BioPharma « Terug naar discussie overzicht

Genmab, de Deense parel

3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 » | Laatste
catch22
0
Wat voor drama door mij niet begrepen voltrekt zich de laatste dagen in de koers van Genmab?
Is er slecht nieuws toe te rekenen aan genmab. Is het de sector. Twijfel aan hun nieuwe producten etc?
sheriff Grover
1
Catch22 , ik denk alles bij elkaar .. dara sales die tegenvallen , dientengevolge downgrades bij banken/analisten , nog steeds geen duidelijkheid in arbitrage , Genmab dat maar blijft uitbreiden (ik geloof nu 2100 man in dienst paar jaar geleden nog 600) , longkanker data die negatief worden uitgelegd , Biotech wat niet heel goed ligt op het moment (al zou ik tekenen voor de -10% YTD van de NBI), rente in de VS die maar stijgt en stijgt , wie weet ook nog een groot aandeel houder die aan het afbouwen is en ga zo maar door .

Maar we hebben dit eerder gezien : in februari '21 klapten we ook terug naar +/- DKR1900 en stonden we in augustus weer ruim boven de 3000 laten we ons daar maar aan vast houden ..... Maar wat wordt je er doodmoe van ... iedere keer denk je het zal wel een keer stabieler gaan worden maar nee hoor het is en blijft een speelbal onze deense parel .......
gr SG

p.s En om heeeeeel positief (en nog heeeeel veel speculatiever !) te zijn wellicht is dit een prelude tot een bod .... het zou niet de eerste keer zijn dat ze een koers laten zakken om vervolgens een bod te doen .
catch22
0
Dank voor je analyse, heeft alle elementen voor verdere negatieve spanning en euforie.
Goed verhaal, je bent net als ik, er sterk bij betrokken.
Ben aandeelhouder sinds 2005
sheriff Grover
0
2005 ?! dan ben ik nog een broekie met mijn 2007 ;o) , lees trouwens net dat we in 2022 ook van 1900 naar ruim 3200 zijn gegaan in 5 maanden tijd .. Ik weet het is mager maar je pakt alle hoop en strohalmen aan in deze tijden ;o)
Irenesebregts
0
dankuwel Sheriff voor deze info. Wat moesten we zonder u op dit forum!
Heel blij met uw uitleg. Is dit dan het moment om aandelen bij te kopen?
Irenesebregts
2
volgende stukje net gevonden op een Deense site en even via translatie vertaald:

Genmab en Johnson & Johnson stellen teleur met gegevens over longkankermedicijn
Analist Peter Welford van de investeringsbank Jefferies ziet echter een mogelijkheid dat de "gemengde" resultaten een "competitieve" bedreiging kunnen vormen voor Astrazeneca's medicijn Tagrisso. (Actueel)

Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / Pr
Foto: Tuala Hjarnø / Genmab / Pr
(Bijgewerkt om 14:04 met aanvullende opmerkingen en informatie.)

Genmab heeft woensdag een lastige dag op de aandelenmarkt nadat delen van de data uit een fase 3-studie met Mariposa tegen longkanker teleurstellende resultaten lieten zien.

Hoewel de resultaten op zichzelf positief zijn, zijn ze "niet zo goed als gehoopt" en niet "sterk genoeg" om de bestaande standaard op de markt in te halen, zo oordeelt beurs Cowen.

Bij de Amerikaanse zakenbank Jefferies ziet analist Peter Welford een mogelijkheid dat de "gemengde" resultaten een "competitieve" bedreiging kunnen vormen voor Astrazeneca's medicijn Tagrisso.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met partner Johnson & Johnson.

Mariposa is een combinatie van Genmab's longkankermedicijn Rybrevant en lazertinib, ontwikkeld door Johnson & Johnson.

In het onderzoek werd Mariposa vergeleken met Astrazeneca's medicijn Tagrisso, dat volgens Bloomberg News als de standaard wordt beschouwd bij de behandeling van longkanker.

De resultaten zullen worden gepubliceerd in het kader van de conferentie van de European Society for Medical Oncology, die dit weekend begint.

Hoewel de resultaten met Mariposa de marktpositie van Tagrisso nauwelijks zullen beïnvloeden, is Rybrevant – dat wil zeggen de agent van Genmab – “zeer aantrekkelijk” als mogelijke tweedelijnsbehandeling, schrijft analist Asthika Goonewardene van Truist Securities in een notitie volgens Bloomberg News.

Primair einddoel bereikt

De resultaten van de fase 3-studie met Mariposa werden op 28 september vrijgegeven en verschenen in de financiële resultaten over het derde kwartaal van Johnson & Johnson die dinsdag werden vrijgegeven.

In het persbericht stelt het Amerikaanse farmaceutische bedrijf dat de combinatie van Rybrevant en lazertinib een statistisch significante en klinisch significante verbetering liet zien bij patiënten met kanker zonder de ziekte te verergeren vergeleken met de werkzame stof osimertinib in Tagrisso van Astrazeneca.

Het onderzoek voldeed daarmee aan zijn primaire einddoel.

Volgens de media Fierce Pharma liet het onderzoek met Mariposa een progressievrije overleving bij de patiënten zien gedurende 23,7 maanden vergeleken met 16,6 maanden met Tagrisso zonder andere aanvullende vormen van behandeling.

Als Tagrisso gecombineerd werd met chemotherapie was er daarentegen sprake van een progressievrije overleving van 25,5 maanden, zo bleek uit Astrazeneca's onderzoek Flaura2 eerder.

"Zijn de 23,7 maanden voldoende als in Flaura2 met Tagrisso plus chemotherapie 25,5 maanden zijn bereikt? Idealiter zou dat voorbij moeten zijn”, zegt Søren Løntoft Hansen, senior analist bij Sydbank, over de resultaten met Mariposa.

‘Je vergelijkt verschillende regimes. Johnson & Johnson zal proberen Rybrevant in een chemovrije eerstelijnsbehandeling aan te bieden in plaats van Tagrisso plus chemo”, vervolgt hij.

De vraag is dus of Johnson & Johnson, ondanks een lagere progressievrije overleving met Mariposa, de artsen ervan kan overtuigen dat het een goed idee is om met een chemotherapievrije eerstelijnsbehandeling met bijvoorbeeld Rybrevant te beginnen, zegt de senior analist. Marktdraad.

Mogelijke overdreven reactie

Volgens Søren Løntoft Hansen heeft Tagrisso van Astrazeneca een omzet van 5 miljard DKK. dollar per jaar. Ter vergelijking: de piekverkopen van Rybrevant bij Sydbank worden niet op dat niveau geschat.

"In mijn model kom ik nog lang niet in de buurt van 5 miljard. dollar in de bestseller van Rybrevant.”

Daarom kan de reactie van de markt op de gegevens ook overdreven lijken.

"Als ik naar mijn waardering van Rybrevant kijk in relatie tot piekverkopen en vergelijk met de prijsreactie, waarvan een deel moet voortkomen uit de aankondiging, lijkt dat naar mijn mening een overdreven reactie", oordeelt de senior analist.

Genmab daalt woensdag met 7,4 procent. tot DKK 2107. Het aandeel wordt verder gedrukt door het feit dat het Franse BNP Paribas de dekking van het bedrijf heeft geïnitieerd met de negatieve aanbeveling "underperform" en een koersdoel van DKK 2000.
sheriff Grover
0
Hoi Irenesebregts ... nou nou dat is echt teveel eer hoor ... Bijkopen tsja het lijkt aantrekkelijk en ik heb er wel aan zitten denken vanmorgen maar ik heb toch maar besloten even te wachten op het arbitrage verhaal , ik ben bang als dat negatief uitvalt we nog zo maar eens een 5-10% kunnen zakken . Achteraf weten we of vandaag het koopmoment was ;o) gr SG
catch22
0
Wie durft in deze parel nog extra te investeren? OF IS het afgelopen met de koersmstige toekomst.
De belangstelling voor dit forum wijst daarop.
Irenesebregts
1
Genmab is down to Attractive Levels

Genmab's stock is down 15% since late 2022 highs but the company and its partners continue to execute well.
The approval and launch of Epkinly for the treatment of DLBCL is a significant milestone for Genmab and Epkinly has the potential to become one of the company's largest products.
Genmab's dependence on Darzalex will decrease considerably in the following years due to the recent and expected new launches and continued pipeline expansion.

Als het goed is dus, kunnen we bijkopen. (Maar ik heb op het moment helaas niets over :-) )
Genmaf
0
KVE83
0
Weten jullie waarom Genmab zo daalt ? en komen er nog uitslagen voor einde jaar aan ??
Biotech1982
0
Het lijkt wel uit de gratie te zijn geraakt. Zie mijn vorige posts; Ik denk dat men nu ook zit te wachten op een grote doorbraak van een medicijn waarbij Genmab minimaal 50% van de opbrengst kan verwachten. Dara is prachtig maar dat houdt een keer op een de winst hiervan zal meer en meer naar het almaar groeiende personeelsbestand / R&D kosten van Genmab gaan.
Annabeer
0
En vandaag dan hopelijk de weg omhoog weer gevonden. Heb al jaren Genmab en stap regelmatig uit en weer in. Volg ook al jaren dit forum en het doet me goed al jaren dezelfde namen nog voorbij te zien komen :-). Eind oktober weer een plukje gekocht, mede door de overwegingen & meldingen van Sheriff en Irenesebregts en de koers onder de 2.000. Dus belangstelling voor dit forum is er zeker, maar denk dat veel mensen zich niet melden.
Biotech1982
0
Mooi om te horen Annabeer, ik zit er ook nog long in maar gezien het hoge percentage Genmab in mijn portefeuille probeer ik rustig te blijven zitten. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik niet had verwacht dat we nog weer onder de 2000DKK zouden zakken.. Never a dull moment indeed.
Highlands
0
Ik volg nog steeds en heb ook nog steeds niets verkocht, zou niet weten waarom De basics zijn hetzelfde.
Achteraf natuurlijk leuk verkocht te hebben op 3100 en weer gekocht op 1900 maar ja.
Pokerface
0
PB 9-12-2023:
New Pivotal Data for Bispecific Antibody Epcoritamab (DuoBody® CD3xCD20) Demonstrates High Overall and Complete Responses in Patients with Hard-To-Treat Relapsed/Refractory Follicular Lymphoma (FL)
Media Release

COPENHAGEN, Denmark; December 9, 2023

Data from the pivotal phase 1/2 EPCORE™ NHL-1 study showed 82 percent overall response rate (ORR), 63 percent complete response (CR) and 67 percent minimal residual disease (MRD) negativity in patients with relapsed/refractory (R/R) follicular lymphoma (FL) treated with subcutaneous epcoritamab
Results presented at the 65th American Society of Hematology (ASH) Annual Meeting and Exposition include data from an optimized step-up dosing schedule for FL patients showing meaningful reduction in risk and severity of cytokine release syndrome (CRS)
Follicular lymphoma is the second most common form of non-Hodgkin’s lymphoma, is considered incurable and can be difficult to treat in the R/R setting

Genmab A/S (Nasdaq: GMAB) and AbbVie (NYSE: ABBV) today announced new data from the ongoing phase 1/2 EPCORE™ NHL-1 clinical trial investigating epcoritamab (DuoBody® CD3xCD20), a T-cell engaging bispecific antibody administered subcutaneously, demonstrated an overall response rate (ORR) of 82 percent, a complete response (CR) rate of 63 percent and minimal residual disease (MRD) negativity rate of 67 percent in patients with relapsed/refractory (R/R) follicular lymphoma (FL). The presentation included data from an optimized step-up dosing schedule for FL patients showing a reduction in risk and severity of Grade 2+ cytokine release syndrome (CRS), a common side effect of T-cell engaging cancer treatments. These results were presented today at the 2023 65th Annual Meeting and Exposition of the American Society of Hematology (ASH), being held in San Diego, California, December 9-12, 2023 (Abstract #1655).

“Despite treatment advances for patients with follicular lymphoma whose disease has unfortunately progressed, treating relapsed or refractory follicular lymphoma remains highly challenging, particularly in the third-line plus setting,” said Catherine Thieblemont, M.D., Ph.D., head of the hemato-oncology department, Paris University, Hôpital Saint-Louis Assistance-Publique-Hopitaux de Paris (APHP) in Paris. “The patients in this trial represent a historically difficult-to-treat patient population. The data presented today are especially notable because they demonstrated high overall and complete response rates for this investigational follicular lymphoma therapy and a preview for its potential as an alternative treatment option.”

Overall results from the pivotal cohort of 128 adult patients showed that:

At a median follow-up of 17.4 months, the study’s primary endpoint ORR was 82 percent, which exceeded the protocol defined threshold for efficacy, with a CR rate of 63 percent, and 67 percent MRD negativity.
The median time to response was 1.4 months and median time to CR was 1.5 months.
Median progression-free survival (PFS) for patients who achieved a CR was not reached nor was the median duration of response, duration of CR, MRD negativity and overall survival.
An estimated 85 percent and 74 percent of patients who experienced a CR remained in response at 12 and 18 months, respectively.
Among prespecified subgroups, ORR and CR rates were generally consistent with the overall patient population. Notably, high-risk patients who were refractory to both anti-CD20 therapy and an alkylating agent achieved a 76 percent ORR and 56 percent CR; patients who were refractory to last prior treatment achieved a 74 percent ORR and 51 percent CR rate; and patients whose disease progressed within two years of first-line immunochemotherapy (POD24) achieved an 80 percent ORR and 61 percent CR.

Safety findings were consistent with previous epcoritamab trials, and epcoritamab was generally well tolerated. Following an optimized step-up dose regimen for FL patients (n=50) to reduce the risk and severity of CRS, 40 percent of patients experienced Grade 1 CRS and 8 percent experienced Grade 2 (no Grade 3 or higher CRS were reported) and no Immune Effector Cell-Associated Neurotoxicity Syndrome (ICANS) was reported. This data may support outpatient administration. Additional common treatment-emergent adverse events (TEAEs) from the pivotal cohort (>20 percent) were injection-site reaction (57 percent), COVID-19 (40 percent), fatigue (30 percent), neutropenia (29 percent), diarrhea (27 percent) and pyrexia (25 percent). TEAEs leading to treatment discontinuation occurred in 19 percent of patients, and Grade 5 TEAEs occurred in 13 patients (10 percent).

“Follicular lymphoma patients who have experienced a relapse following heavy pre-treatment, or whose disease is not responding to available therapies, are considered high risk and are in need of alternative therapeutic options,” said Jan van de Winkel, Ph.D., Chief Executive Officer of Genmab. “The data presented at ASH reinforce what we have seen from our epcoritamab research and believe that this investigational bispecific antibody could potentially represent an important treatment option for patients living with relapsed or refractory follicular lymphoma. Along with our partner AbbVie, we look forward to progressing epcoritamab in clinical trials and discussing the results with regulatory authorities and remain committed to developing epcoritamab as a potential future core therapy for B-cell malignancies.”

About the Phase 1/2 EPCORE™ NHL-1 Trial
EPCORE™ NHL-1 an open-label, multi-center safety and preliminary efficacy trial of epcoritamab that consists of three parts: a phase 1 first-in-human, dose escalation part; a phase 2a expansion part; and a phase 2a dose optimization part. The trial was designed to evaluate subcutaneous epcoritamab in patients with relapsed, progressive or refractory CD20+ mature B-cell non-Hodgkin’s lymphoma (B-NHL), including FL. In the phase 2a expansion part, additional patients were enrolled to further explore the safety and efficacy of epcoritamab in three cohorts of patients with different types of relapsed/refractory B-NHLs who have limited therapeutic options. The dose optimization part evaluates the potential for alternative step-up dosing regimens to help further minimize Grade 2 cytokine release syndrome (CRS) and mitigate Grade =3 CRS. The primary endpoint of the expansion part was ORR as assessed by an IRC. Secondary efficacy endpoints included DOR, complete response rate, duration of complete response, progression-free survival, and time to response as determined by the Lugano criteria. Overall survival, time to next therapy, and rate of minimal residual disease negativity were also evaluated as secondary efficacy endpoints.

About Follicular Lymphoma (FL)
FL is typically an indolent (or slow growing) form of non-Hodgkin’s lymphoma (NHL) that arises from B-lymphocytes.i FL is the second most common form of NHL overall, accounting for 20-30 percent of all NHL cases, and represents 10-20 percent of all lymphomas in the western world.i,ii,iii Although FL is an indolent lymphoma, it is considered incurable with conventional therapyiv,v and patients who achieve remission also often experience relapse.vi
Pokerface
0
Dit PB is voor mij te technisch om goed te kunnen beoordelen. Is dit nu een positief bericht of niet?
DeZwarteRidder
0
quote:

Pokerface schreef op 12 december 2023 12:25:

Dit PB is voor mij te technisch om goed te kunnen beoordelen. Is dit nu een positief bericht of niet?
Volgens de koers is het negatief.
Irenesebregts
0
Kan iemand uitleggen waarom de koers daalt? Ik las het bericht als positief, maar blijkbaar is dit beslist niet het geval?
@Sheriff Grover, uiteraard als u tijd heeft, zou u deze koers dan eens willen en kunnen verklaren?
Of iemand anders??
3.464 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 166 167 168 169 170 171 172 173 174 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%