Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

putbruy10
7
een debat over de feiten ten velde en de wereldpolitiek, meer wil ik niet, geen eindeloos calimerogetrol over hoe slecht iemand hier wordt behandeld in deze draad

De hindustan times is een extremistische pro poetin krant, staat stijf van de homofobie en de islamofobie, derdewereldgazet uit een land waar groepsverkrachtingen en etnische moorden nog schering en inslag zijn, totaal geen affectie mee
theo1
2
quote:

luchtschip schreef op 16 augustus 2023 11:20:

[...]

In de UN heeft Rusland het Veto-recht, dus geen enkele beslissing of daad valt er te verwachten vanuit de UN
Een mooie vredesvoorwaarde zou kunnen zijn dat Rusland zijn permanente V-raad zetel opgeeft. En dan graag die zetel niet aan iemand anders geven, maar vernietigen. Eén minder, een mooi begin.
DeZwarteRidder
0
Gearresteerd Bulgaars spionagetrio deed zich voor als journalist

onze redactie buitenland
2 uur geleden in Buitenland

Londen - Het trio Bulgaren dat nu in de Britse cel zit op verdenking van spionage voor Rusland deed zich geregeld voor als journalist om hun doelwitten te observeren. Orlin Roussev (45), Bizer Dzhambazov (41) en Katrin Ivanova (31) behoorden tot een spionagegroep van vijf mensen die in februari gearresteerd werd in Londen en Great Yarmouth. De arrestatie van de spionagegroep werd dinsdag bekendgemaakt door Scotland Yard.

Bij het trio werden maar liefst 19 vervalste identiteitsbewijzen ontdekt, waaronder paspoorten uit het Bulgarije, Italië, Spanje, Kroatië, Slovenië en Griekenland. De drie deden zich ook voor als journalist van de Amerikaanse zenders National Geographic en Discovery. Van die zenders werden vervalste perskaarten gevonden en jassen met het logo van de zenders. Dat zou er volgens de Britse politie op kunnen wijzen dat ze een journalistieke dekmantel gebruikten bij hun spionage-activiteiten.
Ondernemer

Van Orlin Roussev, die zich 2009 in het Verenigd Koninkrijk vestigde, is bekend dat hij als ondernemer in de ict-sector werkzaam was. Hij omschreef zichzelf op zijn Linked In-pagina als telecomspecialist die tevens adviseur van het Bulgaarse ministerie van Energie was. Roussev had ook zakelijke contacten in Rusland. Hij zou volgens Scotland Yard de leider van de spionagegroep zijn. Roussev werd in Great Yarmouth gearresteerd, waar hij logeerde in een pension dat eigendom zou zijn van een Bulgaarse zakenvrouw.

Dzhambazov en Ivanova werden in hun flat in Harrow, een wijk in Noord-Londen, gearresteerd. Volgens de buren daar was het een onopvallend stel. Hij zou werken als een chauffeur voor Londense ziekenhuizen, zij zou werkzaam zijn als laboratoriumassistente bij een medisch bedrijf.
Buurman

Een voormalige buurman van Dzhambazov vertelt echter een heel ander verhaal. „Ik kan me de eerste ontmoeting nog goed herinneren,” vertelt hij aan de Daily Telegraph. „We raakten in gesprek toen we tegelijk de flat binnenliepen. Hij vertelde dat hij voor Interpol werkte,. Hij leek vol zelfvertrouwen, een serieuze vent. Ik had geen reden aan hem te twijfelen.”

De buurman kreeg echter al vrij snel een aanvaring met Dzhambatov. „Op een gegeven moment kwam er een vriend bij hem langs en probeerden ze samen een enorme schotelantenne aan de muur te bevestigen. Maar die zou al het licht bij mijn flat wegnemen, dus daar hadden we woorden over. Die schotel ging niet door.” Wel installeerde Dzhambatov direct een bewakingscamera aan de gevel van zijn huis. En toen hij later een andere schotelantenne aan zijn woning monteerde, viel het de buurman wel op dat die een andere kant op ’keek’ dan de andere antennes in de buurt.

Buurtbewoners melden ook dat het stel vaak bezoek ontving. „We zagen er vaak mensen in en uit lopen. Ik dacht dat ze misschien een bed & breakfast runden, dat doen veel mensen hier in de buurt”, vertelt een buurvrouw.

Dzhambatov en Ivanova runden ook een organisatie die Bulgaarse expats wegwijs maakte in het Verenigd Koninkrijk. In de buurt maakten ze zich populair door nieuwe buren welkom te heten met taarten en gebak.
Luchtmachtbasis

De flat in Harrow van waaruit het drietal opereerde ligt ook nog eens slechts anderhalve kilometer van een luchtmachtbasis van de RAF, van waaruit geregeld Britse royals en ministers het luchtruim kiezen.

Het trio is in afwachting van hun berechting opgesloten in de Old Bailey-gevangenis in Londen. Die berechting zal naar verwachting volgend jaar plaatsvinden.
luchtschip
0
Naar verluidt een veroverd Russisch pakhuis in de richting van Zaporizhzia. Het zit vol met mijnen en munitie.

video 0:24 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169181...
theo1
0
quote:

marique schreef op 15 augustus 2023 19:48:

[...]
Wanneer is de oorlog gewonnen?
Als Rusland uit de bezette gebieden, incl. Krim, is vertrokken?
Ben bang van niet.
Misschien, mogelijk, wellicht, hopelijk als het regiem Putin valt en er ietwat verstandiger mensen de regering overnemen. Ben er niet gerust op.
Tja, dat is een lastige vraag. De Russen kunnen in principe natuurlijk eindeloos doorgaan met geregeld een raket over de grens schieten en af en toe wat schermutselingen in het grensgebied. Als ze de prijs ervoor over hebben.

Effectief is de oorlog natuurlijk over op de dag dat één van de partijen het opgeeft. Voor Rusland kan dat komen omdat de economie instort, of omdat er een andere regering komt die de kans grijpt om Poetin de schuld van alles te geven en schoon schip te maken. De beloning van ophouden is dat je geen omvangrijk leger meer op de been hoeft te houden aan de grens (dat is een dure grap) en dat de sancties kunnen worden opgeheven. En ook dat de diplomatieke status van Rusland weer een beetje normaal kan worden. Dat is best wel aantrekkelijk voor een regering die op een niet helemaal legale manier aan de macht is gekomen. Legitimiteit in ruil voor stoppen met de oorlog van de vorige machthebber. Ik zou meteen happen.
DeZwarteRidder
0
quote:

theo1 schreef op 16 augustus 2023 16:09:

[...]Tja, dat is een lastige vraag. De Russen kunnen in principe natuurlijk eindeloos doorgaan met geregeld een raket over de grens schieten en af en toe wat schermutselingen in het grensgebied. Als ze de prijs ervoor over hebben.

Effectief is de oorlog natuurlijk over op de dag dat één van de partijen het opgeeft. Voor Rusland kan dat komen omdat de economie instort, of omdat er een andere regering komt die de kans grijpt om Poetin de schuld van alles te geven en schoon schip te maken. De beloning van ophouden is dat je geen omvangrijk leger meer op de been hoeft te houden aan de grens (dat is een dure grap) en dat de sancties kunnen worden opgeheven. En ook dat de diplomatieke status van Rusland weer een beetje normaal kan worden. Dat is best wel aantrekkelijk voor een regering die op een niet helemaal legale manier aan de macht is gekomen. Legitimiteit in ruil voor stoppen met de oorlog van de vorige machthebber. Ik zou meteen happen.
Een ding is zeker: de Russen in de loopgraven zullen dat gauw zat worden, zeker in de winter.
luchtschip
2
Een raketgranaat (RPG) is een schouderraketwapen dat raketten lanceert die zijn uitgerust met een explosieve munitiekop om tanks uit te schakelen

Russische soldaat houdt het achtereind tegen zijn schouder ipv dat hij de loop op zijn schouder legt, waardoor bij afschieten de terugslag achter zijn rug gebeurt
Nu kwam de krachtige terugslag tegen zijn schouder en aannemelijk dat zijn schouder gebroken is

video 0:24 minuut

twitter.com/GlasnostGone/status/16918...

Dat krijg je wanneer je mannen mobiliseert en ongetraind naar het front stuurt
luchtschip
2
Video van "South Defense Forces of Ukraine" met HIMARS-aanvallen op Russische S-300-systemen.
Vernietiging van verschillende Russische S-300V-draagraketten. Evenals beschadiging van verschillende Russische S-300V radarstations.
(raketinslag =, nasleep begint vanaf 1:50 minuut )

S 300 zijn de Russische anti aircraft luchtverdediging systemen ( Russische tegenhanger van de US Patriot system )
Het bestaat uit meerdere mobiele onderdelen waaronder meerdere lanceerplatformen ( lanciers ) en radar apparatuur

video 2:37 minuut Engelse uitleg in ondertiteling

twitter.com/bayraktar_1love/status/16...
Succes
0
New footage of July attack on Crimean bridge released

CNN has received exclusive footage of the July 17 sea drone attack on the Crimean Bridge from Ukraine's SBU State Security Service.

www.youtube.com/watch?v=u7STLTtOEOM&a...

According to an Ukrinform correspondent, the video of the July attack shows the pilot's screen in the moments before the drone, called a "Sea Baby," delivered up to 850 kilograms of explosives to one of the bridge's concrete support pillars.

Other surveillance videos also show the moment of impact of one drone on the road section of the bridge, and then another drone blast hitting the railway section.

According to the head of the SBU, Vasyl Maliuk, the Sea Baby was the result of months of development that began just after the invasion. "Sea surface drones are a unique invention of the Security Service of Ukraine," he said. "None of the private companies are involved. Using these drones we have recently conducted a successful hit of the Crimean bridge, the big assault ship Olenegorsky Gornyak and SIG tanker."

www.ukrinform.net/rubric-ato/3748905-...
Succes
0
Swiss government lines up behind EU’s 11th round of sanctions against Russia

apnews.com/article/russia-ukraine-war...

GENEVA (AP) — Switzerland’s government has lined up with the European Union’s 11th round of sanctions against Russia over its war in Ukraine.

The Swiss executive branch decided Wednesday that the new measures adopted by the European bloc on June 23 would take effect later in the day in the Alpine country.

Switzerland, which is not a member of the 27-country bloc, is a key EU trading partner and has followed every set of its sanctions against Russian companies and individuals since Russian President Vladimir Putin launched an invasion of Ukraine in February last year.

The 11th round of EU sanctions aims to close loopholes so that goods vital to Putin’s war effort don’t get through to Russia by way of countries that trade with the EU and have maintained a business-as-usual relationship with Moscow.

The multiple rounds of sanctions have affected banks, companies and markets, and even parts of the sensitive energy sector. More than 1,000 officials are subject to asset freezes and travel bans.

Switzerland on June 28 implemented sanctions on more than 100 other companies and people after the EU’s move days earlier and will adopt the rest of the 11th-round sanctions “that are relevant to Switzerland” on Wednesday, the government said.

The Swiss measure will ban exports of some “dual-use goods” — with possible civilian and military uses — to another 87 companies, and some types of electronic components and precursors to chemical weapons will also be affected, the government said.

“In the financial sector, the existing ban on selling securities denominated in Swiss francs or in an official currency of an EU member state to Russian nationals and entities was expanded,” it said. “The sale of securities to Russian citizens and entities is now prohibited, regardless of the currency.”
luchtschip
0
Officiële beelden van de bevrijding van Urozhaine, voornamelijk gemaakt door de 35th Marine Brigade samen met andere UDA-eenheden ( UDA eenheden zijn vrijwilligerseenheden ).

Goed gedaan jongens

video 0:57 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/169176...

Urozhaine is in zuidelijke richting bij het Oekraine front>>Mariopol

www.google.com/maps/d/edit?mid=1HZLXS...
putbruy10
1
ik haat die 'leiders' die een hele bevolking kunnen dwingen van onmenselijke handelingen en offers te brengen en zelf in een glazen kooi zitten.

Het zou rechtvaardig zijn als deze de kop konden worden afgesneden, waardoor de piramide van angst en onderdrukking zou imploderen
theo1
7
@Peter ffff


Theo wijst mij erop dat ik niet alles van Putin en Rusland moet geloven. Hoeft hij niet bang voor te zijn, want dat doe ik al tientallen jaren niet. Maar Theo...Jij moet ook zeker niet alles van het Westen geloven. In de USA kun je nu goed volgen hoe geloofwaardig ze daar waren en waarschijnlijk ook zijn...... Doordenkertje hoor Theo.

Nou, wat jij beweerde is anders precies het narratief van Poetin. En dat is ook gewoon overduidelijk en aantoonbaar onjuist. Maar ok.
Wat ik geloof is wat ik zie. Wat ik zie is dat Rusland meerdere oorlogen heeft uitgelokt, met geen andere rechtvaardiging dan het idee dat ze gemakkelijk konden winnen. Ik heb het dan over Georgië en de vorige invasie in Oekraïne. Wat ik ook zie is dat de Russen maling hebben aan iedere vorm van fatsoen. Voortdurend willens en wetens burgerdoelen beschieten en nog veel meer dat al vaak genoeg uitputtend is genoemd. Daar gaat het me om. Dat moet gestopt worden.

Wat ik ook zie is dat hoe verder je in Europa naar het oosten gaat, hoe minder populair de Russen zijn. Dat heeft een reden. En als je een beetje geschiedenis kent, dan ken je die reden: ze zijn daar "bevrijd" door de Russen, maar daarmee van de regen in de drup gekomen. Geen wonder dat de Oost Europeanen (waar de Oekraïners bij horen) geen enkele zin hebben om weer opnieuw onder Russische dominantie te komen. En ik denk dat hun mening ertoe doet.


Vechten totdat de 40.000 vierkante kilometers weer terugveroverd zijn. Ieder normaal mens met toch ook maar een beetje gevoel voor krachtsverhoudingen voelt op zijn klompen aan, dat zoiets niet gaat gebeuren. Ed Verbeek wees daar eigenlijk als eerste op in deze draad in de KK van IEX en.... werd onverbiddelijk geschorst. Maar mag een mens zijn verwachting gebaseerd op nuchter verstand niet meer posten? Dat wil overigens totaal niet zeggen dat ik Oekraïne niet toewens de Donetsk terug te veroveren. Dat wens ik hen echt toe, maar....zal volgens mij niet plaatsvinden. Kwestie van inschatten van krachtsverhoudingen. En net als met beleggen kun je jezelf vergissen, maar zoiets moet je toch gewoon kunnen schrijven, zonder verketterd te worden.


Verketter ik je? Volgens mij valt dat best mee. En ik denk dat dat inschatten van die krachtsverhoudingen niet zo gemakkelijk is als jij denkt. Rusland is een vlek op de kaart een stuk groter is dan Oekraïne. Qua bevolking is het ongeveer 1 op 3, dat is al een veel kleiner verschil (een groot deel van Rusland is bijna leeg). Maar hoeveel kleiner nog is Afghanistan? Daar zijn de Russen (Sovjets) met de staart tussen de benen afgedropen. En Tsjetsjenië? De Russen moesten diep gaan (en een clan omkopen) om daar een stelletje schaapsherders onder de duim te krijgen. Ze konden 100 man sturen voor iedere Tsjetsjeen en dat moesten ze uiteindelijk ook zowat doen om het voor elkaar te krijgen. Dus een stelletje herders zonder poen en met alleen handwapens kon het het machtige Rusland nog ontzettend lastig maken (en in Afghanistan ze er zelfs uitgooien).

En hoe had jij de krachtsverhoudingen ingeschat in Vietnam? Iedereen zou verwachten dat dat een makkie zou zijn voor de Amerikanen. Viel wat anders uit.

En ook hier in Oekraïne. Alle deskundologen verwachtten dat Oekraïne het zou verliezen. Dat ze misschien nog een tijd stand konden houden bij de Dnjepr, maar de oostelijke helft zouden de Russen vlot onder de voet lopen. Kijk eens waar we nu staan. Al die nuchtere denkers die krachtsverhoudingen inschatten hadden het grandioos mis.

De kracht van Rusland zit in aantallen. Maar qua mankracht heeft Oekraïne niet echt minder en vaak zelfs meer dan Rusland. Waarom? Omdat Oekraïne volledig is gemobiliseerd en Poetin dat in Rusland niet aandurft. Rusland doet het steeds stukje bij beetje en dat wordt steeds moeilijker omdat Russen ook niet helemaal dom zijn en echt wel inzien hoe massaal er gestorven wordt in Oekraïne. Daar is niet veel animo voor. In Oekraïne wel, omdat ze weten waar ze voor vechten: het voortbestaan van hun land.
En qua materieel hebben de Russen een numeriek overwicht, maar dat verandert snel. Hun opslagplaatsen lopen hard leeg. Het allergrootste depot is al voor de helft leeg. En de beste spullen zijn het eerst uit opslag gehaald. De opbrengst zal steeds minder worden. Het zal steeds meer werk kosten om dat oude spul weer aan de gang te krijgen. Het zal steeds vaker blijken dat het oude spul niet meer aan de gang te krijgen is.

Kortom, ik denk dat je de krachtsverhoudingen verkeerd inschat.


En tenslotte Ron: Heerlijk dat sektegevoel in deze draad: Je krijgt 3 ab-tjes Ron, terwijl je sodemieters goed genoeg weet dat ik miljoenen aan dividend ieder jaar opnieuw ontvang waarop in Nederland 15 procent dividend belasting wordt ingehouden. In mijn geval zo'n 2 ton per jaar aan NEDERLANDSE dividendbelasting. Ik betaal dus heel wat meer dan jij Ron .


Zal wel. Gefeliciteerd. Doe wat leuks met al dat geld zou ik zeggen.


En nu snap je hopelijk een beetje mijn visie: DE BETALER BEPAALT. Oftewel democratie heeft zo zijn voordelen, maar ook grote nadelen, want degenen die betalen hebben vrijwel niks te zeggen. Behalve dan in oorlogssituaties, want de uiteindelijke beslissingen in ook dit conflict worden gemaakt in...Washington, Londen, Parijs, Berlijn en dan mogen ze in Kiev ook hun zegje doen, maar zonder de centen van het Westen zijn ze in Kiev ook nergens.

De betaler bepaalt , voor echte democraten een gruwel van een gedachte, maar ook in dit geval: De landen die financieel het meest bijdragen gaan straks flink meebeslissen onder welke voorwaarden het tot een bestand moet komen zoals bijvoorbeeld tussen Noord- en Zuid Korea. Die oorlog daar is ook nooit officieel beëindigd.

Allemaal weer veel leesplezier en vooral gevoel voor beschaving en verhoudingen en wie je nu allemaal kunt geloven of wie niet.

Peter


Ja, dat jij niet echt een democraat bent, dat was al duidelijk. Maar wat jij een beetje vergeet is dat het niet alleen om poen gaat. De Amerikanen bijvoorbeeld zitten hier niet alleen in voor de poen, ik denk zelfs dat dat amper een rol speelt want zo veel is er ook weer niet te halen in Oekraïne en de kost gaat hier wel heel ver voor de baat uit. Wat volgens mij veel belangrijker is, is dat ze geen gedonder aan de oostgrens van Europa willen. En dat dit een boodschap is richting Xi Jinping: denk niet aan Taiwan, want dit staat je te wachten.
En er zijn natuurlijk morele motieven. Misschien heb jij daar niet zo veel last van, maar dat geldt niet voor iedereen.
En er is ook nog de publieke opinie. Jij bent misschien geen democraat, maar veel landen zijn wel democratieën en dan speelt publieke opinie altijd een rol. In Duitsland bijvoorbeeld is dat heel duidelijk te zien. Eerst was Scholz helemaal niet zo happig op wapens naar Oekraïne sturen. Liever verbanddozen en contanten, dat is wel zo veilig. Maar toen hij doorkreeg uit welke hoek de wind waait, draaide hij ook om.
luchtschip
1
En Rusland gelooft heilig in het loskoppelen van de Roebel van de US dollar

Russische propagandisten komen er nu achter dat dit voorlopig nog een utopie is

Het blijkt dat de devaluatie ten opzichte van de dollar ook een devaluatie betekent ten opzichte van andere munten als die van China en India, omdat die munten een sterke koppeling met de dollar hebben

video 1:06 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

Aangezien de Russen alles moeten importeren, buiten olie en gas, betekent dit dat alle producten uit het goedkope China en India opeens stukken duurder worden
luchtschip
1
Makhachkala, de hoofdstad en grootste stad van Dagestan, in de Noord-Kaukasus, heeft onlangs te kampen met water- en elektriciteitsstoringen.

Demonstranten hebben herhaaldelijk wegen geblokkeerd en de ambtenaren verzocht deze situatie op te lossen en de water- en elektriciteitsvoorziening te hervatten.

Op de video communiceren de demonstranten met een functionaris in Makhachkala. Je ziet hier vooral vrouwen die naar buiten kwamen om te protesteren, omdat ze niet willen dat hun mannen het risico lopen om voor het leger te worden opgeroepen.

video 0:18 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...

kaart bij rode aanwijzer
goo.gl/maps/Vh6BKctbyZHoSLJj7
josti5
0
quote:

plusmin schreef op 16 augustus 2023 13:50:

[...]

USA - 335 miljoen inwoners (2023).
Als je die verhouding niet ziet dan ben je bewust aan het ontkennen.
O, de New York Times beperkt zich alléén tot USA-inwoners?
Succes
2
Ukraine Seeks 'Gamechanger' HIMARS Upgrade To 'Win the War'

ong-range rockets armed with cluster munitions are the key to unlocking Russia's formidable network of defenses, according to a former American adviser to Ukraine's commander-in-chief.

Dan Rice, a former U.S. Army officer and West Point graduate, was influential in the White House's July decision to send 155mm, tube-fired dual-purpose improved conventional munitions (DPICM) to Ukraine while serving as a special adviser to Ukrainian commander-in-chief General Valery Zaluzhnyi.

Now, Rice is pushing to expand Ukraine's cluster munitions arsenal, urging U.S. lawmakers to approve the transfer of M26 DCIPM rockets to be fired from Kyiv's fleet of High Mobility Artillery Rocket Systems—colloquially known as HIMARS.

"If you get 2,000 cluster rockets, I think the war will be over," Rice—who is now the president of the American University Kyiv—told Newsweek. "It's that simple."

The rockets, Rice said, will allow Ukrainian troops to hunt Russian artillery pieces—the battlefield's biggest killers that constantly harass Ukrainian units trying to break through Russian defenses—out to 45 kilometers (28 miles), further than the 25 kilometers (15 miles) attainable by the 155mm DCPIM rounds in service since July.

"Frontline battalions of the Russians are going to be wiped out, and the rear echelon is going to be wiped out," Rice said. "We have tens of thousands of these cluster rockets in Germany sitting around, waiting to be destroyed. Instead of destroying them, just give them to the Ukrainians. And they'll win the war."

Asked to comment on further DCIPM discussions, the White House referred Newsweek to the Pentagon, which has also been contacted by email to request comment.

....

www.msn.com/en-us/news/other/ukraine-...
josti5
0
quote:

josti5 schreef op 16 augustus 2023 19:23:

[...]

O, en dit is géén 'persoonlijke vete'?

DeZwarteRidder
16 augustus 2023 13:09
(...)
-----------------------
En jij vindt dat natuurlijk geweldig........!!!!
---------------------------

Grote schande, IEX!
Meten met twee maten vind ik bepaald niet inhoudsloos.
watergeus
0
quote:

theo1 schreef op 16 augustus 2023 15:59:

[...]

Een mooie vredesvoorwaarde zou kunnen zijn dat Rusland zijn permanente V-raad zetel opgeeft. En dan graag die zetel niet aan iemand anders geven, maar vernietigen. Eén minder, een mooi begin.
Als de NAVO kloten heeft kunnen ze de no Fly zone voor veilig graan alsnog doorvoeren. Met als argument bescherming voor arme landen en hoge graanprijs. Negatief voor poetin als iedereen zich tegen hem keert en het Westen weer op meer sympathie van andere landen kan rekenen.
63.659 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2568 2569 2570 2571 2572 2573 2574 2575 2576 2577 2578 ... 3179 3180 3181 3182 3183 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,71  -0,12  -0,01%  02 mei
 Germany40^ 17.940,90 +0,25%
 BEL 20 3.893,20 +0,26%
 Europe50^ 4.901,43 +0,22%
 US30^ 38.141,33 0,00%
 Nasd100^ 17.512,21 0,00%
 US500^ 5.063,59 0,00%
 Japan225^ 37.812,60 0,00%
 Gold spot 2.305,06 +0,06%
 EUR/USD 1,0729 +0,17%
 WTI 78,95 -3,22%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +9,57%
ForFarmers +7,64%
ING +6,37%
AMG Critical ... +5,88%
Van Lanschot ... +4,05%

Dalers

BAM -10,85%
Alfen N.V. -5,54%
BESI -4,06%
PostNL -3,64%
ASML -2,56%