Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Slim supermarktaankopen doen.

998 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
hap
0
quote:

hirshi schreef op 17 april 2023 18:20:

[...]

Amstel is niet te zuipen.

Goed genoeg voor Koning Pils. Wordt lachen als hij als AJAX fan het bolwerk van Feyenoord Rotterdam Zuid op zijn verjaardag gaat bezoeken. Daar zitten ze vast op hem te wachten. Ik zie het wel op het Spaanse journaal.

Voor € 0,30 hier bij MERCADONA een blik Steinburg Clasica van 33cl - prima bier en geen onzinnige statiegeldkosten want daar doen we hier in Spanje niet aan. Wel aan recyclen en afval scheiden. .
Hoeveel caissières heb je vandaag al versierd?
aexo
0
op de nederlandse antillen was het super goed bier, gebrouwen van zeewater.

inmiddels failliet, zou wel te goed geweest zijn voor heineken.
aexo
0
CULTUUR
Amstel stopt met brouwen van bier op Curaçao
ETEN EN DRINKEN
BROUWERIJEN
BIER
WINSTEN
FAILLISSEMENTEN
CURACAO
De Amstelbrouwerij op Curaçao stopt met het brouwen van bier, vanaf maandag gaat het bedrijf verder als distributiecentrum voor Amstel, Heineken en Amstel Bright. Dat is gisteren besloten tijdens een vergadering van grootaandeelhouder Heineken en lokale aandeelhouders. Volgens een meerderheid van de aandeelhouders geeft de Antilliaanse overheid onvoldoende garantie voor ondersteunende maatregelen die het bedrijf levensvatbaar moeten houden.

Miriam Sluis
24 september 2005
Leestijd 1 minuut
aexo
0
Amstel, dat 55 procent van de markt in handen heeft, kampt met oneigenlijke concurrentie van het Venezolaanse biermerk Polar. Een deel van het op Curaçao verkochte Polar komt het eiland illegaal binnen. Amstel wil dat de overheid hiertegen optreedt en het bedrijf ondersteunde maatregelen biedt.

Een gisteren verzonden brief van de Antilliaanse minister van Financiën, Ersilia de Lannooy, waarin werd voor de komende tien jaar een accijnsreductie in het vooruitzicht werd gesteld, de invoeringen van een milieuheffing van 11 euro cent op blikjes en douanecontrole op smokkelwaar in de schappen van lokale supermarkten, kwam voor Amstel te laat. ,,Door het niet nakomen van toezeggingen door de regering en het continu wijzigen van beleid zou de toekomst van de brouwerij altijd onzeker blijven, hetgeen investeringen onmogelijk maakt'', schrijft Amsteldirecteur Gilmar Winklaar in een reactie.

,,Doorgaan onder de huidige omstandigheden leidt onvermijdelijk tot faillissement, en dat past niet in onze bedrijfsvisie'', aldus Winklaar. Vakbondsleider Wendel Meulen, wiens UGTK/Cadmu ruim tweederde van de honderd Amstel-werknemers vertegenwoordigd, is teleurgesteld. De onderhandelingen over een afvloeiingsregeling voor 55 betrokken werknemers zijn begonnen, binnen het distributiebedrijf blijft er plaats voor circa 25 arbeidskrachten.

De Amstelbrouwerij, die vorig jaar 60.000 hectoliter bier brouwde, maakt al sinds 2003 geen winst meer. Voor 2005 wordt, op een omzet van 16 miljoen euro, een verlies van 2,3 miljoen euro verwacht. Begin jaren negentig brouwde de brouwerij nog 190.000 hectoliter per jaar.
hirshi
0
quote:

hap schreef op 17 april 2023 18:30:

[...]

Hoeveel caissières heb je vandaag al versierd?
Leuke vraag hap.

Cassières in Spanje bestaan omdat er hier geen zelfhelpkassa's bestaan.

Zoals in Nederland waar die grootscheeps gelegenheid geven tot proletarisch winkelen of allerlei trucs waarna de kosten daarvan natuurlijk gewoon afgewenteld op de consument en in de prijzen doorberekend worden.

Aandeelhouders hebben daar geen pijn aan.

Cassieres staan hier aan de kassa. Ik zoek meestal de meest lijvige uit omdat ik graag vet op de botten zie. Mijn favoriete cassiere is zo'n beetje een dik type. Ze kent me inmiddels en is altijd bezig met haar schoonmaakdoekje en ook dat spreekt me aan.

Maar voor de rest ben ik te oud om nog op de versiertoer te gaan.
Een Spaanse vrouw versieren als Hollander is trouwens niet zo gemakkelijk.
Beter naar een land als Cuba te gaan vooral als je blauwe ogen hebt want dan ben je een God.

Ja zo ben ik aan mijn lieve jonge vrouw gekomen.
En inmiddels meer dan 25 jaar getrouwd.

Mvrgr.
aexo
0
vroeger ging ik altijd naar de kassa waar niemand stond. ik kan niet tegen wachten, maar nu als er niemand staat verdwijnt de kassier naar de winkel om bij te vullen.

we leven in moeilijke tijden.
Leefloon
1
quote:

Succes schreef op 1 april 2023 15:23:

Supermarkt verdient meer met huismerk dan A-merk
Over de stand bij A-merken: nos.nl/artikel/2471962-consument-kies...
hirshi
1
quote:

Leefloon schreef op 19 april 2023 09:57:

[...]
Over de stand bij A-merken: nos.nl/artikel/2471962-consument-kies...
Dank Leefloon.
Interessant voor consumenten.

Iets heel anders.
Wat kost nu de dienst van een provider in Nederland en in Spanje.

Tien jaar wisselend Nederland en Costa Blanca en dan kan je gaan vergelijken.

In Nederland hebben we een abonnement van Ziggo van € 74,- per maand voor internet, teevee en vaste telefoon.
Naar tevredenheid - probleem is alleen dat je het abonnement niet tijdelijk kunt opzeggen.
Daarover geklaagd en de oplossing die toen aan de hand werd gedaan is me te bewerkelijk.

Hier aan de Costa hebben wij van alles geprobeerd: kabel, antenne, maar dat beviel allemaal niet.
Teveel uitval of gebrekkige administatie, onterechte kosten in rekening gebracht etc.

De beste oplossing die wij gevonden hebben is het kopen van een prepaid simkaart bij Simyo (KPN)
Gewoon in zo'n telefoonwinkel aangeschaft en goed geholpen zoals gebruikelijk.
We storten dan af en toe een tegoed op onze account bij een tijdschriftenwinkel en klaar is Kees

Wij betalen € 17 euro's per maand voor 100 Gigabites. Houd je over dan schuift het door naar de volgende periode,
Die 100 gigabites is meer dan voldoende en ik kan ermee naar alle kanalen van de Nederlandse teevee van Ziggo Go kijken mits op Nederland ingestelde VPN.

Het werkt als volgt. Je stelt de telefoon in op hotspot en compabiliteitsuitbreiding.
Kinderlijk eenvoudig maar je moet het even weten.

Mijn lief heeft hier aan de Costa de batterij laten vervangen van haar smartphone Motorola Moto G6.
Kost € 35,- en In Nederland snel € 59,- exclusief arbeidsloon.

Al deze verschillen zijn opmerkelijk.
Leefloon
0
quote:

hirshi schreef op 19 april 2023 16:09:

In Nederland hebben we een abonnement van Ziggo van € 74,- per maand voor internet, teevee en vaste telefoon.
Als iemand het vaak niet gebruikt, probeer dan om met Sicko te onderhandelen over een "tientjesabonnement". Kost tegenwoordig € 43,50 (volgende periode +10%) met TV Start, en wordt jaarlijks iets sneller duurder met € 2,50 i.p.v. € 1,50 om vermoedelijk ooit, ooit, ooit een gewoon pakket te worden.

Dat tientje was ooit de meerprijs voor wie alleen een tv-abonnement had, en daar kreeg je dan vaste telefonie en "Internet Basic" bij voor een tientje extra per maand.

Opnemen van kabeltelevisie van "TV Start" kan ook met een (Windows-) computer, bijvoorbeeld met 1, 2 of 4 tuners van Hauppages WinTV 10, dus voor relatief goedkoop kunnen opnemen hoeft iemand geen "TV Complete" te nemen.

Zo'n tientjesabonnement wordt ook wel een verborgen abonnement genoemd, maar wie min of meer aantoonbaar een groot deel van het jaar niet in Nederland is zou kunnen proberen om zo een groot deel van € 74,00 te besparen. Geen idee wat je voor € 74,00 krijgt en Sicko is niet verplicht om het aan iedereen te verkopen, maar een abonnement kan daar dus voor sommigen goedkoper zijn.

Je zit dan wel gevangen in zo'n abonnement, want concurrentie is ongetwijfeld meestal niet goedkoper, en wil je de televisiekabel doorknippen dan loop je bij wijze van spreken het risico dat vaste telefonie en internet duurder is dan het triple-play tientjesabonnement mét vaste telefonie. Als ze het nog verkopen; geen idee. Er zitten bij Sicko wel meer verschillen tussen abonnementen voor oude en nieuwe klanten, zoals historisch nog wel of geen eigen homepageruimte meer.

Misschien toch een poging waard, via de gratis klantenservice of winkel. Als iemand 5 maanden per jaar geen gebruiker is in Nederland, dan kost 12x € 43,50 ongeveer even veel als 7x € 74,00. Daar zou wat onderhandelingsruimte kunnen zitten, als "Internet Basic" goed genoeg is. Kan het met iets anders dan "TV Start", dan wordt het geheel uiteraard duurder dan een voorbeeld van € 43,50.

Ik weet niet hoeveel jaar het duurt totdat het "tientjesabonnement" de prijs van een gewoon triple-play abonnement heeft ingehaald, maar in Nederland is € 43,50 dus goedkoop. Exclusief belkosten, maar dat kan vaak dan weer goedkoop met goedkoopste prepaid.

De Nederlandse inzending zou dus € 48,50 kunnen zijn, bij normaal gebruik en zonder mobiele Smoelenboek-achtige verslavingen. Een pauperpakket van Sicko van € 43,50, en ongeveer € 5,00 voor honderd(en) mobiele belminuten per maand. Heb je internet, televisie, vast en mobiel.

Een nadeel van één technische aanbieder is de technische afhankelijkheid van die ene aanbieder. Één kabelbreuk in de wijk, en je hebt opeens weinig of niets meer. Vooral bij relatief actief portefeuillebeheer door een belegger kan dat een risico zijn. Een mogelijke prijs van "goedkoop", ondanks dat de kans op het meemaken van een storing tijdens een beurskrach nihil is.

En iedereen zonder streamende kinderen kan zich afvragen of bijvoorbeeld supersnel internet nog wel zin heeft. Mede door alle concurrentie zijn snelheden nogal toegenomen, dus bezuinigen op snelheid kan vaak. Voor mij is een overduidelijk merkbare snelheidsbeperking, met 2+ draadloze computers in gebruik, het draadloze stukje. Dát probleem wordt niet opgelost met een duurder, sneller abonnement op bedraad internet.
objectief
0
quote:

hirshi schreef op 19 april 2023 16:09:

[...]

Iets heel anders.
Wat kost nu de dienst van een provider in Nederland en in Spanje.

Tien jaar wisselend Nederland en Costa Blanca en dan kan je gaan vergelijken.

In Nederland hebben we een abonnement van Ziggo van € 74,- per maand voor internet, teevee en vaste telefoon.

Mijn lief heeft hier aan de Costa de batterij laten vervangen van haar smartphone Motorola Moto G6.
Kost € 35,- en In Nederland snel € 59,- exclusief arbeidsloon.

Al deze verschillen zijn opmerkelijk.
In Nederland zijn er ook abonnementen van € 40,- per maand voor internet, teevee en vaste telefoon; wellicht heb je een pret pakket.
En de verschillen zijn minder opmerkelijk dan het lijkt, want de inkomens in Spanje zijn ook ca. 20% lager; dus de dienstverlening zal goedkoper uitpakken.
aexo
0
Bij de jumbo verkopen ze aardappels in een zak van 750 gram, terwijl ik bij de ah altijd 1 kilo koop.

aardappels per 750 gram , waar gaan we naartoe in dit land.

ik ben er helemaal kapot van.
hirshi
0
quote:

aexo schreef op 19 april 2023 17:39:

Bij de jumbo verkopen ze aardappels in een zak van 750 gram, terwijl ik bij de ah altijd 1 kilo koop.

aardappels per 750 gram , waar gaan we naartoe in dit land.

ik ben er helemaal kapot van.
Hier aan de Costa € 0,50 per kilo. Niet bij de supermakt maar bij de Oosterse groentewinkeltjes waar het hier van wemelt.
Daar koop ik ook perfecte sinasappelen voor € 0,75 per kilo of een bundel verse uien voor € 1,00.
Of golden delicias voor € 1,29 per kilo.
Succes
0
quote:

hirshi schreef op 19 april 2023 17:47:

[...]

Hier aan de Costa € 0,50 per kilo. Niet bij de supermakt maar bij de Oosterse groentewinkeltjes waar het hier van wemelt.
Daar koop ik ook perfecte sinasappelen voor € 0,75 per kilo of een bundel verse uien voor € 1,00.
Of golden delicias voor € 1,29 per kilo.
Dat zijn idd mooie prijzen ...
Het lijkt/is bijna goedkoper om op vakantie te gaan in Spanje dan te leven in Nederland.

En hieruit blijkt ook wel dat inflatie niet het hele verhaal is ...
Winstmarge (in de logistieke keten) is zeker ook en dingetje, want waarom zouden deze prijzen (mss met een kleine opslag) hier niet kunnen gelden?
jowi
0
quote:

objectief schreef op 19 april 2023 17:24:

[...]

In Nederland zijn er ook abonnementen van € 40,- per maand voor internet, teevee en vaste telefoon; wellicht heb je een pret pakket.
En de verschillen zijn minder opmerkelijk dan het lijkt, want de inkomens in Spanje zijn ook ca. 20% lager; dus de dienstverlening zal goedkoper uitpakken.
Geef eens wat links, ik ben geïnteresseerd.
AdAstra
0
Hallo allemaal. Deze thread weerspiegelt de huidige situatie. Persoonlijk heb ik nog nooit zoveel in mijn leven bespaard. We kiezen uit alle winkels acties en speciale aanbiedingen en kopen alleen die. Met een slimme aanpak kun je behoorlijk wat geld besparen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Zelfs voor de verjaardag van mijn moeder moest ik op zoek naar bloemen in de aanbieding, gelukkig kwam ik deze winkel tegen bloemenexpress.be/, ik raad het iedereen aan. Trouwens, waar kopen jullie voordelig kleding?
josti5
1
quote:

AdAstra schreef op 20 april 2023 06:23:

Trouwens, waar kopen jullie voordelig kleding?
(...)
Polo's en sokken op de markt in Portugal (meestal Quarteira).

Polo's 5 - 10 euro, zelfde kwaliteit als ik voor 100+ euro moet kopen in Nederland, zo bevestigde mij een vriend, verkoper in een kledingzaak.
Soms ook bij één van de vele Chinese winkels in Portugal: 12,50.

Sokken, made in Portugal: 6 paar voor 5 euro.

Fleece jas: meestal in Duitsland: 25 euro.

Broeken: ANWB, meestal met 60-70% korting.

Vooral 'tegendraads' kopen: zomerkleding in de winter, en winterkleding in de zomer.

Schoenen: geen concessie. Het beste van het beste bij een speciaalzaak.
Voorkomt een heleboel lichamelijke narigheid.
AdAstra
0
quote:

josti5 schreef op 20 april 2023 08:40:

[...]
Schoenen: geen concessie. Het beste van het beste bij een speciaalzaak.
Voorkomt een heleboel lichamelijke narigheid.
Dank je wel. Mijn vader zei altijd tegen mij dat je op alles kunt besparen, behalve op schoenen. Schoenen moeten de beste zijn. Het is trouwens een geweldig idee om zomer- en winterkleding in de uitverkoop te kopen en andersom.

voda
2
Ik weet niet of het al eerder genoemd is, maar ik begin mij steeds meer te irriteren aan die stiekeme prijsverhogingen door het verminderen van de hoeveelheid in een verpakking.
Het laatste voorbeeld wat ik zag was de Remia honing-mosterd dressing. De oude verpakking was 550 ml, de nieuwe 450 ml inhoud. Een prijsverhoging van maar liefst 18.18%, want aan de prijs was niets gedaan!

En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Waardeloos dit.
josti5
1
quote:

voda schreef op 20 april 2023 17:13:

Ik weet niet of het al eerder genoemd is, maar ik begin mij steeds meer te irriteren aan die stiekeme prijsverhogingen door het verminderen van de hoeveelheid in een verpakking.
Het laatste voorbeeld wat ik zag was de Remia honing-mosterd dressing. De oude verpakking was 550 ml, de nieuwe 450 ml inhoud. Een prijsverhoging van maar liefst 18.18%, want aan de prijs was niets gedaan!

En zo zijn er nog talloze voorbeelden. Waardeloos dit.
Nou ja, schrale troost: dit kunnen ze niet blijven flikken :-)
Leefloon
0
quote:

voda schreef op 20 april 2023 17:13:

Ik weet niet of het al eerder genoemd is, maar ik begin mij steeds meer te irriteren aan die stiekeme prijsverhogingen door het verminderen van de hoeveelheid in een verpakking.
Krimpflatie werd inderdaad al genoemd. Het omgekeerde komt ook voor. Een vergrote eenheid product. Dat je gewoontegetrouw maar zelden één dinges koopt bij een speciaalzaak, en dat dinges dan zowel 1,5x groter als 1,5x duurder is geworden. Goed voor de omzet. Mag je ongeveer €50 aftikken, voor een herinnerde prijs van ongeveer €20. Een beetje alsof je op een toeristisch terras een bier bestelt, en je dan onverwachts een literglas krijgt. Voor een eerlijke toeristische prijs, per duurder geworden liter.
998 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... 46 47 48 49 50 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%