Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

matad
0
quote:

ffff schreef op 12 april 2023 11:34:

Matad,

Wellicht zei hirshi het wat ongezouten, maar mij stoort al jaren mensen die jouw mening hebben.
Er is geen mens die al die vreemdelingen gevraagd hebben om vele landen door te trekken om naar de best betalende sociale instantie in de ruimhartigste Westerse landen te trekken. Ze weten al jaaaaren precies waar ze naartoe moeten trekken: Bed- and breakfast, opvang, uitkeringen, eten en drinken. Ze worden aan alle kanten begeleid en er worden peperdure processen gevoerd waarbij plaatselijke overheden tienduizenden Euro's vergoeding moeten gaan betalen omdat de opvang tekort schoot.

Men is volslagen doorgedraaid. Al die mensen die de KK bezoeken en jarenlang in de Amerika's , in andere Europese landen of in Azie heen gingen,om er jarenlang te werken, kregen ook totaal geen opvang, ondersteuning etc. etc. Er was zelfs een echte grens waar je niet zomaar over kwam. Nooit één dubbeltje ontvangen, nooit ook maar één boterham in den vreemde. Je zorgde zelf overal voor.

Zelf ben in in Miami...... gearresteerd en..... gewoon op vliegtuig naar Londen gezet. Uiteraard ook op eigen kosten.

Die gigantische verschil tussen die veel te dure opvang van al die profiteurs vergeleken met hoe wij veertig jaar geleden naar den vreemde trokken.

Kortom, Matad: Zo nu en dan post jij zaken waarvan ik echt huiver: Laat half Afrika maar afkomen, lijkt het wel. En grenzen bestaan er allang niet meer.

Peter
matad
0
ffff
Ik zal vanavond, onvoorziene omstandigheden na gelaten op uw bovenstaande post reageren.
Tenminste indien u eerst mij al diverse malen gestelde vraag beantwoord en die luidt:.
Heeft u de film al gezien en dan bedoel ik weer voor de zoveelste maal:
“Testrol es lelekrol”?
Zo niet dan ga ik beslist niet met u in discussie.
matad
0
quote:

A3aan schreef op 12 april 2023 11:38:

[...]

Niets aan toe te voegen.
Gelet op uw aantal posts en de inhoud daarvan is deze post niets vreemd.
Maar u kunt ook duimpjes geven. Oei te moeilijk voor u.
.
Frilo
6
quote:

matad schreef op 12 april 2023 12:53:

[...]

Gelet op uw aantal posts en de inhoud daarvan is deze post niets vreemd.
Maar u kunt ook duimpjes geven. Oei te moeilijk voor u.
.
Man oh man , bent u 80 ?
Oh wacht, rond deze leeftijd veranderen sommige oldies weer in kinderen zegt men .
( mijn vader van 92 is ten opzichte van u nog een hippe vogel )
rene l
11
Grenzeloze gekte forumgenoten, want het is binnenkort verboden om elkaar met hij of zij aan te spreken en alles moet straks in de genderneutrale vorm.
Althans, dat wil Kawesi, een echte Nederlander van amper 18 jaar, en ik vraag mij ook af of hij verre familie van Akwasi is.
Ons Algemeen Beschaafd Nederlands willen ze wel heel erg afzwakken, het is geen goede zaak, want als je bepaalde zaken echt wilt benoemen dan moet je af en toe ook wat krachttermen gebruiken.
Maar ja, er komt straks een lijst met verboden woorden.

Subtiele plannen van D66 worden ook de nek omgedraaid, ik ben tenslotte een Nederlander, en geen Eurofiel.
Hoe heb je het lef vraag ik mij af, deze partij is inmiddels in verre staan van ontbinding en stinkt een uur in de wind.

Werkelijk de totale gekte is toegeslagen en frauderen wordt schering en inslag, vraag het maar aan Cees Veerman de voormalige minister van Landbouw.
Knip je land maar op, verdeel het in percelen, en laat een handlanger deze waardeloze landbouwgrond maar verkopen tegen de hoofdprijs aan argeloze geinteresseerden, en lieg ze voor.
En hij weet nergens van, nee, hij weet werkelijk nergens van, echt waar.
Ik ben benieuwd, je bent toch gek als je weet dat je het zelf binnen 3 jaar aan een projectontwikkelaar kunt verkopen als bouwgrond voor woningen, of niet dan, tegen een waarde van drie keer zo veel als nu.

Bij ons er ook weer van alles aan de hand in ons te grote dorp, vandaag begin ik maar met het positieve nieuws, er komt een ban op de witte kastjes en binnenkort worden ze van de lantaarnpalen verwijderd.
Ik ben benieuwd of er nog een miljoenenclaim volgt.
Tja, en onze burgerbobo wil nog meer, hij wil het gaan verbieden om bier te drinken tijdens bijvoorbeeld een BBQ op straat, en doe je het toch, dan krijg je een dikke boete van hem.
Het is allemaal een brug te ver, en ook de vraag of deze er ooit nog komt.

Ook is er blijkbaar gedonder over de natuur bij ons in het Midden-Oosten, daarmee gaat het heel erg slecht.
Ja, ik zie het ook, het afgelopen jaar hebben er nog nooit zoveel eikels aan de boom gehangen, en ik zeg ook altijd, je hoeft geen eikel te zijn om aan een boom te hangen.
Tegenstrijdige verhalen, een groot droogtetekort, het waterschap zegt juist, er is zoveel regen gevallen dat het grondwaterpeil boven alle peil staat en dat de boeren zich de komende zomer zeker geen zorgen hoeven te maken en zelfs overvloedig kunnen besproeien als er een grote droogte komt.
Het zijn de milieuclubs, want weet je wat ze eigenlijk van plan zijn met de Veluwe, net als vroeger, ze willen het volledig ontbossen, er een kale zandvlakte van maken, en hele kleine beestjes moeten zich er weer thuis voelen.
In mijn bevinding is er helemaal niks mis met de natuur bij ons, maar ik ben natuurlijk een leek, ik observeer alles objectief.
Zelfs het wildrooster is inmiddels aangepast.

Net als bij ons in de tuin, de buxusmot heeft er een paar jaar terug voor gezorgd dat de mezen redelijk uitgeroeid werden, maar inmiddels vliegen er weer genoeg vogels rond, koolmezen, pimpelmezen en ook genoeg vreemde vogels.
De buxussen zijn inmiddels wel weg, net als de mot.

Kaviaar had gisteren nog wilde plannen met Kaag, mij lijkt het het beste om een inzamelingsactie op te zetten en we noemen dit GIRO 666.
Wat hebben we nodig, een lange stevige tak, wilgentenen, een flink stuk touw, en ook de vraag, moet er een zadel op.
Pas hiermee echter op, ik heb wat jaren terug hier een opmerking gemaakt over een fiets zonder zadel, het heeft me een stevige berisping opgeleverd.
Maar wat ik wel zou doen, ik zou er wel een navigatiesysteem op monteren met de routekaart richting Palestina.

De toestanden beginnen allemaal wel veel nijpender te worden, de jeugd is moedeloos, voor hun is er geen enkel zicht meer op een eigen betaalbare woning zodat ze een eigen gezin op kunnen starten.
De aanloop naar Nederland blijft overweldigend, en ja, geef deze gasten maar lekker voorrang op een woning.
Nederland het ultieme gratis vakantieland, en van werken word je tenslotte alleen maar moe.
Eens zal het de spuigaten uitlopen, nergens ben je dan nog meer veilig, de signalen worden steeds sterker.

www.youtube.com/watch?v=drUgJlPUks0
DeZwarteRidder
3
Waterinjectie voor Aardbevings-Minimalisatie en Volledige Produktie van het Groningen Gasveld
Leen Weijers
VP Engineering at Liberty Oilfield Services
Gepubliceerd op 8 nov. 2022
+ Volgen
Samenvatting

De sluiting van het Groningen Gasveld in 2022 vanwege aardbevingsrisico laat 500 Bcm (miljard kubieke meter) aardgas, momenteel met een waarde van meer dan €1 biljoen (€1,000 miljard), achter in de grond.

Er bestaat een technische methode om dit resterende aardgas te produceren en tegelijkertijd het optreden van aardbevingen te minimaliseren. Dit kan door middel van reservoirdrukonderhoud door waterinjectie.

Reservoirdrukonderhoud kan worden uitgevoerd door het jaarlijks geproduceerde volume aardgas in evenwicht te brengen met eenzelfde jaarlijks geïnjecteerd volume van een ander materiaal - meestal een gas zoals stikstof of een vloeistof zoals water. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft veel ervaring met drukonderhoudstechnieken door haar activiteiten in gasopslagvelden, waarbij de reservoirdruk binnen gedefinieerde waarden wordt gehouden. In kleinere Nederlandse gasvelden die lijken op Groningen, waar ook aardbevingen voorkwamen tijdens de primaire produktie periode, verminderde het aantal aardbevingen na drukonderhoud tijdens de gasopslag fase aanzienlijk.

Injectie van water is voor Groningen de meest economische oplossing, omdat water in enorme hoeveelheden beschikbaar is, en omdat het kan worden aangeleverd via een effectieve infrastructuur van bestaande kanalen. Daardoor zouden injectieactiviteiten binnen enkele maanden kunnen starten. Daarnaast wordt er al water in het veld geïnjecteerd; water is al aanwezig in de Rotliegendes zandsteen waarin het gas zit en als zodanig worden er geen nieuwe materialen geïntroduceerd; en water zorgt door het hogere soortelijk gewicht voor een aanzienlijke hydrostatische druk, waardoor het zelf in het grootste deel van de druk voorziet die nodig is voor injectie. Vooral deze laatste factor maakt waterinjectie vele malen goedkoper dan andere drukbehoudende technieken.

De waterinjectiestrategie die ik voorstel voor Groningen Pressure Maintenance (GPM) bestaat uit de volgende onderdelen:

Waterinjectie in ~ 100 putten langs de flanken van het reservoir;
Zoet water uit kanalen zal worden behandeld in een waterzuiveringsinstallatie op elke injectieplaats;
Injectiesnelheden per put moeten worden beperkt tot maximaal 1,3 kubieke meter per minuut om onder de hydraulische scheur-initiatiedruk te blijven;
De gemiddelde reservoirdruk zou ongeveer hetzelfde moeten blijven als in de huidige situatie, ongeveer 70 bar. Jaarlijkse produktievolumes moeten gelijk zijn aan jaarlijkse injectievolumes.

Met het voorgestelde aantal injectieputten en de beperkte waterinjectiesnelheid per put, levert deze strategie de jaarlijkse gasproduktie uit het veld tot ongeveer 5 Bcm per jaar. In dit tempo zou het veld nog ongeveer 100 jaar kunnen produceren.

In een eenvoudig kostenmodel voor waterinjectie zijn de opstartkosten ongeveer € 130 miljoen, voornamelijk voor wijzigingen in het putontwerp, centrifugaalpompen en een waterzuiveringsinstallatie op elke injectie lokatie. Die startkosten vertegenwoordigen minder dan 0,02% van de huidige waarde van het resterende gas. De jaarlijkse operationele kosten voor waterinjectie zijn ongeveer € 50 miljoen – dat is minder dan 1% van de jaarlijkse produktie-inkomsten.

Het enige alternatief dat de NAM serieus heeft overwogen voor reservoirdrukbehoud is stikstofinjectie. Dit alternatief is vele malen duurder; een ruwe kostenanalyse komt uit op het dubbele van de startkosten in vergelijking met waterinjectie en meer dan 10 keer de jaarlijkse operationele kosten.

Een volgende stap voor waterinjectie is een veldproef. Een veldproef met meerdere putten is noodzakelijk om de voor- en nadelen van deze techniek te onderzoeken en om te bekijken of het een haalbare en acceptabele langetermijnoplossing is voor alle betrokkenen.

Hoewel het elimineren van aardbevingen niet gegarandeerd is als de reservoirdruk zo constant mogelijk wordt gehouden met behulp van waterinjectie, kan het aardbevingsrisico verder worden geminimaliseerd terwijl het resterende gas wordt geproduceerd. Waterinjectie zal naar verwachting zeer economisch zijn tegen een kostprijs van slechts 1% van de huidige aardgaswaarde. De rest moet ten goede komen aan de energieonafhankelijkheid van Nederland en er voor zorgen dat Groningers eindelijk de compensatie krijgen die ze verdienen.
Een Persoonlijke Introductie

Ik groeide op in het midden van het Groningen Gasveld, in Ten Boer, in de jaren 70, toen de voordelen van deze enorme gasvoorraad nog hielpen om de sociale staat op te bouwen en Nederland van de kolen af te helpen voor haar electriciteit en verwarming van huizen. Ik heb nu nog veel familie en vrienden die hier wonen, en die te maken hebben met aardbevingen en de misstappen van de producent en de politiek.

Ik was weer in Groningen deze zomer. In de wijk waar ik vroeger woonde zijn hele straten met de grond gelijk gemaakt of onbewoonbaar verklaard. Sommige mensen moeten jaren in tijdelijke huisvesting tot hun huis herbouwd is. Ondanks hun frustratie zijn er veel mensen die vinden dat gasproduktie uit Groningen nog een tijdje door moet gaan om de Russische gas-baten, die gebruikt worden om de Russische agressie in de Oekraine te financieren, te verminderen en om te zorgen dat gasprijzen op een lager niveau stabiliseren.

In dit artikel introduceer ik de unieke eigenschappen van het Gronings Gasveld, geef ik een overzicht van de geschiedenis van aardbevingen en aardbevingsmodellen en beredeneer ik dat de meest economische stap voorwaarts voor het minimalizeren van aardbevingen tijdens economische produktie een strategie is waarbij het veld op de huidige reservoirdruk wordt gehouden met behulp van waterinjectie.

www.linkedin.com/pulse/waterinjectie-...
A3aan
5
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]
Ron Kerstens
1
quote:

A3aan schreef op 12 april 2023 15:42:

[...]

arrogante seniele bluffer. De hele dag hier op dit forum kloten. Klaarblijkelijk niets anders te doen. Zelfs op vakantie kan u het niet laten. Wat een droevig leven heeft u. Zal ik eens wat andere inhoud geven. Ik denk dat u alles bij elkaar fantaseert.
Zo'n figuur als u is niet mijn soort. Een hele nare man vind ik u. Mijn laatste reactie op uw in mijn ogen grote mond op dit forum.
LOL. Adriaan toch, U bent altijd zo een keurige man.
Frilo
8
quote:

A3aan schreef op 12 april 2023 15:42:

[...]

arrogante seniele bluffer. De hele dag hier op dit forum kloten. Klaarblijkelijk niets anders te doen. Zelfs op vakantie kan u het niet laten. Wat een droevig leven heeft u. Zal ik eens wat andere inhoud geven. Ik denk dat u alles bij elkaar fantaseert. Geboren in 1944/45 en dan gewoon even gemakkelijk dienstweigeraar zijn. Ja natuurlijk, gewoon even aangeven dat u tegen oorlog bent en dat bij de oproep voor keuring zeggen. Fijn gaat u maar, dag flinke knul. En dat in 1965 toen het zowat godsonmogelijk was om er onderuit te komen door het gebrek aan jongens geboren in 1944/45. Bijna alle gasten van die leeftijd wilden er onderuit komen, maar dat ging gewoon niet. Of de keuze nemen dat je 2 jaar in Nieuwersluis in detentie wilde gaan zitten. Wat een keuze toch. En als je daar dan niet voor kiest vermeld u gewoon even dat ik een soort misdadiger, slappe lul, farizeeër of iets dergelijks ben. Ik heb u tot nu toe niet aangevallen, maar nu dus wel voor een keer.
Zo'n figuur als u is niet mijn soort. Een hele nare man vind ik u. Mijn laatste reactie op uw in mijn ogen grote mond op dit forum.
Hoi A3, kom op, sta er boven .
U laat zich door hem opfokken ,
Ik zie hem als het type Willempie met dat helmpje.
Succes
2
[quote alias=A3aan id=14763483 date=202304121542]
[...]

arrogante seniele bluffer. De hele dag hier op dit forum kloten. Klaarblijkelijk niets anders te doen. Zelfs op vakantie kan u het niet laten. ...
Zo'n figuur als u is niet mijn soort. Een hele nare man vind ik u. Mijn laatste reactie op uw in mijn ogen grote mond op dit forum.

[/quote

Nee, deze reactie is van een hoogstaand niveau ...
Finally showing your true colours?

Gelukkig sluit uw/dit niveau (nu) goed aan bij het algemene niveau op dit draadje, chapeau daarvoor!

ffff
6
quote:

matad schreef op 8 april 2023 13:02:

[...]

Toch…….
Men moest eens beelden tonen van een slachterij en dan vooral van een runderslachterij.
Voornamelijk van het moment dat de dierenkop eraf wordt gehakt.
Ik heb het genoegen mogen smaken om in Egypte van groenten schotels te mogen eten.
Vlees en vis is daar nogal prijzig of niet verkrijgbaar.
Het eten van deze groenten schotels was echt een openbaring.
Daar kan men hier in Europa nog heel wat van leren. Gewoon geweldig. Soms hebben we wel eens vegetarisch gegeten in een restaurant. Wat een rotzooi. Finaal zonder smaak of fantasie wat groenten op elkaar gemikt.
Het zal wel net zoals met alcoholvrij bier zijn, het duurt jaren voordat men eindelijk de juiste smaak/ fabricage onder de knie heeft.
Onlangs probeerden we in een zaak alcoholvrije wijn. Bah. Zal ook wel jaren nodig hebben voordat de smaak voldoet. Ik heb vernomen dat men voor de productie van elke kilo vlees maar liefst 10 kg groen nodig heeft.
Zelf proberen we minimaal eenmaal per week vegetarisch te eten. Moet zeggen dat dit ook in de jaren steeds smakelijker is geworden.
Op een planeet waar 8 miljard konijntjes rondhuppelen en er dagelijks een kwart miljoen bijkomen ……….
Matad,

De GEDACHTENWISSELING begon allemaal hier in deKK met de ook in mijn ogen absurde opmerking over het afhakken van koeienkoppen. Daar werd, alweer volgens mij volkomen terecht nogal gepikeerd op gereageerd door andere bezoekers, die zelfs, net zoals ik, in abattoirs gewerkt hebben.

Dan kom jij ter ondersteuning even later met een of ander filmpje en nu vraag jij aan mij of ik dat filmpje heb gezien..... Toen ik voor het eerst jouw posting las over " het bewijs" van een filmpje, dacht ik: Wat onnozel is dat! In onze maatschappij zijn van iedere wandaad vele filmpjes, met wel als meest gruwelijke het levend verbranden van politieke tegenstanders of geboeide Amerikanen die gekeeld worden door moslimfanatici.

Maar zo'n gruwelijk filmpje is toch geen bewijs dat " iedereen" zo sterft en precies evenzo wil het filmpje van het afhakken van een koeienkop toch niet zeggen dat miljoenen dieren op zo'n gruwelijke manier aan hun eind komen. Kortom: Totaal geen belangstelling voor zo'n, in mijn ogen, nietszeggend filmpje van een wandaad op een dier, als ondersteuning voor veganisme.

Kortom, Matad, Ik was steeds verder verbaasd over jouw manier van reageren. Dat je dienstweigeraar en/of veganist bent: Allemaal prima, maar wel jouw keus en andere mensen maken totaal andere keuzes. Die gelukkig ook onderbouwd zijn, zoals 99,99 procent van alle dieren die geslacht worden in abattoirs worden op zodanige wijze geslacht, dat ze daar geen extra leed van ondervinden. Al worden ze natuurlijk wel gedood, want wij willen wel een stukje vlees op ons bord.

Verder Matad hoef je mij helemaal niet uit te leggen waarom jij al die "vluchtelingen" wil helpen, ondersteunen, de Overheden in Europa daar miljarden voor wil laten betalen....Want die discussies hebben we de afgelopen tien, vijftien jaren genoeg gevoerd. We kennen al de argumenten. Ik zit daar echt niet meer op te wachten ze alsnog te horen en..... aan het eind van de litanie.... te horen dat je natuurlijk daar ook financieel aan moet bijdragen, middels de torenhoge belastingen in Nederland.

Ik wil daar niet aan bijdragen, want die vreemdelingen moeten gewoon hun eigen broek ophouden, zoals ik dat ook mijn hele leven zelf gedaan heb, En ik zie maar niet in, waarom ze zo gruwelijk verpamperd moeten worden. Als jij en je geestverwanten zoiets willen: Prima, prachtig, geen mens houdt jou tegen, maar leg het mij niet op. Of zoals ik echt al minstens 6 keer in mijn leven tegen bedelende vreemdelingen heb gezegd: Ga toch werken en dan lachen ze mij straal in mijn gezicht uit.

Peter
Ronald Engels
3
quote:

DeZwarteRidder schreef op 12 april 2023 15:05:

Waterinjectie voor Aardbevings-Minimalisatie en Volledige Produktie van het Groningen Gasveld
Leen Weijers
VP Engineering at Liberty Oilfield Services
Gepubliceerd op 8 nov. 2022
+ Volgen
Samenvatting

De sluiting van het Groningen Gasveld in 2022 vanwege aardbevingsrisico laat 500 Bcm (miljard kubieke meter) aardgas, momenteel met een waarde van meer dan €1 biljoen (€1,000 miljard), achter in de grond.

Er bestaat een technische methode om dit resterende aardgas te produceren en tegelijkertijd het optreden van aardbevingen te minimaliseren. Dit kan door middel van reservoirdrukonderhoud door waterinjectie.

Reservoirdrukonderhoud kan worden uitgevoerd door het jaarlijks geproduceerde volume aardgas in evenwicht te brengen met eenzelfde jaarlijks geïnjecteerd volume van een ander materiaal - meestal een gas zoals stikstof of een vloeistof zoals water. De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) heeft veel ervaring met drukonderhoudstechnieken door haar activiteiten in gasopslagvelden, waarbij de reservoirdruk binnen gedefinieerde waarden wordt gehouden. In kleinere Nederlandse gasvelden die lijken op Groningen, waar ook aardbevingen voorkwamen tijdens de primaire produktie periode, verminderde het aantal aardbevingen na drukonderhoud tijdens de gasopslag fase aanzienlijk.

Injectie van water is voor Groningen de meest economische oplossing, omdat water in enorme hoeveelheden beschikbaar is, en omdat het kan worden aangeleverd via een effectieve infrastructuur van bestaande kanalen. Daardoor zouden injectieactiviteiten binnen enkele maanden kunnen starten. Daarnaast wordt er al water in het veld geïnjecteerd; water is al aanwezig in de Rotliegendes zandsteen waarin het gas zit en als zodanig worden er geen nieuwe materialen geïntroduceerd; en water zorgt door het hogere soortelijk gewicht voor een aanzienlijke hydrostatische druk, waardoor het zelf in het grootste deel van de druk voorziet die nodig is voor injectie. Vooral deze laatste factor maakt waterinjectie vele malen goedkoper dan andere drukbehoudende technieken.

De waterinjectiestrategie die ik voorstel voor Groningen Pressure Maintenance (GPM) bestaat uit de volgende onderdelen:

Waterinjectie in ~ 100 putten langs de flanken van het reservoir;
Zoet water uit kanalen zal worden behandeld in een waterzuiveringsinstallatie op elke injectieplaats;
Injectiesnelheden per put moeten worden beperkt tot maximaal 1,3 kubieke meter per minuut om onder de hydraulische scheur-initiatiedruk te blijven;
De gemiddelde reservoirdruk zou ongeveer hetzelfde moeten blijven als in de huidige situatie, ongeveer 70 bar. Jaarlijkse produktievolumes moeten gelijk zijn aan jaarlijkse injectievolumes.

Met het voorgestelde aantal injectieputten en de beperkte waterinjectiesnelheid per put, levert deze strategie de jaarlijkse gasproduktie uit het veld tot ongeveer 5 Bcm per jaar. In dit tempo zou het veld nog ongeveer 100 jaar kunnen produceren.

In een eenvoudig kostenmodel voor waterinjectie zijn de opstartkosten ongeveer € 130 miljoen, voornamelijk voor wijzigingen in het putontwerp, centrifugaalpompen en een waterzuiveringsinstallatie op elke injectie lokatie. Die startkosten vertegenwoordigen minder dan 0,02% van de huidige waarde van het resterende gas. De jaarlijkse operationele kosten voor waterinjectie zijn ongeveer € 50 miljoen – dat is minder dan 1% van de jaarlijkse produktie-inkomsten.

Het enige alternatief dat de NAM serieus heeft overwogen voor reservoirdrukbehoud is stikstofinjectie. Dit alternatief is vele malen duurder; een ruwe kostenanalyse komt uit op het dubbele van de startkosten in vergelijking met waterinjectie en meer dan 10 keer de jaarlijkse operationele kosten.

Een volgende stap voor waterinjectie is een veldproef. Een veldproef met meerdere putten is noodzakelijk om de voor- en nadelen van deze techniek te onderzoeken en om te bekijken of het een haalbare en acceptabele langetermijnoplossing is voor alle betrokkenen.

Hoewel het elimineren van aardbevingen niet gegarandeerd is als de reservoirdruk zo constant mogelijk wordt gehouden met behulp van waterinjectie, kan het aardbevingsrisico verder worden geminimaliseerd terwijl het resterende gas wordt geproduceerd. Waterinjectie zal naar verwachting zeer economisch zijn tegen een kostprijs van slechts 1% van de huidige aardgaswaarde. De rest moet ten goede komen aan de energieonafhankelijkheid van Nederland en er voor zorgen dat Groningers eindelijk de compensatie krijgen die ze verdienen.
Een Persoonlijke Introductie

Ik groeide op in het midden van het Groningen Gasveld, in Ten Boer, in de jaren 70, toen de voordelen van deze enorme gasvoorraad nog hielpen om de sociale staat op te bouwen en Nederland van de kolen af te helpen voor haar electriciteit en verwarming van huizen. Ik heb nu nog veel familie en vrienden die hier wonen, en die te maken hebben met aardbevingen en de misstappen van de producent en de politiek.

Ik was weer in Groningen deze zomer. In de wijk waar ik vroeger woonde zijn hele straten met de grond gelijk gemaakt of onbewoonbaar verklaard. Sommige mensen moeten jaren in tijdelijke huisvesting tot hun huis herbouwd is. Ondanks hun frustratie zijn er veel mensen die vinden dat gasproduktie uit Groningen nog een tijdje door moet gaan om de Russische gas-baten, die gebruikt worden om de Russische agressie in de Oekraine te financieren, te verminderen en om te zorgen dat gasprijzen op een lager niveau stabiliseren.

In dit artikel introduceer ik de unieke eigenschappen van het Gronings Gasveld, geef ik een overzicht van de geschiedenis van aardbevingen en aardbevingsmodellen en beredeneer ik dat de meest economische stap voorwaarts voor het minimalizeren van aardbevingen tijdens economische produktie een strategie is waarbij het veld op de huidige reservoirdruk wordt gehouden met behulp van waterinjectie.

www.linkedin.com/pulse/waterinjectie-...
===============================

DeZwarteRidder,

Bravo, met dank, dat je dit hier geplaats hebt,

Ga hier volledig in mee, waterinjecties zoals 1 of 2 jaar geleden reeds samen op IEX-forum besproken is een zeer goed idee.

In de USA en Canada wordt ook afgevangen rookgassen CO2 in Crude-Olievelden geinjecteerd met veel succes, ook Saudi-Arabia is hier reeds 5 jaar mee bezig!

Dus nogmaals met dank en ik hoop oprecht, dat de Gezond Verstand politicus en ambtenaren iets gaan doen met deze waterinjecties in de Gasvelden van Groningen, in het financieel en anti-grondverzakkingen/anti-aardbevingen belang van alle Groningers en in het grote financiele brood nodige belang van de Nederlandse Burgers en onze Overheden.

Moge het Gezond Verstand zegevieren in Den Haag?

M.v.g. Ronald
matad
8
quote:

ffff schreef op 12 april 2023 11:34:

Matad,

Wellicht zei hirshi het wat ongezouten, maar mij stoort al jaren mensen die jouw mening hebben.
Er is geen mens die al die vreemdelingen gevraagd hebben om vele landen door te trekken om naar de best betalende sociale instantie in de ruimhartigste Westerse landen te trekken. Ze weten al jaaaaren precies waar ze naartoe moeten trekken:

Peter
ffff
Indien ik het goed heb begrepen zo niet corrigeer mij maar, het volgende.

U schijnt in Luxemburg te wonen en daar te beleggen. Honderden miljoenen begrijp ik.
Dat u een fantastische belegger bent bewijst u telkens weer door op toppen, sorry in dalen te kopen en op dalen, sorry toppen te verkopen.
Daar, in Luxemburg, woont u omdat de belastingen beter voor u zijn dan in Nederland.
Indien juist waarom verwijt u dan dat vluchtende mensen daar naartoe gaan waar ze menen dat dit de beste plek voor hen is?
(Zie uw post hierboven)

Volgens uw posts heeft u als arts vele dienstplichtigen goedgekeurd. U schijnt daar totaal geen gewetenswroeging over te hebben gehad. Kan, mag en is voor mij geen probleem. Waarom zou u ook? Voor mij, dat weet u, heb ik een afkeer van oorlog, doden, wreedheid en gehoorzaamheid aan leiders die in feite slechts gekozen zijn uit gewone stervelingen, hetzij omdat die het meeste geld aan hun verkiezingscampagnes konden besteden, hetzij omdat ze met meer overtuiging spraken dan anderen. Uit hoofde van uw universitaire opleiding had ik iets meer geweten verwacht doch als ik dan weer doordenk……
Voor mij blijft een mens een mens tot het eind toe. Vooral u als arts dient toch te weten dat elke mens al vanaf zijn geboorte is veroordeeld. En kom in hemelsnaam nu even niet aan met Oekraïne want daar sta ik vierkant achter. Waarom? Dat heb ik hier al vaak genoeg voldoende uitgelegd.

Verder beschuldigt u en bijv. Frilo mij ervan dat ik lieg Mag ik me verdedigen? Of mogen jullie dat alleen?
Het eigenaardige is dat ik elke normale vraag beantwoord doch als jullie in het nauw gedreven worden dan krijg ik geen antwoord op mijn vraag of zo’n flauwe ontwijking dat men denkt: zijn dit volwassen mensen?

U gewetensvol? Mijn neus uit. U belegt met het grootste gemak in Russische aandelen terwijl u dat hier ook nog eens vol trots verkondigt. Hoe kunt u heulen met zo’n barbaars regime, Rusland geheten?

Ik zal een klein voorbeeld van uw hypocriete groep noemen.
Frilo postte kort geleden vol trots dat ik loog. Wilde even de rechercheur uithangen. Op mijn bewijs dat dit onwaar was heb ik nooit een reactie mogen ontvangen. Uiteraard ook geen excuses. Geen ruggengraat. Maar het mooiste komt nog. Frilo vertelde vol trots dat zijn vader altijd zei: “indien je liegt moet je opletten want vroeg of laat vangen ze je”. Welnu bij ons thuis was dat totaal geen issue. Daar ging men er namelijk van uit dat men gewoon niet loog en was “het vangen” uit den boze. Men ging gewoon van het morele uit en niet van de pakkans. Wel een aanmerkelijk verschil.

Met vriendelijke groet.
Matad

P.S. ondanks dat u wel/niet toegeeft de film te hebben gezien, ja waarom zou u ook, toch maar dit antwoord.
josti5
3
De tijd van elkaar’s inzichten en meningen delen, uitwisselen, teneinde samen wijzer te worden, lijkt hier zo goed als voorbij.
Elkaar voor ‘ leugenaar’, ‘ bedrieger’ en erger uitmaken daarentegen, is ‘ in’.
Veel kwaliteit is verdwenen, en er is te weinig voor teruggekomen, de goeden natuurlijk niet te na gekomen.

Jammer.

Hopelijk keert de ‘goeie ouwe tijd’ weer terug.

De geschiedenis herhaalt zich altijd weer, in dit geval gelukkig.

Afwachten maar…
GakGak
2
@RE
Dus nogmaals met dank en ik hoop oprecht, dat de Gezond Verstand politicus en ambtenaren iets gaan doen met deze waterinjecties in de Gasvelden van Groningen, in het financieel en anti-grondverzakkingen/anti-aardbevingen belang van alle Groningers en in het grote financiele brood nodige belang van de Nederlandse Burgers en onze Overheden.
.
Serieus ? Een overheid met gezond verstand etc...

Nou, dat moet nog blijken als ze een experimentele pensioenwet willen doordrukken.
Maar waterinjectie dat nog niet voldoende uitgetest is op grote schaal is opeens levensgevaarlijk.

Crisissituaties en moeizame projecten hebben ze veel ervaring mee, maar ervan geleerd ?
GakGak
1
V.krant.

¨Drenthe kiest als eerste eigen koers in stikstofdossier, onduidelijk blijft welke
Het kabinet meende een crisis te hebben bezworen door het initiatief in het stikstofdossier aan de nieuwe provinciebesturen te laten. Zij zouden de stikstofaanpak ‘versnellen’, zo klonk het. In Assen werd woensdag duidelijk dat die hoop ijdel lijkt¨.
.
En zitten ze nu in zak en Assen ?
Welnee, een paar maanden uitstel tot nieuwe verkiezingen lijkt het hoogst haalbare.

Jurre van den Berg12 april 2023, 19:38
het zwaard
2
A3aan
12 april 2023 15:42
auteur info
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]

Ik denk dat zowat iedere normaal denkend mens met deze beslissing kan akkoord gaan .
DurianCS
2
quote:

GakGak schreef op 12 april 2023 20:10:

@RE
Dus nogmaals met dank en ik hoop oprecht, dat de Gezond Verstand politicus en ambtenaren iets gaan doen met deze waterinjecties in de Gasvelden van Groningen, in het financieel en anti-grondverzakkingen/anti-aardbevingen belang van alle Groningers en in het grote financiele brood nodige belang van de Nederlandse Burgers en onze Overheden.
.
Serieus ? Een overheid met gezond verstand etc...

Nou, dat moet nog blijken als ze een experimentele pensioenwet willen doordrukken.
Maar waterinjectie dat nog niet voldoende uitgetest is op grote schaal is opeens levensgevaarlijk.

Crisissituaties en moeizame projecten hebben ze veel ervaring mee, maar ervan geleerd ?
De overheid is doodsbenauwd en wil daarom volledig stoppen met gaswinning. De enige redding kan zijn dat wellicht de kans op aardbeving afneemt bij waterinjectie, waardoor de situatie verbetert t.o.v. niets doen.
Frilo
1
quote:

het zwaard schreef op 12 april 2023 20:26:

A3aan
12 april 2023 15:42
auteur info
[Modbreak IEX: Gelieve elkaar niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd. Deze account is geschorst.]

Ik denk dat zowat iedere normaal denkend mens met deze beslissing kan akkoord gaan .
Maar waarom moet jjjj hier nog eens extra de klemtoon daar op leggen ?
Iets persoonlijks ?
26.158 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 1076 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 ... 1304 1305 1306 1307 1308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
888,64  +6,01  +0,68%  12:37
 Germany40^ 18.160,40 0,00%
 BEL 20 3.873,11 -0,05%
 Europe50^ 4.998,64 -0,16%
 US30^ 38.293,55 +0,21%
 Nasd100^ 17.759,71 +0,35%
 US500^ 5.107,03 +0,23%
 Japan225^ 38.353,17 +0,02%
 Gold spot 2.342,95 +0,21%
 EUR/USD 1,0718 +0,21%
 WTI 83,66 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +44,59%
Alfen N.V. +13,06%
NX FILTRATION +4,53%
EXOR NV +4,35%
FASTNED +4,34%

Dalers

Vastned -6,87%
VIVORYON THER... -3,75%
ADYEN NV -2,95%
ASMI -2,37%
BESI -2,11%