Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN Group 2023

14.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 ... 737 738 739 740 741 » | Laatste
dimitri00
2
quote:

Fermín Romero de Torres schreef op 5 oktober 2023 10:42:

[...]Als je het zo waarschijnlijk weet, handel er dan naar. Dat scheelt hier een hoop gezeur aan het einde van de middag.
Een beetje geklaag hoort erbij
Opdebankkrijgjenietveel
1
quote:

dimitri00 schreef op 5 oktober 2023 10:48:

[...]

Een beetje geklaag hoort erbij
Precies!! ;-)
N audio
0
quote:

Thorgall schreef op 5 oktober 2023 10:30:

[...]Ik ga ervan uit dat we bij NN stukken beter zitten. Maar ik ben dan ook geen analist. :-)
Gelukkig niet :)
[verwijderd]
6
quote:

Opdebankkrijgjeniets schreef op 5 oktober 2023 10:47:

[...]

Lekker geslapen?
Want? Samen met je vriendje Stef zitten jullie toch continue te zeuren? Je vindt het zelfs nodig om de ceo van NN te beledigen. Een zak hooi is hij volgens jou. Je komt op mij over alsof je iets teveel spaargeld in NN hebt gestopt en de schuld hiervan graag bij een ander legt. Niet doen. Jij bent verantwoordelijk als je op de beurs geld verliest en niemand anders.
[verwijderd]
1
quote:

Calendar schreef op 5 oktober 2023 10:40:

[...]

Als een vordering verjaart, dan resteert een zogenaamde natuurlijke verbintenis. Dat is een verbintenis die niet bij een rechter afgedwongen kan worden. Deze verjaring staat echter niet in de weg aan verrekening. Een verrekeningsbevoegdheid die eenmaal is ontstaan, blijft bestaan.
Voor verrekening is nodig, dat NN een vordering heeft op de polishouder. Of anders gezegd een schuld van de polishouder aan NN. In hoeveel gevallen zal daar sprake van zijn? Alleen dan is verrekening mogelijk.
[verwijderd]
3
quote:

Calendar schreef op 3 oktober 2023 17:32:

[...]

Het staat zelfs op de site van woekerpolis. Maar Mercurius lijkt niet snel overtuigd en baseert zich liever op een TV uitzending.

Waarom moet ik een stuitingsbrief sturen naar mijn verzekeraar?
Het sturen van een stuitingsbrief is erg belangrijk. Hiermee voorkomt u dat uw vordering vanwege woekerpolisschade verjaart. In juridische procedures beroepen verzekeraars zich altijd ook op verjaring. Inhoudelijk kunt u dus gelijk krijgen, maar als gevolg van verjaring krijgt u dan alsnog geen schadevergoeding voor uw woekerpolis.

www.woekerpolisproces.nl/veelgestelde...
Woekerpolis laat het sturen van een stuitingsbrief over aan de houder van de woekerpolis. Maw de Stichting stuit niet collectief. Dus de vordering van de nieuwe aangeslotenen bij de Stichting, die in het verleden niet gestuit hebben, is verjaard.

Je kunt jezelf afvragen of de aangeslotenen bij de woekerpolisstichting wel telkens een stuitingsbrief hebben verstuurd binnen 5 jaar. Als dat 1x vergeten is of te laat is gebeurd, is de vordering verjaard.
[verwijderd]
3
Tot slot een Stichting kent geen leden. Alleen van een vereniging kun je lid zijn. Niet van een Stichting.
Branco P
1
quote:

Lamsrust schreef op 5 oktober 2023 09:18:

[...]

De Vereniging heeft de verjaring gestuit voor ALLE lopende, actieve polissen, mits deze worden gehouden door leden van de Vereniging op het tijdstip dat een schikking wordt overeengekomen.

Dit zeggen ze over beëindigde polissen.

Ook als uw polis is beëindigd kunt u meedoen met de collectieve procedures. Let op: de verjaringstermijn voor uw vordering bedraagt in dit soort zaken gewoonlijk 5 jaar. Als uw polis meer dan 5 jaar geleden is beëindigd en u heeft eerder geen stuitingsbrief verstuurd, dan is uw vordering waarschijnlijk verjaard en kunt u niet meer meedoen. Voorkom elk risico op verjaring en verstuur vandaag nog een stuitingsbrief naar uw aanbieder.
OK helder, dank Lamsrust!

de mensen met een lopende polis zijn nog steeds klant bij de verzekeraar en velen daarvan werden in het verleden gecompenseerd en hebben het boek gesloten. En een ander deel van die nog bestaande klanten heeft gestuit, maar is dan hoogstwaarschijnlijk al aangesloten bij de claimorganisaties. Na ruim een week mediaheissa waren er slechts ruim 10.000 nieuwe aanmeldingen. Dat is peanuts.

Het tweede deel van je bericht is interessanter. Heel veel beëindigde polissen zijn langer dan 5 jaar geleden beëindigd me dunkt. De verzekeringstussenpersonen die eerst extreem pro-actief hun klanten aan deze woekerproducten hielpen hebben daarna ook zeer actief klanten “begeleid” bij het beëindigen van diezelfde woekerproducten. Beter hadden ze actief stuitingsbrieven namens hun klanten naar de verzekeraars gestuurd, maar ja, wie betaalt die bepaalt, en hoewel het uiteindelijk het geld van de klanten was, werden die fees uitbetaald door de verzekeraars. Dus dan weet je het wel.
Branco P
0
quote:

Lamsrust schreef op 5 oktober 2023 08:07:

[...]

De aanmeldingen moeten nog kwalificeren, i.e. meer dan 5 jaar geleden beëindigde polissen zijn verjaard. Voor mijzelf is dat ook cf verwachting, max. 15.000 a 25.000 nieuwe klanten voor de Vereniging, zodat het totaal op plm. 50.000 komt. Dan blijft de schade echt wel onder het half miljard voor NN, zeker als ze de boel nog wat rekken. Flipse wil op een gegeven momen ook zn geld en zal voor EUR 300 mln de hele zaak willen settlem voor zn leden. Dan heeft hij E 30 mln minus de winstdeling met de juristen die al jarenlang gratis werk verrichten.
Ook met E 10 mln zal hij al zeer content zijn. Vermoedelijk een percentage daarvan gaat dan naar de juristen.
[verwijderd]
2
Uit niets blijkt dat de Stichting - en geen vereniging - de verjaring van de woekerpolissen stuit. Dus van toekomstige stuiting voor onbekenden, daar kan sowieso geen sprake van zijn en ook niet voor de aangemelden bij de Stichting.

www.woekerpolisproces.nl/veelgestelde...

FAQ's:

Ik heb mijn woekerpolis al beëindigd, heeft meedoen met de claim dan wel zin? En heb ik dan wel recht op schadevergoeding?

Jazeker. Ook wanneer u bent gestopt met uw te dure woekerpolis kunt u schadevergoeding krijgen voor de geleden schade uit het verleden. De collectieve claims (massaclaims) kunnen dus ook voor u geld opleveren. Wel is de vraag belangrijk wanneer u bent gestopt met uw beleggingsverzekering. Verzekeraars worden in de meeste procedures inhoudelijk in het ongelijk gesteld. Ze proberen dan vaak te ontkomen aan de schadeplicht door zich te beroepen op verjaring. Om uit te sluiten dat verzekeraars hiermee weg komen, dient u een stuitingbrief te versturen. Wanneer u zich bij de stichting aanmeldt ontvangt u uw persoonlijke stuitingsbrief. U dient deze zo spoedig mogelijk per aangetekende post te versturen en het verzendbewijs te bewaren.

Tot wanneer kan ik mij aanmelden?

U kunt zich altijd aanmelden. Toch is het van belang dit zo spoedig mogelijk te doen. De stichting helpt u namelijk bij het voorkomen van verjaring van uw claim.

Waarom moet ik een stuitingsbrief sturen naar mijn verzekeraar?

Het sturen van een stuitingsbrief is erg belangrijk. Hiermee voorkomt u dat uw vordering vanwege woekerpolisschade verjaart. In juridische procedures beroepen verzekeraars zich altijd ook op verjaring. Inhoudelijk kunt u dus gelijk krijgen, maar als gevolg van verjaring krijgt u dan alsnog geen schadevergoeding voor uw woekerpolis.

Stuur daarom uw stuitingsbrief aangetekend naar uw verzekeraar en bewaar het verzendbewijs goed. Hiermee voorkomt u dat u straks met lege handen staat als de verzekeraar wordt verplicht de schade voor uw woekerpolis te vergoeden.

Voor hoeveel jaar stuit ik mijn rechten met deze stuitingsbrief?
In principe stuit u uw rechten op schadevergoeding voor uw woekerpolis voor 5 jaar. Iedere 5 jaar dient u een nieuwe stuitingsbrief te versturen.


Moet ik de stuitingsbrief direct versturen of kan ik nog 4,5 jaar wachten? En wat is “tijdig klagen”?

Uw dient uw stuitingsbrief zo snel mogelijk te versturen. Dat komt omdat er naast het beroep op verjaring door de verzekeraar nog een truc wordt uitgehaald waardoor u uw schadevergoeding voor uw woekerpolis kan mislopen.

Verzekeraars beroepen zich in juridische woekerpolis procedures naast verjaring graag op “tijdig klagen”. Dit is juridisch weer wat anders dan verjaring. Stel u koopt een ijskast. Dan kunt u in principe binnen korte tijd weten dat de ijskast het niet doet. U kan dan niet 6 maanden later terug naar de winkel met de mededeling dat de ijskast het nooit heeft gedaan. U moet namelijk tijdig klagen. En bij een ijskast is dit snel duidelijk.

Verzekeraars proberen dit tijdig klagen in rechtszaken nu ook toe te passen op woekerpolissen. Ze zeggen dan “u wist dat uw polis niet goed was en dat u een woekerpolis had, maar u heeft te lang gewacht met klagen”. “En daarom kunnen wij u geen schadevergoeding betalen, u bent namelijk te laat met uw klacht.”

Hoewel de rechter dit in woekerpoliszaken nog niet heeft toegekend, adviseren wij u toch om uw stuitingsbrief zo snel mogelijk aan uw verzekeraar te versturen.
Waar moet ik de brief naar toesturen?

AEGON:
AEGONplein 50
t.a.v. Afdeling Levensverzekeringen
Postbus 202
2501 CE Den Haag

Nationale Nederlanden:
Ook voor: Postbank, ING, Westland Utrecht, RVS
Nationale-Nederlanden
t.a.v. Afd. Levensverzekeringen
Postbus 93604
2509 AV Den Haag

ASR:
Ook voor: Falcon, AMEV, Fortis, Stad Rotterdam, Woudsend, Amersfoortse
ASR
Afd. Levensverzekeringen
Postbus 2072
3500 HB Utrecht

SNS Reaal:
SNS Reaal
Afd. Levensverzekeringen
Postbus 8444
3503 RK Utrecht

OHRA:
OHRA
Postbus 40000
6803 GA Arnhem

Cardif/BNP Paribas Cardif:
Cardif/BNP Paribas Cardif
Postbus 4006
4900 CA Oosterhout
Nederland

Allianz:
Allianz
Postbus 64
3000 AB Rotterdam

Achmea:
Achmea
Postbus 866
3700 AW Zeist

Delta Lloyd:
Delta Lloyd
Postbus 1000
1000 BA Amsterdam

Generali:
Generali
Postbus 1888
1110 CL Diemen

De Goudse:
De Goudse
Postbus 9
2800 MA Gouda

Legal & General:
Legal & General
Postbus 4
1200 AA Hilversum

Conservatrix:
Conservatrix
Postbus 6
3740 AA Baarn

Onderlinge ’s Gravenhage:
Onderlinge ’s Gravenhage
Postbus 629
2501 CP
Den HAAG

Wat is de reactie van de verzekeraar op mijn stuitingsbrief? En wat moet ik doen?
Indien u een stuitingsbrief stuurt naar uw verzekeraar krijgt u een brief terug van uw verzekeraar. Daarin ontkent uw verzekeraar alles. U hoeft hiervan niet te schrikken. Dit is onderdeel van het juridisch steekspel. Als u van uw verzekeraar geen brief zou ontvangen dan zou uw verzekeraar namelijk impliciet erkennen dat ze onrechtmatig hebben gehandeld. Door het schrijven van uw stuitingsbrief heeft u er voor gezorgd dat uw claim niet verjaart. Dat is gelukt.

Op de brief van de verzekeraar hoeft u niet te reageren. U hoeft verder niets te doen.
Vragen over de tegemoetkomingsregeling met Allianz
Disclaimer
Privacy
Login
Thorgall
3
quote:

Justsomeone schreef op 5 oktober 2023 11:15:

[...]

Voor verrekening is nodig, dat NN een vordering heeft op de polishouder. Of anders gezegd een schuld van de polishouder aan NN. In hoeveel gevallen zal daar sprake van zijn? Alleen dan is verrekening mogelijk.
exact. Plotseling wordt hier het begrip verrekenen geïntroduceerd, terwijl daar geen sprake van is. Ik haak in dat geval af. Zoals zo vaak gebeurt, wordt een inhoudelijke discussie onnodig gedetailleerd en ingewikkeld gemaakt, waardoor de aandacht op de hoofdzaak compleet verdwijnt. En die hoofdzaak is niet gewijzigd tov mijn analyse vorige week. Dat is dat de solvabiliteit, van nu 200% niet in gevaar komt bij deze beperkte aantallen claims met bijbehorende bedragen. Ik houd het hierbij. Mijn geld is geïnvesteerd en laat ik komende jaren rijpen. Next.
Branco P
1
quote:

Leefloon schreef op 4 oktober 2023 13:21:

[...]
Ook dan, als dat allemaal zou kloppen, geldt dat er geen enkel verschil zit tussen een levende gedupeerde en de erfgenamen daarvan, zodat ook dan NN niets wint met het rekken van juridische procedures in de hoop dat een (ex-) klant tijdens het tijdrekken sterft. De rechthebbende zou dan telkens iets moeten doen.

Het overlijden zelf kan wel een verjaring starten, als de polis op dat moment nog liep en toen pas bleek dat een uitkering teleurstellend laag was. Op zich is dat een zeer geschikt moment en geschikte manier om erachter te komen dat, bijvoorbeeld, een bepaalde overlijdensrisicoverzekering malafide blijkt te zijn.

Met alle plussen en minnen, is het kortom onzin dat de verzekeraar juridische procedures zou willen rekken in de hoop dat claimanten ondertussen komen te overlijden. Cafépraat. Tijdrekken kan door rente ook geld kosten, en NN maakt zelf ook steeds kosten, plus eventuele imagoschade en dergelijke doordat woekerwinsten steeds weer het nieuws halen. Nog even daargelaten dat een uitbetaling bij overlijden duurder kan zijn dan een bruto claim, want op het moment van het tijdrekken leeft de verzekerde met een levensverzekering immers nog.
Ik zie het zo: hoe langer het duurt, hoe ongeduldiger de partij die geld tegoed heeft en de boosheid is sowieso al bijna helemaal verdwenen. Daarom is rekken in dit soort zaken altijd een goed idee. Vond je eerst dat je 15.000 euro tegoed had… 20 jaar later ben je tevreden met 5.000 euro. Gaat de claim over op je kinderen, dan zijn die al blij dat er ineens uit het niets 2.000 euro binnenkomt. Voor jou zou dat wellicht niet gelden, maar voor 99% van de mensen werkt het zo.
[verwijderd]
2
quote:

Thorgall schreef op 5 oktober 2023 12:06:

[...]exact. Plotseling wordt hier het begrip verrekenen geïntroduceerd, terwijl daar geen sprake van is. Ik haak in dat geval af. Zoals zo vaak gebeurt, wordt een inhoudelijke discussie onnodig gedetailleerd en ingewikkeld gemaakt, waardoor de aandacht op de hoofdzaak compleet verdwijnt. En die hoofdzaak is niet gewijzigd tov mijn analyse vorige week. Dat is dat de solvabiliteit, van nu 200% niet in gevaar komt bij deze beperkte aantallen claims met bijbehorende bedragen. Ik houd het hierbij. Mijn geld is geïnvesteerd en laat ik komende jaren rijpen. Next.
Hetzelfde geldt voor stuiting. De Stichting geeft duidelijk aan wie stuit: de houder van de woekerpolis en NIET de Stichting.
Calendar
0
quote:

Justsomeone schreef op 5 oktober 2023 11:15:

[...]

Voor verrekening is nodig, dat NN een vordering heeft op de polishouder. Of anders gezegd een schuld van de polishouder aan NN. In hoeveel gevallen zal daar sprake van zijn? Alleen dan is verrekening mogelijk.
Andersom kan natuurlijk ook, en daar hebben we het hier over. Al denkt NN daar anders over. ;-)
Akwaba
2
quote:

Branco P schreef op 5 oktober 2023 12:13:

[...]

Ik zie het zo: hoe langer het duurt, hoe ongeduldiger de partij die geld tegoed heeft en de boosheid is sowieso al bijna helemaal verdwenen. Daarom is rekken in dit soort zaken altijd een goed idee. Vond je eerst dat je 15.000 euro tegoed had… 20 jaar later ben je tevreden met 5.000 euro. Gaat de claim over op je kinderen, dan zijn die al blij dat er ineens uit het niets 2.000 euro binnenkomt. Voor jou zou dat wellicht niet gelden, maar voor 99% van de mensen werkt het zo.
Uiteindelijk ben ik uitgestapt, als je zo'n links stuk activistisch rechter krijgt, die aandeelhouders allemaal maar graaiers vindt, dan zou het wel eens allemaal veel hoger kunnen uitvallen.....
Opdebankkrijgjenietveel
2
quote:

Fermín Romero de Torres schreef op 5 oktober 2023 10:52:

[...]Want? Samen met je vriendje Stef zitten jullie toch continue te zeuren? Je vindt het zelfs nodig om de ceo van NN te beledigen. Een zak hooi is hij volgens jou. Je komt op mij over alsof je iets teveel spaargeld in NN hebt gestopt en de schuld hiervan graag bij een ander legt. Niet doen. Jij bent verantwoordelijk als je op de beurs geld verliest en niemand anders.
Ik heb nog geen euro verloren. Ik sta wel minder winst dan vorige week.
Maar jij bent hier degene die een beetje gepikeerd is hoor.

Als je dit allemaal niet aan kan, zet je centjes lekker op een spaarrekening joh.

Het leven is mooi he!! Denk aan je hartslag.
N audio
1
quote:

Thorgall schreef op 5 oktober 2023 12:06:

[...]exact. Plotseling wordt hier het begrip verrekenen geïntroduceerd, terwijl daar geen sprake van is. Ik haak in dat geval af. Zoals zo vaak gebeurt, wordt een inhoudelijke discussie onnodig gedetailleerd en ingewikkeld gemaakt, waardoor de aandacht op de hoofdzaak compleet verdwijnt. En die hoofdzaak is niet gewijzigd tov mijn analyse vorige week. Dat is dat de solvabiliteit, van nu 200% niet in gevaar komt bij deze beperkte aantallen claims met bijbehorende bedragen. Ik houd het hierbij. Mijn geld is geïnvesteerd en laat ik komende jaren rijpen. Next.
Ik val in herhaling, maar dank Thorgall, en justsomeone. Blij dat jullie nog even iedereen weer (opnieuw) bij de les brengen.

De afleidingsmanoeuvre discussie. Het begint hier af en toe een stevig Jet gehalte te krijgen. Klagen over ceo e.d. zijn wel dé klassieke voorbeelden. Zodat het dus vooral NIET over inhoudelijke zaken NN meer gaat, en door de bomen het bos niet meer gezien kan worden.
[verwijderd]
4
quote:

Opdebankkrijgjeniets schreef op 5 oktober 2023 12:32:

[...]

Ik heb nog geen euro verloren. Ik sta wel minder winst dan vorige week.
Maar jij bent hier degene die een beetje gepikeerd is hoor.
Ik ben degene die gepikeerd is? Even wat quotes van je van de afgelopen 24 uur:

- Het is tot nu toe een erg duur grapje om vertrouwen in NN te hebben.
- En weer in het rood. Ongelofelijk weer. Niets houdt hij vast.
- Wat een zak hooi is dat zeg!! Kunnen ze die knakker niet buiten zetten? Zou goed zijn voor het bedrijf.
- NN zou volgens belegger.nl topper moeten zijn voor oktober. Net als in september. Haha. Die mensen zeggen ook maar wat he. Kan beter elke maand de zogenoemde floppers kopen.
Julián Aldaya
2
quote:

Fermín Romero de Torres schreef op 5 oktober 2023 13:29:

[...]Ik ben degene die gepikeerd is? Even wat quotes van je in de afgelopen 24 uur:

- Het is tot nu toe een erg duur grapje om vertrouwen in NN te hebben.
- En weer in het rood. Ongelofelijk weer. Niets houdt hij vast.
- Wat een zak hooi is dat zeg!! Kunnen ze die knakker niet buiten zetten? Zou goed zijn voor het bedrijf.
- NN zou volgens belegger.nl topper moeten zijn voor oktober. Net als in september. Haha. Die mensen zeggen ook maar wat he. Kan beter elke maand de zogenoemde floppers kopen.
Haha, een echte boomer is het :-)
Calendar
0
quote:

Kokosnootje schreef op 5 oktober 2023 13:34:

[...]Haha, een echte boomer is het :-)
Hij heeft nog niet eens de leeftijd, meer een wannabe. ;-)
14.820 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 649 650 651 652 653 654 655 656 657 658 659 ... 737 738 739 740 741 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 30 apr 2024 17:37
Koers 43,350
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 43,880
Laag 43,100
Volume 865.746
Volume gemiddeld 855.304
Volume gisteren 865.746