Just Eat Takeaway « Terug naar discussie overzicht

Just Eat Takeaway 2022!!!!!!!!

OOhIWish
2
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 10:40:

[...]

Je opent een restaurant, want je houdt van eten/koken.
Hoe kom ik aan klanten.
Hoe haal ik genoeg omzet om alle kosten te betalen.
Dan is delivery een mogelijkheid om extra omzet te behalen.
Zit je restaurant elke avond vol, heb je geen delivery nodig.

Je vaste kosten (huur, de kok, etc) heb je sowieso.
Dat je marge op delivery lager is moet je dan voor lief nemen.
Geloof het of niet maar door de extra delivery moet er ook nog ander volk worden ingeschakeld zoals een inpakker en extra chef.

Loon voor een startende MC Donald medewerker gaat al naar de $20/uur ter indicatie. Misschien kan dan al eens bedenken wat je dan voor een chef moet betalen.

De marges van de delivery websites zijn onhoudbaar, maar ook omdat andere restaurants promoties doen ben je minder zichtbaar en ben je geneigd om je prijzen iets later dan de anderen aan te passen.

De delivery zelf kunnen wij niet zelf doen omdat Relay voordeliger is. Wij betalen minder dan 2 medewerkers om alles geleverd te krijgen, dus is dit voor ons een mooie kans.

"Zit je restaurant elke avond vol, heb je geen delivery nodig." : Dit zie je volkomen verkeerd. De huurprijzen worden door de Landlords ook zo afgestemd dat je het zonder delivery niet kunt redden.

Als restauranthouder wel altijd de prijs van elk gerecht waar je het voor kan maken, niet enkel voeding maar ook de ander kosten tellen hier in mee. Voor $40000 extra omzet per maand door delivery hou je niet zoveel over. 40000 * 0,46 - foodcost(want procentueel hakt die er nu wel meer in)- extra gas - extra medewerkers en indien het druk is ook minder tafels voor klanten door bvb delivery groeporders.

Naar mijn gevoel weet jij alles ook beter en heb jij ook een zeer gedegen kennis betreft de foodindustrie. Neem dat restaurant over en bewijs jezelf, je zal schatrijk worden. Ik heb nog andere restaurants in NYC en je mag dan altijd komen pochen dat je het zoveel beter doet.
Hogan
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 10:54:

[...]
Speciaal voor jou. Kun je nog wat van leren. Wanneer post jij een screenshot van jouw fantastische GAK?
Leuk dat je maar een klein stukje van mijn bericht meeneemt.
Maar wat betreft jou risico management is het eigenlijk niets anders dan gokken en dan met het plaatsen van drama voorspellingen over de rug van beleggers die dat dan geloven je geld proberen te verdienen.
Beetje marketmaker eigen.
Waren ook niet echt mijn vrienden.
En jij bevestigd mijn gedachte over deze types.
Slecht volk bezig met een ding en dat is eigen gewin ten kosten van alles.
COUPEJET
0
En jahoor we gaan weer crescendo. Speelbal scénario steekt steeds weer de kop op. Jammer.
DeWalt
0
quote:

MrRestaurant schreef op 22 december 2022 10:30:

[...]

1. Ik zou eerlijk niet weten of ik dat zomaar op een forum zou mogen zetten? Wat wel is, is dat JET 2 soorten commisies is, de een met hun eigen bezorger en de ander waarbij de afnemer zelf de bezorging moet regelen. Bij het eeste geval ligt de commisie aanzienlijk hoger, maar dat is niet de reden waarom wij niet hun bezorgers inzetten (later meer hierover)
2. Op doordeweekse dagen komt onze omzet voor rond 70 vanuit JET. Op de weekenden ligt dat rond de 50% omdat we dan meestal vol zitten in de restaurant. Alhoewel het in de weekenden rond 20% lager zit, is de ordervolume hoger dan doordeweeks. Omdat we dan veel omzet genereren door klanten die binnen eten, verwatert dat percentage wat. Maar het ordervolume in het weekende zit hoger dan doordeweeks (waarbij we af en toe doordeweeks ook wel de drukte van de weekenden aantikken)
3. Wij gebruiken onze eigen bezorgers en krijgen doordeweeks tussen 16:00 en 20:00 35/45 en in het weekenden 40/50 orders vanuit JET, met een minimale orderbedrag van 25 euro, dat hebben we zo ingesteld. De reden dat we onze eigen bezorgers hebben is 1. Het bespaart ons de extra commisie en nog belangrijker 2. Omdat we bezorgen binnen een straal van 12km in Den Haag, kunnen de routes lang worden en een auto is dan gunstiger en sneller. Tevens, hoe eerder én warmer klanten hun eten krijgen, des te beter.
4. Wij zitten al jaren met JET, zelfs toen Thuisbezorgd en Just Eat apart waren. We hebben zelfs de tijden meegemaakt dat Ifoods hier zat. JET is altijd wel de nummer 1 voor ons gebleven omdat het simpelweg de meeste orders en winst voor opleverde. Wij probeerden mensen naar onze site over te halen maar dat gaat heel moeizaam. Door een of andere reden blijven mensen telkens vanuit JET bestellen (meer hierover later). Voor ons prima hoor want het levert ook gewoon omzet op. Wij zaten ook op Deliveroo maar dat was een flop. Op weekbasis kregen wij max 3 order vanuit Deliveroo.. Ook zitten we op Uber, maar dat tikt ook niet het niveau van JET aan zien we helaas. Op dagbasis doordeweeks krijgen we tussen de 3 en 5 order vanuit Uber, terwijl ons minimale bedrag daar oo 10 euro ligt, veel lager dan bij JET, maar toch komen er veel bestellingen via JET binnen. Ook is JET beter bereikbaar voor ons en ook voor de klanten. Vooral voor de klanten hoor ik vaker dat ze ontevreden zijn omdat ze hun niet kunnen bellen, maar alleen een mail kunnen sturen..
5. Percentage is moeilijk aan te geven, kan ik later op terug komen, maar in Corona tijden lag onze doordeweekse ordervolume rond de 40/50 vanuit JET, en rond de 50/60 (af en toe wel meer)in de weekenden. Natuurlijk is ligt het nu lager want de omzet die we nu genereren doordat mensen bij ons eten is velen malen hoger geworden, maar desondanks klaag ik niet over het ordervolume die we momenteel hebben.
6. Ja, wij hebben ook onze eigen website en 4 eigen autobezorgers.
7. Jazeker, JET levert ons zeker winst op hier in Nederland! Ik zal straks als ik op de zaak ben even voorbeeldje geven op weekbasis wat we ongeveer als winsthouden

Verder wilde ook graag iets delen over een bredere onderwerp. Iedereen weet dat we in een recessie leven en met hoge inflaties. We zouden denken dat mensen minder zouden uitgeven, maar het is grappig om te zien dat na 20 jaar het aantal bestellingen alleen maar toeneemt. Vooral in Corona, toen mensne hun banen verloren, bleven ze bestellen, vooral ook nu met de oorlog, de hoge prijzen, blijven mensen bestellen. Wat ik heb geleerd in al die jaren is dat mensen proberen te besparen, maar op andere dingen zoals kleding, energie, een nieuwe auto etc. Maar op eten wordt er niet bespaars zie ik. Ja, de kosten lopen op, maar mensen zullen altijd eten blijven bestellen, de rijkere zullen chique bestellen en de minder rijkere zullen iets goedkoops bestellen. Maar het concept dat mensen buiten zullen eten en thuis laten bezorgen zal steeds toenemen beste nemen. Of het nou JET, UBER of een andere partij de vruchten geplukt daarvan, I dont know, maar als restauranthouder weet ik dat mensen tijd eten zullen blijven bestellen.

We leven ook in een tijd waarbij de meeste huishoudens, meerder verdieners heeft, dus mensne hebben meer geld dan vroeger. En mensen zijn lui geworden, we willen alles snel en makkelijk zonder moeite gedaan hebben, zo ook met eten zie ik. Ik vermoed dat daarom een bedrijl als JET gewoon beter doet dan onze eigen site. Klanten zien alles op 1 app, kunnen alle reviews lezen op 1 app, daar staan wij als eigen site kansloos tegen merk ik, maar goed beide genereren voor ons omzet en dat zal voor anderen vast ook wel zo zijn. En ik hoor bijna om de dag dat mensen geen zin hebben om te komen ook dat ze moe zijn of gewerkt hebben, wat doen ze dan? Juist, eten bestellen, of het nou afhalen is, via Uber of JET of weet ik niet wat, mensen zullen altijd eten bestellen en dat wordt steeds meer en meer. Dus de reden dat mensen minder zullen bestellen in reseccietijden, geloof ik helaas niet meer. We zitten bomvol elke weekend en de bezorging lopen steeds meer op met de kwartaal
Dank voor dit inkijkje!

Sluit aan bij mijn inschatting dat iedereen blijft eten en op zoek is naar comfort. De veranderde gezinssamenstelling is ook een driver.
bedoekt
2
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 10:52:

[...]
Handel is long en short.

Verder ben ik als één van de weinigen hier heel transparant. Wat ik doe, wat mijn rendement is, hoe ik over JET denk en waarom.

Misschien moet je je eens gaan bemoeiden met alle fantasten die hier rondlopen.
Joh, ik ben helemaal niet geïnteresseerd in je rendement.
Ik gun namelijk iedereen het beste.

Jouw energie is daarentegen ronduit negatief.
Dat een mens voor wat financieel gewin daartoe bereid is zal ik nooit begrijpen.

Let wel kritische noten over hoe gang van zaken bij JET zijn altijd welkom. Maar iemand die zo negatief is over een bedrijf hoort niet thuis op een forum over dat bedrijf. Ga wat positievers doen met je leven.
Donald Duck
0
quote:

Hogan schreef op 22 december 2022 10:56:

[...]
Eindelijk een verhaal uit de praktijk.
Ben benieuwd hoe hier dan weer op gereageerd gaat worden.
Is niet zo moeilijk hoor. OOhIWish en MrRestaurant bevestigen wat wij al wisten. JET doet het heel goed in Nederland (in dit geval Den Haag). In New York is het daarentegen een moeizaam verhaal.

Vooral de achtergrondinformatie die beide heren geven is zeer waardevol!
Donald Duck
4
quote:

Hogan schreef op 22 december 2022 11:06:

[...]
Leuk dat je maar een klein stukje van mijn bericht meeneemt.
Maar wat betreft jou risico management is het eigenlijk niets anders dan gokken en dan met het plaatsen van drama voorspellingen over de rug van beleggers die dat dan geloven je geld proberen te verdienen.
Beetje marketmaker eigen.
Waren ook niet echt mijn vrienden.
En jij bevestigd mijn gedachte over deze types.
Slecht volk bezig met een ding en dat is eigen gewin ten kosten van alles.
Man, ga iemand anders lastig vallen!
Long_term_investor
0
quote:

Coupejet schreef op 22 december 2022 11:07:

En jahoor we gaan weer crescendo. Speelbal scénario steekt steeds weer de kop op. Jammer.
Je bedoelt zeker diminuendo? Crescendo is toenemend, aanzwellend. Diminuendo is afnemend.

Hoe dan ook, met deze koersontwikkeling zal PIK wel weer van het forum vertrokken zijn.
Donald Duck
4
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 11:09:

[...]
Let wel kritische noten over hoe gang van zaken bij JET zijn altijd welkom. Maar iemand die zo negatief is over een bedrijf hoort niet thuis op een forum over dat bedrijf. Ga wat positievers doen met je leven.
Man, get a life!

Dankzij mijn input komt er vandaag waardevolle informatie boven water van twee restauranthouders in Den Haag en New York. Niemand die hier verder op ingaat en beide heren doorvraagt. Straks gaan we weer over tot de orde van de dag en vallen we over elkaar heen als JET weer een paar procent stijgt.
Who let the dog out - John
2
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 11:09:

[...]

Joh, ik ben helemaal niet geïnteresseerd in je rendement.
Ik gun namelijk iedereen het beste.

Jouw energie is daarentegen ronduit negatief.
Dat een mens voor wat financieel gewin daartoe bereid is zal ik nooit begrijpen.

Let wel kritische noten over hoe gang van zaken bij JET zijn altijd welkom. Maar iemand die zo negatief is over een bedrijf hoort niet thuis op een forum over dat bedrijf. Ga wat positievers doen met je leven.
Wat een verschrikkelijke zelfoverschatting als je denkt dat jullie stukjes(laten we zeggen 100k-250k stuks)invloed heeft op de koers, terwijl CatRock er laatst 2,5 miljoen heeft gedumpt tussen de 20-22.
COUPEJET
0
[quote alias=Long_term_investor id=14567652 date=202212221116]
[...]

Je bedoelt zeker diminuendo? Crescendo is toenemend, aanzwellend. Diminuendo is afnemend.

Beste long term investor Ik weet donders goed wat crescendo betekend maar in deze context is het synisch bedoeld natuurlijk. Begrijp je?
bedoekt
0
quote:

Donald Duck schreef op 22 december 2022 11:19:

[...]
Man, get a life!

Dankzij mijn input komt er vandaag waardevolle informatie boven water van twee restauranthouders in Den Haag en New York. Niemand die hier verder op ingaat en beide heren doorvraagt. Straks gaan we weer over tot de orde van de dag en vallen we over elkaar heen als JET weer een paar procent stijgt.
Nu al spijt dat ik een enkel woord vuil heb gemaakt aan deze uitwisseling.
Ik moet dat ook niet doen.
Ik neem me dat dan voor en dan laat ik me toch verleiden om iemand tot de orde te roepen.
Zinloos.

Blijf maar lekker kwaken hoor.
Donald Duck
2
quote:

bedoekt schreef op 22 december 2022 11:26:

[...]
Blijf maar lekker kwaken hoor.
Liever een eend dan een uilskuiken!
Who let the dog out - John
0
quote:

KCNIB schreef op 22 december 2022 11:28:

twitter.com/Musti_esd/status/16057318...
Hij heeft mij geblokkeerd(net als jij overigens). Zou je mij kunnen vertellen wat er in de tweet staat?

Hij heeft mij inmiddels niet meer geblokkeerd. Heftig verhaal. Ik ga er van uit dat dit niet alleen klagen bij IR is, maar misschien ook wat bedreigingen?
COUPEJET
0
Een aandeel dat zo sterk beweegt zonder enig nieuws is eigenlijk beter op haar plaats in een casino. Wie deze fluctuaties nog begrijpt en kan onderbouwen is voor mij een topper.
bezinteergebelegt
0
Omzetten 0 dus koersontwikkeling hilarisch.

Maar al vaker gezegd dat na de dec expi, het licht uit zou gaan voor de rest vh jaar want geen enkel zichzelf respecterend fonds, doet nog iets op de beurs deze weken. De boeken zijn dicht.

Eerste week januari is weer opstarten en een beetje normale handel kun je pas weer verw88 vanaf de week van 9 januari. Tot die tijd gaat het echt nergens over.

Volgende week zal helemaal dramatisch zijn.

En JET volgt al maanden het geschetste plaatje. De structurele weg omhoog gaat echt nog wel wat kwartalen duren, wil dat uberhaupt aan de orde komen. En dan nog blijft het afw88 want geen verdere winstverbeteringen betekent simpelweg lagere koersen.

In andere gevallen is 27,50/30 haalbaar eind volgend jaar.

Dus zal het dansen rond de zone 21, met ongetwijfeld weer een keer een spike omhoog en omlaag, nog voortduren, mijn verwachting daarbij is tot zeker in Q2.

GRUB gaat ie aan de straatstenen niet kwijt raken, dus dat blijft voorlopig een molensteen.

En een overname ? Keep dreaming, gaat ook nooit gebeuren.
Long_term_investor
0
quote:

Coupejet schreef op 22 december 2022 11:23:

[quote alias=Long_term_investor id=14567652 date=202212221116]
[...]

Je bedoelt zeker diminuendo? Crescendo is toenemend, aanzwellend. Diminuendo is afnemend.

Beste long term investor Ik weet donders goed wat crescendo betekend maar in deze context is het synisch bedoeld natuurlijk. Begrijp je?
:)
Hogan
2
quote:

bezinteergebelegt schreef op 22 december 2022 11:43:

Omzetten 0 dus koersontwikkeling hilarisch.

Maar al vaker gezegd dat na de dec expi, het licht uit zou gaan voor de rest vh jaar want geen enkel zichzelf respecterend fonds, doet nog iets op de beurs deze weken. De boeken zijn dicht.

Eerste week januari is weer opstarten en een beetje normale handel kun je pas weer verw88 vanaf de week van 9 januari. Tot die tijd gaat het echt nergens over.

Volgende week zal helemaal dramatisch zijn.

En JET volgt al maanden het geschetste plaatje. De structurele weg omhoog gaat echt nog wel wat kwartalen duren, wil dat uberhaupt aan de orde komen. En dan nog blijft het afw88 want geen verdere winstverbeteringen betekent simpelweg lagere koersen.

In andere gevallen is 27,50/30 haalbaar eind volgend jaar.

Dus zal het dansen rond de zone 21, met ongetwijfeld weer een keer een spike omhoog en omlaag, nog voortduren, mijn verwachting daarbij is tot zeker in Q2.

GRUB gaat ie aan de straatstenen niet kwijt raken, dus dat blijft voorlopig een molensteen.

En een overname ? Keep dreaming, gaat ook nooit gebeuren.
Fijn dat je al je kennis deelt.
Zit je er ook wel eens naast?
Wat is beleggen toch makkelijk als je al weet wat de eindkoers gaat worden volgend jaar.
Wel saai.
Donald Duck
9
Wat is dit forum verziekt! Vandaag plaatsen twee restauranthouders uit Den Haag en New York waardevolle informatie betreffende hun samenwerking met JET c.q. Grubhub. Beide heren zijn bereid om kennis te delen.

In plaats om beide heren te bevragen vallen types als Pedro, Hogan en bedoekt vandaag over elkaar heen om de groots mogelijke onzin te posten. Als ik verder terug ga, kan ik dit lijstje met namen moeiteloos aanvullen.

Als gevolg daarvan is de respons van beide heren al bijna niet meer terug te vinden. Voor de argeloze bezoeker van dit forum erg jammer. Die zien allemaal clowns voorbij komen en vragen zich af in welk circus ze beland zijn.

Jammer, maar helaas.
73.764 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3618 3619 3620 3621 3622 3623 3624 3625 3626 3627 3628 ... 3685 3686 3687 3688 3689 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 11:36
Koers 14,335
Verschil +0,360 (+2,58%)
Hoog 14,420
Laag 13,990
Volume 727.589
Volume gemiddeld 2.408.655
Volume gisteren 1.643.771