Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

BBB: opkomst en ondergang van Caroline van der Plas

202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Krentenmenten
2
quote:

Willempie3 schreef op 2 september 2023 14:02:

[...]

Neem jij nou maar een volkstuintje met zeldzame plantjes, samen met Tjeerd de Groot van D66. Die heeft toch tijd genoeg na 22 november.


Met een natuur uit de tijd van Ot en Sien (voor de jeugdigen onder ons, dat was ver voor het digitale c.q. atoomtijdperk), moeten we ook terug van 18 milj. Inwoners naar 1,8 miljoen inwoners….

Ergo: Het beleid is niet reëel, maar bovenal asociaal over alle lagen van de bevolking behalve een cirkeltje rond het Binnenhof….

Niet de veestapel halveert, maar D66 reduceert….
closer
1
quote:

Krentenmenten schreef op 2 september 2023 16:19:

Ot en Sien (voor de jeugdigen onder ons, dat was ver voor het digitale c.q. atoomtijdperk)
Geen toelichting nodig, want er komen hier geen mensen onder de 50.
Maar leuk dat je de natuur uit jouw jeugd niet mist.
Krentenmenten
0
quote:

closer schreef op 2 september 2023 16:56:

[...]
Geen toelichting nodig, want er komen hier geen mensen onder de 50.
Maar leuk dat je de natuur uit jouw jeugd niet mist.
goh de 'moderator' reageert..... (Ben toch toevallig een 50-minner....)
closer
1
quote:

Krentenmenten schreef op 2 september 2023 18:19:

(Ben toch toevallig een 50-minner....)
Dan zit je op het verkeerde forum :-)

"goh de 'moderator' reageert....."
?
mercurius-adept
3
problemen benoemen is 1 ding, maar reële en haalbare oplossingen bedenken een tweede: BBB biedt nog heel weinig
Plein777
1
quote:

mercurius-adept schreef op 4 september 2023 10:21:

problemen benoemen is 1 ding, maar reële en haalbare oplossingen bedenken een tweede: BBB biedt nog heel weinig
Maak je geen zorgen, dat is de reden waarom de BBB nu allemaal ervaren politici aan het werven is.
Het zal waarschijnlijk een regering gaan worden van VVD-BBB en PVV.
objectief
1
De BBB zal zeker in de coalitie stappen, want ze trekken meer dan genoeg kiezers met een proteststem.
Oorzaak: minder koopkracht door de oorlog (extra uitgaven en protectie op handelsgebied).
Als niet boer gaat je inkomen daarna extra dalen door de ca..58 miljard die in de gierput van de boeren terecht komt.
objectief
0
quote:

Plein777 schreef op 4 september 2023 12:02:

[...]

Maak je geen zorgen, dat is de reden waarom de BBB nu allemaal ervaren politici aan het werven is.
Het zal waarschijnlijk een regering gaan worden van VVD-BBB en PVV.
Je bent wel heel conservatief, als je denkt dat de PVV meer dan 1% kans maakt.
Succes
1
Henri Bontenbal (CDA) haalt uit naar BBB: ‘Vage ideologie en one-issue’

Henri Bontenbal is de man die het CDA uit het slop moet trekken. Een zware taak, want de partij wordt in de peilingen verpulverd door de concurrenten. In verschillende media liet de kersverse lijsttrekker zich uit over de nieuwe koers van het CDA en hoe over hij de concurrentie denkt.

Het CDA staat er historisch slecht voor in de peilingen. De partij haalde bij de vorige verkiezingen vijftien zetels en gaat volgens I&O Research terug naar drie als er nu verkiezingen zouden worden gehouden.

Onder meer de BoerBurgerBeweging (BBB) en Nieuw Sociaal Contract (NSC), dat onlangs is opgericht door oud-CDA’er Pieter Omtzigt, gaan er met de kroonjuwelen van het CDA vandoor. Beide partijen profileren zich op christendemocratische waarden als gemeenschapszin, waarvan het CDA traditioneel de vertolker is.
Henri Bontenbal over BBB en nieuwe koers CDA

Bontenbal vindt het onduidelijk waar de BBB ideologisch voor staat. Hij wijst erop dat deze electorale concurrent bestaat uit oud-politici van uiteenlopende partijen en voorvrouw Caroline van der Plas zich bovendien heeft uitgesproken voor een coalitie met de SP. „Hoe ga je een liberaal en een socialist straks in een fractie laten praten over marktwerking in de zorg, over voltooid levenseinde?”, zegt de lijsttrekker in De Ongelooflijke Podcast. „Dat zijn allemaal zulke grote thema’s waar ideologie ertoe doet.”

De BBB typeert hij als ‘heel erg one-issue’. Hij denkt dat veel kiezers vatbaar zijn voor het christendemocratische verhaal dat zijn partij uitdraagt. „Mensen hunkeren naar gemeenschap, mensen hunkeren naar gezien worden”, zegt hij. „Dat is ook waarom er zoveel onbehagen is.”

Te gast bij Buitenhof vertelde Bontenbal vandaag wat hij denkt dat er bij het CDA is misgegaan. „We hebben te weinig teruggeduwd en te veel meebewogen met het neoliberale marktdenken van de afgelopen jaren. Daar betalen we een hoge prijs voor.”

Het CDA moet volgens hem terug naar zijn oude verhaal van „waarden, normen, gemeenschapszin, fatsoen, omzien naar elkaar”. Hij zegt dat hij zich niet blind wil staren op peilingen.
‘Omtzigt te negatief over politieke bestuurscultuur’

In NSC herkent Bontenbal meer het christendemocratische gedachtegoed. „Maar dat is ook niet gek”, vindt de lijsttrekker, omdat Omtzigt jarenlang Kamerlid was voor het CDA en veel oud-CDA’ers zich bij zijn nieuwe partij hebben aangesloten. „Ik zou altijd zeggen: kies dan voor het origineel”, zegt Bontenbal in de eerdergenoemde podcast.

Daar voegt de lijsttrekker aan toe dat Omtzigt wat hem betreft te negatief is over de politieke bestuurscultuur. De overheid doet namelijk veel wel goed en het vertrouwen hierin ligt in Nederland hoog vergeleken met de rest van Europa, redeneert hij. „Er zijn natuurlijk dingen gruwelijk misgegaan, mensen zijn vermalen”, zegt Bontenbal. „Dat verhaal mag niet doorslaan naar: alles is mis en we moeten het opnieuw doen.”

www.metronieuws.nl/in-het-nieuws/binn...
josti5
3
Volledig foute analyse van Bontenbal dus, waarmee hij de aloude achterban, voorzover niet reeds overleden, beslist niet terug gaat krijgen.

Juist aan deze dingen: „waarden, normen, gemeenschapszin, fatsoen, omzien naar elkaar” is het CDA voorbij gegaan.
Plein777
0
Pleit voor langetermijnvisie

Van der Plas wil met BBB meeregeren: ’Nederland geen pindakaasfabriek’

ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE
Aangepast: Gisteren, 21:32Gisteren, 21:21in BINNENLAND

AMSTERDAM - BBB wil na de verkiezingen graag verantwoordelijkheid nemen en het volgende kabinet in. De partij hoopt dan niet een regeerakkoord, maar een ’regieakkoord’ te sluiten met een visie op de lange termijn. De invulling daarvan is dan aan de Tweede Kamer.

Caroline van der Plas: „Onderbuikgevoelens zijn ook gevoelens.”
Caroline van der Plas: „Onderbuikgevoelens zijn ook gevoelens.”
? ANP/HH
Dat zei BBB-leider Caroline van der Plas maandagavond in de HJ Schoo-lezing, die zij dit jaar in navolging van eerder Dilan Yesilgöz (VVD, 2022) en Sigrid Kaag (D66, 2021) mocht houden. Wat van der Plas betreft gaat haar partij, die sinds de entree van Pieter Omtzigt in de verkiezingsrace een stuk minder scoort in de peilingen, uiteindelijk meeregeren. BBB is volgens haar in de Kamer gekomen om ’deelgenoot te worden en te zijn van de oplossing’: „Wij willen dan ook graag verantwoordelijkheid nemen in een nieuw kabinet.”

Van der Plas pleitte ervoor dat in de formatie geen gedetailleerd regeerakkoord wordt gemaakt door de regeringspartijen: „Geen 884 bolletjes met dichtgetimmerde afspraken, waarover de kiezer over vier jaar weer mag stemmen.” Liever ziet ze een ’regieakkoord op grote lijnen’ dat de vraag beantwoordt ’welk Nederland in 2050’ de coalitie wil zien. De Kamer is dan aan zet om die visie concreet invulling te geven: „Laat de details over aan verkozen volksvertegenwoordigers. Dat is hun taak.”

BEKIJK OOK:
Mona Keijzer: van onzichtbare staatssecretaris tot boegbeeld van anti-coronabeleid
Opvallend genoeg deed Van der Plas ook een oproep om te ’stoppen met van deze Tweede Kamerverkiezingen een premiersverkiezing te maken. Dat zijn ze niet.’ Dat pleidooi kwam drie dagen nadat BBB zelf met veel bombarie oud-CDA’er Mona Keijzer aan de pers presenteerde als de eigen premierskandidaat. Van der Plas zelf wil hoe dan ook in de Kamer blijven, ook als haar partij gaat regeren. „Het is veel belangrijker om volksvertegenwoordiger te zijn dan minister of minister-president”, zei Van der Plas maandag.

De BBB-leider zette in de lezing ook haar visie uiteen op hoe de overheid moet functioneren. Ze ziet nu te veel ’technocratisch denken’ omdat ’academisch opgeleiden’ de overhand hebben gekregen binnen de ambtenarij. „De gezonde mix van denkers en doeners verdween. Poten-in-de-klei-denken maakte meer en meer plaats voor excelsheet- en spreadsheet-denken.”

BEKIJK OOK:
Er is hoop voor Van der Plas en anderen met vliegvrees: ’Kijk je angst in de ogen’
Pindakaasfabriek
Van der Plas zei liever een overheid te zien ’als een betrokken buurman of buurvrouw, op wie je kunt rekenen, maar die óók gepaste afstand bewaart tot het persoonlijke erf.’ Want: „Nederland is niet een pindakaasfabriek waarin je met spreadsheet-management tot winst kan komen.”

Polarisatie in de maatschappij is de BBB-voorvrouw ook een doorn in het oog, bijvoorbeeld als mensen spreken van ’wappies’ of ’domrechts’. „Onderbuikgevoelens zijn ook gevoelens”, vindt Van der Plas.

Wat precies de visie van BBB is richting 2050 werd uit Van der Plas’ lezing niet helemaal duidelijk. Ze pleitte onder meer voor een ’noaberstaat’ (gemeenschapsstaat), ’bereikbaarheid voor iedereen’, ’een waardige maakindustrie’ en vindt dat provinciebesturen deels gelijkgesteld moeten worden aan het Rijk. Maar panklare oplossingen zijn er niet, gaf Van der Plas ook toe: „Kan ik met de BBB dit alles dan zomaar even oplossen? Nee, zo maakbaar is de wereld helaas niet. Was het maar zo’n feest. En helaas: ik heb ook geen toverstaf.”

Deel

BEKIJK OOK:
Dit is waarom Van der Plas geen premier wil worden: ’Ik vind dat ik te kort in de Kamer zit om premier te worden’

www.telegraaf.nl/nieuws/1367672191/va...
objectief
0
quote:

Plein777 schreef op 5 september 2023 12:47:

Pleit voor langetermijnvisie

Van der Plas wil met BBB meeregeren: ’Nederland geen pindakaasfabriek’

Lange termijn, ja dan kun je niks fout doen want niemand leeft dan nog.
Plein777
1
quote:

objectief schreef op 5 september 2023 13:00:

[...]

Lange termijn, ja dan kun je niks fout doen want niemand leeft dan nog.
Wat ben je toch kortzichtig fredje, dan had je maar niet op Baudet moeten stemmen .
objectief
0
quote:

Plein777 schreef op 5 september 2023 13:04:

[...]

Wat ben je toch kortzichtig fredje, dan had je maar niet op Baudet moeten stemmen .
Liever Baudet (die helpt zichzelf wel om zeep) dan van der Plas, want aan haar hangt een prijskaartje van 58 miljard.
Plein777
0
quote:

objectief schreef op 5 september 2023 13:38:

[...]

Liever Baudet (die helpt zichzelf wel om zeep) dan van der Plas, want aan haar hangt een prijskaartje van 58 miljard.
fredje wat zit je altijd tegen mevrouw van der Plas haat te zaaien, last van misogynie ?
closer
1
12:40
Van der Plas zaait twijfel over premierskandidatuur Keijzer: ‘Wij hebben haar als nummer twee van de lijst’

Is oud-CDA’er Mona Keijzer nou wel of geen premierskandidaat voor de BBB? Verwarring alom, nu de leider van de boerenpartij dinsdag in de talkshow Humberto de media ervan betichtte Keijzer tot kandidaat voor het Torentje te hebben gebombardeerd.

‘Wij hebben Mona gepresenteerd als de nummer twee van de Kamerlijst’, zei Van der Plas. ‘En als wij ooit in een coalitie komen en ons zal gevraagd worden een premier te leveren, dan is zij de kandidaat. Maar dat is een beetje lang voor een krantenkop.’

Toch was het BBB zelf die de spanning vorige week opvoerde en de pers uitnodigde voor de bekendmaking van niets minder dan een ‘premierskandidaat’. Maar aan tafel bij Humberto Tan bleek Van der Plas het opeens vervelend te vinden dat Keijzer nu daadwerkelijk als BBB’s kandidaat voor het premierschap gezien wordt. ‘Het wordt nu steeds gepresenteerd als de premierskandidaat, maar wij hebben haar echt wel gewoon als de nummer twee van de lijst, want in principe wordt Mona gewoon Kamerlid.’

Duidelijk is dat Van der Plas zoekende is naar welke toon ze deze verkiezingen moet aanslaan. Als underdog werd ze in maart de grootste in de Eerste Kamer, om zich daarna met veel bravoure te presenteren als dé nieuwe politieke factor van belang. Met Pieter Omtzigt op het toneel als nieuwe uitdager van de zittende macht, die het bovendien over de inhoud en niet over de poppetjes wil hebben, past Van der Plas haar toon weer aan.

Deze week leek ze tijdens de HJ Schoo-lezing opnieuw te kiezen voor de underdogpositie met haar waarschuwing geen premiersverkiezingen te maken van de Tweede Kamerverkiezingen. Mona Keijzer is vanaf nu dus de nummer twee van de partij. Maar áls BBB mocht regeren en áls BBB gevraagd wordt een premier te leveren, dán is zij de daar de kandidaat voor. In die volgorde.

www.volkskrant.nl/cs-bdda7e58
closer
1
Vincent Bijlo @vincent_bijlo
Ik mis toch nog wat in verkiezingsprogramma #bbb Namelijk: De zeezenders terug, gratis Buisman in de koffie voor iedereen, gratis King Corn, Green Spot, zonder prik, herinvoering van loodhoudende benzine, heropening Flevohof en Palingsound. heel veel Palingsound. One way wind.

12:41 PM · Sep 9, 2023

twitter.com/vincent_bijlo/status/1700...
Leefloon
0
quote:

closer schreef op 10 september 2023 13:15:

gratis Buisman in de koffie voor iedereen, gratis King Corn
Gratis bier is er ws. alleen voor agrariërs (en beroepsvissers). Of die nou op Urk, in Yerseke, in de gemeente Drechterland, in de gemeente Westerveld, in Wesepe, in Boxtel of in Amersfoort wonen. Ook problemen rond Boeren worden niet per se ontkend, als de oplossingsplicht of rekening maar richting Burgers Beweegt. Tenminste, ik neem aan dat o.a. onder de sterkste schouders van de zwaarste lasten alleen een relatief laag agrarisch inkomen valt, maar een afbetaalde miljoenenwaarde van een boerderij niet.
JP Samosa
0
quote:

Leefloon schreef op 11 september 2023 08:18:

[...]
Gratis bier is er ws. alleen voor agrariërs (en beroepsvissers). Of die nou op Urk, in Yerseke, in de gemeente Drechterland, in de gemeente Westerveld, in Wesepe, in Boxtel of in Amersfoort wonen. Ook problemen rond Boeren worden niet per se ontkend, als de oplossingsplicht of rekening maar richting Burgers Beweegt. Tenminste, ik neem aan dat o.a. onder de sterkste schouders van de zwaarste lasten alleen een relatief laag agrarisch inkomen valt, maar een afbetaalde miljoenenwaarde van een boerderij niet.
Hoeveel volledig afbetaald zouden er dat zijn?
Succes
0
Ministerie onderzoekt mogelijk illegale donatie aan BBB

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Binnenlandse Zaken onderzoekt een mogelijk illegale donatie aan de BBB door een van de oprichters van de partij. Dat bevestigt een woordvoerder van het ministerie na berichtgeving van BNR, dat de verdiensten van RemArkAble, het reclamebureau van medeoprichter Wim Groot Koerkamp, aan BBB recent in kaart bracht.

RemArkAble heeft flinke korting gegeven aan de BBB voor verleende diensten, zoals het beheren van de webshop en het schrijven van persberichten. Die korting ziet het ministerie als een "gift in natura", aldus het ministerie. Maar die gift in natura is niet terug te vinden in het financieel verslag van de BBB over 2022.

De verwevenheid tussen het reclamebureau van Wim Groot Koerkamp en de BBB werd al eens opgetekend in het boek Met de trekker naar de macht van journalist Marcia Nieuwenhuis. Daarin zei Groot Koerkamp: "De oprichting van BBB heeft ons geen windeieren gelegd."

Naar aanleiding van een eerder bericht van BNR heeft BZK bij de BBB opheldering gevraagd over de korting. Die is gegeven op naar schatting tienduizenden euro's aan diensten. Op het uurtarief van 110 euro is, afhankelijk van de klussen, een korting van 40 tot 70 euro gegeven. Ze zijn wel vermeld, maar niet afgetekend door de accountant.

www.msn.com/nl-nl/nieuws/Binnenland/m...
202 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%