Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.531 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 323 324 325 326 327 » | Laatste
JP Samosa
1
AD:
Enquête: veel ouders willen dat kinderopvang niet gratis wordt; vrezen wachtlijsten
Bijna een op de drie ouders met een kind op de kinderopvang vindt dat die opvang niet gratis moet worden. Ze vrezen voor lange wachtlijsten en personeelstekort als de kinderdagverblijven wel gratis worden.
……………
Men begint wakker te worden, lijkt het….
Charlemagne
4
Nu de verkiezingsprogramma's binnendruppelen is het wel duidelijk : "veel beloven en weinig geven doet de gek in vreugde leven". Iedere kiezer prikt overal door de proefballonnetjes heen. De kinderopslag gratis is domweg onmogelijk en zal er nooit komen wegens gebrek aan geld en personeel, tenzij men bereid is de klimaatpot en de stikstofpot voor belangrijkere dingen te gebruiken. Klimaat is water naar de zee dragen en moet op m o n d i a l e schaal worden opgelost niet op een postzegel daarvan en stikstof bestaat niet of juist het tegenovergestelde: alles is stikstof ook wat u inademt iedere seconde. Blijf er van af en laat de braam zijn werk doen, ik vind ze mooier dan heide...en je kan ze eten.... om het op te ruimen is mij als kiezer geen 25 miljard waard.. en svp geen gezeur over Brussel en wet want schakel het gelijk met buur-en andere landen en schrap postzegelnatuurgebieden ook als vindt Brussel dat niet goed. Toch doen en op de spits drijven. Europa kan niet zonder Rotterdam......
objectief
0
quote:

Charlemagne schreef op 11 september 2023 08:29:

Klimaat is water naar de zee dragen en moet op m o n d i a l e schaal worden opgelost niet op een postzegel daarvan en stikstof bestaat niet of juist het tegenovergestelde: alles is stikstof ook wat u inademt iedere seconde.
Gelukkig deelt de meerderheid van onze bevolking je mening niet; die hebben al lang begrepen dat je op nationaal niveau niks kunt bereiken behalve je eigen natuurgebieden beschermen en met alle middelen in stand houden.
Willempie3
3
Het gaat nu eventjes om de zetels, dus veel partijen laten de strenge lijn op het gebied van klimaat en stikstof even wat vieren. Ook wil men minder instroom van asielzoekers en niet alles door de EU laten bepalen.
Klinkt allemaal heel redelijk en vooral fatsoenlijk, wat bij Wilders en Baudet niet het geval is: Die zijn extreem rechts en wie wil dat nu zijn ?

Na 22 november wordt dan opnieuw de oude lijn opgepakt:

Stikstof: We moeten van de rechter en de EU dus doorgaan met boeren uitkopen voor 25 miljard.

Klimaat: We moeten wel van de EU en de rechter en het verdrag van Parijs en de A12 plakkers.

Asielzoekers: We moeten wel van de EU en de asieladvocaten, grondwet zegt gelijke behandeling, dus recht op een huis en zorg.

EU is heilig, want het is zo goed voor de handel en nooit meer oorlog, al zitten we er nu dan toch bijna in. Dus kunnen we nooit stoppen met de rampzalige Euromunt, behalve na de grootste financiele crisis sinds 1929 die we over een paar jaar dan niet aan zagen komen.

Dit land is reddeloos verloren.......
objectief
0
quote:

Willempie3 schreef op 11 september 2023 13:26:

Dit land is reddeloos verloren.......
Je wilt graag naar Marokko; laat je niet tegenhouden door ons.
Charlemagne
0
Objectief: de meerderheid van de bevolking? hoezo waar is die enquete? Niet bij mij langs geweest. Bij het CBS is er nog altijd een minderheid die vindt dat Nederland het alleen kan doen, en ja, natuurlijk wil iedereen wel wat doen, en iedereen doet ook wel iets, korter douchen, fiets pakken, 1 x in de week pasta met alleen tomatensaus en geen gehaktballetjes en vul er nog maar een paar in, maar dat is wat anders dan de vraag stellen:

vindt u dat Nederland 25 miljard uit moet geven om de aarde 0,00058 % of iets in die trant minder te laten opwarmen of vindt u dat er ook wel een deel van dat geld gebruikt mag worden voor ouderenzorg, gezondheidszorg en armoedebestrijding, wat zou de uitkomst dan zijn?? Ik denk dat er dan >50% zal zeggen goed idee... maar niemand stelt die vraag op deze manier en de eerste politieke partij die dat zo formuleert krijgt er vast zeteltjes bij....

overigens al die 'claims' die gedaan worden: 'de meeste vinden': 'er is een grote consensus': 'er is brede steun' en zo zijn er nog wel een stuk of 10, is gewoon kretologie zonder ook maar enig onderzoek, die vaak voorbij gaat aan de zwijgende meerderheid in dit land, wel onderzocht, zo'n 80% die wel die claims leest maar nooit iets gevraagd wordt.... de claimers eigenen zich iets toe wat veelal uit de lucht gegrepen is, letterlijk niemand die het kan controleren. Voorbeeld: XS bezet de A12, dat wordt volgens hun eigen claim "zeer breed gedragen in de samenleving" en nu komt het: omdat er een paar duizend mensen waren... (eigen claim, de politie schat het aanmerkelijk lager) dus waarom waren die andere 17 miljoen er dan niet als het zo 'breed' gedragen werd ?? Wel breed gedragen? : 500.000 mensen tegen de kruisraketten door Mient Jan Faber georganiseerd in 1981, dat is breed gedragen hoewel dat ook nog maar een kleine minderheid was (de kruisraketten liggen er nu 42 jr later nog steeds )
Charlemagne
0
XS kreeg ca. 0,00027% van de bevolking op de been........ca. 99,99973% was er niet........
closer
0
quote:

Charlemagne schreef op 11 september 2023 16:49:

overigens al die 'claims' die gedaan worden: 'de meeste vinden': 'er is een grote consensus': 'er is brede steun' en zo zijn er nog wel een stuk of 10, is gewoon kretologie zonder ook maar enig onderzoek
Of "Iedere kiezer prikt overal door de proefballonnetjes heen".
Charlemagne
0
nu we toch met getalletjes bezig zijn: Willempie3: staatsschuld van alle landen samen:

in $ 305.000.000.000.000 - wie gaat dat betalen, zoete lieve Gerritje, maar volgens onze briljante minister van Financiën kan er nog wel een tandje bij... de teller staat nu met 8.037.218.218 burgers schuld op min $ 37.948 per burger - dat is wat de wereld kennelijk nodig heeft om de boel draaiende te houden, dus 25 miljard meer of minder , who cares..... de wereld is niet failliet er zijn 8.037.218.218 burgers failliet, alleen weten we het ( nog ) niet...... maar dat komt nog wel.......
Charlemagne
0
closer: ja, goeie, je zou bijna zeggen was het maar waar..... van die proefballonnetjes... wat dacht je van 'veel mensen denken dat Ajax geen kampioen wordt? ... als je nog verder kijkt... alles en iedereen claimt altijd van alles en nog wat, incl. mijzelf, een gedevalueerde term derhalve waar weinig waarde aan kan worden gehecht.....tenzij degelijk onderbouwd waar de claim vandaan komt, maar dat gebeurd bijna nooit..........
JP Samosa
0
Inmiddels Kuzu stopt er mee.( van het rechtse Denk)

Bij 50plus op de lijst nr2: Jan Latten (71)
( ik mag hem wel. )
Maarja, hoe krijg je 50plus ooit weer aan de gang. Wellicht AndrevDuin op de lijst?
Succes
0
quote:

Succes schreef op 8 september 2023 20:11:

[...]

Zoals hier (al eerder) opgemerkt ... oa de BBB laat hun verkiezingsprogramma niet doorrekenen / controleren ... hun 'plannen' zijn dus gebaseerd op drijfzand!

Ze kunnen dus iedereen wel een miljoen beloven / geven ...

Maar of dat (financieel gezien) wel kan en wat de gevolgen zijn wordt even terzijde geschoven (wat dat is alleen maar lastig, 'oude' politiek, ...).

Ben benieuwd wie straks -over een aantal jaar- middels grote bezuinigingen de puinhoop op mag gaan ruimen (als de staatsschuld met bijbehorende rentebetalingen straks torenhoog oplopen).

De BBB iig niet ... die is dan al lang en breed geïmplodeerd!

Ja ja, alles wordt beter als Rutte weg is ... zei men.
Nou, ik moet het nog zien!

Eén ding is zeker het kan altijd slechter en de BBB doet hiermee een goede eerste stap.
Vooral je verkiezingsprogramma niet laten doorrekenen ... waarom zou je ook ... niet haalbaar, who cares!

Minachting van de kiezer ... zeker weten!

www.bnr.nl/nieuws/politiek/10520346/t...

---------

NOS Teletekst 113

"Financiën uitdaging nieuw kabinet"

Een nieuw kabinet zal de belastingen
moeten verhogen of fors moeten gaan
bezuinigen,zeggen topambtenaren in de
Studiegroep Begrotingsruimte.Ze denken
dat er vanaf 2028 jaarlijks zelfs 17
miljard euro moet worden gevonden om
het begrotingstekort beperkt te houden.

Door de stijgende rente is geld lenen
duurder geworden.Tegelijkertijd zijn de
overheidsuitgaven sterk gestegen.

Verandert er niets,dan is er zo veel
nodig voor zorg,vergrijzing en klimaat
dat andere uitgaven worden verdrongen,
aldus de studiegroep.Die vindt ook dat
de kabinetten-Rutte geld te veel hebben
gezien als oplossing voor problemen.
Willempie3
0
Het heeft helemaal geen zin om het verkiezingsprogramma door te laten rekenen omdat Nederland vastgeklonken zit aan de failliete eurozone. We kunnen Triple A blijven wat we willen met begrotingsoverschot en bezuinigingen, maar wat Nederland ook doet, Zuid Europa zal ons uiteindelijk meetrekken de afgrond in.
Dus is het slimmer om het geld dan maar uit te geven, nu de euro nog wat koopkracht heeft.
luchtschip
2
quote:

Willempie3 schreef op 11 september 2023 20:49:

Het heeft helemaal geen zin om het verkiezingsprogramma door te laten rekenen omdat Nederland vastgeklonken zit aan de failliete eurozone. We kunnen Triple A blijven wat we willen met begrotingsoverschot en bezuinigingen, maar wat Nederland ook doet, Zuid Europa zal ons uiteindelijk meetrekken de afgrond in.
Dus is het slimmer om het geld dan maar uit te geven, nu de euro nog wat koopkracht heeft.
Belachelijke onzin

Het is zaak dat we onze boekhouding op orde blijven houden

Er is geen enkele aanwijzing dat Zuid Europese landen ons de afgrond intrekken

Mocht jouw doemdenken over Zul Europese landen bewaarheid worden, dan kunnen Noord Europese EU landen altijd nog een afscheiding creëren--maar dan we met een financieel gezond Nederland

Partijen dienen gewoon een goed plan van aanpak te geven aan de kiezer
Daar hoort een doorrekening bij over de haalbaarheid en de financiele consequenties van die plannen

Partijen die een doorrekening aan hun laars lappen nemen de kiezer in de maling--zij minachten de kiezer

Doen wij allen ons best om babbeltruc verkopers het zo moeilijk mogelijk te maken en dan komen nu enkele partijen de deur plat lopen om hun babbeltrucverhaal te slijten

Wij hebben een goed plan en wanneer U voor ons kiest wordt alles beter
Wij nemen niet de moeite dit te laten uitrekenen door onafhankelijke partijen met financiële kennis van zaken

Mocht het mislopen, dan hebben wij onze belangengroep goed financieel in het zadel geholpen en U als kiezer kan middels Uw belastinginbreng opdraaien voor de kosten

Partijen die met zo'n instelling de kiezer beduvelen zijn het niet waard een stem te krijgen
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 8 september 2023 18:59:

Verkiezingsprogram vol typische wensen
BBB-plannen gaan van links naar rechts: bezem door stikstofbeleid, woningmarkt en asiel

onze parlementaire redactie
Aangepast: 8 min geleden52 min geledenin Binnenland

DEN HAAG - 100.000 woningen in omstreden natuurreservaat Oostvaardersplassen, de tandarts en fysiotherapeut terug in het basispakket en het herinvoeren van de snelheidslimiet van 130 kilometer per uur. Daarvoor pleit BBB in het verkiezingsprogramma.

Er staan typische BBB-standpunten in als een halt voor de wolf, rivierkreeft en nijlgans. En, als tegenwicht voor Natura 2000-gebieden, het aanwijzen van gebieden die essentieel zijn voor de voedselproductie. Die moeten worden beschermd.

Het programma slalomt hier en daar van links (verhogen bijstand en afschaffen eigen risico) naar rechts (geen taakstraffen voor zware delicten en een maximum aantal asielzoekers).
Zorg

Daarbij is soms wel de vraag waar BBB al die dure plannen van wil betalen. De partij wil bijvoorbeeld de tandarts en fysiotherapie in het basispakket én op den duur het eigen risico afschaffen. Alleen dit laatste zou structureel zo’n 4,5 miljard per jaar kosten.

Waar ook geld bij moet: als het aan BBB ligt besteedt Nederland uiterlijk in 2025 minimaal 2% van het Bruto Nationaal Product aan Defensie. Ook wil de partij het ’dienstrecht’ invoeren. Daarbij krijgen alle 18-jarigen een vragenlijst thuisgestuurd, waarna geschikte kandidaten worden uitgenodigd voor een keuring en opleiding. Na een jaar moet er een vervolgcarrière mogelijk zijn.

Stikstof

Op het traditionele BBB-thema stikstof wil BBB om te beginnen af van de aparte minister voor Natuur en Stikstof en de huidige Stikstof Wet, en wil BBB in het stikstofbeleid ’de focus leggen op natuurkwaliteit, in plaats van dieraantallen, hectares en stikstof’. Zo genoemde PAS-melders – die buiten hun schuld om illegaal werden – moeten een generaal pardon krijgen.
Woningmarkt

De bouw van woningen moet in binnenstedelijk gebied en meer in de hoogte. Om meer regie te nemen op de woningmarkt wil BBB de terugkeer van het ministerie van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening.

Statushouders zouden wat BBB betreft geen voorrang meer moeten krijgen op een woning. „De verplichte taakstelling voor gemeenten om aan hen toegewezen statushouders binnen tien weken te huisvesten, schaffen we dus af”, schrijft de partij. BBB wil daarenboven een maximum van 15.000 asielzoekers en wil dat asielzoekers die kans willen maken op verblijf in de Europese Unie hun asielprocedure aan de buitengrenzen doorlopen.

Op het thema veiligheid ademt het BBB-programma hier en daar VVD-taal. Zo wil de partij af van taakstraffen bij zware delicten, en pleit de partij voor een ’driemaal is scheepsrecht’-principe: wie drie keer is veroordeeld voor een ernstig gewelds- of zedenmisdrijf waarop een straf hoger dan 4 jaar staat, zou een levenslange gevangenisstraf moeten krijgen.

Vrije kwestie

Ook opmerkelijk is dat BBB in het verkiezingsprogramma schrijft dat medische ethische kwesties een vrije kwestie zijn. De partij wil ’niet lichtzinnig omgaan’ met abortus en euthanasie, staat in het programma. En: Menselijk leven mag niet gemaakt worden (embryokweek) puur en alleen voor wetenschappelijke doeleinden. Kamerleden die van deze lijn af willen wijken, krijgen die vrijheid.
Mijn hemel. Alsof ik een stem uit een vuilnisbak hoor.
Ik denk even na en besef dat het ook klopt.
Deze partij verdient daar te belanden.
Door en door verrot.
izdp
0
quote:

JP Samosa schreef op 8 september 2023 20:34:

Waar komt die 130 km/uur wens vandaan bij BBB?
Slaat nergens op. Je kan met een tractor niet eens harder dan 40…
Onzin. Hier scheuren die monstertractors met 40 ton dik boven de 50 km/h voorbij in de 30 km-zone.
Het is waar, die kleine autootjes durven dat niet.
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 september 2023 08:18:

Deze zin uit het BBB-programma vind ik het meest intrigerend:

DEN HAAG - 100.000 woningen in omstreden natuurreservaat Oostvaardersplassen,
Geeft voor mij precies aan dat Plasje niet goed weet waar ze haar plasje moet doen.
izdp
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 9 september 2023 08:26:

’Rapport over water deugt niet’
1 uur geledenin Wat U Zegt

Onlangs bracht stichting Natuur & Milieu een alarmerend rapport uit over de waterkwaliteit. Volgens de stichting was het was zo slecht gesteld met de waterkwaliteit dat er zelfs in recreatiegebieden niet meer gezwommen mocht worden. Henk Hazenoot weet wel beter.

De boeren en telers waren de hoofdschuldige en het doel van het rapport was extra belasting op gewasbeschermingsmiddelen. Nu blijkt dat het rapport onjuist is. Er zijn meetpunten gekozen die niet representatief zijn en op de zwemlocaties is helemaal niet getest. Complete desinformatie maar het kwaad was al geschied want de NOS besteedde hier wel aandacht aan. Schandalig dat zo’n rapport zonder enige controle of reflectie wordt uitgebracht. Het ligt veel genuanceerder en natuurlijk zijn er verbeteringen mogelijk maar deze bewust gemaakte desinformatie zou reden moeten zijn om alle subsidiekranen dicht te draaien. Als je kijkt wat deze stichting doet dan is het identiek aan de meeste milieuclubs en dus overbodig

Henk Hazenoot, Noordwijk
Henk Hazenoot kijkt blijkbaar ook met zijn ogen in zijn broekzak.
Dit nog los van vele andere onderzoeken, die ook ons vertellen dat onze waterkwaliteit nog steeds in zijn achteruit staat.
Wat een eikel.
izdp
0
quote:

GakGak schreef op 9 september 2023 10:24:

OP1 gisteravond gaf eindelijk een voorbeeld hoe je over politiek kunt discussieren zonder in partijgekakel
te verzanden.
Buiten het actuele politieke speelveld gaven Segers en Dijkhoff aan hoe ze over eea dachten.

Sven K. en Tijs vd Brink waren het dynamische presenterende duo waarbij Tijs de rol kreeg (en graag pakte) om
Dilan Yesilgöz stevig door te zagen over 13 jaar VVD beleid en kwam daar keer op keer op terug.

De toekomst was daarbij ondergeschikt, en dus onderbelicht, jammer van wat gemiste zendtijd.
Dilan kwam er overigens beter uit dan menigeen gedacht of gehoopt had.
Dijkhoff zat meer dan goedkeurend erbij te knikken.

De kandidaten MP zijn inmiddels zo´n beetje wel bekend al moeten we nog afwachten waar Omtzigt nog mee komt.
Dat is hetzelfde als de situatie met de polls toen Omtzigt nog niets bekend had gemaakt....alles kon daarna in de
vuilnisbak.
Sven en Thijs? Seegers en Dijkhof?
Zonder partijgekakel?
In de trant van laat alle dwazen spreken, want ze doen geen kwaad?
Met enige kwaliteit heeft het gelukkig niets van doen.
Zijn zat dwazen die meer bieden.
izdp
0
quote:

JP Samosa schreef op 9 september 2023 14:35:

[...]
Niet gezien maar,
Thijs vdBrink : een zeurpiet die Altijd! Verkeerd samenvat. Als dat het truucje is……dat is onderhand algemeen bekend. Thijs is een karikatuur van zichzelf!

Kokkelman vind ik wel goed.
Grappig wel wat je zegt over Kokkelmans.
Ik vond en vind zijn manier van interviewen juist altijd getuigen van zijn enorme domheid.
Als ik hem hoor dan denk ik altijd dat het mis was in zijn jeugd qua communicatie en dat later het niet is hersteld door wat bij te leren hoe wel beter te kunnen.
Dit nog los van zijn getuigen van weinig verstand van zaken.
6.531 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 323 324 325 326 327 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -0,15%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.324,51 +1,70%
 EUR/USD 1,0711 +0,39%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%