Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

6.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 323 324 325 326 327 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
Rutte naar Brussel.....?????
------------------------------------------------------------------------

Protocol

Het is een publiek geheim dat de liberaal niets moet hebben van deftigheid en protocol. Ook privé doet hij liever zo normaal mogelijk. Rutte rijdt al bijna twintig jaar in dezelfde Saab 9-3 Sport Estate.

Het is maar de vraag of de opvolger van Jens Stoltenberg veel keuze heeft bij het kiezen van een woonruimte. De NAVO is immers de meest machtige militaire alliantie ter wereld. Een gewoon appartementje betrekken is geen optie: veel communicatie is immer top secret.

Als Rutte de baan krijgt moet hij waarschijnlijk wel verhuizen naar de ’Square des Milliardaires’. Het enige alternatief is wellicht slapen op kantoor. Dat is overigens niet onmogelijk, zo bewijst EU-kopstuk Ursula von der Leyen.

De zuinige christendemocraat weigerde bij haar aantreden als voorzitter van de Europese Commissie een luxe appartement. De Brusselse barones verblijft op de dertiende verdieping van het Berlaymont, het hoofdkwartier van de uitvoerende EU-macht. Ze heeft daar een kleine studio, pal naast haar kantoorruimte. Volgens ingewijden is het uiterst sober en doet ze zelf de strijk.
objectief
1
quote:

GakGak schreef op 30 oktober 2023 12:40:

Annemarie van Gaal
.
Waardeloze overheid, investeren in gemakkelijk te innen boetes en vaak zelfs op de verkeerde plaatsen.
Rijbewijs innemen, zelden.
De Overheid in Nederland is schijnbaar veel beter dan in het buitenland, want we staan er financieel veel beter voor dan bijna alle andere landen.
En die verkeersboetes zijn nuttig, want er zijn hier weinig verkeersdoden.
JP Samosa
3
quote:

objectief schreef op 30 oktober 2023 14:48:

[...]

De Overheid in Nederland is schijnbaar veel beter dan in het buitenland, want we staan er financieel veel beter voor dan bijna alle andere landen.
En die verkeersboetes zijn nuttig, want er zijn hier weinig verkeersdoden.
Moeten we er wel voor zorgen dat Timmermans niet aan het bewind komt…..hij heeft al op voorhand aangegeven dat begrotingstekorten gerust overschreden mogen worden.
Beperktedijkbewaking
0
quote:

marique schreef op 29 oktober 2023 11:05:

[...]
Boerderij van familie Ammerlaan? Is dat nu ook een restaurant/uitspanning?
Over uitspanning gesproken, een échte (hier stalling van paarden tijdens de kerkdienst) was destijds de boerderij onmiddellijk naast de kerk. Maar dan zonder herbergfaciliteiten.
De naam van die familie ken ik niet, jij bent kennelijk meer bekend met die kerk en de naaste omgeving. De boerderij is geen 'uitspanning', wel leveren ze voor zover ik weet eigen producten voor het winkeltje bij de kerk (ik was er drie jaar geleden voor het laatst).

Je mag wel rondlopen en rondkijken op de boerderij, t/m de eenvoudige tomatenkas aan toe. Ik werd vriendelijk gegroet.
Verder heb ik bij een bijeenkomst van het waterschap een keer een dame ontmoet die als kind bij of naast Hodenpijl is opgegroeid en er nog steeds woont. In welk huis of boerderij weet ik niet.
GakGak
1
De onderhandelingen tussen de Europese Unie en Australië over een vrijhandelsakkoord zijn mislukt. Gesprekken tussen de twee partijen in de marge van de G7-top in het Japanse Osaka leverden niets op.

“We hebben geen vooruitgang kunnen boeken”, zei de Australische handelsminister Don Farrell zondag na een ontmoeting met Europese vertegenwoordigers. “De onderhandelingen zullen voortgezet worden en ik ben hoopvol dat we ooit een deal kunnen sluiten die zowel Australië als onze Europese vrienden ten goede komt.”

Het overleg in Osaka werden gezien als dat van de laatste kans voor een akkoord in de nabije toekomst. Het zal naar verwachting jaren duren voor de onderhandelingen weer op gang komen.

Prosecco en mozzarella
Al ruim vijf jaar werkten de Europese Commissie en Australië aan een vrijhandelsakkoord. Over de meeste zaken raakten Brussel en Canberra het al eens, alleen een aantal landbouwkwesties bleven overeind. De Australiërs willen meer suiker en rund- en schapenvlees kunnen uitvoeren naar Europa, terwijl de EU niet wil dat Australische boeren geografische aanduidingen van bekende Europese producten gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om ‘prosecco’, ‘feta’ en ‘mozzarella’.
.
oude koeien uit de sloot en gehakketak over gatenkaas.
dat verklaart het hoge salarisniveau van de euro parlementariers die hierover gaan en probleemloos jarenlang
kunnen vergaderen over elk thema.

en of wij (en elk land) maar even willen dansen naar de pijpen van de euro bobo´s.
GakGak
0
quote:

JP Samosa schreef op 30 oktober 2023 15:00:

[...]
Moeten we er wel voor zorgen dat Timmermans niet aan het bewind komt…..hij heeft al op voorhand aangegeven dat begrotingstekorten gerust overschreden mogen worden.
.
Moeten we er beslist niet voor zorgen dat Frans MP wordt ?

Hij heeft al opvallend (hijzelf zegt intern...) ruzie gemaakt met von der Leyen dus dat helpt niet in de
betrekkingen met Brussel.
rene l
3
quote:

GakGak schreef op 30 oktober 2023 11:00:

Zeg Rene, kun je niet de plaats innemen van Liesbeth van Dijk bij de entourage van Harry Mens ?

En daar dan figurant objectief aanmelden als opvolger van Leon de Winter om op zijn manier alles te duiden ?

Fred moet zelf weten wat hij doet maar ik moet er niet aan denken om op zaterdagmorgen vroeg af te reizen naar Noordwijk.
De mensen zouden bovendien schrikken al ze mij zondagmorgen op tv zien en bang worden van alle uitspraken die ik zou doe, dit wil ik de argeloze kijkers niet aandoen.

Ik geloof overigens helemaal niet in waarzeggers, daarvoor ben ik te pragmatisch, ze kunnen het altijd mooi brengen, veel mitsen en maren, en daardoor hebben ze altijd wel ergens gelijk.
Zelf moet ik altijd wel lachen om Harry en Liesbeth, ze hebben het zogenaamd altijd met elkaar aan de stok, maar ze vullen elkaars zakken, Business Class vind ik daarom een mooi vermaak op de zondagmorgen.
Want wees eerlijk, de meest bijzondere en exentrieke type komen al jarenlang langs.

Tja, je hebt dan ook sterrenbeelden en de Chinese astrologie.
Feit is wel dat het tijdstip dat je geboren bent grotendeels bepalend is voor je karakter.
Ik zal mijn sterrenbeeld maar niet noemen, net zo min als onder welk dier ik val, wel kan ik zeggen, een complexe combinatie waardoor ik het mijzelf in het leven niet makkelijk maak.

Het wordt allemaal ook steeds complexer, het gedonder in Gaza/Israel.
Vorige week zag ik nog een stukje op tv over de Westelijke Jordaanoever.
Je hoort het daar ook, de Israeliers zijn ook geen lekker volk, ze proberen daar steeds meer grond af te pakken van de inwoners, ondanks dat vele decennia terug afgesproken was dat ze dit niet zouden doen en elkaar met rust zouden laten.
Net als de Gazastrook.
Verbazingwekkend, er is ondergronds een gangenstelsel aangelegd van 500km.
Ik denk dan, al dat zand dat naar boven gekomen is moet toch wel opvallen, en ik kan mij daarom ook niet bedenken dat de plaatselijke bevolking er niet aan meegeholpen heeft.

En dan lees je dat de leiders van Hamas zelf in extreme luxe leven in Qatar, apart, hun eigen achterban leeft in armoede en ze proberen alles in Gaza wat niet Islamitisch is uit te roeien.
Wat moet je nu, Gaza opknippen in 2 delen, het zou een optie zijn

Net als de oorlog in de Oekraine.
Wat is er bereikt, helemaal niks.
Vele Oekrainers uit het Oosten zijn gevlucht, de grens over, ik hoor het ook, West Oekraine had er geen enkele behoefte aan om deze mensen op te vangen, en ze zijn blij dat ze verder richting o.a. Europa vertrokken zijn
Feit is ook, in het Westen van de Oekraine gaat het normale leven min of meer door, mensen vieren daar gewoon vakantie, ze leven in luxe, net als Zelensky, kijk maar eens naar de beelden van het uitgangsleven daar, niks aan de hand.

Ik denk ook wel eens, het conflict daar loopt al vele decennia.
Zou het niet een oplossing kunnen zijn om het Oosten van de Oekraine af te splitsen en er een onafhankelijk land van te maken.
Je moet toch wat, doorgaan op de huidige voet zal ook geen oplossing brengen.
Net als de kwestie van de Nord Stream gasleidingen, je hoort er eigenlijk helemaal niks meer van, het blijft een duister zaakkie.

De beurs zet vandaag weer een tandje bij, hebben we ergste achter de rug, ik hoop het wel, het zou volgens mij bescheiden mening kunnen, maar ik heb door de jaren heen wel geleerd, de beurs valt toch niet te voorspellen en kiest haar eigen spoor.

Heel veel onzekerheid, cijfers vallen her en der toch wel tegen, flinke wegtrekkers naar boven en naar beneden.
Maar wat mij wel opvalt, bedrijven durven nog steeds wel een outlook te geven voor het komende jaar, tijdens vorige crisissen werden hier nooit geen uitspraken over gedaan omdat de onzekerheid heel erg groot was.
De werkeloosheid blijft nog steeds zeer laag, of er nu met de statistieken gerommeld wordt, het is wel een feit.
En zoals Ralph Wessels ooit tegen mij gezegd heeft, bij een lage werkeloosheid blijven de mensen geld verdienen en zal het nooit uitdraaien op een echte recessie.
Net als de rente, deze staat gewoonweg veel te hoog, wil je als bedrijf toekomstgericht blijven investeren dan zal deze volgend jaar wel met een paar procent verlaagd dienen te worden.

Gisteren ook een berichtje van de ACM.
Wij hebben het vermoeden dat de banken in Nederland de spaarrentes nog wel eens bewust heel laag houden in vergelijking met buitenlandse banken.
Goh dacht ik nog, dat zal toch niet, hoe kom je erop.
Ze gaan er nu een gedegen onderzoek naar doen en ze verwachten dat ze de resultaten volgend jaar rond de zomer naar buiten kunnen brengen.

Verder blijft het in Nederland dikke meuk, het wordt steeds minder leuk door een combinatie van meerdere factoren.
Ik hoop dat ik bovenstaande zo mag benoemen, het is mijn eigen mening van een simpele dorpeling die volgens zeggen niet al te hoog op de maatschappelijke ladder staat.

www.youtube.com/watch?v=btPJPFnesV4
objectief
1
quote:

rene l schreef op 31 oktober 2023 10:23:

[...]

Fred moet zelf weten wat hij doet maar ik moet er niet aan denken om op zaterdagmorgen vroeg af te reizen naar Noordwijk.
De mensen zouden bovendien schrikken al ze mij zondagmorgen op tv zien en bang worden van alle uitspraken die ik zou doe, dit wil ik de argeloze kijkers niet aandoen.

Bang, nee volgens mij ben je een goedaardige oude man; die bij gebrek aan sociale kontakten, de aandacht wil trekken.
Niks mis mee, maar je kunt ook gaan sjoelen in het buurthuis.
GakGak
1
@rene
¨Verder blijft het in Nederland dikke meuk, het wordt steeds minder leuk door een combinatie van meerdere factoren.¨
.
1 van die factoren is de onverminderde aanmoediging van onze grootste fan en lezer...brave burger ´o´.
zal nooit verzaken en heeft ook niks anders te doen overduidelijk.

iets minder optimistisch deuntje danmaar:
.
www.youtube.com/watch?v=8dzRdyC0abA
JP Samosa
1
Nu.nl:
Ook over migratie liggen de partijen ver uit elkaar. NSC pleit voor een jaarlijks migratiesaldo van 50.000 mensen. Volgens Omtzigt gaat het daarbij om "een serieus richtgetal". GL-PvdA wil meer grip op migratie, maar wil niet zich niet vastklampen aan een getal. "Het noemen van een cijfer leidt alleen maar tot teleurstelling, aangezien je dat toch niet kunt waarmaken", aldus Timmermans.
……………
Het kabinet is op dit punt gevallen.
Timmerman blijft hier veel te vaag. Geen begin van een idee hoe hij denkt grip op migratie te krijgen…..
DeZwarteRidder
1
De ‘Kies Wijzer Klimaat’ van Maarten van Andel: verhelderende gids in verwarrend klimaatland Nederland.
Door Redactie
28 oktober 2023

Veel Nederlanders zijn in verwarring over de eindeloze reeks alarmerende en elkaar tegensprekende berichten over klimaat en energie. Daar wordt nu helderheid in gebracht. Wetenschapper Maarten van Andel publiceert de eerste en tot dusver enige Kies Wijzer Klimaat: praktische energiegids voor consument en kiezer. De gids helpt bij het maken van huiselijke keuzes (wel of geen warmtepomp?) maar ook in het stemhokje, bij de Kamerverkiezingen.

Maarten van Andel is chemicus en was jarenlang manager in bedrijven en ook in het hoger onderwijs. Hij publiceert al jaren boeken en artikelen, ook in Wynia’s Week. Hij ziet de gevaren van opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen, maar is kritisch over wat politici daar aan willen doen. Wat werkt wel en wat niet? Van Andel is voor een nuchtere, praktische benadering: koester de feiten en laat je niet meeslepen door hypes.

De tientallen verhelderende illustraties van René van Asselt helpen zicht te krijgen op de werkelijkheid van klimaat en energie. Hoe groot is het aandeel duurzame energie in Nederland? Al die zonneschermen, doen die er wel werkelijk toe? Helpt het kostbare regeringsbeleid eigenlijk wel?

Van Andel maakte voor dit boek niet alleen een scherpe analyse van het Nederlandse regeringsbeleid, maar ook van wat de politieke partijen voor Nederland en het klimaat in petto hebben. Want, zegt hij: alle partijen hebben goede plannen, maar ze hebben ook allemaal plannen die niet effectief zijn. Dat is waar het in deze praktische gids om gaat: is het effectief en is het zijn geld waard?

‘Energie en CO2 zijn minder ingewikkeld dan ze worden gemaakt,’ zegt Maarten van Andel. Zijn boek stelt de lezer in staat om zin en onzin te onderscheiden. Is de stekkerauto een aanwinst? Hoeveel ruimte kost de opslag van kernafval? Zijn broeikasgassen alleen maar schadelijk? Van Andel toont aan dat een praktische gids voor klimaat en energie toegankelijk en leesbaar kan zijn.

KIES WIJZER KLIMAAT. Praktische energiegids voor consument en kiezer. Van Maarten van Andel. Illustraties: René van Asselt. Uitgeverij Blauwburgwal, Amsterdam. 160 bladzijden. 17,50. Overal te koop en te bestellen, zoals ook in de winkel van Wynia’s Week.
GakGak
2
luchtschip
0
quote:

GakGak schreef op 31 oktober 2023 23:35:

www.telegraaf.nl/nieuws/1023696083/ti...
.
We kunnen de aanspraken van Frans op de MP positie inmiddels ook wel als overleden beschouwen, kansloos.
Omdat de Telegraaf vindt dat je de huidige stormen en zware regenbuien niet mag linken aan de klimaatverandering ????

Het is al decennia lang voorspeld dat de opwarming gepaard gaat met onstuimig weer -- waterschappen bereiden zich voor met extra waterbekkens om overlast van zware regenbuien op te vangen buiten stedelijk en in stedelijk gebied, om wateroverlast in stedelijk gebied te voorkomen

Maar de Telegraaf heeft zich geschaard achter de klimaatontkenners namens de fossiele industrie
En iedereen die wijst op de huidige overlast van deze opwarming van de aarde wordt gedemoniseerd

En zeker het angstbeeld van rechts, een succesvolle linkse politieke kanshebber, wordt weggezet als vijandsbeeld en schaamteloos aangevallen zonder verdere onderbouwing

De Telegraaf zal hooguit wat invloed hebben op haar conservatieve woke achterban ( immers de krant van wakker ( woke ) Nederland ), maar de kiezer zal zelf wel uitmaken waarop hij/zij kiest
objectief
1
Klopt, De Telegraaf staat voor gierig Nederland, waarin de gezondheid van de mens niet van belang is.
GakGak
2
Nee lekker, een MP die ons elke keer bij noodweer (of uit noodweer) in ons eigen land OF daarbuiten met
de neus op de morbide feiten drukt dat slachtoffers van extreem weer dus slachtoffers van de
klimaatontwikkeling zijn, per definitie.

Ik gun jullie die onzin graag maar is aan mij niet besteed.
Charlemagne
7
Een succesvolle linkse kanshebber? Wie zou dat moeten zijn, ik zie hem niet, als hiermede de oude corpulente Limburgse salon socialist Timmermans bedoeld wordt met die slecht zittende pakken, die de hele dag bezig is met achterhoedegevechten om zijn achterhaalde standpunten te verdedigen, dan begrijp ik het.... maar met een wereldbevolking richting 10 miljard (NL richting 20 miljoen) met 30 ipv 10 dingetjes in de stopcontacten en allemaal een elektrische auto en... en en en en en.... zal hij met zn windmolens (miljoenen dode vogels, miljarden dode insecten en dit laatste per dag!!) en zn zonnepanelen en nu al achterhaalde waterstof (van energie energie maken tegen onbetaalbare prijzen) niet ver komen... en NL al helemaal niet, ons land doet er domweg niet toe, de wereld moet dit oplossen niet NL, die kan zijn geld heel wat beter besteden....niettemin succes, ik denk niet dat hij premier gaat worden, maar de democratie mag beslissen.. Dat wordt dan alleen nog trappen lopen (want in de lift zit je voortdurend uren vast want stroomuitval in de komende jaren) want dat is wat ons te wachten staat met deze seigneur... terwijl de wereld DE WERELD zich suf bouwt aan kerncentrales met honderden en wij straks in 2050 in onze groene oase zitten te verpieteren...bij ons takkenvuurtje (als dat ook niet verboden is) met een pastinaak en een aardappel..... zonder auto want die is tegen die tijd ook verboden bezit ( vallen miljoenen slachtoffers per jaar mee in tegenstelling tot de 0 slachtoffers van kerncentrales, dat hebben ze van de vorige slechts 2 rampen inmiddels geleerd)........... succes, op naar 22 november.....! Vote!
objectief
1
quote:

Charlemagne schreef op 1 november 2023 08:34:

Een succesvolle linkse kanshebber? Wie zou dat moeten zijn, ik zie hem niet, als hiermede de oude corpulente Limburgse salon socialist Timmermans bedoeld wordt met die slecht zittende pakken, die de hele dag bezig is met achterhoedegevechten om zijn achterhaalde standpunten te verdedigen, dan begrijp ik het..
Kun je een plaatje van jezelf plaatsen, dan kunnen we je ook bekritiseren!
""oude timmermans"'. ben je de weg kwijt, Biden is 80; kortom: het is nog een jongeling daarmee vergeleken.
Zijn standpunten staan voor een goede toekomst van de Nederlandse burgers..het is een voorrecht, dat hij op nationaal gebeid politiek wil bedrijven. Waar er maar meer van zulke toppers!.
JP Samosa
1
Voorlopig trek ik mijn zwevende stem richting Omtzigt weer in.
Het lijkt wel dat Pieter goede maatjes begint te worden met Frans…..

Arib: is men een half jaar bezig met onderzoek naar anonieme klachten en wat komt daar uit: stemverheffingen ,
Een zwaar misdrijf in deze tijden…..
stemverheffing van Arib……..ik kan me daar weinig bij voorstellen. Zou dat nog wel te verstaan zijn
Of zou het in het Marrokaans zijn gebeurd?
objectief
0
quote:

JP Samosa schreef op 1 november 2023 09:22:

Voorlopig trek ik mijn zwevende stem richting Omtzigt weer in.
Omtzigt noemt zijn partij niet voor niks SNC; hij had het ook het nieuw CDA kunnen noemen.
6.539 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 ... 323 324 325 326 327 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,23  -2,60  -0,30%  11:48
 Germany40^ 17.926,30 -0,03%
 BEL 20 3.873,15 -0,26%
 Europe50^ 4.896,51 -0,50%
 US30^ 38.046,45 +0,01%
 Nasd100^ 17.475,39 -0,54%
 US500^ 5.050,15 -0,27%
 Japan225^ 38.167,59 -0,39%
 Gold spot 2.301,28 +0,68%
 EUR/USD 1,0700 -0,10%
 WTI 79,56 -2,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

ForFarmers +7,85%
AMG Critical ... +5,97%
ING +5,06%
VIVORYON THER... +4,17%
EBUSCO HOLDING +3,83%

Dalers

BAM -11,37%
BESI -2,99%
ADYEN NV -2,87%
TKH -2,47%
ASMI -2,02%