Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Artificial Intelligence /Doos van Pandora

20 Posts
pakman
0
Nu steeds meer Technology leiders zoals Elon Musk en Steve Wozniak roepen om een "tijdelijk" pause-stop op de verdere ontwikkeling(en) omtrent AI , kunnen we wel aannemen dat dit Niet gaat gebeuren, bedoel als een doos van pandora eenmaal geopend is deze niet meer dicht gaat , dicht te krijgen is.
Vind wel dat de grootste van deze wereld die eraan meegewerkt hebben (AI) te ontwikkelen nu ook weer het hardst roepen te stoppen, was het niet Elon M die aan de wieg van Chat gpt stond of om nog verder te gaan, is het niet Elon Musk die eigenaar is van " Neuralink" een bedrijf die op het punt staat een Chip bij mensen in de hersenen te implanteren , nadat dit bij Apen is gelukt, zoekt hij nu Trial partners om dit bij mensen te doen, in eertse instantie is deze aanvraag bij de FDA afgewezen ( maar men weet inmiddels als E M iets wil dan maakt zijn $$$$$ deuren open/dicht ,voorbeelden zat)
hint, Interestingly enough, Francisco Ponce, director of Barrow’s Center for Neuromodulation and Neurosurgery Residency Program, noted that Barrow is well-positioned to conduct implant research due to its extensive experience in the field.

wat staat ons te wachten...
aexo
0
ai wat gaat dat ons brengen dan? mensen worden steeds dommer ( duidelijk waarneembaar op iex ) en er is steeds meer werk ( vacatures blijven open ).

het is gewoon de zoveelste term om rotzooi te verkopen.

gloeilamp wordt led ai.

enz.
aexo
1
‘AI is een misbruikt modewoord’
28 april 2017 08:34

Ai is het nieuwe tech-toverwoord, maar het wordt op te veel dingen geplakt. Dit is de discussie-stelling die Computable-lezers vandaag krijgen voorgelegd.
De notie van kunstmatige intelligentie (ki; artificial intelligence, ai) is helemaal niet nieuw. In de vorige eeuw was het al geopperd en doordacht door Alan Turing (1912-1954), de informaticapionier waar ict-vaktitel Computable later haar naam aan heeft ontleend. Ai is al zo oud en al zo lang in zicht dat zelfs Hollywood er zich meermaals aan heeft gewaagd, met een scheut sciencefiction. Onder meer ai in schattige kindervorm, maar ook in komische robotvorm (eigenlijk androïde, maar goed).

Eind vorige eeuw was het voorvoegsel ‘e-’ helemaal marketinghip, later gevolgd door ‘web-’ en ‘i-’ en ‘cloud-(enabled)’, et cetera. Nu is het de beurt aan ai, vaak verpakt als ‘machine-learning’, ‘deep learning’ en andere leervormen die op slimheid wijzen. ‘Als we geen ai gebruiken, dan zijn we so screwed’, zou een cynicus kunnen zeggen. Ai is nu verworden tot magisch sausje dat over van alles en nog wat heen wordt gegoten. Jammer, want dat zorgt voor erosie, uitholling. Wat vind jij?
aexo
0
ik denk niet dat ai het gaat lukken om bier te brouwen, wat niet zo moeilijk is. je hebt er dus bar weinig aan.

en als ik zo in mijn huis kijk, ik zie helemaal niks ai of smart. smartphone heb ik, maar er is niks smarts aan dat ding. dat ding is gewoon waardeloos, maar ik heb hem nodig voor wat kleuterdingetjes, 86x factor beveiliging bv. om de dieven weg te kunnen houden bij mijn privé zaken.
pakman
0
aexo, je verhaaltje is achterhaald door dezelfde wetenschap / techneuten die ons dit hebben aangedaan alsmaar sneller sneller en sneller zodat er uiteindelijk geen tijd meer is om te corriceren/herstellen..
aexo
0
het is helemaal geen achterhaald verhaal, het is de realiteit. smartphone wordt ai-phone en dan worden er weer 1 miljard verkocht.
aexo
0
NS zet daar ‘machine learning’ voor in.
Deze techniek maakt gebruik van data uit duizenden sensoren die in rijdende treinen en vele kilometers rails zitten verstopt. Dankzij deze sensoren wordt op tijd duidelijk wanneer een trein iets begint te mankeren.

En zo worden problemen vroegtijdig aangepakt, zodat de deuren netjes blijven sluiten, de temperatuur in de trein prettig blijft en de toiletten goed blijven werken.

goed bezig bij de spoorwegen.
aexo
0
het was dus 21 graden in de trein en iedereen had z'n winterjas aan.

die machine-learning begrijpt dus helemaal niks van wat een behaaglijke temperatuur is met een winterjas aan.
Leefloon
0
quote:

aexo schreef op 30 maart 2023 15:31:

Ai is het nieuwe tech-toverwoord, maar het wordt op te veel dingen geplakt
.
r
e
k
j
i
p
S

ChatGPT is m.i. soort prille vorm van object-oriented zoeken, met kloeke volzinnen om de droevige en eenzijdige "inhoud" te verbergen. Simp1ywall.st, maar dan anders. En mogelijk een natte droom voor adverteerders, met een veel beperkter aantal resultaten,

Een voorbeeld: een beursgenoteerd aandeel heft een soms toegankelijke koers, en op die koers kun je de volatiliteit van dat aandeel toepassen, en de munteenheid EUR kun je omrekenen naar USD. Zo krijg je dan de nietszeggende tekst dat een aandeel met een koers van $20 geen te voorspellen koers heeft, blabablabla, maar dat de koers naar verwachting tussen de $19,50 en $20,50 ligt. Een keten van eigenschappen van objecten, verpakt in helpdesk-achtige volzinnen, met de schijn van dat het inhoud heeft. Computer-generated meuk.
aexo
0
over 2 dagen brand het echt los :

Maand van AI
April is de maand van AI! Tijdens deze maand geven we extra aandacht aan AI. Er vinden een hoop activiteiten plaats, georganiseerd door verschillende organisaties. De AI Parade, events, podcasts, blogs, en meer.

Doe jij ook mee? NEE
aexo
0
Ik ben lid geweest van de HCC, de hobbycomputerclub, daar leerde je echt zinvolle dingen. AI is allemaal flauwekul voor mensen zonder intelligentie.
aexo
0
De potentiële toepassingen van AI zijn enorm. Het kan helpen om gepersonaliseerde aanbevelingen te doen. Niet alleen rond de films die je wilt kijken, maar ook ten aanzien van je medicijnen (welke passen bij jou en jouw DNA?), je levensstijl en hoe je leert. Het kan helpen bij het realiseren van onze grote opgaven rondom duurzaamheid doordat we met sensoren steeds beter weten waar en wanneer vervuiling optreedt. Het helpt bij het vertalen van teksten en gesproken woorden, het kan het gedrag voorspellen, er slimme steden mee maken en er robots en zelfrijdende auto’s mee aansturen. En nog veel, veel meer.

Elke dag zien we nu al toepassingen van AI om ons heen. Ook in onze regio zien we dat er al honderden bedrijven zijn die actief bezig zijn met AI. Tijdens de Maand van AI laten we je zien wat er allemaal gebeurt op het gebied van AI in onze regio.

niks nieuws onder de zon.
pakman
1
ChatGPT banned in Italy over privacy concerns.

wie volgt...en ik voorspel ;-) dat er in de toekomst meerder apps afgesloten zullen worden.

Italy has become the first Western country to block advanced chatbot ChatGPT.

The Italian data-protection authority said there were privacy concerns relating to the model, which was created by US start-up OpenAI and is backed by Microsoft.

The regulator said it would ban and investigate OpenAI "with immediate effect".

we zijn te ver doorgeschoten met het Internet.

www.bbc.com/news/technology-65139406
pakman
0
Volgens GS gaan er is de toekomst mede door AI 300 Miljoen banen verdwijnen, ja ja 300 Milj, daar moet toch ff over nagedacht worden maar infeite hoeft dit niet, gewoon verbieden dus.

www.forbes.com/sites/jackkelly/2023/0...
hirshi
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 23 mei 2023 16:13:

fd.nl/bedrijfsleven/1476727/ontwikkel...
Houd eens op met het plaatsen van afgeschermde links.

Plaats daarvan de tekst of delen daarvan.
Kees1
1
quote:

pakman schreef op 2 april 2023 12:36:

Volgens GS gaan er is de toekomst mede door AI 300 Miljoen banen verdwijnen, ja ja 300 Milj, daar moet toch ff over nagedacht worden maar infeite hoeft dit niet, gewoon verbieden dus.

www.forbes.com/sites/jackkelly/2023/0...
Welnee, dit is kletspraat.

Weet je nog de blockchain een jaar of tien geleden.

Ik herinner mij nog een bijeenkomst voor notarissen. Een drietal KPMG mensen gaf een presentatie over de blockchain. Het kwam erop neer dat de beroepsgroep van de notarissen over niet al te lange tijd overbodig zou zijn.
Nou, notarissen zijn er tien jaar later nog volop. En de blockchain, daar spreekt niemand meer over.
voda
1
Universal Music Group laat AI muziek genereren

Samenwerking met Endel antwoord op ChatGPT.

(ABM FN-Dow Jones) Universal Music Group gaat met het Duitse bedrijf Endel kunstmatig intelligente programma's aanbieden, waarmee artiesten muziek kunnen genereren die bedoeld is voor activiteiten zoals slapen, ontspannen en concentratie.

Universal (UMG), het grootste muziekbedrijf ter wereld, wil Endels AI-technologie geschikt maken voor artiesten om geluidencombinaties te maken op basis van wetenschap, ook wel bekend als soundscapes, waaronder nieuwe muziek en nieuwe versies van bestaande muzieknummers.

"We geloven in het ongelooflijke potentieel van ethische AI als een instrument om de creativiteit van onze artiesten te steunen en versterken", aldus Michael Nash van UMG.

De eerste soundscapes zullen in de komende maanden verschijnen. Endel maakte eerder de soundscape "Wind Down" met James Blake op het platenlabel Republic Records van Universal.

UMG maakt de stap bekend nadat AI-programma's die taal genereren, zoals ChatGPT, een debat ontketenden over de toekomst van menselijke arbeid in verschillende beroepen, waaronder artiesten.

"Endel stelt muziekbedrijven zoals UMG in staat om de verbluffende mogelijkheden van AI en functionele muziek te gebruiken, terwijl de rechten van hun artiesten gerespecteerd worden", zei CEO Oleg Stavitsky van Endel. "Zo werkt Endel meer als een medewerker dan als een gereedschap, door artiesten controle en vrijheid te geven en tegelijk te voorzien in een behoefte aan meer muziek om welzijn te bevredigen."

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl

Redactie: +31(0)20 26 28 999
hirshi
0
Artificial intelligence is niets nieuws.
Het is een naamgeving voor iets dat al veel langer bestaat.

Maar onder beleggers is het dan ineens hip.
En koersen gaan skyhigh.

Hetzelfde liedje geldt voor de cloud.
Maar als de winsten dan tegenvallen zin beleggers snel weg.

Microsoft is volgens mij de winnaar.
Dus als je gelooft in een toekomst in tech is dat volgens mij the place to be.
20 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%