ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2022

9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
Windmee
0
Als de meeste analisten al verwacht dat het 0.75 ging worden, waarom is dan nog steeds een verrassing? en zo,n overdreven reactie.
tmaster
0
quote:

Tiger1 schreef op 16 juni 2022 16:54:

www.iex.nl/Artikelen/Liveblog.aspx#74...
Tja dat heeft hij weer goed gezien. Denk niet zozeer dat het specifiek ASML is maar alle big tech. Rente verhogingen is gewoon tech omlaag. Ik had zelf ook niet zo'n enorme beweging verwacht maar daarom ben ik ook geen rijk man.

Als de rente onrust wat gaat liggen zal hij zijn positie wel weer afbouwen.
rene66
0
quote:

Tiger1 schreef op 16 juni 2022 16:54:

www.iex.nl/Artikelen/Liveblog.aspx#74...
Dat is geen snelle schakelaar. Met een beetje inzicht had hij dat ook begin van tweede kwartaal kunnen doen. Het blijft gokwerk maar zoals ik eerder aangaf zie ik helaas ASML ook de komende zes maanden eerder dalen dan stijgen. Het heeft niks met het bedrijf te maken, het is gewoon het sentiment en wordt met name veroorzaakt door de hedgefunds die de aandelen naar beneden blijven trekken. Dat is dus ook dezelfde Ray Dalio.
Johan van de keucken
1
quote:

tmaster schreef op 16 juni 2022 10:26:

[...]

Ik heb meer dan 20 fondsen in mn porto, dus goed gespreid, eigenlijk jaren lang alleen de klassiekers gedaan zoals unilever, ahold, shell, banken en weinig tech en groei fondsen. vorig jaar in JET, CM, ASML, Besi, Prosus en nog wat amerikaanse fondsen gestapt, allemaal 1 voor 1 finaal afgeslacht, maar niet allemaal terecht en ik denk dat veel tech/groei fondsen nu te hard waren gestraft door de rente verhogingen. Waar hebben we het over?? 2% a 3%?? Dat is nog altijd zeer laag en zeer goed te behappen om leningen tegen af te sluiten.
BIj 5% of 6% maak ik mij meer ongerust want dan kun je je geld idd beter risicoloos opeen bank zetten en daar rente vergoeding van krijgen. Maar zo ver is het nog lange niet en in Europa zal dat ook zeker de komende 10 jaar niet gebeuren gezien de hoge schulden in de zuidelijk landen maar ook Noord Europa heeft zich flink in de schulden gestoken door Corona maatregelen.
Het wachten is op de supply chain vanuit china en scheepvaart die moeten wereldwijd weer een beetje op gang komen. De vraag naar tech/chip is nog altijd zeer hoog. Ik verwcht wel dat het pas in 2023 weer wat normale gaat worden.
Ook bij een rente van 5 tot 6% zijn aandelen beter omdat de inflatie meer dan 10% is.
Mevrouw LaGarde is weer opnieuw gestart met geld printen om de rente op de Italiaanse staat leningen omlaag te krijgen.
Jason Voorhees
2
Er komen hele interessante tijden aan voor beleggers, die verder kijken dan de waan van de dag ;-)
Sorong
0
quote:

De Deurwaarder schreef op 16 juni 2022 18:27:

[...]

Ook bij een rente van 5 tot 6% zijn aandelen beter omdat de inflatie meer dan 10% is.
Mevrouw LaGarde is weer opnieuw gestart met geld printen om de rente op de Italiaanse staat leningen omlaag te krijgen.
Je weet niet wat de inflatie, is als, ergens, de rente 5 tot 6% bedraagt.
Strateeg
1
Helaas 20 K verlies met ASML in 2 weken tijd.
Dat wordt op de blaren zitten wat een paniek reactie, de shorters ruiken bloed
Ik heb me vergist in de beursreacties dacht gisteren dat het ergste nieuws verwerkt was.
Strateeg
0
Lees net op IEX dat Ray Dalio €1 miljard short zit in ASML, nou die verdient zich suf maar moet ook een keer terugkopen.
sun666
1
Daarbij weet je geeneens wat aandelen per jaar gaan doen dus hoe weet je dat aandelen beter zijn? Als de aandelenmarkt dit jaar -20% doen hoe ben je beter af? Je weet dat de aandelenmarkt ook kan dalen of zijwaarts kan bewegen voor geruime tijd?
Ikke
0
Economische recessie dreigt in tweede jaarhelft: “Alles zal stilvallen”, voorspelt hoofdeconoom ING

Onze economie dreigt in een recessie te belanden en het stagflatiespook doemt op. Dat voorspelt ING-hoofdeconoom Peter Vanden Houte in de economische vooruitzichten die de bank maakt voor ons land. “De consument is het kind van de rekening”, valt te horen. Hoelang zal die situatie nog aanslepen? En zal dit alles een impact hebben op de tewerkstelling?

Hoofdeconoom Peter Vanden Houte had weinig hoopgevende woorden over bij de voorstelling van de economische vooruitzichten van ING België voor de tweede helft van dit jaar. Ons land en de eurozone dreigen binnen afzienbare tijd met een economische nulgroei of zelfs negatieve groei te maken te krijgen. Met andere woorden: een recessie loert om de hoek. En dat in combinatie met een hoge inflatie. Een zogenaamde stagflatie doemt dus op.

De sombere vooruitzichten zijn een gevolg van de verschillende schokken die zowel onze Belgische, als de wereldeconomie de afgelopen maanden te verwerken kreeg. Daarbij verwijzen specialisten naar de Russische invasie van OekraÏne, met onder meer exploderende energie- en grondstofprijzen en een haperende toeleveringsketen tot gevolg. Die toeleveringsketen was bovendien nog niet volledig hersteld van de pandemie en krijgt nog extra klappen door de draconische lockdowns die China blijft instellen. “Daarbovenop hebben de sancties tegen Rusland de energiemarkten krapper gemaakt, wat voor opwaartse prijsdruk zorgt”, valt te horen.
Geen economische groei

Dat alles resulteert in een historisch hoge inflatie - volgens Vanden Houte blijft die eind dit jaar nog altijd boven 5 procent - én een dreigende groeivertraging. “Het consumentenvertrouwen keldert. De orderboeken in de industrie en de bouwsector zijn goed gevuld, maar de laatste maanden heeft een daling zich ingezet. Ook supermarkten merken dat consumenten minder besteden en in plaats van merkproducten eerder naar huismerken grijpen. Eén uitzondering is de ontspanningssector, met de horeca en de reissector op kop. Daarvoor is er bij de consumenten nog grote bereidheid om te betalen, ter compensatie na corona. Maar we verwachten dat de uitgaven ook hier in de tweede jaarhelft sterk zullen afnemen.”

Ondanks alles is het algemene groeicijfer met 2,3 procent voor dit jaar in ons land nog relatief goed. Een gevolg van het zogenaamde overloopeffect. “Zelfs als we dit jaar geen groei meer hebben, zal de gemiddelde groei hoger liggen dan vorig jaar door het overloopeffect. De conjunctuur lijkt daardoor oké, maar in werkelijkheid staat die fel onder druk. Wij vrezen dat alles zal stilvallen in de tweede jaarhelft. In het verleden heeft een dergelijke stijging van de energieprijzen bijna altijd tot een recessie geleid. Wij zien in Europa voor de rest van het jaar geen economische groei.”
Kind van de rekening

En dat zullen we met z’n allen voelen. “De consument is het kind van de rekening”, zegt Vanden Houte. “De forse stijging van de prijzen betekent minder besteedbaar inkomen, gevolgd door een negatieve impact op de consumptie. Voor bedrijven wordt het daardoor ook steeds moeilijker om prijsverhogingen door te rekenen naar de eindconsument. Zij zullen een deel van hun marges moeten inslikken. Iets wat we ook nu al zien in de retailsector.”

Ook zal de ECB - zoals reeds aangekondigd - ingrijpen en de rente opvoeren, in strijd tegen de inflatie. “Tegen het jaareinde zal de rente naar verwachting 100 basispunten hoger liggen”, schat Vanden Houte in. “Ondanks het feit dat de economische groei zal stilvallen, zal men dat toch doen. Maar omdat de economie met een recessie flirt, verwacht ik niet dat de ECB daarna nog verder zal gaan.”
Negatieve impact

Hoe lang deze situatie zal aanhouden, is moeilijk te voorspellen, aldus Vanden Houte. “Voorlopig denken we dat de komende drie kwartalen moeilijk zullen zijn. Zo zullen we komende winter weer met hoge of zelfs nóg hogere energieprijzen geconfronteerd worden. Tot begin volgend jaar zien we een heel zwakke, tot waarschijnlijk zelfs negatieve, economische groei. Nadien hangt het af van de evolutie van externe factoren, zoals de oorlog in Oekraïne.”

Of dat dreigende stagflatiespook ook impact op de tewerkstelling zal hebben? “Als die situatie langer aanhoudt - bijvoorbeeld een jaar of twee - zullen bedrijven beginnen saneren en overgaan tot ontslagen en herstructureringen”, zegt Vanden Houte. “Maar op dit moment is dat niet wat we verwachten. Door de structureel krappe arbeidsmarkt zijn bedrijven minder geneigd om snel personeel te ontslaan, om nadien weer een moeilijke zoektocht te moeten houden naar geschikte werknemers. Ze zullen dus eerder een negatieve impact op hun marges slikken.”
Johan van de keucken
0
Zonder hoge werkeloosheid komt er geen recessie .
Bijna iedereen heeft een inkomen .
Vroeger had je wel recessie met torenhoge werkeloosheid ,maar nu gan veel mensen met pensioen en de jongeren kunnen bijna allemaal aan de slag.
rene66
0
quote:

Jason Voorhees schreef op 16 juni 2022 18:46:

Er komen hele interessante tijden aan voor beleggers, die verder kijken dan de waan van de dag ;-)
Inderdaad, mijn tijdvenster is inmiddels verschoven naar 2023. Zit nog te dubben wanneer het tijdsvenster gaat beginnen, wordt dat half 2023 of eind 2023, maar dat zien wij dan wel.
Johan van de keucken
0
Ray Dalio staat natuurlijk onder grote prestatie druk en dat soort lieden zijn flink gas aan het geven om de aandelen er onderuit te halen.
De aandelen zijn al flink gedaald en hij zal wel zijn centen binnen hebben.
StartendeBelegger
0
quote:

rene66 schreef op 16 juni 2022 20:49:

[...]Inderdaad, mijn tijdvenster is inmiddels verschoven naar 2023. Zit nog te dubben wanneer het tijdsvenster gaat beginnen, wordt dat half 2023 of eind 2023, maar dat zien wij dan wel.
Denk je dat de koers dan pas z'n bodem zal vinden?
arnoldus
0
quote:

StartendeBelegger schreef op 16 juni 2022 21:08:

[...]

Denk je dat de koers dan pas z'n bodem zal vinden?
Zal ik je een eerlijk antwoord geven.NIEMAND DIE DAT WEET.
rene66
1
quote:

StartendeBelegger schreef op 16 juni 2022 21:08:

[...]

Denk je dat de koers dan pas z'n bodem zal vinden?
Ik volg eerlijk gezegd twee beetjes de ontwikkelingen in met name de VS en ik begin langzamerhand steeds meer het beeld te krijgen dat de economie daar ook volledig gaat vastlopen. Consumenten zullen bijvoorbeeld in toenemende mate vaker moeten kiezen waar ze geld aan uit geven. De bestedingen aan bijvoorbeeld consumenten electronica,auto’s en alles waar chips inzitten zal een stuk minder worden. Op termijn blijf ik geloven in asml ed maar voor het komende 6 tot 12 maanden ben ik niet echt positief. Kijk ook naar het bericht van Samsung vanavond of het andere asml forum dat ik heb geplaatst

De markt en de koers voorspellen blijft een ongewis gebeuren maar zelf verwacht ik op dit moment dat ASML op 400 euro staat eind van dit jaar en van 375 sta ik zelfs inmiddels ook niet meer te kijken later volgend jaar Begin volgend jaar is de kans groot dat de VS daadwerkelijk in een redelijke recessie zit dat ook verdere gevolgen heeft voor de aandelenmarkten. Vandaar verwacht ik dat in het begin van de tweede helft van het volgend jaar aandelen wel op een dieptepunt hebben gestaan. Op een bepaald moment is er gewoon een bodem.

Maar de markt voorspellen blijft heel moeilijk. Komt er bijvoorbeeld een einde aan de oorlog en de sancties of blijft dat doorgaan. Worden de spanningen rondom Taiwan groter. Er zijn veel mogelijke zwarte zwanen aanwezig.

Ik ben al zeg ik het zelf van huis uit wel een optimistische belegger maar zelfs met mijn optimistische blik kan ik er niet meer van maken. Het is het sentiment op de markt dat het gevolg is van een flink aantal fouten die de fed en de biden administratie hebben gemaakt. Hiervan maken hedgefunds gebruik van als excuses om de markt als totaal meer naar beneden te drukken dan eigenlijk realistisch zou zijn onder deze omstandigheden
Bert12345
0
Mannen, dat ASML komt wel goed. Ik heb zelf 1 put 400 en 1 call 800 geschreven. Als ik voor 40k aandelen ASML moet afnemen, word ik er niet chagrijnig van.
9.199 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 250 251 252 253 254 255 256 257 258 259 260 ... 456 457 458 459 460 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 26 apr 2024 13:01
Koers 853,800
Verschil +20,100 (+2,41%)
Hoog 855,800
Laag 841,800
Volume 147.534
Volume gemiddeld 558.047
Volume gisteren 515.076