Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

Willempie3
0
Over het Oekrainse tegenoffensief kunnen we in elk geval zeggen dat men buitengewoon voorzichtig te werk gaat.

Men is nu al maanden bezig met een opening door de Russische linies te forceren. Er liggen vooral veel mijnen wat het erg moeilijk maakt. Van beide kanten wordt er duidelijk geen totale oorlog gevoerd. Vergelijk dit eens met de slag bij El Alamein in Noord-Afrika in oktober-november 1942. Ook daar lagen grote mijnenvelden, maar de Britten wisten er toch in een dag of 10 doorheen te breken. Ongeveer 4500 soldaten aan geallieerde kant sneuvelden bij deze slag, maar de beslissende nederlaag van Duitsland en Italie in Noord-Afrika was een feit: Ze konden hierna alleen nog maar terugtrekken, ongeveer 3000 kilometer tot in Tunesie in een half jaar tijd.

Of de slag bij Koersk in Rusland in Juli 1943. de Duitsers vielen hier aan op de sterkste verdedigingslinie aan het Oostfront. De Russen wisten van de plannen en hadden zich 4 maanden lang voorbereid op de aanval.
7 linies diep was de verdediging, vol met mijnen en anti-tank geschut.
Toch wisten de Duitsers in 7 dagen door al deze linies heen te breken aan de zuidelijke helft van het front.
dat deden ze met hun zware Tiger tanks. deze tank verschilt qua impact op het slagveld niet heel veel van de Leopard-2 tanks die Oekraine bezit, al is de Leopard-2 natuurlijk veel moderner. daarna moesten de Duitsers wel weer terugtrekken door een Russische tegenaanval van een enorm tankleger van T-34 tanks, dat de Russen als reserve achter het front klaargezet hadden.

Er is dus zeker iets mogelijk in Oekraine in de zomer. de conclusie is dat men allebei niet tot het uiterste wil gaan. Op zich wel verstandig, met kernwapens.
Succes
0
Rusland schrapt grootste militaire oefening om oorlog Oekraïne

MOSKOU (ANP/RTR) - De grootste oefeningen van de Russische krijgsmacht in het westen van Rusland gaan dit jaar niet door. De oefeningen, onder de naam Zapad (westen), worden vanwege de oorlog in Oekraïne afgelast. "We oefenen dit jaar in Oekraïne", zegt defensieminister Sergej Sjojgoe.

De laatste keer dat Rusland de oefeningen hield, was samen met Belarus in september 2021, vijf maanden voor de invasie in Oekraïne. Volgens de Russen namen toen 200.000 militairen deel aan Zapad.

Britse inlichtingendiensten zeiden vorige week al dat de oefeningen waarschijnlijk afgelast zouden worden. Volgens de Britten zijn er niet genoeg militairen en materiaal beschikbaar om Zapad door te zetten.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Buitenland/r...
Succes
0
Oekraïne heeft een nieuw wapen in de strijd tegen Rusland: 100 Duitse gevechtstanks uit de Koude Oorlog, ontworpen door Porsche

Oekraïne heeft een nieuw wapen in de strijd tegen Rusland: Duitse tanks uit de Koude Oorlog. Duitsland stuurde afgelopen maand tien Leopard 1A5-tanks naar Oekraïne, meldt The New York Times.

Het design van de tank is ontworpen door producent van luxe auto’s Porsche. Ze zijn door Krauss-Maffei geproduceerd in het toenmalige West-Duitsland.

De Leopard Model 1A5 werd in de jaren ’80 ontwikkeld en werd voor het laatst actief gebruikt door het Duitse leger rond de eeuwwisseling.

Het gros van deze oude Duitse tanks staat al jaren de verstoffen in opslagcentra. De Duitse regering stemde er afgelopen februari echter mee in dat deze tanks mogen worden gedoneerd aan Oekraïne, dat sinds vorig jaar in oorlog is met Rusland. Duitsland doneert meer dan honderd tanks, zodra die zijn opgekalefaterd.

Leopard 1A5 tank naar Oekraïne: eenvoudig te besturen

Ondanks zijn hoge leeftijd kan de Leopard 1A5 een bruikbaar wapen zijn, vertellen militaire experts aan The New York Times.

De tank is uitgerust met nachtzichtvermogen en je kunt ermee achteruit rijden, iets wat de meeste oudere tanks die in Oekraïne worden gebruikt, niet kunnen. Dat zegt luitenant-generaal Andreas Marlow, die het Duitse programma voor trainingen aan de Oekraïners overziet.

Volgens Marlow is de Leopard 1A5 qua besturing gemakkelijker onder de knie te krijgen, eenvoudiger te onderhouden en repareren dan zijn moderne tegenhanger, de Leopard 2A6.

"Als iemand professioneel is, maakt het uiteindelijk niet uit hoe oud hij [de tank] is", citeert The New York Times een Oekraïense tankcommandant met de roepnaam Bassist.

"Die Leopard 1-tanks zijn geen slecht idee", zegt ook Christian Mölling, een militair deskundige van de Deutsche Gesellschaft für Auswärtige Politik.

Oekraïense tankeenheden krijgen al sinds februari in Duitsland training over hoe ze de Leopard 1A5 moeten besturen. Ook worden ze getraind met andere grote wapensystemen die aan Oekraïne zijn gedoneerd.

De Oekraïense eenheden krijgen zes weken lang zes dagen per week training, voordat ze terugkeren naar het front.

Duitsland wil dit jaar 10.000 Oekraïense troepen trainen, waarvan het land al 6.300 troepen van training heeft voorzien. De EU heeft zichzelf ten doel gesteld dit jaar 30.000 Oekraïense soldaten te trainen, schrijft The Brussels Times.

www.businessinsider.nl/oekraine-100-d...
Fred 62
1
quote:

Dan Helder schreef op 4 september 2023 17:05:

Hoe is het F EU Victoria Nuland?
'Fuck the EU" Victoria Nuland?

Sinds vandaag lid . 1 post.

De context ontgaat mij.
luchtschip
0
Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

Het Oekraïense Anti-Monopolie Comité heeft besloten dat de goederen die worden geproduceerd door bedrijven die tot internationale oorlogssponsor zijn verklaard, zullen worden verboden door @NAZK_gov, en kunnen niet worden opgenomen in door de staat gefinancierde aankopen. Bovendien moeten reeds bestaande overeenkomsten worden herzien om er zeker van te zijn dat ze geen oorlogssponsors financieren.

Bijna veertig bedrijven zijn toegevoegd aan het register van internationale oorlogssponsors – bedrijven die weigeren Rusland te verlaten. Ze omvatten P&G, METRO, Bonduelle, Auchan, Xiaomi, PepsiCo, Mars en vele anderen.

Stel je voor hoe snel deze oorlogssponsors Rusland zouden verlaten als alle bondgenoten van Oekraïne hetzelfde zouden doen!

twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
Fender bass
0
Met de trein, Putin verlaat het land niet. Tis me een wereldleider. Een nare ontwikkeling weer.

Putin, Kim Jong-un reportedly planning to meet in Russia
september 04, 2023 08:23p.m. CEST
Russian President Vladimir Putin and North Korean Supreme Leader Kim Jong-un are planning to meet in Russia, the New York Times reported on Monday citing American and allied officials with knowledge on the matter.

According to the officials, Kim is expected to travel by an armored train to Vladivostok. The two sides will be discussing armaments. The officials added that while Putin is expected to ask North Korea's head for artillery shells and antitank missiles, the latter will be asking Russia's president to supply Pyongyang with advanced technology for satellites and nuclear-powered submarines.

The officials explained that the two leaders are expected to be in Vladivostok sometime between September 10 and September 13, when the Eastern Economic Forum is being held. Previously, Russia's Defense Minister Sergey Shoygu told reporters that Moscow is considering carrying out joint military exercises with Pyongyang.

KEYWORDS:
KIM JONG-UN | PUTIN | RUSSIA-NORTH KOREA RELATIONS

Baha Breaking News (BBN) / AY

www.breakingthenews.net/news/details/...
ffff
1
Stel je voor hoe snel deze oorlogssponsors Rusland zouden verlaten als alle bondgenoten van Oekraïne hetzelfde zouden doen!........................

Maar gelukkig doen ze dat niet. Dat idee dat een bedrijf een oorlogssponsor is als het handel drijft met Rusland. Dat zit zo ontzettend vastgeroest zodanig dat je dat niet meer veranderd krijgt. Een bedrijf dat handel drijft met Rusland doet daarmee zijn thuisland een groot plezier ( productie, verzending) en de consument in Rusland. Gewoon laten bestaan en laat de consument zelf beslissen in plaats van ophitserige politici en sekteleden.

Peter
ffff
4
[quote alias=tomtom100 id=14983404 date=202309041852]
Kijktip voor Jostov:

Nu live op Canvas: kinderen van de collaboratie
Moest je fff tijd hebben
[/quote

Kijktip voor Tomtom,

" De brede variëteit van LGBTQ+ adepten." Met name de daarin zelfs zeer extremen......
In diverse woke sites allemaal te bewonderen, dan wel van te walgen.
Niet vergeten te kijken hè TomTom

Woordje tegen de Moderator: Als U Tomtom rustig zijn gang laat gaan, dan vind ik dat ik op eenzelfde wijze kan en mag reageren. Ben benieuwd of BEIDE postings worden weggehaald.......

Peter
Fred 62
9
quote:

ffff schreef op 4 september 2023 21:51:

Stel je voor hoe snel deze oorlogssponsors Rusland zouden verlaten als alle bondgenoten van Oekraïne hetzelfde zouden doen!........................

Maar gelukkig doen ze dat niet. Dat idee dat een bedrijf een oorlogssponsor is als het handel drijft met Rusland. Dat zit zo ontzettend vastgeroest zodanig dat je dat niet meer veranderd krijgt. Een bedrijf dat handel drijft met Rusland doet daarmee zijn thuisland een groot plezier ( productie, verzending) en de consument in Rusland. Gewoon laten bestaan en laat de consument zelf beslissen in plaats van ophitserige politici en sekteleden.

Peter
Begrijp je écht niet dat er van de betaalde belasting
aan Rusland dingen worden gedaan die het daglicht
niet kunnen verdragen?

Begrijp je echt niet dat Poetin dat geld gebruikt om
zich volledig tegen het westen te richten dus ook
tegen jou persoonlijk en je familie en je land.
Begrijp je echt niet dat Poetin een bedreiging is
voor alle mensen op de aarde , Rusland incluis.
Elke euro die jij geeft aan Poetin wordt gebruikt
tegen ons zelf en onze waardes.
Dat jij die waardes niet ziet of erkend is werkelijk
niet te narsen [ Rotterdams].

Nog even over de moderator.
Zijn kompas is duidelijk nog intact.

Groet.
GakGak
2
quote:

tomtom100 schreef op 4 september 2023 18:52:

Kijktip voor Jostov:

Nu live op Canvas: kinderen van de collaboratie
Moest je fff tijd hebben
.
Canvas is zeker en vast geen goedgekeurde bron in de troebele ogen van J.
Is veel op aan te merken, neutraliteit bijvoorbeeld !
Houdt ie niet van..

Hij zit overigens al uren zijn tong af te bijten....zal ik ?
het zwaard
1
Rusland: drones in omgeving Moskou neergehaald
De Russische luchtafweer heeft drie drones neergeschoten in de westelijke regio's Moskou, Kaloega en Tver. Dat hebben de autoriteiten dinsdagochtend gemeld.

"Gisteravond (maandag, red.) heeft de luchtafweer in de regio Kaloega en in het district Istrinski drones vernietigd die Moskou probeerden aan te vallen", zei de burgemeester van de hoofdstad, Sergej Sobjanin, op Telegram. Er werd schade vastgesteld als gevolg van vallend puin in Istrinski.

De burgemeester van Moskou gaf ook aan dat een derde vliegtuig op weg naar de hoofdstad door de Russische luchtafweer bij Zavidovo in de regio Tver werd vernietigd, zonder schade of slachtoffers.

Wel werden vluchten van en naar de vier luchthavens rondom Moskou na middernacht geannuleerd. Dat gebeurde de afgelopen weken vaker vanwege rondvliegende aanvalsdrones.

Het Russische Ministerie van Defensie schreef in drie afzonderlijke persberichten de aanvallen toe aan Kiev.

Drone-aanvallen op Russisch grondgebied zijn bijna aan de orde van de dag sinds twee drones begin mei het Kremlin aanvielen. Oekraïne heeft nooit openlijk toegegeven achter de aanvallen te zitten.
Mdv
1
President Estland: premier had moeten opstappen om banden met Rusland

President Karis van Estland vindt dat premier Kallas had moeten opstappen toen bekend werd dat haar man financiële banden met Rusland heeft. Dat ze is aangebleven tast volgens hem de geloofwaardigheid van het land aan. "Maar iedereen maakt daarin een eigen afweging."

Kallas raakte twee weken geleden in opspraak toen Estse media onthulden dat haar echtgenoot mede-eigenaar is van een transportbedrijf dat samenwerkt met een firma die zakendoet in Rusland. Dat terwijl de premier het bedrijfsleven vanaf de Russische inval in Oekraïne meermaals heeft opgeroepen om alle banden met de Russen te verbreken. Ook bleek dat ze 350.000 euro aan het bedrijf van haar man had geleend.

Ze verdedigde zich door te zeggen dat ze niet op de hoogte was van alle investeringen die haar man vervolgens doet. Bovendien zou hij de sancties tegen Rusland niet hebben overtreden. Toch hebben oppositiepartijen en twee grote kranten in Estland om haar aftreden gevraagd.
luchtschip
0
Mariopol front

De Russische Telegram account 'militaire informant' meldt dat het Oekrainse leger de offensieve operaties richting Novodonets'ke en Novomaiors'ke heeft hervat. De afgelopen week zijn er verschillende berichten van Russische zijde geweest dat het Oekrainse leger troepen aan het opbouwen was.

"Nu heeft de vijand ( Oekraine ) extra reserves opgebouwd en is hij, onder dekking van artillerievuur, in staat mijnenvelden en landtroepen te overwinnen aan de rand van Novodonets'ke en het naburige Novomaiors'ke, waar nu wordt gevochten", schrijven ze.

kaart met posities
pbs.twimg.com/media/F5PkI4LXMAAGpDg?f...

twitter.com/NOELreports/status/169895...

kaart Mariopol front

www.google.com/maps/d/edit?mid=1hebUN...
luchtschip
0
Het Oekrainse leger verloor zijn eerste Challenger 2-tank.

In een video die 18 uur geleden is geüpload, waar ook een beschadigde Oekraïense T-64BV zichtbaar is, is de door Groot-Brittannië geleverde tank brandend te zien terwijl de beschietingen op de achtergrond voortduren.

Vermoedelijk aan het Oekrainse front richting het Zuiden

video 0:56 minuut geluid aan

twitter.com/NOELreports/status/169895...
DeZwarteRidder
1
Piloot ontsnapte met familie én helikopter uit Rusland: geheime operatie blamage voor Moskou

Peter Mijlemans
Aangepast: Gisteren, 20:17Gisteren, 18:21in Buitenland

In de propagandaoorlog kent Oekraïne zijn gelijke niet. Een dikke week geleden slaagden de inlichtingendiensten erin om een Russische piloot – mét Mi-8-helikopter – en zijn hele familie te laten overlopen, zonder dat iemand in Moskou het doorhad. Een stunt die nu in een documentaire gegoten is.

Op 23 augustus doken de eerste berichten op dat een Russische Mi-8 AMTSh helikopter op Oekraïense bodem was geland. In Kiev klonk het officieus dat de piloot was overgelopen en zijn familie in veiligheid was gebracht. Een stunt en een enorme blamage voor Rusland, luidde het triomfantelijk. Het leek een onwaarschijnlijk verhaal.

Vrijwel onmiddellijk reageerden Russische militaire bloggers. Het klopte dat een Mi-8 vermist was. De blogger Fighterbomber – gespecialiseerd in de luchtmacht – beschikte snel over veel details van het incident. De crew was blijkbaar gedesoriënteerd geraakt boven Oekraïne en had de heli op een verkeerde plaats neergezet. Daarna zou het tot een gevecht zijn gekomen waarbij de Mi-8 werd beschadigd en twee bemanningsleden werden neergeschoten. De piloot, zo schreef Fighterbomber nog, werd gegijzeld. In een tweede bericht sprak de milblogger met klem tegen dat familieleden van de piloot in Oekraïne waren. Hij had hen namelijk hoogstpersoonlijk gesproken.
Televisie

De blogger was wel heel goed op de hoogte van wat er was gebeurd ver van het front. Alleen leek er aan zijn verhaal iets niet te kloppen. De „gedesoriënteerde” crew had honderden kilometers laag over Oekraïne gevlogen, om dan recht op de Oekraïense luchtmachtbasis in Poltava te landen. Een vergissing leek onwaarschijnlijk. Dat Fighterbomber overduidelijk de imagoschade wilde beperken, maakte duidelijk hoe zwaar Rusland met het incident in de maag zat. En Kiev zou geen kans onbenut laten om wat zout in de wond te strooien.

Zondagavond dook de piloot op in een documentaire op de Oekraïense televisie. Met naam en toenaam, herkenbaar in beeld. „Niemand wil deze oorlog. U zal zien dat Oekraïne zal winnen, het is slechts een kwestie van tijd”, zegt piloot Maxim Kuzminov, met achter hem een beeld van zijn ongeschonden Mi-8.

Uit de documentaire Downed Russian pilots blijkt nu dat de hele operatie zes maanden lang nauwgezet was voorbereid door de Oekraïense militaire inlichtingendienst HUR. „Ik heb zelf contact gezocht met de dienst”, vertelt Kuzimov van het 319de Helikopterregiment. De belangrijkste reden die hem deed overlopen, was de „agressieve oorlog die Rusland heeft ontketend.” Hij wilde niet betrokken raken bij oorlogsmisdaden. „Wat nu gebeurt, is een genocide op het Oekraïense volk, ook van de Russischsprekenden. Die misdaden mogen niet verborgen blijven.” Hij riep zijn collega’s van de luchtmacht op om de strijd te staken en ook de oversteek te maken.
Beloning

De overloop-operatie begon maanden geleden, nadat de inlichtingendienst door Kuzminov was gecontacteerd. Er volgden screenings en aftastende gesprekken. Uiteindelijk reisden agenten van de HUR af naar Rusland om de familie van de piloot te ontmoeten. Er volgde de belofte om hen een veilig onderkomen in Oekraïne te bezorgen, er kwam wat startgeld op tafel. Kuzminov werd een beloning aangeboden als hij zijn gepantserde aanvalshelikopter veilig in Oekraïne aan de grond zou zetten. Want de HUR rook een stunt van formaat. Er werd gedroomd van een gelijkaardige actie als die van de Israëlische geheime dienst in 1966. De Mossad slaagde er toen in een Iraakse piloot te overtuigen over te lopen met zijn MIG-21, toen het meest geavanceerde gevechtsvliegtuig.

In de documentaire worden de documenten van de piloot getoond, de handleiding van de systemen aan boord van de Mi-8 en het interieur. De buit is niet louter symbolisch. Oekraïne krijgt nu ook inzicht in de werking van de ’Terminator’. Vooral de bepantsering en de wapensystemen waarmee zowel troepen en tanks als laagvliegende vliegtuigen, drones en heli’s kunnen worden vernietigd, zullen aandachtig zijn bestudeerd. Elk systeem heeft altijd ergens een zwak punt.
Routinevlucht wordt stunt

Kyrylo Boedanov, hoofd van de HUR, omschreef wat er gebeurde. „We slaagden erin de piloot op de juiste manier te benaderen en zijn hele familie uit Rusland te halen zonder dat iemand het merkte.”

Daarna was het wachten tot het juiste moment om de helikopter over te vliegen, zonder dat de twee andere – onwetende – bemanningsleden werden gealarmeerd. Een routinetransport zou weinig achterdocht wekken. De helikopter werd eind augustus geladen met reserveonderdelen voor andere gevechtsvliegtuigen. Die moesten van een militaire basis in Rusland naar een vliegveld in Oekraïne. Pas bij het landen op Poltava beseften de twee andere bemanningsleden dat er iets niet klopte. „Ze probeerden te ontsnappen”, zegt Boedanov. „Jammer genoeg werden ze neergeschoten. Ik wilde ze het liefst gevangennemen. Maar het is wat het is.”

Maandag werd bekendgemaakt dat de Oekraïense luchtmacht een van de volgende dagen de Mi-8 AMTSh zal inzetten tegen Rusland.
luchtschip
0
Het gaat van kwaad tot erger voor Poetin.

Rapporten beweren dat hij van plan is Kim Jong-un deze maand te ontmoeten en om wapens te smeken vanuit Noord-Korea.

En nu zegt Cuba dat het een mensenhandelnetwerk heeft ontdekt dat Cubanen rekruteert om voor Rusland te vechten in de oorlog in Oekraïne.

twitter.com/GlasnostGone/status/16989...

edition.cnn.com/europe/live-news/russ...
luchtschip
0
Brand in Rusland

In Dzerzhinsk, in de regio Nizjni Novgorod, Rusland brak brand uit in de Sibur-fabriek,

de reden is een schending van het technologische proces, aldus het Ministerie van Noodsituaties

video 0:12 minuut

twitter.com/NOELreports/status/169896...
63.723 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2643 2644 2645 2646 2647 2648 2649 2650 2651 2652 2653 ... 3183 3184 3185 3186 3187 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
891,29  +3,85  +0,43%  15:13
 Germany40^ 18.143,80 +0,79%
 BEL 20 3.939,10 +0,66%
 Europe50^ 4.950,47 +0,59%
 US30^ 38.822,46 +0,34%
 Nasd100^ 17.949,44 +0,31%
 US500^ 5.147,89 +0,40%
 Japan225^ 38.648,58 +0,84%
 Gold spot 2.325,05 +1,01%
 EUR/USD 1,0783 +0,17%
 WTI 78,69 +0,74%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

NSI +3,89%
B&S Group SA +3,20%
TKH +3,00%
SBM Offshore +2,44%
NN Group +2,32%

Dalers

NX FILTRATION -5,02%
PostNL -4,59%
HEIJMANS KON -1,94%
Flow Traders -1,86%
SIGNIFY NV -1,14%