Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

luchtschip
1
Meer beelden van de bevrijding van Andriivka, gefilmd door een soldaat van de 3e afzonderlijke aanvalsbrigade.

Zoals je kunt zien, is de nederzetting volledig in puin veranderd. Er staat geen enkel huis.

video 2:50 minuut geluid aan

twitter.com/GlasnostGone/status/17030...

Glasnost Gone :

Het eerste wat je opvalt is dat er niets meer is.

Geen bomen, geen vegetatie, geen huizen, niets. Het dorp Andriivka bestond uit ongeveer 50 woningen. 50 Oekraïense huizen die er trots en onbezorgd stonden vóór de Russische genocide in de Donbas.
luchtschip
0
Brand in Rusland

Russische media melden dat een pakhuis met radio-elektronische goederen in Rostov aan de Don in brand staat.

video 0:28 minuut

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
luchtschip
0
quote:

luchtschip schreef op 16 september 2023 12:22:

Bericht va 14 september 2023 :

Het Russische ministerie van Defensie beweert dat de Oekraïense strijdkrachten vandaag omstreeks 16.30 uur hebben geprobeerd het Bora-klasse korvet “Samum” van de Zwarte Zeevloot in de Zwarte Zee aan te vallen met een marinedrone. Ze zeggen dat de drone is vernietigd.

Bericht van 16 september 2023 :

De Oekraïense drone was zo ‘vernietigd’ dat de Russische korvet Samum terug naar de haven moest worden gesleept.

foto's

twitter.com/NOELreports/status/170295...
>>nieuw soort Oekrainse zee drone die zich verstopt achter hoge golven tijdens stormen

Een marinedrone van Sea Baby heeft naar verluidt een Russisch raketschip Samum - Ukrainska Pravda getroffen, daarbij verwijzend naar bronnen van de Oekraïense veiligheidsdienst.

Naar verluidt heeft de drone het schip 14 september aangevallen en de rechter achterkant van het schip geraakt. Met. twee sleepboten werd hij naar verluidt weggesleept voor reparatie.

Er wordt gemeld dat voor de aanval een experimentele drone is gebruikt. Het kan werken tijdens een storm en zich verbergen voor detectie achter hoge golven. Tijdens de speciale operatie bereikte de golfhoogte 1,5-2 m.

Het Russische ministerie van Defensie maakte gisteren melding van een poging tot aanval op een Samum-schip, maar beweerde dat deze niet succesvol was.

Samum" is een schip van Project 1239 "Sivuch". Het is ontworpen voor verkenning, vernietiging van oorlogsschepen, het dekken van landingstroepen en het bestrijden van hogesnelheidsboten.

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
luchtschip
0
Strijd om Bakhmut

Aan de zuidflank van Bakhmut ligt het gehucht Klishchiivka -- er wordt nog steeds hard gestreden

Een Russische nachtaanval in Klishchiivka werd afgeslagen door de tactische groep ADAM.

video 1:05 minuut

twitter.com/NOELreports/status/170305...
luchtschip
0
Strijd om Bakhmut

In de buurt van Bakhmut vonden luchtverkenningseenheden van de het Oekrainse leger twee Russische infanteristen met een gewonde derde.

video 0:53 minuut

twitter.com/NOELreports/status/170305...
luchtschip
0
In de buurt van Olenivka, de bezette Krim, blies Rusland de gezonken "Ibrahim-Yakim" op. De overblijfselen van dit Turkse vrachtschip dat in 2010 tijdens een storm zonk, waren erg populair onder duikers.

Waarom Rusland besloot het op te blazen is onduidelijk.

( net links naast de witte vuurtoren )

video 0:52 minuut

Het wrak lag nog een stuk boven water --zie foto's

pbs.twimg.com/media/F6J7D9pXEAEX2ZY?f...

pbs.twimg.com/media/F6J7ELPXEAAizKQ?f...

twitter.com/NOELreports/status/170305...

Olenivka is de plaats waar kort geleden een Russisch S 400 luchtafweergeschut is vernietigd
Okrainse bootjes kunnen zich verschuilen en buiten radar verkenning komen

kaart Olenivka bij rode aanwijzer
maps.app.goo.gl/EYzoyaFpM873uhBe8
luchtschip
0
Tyumen is een deelstaat ( provincie ) binnen de Russische federatie in Siberie

kaart
maps.app.goo.gl/zLdoHihvcctSRzxKA

>>Khach is een aanstootgevende Russische term voor Armeniërs, Kaukasiërs, Georgiërs, Tsjetsjenen enz.)

>>>>"Rusland is voor de Russen, Tyumen is niet voor de Khachs", "Maak dat je hier wegkomt" - Russische nationalisten marcheerden dicht bij de "Armeense Unie" in de regio Tyumen.

Zal de Russische propagandist Simonyan (die Armeense roots heeft) deze video uitzenden in haar show?

video 0:24 minuut geluid aan

twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
aandeeltje!
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 september 2023 13:26:

[...]

De ontploffing buiten gebeurt op een flinke afstand van de rollers en bij het overrijden van 2 anti-tankmijnen op een harde ondergrond gebeurt er helemaal niks.
En echt zwaar lijken de rollen niet te zijn, want bij de ontploffing vliegen ze door de lucht alsof ze niks wegen.
Dit komt volledig uit de computer…
luchtschip
1
Strijd om Bakhmut

Svitlodarsk, Oekraïense troepen raakten een Russische basis met een dubbele JDAM-ER-aanval.

video 0:42 minuut

twitter.com/Osinttechnical/status/170...

Het zou mogelijk gaan om VDV ( Russische elite paratroepers/parachutisten van de luchtlandingstroepen )hoofdkwartier gevestigd in een brandweerkazerne

geolocatie co-ordinaten
48.4373711531,38.2252883456

kaart ca 20 km van het Oekrains front
www.google.com/maps/d/edit?mid=1sS1Le...

Oekraine heeft domme bommen, die vanaf een vliegtuig worden afgegooid in een bepaalde richting--zij glijden dan naar beneden en kunnen wel of niet het doel bereiken
Daaraan is nu GPS apparatuur aan bevestigd en beweegbare geleide vleugels--waardoor ze beter op het doel af kunnen gaan--dan worden het JDAM bommen genoemd

De Joint Direct Attack Munition (JDAM) is een geleidingskit die ongeleide bommen, of "domme bommen", omzet in precisiegeleide munitie voor alle weersomstandigheden. Met JDAM uitgeruste bommen worden geleid door een geïntegreerd traagheidsgeleidingssysteem gekoppeld aan een Global Positioning System (GPS) -ontvanger, waardoor ze een gepubliceerd bereik hebben van maximaal 15 zeemijl (28 km). Met JDAM uitgeruste bommen variëren van 500 tot 2.000 pond (230 tot 910 kg)

en.wikipedia.org/wiki/Joint_Direct_At...

de toevoeging ER bij JDAM ER betelkend Extended Range ( verlengd bereik )

video JDAM ER bommen 6:05 minuut
www.youtube.com/watch?v=6um8lFtS9NA
closer
1
23:56 Gisteren
Navo-admiraal: Rusland verliest elke dag 200 tot 300 meter terrein

Het Oekraïense leger dringt in zijn tegenoffensief de Russische legermacht zo'n 200 tot 300 meter per dag terug. Dat zegt de Nederlandse Navo-admiraal Rob Bauer. De Oekraïners betalen hiervoor een hoge prijs, met veel doden en gewonden, zei hij zaterdag op de jaarlijkse conferentie van het militaire comité van de Navo in Oslo.

Dat het offensief niet sneller verloopt, komt door de enorme hoeveelheden Russische mijnen, zei hij. Er zijn kilometers aan mijnenvelden met vijf tot zes mijnen per vierkante meter die de Oekraïners tegenhouden. 'Ze moeten letterlijk naar voren kruipen om er doorheen te komen.' Hij ontkende dat een gebrek aan munitie de oorzaak is van de trage opmars.

Ruim drie maanden geleden begon Kyiv aan een tegenoffensief. Het wil de Russische verdedigingslinies vooral in het zuiden van het land doorbreken. Moskou controleert momenteel ongeveer 100.000 vierkante kilometer Oekraïens grondgebied, inclusief het in 2014 geannexeerde schiereiland de Krim in de Zwarte Zee.

www.volkskrant.nl/cs-b2f00f4f
closer
2
02:04
Navo-baas Stoltenberg ziet nog geen snel einde aan oorlog in Oekraïne

Navo-baas Jens Stoltenberg denkt niet dat het einde van de oorlog in Oekraïne snel in zicht komt, ook al is het Oekraïense leger bezig aan een tegenoffensief om de Russische manschappen terug te dringen.

'De meeste oorlogen duren langer dan was voorzien toen ze begonnen', benadrukte de secretaris-generaal van de Navo in een zondag gepubliceerd interview met de Duitse mediagroep Funke. 'Daarom moeten we ons voorbereiden op een lange oorlog in Oekraïne.'

'We willen allemaal snel vrede, maar tegelijkertijd moeten we erkennen dat als president Zelensky en de Oekraïners stoppen met vechten, hun land niet meer bestaat. Pas als president Poetin en Rusland de wapens neerleggen, zullen we vrede hebben', aldus de Navo-chef.

www.volkskrant.nl/cs-b2f00f4f
het zwaard
1
Rusland: Oekraïense drones neergehaald rond de Krim en Moskou

De Russische autoriteiten zeggen in de nacht van zaterdag op zondag op verschillende locaties Oekraïense drones te hebben uitgeschakeld. Het Russische luchtafweergeschut zou in actie zijn gekomen in de buurt van de Krim en rond hoofdstad Moskou.

Aan de westkant van de Krim, het Oekraïense schiereiland dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd, werden volgens het Russische ministerie van Defensie twee drones vernietigd. In het bericht dat het ministerie deelde op Telegram werd geen melding gemaakt van eventuele schade of gewonden.

De burgemeester van Moskou liet weten dat het afweergeschut daar een drone had neergehaald boven Istra, een plaats zo'n 70 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad. De brokstukken hebben volgens de burgemeester niet voor schade gezorgd en er vielen ook geen gewonden.
het zwaard
1
Kim Jong-un ook zondag nog in Rusland
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un brengt ook zondag door in Rusland. Kim zal volgens het Russische staatspersbureau 'RIA' enkele voedingsbedrijven bezoeken.

De Russische ambassadeur in Noord-Korea liet aan RIA weten dat Kim geïnteresseerd is in "een breed scala aan onderwerpen" tijdens zijn bezoek aan Rusland. "Voor zover ik het heb begrepen en voor zover ik dat kan beoordelen, is hij tevreden over wat dit bezoek heeft opgeleverd", aldus deze Alexander Matsegora. "Maar ik benadruk; het bezoek is nog niet voorbij, het is nog altijd gaande."

Zaterdag liet Kim zich door de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe rondleiden op een militaire basis, waar de twee strategische bommenwerpers, hypersonische raketten en een oorlogsschip bekeken.

Volgens het Noord-Koreaanse staatspersbureau 'KCNA' wisselden Kim en Sjojgoe tijdens het bezoek van gedachten over de praktische stappen die de landen kunnen nemen om nauwer samen te gaan werken op militair gebied.
het zwaard
1
Vijf doden gevallen door Oekraïense beschietingen in Donetsk, zegt Rusland

Volgens Rusland zijn zaterdag vijf burgers gedood door hevige beschietingen door Oekraïne in de regio Donetsk, een van de Oekraïense gebieden die Rusland heeft bezet. En zesde persoon zou gewond zijn geraakt.

Een door Rusland aangewezen functionaris in het gebied heeft dat nieuws gedeeld op Telegram. Het bericht is niet onafhankelijk geverifieerd en Kiev heeft niet gereageerd op de melding.

Zaterdag liet het Oekraïense leger weten dat het een hevige strijd voert, maar vooruitgang boekt in het tegenoffensief waarmee het de bezette gebieden hoopt terug te winnen. Eerder in de week meldde de Oekraïense onderminister van Defensie Hanna Maliar dat Oekraïense troepen terreinwinst boekten en dat er onder meer "gedeeltelijk succes" was bij het dorp Novomajorske in Donetsk.
[verwijderd]
1
Geruchten dat Ramzan Kadyrov (46), de ‘bloedhond van Poetin’, zou overleden zijn steeds hardnekkiger

Het leven van de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov (46) hangt aan een zijden draadje. Volgens de Oekraïense militaire inlichtingendienst ligt hij sinds vrijdag in kritieke toestand in het ziekenhuis, maar voor enkele Russische militaire bloggers is het duidelijk: Kadyrov is dood.

De Oekraïense militaire veiligheidsdienst meldde vrijdagavond dat de toestand van Kadyrov zeer ernstig is. Bewijs over zijn verslechterde toestand is er overigens niet, er wordt al maanden gespeculeerd over zijn gezondheidstoestand. Begin dit jaar was op beelden te zien dat Kadyrov veel was bijgekomen, er opgeblazen uitzag en zijn ogen moeilijk open kon houden. Het vermoeden is dat hij aan nierproblemen leed na een mogelijke vergiftiging. Publiekelijk ontkende hij dat in alle talen.

Tsjetsjeense bronnen meldden eerder al dat Kadyrov in coma lag. Hij zou naar Moskou overgebracht zijn, maar omdat ze daar niets voor hem konden doen, werd hij teruggestuurd naar Tsjetsjenië. Maar dat ontkennen nu enkele Russische bloggers op Telegram. Volgens hen zou Kadyrov nooit teruggekeerd zijn uit Moskou en al helemaal niet uit zijn coma ontwaakt zijn, maar ter plaatse zijn overleden.

De geruchten over de dood van Kadyrov gaan als een lopen vuurtje rond op de populaire berichtenapp, maar kunnen nog niet onafhankelijk geverifieerd worden, en noch Tsjetsjenië noch Rusland hebben gereageerd op de berichtgeving.

www.hln.be/buitenland/geruchten-dat-r...
luchtschip
0
Strijd om Bakhmut

Het gehucht Andriivka is afgelopen week heroverd op de Russen. Het ligt aan de zuid flank van Bakhmut

Beelden van de onlangs bevrijde Andriivka door de 3e afzonderlijke aanvalsbrigade.

>>"Een episode uit een hinderlaag op de bezetters. Toen de vijand probeerde hun positie te veranderen, kwamen de Russen in zicht van onze UAV ( drone )", voegt de brigade eraan toe.

video 1:04 minuut

twitter.com/NOELreports/status/170333...
het zwaard
0
Bezoek van Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan Rusland afgelopen

Na zes dagen is er een eind gekomen aan het bezoek van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un aan Rusland. Volgens Russische media is Kim in zijn gepantserde trein gestapt en na een afscheidsceremonie richting Noord-Korea vertrokken.

Kim kwam dinsdag aan in Rusland en had een vol programma. Woensdag had hij een ontmoeting met de Russische president Poetin in het ruimtevaartcentrum Vostotsjni in het verre oosten van Rusland. Daar spraken de twee leiders over militaire steun van Noord-Korea aan Rusland en over steun van Rusland aan het wapen- en ruimteprogramma van Noord-Korea. Noord-Korea wil Russische technologie om spionagesatellieten te kunnen produceren.

In de daaropvolgende dagen bezocht Kim militaire locaties, waar hij een rondleiding kreeg langs gevechtsvliegtuigen, nucleaire bommenwerpers en oorlogsschepen. Daarbij was ook de Noord-Koreaanse legertop aanwezig, net als de Russische minister van Defensie Sjojgoe. Al die ontmoetingen leidden volgens het Kremlin niet tot een concreet akkoord, maar dat is volgens westerse analisten geen reden om aan te nemen dat Noord-Korea geen wapens zal leveren aan Rusland die het kan inzetten in Oekraïne.

Voordat Kim zondag vertrok, stonden er ook nog een aantal bezoeken op het programma. Hij ging naar een universiteit in Vladivostok, waar ook Noord-Koreaanse studenten een opleiding volgen. Daarna ging hij naar een aquarium waar hij keek naar een optreden met walrussen.
luchtschip
0
De KHORNE-groep, onderdeel van de 116e gemechaniseerde brigade, richt zich op Russische infanterie en vestingwerken dichtbij Novoprokopivka.

video 2:11 minuut

twitter.com/NOELreports/status/170331...

kaart van het zuidelijk front richting Tokmak

www.google.com/maps/d/edit?mid=1FVqzY...
luchtschip
0
Afgelopen nacht zou een Oekraïense drone een oliedepot in de Orjol-regio in Rusland hebben aangevallen.

video 0:10 minuut

twitter.com/NOELreports/status/170330...

Kaart Orjol regio --ca 200 km van de Oekrainse Noord grens
maps.app.goo.gl/A8yNmPXPNhH2LdFY6
63.600 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2669 2670 2671 2672 2673 2674 2675 2676 2677 2678 2679 ... 3176 3177 3178 3179 3180 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -1,18%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -0,40%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.286,10 -2,13%
 EUR/USD 1,0657 -0,11%
 WTI 81,58 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%