Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
0
Vladimir Novikov, Russische TROY unit commander :

"In de buurt van Robotyne voeren Oekrainse troepen offensieve aanvallen uit, ondersteund door tanks/pantservoertuigen.
Oekrainse troepen zijn onze verdedigingslinie binnengedrongen en proberen deze diepgaand te ontwikkelen.
Helaas zijn er verliezen. Communicatie is moeilijk,"

twitter.com/NOELreports/status/166675...

Kaart Robotyne bij rode aanwijzer plaatsje aan de frontlinie richting Tokmak en melitopol in door Russen bezet Zuid Oekraine

goo.gl/maps/y3jYawV4xZzYSJ527
luchtschip
0
"Gisteren duwde de Oekrainse 3rd Assault Brigade de vijand terug van gebieden 1,8 km langs de frontlinie en 1,2 km diep in het front. Zo werden de vijandelijke troepen bijna volledig teruggeduwd voorbij het kanaal (Donbas-kanaal ten westen van Klishchiivka-Kurdyumivka). "

"Als gevolg van de offensieve acties van het Oekrainse 2e aanvalsbataljon leden eenheden van de Russische 57e brigade en 'Storm'-detachementen ( Storm zijn de Gazprom huursoldaten ) verliezen: ongeveer 30 doden en 40 raakten gewond.
Munitiemagazijnen, uitrusting - in het bijzonder gepantserde voertuigen, tanks en artillerie - werden ook vernietigd."

kaart --het kanaal de rode lijn

twitter.com/OldridgeDominic/status/16...

twitter.com/NOELreports/status/166674...

kaart Plaatsjes liggen iets ten zuiden van Bakhmut --

goo.gl/maps/Arc626r37puYZa6i7
closer
0
"Akhmat Special Forces, comprising of three divisions is a large force that is able to capture Poland, France and reach Germany. And this will happen in the nearest future if the opponents do not change their tactics" - head of Chechnya republic Ramzan Kadyrov said.
twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

Reacties:
– It can capture Poland and France but can only ‘reach’ Germany? What sort of route are they planning?
– EasyJet
pakman
0
quote:

closer schreef op 8 juni 2023 12:57:

"Akhmat Special Forces, comprising of three divisions is a large force that is able to capture Poland, France and reach Germany. And this will happen in the nearest future if the opponents do not change their tactics" - head of Chechnya republic Ramzan Kadyrov said.
twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

Reacties:
– It can capture Poland and France but can only ‘reach’ Germany? What sort of route are they planning?
– EasyJet
die gasten leven toch echt nog in het stenen tijdperk, toen konden ze ook nog niet lezen vwb art 5
josti5
1
quote:

Beur schreef op 8 juni 2023 11:49:

[...]Je weet best dat op IEX het aantal gegeven aanbevelingen vaak juist contradictoir is aan de kwaliteit van de inhoud. Forums en draadjes waarin met aanbevelingen gesmeten wordt - zoals bij bijv. Pharming en (vroeger) Gala - kenmerken zich door gebrek aan kennis en gemakzuchtige (populistische) uitingen.
Het AB-tjes (aanbevelingen) geven op IEX is net zoals bijvoorbeeld de reviews die mensen kunnen geven op andere sites over de kwaliteit van een product of dienst - nietszeggend en misleidend voor de naïeve newby. Al jaren uit de tijd.
Je hebt mijn knipoog over dit onderwerp blijkbaar gemist :-)

Jammer, want je kent mij al véél langer dan vandaag, toch?
closer
0
2h ago 10.32 BST
Dam floodwater uprooting and dispersing mines, Red Cross warns

Mines uprooted and dispersed by floodwaters surging downstream from the breached Kakhovka dam across swathes of southern Ukraine could pose a grave danger to civilians for decades to come, the Red Cross said.

“In the past we knew where the hazards were. Now we don’t know. All we know is that they are somewhere downstream,” said Erik Tollefsen, head of the Weapon Contamination Unit at the International Committee of the Red Cross.

“It is with a certain horror that we look at the news coming out,” Reuters reports Tollefsen said in an audio clip, adding that the second world war mines found underwater in Denmark in 2015 were still active.

Besides anti-personnel mines, both sides have used vast amounts of artillery shells and anti-tank mines. The exact number of mines in Ukraine is unclear, said Tollefsen. “We just know the numbers are massive,” said Tollefsen.

Tollefsen said the issue with mines was not necessarily the nominal number of mines but where they were laid – especially in a heavily agricultural country such as Ukraine.

www.theguardian.com/world/live/2023/j...
theo1
12
Ik zal Josti zijn vragen eens beantwoorden.

*Wat is het beloop in grote lijnen van deze oorlog?
Dit wordt hier en op youtube uitputtend besproken. De grote lijn is dat Rusland aan het verliezen is. Ze zijn all-in en ze komen geen stap vooruit, integendeel. Ze slagen er niet in om een handjevol rebellen de Belgorod oblast uit te schoppen. Snap je wat dat betekent? Dat is dat al hun parate eenheden in Oekraïne zijn en daar keihard nodig zijn om de lijn te houden. Ja, dat zootje ongeregeld dat daar in Oekraïne loopt te stuntelen, dat is alles wat ze hebben.

*Wat zijn de geopolitieke gevolgen? Hoe stellen landen zich op? Aan welke kant scharen zij zich?
Nou, ook dat is gemakkelijk te beantwoorden. De beschaafde wereld staat achter Oekraïne. China probeert krampachtig op de vlakte te blijven omdat ze zelf agressor zijn (of die optie open willen houden). Afrika en Zuid Amerika vinden het niet hun probleem. Wat mij betreft hun goed recht. Hier springt ook niet iedereen direct in alarmfase rood als er iets is in Mali.

*Wat zijn de economische gevolgen daarvan?
Valt tot nu toe enorm mee. We kunnen dus best zonder Russische olie en Russisch gas. Verder draagt Rusland niks bij aan de wereld. Op termijn liggen er goede kansen in Oekraïne, dat is een land met potentie. Moet eerst die oorlog voorbij zijn natuurlijk.

*Wat zijn de gevolgen van de sancties tegen Rusland, zowel voor Rusland, als voor degenen die sanctioneren?
Voor Rusland zijn die desastreus. Voor de sanctioneurs maakt het weinig uit. Er was aardig te verdienen aan melk exporteren naar Rusland, maar die melk kan ook ergens anders heen. Rusland stelde voor de oorlog economisch al weinig voor, na de oorlog helemaal niks meer.

*Wat zijn de economische gevolgen van de wapenleveranties aan Oekraïne? Hoeveel geld moet er door de schenkers gestoken worden in vervanging?
Veel geld. Zo'n beetje alle Europese landen hebben grootse plannen voor bewapening. De VS gaan ook veel grotere voorraden munitie aanhouden. Maar dat geld is er.

*Worden die wapens voor 100% in Oekraïne gebruikt, of vinden zij door corruptie ook hun weg naar elders in de wereld, met mogelijk ernstige gevolgen?
Oekraïne heeft de wapens voorlopig zelf keihard nodig. De corruptie in het Oekraïense leger is behoorlijk teruggebracht, maar zal niet nul zijn. Door iedere oorlog komen wapens in omloop. Ik zou me drukker maken over wapens die van Russische kant de wereld over gaan. Een terrorist heeft niks aan een Abrams tank, maar des te meer aan een AK47. En dat de corruptie aan Russische kant enorm is, dat weet iedereen.

*Hoe lopen de geldstromen na het bevriezen van de Russische tegoeden in het Westen? Zijn bedrijven en miljardairs zich achter de oren gaan krabben, en trekken zij hun invetseringen terug?
Als je nu nog investeert in Rusland, dan ben je niet goed wijs en verdien je niet beter dan alles kwijt te raken. De oligarchen zijn alles kwijt dat ze in het buitenland hadden. Met een beetje mazzel stimuleert het andere bedenkelijke landen om zich een beetje fatsoenlijk te gedragen. Verder snap ik de vraag niet goed.

*Hoe ontwikkelen de goudvoorraden van de landen zich?
Nogal een obsessie voor sommigen op dit forum. Mij interesseert het niet. Boten vol goud die rondvaren vallen wel op zou ik zeggen.

*Versterkt de multipolaire wereld (BRICS en andere samenwerkingsverbanden) zich, als reactie op oorlog, sancties, bevriezingen?
Er zijn nogal wat pratende hoofden die graag met een wijs gezicht orakelen over een multipolaire wereld, maar die zie ik helemaal niet. De VS en de NAVO worden hierdoor alleen maar sterker. Rusland is definitief (zeg nooit nooit, maar zeker voor meerdere decennia) uitgeschakeld als macht van enige betekenis. China heeft geen bondgenoten. Dat lijkt ze ook niet te interesseren trouwens. India heeft zijn handen vol aan China, Pakistan en zichzelf. Welke polen blijven er dan nog over?

Beantwoordt dit je vragen een beetje?
[verwijderd]
1
Science Fiction ?

Geheime diensten zijn autonome instituten binnen de meeste landen en zijn geen verantwoording schuldig aan de politiek.
Zij opereren geheel zelfstandig en geven slechts informatie aan de politiek als dat van groot belang is.

Oekraine:
Ik heb reeds aangegeven dat het mogelijk en vrij logisch is dat Oekraine de Nordstream 1/2 gesaboteerd heeft
De argumenten heb ik eerder beschreven en sta daar in dat geval volledig achter.
Uiteraard is het dan de geheime dienst van Oekraine die deze sublieme daad heeft uitgevoerd of laten uitvoeren.
Deskundigen geven aan dat Zelenski waarschijnlijk daarover niet ingelicht is, ik sluit dat niet uit.

Irak oorlog:
De USA en Israel hebben sinds lange tijd sterke banden met elkaar.
Dat geldt ook voor de CIA en De Mossad (geheime dienst Israel).

Sadam (Irak) heeft zich diverse malen uitgesproken voor een oorlog met Israel en beriep zich om te kunnen bogen op minimaal 6 miljoen vrijwilligers.
De oorlogszuchtige Sadam had al zijn ware gezicht laten zien t.o.v Iran, Koeweit en tegen een deel van zijn eigen volk.

Israel kon deze dreigementen niet na zich neerleggen, het land kan zich geen verlies in een oorlog permitteren.
Of Irak kenwapens had of in opbouw of geheel niet was ondanks de infiltratie van de CIA en De Mossad niet duidelijk.
Sadam verbrak in die tijd de afspraak om controles door een onafhankelijk instituut op deze wapens of onderdelen te laten uitvoeren.

De CIA heeft uiteindelijk een aantal onterechte bewijzen voor vermeende atoom_ingedrienten opgeleverd.
Daarmee was de basis gelegd voor een oorlog waar niet alleen de USA, UK maar ook vele andere landen gezamenlijk aan hebben deelgenomen.

De doelstelling van de CIA en De Mossad was natuurlijk Sadam te verslaan en het gevaar voor Israel te ontnemen en nog diverse andere argumenten waar ik nu niet op in ga.
Ja politici zijn door de geheime diensten misleid en bedrogen maar hebben wel hun plan daardoor kunnen uitvoeren.
Was dat onterecht ?
Israel zou nooit toegeven hier aan deel genomen te hebben immers dat had geleid tot een enorme uitbarsting onder de Arabische landen, daarom een stilzwijgen en uit de wind houden.
Het gebruik van kernwapens door Israel zou vrij vertaald het Heilige Land in vuurzee hullen en de uitspraken in de bijbel versneld hebben geopenbaard.
Maar kernwapens zijn voor afschrikking en in principe niet voor gebruik.

En tot slot ik vond de oorlog in Irak gerechtvaardigd en laat mij door de mainstream media niet indoctrineren noch door onwetende politici.
DeZwarteRidder
0
Moskou was bang voor verovering dam door Oekraïense leger
’Russen bliezen dam van binnenuit op’
Door ONZE REDACTIE BUITENLAND

Updated 45 min geleden
2 uur geleden
in BUITENLAND

AMSTERDAM - Met de dag komen er meer aanwijzingen dat de Nova Kakhovka-dam door de Russen zelf is opgeblazen en niet bezweken is onder een Oekraïense (raket)aanval of als gevolg van eerder opgelopen schade.

Volgens technici en wapenspecialisten opgevoerd in de New York Times is het haast onmogelijk om een dam van die afmetingen van buitenaf op te blazen. De explosieve kracht van een gewone raket of vliegtuigbom zou te klein en te weinig gericht zijn om te kunnen leiden tot een ineenstorting.

Dat is wel mogelijk door detonatie van een explosieve lading binnen in de dam. De wijze waarop de dam ineenstortte - eerst in het midden, dan gedurende de dag verder naar het Russische deel toe waar de waterkrachtcentrale zat - wijst volgens de experts niet op een ineenstorting als gevolg van eerder opgelopen schade.

Het motief voor de Russen om de dam op te blazen, wordt ook steeds duidelijker: angst voor een Oekraïens offensief. In de dagen ervoor maakten pro-Kremlin bloggers steeds vaker melding van amfibische operaties door Oekraïense troepen en waarschuwden zelfs voor een grote, succesvolle Oekraïense aanval.

Speedboten
Op de dag ervoor meldde een Russische milblogger dat er gevechten waren geleverd tussen Russische en Oekraïense troepen op de door de Russen bezette oostoever nabij Datjsi, zo’n tien kilometer ten zuiden van Cherson. Ook werd melding gemaakt van veel grotere activiteit van (gepantserde) speedboten en amfibische voertuigen.

Al die activiteiten leiden tot speculatie in de milblogsfeer dat de Oekraïners bezig waren met een plan dat de herovering van de dam inhield van waaruit ze dan een bruggenhoofd zouden hebben om op te rukken richting de Krim.

Dat de Russen met het opblazen van de dam ook de eigen, eerste verdedigingslinies op de lager gelegen oostoever prijsgaven, werd gezien als klein bier versus de veel grotere (reputatie)schade van een succesvolle Oekraïense aanval. In die regio hebben de Russen verscheidene verdedigingslinies diep in het achterland aangelegd om de oprukkende Oekraïners op te kunnen vangen.

Vast op dak
Bij het opblazen van de dam hebben de Russen geen rekening gehouden met het lot van de burgerbevolking. Ondanks officiële verklaringen dat de bevolking op een georganiseerde manier is geëvacueerd, blijkt uit allerlei meldingen dat een groot deel vast zit op de daken van hun huizen, zonder water en voedsel.

Daar waar ze wel geëvacueerd worden, worden ze verplaatst naar een hoger gelegen gebied, maar mag de burgerbevolking de regio niet verlaten, zo meldt het Amerikaanse Institute for the Study of War (ISW). Dit overigens in tegenstelling tot kinderen, die naar speciale ’recreatiekampen’ worden gebracht en tot Russische soldaten die wel hun posities in de eerste verdedigingslijn hebben kunnen verlaten.
luchtschip
0
Vandaag zei het Kremlin :

Er zijn geen plannen voor Poetin om de door Rusland bezette gebieden van Kherson te bezoeken die zijn getroffen door de overstromingen - waarvan Poetin beweert dat het deel uitmaakt van Rusland.

Ondertussen bezocht vandaag een oprechte, medelevende president, die zich niet in een bunker verstopt, de regio.

foto's Zelensky die het overstromingsgebied bezoekt

twitter.com/GlasnostGone/status/16667...
closer
0
quote:

theo1 schreef op 8 juni 2023 13:33:

Ik zal Josti zijn vragen eens beantwoorden.

(...)

Beantwoordt dit je vragen een beetje?
Top, zo ken ik je weer :-)
luchtschip
0
President Zelensky :

Op het evacuatiepunt van een van Kherson's medische instellingen sprak ik met onze mensen die getroffen waren door de verwoesting van de waterkrachtcentrale van Kakhovka.

Wij zullen u helpen en alles herbouwen wat hersteld moet worden. Ik dank u en wens u een goede gezondheid.

Ik wil alle medewerkers van de medische instelling bedanken voor hun werk, zelfs onder vijandig vuur. Jullie zijn heldhaftige mensen.

video 1:34 minuut

twitter.com/ZelenskyyUa/status/166674...
josti5
1
quote:

theo1 schreef op 8 juni 2023 13:33:

Ik zal Josti zijn vragen eens beantwoorden.

(...)

Beantwoordt dit je vragen een beetje?
Haha, eindelijk een beetje humor!

O ja: het zijn niet mijn vragen hoor, maar mogelijke onderwerpen mbt economie op deze draad.
Lees maar terug.

By the way: wil/kun je misschien iets openbaren met betrekking tot jouw persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp 'Rusland'?

Mij bekruipt sinds langere tijd al het gevoel, dat sommigen hier min of meer persoonlijk betrokken zijn bij het onderwerp, vandaar de vraag.
closer
6
quote:

josti5 schreef op 8 juni 2023 14:06:

Mij bekruipt sinds langere tijd al het gevoel, dat sommigen hier min of meer persoonlijk betrokken zijn bij het onderwerp, vandaar de vraag.
Opmerkelijk, want velen hebben juist dit gevoel over jou...
(daarbij aangetekend dat natuurlijk elk weldenkend mens zich zorgen maakt over de Russische aanval op de beschaving)
josti5
0
quote:

closer schreef op 8 juni 2023 14:11:

[...]
Opmerkelijk, want velen hebben juist dit gevoel over jou...
(...)
Nee hoor, geen enkele persoonlijke betrokkenheid, behalve dan, zoals al meerdere keren gedeeld, de Oekraïnse vriendin van een neef, van wie ik informatie uit de 1e hand krijg.
Zij heeft zowel Russische (vader's kant) als Oekraïnse (moeder's kant) familie, en nogal wat vrienden, die dienen in het Oekraïnse leger.

Bijzonder interessante achtergrondinfo en beschrijving van de realiteit, maar natuurlijk niet, om hier te delen, want lang niet alles beantwoordt aan het hier gewenste Westers narratief, dus zinloze en zelfs verboden info, alhier.

Maar gelukkig op menige andere plek wél welkom.
luchtschip
0
Anton Gerashchenko, Advisor to the Minister of Internal Affairs of Ukraine. :

Terwijl Oekraïne mensen probeert te evacueren uit het overstroomde Kherson, beschiet Rusland deze hulpverleners en evacuees

Ze richten zich op evacuatieplaatsen waar mensen zich verzamelen.

Terroristische staat blijft burgers terroriseren.

video 0:13 minuut geluid aan

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
closer
3
quote:

josti5 schreef op 8 juni 2023 14:33:

Bijzonder interessante achtergrondinfo en beschrijving van de realiteit, maar natuurlijk niet, om hier te delen, want lang niet alles beantwoordt aan het hier gewenste Westers narratief, dus zinloze en zelfs verboden info, alhier.
Probeer het eens, ik denk dat het er vooral vanaf hangt hoe je het opschrijft.
Al dat geklaag en gemopper, en opschepperij over duimpjes helpen in elk geval niet mee.
The tone makes the music.
theo1
4
quote:

josti5 schreef op 8 juni 2023 14:06:

[...]

Haha, eindelijk een beetje humor!

O ja: het zijn niet mijn vragen hoor, maar mogelijke onderwerpen mbt economie op deze draad.
Lees maar terug.

By the way: wil/kun je misschien iets openbaren met betrekking tot jouw persoonlijke betrokkenheid bij het onderwerp 'Rusland'?

Mij bekruipt sinds langere tijd al het gevoel, dat sommigen hier min of meer persoonlijk betrokken zijn bij het onderwerp, vandaar de vraag.
Nou, daar ben ik eerder al vrij uitgebreid op ingegaan. Maar heel in het kort: aanvankelijk was het vooral interesse. Maar gaandeweg kwam het besef dat het hier om iets veel groters gaat dan alleen een regionaal conflict. Dit gaat over de beschaving zelf. Rusland is anti-beschaving. Dit gaat ook over de verdediging van Europa tegen Russische agressie. Want het is overduidelijk dat de Russen geen wezenlijk verschil zien tussen Georgië, Oekraïne en pak weg Duitsland. Als ze denken te kunnen winnen, dan doen ze het gewoon. Verder is geen enkele rechtvaardiging nodig.

En als je ziet wat de Russen hebben aangericht in Bucha, en niet alleen daar, maar systematisch overal waar ze komen, dan kan het toch niet anders dan dat je je erbij betrokken voelt? Als je een normaal mens bent, dan gebeurt dat toch? En als je dan ook nog beseft wat de Russen overal in Oost Europa hebben aangericht sinds 1945, dan word je daar toch niet al te pro-Russisch van? Daar word je gewoon knetter anti-Russisch van. Want alles wat Rusland sinds 1945 (of eigenlijk al sinds 1917) heeft uitgevreten heeft helemaal niks met menselijkheid te maken. Dat is allemaal even walgelijk. Ronald Reagan had gewoon ontzettend gelijk toen hij het had over het evil empire. Poetin staat in een traditie die direct terugloopt naar Lenin en Stalin. Ik gun het iedereen zich te bevrijden van die traditie. Inclusief de Russen. Maar daar moeten ze wel zelf wat aan doen.
63.523 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2299 2300 2301 2302 2303 2304 2305 2306 2307 2308 2309 ... 3173 3174 3175 3176 3177 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%