Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

TRUMP

gnocchi.
0

De Georgia pleidooi deal van Jenna Ellis kan haar misschien niet redden van een royement.

Alex Henderson, AlterNet
19 december 2023 2:48PM ET
Hardop delen

Link Engels.
www.rawstory.com/jenna-ellis-disbarme...

Net als medegedaagden Kenneth Chesebro en Sidney Powell ontloopt advocaat Jenna Ellis de staatsgevangenis door in te stemmen met een pleidooi in de RICO/verkiezingsbemoeienis zaak van Fulton County, Georgia District Attorney Fani Willis tegen voormalig president Donald Trump.

Maar voor deze advocaten kunnen er ook niet-strafrechtelijke gevolgen zijn als ze toegeven dat ze hebben gelogen toen ze de valse bewering van Trump promootten dat de presidentsverkiezingen van 2020 van hem waren gestolen.

Powell, bijvoorbeeld, vecht tegen een rechtszaak wegens laster van Dominion Voting Systems. En Ellis is, volgens Law & Crime verslaggever Marisa Sarnoff, een kandidaat voor mogelijke royering.

In een brief die op 15 december naar het Hooggerechtshof van Colorado is gestuurd, stellen leden van het States United Democracy Center en Lawyers Defending American Democracy dat Ellis geen rechten meer mag uitoefenen.

De critici van Ellis schreven: "Wij, samen met de andere ondertekenaars hieronder, schrijven om er bij het Office of Attorney Regulation Counsel (OARC) op aan te dringen om onmiddellijk een formele disciplinaire procedure te starten tegen Jenna Ellis om haar van de balie te halen in het licht van haar recente schuldbekentenis aan een misdrijf in Georgia en om een tussentijdse schorsingsprocedure te starten onder (de wet van Colorado)."

In de brief staat ook over Ellis: "Het misdrijf waaraan ze schuldig heeft gepleit - een misdrijf waarbij ze valse verklaringen heeft afgelegd in de context van haar vertegenwoordiging van voormalig president Trump - heeft zonder twijfel een negatieve invloed op haar geschiktheid om de advocatuur te beoefenen."

Als onderdeel van haar pleidooi overeenkomst met het kantoor van Willis, zal Ellis vijf jaar voorwaardelijk doorbrengen en $5000 betalen.

Sarnoff meldt: "In de brief staat dat Ellis eerder werd gecensureerd in verband met haar beweringen op Twitter - nu X - en in de media dat de presidentsverkiezingen van 2020 gestolen waren en dat de overwinning van president Joe Biden niet legitiem was. In maart erkende ze formeel dat ze in november en december 2020 'in het openbaar een verkeerde voorstelling van zaken gaf in haar hoedanigheid als adviseur voor de herverkiezingscampagne van de toenmalige president en als persoonlijk adviseur van de toenmalige president, terwijl ze ook reclame maakte voor haar status als advocaat', volgens een uitspraak van een rechter uit Colorado destijds."
gnocchi.
0

Gelinkt worden aan Trump heeft zijn advocaten nu $150M gekost: rapport
Travis Gettys
19 december 2023 2:08PM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/trump-attorneys-2666...

De advocaten van Donald Trump hebben nu boetes of straffen gekregen van meer dan $150 miljoen voor hun deelname aan pogingen om de voormalige president te helpen zijn verkiezingsverlies ongedaan te maken, en velen van hen zijn nog steeds niet in staat om de ruïneuze juridische kosten te betalen.

Rudy Giuliani werd vorige week veroordeeld tot het betalen van meer dan 148 miljoen dollar schadevergoeding voor het belasteren van twee verkiezingsmedewerkers in Georgia, en hij was eerder veroordeeld tot het betalen van meer dan 133.000 dollar aan juridische kosten in de zaak, en andere advocaten voor de ex-president hebben hun eigen problemen, meldt Forbes.

Advocaten Sidney Powell, Kenneth Chesebro en Jenna Ellis pleitten elk schuldig in de Fulton County, Georgia, afpersingszaak voor hun rol in de 2020 verkiezingsopzet en Powell kreeg een boete van $6.000 plus $2.700 aan restitutie, terwijl Chesebro en Eliis elk $5.000 aan restitutie moesten betalen.

Trump, Giuliani en advocaten John Eastman, Jeffrey Clark, Ray Smith en Robert Cheeley zijn ook aangeklaagd in die zaak en de meesten van hen werden vrijgelaten met een borg van $100.000, maar Giuliani moest $150.000 betalen terwijl Smith en Cheeley slechts $50.000 moesten betalen.

Powell moet ook $152.450 aan sancties betalen in Michigan, waar een federale rechter haar bestrafte voor "een historisch en diepgaand misbruik van de rechtsgang" door een rechtszaak aan te spannen waarin verkiezingsfraude werd beweerd.

Het is niet duidelijk hoeveel deze pro-Trump advocaten hebben moeten betalen voor hun eigen juridische kosten, maar Ellis heeft 218.175 dollar ingezameld in een online, maar de webpagina daarvoor geeft aan dat dat nauwelijks genoeg is om die kosten te dekken, en Eastman en Clark hebben respectievelijk 594.185 en 64.277 dollar ingezameld, in de richting van hun respectievelijke doelen van 750.000 en 500.000 dollar.

Giuliani werd door zijn voormalige Robert Costello aangeklaagd voor $1,4 miljoen aan onbetaalde juridische kosten in 2020-gerelateerde zaken en hij is een politiek actiecomité begonnen en heeft de hulp van Trump ingeroepen om zijn juridische kosten te betalen.
gnocchi.
0

GOPer wiens verdediging van Trump live op CNN brutaal op feiten werd gecontroleerd, wordt opnieuw bekritiseerd
Kathleen Culliton
19 december 2023 1:01PM ET

Link Engels.
www.rawstory.com/malliotakis-poisonin...

Een GOP-er die een brute controle kreeg op live nationale televisie toen ze de veel bekritiseerde "vergiftiging van het bloed" retoriek van Donald Trump probeerde te verdedigen, is opnieuw neergeslagen.

Uren nadat Rep. Nicole Malliotakis (R-NY) een verbale klap kreeg van CNN presentatrice Abby Phillip toen ze Trump's opmerking - die verwees naar immigranten en lijkt op een citaat uit Adolf Hitler's "Mein Kampf" - probeerde te wijten aan Democratisch beleid, trok MSNBC haar handschoenen aan en sprong in de ring.

"Stel je voor dat je een gekozen lid van het Congres bent en denkt: 'Misschien kan ik kiezers overtuigen om te geloven dat Trump bedoelde dat 'Democratisch beleid' ons land 'overspoelt'", schreef Steve Benen, een producer van "The Rachel Maddow Show".

"Let op, Trump zei 'deze mensen', ondanks het feit dat Malliotakis zei dat Trump heeft verwezen naar 'Democratisch beleid'," schreef hij.

"Hij heeft echter nooit gezegd dat immigranten vergiftigend zijn," zei Malliotakis maandag laat op CNN. "Hij zei niet de woorden immigranten, ik denk dat hij het had over Democratisch beleid.

Toen schoot Phillip terug: "Hij had het over mensen."

In zijn blogpost ondersteunt Benen Phillip met een vriendelijke herinnering aan Malliotakis en zijn lezers: "Laten we ook niet vergeten dat Trump zaterdagavond zijn social media platform gebruikte om te stellen: 'ILLEGALE IMMIGRATIE IS HET BLOED VAN ONZE NATIE VERGIFTIGD.'"

De MSNBC-producer beschimpte Malliotakis vervolgens voor het proberen te "vergassen van een nationaal televisiepubliek" en het vergoelijken van Trumps retoriek die al maanden vergelijkingen met Hitler oproept.

"Als ik een lid van het Congres was en de waarschijnlijke presidentskandidaat van mijn partij begon Hitler-achtige retoriek te gebruiken over immigranten, zou ik ook moeite hebben om een verdediging te bedenken," schrijft Benen.

Maar, concludeert hij, "Als het beste waar GOP-functionarissen mee kunnen komen is, 'Ik denk dat hij het had over het Democratische beleid', dan moet de partij gewoon toegeven dat ze helemaal geen verdediging heeft."

Bekijk de video hieronder.

www.youtube.com/watch?v=Dvac95GlWMs
Mdv
0
Trump in 2024 niet op het stembiljet in Colorado

Aangepast: 25 min geleden27 min geledenin BUITENLAND

DENVER - Het Hooggerechtshof van Colorado heeft voormalig president Donald Trump gediskwalificeerd voor het houden van een publieke functie.

© ANP

Donald Trump

Daarom zal, indien er niets veranderd, zijn naam niet op het stembiljet staan in de staat Colorado voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

© SUPREME COURT OF COLORADO

www.telegraaf.nl/nieuws/292959825/tru...
Lepre Chaun
0
Als de zaak voor het federale Hooggerechtshof komt moet blijken of Trump inderdaad wordt geweerd in Colorado.
In dat Hooggerechtshof zijn de conservatieve rechters in de meerderheid.
Het Hooggerechtshof in Colorado heeft de uitvoering van zijn vonnis uitgesteld tot op zijn vroegst 4 januari, zodat er genoeg tijd is voor een beroep.
Lepre Chaun
0
De uitdagers die Donald J. Trump probeerden te diskwalificeren, hadden de overhand op elke juridische kwestie, maar de zaak gaat vrijwel zeker naar het Hooggerechtshof, waar ze dat opnieuw zouden moeten doen.

De kiezers in Colorado, die probeerden Donald J. Trump te diskwalificeren voor de Republikeinse voorverkiezingen van 2024, voerden dinsdagavond acht verschillende juridische kwesties aan de orde. Maar om hem uiteindelijk van de stemming af te houden, zullen ze dat vrijwel zeker opnieuw moeten doen – bij het Amerikaanse Hooggerechtshof.

Maar de rechtbank gaf de heer Trump een voorlopige ontsnappingsroute.
Het heeft zijn uitspraak opgeschort tot en met 4 januari, en als hij om herziening vraagt ??bij het Amerikaanse Hooggerechtshof, zoals hij zei, zei de staatsrechtbank dat zijn naam op de eerste stemming zou blijven staan.

www.nytimes.com/2023/12/19/us/colorad...
gnocchi.
2
quote:

Mdv schreef op 20 december 2023 00:58:

Trump in 2024 niet op het stembiljet in Colorado

Aangepast: 25 min geleden27 min geledenin BUITENLAND

DENVER - Het Hooggerechtshof van Colorado heeft voormalig president Donald Trump gediskwalificeerd voor het houden van een publieke functie.

© ANP

Donald Trump

Daarom zal, indien er niets veranderd, zijn naam niet op het stembiljet staan in de staat Colorado voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024.

© SUPREME COURT OF COLORADO

www.telegraaf.nl/nieuws/292959825/tru...
Geweldig nieuws , het hek gaat van de dam. Er gaan er meer komen.
robrdam
0
quote:

Krentenmenten schreef op 20 december 2023 08:16:

Domme uitspraak. Buitengewoon zielige vertoning!
Dank voor deze zeer goed onderbouwde juridische beschouwing waarom u een ander oordeel heeft.

Ze zullen in Colorado onder de indruk zijn!
gnocchi.
0


Je optreden zit erop': Juridisch expert vertelt Mary Trump hoe nieuwe uitspraak GOPers in 'hot seat' zet
David McAfee
20 december 2023 12:10AM ET.

Link Engels.
www.rawstory.com/mary-trump-2666684487/

Donald Trump werd dinsdag op de vingers getikt door zijn nichtje en een advocaat in verband met het laatste juridische verlies van de voormalige president in Colorado.

Mary Trump, die nooit aarzelt om kritisch te zijn over haar oom en zijn vermeende manier om zijn rijkdom te vergaren, benadrukte onlangs problemen in de "zwendel met juridische fondsen" van haar oom.

Op dinsdag publiceerde ze een interview op Substack met Joe Gallina, een advocaat van Call to Activism, waarin Mary Trump zegt dat ze "fantastisch nieuws vandaag van het Hooggerechtshof van Colorado" viert.

Mary Trump vroeg Gallina naar de uitspraak en de advocaat zei: "Prachtige dag voor de rechtsstaat, voor de democratie en de grondwet".

"We hebben echt veel te vieren," schreef de advocaat. "Uiteraard is er morgen weer een dag dat je voor het Hooggerechtshof terecht kunt komen, maar vandaag voel ik me als iemand die al vanaf het moment dat hij het aankondigde van de daken schreeuwt hoe verschrikkelijk Donald Trump is, een beetje gerechtvaardigd dat het Hooggerechtshof van Colorado zegt dat hij een opstandeling was en aanzette tot een opstand. Om die reden voel ik me erg gerechtvaardigd."

Gallina voegde eraan toe dat, als je de beslissing doorneemt, "het echt verbazingwekkend is."

"En ik wil één zin voorlezen waarin de rechtbank zegt, en ik citeer: we concluderen dat het voorgaande bewijs heeft vastgesteld dat president Trump betrokken was bij oproer. Ik ga dat nog een keer voorlezen. We concluderen dat het voorgaande bewijs heeft vastgesteld dat president Trump in opstand is gekomen," schreef de advocaat. "Dus ik ga rechtstreeks met Donald praten. Ik ga zeggen, Donald, je optreden is voorbij. Je bent een opstandeling. Volgens het Hooggerechtshof van Colorado ben je in opstand gekomen, de vraag is beantwoord. Iedereen die dit leest moet weten dat je een opstandeling bent. Je verdient het om in 2024 te verliezen en ik hoop dat je in elke staat van de unie van het stembiljet wordt geveegd omdat je het verdient."

Hij voegde er verder aan toe dat de beslissing constitutionele conservatieven in een lastig parket brengt in hun strijd tegen hypocrisie.

"Ik denk dat deze beslissing vanavond een mijlpaal was; het was een historische beslissing. Het is een enorme, enorme overwinning voor de grondwet en een duidelijke lezing van de grondwet, waar we het ongetwijfeld nog over zullen hebben. De constitutionalisten die conservatief neigen te zijn, hebben vanavond een nachtmerrie omdat deze uitspraak feitelijk correct is en als je hem leest, is hij logisch. En dus gaan ze nu op de hete stoel zitten om het goed te keuren. Ik wil echter wel zeggen dat deze beslissing de beste was die had kunnen komen, en het was ook de meest voor de hand liggende. Dus we zullen zien hoe het afloopt."
Krentenmenten
0
quote:

robrdam schreef op 20 december 2023 08:50:

[...]

Dank voor deze zeer goed onderbouwde juridische beschouwing waarom u een ander oordeel heeft.

Ze zullen in Colorado onder de indruk zijn!
Als alle rechters benoemd zijn door democraten, dan is de uitspraak best wel discutabel. Zo’n uitspraak is voor de democratische rechtsstaat slecht, wat je ook van Trump vindt!
gnocchi.
0
Trump beweert ten onrechte dat een N.Y. Post-verslaggever die in de rechtbank zit de zoon van rechter Engoron is: rapport
M.L. Nestel
19 december 2023 9:22PM ET.

Link Engels.
Trump beweert ten onrechte dat een N.Y. Post-verslaggever die in de rechtbank zit de zoon van rechter Engoron is: rapport
M.L. Nestel
19 december 2023 9:22PM ET.

Trump heeft de zoon van Arthur Engoron, rechter bij het Hooggerechtshof in Manhattan, valselijk beschuldigd van wroeten vanaf de tribune. Maar de "goed verzorgde" man op de foto die de 45e president herhaaldelijk op Truth Social heeft geplaatst en die onder de dikke rode pijl staat, is eigenlijk een verslaggever van de New York Post.

Ben Kochman schreef een persoonlijk verslag om de feiten recht te zetten in een verhaal met de titel: "Ik ben het, Don!".

"The Post kan nu bevestigen dat het afgebeelde, goed verzorgde doelwit geen familie is van Arthur Engoron, rechter bij het Hooggerechtshof van Manhattan," schreef hij. "Ik kan het weten - ik ben de man op de foto."

Voormalig president Donald Trump en zijn volwassen zonen Eric Trump en Donald Trump Jr. samen met andere leidinggevenden van de Trump Organization staan terecht in Lower Manhattan in een civiele rechtszaak van $250 miljoen die is aangespannen door de procureur-generaal van New York, Letitia James, die hen beschuldigt van het plegen van wijdverspreide fraude om het nettowerk van de voormalige president te overdrijven om betere dealvoorwaarden en leningen te krijgen.

Kochman schreef hoe de 77-jarige één-termijn president die op zoek is naar de tweede plaats, herhaaldelijk een foto gebruikte waarop de mensen op de tribune te zien zijn, bij een artikel van "rand-rechts activist" Lara Loomer van 7 november waarin "op onverklaarbare wijze wordt beweerd dat de zoon van Engoron 'financieel profiteert' van het feit dat hij een 'prominente' plaats heeft gekregen tijdens het proces".

Trump heeft de zoon van Arthur Engoron, rechter bij het Hooggerechtshof in Manhattan, valselijk beschuldigd van wroeten vanaf de tribune. Maar de "goed verzorgde" man op de foto die de 45e president herhaaldelijk op Truth Social heeft geplaatst en die onder de dikke rode pijl staat, is eigenlijk een verslaggever van de New York Post.

Ben Kochman schreef een persoonlijk verslag om de feiten recht te zetten in een verhaal met de titel: "Ik ben het, Don!".

"The Post kan nu bevestigen dat het afgebeelde, goed verzorgde doelwit geen familie is van Arthur Engoron, rechter bij het Hooggerechtshof van Manhattan," schreef hij. "Ik kan het weten - ik ben de man op de foto."

Voormalig president Donald Trump en zijn volwassen zonen Eric Trump en Donald Trump Jr. samen met andere leidinggevenden van de Trump Organization staan terecht in Lower Manhattan in een civiele rechtszaak van $250 miljoen die is aangespannen door de procureur-generaal van New York, Letitia James, die hen beschuldigt van het plegen van wijdverspreide fraude om het nettowerk van de voormalige president te overdrijven om betere dealvoorwaarden en leningen te krijgen.

Kochman schreef hoe de 77-jarige één-termijn president die op zoek is naar de tweede plaats, herhaaldelijk een foto gebruikte waarop de mensen op de tribune te zien zijn, bij een artikel van "rand-rechts activist" Lara Loomer van 7 november waarin "op onverklaarbare wijze wordt beweerd dat de zoon van Engoron 'financieel profiteert' van het feit dat hij een 'prominente' plaats heeft gekregen tijdens het proces".

Hij merkte op dat de post de 6,52 miljoen volgers van Trump op zijn app Truth Social bereikt.

Blijkbaar hoorde Kochman eind november voor het eerst over de valse identificatie op sociale media door de voormalige opperbevelhebber, maar op dat moment "vond hij het niet de moeite waard om er lucht aan te geven".

Toen deed Trump het weer.

Hij postte de snap en, schrijft Kochman, "verhoogde de inzet door er een commentaar bij te plaatsen van het beroemde feiten betwistende ex-parlementslid George Santos."

Dat was genoeg voor hem.

"Ik vond het de moeite waard om de feiten op een rijtje te zetten," schreef de verslaggever.

Lees het volledige artikel hier.
nypost.com/2023/12/19/news/its-me-don...
Krentenmenten
1
Daarnaast jaag je gematigde kiezers ook in het kamp, die misschien niet wenst dat die gekozen wordt. Zie de ontwikkelingen in de recente Nederlandse peilingen. Wilders 47! Zetels?!?!
gnocchi.
0
quote:

Krentenmenten schreef op 20 december 2023 08:58:

[...] Als alle rechters benoemd zijn door democraten, dan is de uitspraak best wel discutabel. Zo’n uitspraak is voor de democratische rechtsstaat slecht, wat je ook van Trump vindt!
Weet je, je moet niet alles te letterlijk nemen, je hebt voorkeur rechters lage en hoge rechtbanken verschillende staten met eigen wetten enz. Het belangrijkste is men gaat er nu aan wennen dat je de Don kan aanvallen met goede resultaten. En het wordt makkelijker als hij schuldig wordt bevonden met de staatsgreep.
gnocchi.
2

Colorado schrapt Donald Trump van het stembiljet voor 2024 - dit is wat er nu gebeurt (en niet gebeurt)
Bill Palmer | 19 december 2023.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/colorad...

Al die tijd heb ik iedereen gewaarschuwd om niet te enthousiast te worden over het vooruitzicht dat Donald Trump van het stembiljet van 2024 wordt gehaald onder het 14e Amendement. De enige staten die dit momenteel overwegen zijn staten waar Trump geen enkele kans heeft om kiesmannen te krijgen. En het is moeilijk voor te stellen dat het Amerikaanse Hooggerechtshof zoiets zou toestaan.

Dat gezegd hebbende, het Hooggerechtshof van Colorado oordeelde vandaag dat Trump gediskwalificeerd is voor de verkiezingen van 2024 omdat hij heeft aangezet tot een opstand tegen de Verenigde Staten. Zoals ik bij aanvang al zei, Trump zou Colorado om te beginnen nooit winnen. Dus de uitspraak van vandaag heeft letterlijk nul invloed op de verkiezingsuitslag van 2024. En hoewel ik hoop dat ik het mis heb, zie ik dit Amerikaanse Hooggerechtshof niet toestaan dat de beslissing in Colorado intact blijft. Ook al heeft het Amerikaanse Hooggerechtshof geweigerd om Trump te helpen met zijn criminele problemen, het is moeilijk voor te stellen dat ze ermee instemmen dat Trump helemaal van het stembiljet wordt gehaald. We hebben het tenslotte over mensen als Samuel Alito, Clarence Thomas en Brett Kavanaugh. En nee, er is geen wettelijk mechanisme om Thomas te dwingen zich terug te trekken.

De voorstanders van de "Trump is gediskwalificeerd"-beweging hopen dat als het Amerikaanse Hooggerechtshof een uitspraak als deze toestaat, dit de deur opent om Trump in andere staten van het stembiljet te verwijderen. Maar dat zouden nog steeds staten zijn die hij toch al niet zou winnen. Dus zoals ik al zei, dit heeft niet echt invloed op de vooruitzichten van Trump voor 2024.

Maar als er niets anders is, dan dient de uitspraak van vandaag - hoewel het geen wiskundige invloed heeft op de verkiezingen en het moeilijk zal worden om het Hooggerechtshof te overleven - toch om de ellende van Trump nog groter te maken. En het geeft ons de catharsis en de bevestiging van een uitspraak van het Hooggerechtshof dat Donald Trump echt heeft aangezet tot een opstand tegen de Verenigde Staten. Dus veel plezier met deze uitspraak. Bedenk wel dat het niet de uitslag van de verkiezingen van 2024 zal bepalen.

Het is nog steeds veel waarschijnlijker dat de strafprocessen van Donald Trump invloed zullen hebben op de verkiezingen. Trump zal veroordeeld worden in minstens één rechtszaak voor de Republikeinse Nationale Conventie en waarschijnlijk in meerdere rechtszaken voor de verkiezingsdag. Als Trump op weg is naar de gevangenis, zal dat de Republikeinen dwingen om na te denken over de vraag of ze hun nominatie voor 2024 echt aan hem willen verspillen.
gnocchi.
0
Het hoeft inderdaad voor de Don niet veel uit te maken, maar voor zijn ego is dit verschrikkelijk en gaat er toch paniek ontstaan. Dit kan een sneeuwbal effect worden.

==========================

Donald Trump krijgt een woedeaanval nadat Colorado hem van het stembiljet voor 2024 schrapt.
Bill Palmer | 19 december 2023 7:48 pm EST.

Link Engels.
www.palmerreport.com/analysis/donald-...

Het Hooggerechtshof van Colorado heeft besloten dat Donald Trump niet meer verkiesbaar is in 2024 omdat hij heeft aangezet tot een opstand tegen de Verenigde Staten. Zoals ik al schreef toen het nieuws voor het eerst bekend werd, zal deze beslissing (op zichzelf) geen invloed hebben op het kiescollege van 2024 en het lijkt onwaarschijnlijk dat het Amerikaanse Hooggerechtshof deze beslissing zal handhaven. Maar Trump maakt zich nu al druk over de uitspraak van vandaag en dat kan geen slechte zaak zijn.

Trump gaf via zijn campagnewoordvoerder een bizarre en boze verklaring vrij vol samenzweringstheorieën over George Soros, terwijl hij zelfs beweerde dat leiders van de Democratische Partij "in een staat van paranoia" verkeren. Uh, nee, het is de man die samenzweringstheorieën over Soros rondstrooit die lijdt aan paranoia waanideeën.

Hoe dan ook, zolang Donald Trump zich druk maakt, klaag ik niet. Alles wat hem onder de huid kruipt is goed. Maar laten we niet vergeten dat de verkiezingen van 2024 niet beslist zullen worden door de "Trump is gediskwalificeerd" beweging. Het zal beslist worden door wat verkiezingen altijd beslissen: kleine donaties, vrijwilligerswerk en telefonisch bankieren.
postzegel
3
[quote alias=Krentenmenten id=15124117 date=202312200858]
[...] Als alle rechters benoemd zijn door democraten, dan is de uitspraak best wel discutabel. Zo’n uitspraak is voor de democratische rechtsstaat slecht, wat je ook van Trump vindt!

Huiswerk verrichten is wellicht teveel gevraagd.

Deze zaak was aangespannen door R E P U B L I K E I N E N.
gnocchi.
1
Je kan er vergif op innemen dat het hoogste gerechtshof dit terug draait. Meer als de helft is corrupt van deze ploeg rechters. De vrouw van langst zittende rechter Clarence Thomas heeft mee gedaan met de staatsgreep.
Als zij dit niet teug draaien dan kunnen zij het ook niet tegen houden met andere staten. maar het zal Don toch angst geven.
postzegel
0
[quote alias=gnocchi. id=15124547 date=202312201300]
Je kan er vergif op innemen dat het hoogste gerechtshof dit terug draait. Meer als de helft is corrupt van deze ploeg rechters. De vrouw van langst zittende rechter Clarence Thomas heeft mee gedaan met de staatsgreep.
Als zij dit niet teug draaien dan kunnen zij het ook niet tegen houden met andere staten. maar het zal Don toch angst geven.

Dit valt echt nog te bezien.
2 redenen.
De grootste rechtsgeleerde van de US, de heer Luttig is van mening dat de Supreme court maar een
besluit kan nemen. En met dat besluit is het gedaan met tevlonDON.
De tweede reden is dat Trump al meerdere malen heeft gezegd de macht van justitie en de supreme court volledig
te willen minimaliseren.
Denk dat het supreme court goed na gaat denken om gebruik te maken van de mogelijkheid om
voor eeuwig en altijd van de Don af te zijn.
gnocchi.
0
Het is een feit dat het bekend is dat als Don aan de macht komt, dat dan het gerecht in Amerika er voor spek en bonen bij hangt. Maar het punt is, er is geen duidelijkheid over het 14e amendement.
71.068 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 3408 3409 3410 3411 3412 3413 3414 3415 3416 3417 3418 ... 3550 3551 3552 3553 3554 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
901,65  +1,59  +0,18%  11:12
 Germany40^ 18.522,00 +0,50%
 BEL 20 4.035,29 +0,97%
 Europe50^ 5.040,96 +0,50%
 US30^ 38.884,43 +0,08%
 Nasd100^ 18.090,59 -0,03%
 US500^ 5.186,80 -0,02%
 Japan225^ 38.284,66 -1,10%
 Gold spot 2.307,89 -0,27%
 EUR/USD 1,0746 -0,10%
 WTI 76,99 -1,87%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +5,33%
Air France-KLM +4,42%
Ahold Delhaize +3,72%
Heineken +2,38%
EBUSCO HOLDING +2,12%

Dalers

ForFarmers -2,26%
CM.COM -1,69%
Philips Konin... -1,69%
Avantium -1,48%
JUST EAT TAKE... -1,41%