Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
1
"Vier treffers op de brug en nog een treffer op de oever",

Je hoort de Rus op de boot tot 4 tellen ( ras (een )--dwa (. twee )--Tzry ( drie ) Stiere ( vier )

video 0:23 minuut geluid aan

twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/16...
video
Succes
1
Ruslandexpert Hans van Koningsbrugge uit Groningen: China neemt langzaam afstand van 'potentieel lijk' Poetin

Hans van Koningsbrugge, hoogleraar Russische Geschiedenis en Politiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, geeft elke zaterdag zijn commentaar op de oorlog in Oekraïne. Vandaag aflevering 100.

,,De vredesbesprekingen in Jeddah op initiatief van gastland Saudi-Arabië eindigden deze week zonder een schriftelijke slotverklaring. Toch heeft die top meer opgeleverd dan op het eerste oog lijkt. Zelensky was er wel. Poetin was niet eens uitgenodigd. En dát op een top tussen landen die de Russische inval in Oekraïne nog niet hebben veroordeeld, zoals China, India en Zuid-Afrika, met de Verenigde Staten en Europese landen over hoe de oorlog kan worden beëindigd.

Wat in Jeddah duidelijk bleek is dat veel landen ongeduldig zijn en van het conflict af willen. Dat is bedreigender voor Oekraïne dan Rusland, zeker als dat sentiment ook in het Westen de overhand neemt.
Afrikaanse landen wanhopig

Duidelijk werd ook dat de eisen van Rusland en Oekraïne nog ver uit elkaar liggen. Rusland wil de vier sinds februari 2022 bezette regio’s en de Krim houden voor er ook maar over een wapenstilstand kan worden gesproken. Oekraïne wil daarvoor juist eerst alles terug, inclusief de Krim.

Alleen al de aanwezigheid van China in Jeddah zonder Rusland is een veeg teken voor Poetin. Het standpunt van China in Jeddah is nog steeds dat Rusland alles na februari 2022 mag houden, maar dat ze die vier regio’s en de Krim dan wel moeten demilitariseren.

Veel Afrikaanse landen zijn inmiddels zo wanhopig van de oorlog dat ze het zelfs wel goed vonden dat Oekraïne dat grondgebied gewoon maar opgeeft. Door de iets andere houding van China in Jeddah moet nu naar een andere, een soort tussenoplossing worden gezocht. Daarvoor is een derde ronde van gesprekken gepland in de herfst.
Derdewereld niet zo maar achter Poetin

Bovendien is op de top in Jeddah door alle 40 deelnemende landen eigenlijk de territoriale integriteit van Oekraïne erkend. Dat is een expliciete veroordeling van Rusland, dat het bestaan van het land Oekraïne domweg ontkent. Verder werd op de top duidelijk dat het Poetin niet zo makkelijk lukt om de derdewereldlanden achter zich te krijgen.

Mijn conclusies na Jeddah zijn dat Rusland nu wel heel erg alleen staat. Want ook China neemt heel langzaam afstand van Poetin, omdat Peking vindt dat de oorlog te lang duurt. En die oorlog verzwakt ook Rusland. Kijk eens naar de waarde van de roebel, die is met bijna 70 procent gedaald. Peking vraagt zich steeds meer af of het nog wel wijs is om een potentieel lijk te steunen.”

dvhn.nl/groningen/China-neemt-langzaa...
Succes
2
quote:

luchtschip schreef op 11 augustus 2023 09:28:

Gaat niet helemaal op rolletjes bij de Russen, wanneer ze gewonde strijders van het ziekenhuis in Rostov aan de Don naar Moskou willen vervoeren

Om 9 uur 's ochtends werden de patiënten van het ziekenhuis naar het militaire vliegveld gebracht
Door een drone aanval ging de geplande vlucht niet door
Nu moeten de gewonde soldaten wachten op de grond bij de startbaan in de gloeiende zon zonder voedsel -- er was net wel water gebracht
Een persoon zegt dat hij wel kan begrijpen dat er vertraging is, maar had dan bussen gestuurd waar de patiënten in konden gaan zitten

Een schrale troost : het vliegtuig zal die avond om 20:00 uur vliegen

>>Een landingsbaan van een vliegveld en de brandende zon zijn perfecte omstandigheden voor gewonde Russische soldaten om te ontspannen.

video 0:55 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/wartranslated/status/1689...
Beelden van gewonde Russische soldaten op bloedheet tarmac brengen Poetin in verlegenheid: “Ze behandelen ons als vee”

Beelden van tientallen gewonde Russische soldaten die onder een loden zon op het tarmac wachten op een vlucht naar Moskou, veroorzaken beroering op sociale media. De soldaten doen hun beklag dat aan hun lot worden overgelaten en behandeld worden “als vee”.

De video werd opgenomen op een militair vliegveld in Rostov aan de Don, een belangrijke havenstad in het zuiden van Rusland. Vandaag ging het kwik daar vlot over de 30 graden.

Volgens de man die de beelden maakte, moest er die ochtend een vlucht met gewonde soldaten van Rostov naar Moskou vertrekken. Een Oekraïense droneaanval stak daar echter een stokje voor.
Ziekenhuis

De soldaten waren om 9 uur ‘s morgens van het ziekenhuis van Rostov naar de luchthaven gebracht, maar de vlucht werd geannuleerd. “Alle begrip, maar laat dan bussen komen voor de vele gewonde soldaten die hier liggen”, fulmineert de man. “Het vertrek staat nu gepland voor 20 uur. Deze jongens liggen hier al de hele dag in de brandende zon. Zonder eten. Het enige wat ze zonet brachten, is water. Dat is alles. Ze behandelen ons als vee. Ik kan nog rondlopen, maar de bedlegerige jongens zien af. Nog een geluk dat het niet regent.”

De beelden lekten gisteren uit op een Oekraïens Telegramkanaal en werden daarna vlot gedeeld. Het is extra pijnlijk dat ze uit Rostov komen, want de stad was eind juni de plaats waar de opstand van de Wagnergroep van Jevgeni Prigozjin begon. Van daaruit trokken zijn troepen naar Moskou. Het was opvallend dat ze daarbij op niet veel weerstand stootten van het reguliere Russische leger en de veiligheidsdiensten.

In Rostov aan de Don - op een boogscheut van de grens met Oekraïne - is één van de vijf militaire hoofdkantoren van Rusland gevestigd. De stad is een belangrijk logistiek knooppunt voor het leger bij de oorlog in Oekraïne.

De nu uitgelekte beelden tonen dat er nog altijd onvrede heerst over de manier waarop Rusland aan oorlog doet bij de soldaten die er gelegerd zijn.

www.hln.be/buitenland/beelden-van-gew...
Succes
1
Russians ready to end the war, but not to pay reparations and not to repent – Ukrainian sociologists

Up to 74% of Russians would approve the war ending tomorrow and would return occupied territories if propaganda says so, but have no awareness of responsibility for the damage inflicted

...

euromaidanpress.com/2023/08/12/russia...
ffff
2
quote:

josti5 schreef op 12 augustus 2023 09:06:

[...]

Ongepast, misplaatst, onbehoorlijk, tactloos: wie bepaalt dat?

Een handjevol zelfbenoemde moderatoren, die daarmee een bijzonder eenzijdig beeld van de realiteit hebben geschapen, daardoor ver van die realiteit af staan, en hier alléén willen lezen, wat in hun straatje te pas komt.

Iedere achtergrond en diepgang is hier (ook door de moderatie, zoals ook ik vaak heb moeten ervaren) zowel ongewenst als verboden, waardoor een hele rij aan gewaardeerde forumgenoten is verdwenen, en slechts emotie, woede en haat resteren (naast natuurlijk de eenzijdige info).

Persoonlijk vind ik dat IEX onwaardig, maar het is nu eenmaal de politieke richting, die men (al dan niet gedwongen) gekozen heeft.

Op tal van andere sites is de hele demografisch/cultureel-historische, militaire én mondiale geopolitieke ontwikkeling tot de rampzalige toestand van Oekraïne nu gemakkelijk terug te vinden, en dat is een goede zaak, want in het weten, waar het mis is gegaan, ligt ook de oplossing.

Want het gaat om veel méér, dan 'alleen maar' de 'brute inval van de Russen in een vrij land'.

Dat dat 'veel méér' hier niet ter sprake mag komen, is politiek correct, en daarmee een ernstige tekortkoming in het verkrijgen van goed inzicht.

Dat er mensen zijn die dit bredere inzicht niet willen, en zich uitsluitend willen beperken tot emotionele betrokkenheid, is hun recht, maar dat deze mensen het alléénrecht op het verkondigen van deze mening hebben weten te verwerven, doet aan de realiteit geen goed.

Waarmee, en dat is de grote fout hier, geen geweld wordt goedgepraat, en ieder slachtoffer er één te veel is.

Het is tekenend, dat een site als militaire summary iedere tweedagelijkse berichtgeving weer eindigt met de veroordeling van alle geweld in de wereld - iets, dat voor ieder weldenkend mens vanzelfsprekend is, en niet tot vervelens toe iedere keer weer uitgesproken zou moeten worden.

Opvallend daarbij is, dat de Trumpdraad eveneens een zéér eenzijdig iets is geworden, met een aanhoudende postingbrij van slechts één persoon.
John,

Je hebt mijn opstelling niet beter kunnen verwoorden, dan je hierboven vanmorgen gedaan hebt. Ik blijf van mening dat ook in een te veroordelen ellendige oorlog, je altijd oog moet houden voor andere zaken die ook spelen. En precies die andere zaken willen de leden van het cluppie alhier beslist niet besproken hebben. Dat vinden zij tactloos en ongepast. Maar dat is ook maar een mening, een opvatting.
Ik vind de eenzijdigheid van deze Ruslanddraad stuitend en vandaar dat ik er toch regelmatig ageer. John, nogmaals bedankt.

Peter
Fender bass
13
quote:

ffff schreef op 12 augustus 2023 17:18:

[...]

John,

Je hebt mijn opstelling niet beter kunnen verwoorden, dan je hierboven vanmorgen gedaan hebt. Ik blijf van mening dat ook in een te veroordelen ellendige oorlog, je altijd oog moet houden voor andere zaken die ook spelen. En precies die andere zaken willen de leden van het cluppie alhier beslist niet besproken hebben. Dat vinden zij tactloos en ongepast. Maar dat is ook maar een mening, een opvatting.
Ik vind de eenzijdigheid van deze Ruslanddraad stuitend en vandaar dat ik er toch regelmatig ageer. John, nogmaals bedankt.

Peter
Ja, het volkslied is mooi en de ruimtevaarders zijn knap.
Nog meer wat het invallen en bombarderen van een souverein land rechtvaardigt?
Het platbombarderen van 'bevrijde' steden? Het bombarderen van logistiek tbv voedsel? Civiele wooncomplexen met luchtafweergeschut bestoken?

Hou ajb op met die valse vergoeilijkingen. Of probeer dat iig niet hier als je geen tegenwoord wenst te krijgen.
GakGak
4
www.youtube.com/watch?v=G1PWpcknXno
.
Ook een Pieter Cobelens wil ¨het Russische volk¨ een worst voorhouden ook al duurt het jaren voor ze erin
kunnen happen.
M.a.w. dit is een optie voor over jaren als de situatie volkomen anders is inmiddels.

Hitler (en andere nazi kopstukken) weg en er konden vredes onderhandelingen starten plus wederopbouw.
Poetin weg en de andere kopstukken vervolgd voor alle oorlogsmisdaden en
we hebben een heel ander uitgangspunt, ooit.
Goedekans
4
quote:

Fred 61 schreef op 12 augustus 2023 16:11:

[...]

Heb je je wel een afgevraagd wat als Oekraïne niet behouden
blijft wat dat doet voor een vrije bevolking.

30 jaar cel in Siberië voor een politiek standpunt of
opgepakt worden voor het tonen van een leeg A4 tje.
geen plek meer voor LGBTQ+ of anders denkenden.

Zie de Russische bevolking die totaal van het padje af is.

Nog nooit zo'n leugenachtig en kwaadaardig volk gezien.
Wat de Oekraïners nu meemaken is verschrikkelijk maar
dat is niets vergeleken met wat hun te wachten staat
onder het bewind van Putin.

Daarom vechten ze ook zo hard en verdienen ze al onze
steun ook al komt niet alle hulp op tijd of komt verkeerd aan.
En kost het ons inderdaad wat centjes.

Groet.
Helemaal juist. Wij moeten nog veel meer steun leveren. Vooral snel vliegtuigen , de opleiding van piloten zijn ze al mee bezig , en veel langeafstands raketten.
Enkele grote Russische steden beschieten met raketten zal ook effect hebben. Putin moet z.s.m. een gaatje tussen de ogen krijgen.
putbruy10
4
"men moet altijd oog hebben voor andere dingen die spelen"
Toegegeven om op 2,5 jaar tijd 6 miljoen mensen op te sporen, te transporteren, te vergassen en te cremeren moeten de nazi's wereldkampioen in logistiek zijn geweest, daar kon de rest van europa een puntje aan zuigen

Trol(internet) is een forumdier dat niet op zoek is naar een uiting van zijn oprechte mening
seance
4
quote:

luchtschip schreef op 12 augustus 2023 16:19:

"Vier treffers op de brug en nog een treffer op de oever",

Je hoort de Rus op de boot tot 4 tellen ( ras (een )--dwa (. twee )--Tzry ( drie ) Stiere ( vier )

video 0:23 minuut geluid aan

twitter.com/Maks_NAFO_FELLA/status/16...
video
het is uiterst belangrijk om alle toegangswegen, havens en bruggen aan de grens en evt erover plat te slaan.
afknijpen .dan komen de orcs vanzelf wel van de honger uit hun rattenholen.
geef oekraine de middelen om dat te doen.
luchtschip
2
Naar verluidt heeft de AFU ( Oekrainse leger ) een munitiedepot in Radens'k, de bezette regio Kherson, geraakt.

video 0:02 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169035...

kaart Radens'k rechtsonder op 16 km van de Dnjepr rivier --Oekrainers hebben een bruggenhoofd geslagen bij de Antonovski brug ( links boven ) en zijn ook de rivier overgestoken naar Russisch gebied bij Kozachi Laheri ( rechts boven )

www.google.com/maps/d/edit?mid=1_DIx2...
Fender bass
6
quote:

putbruy10 schreef op 12 augustus 2023 18:35:

"men moet altijd oog hebben voor andere dingen die spelen"
Toegegeven om op 2,5 jaar tijd 6 miljoen mensen op te sporen, te transporteren, te vergassen en te cremeren moeten de nazi's wereldkampioen in logistiek zijn geweest, daar kon de rest van europa een puntje aan zuigen

Trol(internet) is een forumdier dat niet op zoek is naar een uiting van zijn oprechte mening
Weet je, als ik die grijze kerels (ben zelf ook 54) zie bij zo'n YouTube kanaal als De Nieuwe Wereld of Forum dan doet mij dat echt fysiek pijn. Ik voel dat echt in mijn lijf pijn doen.
Zitten daar hun eigen leefwereld af te branden en sympathie voor Putin op te brengen. En gewoon omdat het kan in onze vrije wereld, ze voelen zich veilig om dat te doen. Meestal omdat met zo'n shit mening geld te genereren valt.

Hier zijn er een paar die het onbezoldigd doen. Onvoorstelbaar.
Fender bass
1
Als je de lading van de treinen over die brug ziet, is het niet zo civiel allemaal. Maar goed, Maria gooit een paar wodkaatjes achterover en ze gooit het wel weer op zender.

Russia: Targeting Crimea bridge will not go unanswered
augustus 12, 2023 04:04p.m. CEST
Russian Foreign Ministry spokesperson Maria Zakharova condemned on Saturday Ukraine's attack on the Crimean Kerch Bridge, saying that it is an "object of purely civilian infrastructure, attacks on which are unacceptable." Following the downing of the first rocket, Crimean authorities said another missile was intercepted over the Kerch Strait.

"Such sabotage gives the international community an opportunity to once again be convinced of the true essence of the Kiev regime. Such barbaric actions cannot be justified, and they will not go unanswered," Zakharova said.

KEYWORDS:
CRIMEA | UKRAINE CRISIS | ZAKHAROVA

Baha Breaking News (BBN) / DJ
hap
7
quote:

Fender bass schreef op 12 augustus 2023 18:49:

[...]

Weet je, als ik die grijze kerels (ben zelf ook 54) zie bij zo'n YouTube kanaal als De Nieuwe Wereld of Forum dan doet mij dat echt fysiek pijn. Ik voel dat echt in mijn lijf pijn doen.
Zitten daar hun eigen leefwereld af te branden en sympathie voor Putin op te brengen. En gewoon omdat het kan in onze vrije wereld, ze voelen zich veilig om dat te doen. Meestal omdat met zo'n shit mening geld te genereren valt.

Hier zijn er een paar die het onbezoldigd doen. Onvoorstelbaar.
Een aantal lieden op dit forum lijkt maar niet te willen begrijpen dat het nuanceren/vergoelijken/loochenen van Poetins abjecte oorlogsmisdaden ten diepste verachtelijk is en net zoals de ontkenning van de Holocast niet valt onder de vrijheid van meningsuiting.
luchtschip
1
Dodelijke schietpartij tussen Russische soldaten en Tsjetsjeense strijders vlakbij Mariopol

Interessante beelden uit Urzuf, in de buurt van Mariopol, waarop de gevolgen van een schietpartij te zien zijn.
Zoals beweerd "Gisteren was er een sterk vuurgevecht tussen het Russische leger en Kadyrovtsy"

video 0:05 minuut met 2 dodelijke slachtoffers in de auto's

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

Wat en wanneer dit is gebeurd, staat ter discussie, maar het is inderdaad Urzuf ( niet ver van Mariopol)
(46.9067603,37.1112293)

kaart
pbs.twimg.com/media/F3WLxC0XoAAPYMz?f...
Succes
1
Why Ukraine’s counteroffensive hasn’t failed

The speed of advance tells us very little about the counteroffensive and how the Ukrainians are waging it

...

thespectator.com/topic/ukraine-counte...
Succes
1
Another Russian army officer flees to Lithuania, BBC reports

A Russian army lieutenant, Ivan Korolev, illegally crossed over into Lithuania, where he has requested political asylum, the Russian service of BBC said on Aug. 11.

Korolev managed to get to the capital of Vilnius where he was detained by the Lithuanian Border Guard at the city's bus station on Aug. 10.

The officer had served in the military unit 59313-39, the joint strategic command of the Eastern Military District of Khabarovsk Krai in Russia's Far East. The unit is stationed in the village of Teysin.

The detained officer was returned to a border checkpoint, from where he reached out to BBC Russian special correspondent Ilya Barabanov.

"I decided to leave Russia on Aug. 3 as I didn't want to participate in the bloody war unleashed by my country. Now I am in Lithuania where I asked for political asylum," Korolev said.

He did participate in the war, but stayed in Russia and has never been to Ukraine, he said.

"We provided the Russian army with ammunition. We collected ammunition from all over Russia, from all units, and all arsenals, and then distributed them to brigades directly in Ukraine," the officer said about his participation in the full-scale war against Ukraine.

Lithuania's Migration Department has yet to respond to BBC's request for comments.

www.bbc.com/russian/articles/cyx9egj5...

english.nv.ua/nation/another-russian-...
luchtschip
1
quote:

luchtschip schreef op 12 augustus 2023 19:24:

Dodelijke schietpartij tussen Russische soldaten en Tsjetsjeense strijders vlakbij Mariopol

Interessante beelden uit Urzuf, in de buurt van Mariopol, waarop de gevolgen van een schietpartij te zien zijn.
Zoals beweerd "Gisteren was er een sterk vuurgevecht tussen het Russische leger en Kadyrovtsy"

video 0:05 minuut met 2 dodelijke slachtoffers in de auto's

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...

Wat en wanneer dit is gebeurd, staat ter discussie, maar het is inderdaad Urzuf ( niet ver van Mariopol)
(46.9067603,37.1112293)

kaart
pbs.twimg.com/media/F3WLxC0XoAAPYMz?f...
Gisteren vond er een vuurgevecht plaats in Urzuf, in de regio Donetsk, tussen gemobiliseerde Russen en Kadyrovieten ( Tsjetstjeense strijders ). Er wordt gezegd dat Kadyrovieten dronken werden en begonnen te schieten op Russische soldaten en burgers.

Het resultaat, 5 doden en 7 gewonden.

video 0:05 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169041...

De Tsjetstjenen zijn Moslim soldaten, maar schijnen alcohol volop te kunnen mogen nuttigen
Het gaat allemaal wel lekker daar in het door de Russen bezette gebied vlakbij Mariopol
luchtschip
1
Een deel van de snelweg M14 tussen Berdyansk en Melitopol is tijdelijk afgesloten vanwege een brandende tankwagen.

video 0:35 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169040...
Succes
1
Overnight attack on Crimea: Ukraine's Security Service report dozens of Russian occupiers killed and injured

17 Ukrainian drones attacked a logistics base of Russian troops near Yevpatoriia in occupied Crimea on Saturday night. Dozens of Russian occupiers were killed or injured as a result of the attack, early reports say.

Source: a UP source in the Security Service of Ukraine, which is behind the attack

Details: The sources reported the details of the overnight drone attack on occupied Crimea.

Their data says 17 drones were involved in the attack on a logistics base of Russian troops near Yevpatoriia.

The military counterintelligence of the Security Service of Ukraine hit a campus of the occupiers, parking lots and gas stations.

The extent of the damage is being determined. The early reports indicate dozens of killed and injured occupiers and a lot of damaged equipment.

www.pravda.com.ua/eng/news/2023/08/12...
63.757 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2557 2558 2559 2560 2561 2562 2563 2564 2565 2566 2567 ... 3184 3185 3186 3187 3188 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  18:00
 Germany40^ 18.435,30 +1,43%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.015,96 +1,19%
 US30^ 38.897,62 +0,14%
 Nasd100^ 18.143,64 +0,30%
 US500^ 5.194,78 +0,32%
 Japan225^ 38.791,22 -0,18%
 Gold spot 2.312,88 -0,46%
 EUR/USD 1,0769 0,00%
 WTI 78,50 -0,13%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%