een A ziekte is o.a. ebola, sars en nog meerdere. Als COVID-19 (corona) bestempeld wordt als een A ziekte dan mag het kabinet al deze maatregelen (zoals hierboven beschreven) uitvoeren. Nu, op dit moment, mag je je afvragen of COVID-19 nog steeds deze A status verdient. Persoonlijk vind ik dat COVID-19 nooit een A ziekte is geweest. Het is inderdaad iets anders dan griep maar het percentage wat er dood aangaat is hooguit 5% (en dan zit ik nog hoog want het is lager). Dus een pandemie is het ook nooit geweest, die naam hadden ze mogen gebruiken als 40% zou overlijden aan het virus maar niet als het 5% is. Wat me afgelopen 2 jaar is opgevallen dat een groot deel van de bevolking braaf en volgzaam is geweest. Persoonlijk denk ik dat dit heeft kunnen gebeuren door de tv en radio. Zend maar vaak genoeg de boodschap uit en je gaat het ook nog geloven. Hoe vaak is niet gezegd: vaccinatie is de oplossing. En was het de oplossing? Mensen moeten nu ook zelf gaan nadenken, en de oogklepjes wegdoen, en naar handelen. Probeer eens een supermarkt binnen te gaan zonder een mondkapje. Dat durf je niet ofschoon je dat ding haat. Ik was ook zo'n schaapje maar ik ben er zo klaar mee. Dan ben ik een van de weinige die opstaat en niet opdoe in de supermarkt. Ik kan je wel zeggen als je het voor de eerste keer doet dat er heel veel emoties bij je loskomen. Dan heb je nu nog steeds die achterlijke coronatoegangsbewijs. Kan iemand mij uitleggen, wat voor toegevoegde waarde heeft dat ding, wat is het nut ervan? Wij kunnen zelf ervoor zorgen dat dat ding verdwijnt. Hoe? haal die app van je telefoon en de uitgangswereld moet stoppen met controleren. Maar dat durven we niet. Weer braaf en gehoorzaam. Ik hoop dat ik mensen geholpen heb met mijn mening, ik wil niemand overtuigen. En jullie hoeven me niet zoveel likes te geven als Mona Keijzer. Nog 1 tip: haal je informatie ook uit een krant met de naam: de andere krant. gr. bezorgde vader
closer
1
quote:

botje1 schreef op 8 februari 2022 10:31:

Nog 1 tip: haal je informatie ook uit een krant met de naam: de andere krant. gr. bezorgde vader
nl.wikipedia.org/wiki/De_Andere_Krant
Boodschappert
1
[verwijderd]
4
Als ex corona patient pakt Kjeld Nuis goud op de 1500 meter, het kan dus wel! een voorbeeld voor velen.

"Vanaf vandaag vervalt bij ongeveer een half miljoen mensen hun coronatoegangsbewijs, omdat zij langer dan negen maanden geleden volledig zijn gevaccineerd en (nog) geen boosterprik hebben genomen. Ook mensen die zijn genezen van een besmetting krijgen geen groen vinkje meer als hun herstelbewijs ouder dan zes maanden is"

De tweedeling is geruisloos ingegaan, vanaf morgen elke dag 15.000 medelanders die uitgesloten worden, er is acceptatie.
botje1
1
[verwijderd]
3
Volgende week is er weer overleg met de Elfsteden Commissie, de mogelijkheden zullen besproken worden, de plussen en minnen zullen tegen elkaar wegstreept worden, kenners zijn positief over wat gaat komen, het kan er zeker van komen!

De 15 Weermannen zijn stuk voor stuk specialist op hun eigen specialiteit, een zo goed als zeker "It Giet Oahn"

Maar wacht eens ff, het is nu 15* en de zon schijnt, er ligt helemaal geen ijs op de sloten! maar dat maakt toch helemaal niets uit! dat weet het volk toch niet!
botje1
5
Beste Forumleden: de boostercampagne is weer begonnen. Zie teletext pagina 106. Titel: "Met booster 68% bescherming omikron. Wel toevallig dat deze precies vandaag verschijnt terwijl er vandaag 500.000 groene vinkjes gaan verdwijnen. Wil je op vakantie en naar het restaurant, dan moet je hem nemen. Wil je een gezond lichaam behouden dan zou ik hem niet halen. Trouwens heb zelf ook covid-19 gehad gelukkig zonder prikkies. Ik heb er geen klachten aan overgehouden misschien denken mijn dierbaren daar anders over.
closer
1
quote:

botje1 schreef op 8 februari 2022 14:37:

Ik heb er geen klachten aan overgehouden misschien denken mijn dierbaren daar anders over.
Je dierbaren hebben wel door dat je niet meer de oude bent?
Jammer dat je nu ten prooi bent gevallen aan een andere wereldwijde ziekte, misschien nog wel ongezonder dan corona.
botje1
1
ben eigenlijk best wel benieuwd naar die andere wereldwijde ziekte, die misschien nog wel ongezonder is dan corona. Ik heb werkelijk geen idee welke ziekte dat zou moeten zijn. Verklaar je nader...
closer
1
quote:

botje1 schreef op 8 februari 2022 14:54:

ben eigenlijk best wel benieuwd naar die andere wereldwijde ziekte, die misschien nog wel ongezonder is dan corona. Ik heb werkelijk geen idee welke ziekte dat zou moeten zijn. Verklaar je nader...
Nou, een van de symptomen is dat de omgeving het sneller doorheeft dan de patiënt zelf.
[verwijderd]
3
quote:

botje1 schreef op 8 februari 2022 14:54:

ben eigenlijk best wel benieuwd naar die andere wereldwijde ziekte, die misschien nog wel ongezonder is dan corona. Ik heb werkelijk geen idee welke ziekte dat zou moeten zijn. Verklaar je nader...
Laat je niet gek maken door figuren als closer, botje. Zo'n walgelijk reactie van closer, is tenenkrommend. Die staat dus vanaf nu op mijn shitlist.
botje1
0
ieder mens is voor een goed persoon. Laat me zeker niet gek maken Hij mag een mening hebben. Alleen zou ik graag een verklaring willen hebben. Ik denk niet dat ik die krijg.
59.685 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2867 2868 2869 2870 2871 2872 2873 2874 2875 2876 2877 ... 2981 2982 2983 2984 2985 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%