Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

DeZwarteRidder
3
quote:

DAGEVOS schreef op 6 juni 2023 10:00:

[...]Geachte Moderator Henk,
Ik heb niet beweerd dat het Westen verantwoordelijk is voor deze oorlog. Wat ik aan wil geven is dat wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor vrede in de wereld. Het Westen wilde met Bush voorop de landen rond Rusland onder z'n invloedsfeer brengen onder het mom van dat democratie en de wil van het volk zelf om bij het Westen cq de NAVO te horen leidend zou zijn. Figuurlijk gesproken, de achterbuurman houdt er niet van dat de bal tegen zijn ruiten geschopt wordt en snijdt die bal uiteindelijk door. Het Westen had zo verstandig moeten zijn om niet met een bal z'n ruiten in te schoppen, maar beter ware het geweest om de buurman uit te nodigen om mee te spelen op wat voor manier dan ook.
Verder zal ik mij onthouden van teksten die men aan godsdienst kan relateren omdat men de waarheid in die teksten op zich niet eens meer ten volle begrijpt. Alleen het woord godsdienst maakt sommige mensen hier allergisch en het is maar goed dat er een scherm tussen ons instaat. Wat een niveau.
Tot slot de relatie tussen economie en oorlog, in de vorm waarin de verslaggeving op dit forum plaatsvindt is net zo relevant als de relatie tussen beschaving en godsdiensten ansich. Treedt u voortaan ook op als mensen zich onbeschaafd uitten, want dat voor mij aanleiding om hiet wat zinnige teksten neer te zetten. Veel wijsheid om alles in het juiste perspectief te plaatsen.
Ik zal dit forum nog wel blijven volgen, maar in principe niets meer posten. Het gaat niet om mijn ego.
Dagevos zegt:

Het Westen voert deze oorlog om Poetin te straffen voor zijn gedrag en om Rusland te verzwakken over de ruggen en levens van vele mensen Oekraieners alswel Russen.
pakman
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 6 juni 2023 10:02:

[...]

Dagevos zegt:

Het Westen voert deze oorlog om Poetin te straffen voor zijn gedrag en om Rusland te verzwakken over de ruggen en levens van vele mensen Oekraieners alswel Russen.
daar komt het infeite op neer , goed verpakt, verwijderen die post
Frilo
6
quote:

IEX - Forummoderator schreef op 6 juni 2023 09:17:

Ter info.

Posters die beweren dat het Westen verantwoordelijk is voor deze oorlog, of die pure propaganda van het Putin regiem plaatsen, of die op enigerlei andere wijze proberen de extreme kwaadaardigheid van Putin en de zijnen te legitimeren, zullen worden verwijderd van onze forums.
Posters die meedoen aan de extreme haatcampagne tegen D66 in het algemeen en Sigrid Kaag in het bijzonder zullen worden verwijderd van onze forums.
Posters die kwaadaardige complottheorieën plaatsen, zoals over de democratie in Nederland, zullen worden verwijderd van onze forums.

Groet Henk
Posters die mee doen aan haatcampagnes tegen ALLE PARTIJEN,
en NIET alleen tegen D66 en Sigrid Kaag.
En u hebt het over democratie ?
DAGEVOS
2
quote:

Beur schreef op 6 juni 2023 09:35:

[...]Nee meneer. De kern is dat de landen die vroeger onder het juk van de Russen zaten nu onafhankelijk zijn en een eigen wil hebben. Voor geen goud meer tot de invloedssfeer van Rusland willen behoren maar wel graag tot die van het Westen. U ontzegt min of meer die landen het recht eigen keuzen te willen maken.
Dat die keuzen tot gevolg hebben dat de rol van Rusland op het wereldtoneel kleiner wordt is misschien plezierig voor maar niet de schuld van het Westen. Dat Putin moeilijk kan omgaan met het gegeven dat de rol van Rusland steeds geringer wordt kan ernstige gevolgen hebben zoals we nu ervaren.
Het gaat erom dat dit van binnenuit Rusland bevochten wordt en niet vanuit het Westen. Gelukkig dat er landen zijn die zich aan de greep van Rusland ontworsteld hebben.
Een psychiatrische patient geneest ook alleen maar als hij ziekteinzicht krijgt. Daar moet het Westen de Russische bevolking mee helpen. Verder zal ik niet meer reageren.
josti5
2
Hulde, dagevos!
Maar zinloos, hier, getuige ook de bijdrage van de moderatie, die duidelijk aangeeft dat het zinloos is en zelfs bestraft wordt, als wordt afgeweken van het Westers narratief, en als D66, in het bijzonder Kaag, wordt aangepakt.
Daarentegen kun je hier onbeperkt je Rusland-, Trump- Poetin-, Baudet-, FvD- , PVV- en Wildershaat kwijt .

Zo niet, dan heeft IEX nu overduidelijk bevestigd, dat je hier niets te zoeken hebt.

Goed dat je eindelijk officieel opening van zaken hebt gegeven, Henk!
Prive heb je mij al een en ander laten weten, maar het is veel beter, dat je nu uit de kast bent gekomen.
Fender bass
3
quote:

Frilo schreef op 6 juni 2023 10:11:

[...]

Posters die mee doen aan haatcampagnes tegen ALLE PARTIJEN,
en NIET alleen tegen D66 en Sigrid Kaag.
En u hebt het over democratie ?
Je vergeet het woord 'extreme' te quoten.
Ik denk dat stevige kritiek, mits netjes verwoord, welkom is maar extreme haatcampagnes uiteraard niet.
DAGEVOS
2
quote:

pakman schreef op 6 juni 2023 10:05:

[...]

daar komt het infeite op neer , goed verpakt, verwijderen die post
Leest u mijn woorden nogmaals en overdenk ze en trek dan nog eens de juiste conclusie. Wat u suggereert in deze post is volkomen buiten de en mijn werkelijkheid.
closer
9
quote:

josti5 schreef op 6 juni 2023 10:18:

Goed dat je eindelijk officieel opening van zaken hebt gegeven, Henk!
Prive heb je mij al een en ander laten weten, maar het is veel beter, dat je nu uit de kast bent gekomen.
Eindelijk? Alle vorige boodschappen van Henk heb je dus nooit begrepen. Dan ben je wel een hele slechte lezer, en bovendien een zeer ondankbare na de talloze keren dat een geduldige Henk jou de hand boven het hoofd hield.
theo1
13
Voda heeft het hierboven al gemeld, maar de Russen hebben dus de Kakhovka dam opgeblazen. Dit gaat de hele stad Cherson plus een enorm plattelandsgebied onder water zetten. Dit is een oorlogsmisdaad van epische proporties. De Russen zijn kennelijk zo in paniek dat ze een Hollandse waterlinie proberen. Maar dan niet op eigen grond natuurlijk. Hoewel ze daar ook niet om geven, in Belgorod beschieten ze ook hun eigen, nog niet half geëvacueerde, dorpen met brandbommen alsof dat normaal is. Voor de goed orde, die brandbommen zijn volgens verdragen die ook Rusland heeft getekend verboden, maar we weten nu alweer geruime tijd wat een Russische handtekening onder een verdrag waard is. Helemaal niks.

Wie kan nu Rusland nog verdedigen? Als je niet blind was, had je het allang gezien, maar zelfs een blinde zal nu toch moeten onderkennen dat Rusland een terroristische staat is, geleid door terroristen. Ik herhaal wat ik al een hele tijd roep: Rusland moet overal van worden uitgesloten totdat het land echt fundamenteel verandert. Dus wat mij betreft:
- gaan er internationale arrestatiebevelen uit voor Poetin, de hele Russische regering en de hele Doema voor terrorisme. Doemaleden hebben nu de laatste kans af te treden.
- wordt Rusland uitgeroepen tot terroristische staat
- de sancties kunnen nog veel verder gaan. Die moeten erop gericht zijn de Russische economie zo snel mogelijk te slopen. In ieder geval zou iedere export naar Rusland verboden kunnen worden. Humanitaire hulp zou de enige uitzondering kunnen zijn. Derde landen die de sancties helpen te omzeilen zouden hard aangepakt moeten worden. Ook als dat China is.
- wat mij betreft worden diplomatieke betrekkingen verbroken. Diplomatie heeft geen zin met dit regime.
- Rusland moet overal worden uitgesloten. Uit ieder internationaal verband. In de V-raad zou de zaal leeg moeten zijn als de Rus spreekt, op 1 persoon na die er blijft om al zijn voorstellen te vetoén. Zelfs een voorstel voor een sanitaire pauze zou moeten worden geveto-d als het van de Rus komt. Gewoon om te laten voelen dat ze niet gepruimd worden.
- iedere rem kan eraf qua wapens. Laat maar komen die straaljagers, lange afstandsraketten en wat dan ook.
- en grijp gewoon iedere gelegenheid aan om de Russen te vernederen. Maakt niet uit hoe kinderachtig.

Ja, ik zal wel weer emotioneel zijn. Ik zeg dat als je van dit soort misdaden niet emotioneel wordt, dan heb je hulp nodig.
pakman
1
twitter.com/i/status/1665997057994178560

waterpeil 10mtr omhoog
- - -
Russian losses per 06/06/23 reported by the Ukrainian General Staff..

+800 men
- - -
This is an ecological disaster. The world must respond. Immediately. But not just with words, but with actions. Russia should immediately withdraw from the nuclear power plant in order to avoid further catastrophe," Prime Minister Shmyhal said in a statement

twitter.com/NOELreports/status/166597...
closer
0
quote:

pakman schreef op 6 juni 2023 10:58:

waterpeil 10mtr omhoog
Dat staat er niet, er staat: gestegen tot (een hoogte van) 10 meter.
DeZwarteRidder
2
5 uur geleden

Prigozjin ontkent Russisch succes na Oekraïens offensief: ’Absurde sciencefiction’

Jevgeni Prigozjin, de baas van het Russische huurlingenleger Wagner trekt de Russische verklaringen van het Russische ministerie van Defensie in twijfel. Het ministerie verklaarde eerder dat het leger een nieuw, grootschalig offensief van Oekraïense troepen in de Oost-Oekraïense regio Donetsk heeft verijdeld. Bij de gevechten zouden 1500 Oekraïners zijn gesneuveld. Over doden aan de eigen zijde zei het ministerie niets. De Oekraïense troepen zouden ook fiks materiaalverlies hebben geleden. Het Russische ministerie zei onder meer 109 pantservoertuigen te hebben vernietigd, evenals 28 tanks, waaronder acht Leopard-tanks.
Prigozjin zegt hierover op Telegram: ,,Om zoveel mensen te doden zou dagelijks 150 kilometer moeten worden afgelegd. Daarom denk ik dat dit gewoon wilde en absurde sciencefiction is."
In de nacht van zondag op maandag meldden de Russen ook al een groot Oekraïens offensief te hebben verijdeld. Daarbij werden volgens de Russen 250 Oekraïense militairen gedood. Bij die aanval waren volgens Rusland zes bataljons pantserinfanterie en twee tankbataljons betrokken.
Het is onduidelijk of de Oekraïense aanvallen in Donetsk onderdeel zijn van het langverwachte tegenoffensief van Kiev. In een zondag verspreide video over mogelijk aanstaande militaire acties zei het Oekraïense ministerie van Defensie: "Het begin zal niet worden aangekondigd."
closer
0
quote:

pakman schreef op 6 juni 2023 11:24:

closer, leg ff het verschil uit
Volgens mij zeg jij dat het waterpeil 10 meter is gestegen, terwijl er staat dat het waterpeil 10 meter is.
Allebei verschrikkelijk, natuurlijk.
DWB Happy
5
quote:

DAGEVOS schreef op 6 juni 2023 10:00:

[...]

Geachte Moderator Henk,
Ik heb niet beweerd dat het Westen verantwoordelijk is voor deze oorlog. Wat ik aan wil geven is dat wij gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor vrede in de wereld. Het Westen wilde met Bush voorop de landen rond Rusland onder z'n invloedsfeer brengen onder het mom van dat democratie en de wil van het volk zelf om bij het Westen cq de NAVO te horen leidend zou zijn. Figuurlijk gesproken, de achterbuurman houdt er niet van dat de bal tegen zijn ruiten geschopt wordt en snijdt die bal uiteindelijk door. Het Westen had zo verstandig moeten zijn om niet met een bal z'n ruiten in te schoppen, maar beter ware het geweest om de buurman uit te nodigen om mee te spelen op wat voor manier dan ook.
Verder zal ik mij onthouden van teksten die men aan godsdienst kan relateren omdat men de waarheid in die teksten op zich niet eens meer ten volle begrijpt. Alleen het woord godsdienst maakt sommige mensen hier allergisch en het is maar goed dat er een scherm tussen ons instaat. Wat een niveau.
Tot slot de relatie tussen economie en oorlog, in de vorm waarin de verslaggeving op dit forum plaatsvindt is net zo relevant als de relatie tussen beschaving en godsdiensten ansich. Treedt u voortaan ook op als mensen zich onbeschaafd uitten, want dat voor mij aanleiding om hiet wat zinnige teksten neer te zetten. Veel wijsheid om alles in het juiste perspectief te plaatsen.
Ik zal dit forum nog wel blijven volgen, maar in principe niets meer posten. Het gaat niet om mijn ego.
Ik heet dan weliswaar geen Henk, maar ik wil je toch laten weten, dat ik het geweldig vindt dat je hier niet meer komt posten.
Beur
1
quote:

DAGEVOS schreef op 6 juni 2023 10:17:

[...]

Het gaat erom dat dit van binnenuit Rusland bevochten wordt en niet vanuit het Westen. Gelukkig dat er landen zijn die zich aan de greep van Rusland ontworsteld hebben.
Een psychiatrische patient geneest ook alleen maar als hij ziekteinzicht krijgt. Daar moet het Westen de Russische bevolking mee helpen. Verder zal ik niet meer reageren.
Dat een psychiatrische patiënt alleen maar geneest door ziekte-inzicht is een beperkt en sterk verouderd (Freudiaans) denkbeeld. Ook medicatie, gedragstherapie, systeemtherapie of een simpele verandering van omgeving om maar een paar acties te noemen kunnen daartoe bijdragen.
Verder is het van cruciaal belang er rekening mee te houden dat sommige psychiatrische patiënten nooit en te nimmer in staat zullen zijn überhaupt tot enig zelfinzicht te komen. Dat wanneer zij een gevaar vormen voor de omgeving diezelfde omgeving niet moet blijven wachten tot er wel dat door hen veronderstelde zelfinzicht gaat komen maar dient op te treden voordat er onherstelbaar leed is aangericht.
Bij manipulerende patiënten met een psychopatische persoonlijkheidsstructuur is dit zelfs bittere noodzaak.
Voor alle zekerheid: u en ik hebben het hier over dezelfde psychiatrische patiënt. De patiënt die de naam van dit draadje draagt.
closer
1
Dan Sabbagh, our defence and security editor, offers this analysis of the destruction of the Nova Kakhovka dam:

Although it remains not yet confirmed exactly how the dam was blown, it is the Russian military who, cynically, would likely think they have the most to gain.Ukraine will have to deal with destroyed dam plus the long-term environmental and humanitarian consequences. Experts fear it will wipe out islands in the delta and low lying settlements, mostly on the southern bank. There are around 16,000 people estimated to be in the critical zone on the Ukrainian side of the river. Such predictable impacts mean it is likely to be a war crime, defined in the Geneva conventions if its breach causes “release of dangerous forces and consequent severe losses” to civilians.

If it is the case, as initially reported, that water levels have been built up to a 30 year high in recent weeks, that could suggest a degree of forethought that would only bolster a future legal case.

The obvious military point is that Russia feared an amphibious attack across the Dnipro delta. Some of Ukraine’s armed forces have been receiving marine training from the UK, suggesting that, at the very least, Kyiv wanted to keep the option open of trying what would have been a relative risky attack that, if successful, could have opened up the option of a more direct strike towards Crimea – or diverting Russian forces away from the southern front further east in Zaporizhzhia and Donetsk regions.

Russian defensive positions downstream, as mapped from satellite imagery, have already been concentrated on higher ground. The breach of the dam is an uncertain event, and it will take some days before it is clear where the new river line will be – and whether the fortifications are in appropriate positions.

Widening the Dnieper River from hundreds of metres to several kilometres makes the task of crossing in strength all the harder at the delta. Russia still has its airforce available to make a river crossing difficult, and as the battle for Kherson in November showed, it is difficult to keep a bridgehead across the country’s central river supplied.

However, it is also the case that Dnieper River is likely to narrow upstream, south of Zaporizhzhia. That may also create some military opportunities for Kyiv. What is certain, is that as with the impact on civilians and the environment, all the consequences are some way from being played out.


www.theguardian.com/world/live/2023/j...
DAGEVOS
2
quote:

DWB Happy schreef op 6 juni 2023 11:30:

[...]

Ik heet dan weliswaar geen Henk, maar ik wil je toch laten weten, dat ik het geweldig vindt dat je hier niet meer komt posten.
Ben jij happy? Ik voel bijna de neiging om elke dag op je postings te gaan reageren.
closer
1
Russische dienstplichtige in Belgorod vertelt hoe eenheden onder de voet werden gelopen omdat hun commandant Kolchin hen willens en wetens aan het verwachte offensief blootstelde.
Met Engelse vertaling: twitter.com/igorsushko/status/1665786...
hirshi
1
Onafhankelijke Nord Stream-expeditie ontdekt aanwijzing gemist door officiële onderzoekers

De Grayzone nam deel aan wat de eerste onafhankelijke expeditie lijkt te zijn die de sabotage van de Nord Stream-pijpleidingen onderzoekt. In de buurt van een van de ontploffingslocaties ontdekten ze een duikschoen die door duikers van de Amerikaanse marine werd gebruikt.

Voorlopig vragen ze zich af waarom Zweedse onderzoekers nog geen publieke belangstelling hebben getoond voor een laars die dicht bij een Nord Stream-ontploffingslocatie is gevonden. Het valt nog te bezien of het item een aanwijzing kan bieden voor de identiteit van de daders van de aanval.

thegrayzone.com/2023/06/05/nord-strea...
63.510 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2287 2288 2289 2290 2291 2292 2293 2294 2295 2296 2297 ... 3172 3173 3174 3175 3176 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%