Oranjewoud « Terug naar discussie overzicht

Oranjewoud 2023

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Reijerinvesting
1
Ik heb een longpositie in oranjewoud van 9% van mijn portefeuille.
Ooit ingestapt, omdat ik een uitkoopprocedure wilde meemaken en ervan wilde leren.

Op 7 februari 2022 is Oranjewoud van de beurs gegaan.
Op dit moment loopt er een uitkoopprocedure (ECLI:NL:GHAMS:2022:1128)
uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?...
De uitkoopprocedure bevindt zich in de fase van onderzoek naar de uitkoopprijs.
Ik meen mij te herinneren dat de uitkoopprijs gebasseerd wordt op de waarde van Oranjewoud op 21 december 2021 en dat dat zowel meer als minder kan zijn dan de 6.10 waar Sanderink het over had. Pin me er niet op vast.

Oorspronkelijk zou de uitkoopprijs op 12 juli 2022 bekend moeten zijn, dat werd 3? oktober 2022, 3 januari 2022 en nu staat het gepland op 28 februari 2022. De ondernemingskamer geeft niet meer informatie dan dat het verplaatst is en geeft geen argumentatie.
Ik vind het vreemd dat de ondernemingskamer niet meer doet het in het kader van transparantie, maar goed.

We wachten af.
ariebak
0
Waar vind je die info van de ondernemingskamer over al die data waarop de uitkoopprijs bekend zou zijn. De enige info die ik kan vinden is de eerste datum 12 juli 2022.
Reijerinvesting
0
quote:

ariebak schreef op 20 februari 2023 20:53:

Waar vind je die info van de ondernemingskamer over al die data waarop de uitkoopprijs bekend zou zijn. De enige info die ik kan vinden is de eerste datum 12 juli 2022.
Ja klopt, ik bel steeds om erachter te komen wat er speelt.

Heb ook beklag gedaan dat ze hier niets over openbaar zetten.
guusje
0
quote:

ariebak schreef op 9 maart 2023 16:10:

Dus nog wat langer geduld hebben. Dank voor de info.
We hebben nu wel veel geduld gehad word tijd dat de centjes op de bank komt te staan. Het is dood geld waar we niks mee kunnen doen. Zelfs spaargeld word sneller beloond.
Spes
0
Sanderink wil Centric en Strukton verkopen om ze uit handen van de Russen te houden
AMSTERDAM - Het hoge woord is eruit. Gerard Sanderink wil zijn bedrijvenimperium van de hand doen. De zakenman is naar eigen zeggen slachtoffer van de Russische maffia. Maar de vraag is of hij wel kan verkopen nu zijn aandelen in it-bedrijf Centric onder beheer zijn geplaatst door de rechter. Datzelfde dreigt te gebeuren met spoorbouwer Strukton en ingenieursbureau Antea.
www.telegraaf.nl/financieel/543161645...

Benieuwd of de uitkoopprocedure nog doorgaat...
ariebak
0
Het is alweer heel lang stil hier. Het lijkt erop dat iedereen er van uitgaat dat de uitkoopprocedure al is afgeblazen en dat de particuliere aandelen nu niet meer verhandelbaar zijn en daarmee in feite waardeloos. Wat mij stoort en verbaast is dat ik geen enkele nuttige informatie kan vinden over deze zaak. Je zou toch verwachten dat over de rechtszaken rond die uitkoop een en ander ergens bekend gemaakt moet zijn. Er moet toch ooit ergens bij de Ondernemingskamer een besluit zijn genomen over die uitkoopprocedure. Heeft een van jullie op een of andere manier nog wel iets kunnen vinden of een briljant plan om te achterhalen waar nog wel info beschikbaar is.
Of moeten we het maar gewoon laten rusten en alleen hopen dat er door een onverwachte ontwikkeling (ik zou niet weten welke) toch nog ooit iets terugzien van onze investering.
[NL]HardcoreHolland
0
Inderdaad belachelijk dat het zo lang moet duren. Ik heb gelukkig maar een klein plukje Oranjewoud! Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat het zonder info zo lang duurt.
ariebak
2
Omdat er niets te vinden is op internet heb ik maar eens een mail gestuurd naar ondernemingskamer@rechtspraak.nl  met de vraag of er nog enige beweging zit in dit proces. En kreeg daarop uiteindelijk de volgende reactie.

De deskundige heeft inmiddels zijn rapport afgerond. De verwachting is dat de Ondernemingskamer op korte termijn einduitspraak zal doen.

Op mijn vraag wat "korte termijn" ongeveer betekende was de reactie "enkele weken".

Kortom hoopvol nieuws, er zit nog enige beweging in dit proces en hopelijk kunnen we deze affaire voor het eind van dit jaar achter ons laten.
Reijerinvesting
0
Het is afgelopen donderdag 26 oktober behandeld. Ik wacht ook nog op uitkomst daarvan. Ik wacht maandag nog even af en bel anders op dinsdag weer
Reijerinvesting
0
'Ik kan u niet informeren over de inhoud van het onderzoek. De Ondernemingskamer zal in deze zaak uiterlijk op 5 december 2023 uitspraak doen. De uitspraak zal kort nadien worden gepubliceerd op www.rechtspraak.nl.'

Sinterklaascadeautje? Of niet :p
ariebak
0
Je kon dus niet wachten tot dinsdag en hebt al gebeld. Heel goed. Maar dus de komende 5 weken geen nieuws,en dat is wel weer jammer.
DeZwarteRidder
0
Beslaglegging op aandelen
IT-bedrijf Centric wil €80 miljoen terug van Gerard Sanderink

Vian Schouten
6 min geledenin Financieel

Amsterdam - Centric heeft beslag gelegd op ruim €80 miljoen aan eigen aandelen, die in bezit zijn van Gerard Sanderink. Dat staat in het jaarverslag van het it-bedrijf. Het gaat om geld dat in coronatijd door Centric aan Sanderink Investments is geleend, het investeringsvehikel van de 75-jarige ondernemer.
Gerard Sanderink komt samen met zijn vrouw Rian van Rijbroek aan bij het gerechtshof Amsterdam.
© ANP/HH

Gerard Sanderink komt samen met zijn vrouw Rian van Rijbroek aan bij het gerechtshof Amsterdam.

De Twentse zakenman heeft al een jaar niets meer te zeggen bij Centric. Het bedrijf is in zijn geheel eigendom van Sanderink maar al zijn aandelen staan onder beheer. De Ondernemingskamer oordeelde dat de multimiljonair een ruzie met zijn ex-vriendin en de bedrijfsbelangen van Centric niet meer van elkaar kon scheiden en plaatste hem op afstand.

Ook bij Strukton en Oranjewoud is Sanderink op last van de rechter al zijn invloed kwijt. Zijn zakenimperium wordt ontmanteld. Inmiddels is Centric op geen enkele manier meer verbonden met de andere bedrijven van Sanderink.
Coronasteun

Eerder dit jaar maakte De Telegraaf al bekend dat het door de rechter aangestelde bestuur onder leiding van Peter Wakkie de €80 miljoen terug wilde hebben. Sanderink zei toen dat hij door zijn commissarissen, bestuurders en adviseurs is misleid.

Tijdens de coronaperiode hebben twee bedrijven van Sanderink (Strukton en ingenieursbureau Oranjewoud) gebruikgemaakt van NOW-coronasteun. Centric niet. Een van de voorwaarden van de NOW was een dividendverbod. „In Sanderink Investments was voor corona sprake van een negatief banksaldo, terwijl Centric een zeer positief banksaldo toonde”, zei een geïnformeerde bron in mei. „Op verzoek van Rabobank, die beide rekeningen faciliteerde, is besloten dat het negatieve saldo zou worden aangevuld met het positieve saldo van Centric. Dit gebeurde zoals gebruikelijk in de vorm van een dividenduitkering uit Centric en het besluit daarvoor was al genomen. Het was een puur boekhoudkundige broekzak-vestzaktransactie.”
Voor de rechter

Het it-bedrijf ziet dat dus anders. „Centric heeft een vordering op Sanderink Investments van €80 miljoen plus rente”, laat het bedrijf weten. „Om die vordering te kunnen innen is beslag gelegd op de aandelen Centric Holding die onze aandeelhouder Sanderink Investments in bezit heeft.” Het it-bedrijf wil verder niks kwijt omdat de zaak bij de rechter ligt.

Als de rechter de lezing van Centric ondersteunt ontstaat er een bizarre situatie. Er komt dan een nieuwe eigenaar, als de in beslag genomen aandelen worden verkocht. Sowieso moet worden vastgesteld wat Centric uberhaupt waard is. Het bedrijf is een van de grootste it-dienstverleners van Nederland. Zo verzorgt het met zijn applicaties cruciale diensten voor belangrijke klanten zoals Nederlandse gemeenten en ziekenhuizen. Centric helpt met het innen van belastingen, de salarisadministratie en met burgerzaken zoals het aanvragen van paspoorten. Het bedrijf heeft in Nederland zo’n 2500 medewerkers. Centric raakte door de onrust rond het bedrijf eerder dit jaar wel een belangrijke klant kwijt: De Nederlandsche Bank.
Advocaten verslijten

Sanderink was vrijdag niet bereikbaar voor een reactie. Ook zijn nieuwe advocaat kon niet op tijd reageren. Sanderink verslijt zijn advocaten in een hoog tempo en die komen er veelal niet zonder kleerscheuren vanaf. Zo is Paul Acda onlangs voor een half jaar geschorst omdat hij als bankier acteerde voor Sanderink en zijn vrouw Rian van Rijbroek. Volgens de Raad van Discipline was dat in strijd met de advocatenwet.

In het jaarverslag staat verder dat Centric begin vorig jaar €10 miljoen aan dividend heeft uitgekeerd. Op meer inkomsten uit zijn it-bedrijf hoeft Sanderink niet te rekenen. „Na deze uitkering zijn er verder geen dividenden uitgekeerd en er is op dit moment ook geen voornemen om dat te doen.”
DeZwarteRidder
0
quote:

ariebak schreef op 28 november 2023 16:04:

Volgens mij is dit heel prettig nieuws, eindelijk ...

uitspraken.rechtspraak.nl/#!/details?...
Inderdaad een mooie uitspraak.
DeZwarteRidder
0
quote:

ariebak schreef op 6 december 2023 10:59:

Bevestiging van ORANJEWOUD hier :
www.oranjewoudnv.nl/uitkoopprocedure-...
De enige vraag is nu: Heeft Sanderink Investments B.V nog voldoende geld om z'n verplichtingen na te komen.......???
DeZwarteRidder
0
Uitkoopprocedure aandelen Oranjewoud N.V. – uitspraak Ondernemingskamer

Utrecht, 5 december 2023

De Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen van Oranjewoud N.V. hebben kennisgenomen van de uitspraak van de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam van 28 november 2023.

De Ondernemingskamer heeft onder meer:

de minderheidsaandeelhouders/gedaagden veroordeeld het onbezwaarde recht op de aandelen in het geplaatste kapitaal van Oranjewoud N.V., waarvan zij houder zijn, aan Sanderink Investments B.V. over te dragen;
de prijs van de over te dragen aandelen vastgesteld per 31 december 2021, en wel op € 10,06 per aandeel;
bepaald dat die prijs, zolang en voor zover deze niet is betaald, wordt verhoogd met de wettelijke rente vanaf 31 december 2021 tot de dag van de overdracht of de dag van consignatie van de prijs met rente; en
Sanderink Investments B.V. veroordeeld de vastgestelde prijs, met rente, te betalen aan degenen aan wie de aandelen toebehoren tegen levering van het onbezwaarde recht op de aandelen.

Tot zover de beslissing.

Sanderink Investments B.V. kan zich van zijn betalingsverplichting bevrijden door de vastgestelde prijs met rente voor alle nog niet overgenomen aandelen te consigneren. Consignatie vindt plaats bij het Ministerie van Financiën. De minderheidsaandeelhouders houden hun aandelen hoogstwaarschijnlijk via een bank/effectenhuis, een zogenaamde bij Euroclear aangesloten instelling. Voor Euroclear geldt een eenvoudigere consignatiekasprocedure. De aandelen worden door de aangesloten instellingen (giraal) op een speciale rekening van Euroclear geboekt. Euroclear zal zich wenden tot het ministerie (na de consignatie). Euroclear zal het geld ontvangen en overboeken naar de rekeningen van de aangesloten instellingen en die betalen het door aan de minderheidsaandeelhouders die hun aandelen zijn kwijtgeraakt.

Zodra betaling van de koopprijs voor de aandelen door Sanderink Investments B.V. aan de consignatiekas heeft plaatsgevonden, zullen de minderheidsaandeelhouders via hun bank/effectenhuis hun deel van de koopprijs ontvangen.
38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
889,88  +7,25  +0,82%  10:53
 Germany40^ 18.184,30 +0,13%
 BEL 20 3.869,48 -0,14%
 Europe50^ 5.012,16 +0,11%
 US30^ 38.328,55 +0,31%
 Nasd100^ 17.765,83 +0,38%
 US500^ 5.109,28 +0,27%
 Japan225^ 38.473,17 +0,33%
 Gold spot 2.338,95 +0,04%
 EUR/USD 1,0703 +0,08%
 WTI 83,47 -0,20%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Philips Konin... +33,20%
Alfen N.V. +13,50%
NX FILTRATION +6,65%
EXOR NV +3,76%
Corbion +3,32%

Dalers

Vastned -6,21%
VIVORYON THER... -4,00%
ASMI -2,15%
Akzo Nobel -1,66%
BESI -1,11%