Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
2
Ana Navarro van The View haalt uit naar Clarence Thomas en stelt mentale tests voor voor rechters bij het Hooggerechtshof
Sarah K. Burris
16 Maart, 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/supreme-court-limits...

De co-hosts van "The View" bespraken het wantrouwen in het Hooggerechtshof nu het de afgelopen jaren meer openlijk partijdig en zakelijk is geworden.

Joy Behar merkte op dat Amerikanen iets kunnen steunen wat ze willen, maar dat het duidelijk niet betekent dat politieke leiders het zullen laten gebeuren.

"Amerikanen zijn pro-keus," merkte ze op. "Amerikanen zijn pro-gezondheidszorg. We krijgen niets wat we lijken te willen. Ze zijn tegen wapens, en ze willen wapenbezit. Big deal, Amerikanen spreken zich uit, het gebeurt niet. Dat is wat frustrerend is."

Sunny Hostin legde uit dat de jonge mensen in het hof, zoals Amy Coney Barrett, vragen hebben opgeroepen over termijnlimieten in het hof, omdat ze er waarschijnlijk 30 jaar zal zitten.

Ana Navarro merkte op dat mensen veel langer leven dan toen de grondwet werd geschreven. Een "benoeming voor het leven" betekent dus iets anders in een tijdperk waarin iemand meer dan 35 jaar in de rechtbank kan zitten.

"Ze komen op een veel jonger moment en de termijnen die we zien zijn veel langer," zei Navarro. "Ik sta hier voor een dilemma, omdat ik zo'n institutionalist ben als het op het Hooggerechtshof aankomt. Ik maak me zorgen over het gebrek aan vertrouwen van de Amerikanen in onze instellingen, met inbegrip van het Hooggerechtshof, en ze vinden dat het meer partijdig en politiek is dan ooit. Ik denk dat dat waar is, en ik denk dat Clarence Thomas het hof geen dienst bewijst door zich niet terug te trekken van zaken waar zijn vrouw zo nauw bij betrokken is geweest. Ik weet niet hoe het zit met de termijnlimiet, maar ik denk dat iemand in zo'n ongelooflijk belangrijke positie komt zonder verantwoording, zonder kiezers, zonder - misschien moeten cognitieve tests worden overwogen voor elke rechter van het Hooggerechtshof, omdat ze dienen tot ze 80 zijn."

De goedkeuring van het Hooggerechtshof is het laagst in de geschiedenis, met slechts 32 procent die gelooft dat ze beslissingen nemen op basis van wetten in plaats van politiek, zo bleek uit een peiling eind vorig jaar. Nog maar een paar jaar geleden geloofde 55 procent van de Amerikanen dat het Hooggerechtshof werd geregeerd door de politiek. Dat is nu met zes punten gestegen.

Voormalig president Donald Trump benoemde drie rechters, waaronder een die voormalig president Barack Obama zou benoemen, maar de Republikeinen weigerden dat toe te staan. Amerikanen zijn nu voorstander (52 procent) van het toevoegen van meer rechters aan het hof om de scheefgroei in evenwicht te helpen brengen, bleek uit een peiling van Hill/HarrisX.

Zie de discussie hieronder:

www.youtube.com/watch?v=LnNPnIrurMA
gnocchi.
2
Steve Bannon voor het gerechtsgebouw beveelt volgelingen om 'het onwettige regime van Biden neer te halen'
David Edwards
16 maart 2022.

Link Engels.
www.rawstory.com/steve-bannon-take-do...

Steve Bannon heeft woensdag gezworen om president Joe Biden "neer te halen", terwijl een federale rechter argumenten zou aanhoren in een zaak tegen de voormalige adviseur van Trump.

Bannon sprak via een livestream op zijn Gettr-account voordat hij de U.S. District Court binnenliep waar hem minachting van het Congres ten laste wordt gelegd omdat hij weigerde mee te werken met de commissie van 6 januari.

"Dit is allemaal lawaai," vertelde hij zijn volgelingen. "We zijn toegewijd om het onwettige Biden regime neer te halen en het elke dag van de week in zijn sporen te stoppen. En dat lukt ons aardig."

Hij zei dat zijn tweede doel is "om de Democratische Partij als een nationale politieke instelling met wortel en tak te vernietigen."

"Een populistische, nationalistische opstand bij de verkiezingen om de Democratische Partij omver te werpen!" riep hij uit.

Voordat hij de rechtbank binnenliep, beloofde Bannon ook om de Chinese Communistische Partij "neer te halen".

Bannon heeft soortgelijke bedreigingen geuit nadat hij zich vorig jaar had overgegeven aan de federale autoriteiten.

Hij heeft de regering ook beschuldigd van "ongeëvenaarde arrogantie" in haar zaak tegen hem.
gnocchi.
2
'Forensisch onderzoek' uitgevoerd door een bondgenoot van Mike Lindell bewijst geen verkiezingsmanipulatie, zeggen experts.

www.rawstory.com/forensic-examination...
gnocchi.
2

Palmer verslag
Oost-Europa lijkt bloed te ruiken als het gaat om het afmaken van Vladimir Poetin
Bill Palmer | 6:31 pm EDT 16 maart, 2022.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/eastern...

Gisteren kondigde Vladimir Poetins nauwe bondgenoot Wit-Rusland aan dat het geen troepen naar Oekraïne zal sturen, en China gaf zijn sterkste publieke signaal tot nu toe dat het ook niet geïnteresseerd is in het geven van militaire hulp aan Rusland. Met geen andere opties tot zijn beschikking, stuurde Poetin uiteindelijk extra Russische troepen van andere fronten naar Oekraïne, volgens meerdere grote nieuwsverkooppunten.

Kort nadat dit nieuws bekend werd, kondigde Polen aan dat het wil dat de NAVO gewapende "vredestroepen" naar Oekraïne stuurt. Nu roept de Tsjechische Republiek op tot "massale" wapenoverdracht aan Oekraïne.

Dit is geen verrassende reactie. Nu Poetin een zo groot deel van zijn leger heeft ingezet voor zijn verloren strijd in Oekraïne, is het veel moeilijker voor hem om geloofwaardig te dreigen met een invasie in andere Oost-Europese landen. Die landen worden nu dan ook brutaler in hun aanpak. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Poetin in het begin zo aarzelde om Russische versterkingen naar Oekraïne te sturen, en in plaats daarvan wekenlang iedereen in zijn Rolodex smeekte om in plaats daarvan troepen te sturen.
-
Oost-Europa lijkt nu een kans te ruiken om Poetin af te maken. President Joe Biden besloot dat vandaag de dag was om Poetin officieel te bestempelen als een "oorlogsmisdadiger" - woorden die van de president van de Verenigde Staten komen, zullen over de hele wereld weerklinken. Nu kijken we uit naar wat er verder gebeurt.

gnocchi.
2

VS probeert tegoeden van Russische oligarchen met banden met Poetin in beslag te nemen en te bevriezen
16 maart 2022
Tara Dublin.

hillreporter.com/u-s-attempting-to-se...

De Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben Rusland al sancties opgelegd die de economie van het land hebben lamgelegd, met meer gerichte straffen gericht tegen Vladimir Poetin en zijn minister van Buitenlandse Zaken, Sergei Lavrov. Nu staan de rijksten in Rusland op het punt de gevolgen van Poetins invasie in Oekraïne te voelen.

Woensdag kondigden de Amerikaanse minister van Financiën Janet Yellen en procureur-generaal Merrick Garland voor het eerst aan dat er een multilaterale taskforce is opgericht als een van de vele nieuwe inspanningen om de sancties te handhaven. De nieuwe teams zullen hun gelofte uitvoeren om de gigantische boten, landgoederen en andere prijzige bezittingen van Russische elites "in beslag te nemen en te bevriezen".

Onder de officiële naam Russian Elites, Proxies, and Oligarchs (maar bekend onder het slimme acroniem REPO) zal de taskforce samenwerken met andere landen om oligarchen en personen die banden hebben met Poetin te onderzoeken en te vervolgen. De groep onderzoekt momenteel 50 personen, waarvan 28 namen al openbaar zijn gemaakt.

twitter.com/WendySiegelman/status/150...

Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië en andere landen zijn ook betrokken bij het verzamelen en delen van informatie over Russen tegen wie sancties zijn ingesteld, zei het Witte Huis toen het de oprichting van de taskforce aankondigde. REPO zal samenwerken met een andere groep, KleptoCapture genaamd, die wordt geleid door het ministerie van Justitie (in samenwerking met de FBI, het ministerie van Financiën en andere federale agentschappen) om de economische beperkingen af te dwingen die de VS aan Rusland en zijn miljardairs hebben opgelegd.

REPO wordt geconfronteerd met een aantal uitdagingen, waaronder uiteenlopende wetten in verschillende landen, wat de gerechtelijke ontdekking kan bemoeilijken en het risico kan inhouden dat onschuldige mensen worden gestraft wier bezittingen wellicht vastzitten in de in beslag genomen activa van een oligarch. Onderzoeken nemen ook tijd in beslag, waardoor ze maanden of zelfs jaren kunnen aanslepen.

??US zet internationale taskforce op om Russische oligarchen te vervolgen, ambtenaren.

Bij de multilaterale taskforce Russian Elites, Proxies, and Oligarchs (REPO) zijn ook Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Europese Commissie betrokken.

De regering-Biden zegt dat de opgelegde sancties al een verzwakkend effect hebben gehad op de Russische economie. Het land heeft geen toegang meer tot essentiële importgoederen voor zijn militaire uitrusting en meer dan 600 miljard dollar aan activa van zijn centrale bank, terwijl het ook nog eens te maken krijgt met de voortdurende rondes van gerichte sancties tegen bedrijven en de rijke elite die banden hebben met Poetin.

De Russische aandelenmarkt is sinds het begin van de sancties nog niet heropend, en Rusland zal waarschijnlijk in gebreke blijven als het roebels gebruikt om in dollar luidende schulden af te lossen die deze week vervallen. Het Institute of International Finance schat dat de Russische economie dit jaar met 15% zal krimpen, in plaats van de 3% groei die vóór de invasie werd verwacht.

gnocchi.
2

Republikeinen hekelen Poetins oorlog tegen de feiten, maar zwijgen over de oorlog in eigen land
John L. Micek, Pennsylvania Capital-Star
17 maart, 2022

Er is veel dat verschrikkelijk is aan de brutale poging van de Russische sterke man Vladimir Poetin om Oekraïne van de kaart van Europa te wissen.

Van de onberekenbare humanitaire ramp die miljoenen Oekraïners hun land heeft zien ontvluchten, tot het afschuwelijke bloedbad in de straten van Mariupol dat op een vernietigende manier menselijk werd gemaakt door de dood van een zwangere vrouw en haar ongeboren baby, de kosten van Poetins ongerechtvaardigde veroveringsoorlog zullen ons nog decennia lang bijblijven.

Maar de waarheid is de laatste weken ook nevenschade geworden, nu Poetin zijn taalgebruik onzinnig heeft verdraaid om zijn wreedheden te rechtvaardigen. Russische functionarissen en complottheoretici hebben bijvoorbeeld de ongegronde bewering gepromoot dat de aanval op de kraamkliniek in Mariupol "in scène gezet" was, aldus USA Today.

Deze week werd de Russische televisienieuwsmaakster Marina Ovsyannikova aangehouden en beboet omdat ze een uitzending onderbrak en Poetins optreden nauwkeurig beschreef voor wat het is: Een oorlog. Ze kan in de gevangenis belanden omdat ze zegt wat duidelijk is voor de hele planeet.

Zoals ik vorige week schreef, zijn de Republikeinen, die zich plotseling realiseren dat democratie het verdedigen waard is, opgestaan om Poetin aan de kaak te stellen en dezelfde democratische instellingen te verdedigen die ze op 6 januari probeerden te ondermijnen.

Sprekend op een gesloten-deur fundraiser vorige week, zei voormalig Vice President Mike Pence dat er "geen plaats" was in de GOP voor "Poetin apologeten," meldde NBC News. En hoewel hij zijn oude baas, voormalig president Donald Trump, niet bij naam noemde, was het moeilijk te ontsnappen over wie hij het had, merkte NBC News op.
ADVERTISEMENT

Trump heeft Poetin nog niet expliciet veroordeeld, hij zei tijdens een recente rally in South Carolina dat Poetin "toevallig een man is die gewoon gedreven is, hij is gedreven om het samen te stellen," meldde NBC News.

Maar door niet op te staan om Trump te veroordelen, en door niet het geweld te veroordelen dat op 6 januari bij het Capitool van de VS werd gepleegd, bevorderen de Republikeinen dezelfde oorlog tegen de waarheid in eigen land die ze Poetin terecht verwijten dat hij in het buitenland voert.

En met hun stilzwijgen, staan ze toe dat een verderfelijke herschrijving van de geschiedenis wortel schiet.

Lees verder.
Link Engels.
www.rawstory.com/republicans-denounce...
gnocchi.
2
Mo Brooks promoot zijn inspanningen voor 6 januari in nieuwe advertentie nadat Trump hem publiekelijk afkraakt
Sarah K. Burris
17 Maart, 2022.

www.rawstory.com/mo-brooks-trump-camp...
gnocchi.
2
DeZwarteRidder
2
quote:

gnocchi. schreef op 17 maart 2022 17:02:

Deze verrassende tactieken worden gebruikt om de propagandamachine van het Kremlin uit te schakelen.
twitter.com/RawStory/status/150444822...
Volunteers are using clever tactics to get around Kremlin propaganda to expose Russians to the truth about Vladimir Putin's brutal war against Ukraine.

The Russian government has blocked or restricted access to social networks and publicly funded networks such as the BBC and Radio Free Europe, and Vladimir Putin has signed a "fake news" law imposing prison terms for journalists who contradict state propaganda, but opposing voices have still found a way to break through, reported the Washington Post.

"Social media companies and media outlets in the West have also started helping Russians circumvent that censorship by using the special software Tor, which routes Internet traffic through a scattered network of servers, effectively neutralizing the website blockade," the Post reported. "VPN — or virtual private network — apps, which allow Russians to access otherwise-banned sites, have been downloaded millions of times in recent weeks on the Apple and Google app stores, market research data shows."

The U.S. government has also tried to protect companies like Cloudflare, a cybersecurity firm used by much of the internet to keep their websites online, and media outlets including the Post have launched channels on Telegram, which is widely used in Russia.

READ: Eric Trump gets schooled after claiming that Putin wouldn’t have attacked Ukraine on his father’s watch

The BBC and other outlets have turned to shortwave radio to reach Russians and Ukrainians, volunteers in Florida have started beaming Voice of America broadcasts to Russia, and computer programmers have built a website that allows visitors to send text messages to random strangers within Russia.

“Hello, my Russian friend,” says one text, roughly translated. “We don’t know each other. I live abroad. I know that Russia invaded Ukraine and many soldiers and civilians died there. How do you live in Russia? How is it going?”

Millions of messages, some of them showing photos of the war or civilian death tallies, have been sent in less than two weeks to Russian numbers, and the team -- named for the squad303 air squadron that battled Nazi warplanes in World War II -- has rapidly built up its infrastructure to reach even more.

Another group has created a search engine, Rusleaks, to aggregate more than a dozen databases of purported personal information for Russian military personnel to alert other Russians to what their government is doing.
gnocchi.
2
Eric Trump wordt geschoold na bewering dat Poetin Oekraïne niet zou hebben aangevallen tijdens zijn vaders aanwezigheid
Alex Henderson, AlterNet
17 maart, 2022

Terwijl sommige MAGA Republikeinen in 2022 de Russische president Vladimir Poetin hebben geprezen - Rep. Liz Cheney van Wyoming noemt hen de "Poetin-vleugel van de GOP" - hebben anderen beweerd dat president Joe Biden de schuld is van de invasie, door vol te houden dat Poetin het niet zou hebben aangedurfd om Oekraïne binnen te vallen als Donald Trump nog president was geweest. Eén zo'n MAGA Republikein is Eric Trump, die Bess Levin van Vanity Fair in een vernietigende column op 15 maart verscheurt.

"Waarom viel Vladimir Poetin Oekraïne niet binnen toen Donald Trump president was?" schrijft Levin. "Afgezien van het feit dat de Russische president sinds 2014 effectief Oekraïne binnenvalt, is de reden dat Poetin geen grootschalige oorlog tegen het buurland heeft gevoerd terwijl Trump in functie was, dat hij meer dan waarschijnlijk dacht dat het Russische leger er niet klaar voor was. Dat is althans de inschatting van voormalig nationaal veiligheidsadviseur John Bolton, die hier echt verstand van heeft. Maar wat denkt Eric Trump, die van niets weet, ervan? Laten we dat uitzoeken!"

Levin gaat verder met het bespreken van Eric Trump's verschijning op maandag 14 maart bij de extreem-rechtse carnavalsblaffer Sean Hannity's show op Fox News. De zoon van de voormalige president vertelde Hannity: "Poetin zat bij de KBG; hij kan mensen lezen, en hij kon zien dat Donald Trump een zeer sterk persoon was.... Luister, mijn vader zou bellen en zou gezegd hebben: 'Vladimir, denk er niet eens over na, probeer ons niet eens. Ik zeg je dat het niet goed voor je zal uitpakken.

Lees verder.
Link Engels.
www.rawstory.com/eric-trump-mocked-fo...
gnocchi.
2
gnocchi.
2
Samenzweringstheorieën die Venezuela de schuld geven van het verlies van Trump zijn ontstaan in zijn Witte Huis:

www.rawstory.com/dominion-voting-syst...
gnocchi.
2
GOP-complottheoretici krijgen een klap als het ministerie van Justitie concludeert dat Hunter Biden zijn belastingen correct heeft betaald.

www.rawstory.com/hunter-biden-2656973...
steelmouse
0
quote:

gnocchi. schreef op 17 maart 2022 00:59:

Palmer verslag
Oost-Europa lijkt bloed te ruiken als het gaat om het afmaken van Vladimir Poetin
Bill Palmer | 6:31 pm EDT 16 maart, 2022.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/eastern...

Gisteren kondigde Vladimir Poetins nauwe bondgenoot Wit-Rusland aan dat het geen troepen naar Oekraïne zal sturen, en China gaf zijn sterkste publieke signaal tot nu toe dat het ook niet geïnteresseerd is in het geven van militaire hulp aan Rusland. Met geen andere opties tot zijn beschikking, stuurde Poetin uiteindelijk extra Russische troepen van andere fronten naar Oekraïne, volgens meerdere grote nieuwsverkooppunten.

Kort nadat dit nieuws bekend werd, kondigde Polen aan dat het wil dat de NAVO gewapende "vredestroepen" naar Oekraïne stuurt. Nu roept de Tsjechische Republiek op tot "massale" wapenoverdracht aan Oekraïne.

Dit is geen verrassende reactie. Nu Poetin een zo groot deel van zijn leger heeft ingezet voor zijn verloren strijd in Oekraïne, is het veel moeilijker voor hem om geloofwaardig te dreigen met een invasie in andere Oost-Europese landen. Die landen worden nu dan ook brutaler in hun aanpak. Dit is waarschijnlijk de reden waarom Poetin in het begin zo aarzelde om Russische versterkingen naar Oekraïne te sturen, en in plaats daarvan wekenlang iedereen in zijn Rolodex smeekte om in plaats daarvan troepen te sturen.
-
Oost-Europa lijkt nu een kans te ruiken om Poetin af te maken. President Joe Biden besloot dat vandaag de dag was om Poetin officieel te bestempelen als een "oorlogsmisdadiger" - woorden die van de president van de Verenigde Staten komen, zullen over de hele wereld weerklinken. Nu kijken we uit naar wat er verder gebeurt.

steelmouse
0
Hoor wie het zegt, de seniele Biden .... wordt steeds snel afgevoerd voor hij nog meer stommiteiten debiteert . handje in de rug, en weg wezen bij die microfoon.
gnocchi.
3
THREAD: Het DoJ onderzoekt de rol van Trump in de samenzwering om een officiële procedure te belemmeren ::

In een recente rechtbankaanvraag verbond DoJ de tweet van Donald die het "wilde" protest aankondigde met de acties van Proud Boys-leider Enrique Tarrio.

twitter.com/MuellerSheWrote/status/15...

gnocchi.
3
Poetin heeft zojuist opgeroepen tot een 'zelfzuivering' van Rusland. We weten waar we dat eerder hebben gehoord!

twitter.com/carolecadwalla/status/150...
70.802 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2965 2966 2967 2968 2969 2970 2971 2972 2973 2974 2975 ... 3537 3538 3539 3540 3541 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%