Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jex.nl

78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
GiGa
2
Het jaar wordt door JEX afgesloten met € 22,00 op de teller. Een mooie basis voor een "knal" 2024.
Jexxer
1
Zojuist de mail met jaar update en vooruitzichten ontvangen en gelezen. Man wat een plannen hebben ze! Blij dat we er vroeg bij waren!
Ik ben heel benieuwd hoe het zich ontwikkeld in aanloop naar het exit-moment.
GiGa
1
Yes, mooie update! De JEX TGV gaat op volle snelheid. Het is nog steeds niet te laat om erop te springen.. We staan ook nog steeds aan het begin. De huidige vooruitzichten zijn beter dan ooit.. Lets go...
Nuchtere Kijk Op
0
Gezien de lengte opgeknipt in 4 delen. Kopie deel 1:

"Beste investeerder,

De uren tot het einde van het jaar kun je momenteel aftellen. Dat betekent dat JEX wederom een jaar van progressie gaat afsluiten. Ons derde jaar. Het jaar waarin we een grote stap tot volwassenheid hebben gezet.

'23 was voor ons het jaar om ons klaar te maken voor de echte stappen. Met een (grote) verhuizing, het bouwen richting de livegang van onze unieke oplossing en het opschonen van onze klantenportefeuille.

Om het jaar goed samen te vatten kan dat met de volgende zin: Het lijkt eenvoudiger dan het was. 2023 was een jaar van extreem hard werken voor het team van JEX, met veel lange dagen. Maar wel een jaar waarin we echt stappen hebben gemaakt en echt klaar zijn voor de toekomst.

Voordat ik wil aanvangen met updates over diverse onderwerpen nog dit; Ik heb écht zin in 2024. Zin om met mijn collega's werelden te verzetten en ons binnen 24mnd "exit ready" te maken. Hoop jullie ook.

Veel leesplezier met deze update:

Onderwerpen:
Focus 24 en 25: groei en platformen van groei leggen.
First Dutch
De verhuizing naar de Brug
Portefeuille en business opgeschoond
Vertrouwen uit de markt
Mployment Brands
Internationale stappen
One-Stop-Shop
JEX Foundation
Investeerdersbijeenkomsten
Beste wensen

1. Focus 2024 en 2025
Waar het afgelopen jaar voornamelijk gerelateerd was aan het opschonen van JEX en het gereed stellen voor verdere groei. Ligt de focus voor de komende jaren op het realiseren van absolute schaal en het aantonen van andere schaalbare markten. Met naast groei ook zicht op marges.

In volgende onderwerpen wordt naast vooruitkijken en toelichting ook teruggeblikt. Over waarom we afscheid namen van klanten en collega's bijv. Ook waarom we een aantal businessmodellen juist afschaalden, om later weer op te kunnen schalen.

Maar eerst even vooruit. In de komende 24 maanden werken we met JEX naar het klaarmaken voor een eerste exit. Dat kan zijn in de vorm van een IPO of eerst een grote private of publieke investeerder die instapt. Om dat te realiseren dienen wij onze groeicijfers sterk te hebben staan en aan te tonen dat overal 'toekomst verwachte waarde' te realiseren is. Zowel in Nederland als daarbuiten. Zowel binnen onze kerndoelgroep: uitzendbureaus, als breder in de markt. Bijv. bij werkgevers en freelancers.

JEX moet klaar zijn om er als investeerder alleen maar muntjes in te gooien, en daarna het systeem zijn werk te zien doen. Hoe beter dit systeem, hoe hoger de waarde en hoe groter de interesse van de markt.

In komende stukken lees je daarom over de internationale stappen en het platform dat we daar overal gaan neerleggen. Hoe we middels het label 'Mployment Brands' eenvoudiger onze entree binnen landen maken en hoe we daar vanuit Nederland onze software overheen rollen.

We willen groeien naar honderden nieuwe uitzendpartners en naar een omzet rond de EUR 500.000.000.

2. First Dutch
In 2023 mochten we investeerder First Dutch verwelkomen bij JEX. De eerste officiële "professionele" investeerder. First Dutch staat onder leiding van de Rotterdamse investeerder Peter Goedvolk. Als oprichter van Argos Oil maakte hij in het verleden een sterk vermogen, waarmee hij nu in diverse bedrijven investeert. Zo ook in JEX. JEX is voor hem, naar zijn woorden, een investering op trots op te zijn en een Rotterdamse groeiparel. Hij gelooft in onze ambities en drive om te winnen. Daarbij gelooft hij, net als wij, dat JEX een hoge exit-waarde kan realiseren.

De intrede van Peter heeft ons professioneler in de markt gezet. Een gedegen boekenonderzoek toont aan dat zij geloven in het verdienmodel van JEX.

Doordat First Dutch internationaal deelnemingen en kantoren heeft, kan JEX gebruikmaken van hun markten en netwerk. Dat betekent iets kleins en pragmatisch als; gebruikmaken van hun kantoor in Londen. Tot de introductie bij het netwerk van honderden bedrijven. Peter is namelijk ook voorzitter van 'the Rotterdam maritime board'. Waarmee hij veel CEO's uit de Rotterdamse haven kent.

We merken in onze gesprekken met private en professionele partijen met interesse tot investeren in JEX, dat de waarde van toetreding van Peter voelbaar is. Zo ook bij financieringspartijen, waar ik straks nog even op inzoom.

First Dutch stelt ons dus met naam en kapitaal in staat om in komende jaren harder te groeien.

3. De Brug
Voor velen van jullie is de Brug geen onbekend terrein meer. We gaven afgelopen maanden, in groepen, zo'n 10 rondleidingen aan dit netwerk. Ongeveer 250 investeerders uit onze groep kwamen bij het nieuwe hoofdkantoor op bezoek. De reacties waren enthousiast, wat voor ons goed was om te zien en horen.

Het kantoor stelt ons in staat om te groeien. Onze ambities na te jagen. Het laat de markt zien dat wij onszelf positioneren om marktleider te worden. Het kantoor stelt ons richting de toekomst in staat om meer dan 800 man te huisvesten. Dat is een luxe, want we willen eigenlijk niet verder dan 600/700 man groeien. Alles daarboven, is eigenlijk een efficiëntie probleem. Dat zou betekenen dat wij ons werk niet efficiënt genoeg inrichten. Tenzij we natuurlijk nieuwe markten bestormen en daar volledig nieuwe teams voor nodig hebben. Maar dat nu terzijde. De mensen in Nederland houden zich bezig met de Nederlandse markt, de software voor internationaal en strategie nationaal en internationaal. Verder zullen we internationaal ook mensen per land huisvesten, wat niet binnen deze kaders valt.

Een kantoor is verder niet enkel een plek om te werken. Onze mensen zijn gemiddeld meer op kantoor, dan actief thuis. Daarom is het kantoor ingericht met de juiste faciliteiten. Een goede catering. En werkplekken met en zonder ruis. Vanaf januari zal in het kantoor ook weer een sportschool aanwezig zijn, waar mensen hun even hun prikkel kunnen loslaten.

Kortom. Ons kantoor is de uitvalsbasis van JEX om Nederlands marktleider te worden en internationaal schaal te kunnen aanbrengen. Het heeft een hoop tijd en geld gekost in 2023, maar levert sinds dag van intrek ook al zijn waarde op."
Nuchtere Kijk Op
0
Gezien de lengte opgeknipt in 4 delen. Kopie deel 2:

"4. De portefeuille
Tot 2023 stelde wij alles in staat om te groeien. Dat deden we, en hard ook. We groeiden met vele nieuwe klanten en probeerde diverse businessmodellen uit. We deden ervaring op en maakte fouten. Al met al hebben we in onze startjaren enorme progressie gemaakt en de markt (en jullie) laten zien wat we kunnen.

2023 was daarin een vervolg, maar met net een andere aanpak. We hebben onze portefeuilles opgeschoond, van een kwantitatieve een kwalitatieve portefeuille gemaakt. Een portefeuille die veel beter werd gefinancierd en waarop in de toekomst naar verwachting minder op afgeschreven hoeft te worden.

Ondanks dat we van vele, bijv. niet verzekerbare of wan betalende, klanten afscheid namen. Nam het aantal klanten toch met +-50% toe in 2023. De financieringsfaciliteit steeg tegelijkertijd van 53% naar 73%. Wat betekent dat de bank veel minder risico ziet in de portefeuille en daarop bereid is meer voorfinanciering te verstrekken. Dit feit alleen al resulteert in een veel gezonder JEX, met een beter te voorspellen liquiditeit stroom. En daarmee, kunnen we nieuwe (en meer) investeringen doen en zo nu en dan een extra risicootje nemen. Want risico's bieden ons kansen en potentieel hoog rendement.

We schaalden onze externe factoringsportefeuille af en zette in Q3 '23 een tijdelijke stop op de onboarding binnen de werkgeverspropositie. De factoringsportefeuille verstoorde de focus en kostte liquiditeit. De werkgeverspropositie hebben we on hold om opnieuw te positioneren na de livegang van de One-Stop-Shop, waarover ik straks meer vertel. Deze keuzes stellen ons, i.c.m. betere liquiditeit, in staat om harder te groeien op onze hoofdfocus: het aansluiten van uitzendbureaus.

Met meer uitzendbureaus, draaien we hogere volumes, hebben we meer aanbod aan potentiële werkgevers en kunnen we meer software afzetten. Daarbij; hoe meer uitzendbureaus aangesloten, hoe meer vertrouwen van de markt. Vandaar een duidelijke focus naar kwaliteit op de portefeuille en dienstverlening en gereed stellen voor groei in '24. Over een paar uur dus! Natuurlijk zijn we daar in '23 al aan begonnen.

Als laatste sidestep in dit verhaal. De factoringssoftware is van ons. En jullie kennen mij als iemand, en JEX als bedrijf, die geen afhankelijkheden wil. Daarom zullen we vanaf 2024 ook onze factoringsmachine opnieuw gaan laten financieren door private en professionele investeerders, en daarmee de eigen debiteurenportefeuille weer herfinancieren waar mogelijk. Dat is goedkoper en we zijn daarmee minder afhankelijk. Wat direct onze positionering en daarmee de waarde van JEX bij exit gaat verhogen. Komend jaar meer informatie daarover.

5. Vertrouwen
In het hierboven beschreven stuk geef ik al aan dat de focus ligt op de uitzendorganisaties. Het is daarbij cruciaal om vertrouwen te winnen en te behouden van deze doelgroep. Het afstoten van zaken die focus kosten is daar een onderdeel van. Direct komt er dan meer tijd voor de hoofddoelgroep, en daarmee kwaliteit van de dienstverlening en software.

Vertrouwen is iets wat bij mij van nature in de kern belangrijk is. Persoonlijk vertrouw ik mensen compleet, of niet. Daar zit niets tussen. Ik verwacht dat de ervaring dat geleerd heeft. In die basis is ook het vorige onderdeel deels beschreven. Het zelf in de hand hebben van de financiering, maakt je minder afhankelijk van partijen die je niet 100% kan vertrouwen. Want wat als hun strategie wijzigt? Of wat als zij het even spannend vinden? Het lot van wat dan ook, en zeker JEX, mag nooit in de handen van een ander liggen.

JEX merkt dat de markt ons leert vertrouwen. Dat we niet meer slechts "de startup" van de uitzendwereld zijn. Niet meer alleen het hardst schreeuwende jongetje in de klas.

We onboarden momenteel meerdere klanten die 10 keer groter zijn dan de huidige gemiddelde klant. En 30 keer groter dan de klanten die het eerste jaar binnenkwamen. We praten met partijen over meerjarige samenwerkingen en over samen ontwikkelen.

Gaat dan alles in één keer goed? Zeker niet. We zijn nog steeds een jonge club die veel te leren heeft. Maar de markt ziet ons wel als de speler die ontwikkelt en innoveert. Als de speler van de toekomst. Ze zien dat we iedere dag alles geven. Dat stimuleert en geeft vertrouwen. Het schept een band, een band van winnen.

Om het vertrouwen van de doelgroep uitzendbureaus verder aan te sterken zullen we in 2024 extra stappen zetten. Meer bieden aan onze partners. Niet direct tegen hogere prijzen, maar gewoon een betere service voor langer klantbehoud en een betere beoordeling. Ook het delen van meer kennis komt daarbij kijken. De kennispartner van de branche worden staat al een tijdje op onze 'wishlist', maar gaat nu echt gebeuren.

Daarbij zetten we ook in de wereld van de werkgevers stappen als kennispartner. Niet direct willen onboarden van de klant, maar een schaalbaar kennissysteem wat we internationaal kunnen uitrollen. Door continu een stroom van kennis te bieden aan de klant, snappen zij dat wij hun partner zijn wanneer nodig. En als we dat goed doen, dan is dat een schaalbaar platform waarop onze nieuwe investeerder straks door kan pakken.

Bovenstaande is een samenvatting van een uitgebreide strategie om de markt aan JEX te binden. Maar de kern zit in; vertrouwen verdienen bij de klant."
Nuchtere Kijk Op
0
Gezien de lengte opgeknipt in 4 delen. Kopie deel 3:

"6. Mployment Brands
Onderwerpen hiervoor als kennispartner en vertrouwen, en hierna als internationalisering, komen allen terug in Mployment Brands.

Voor JEX kan Mployment Brands wel eens dé stap zijn die nodig was/is. Het wordt niet de grootste omzetmotor, het wordt niet de grootste winstmotor, het wordt niet per se de branding machine die JEX nog beter in de markt zet. Maar het is wel hét verbindende element en dé missende schakel tot op heden in de keten. Het is dé manier om internationaal platformen te leggen, met een zeer gering risico.

Met Mployment Brands nemen we minderheidsdeelnemingen in uitzendorganisaties. 5% tot 15% van de aandelen. Daarbij voegen we een Service Level Agreement (SLA) toe, waarin we als partner optreden met marketing, sales, hr, it, compliance, software en meer onderdelen. We zetten de uitzendorganisatie echt in zijn kracht bij een samenwerking.

Wat maakt dit nou zo speciaal? En waarom draagt dit bij aan groei? Deze minderheidsdeelnemingen creëren een echte partner met een geringe investering. We halen de omzet naar JEX en sluiten een partner aan om te kunnen leveren aan werkgevers. De uitzendorganisatie groeit in omzet en marge. Daarvan profiteren de huidige ondernemers, en JEX.

Mployment Brands stelt ons in staat om in gesprek te gaan met partijen, die normaal hun backoffice niet zouden willen uitbesteden. Of die al een softwarepartner hebben. We zien de laatste weken ook dat we gesprekken die starten voor Mployment, veel ombuigen naar gewoon backoffice en software. Terwijl deze partijen normaal niet aan tafel waren gekomen in deze fase. Natuurlijk omdat we tijdens het gesprek merken dat de behoeftes van de klant, net anders liggen dan een pluk aandelen verkopen.

Mployment Brands stelt ons in staat om op hoog tempo overnames (investeringen) te doen, doordat de investering gering is en het boekenonderzoek beperkt. De deelname is namelijk klein en stelt ons niet verantwoordelijk als bestuurder. Snellere overnames = snellere groei.

Mployment Brands stelt ons in staat om nieuwe software beter te testen, dan onder reguliere klanten.

Dit allemaal is alleen maar mogelijk doordat de markt ons vertrouwd en ons ziet als de partij met de kennis. Op het internationale stuk en de schaalbaarheid kom ik in het volgende onderwerp terug.

7. Internationaal
Is internationaal voor JEX echt per se nodig nu? Nee. Dat is het korte antwoord. JEX kan in Nederland groeien tot een speler met een miljarden omzet en een fantastisch brutoresultaat.

Toch is internationaal starten van belang voor JEX en haar aandeelhouders. Voor jullie. Nederland is voor ons een markt met potentie, maar daarvan zijn er meer. Door internationaal stappen te maken en platformen neer te leggen, waar slechts "eurootjes of dollars" in hoeven, voegen we schaalbaarheid toe. We laten toekomstige grote aandeelhouders of de markt (beurs) zien, dat JEX klaar is om vele grotere schoenen aan te trekken.

Het neerleggen van platformen, resulteert in duidelijkheid en daarmee dus waarde die mee te calculeren valt. Het is minder "theoretisch" en minder "als". We leggen in andere landen de basis waarop gewerkt kan worden, met bewijs van een werkend systeem.

Een grote onzekerheid voor de markt zou voor het openen van andere landen ook "tijd" zijn. Het moeten onderzoeken van diverse landen kost tijd en daarmee rendement op middellange termijn. Het leggen van de platformen zorgt ook hier voor de oplossing.

Dan de platformen zelf. Hoe dan? Daar komt Mployment Brands weer in beeld.

Met Mployment Brands nemen we per land 5 tot 7 deelnemingen in uitzendbureaus. De investeringen zijn gering en we hanteren direct een SLA. In dit geval een beperkte, maar daarin is wel opgenomen dat wanneer wij een backoffice openen in het land, zij verplicht over moeten. Idem voor de software van JEX.

Met de 5 tot 7 deelnemingen kijken we vervolgens 9 tot 18 maanden mee. Welk bureau heeft het allemaal het beste op orde op nationaal niveau. De systemen, de tone of voice, de contracten, de compliance en wet- en regelgeving. Het bureau dat dit het beste op orde heeft, die kopen we volledig en wordt de nieuwe JEX Backoffice in dat land. Maar dan met lokale kennis van alles wat we nodig hebben.

Door de SLA die gesloten is, hebben we direct +- 6 andere klanten die aansluiten, waardoor direct de volumes toenemen en het land "open" is.

Risico's en investeringen zijn beperkt. De schaalbaarheid enorm. We maken zo in meerdere landen tegelijkertijd een vliegende start, i.p.v. jarenlange onderzoeken en dan mogelijk nog een verkeerde keuze.

Natuurlijk zullen we vanaf dat moment ook de software vanuit Nederland naar de landen brengen. Met de bureaus op lokaal niveau kunnen we dan continu door ontwikkelen.

Het langere antwoord is dus 'ja', maar met stevige toelichting.

Op de radar voor internationaal nog steeds: UK, Frankrijk, Italië, Spanje en Portugal. Die toelichting kan een ander moment. Idem voor de internationale allocatie van personeel.

8. One-Stop-Shop
Veelvoudig onderwerp van gesprek geweest; de One-Stop-Shop van JEX. De softwareoplossing voor de uitzendmarkt.

Ook tijdens rondleidingen in het pand heb ik een aantal keer toelichting gegeven bij onze visuele tekeningen van de software. Wat doet het nou eigenlijk? Voor wie maakt het echt verschil? De complete uitleg is te lang voor deze (toch al vrij uitgebreide) mail.

Kort gezegd is deze software een samenvoeging van alles wat uitzendbureaus nu los van elkaar gebruiken. Gemiddeld gebruikt onze doelgroep 7 systemen, maar het varieert van 0 tot 40 per bureau. JEX biedt als enige in Europa echt een totaaloplossing. Er zijn er best een aantal die het pretenderen, maar niemand die het echt levert. Wij wel. Buiten Europa? Geen idee.

Denk aan CRM, ATS, een planningsmodule, een urensysteem en een systeem om uitzendkrachten te betalen. Het gaat om alle data centraal stellen en een plaatsing zo eenvoudig mogelijk realiseren. Van de eerste werving tot het aanbieden van een contract en het opnieuw plaatsen van een uitzendkracht wanneer de plaatsing afloopt. Maar ook verzuim van uitzendkrachten en data over klanten komen aan bod.

Het systeem is uitgebreid en kost(te) veel tijd om te bouwen. Inclusief alle complexiteit die jullie zeker kunnen voorstellen. Maar; januari is het moment. Het systeem gaat online. Dus niet zoals eerder slechts een losse MVP, maar nu het systeem als gekoppelde trein van data.

Is het systeem dan af? Nee. Is het perfect? Nee. Is het nu het beste in de markt? Nee. Maar ook hier telt dat de klant in ons vertrouwd. Met ons mee willen bouwen en ontwikkelen. Omdat de markt snapt dat wij straks de oplossing hebben die zij willen. Het systeem bevat in deze fase nog niet de volledige implementatie van het backoffice systeem, maar ook daar wordt hard aan gewerkt. Dit systeem zou op termijn het hele huidige backoffice systeem moeten gaan vervangen en laten uitfaseren.

Een mooi en trots moment voor JEX komt dus in januari. Verwacht overigens geen grote berichten en champagne. Want we gaan klant voor klant onboarden om snel te leren van de 'echte' gebruikersfeedback. Een publieke release volgt dus later."
Nuchtere Kijk Op
0
Gezien de lengte opgeknipt in 4 delen. Laatste kopie deel 4:

" 9. Onze foundation
JEX heeft momenteel al een grote rol in de maatschappij. Met een paar honderd mensen intern werkend voor JEX en duizenden mensen op de loonlijst, zijn wij verantwoordelijk voor heel veel loonbetalingen aan gezinnen in Nederland. We zien van dichtbij hoe moeilijk mensen het hebben om rond te komen. De wijk waarin JEX haar nieuwe kantoor heeft, behoort tot de armste van Nederland. Het aantal loonbeslagen per week van uitzendkrachten, is niet bij te houden. We zien de problematiek van ons land. We zien de armoede.

Omdat wij vinden dat we een bijdrage moeten leveren, naast onze diensten zo goed mogelijk uitvoeren, hebben we onze eigenlijk foundation opgezet. JEX Foundation.

De foundation richt zich op de kwetsbare kinderen in Rotterdam. Kinderen die niet gekozen hebben voor hun levenssituatie. Kinderen die zelf niet hun problemen kunnen oplossen. Kinderen die dagelijks een verkeerd voorbeeld krijgen.

In samenwerking met scholen en andere doelen verzorgen we ontbijt op de scholen met armste populaties. We verzorgen ontbijt voor iedere leerling, zonder discriminatie. We verzorgen met partners naschoolse opvang en laten kinderen kennismaken met de maatschappij via partner bedrijven. Waarom? Om te zorgen dat ze lesstof kunnen opnemen, om te zorgen dat ze zien dat de wereld groter is en dat dromen mag. Om te laten zien dat de werkelijkheid misschien anders is, dan dat thuis verteld wordt. Om levensgeluk toe te voegen.

Met de foundation willen we generaties verbeteren. Om in the end, het probleem in Rotterdam op te lossen. Betere opvoeding en opleiding is; meer levensvreugde, meer baanzekerheid, meer inkomen, minder uitkering, minder schulden, betere gezondheid, minder criminaliteit en vervolgens een betere opvoeding van hun kinderen.

Meer hierover zal ik in andere updates nog een keer schrijven, maar Rotterdam gelooft in ons. Inmiddels hebben tientallen partijen zich aan ons verbonden en komen er tonnen aan donaties binnen. Scholen benaderen mij al actief om zelf tot het programma te mogen behoren.

10. Investeerdersbijeenkomsten
We hopen in Q1 2024 weer investeerdersbijeenkomsten te plannen. Na onze succesvolle vorige edities in de persruimte van de Kuip (Stadion Feyenoord), merken we dat de interesse daar is. Hierover komen we terug op de lijn.

Natuurlijk ben ik, en mijn collega's, voor iedereen te volgen op socials. Zo blijf je op de hoogte van 'daily business'.

Met deze update hoop ik jullie van veel nieuwe informatie rondom JEX te hebben voorzien en de gedachtelijnen van beslissingen kenbaar te maken. JEX is in '23 gezonder geworden, sterk gegroeid in de juiste klanten en klaargemaakt voor echte groei in '24 en '25.

11. De beste wensen
Als laatste rest mij nog één ding. Jullie allemaal de allerbeste wensen toewensen voor 2024. Ik hoop dat jullie allemaal een gezond of gezonder jaar mogen meemaken. Ik hoop dat jullie weer mee mogen groeien met JEX en wens jullie voor iedere privé situatie alle succes en geluk toe.

Wij hebben er zin in en rekenen op jullie support! Tot snel! "

Met vriendelijke groet,

Nick Hillebrand
ebub
0
Ik denk het niet. Het zal zeker groeien maar niet knallen. januari is het al gelijk gebleven
Jexxer
0
quote:

ebub schreef op 2 januari 2024 10:48:

Ik denk het niet. Het zal zeker groeien maar niet knallen. januari is het al gelijk gebleven
Kijk nog eens ;-).

Vanwaar jouw scepsis eigenlijk? Heb al meer sceptische opmerkingen van jouw hand gelezen... Ben benieuwd waar dat vandaan komt. De groei die ze sinds opstart hebben doorgemaakt is toch verre van alledaags.
Jexxer
0
quote:

GiGa schreef op 31 december 2023 12:17:

Yes, mooie update! De JEX TGV gaat op volle snelheid. Het is nog steeds niet te laat om erop te springen.. We staan ook nog steeds aan het begin. De huidige vooruitzichten zijn beter dan ooit.. Lets go...
Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende 2 jaar? Snap dat je geen glazen bol hebt maar ben gewoon benieuwd naar je kijk er op.
GiGa
0
quote:

Jexxer schreef op 2 januari 2024 18:03:

[...]

Wat zijn jouw verwachtingen voor de komende 2 jaar? Snap dat je geen glazen bol hebt maar ben gewoon benieuwd naar je kijk er op.
Blijft JEX zich volgens de huidige verwachtingen ontwikkelen. Krijgen ze het voor elkaar om binnen 24 maanden EXIT ready te zijn. Eind 25 beging 26 een IPO of (gedeelde) verkoop aan een JV. Zelfs dan is het nog moeilijk te zeggen welke waarde er aan JEX vast hangt. Rond de € 60/70 is dan geen hele gekke prijs.. Maar zo ver zijn ze nog niet. Voor de investeerders zal er dus nog veel geduld moeten zijn.
Jexxer
0
quote:

GiGa schreef op 2 januari 2024 19:50:

[...]

Blijft JEX zich volgens de huidige verwachtingen ontwikkelen. Krijgen ze het voor elkaar om binnen 24 maanden EXIT ready te zijn. Eind 25 beging 26 een IPO of (gedeelde) verkoop aan een JV. Zelfs dan is het nog moeilijk te zeggen welke waarde er aan JEX vast hangt. Rond de € 60/70 is dan geen hele gekke prijs.. Maar zo ver zijn ze nog niet. Voor de investeerders zal er dus nog veel geduld moeten zijn.
Geduld is geen probleem. We zitten er zo'n beetje vanaf het begin in en het vertrouwen is groot. Ben erg benieuwd waar het heen gaat!
ebub
0
quote:

Jexxer schreef op 2 januari 2024 17:54:

[...]

Kijk nog eens ;-).

Vanwaar jouw scepsis eigenlijk? Heb al meer sceptische opmerkingen van jouw hand gelezen... Ben benieuwd waar dat vandaan komt. De groei die ze sinds opstart hebben doorgemaakt is toch verre van alledaags.
Ik ben ook happy met de zaken en heb ook een flink aantal certificaten. Van het bericht van december is er correct uitgelegd waarom de prijs niet 15.40 is maar 22 eur. Middels de interne handelspool. Maar gisteren opende ik mijn grafiek en daar stond op dat januari en februari gelijk zouden blijven en pas in maart een voorzichtige stijging. Dus het gaat zeker niet knallen. Ook is het zo dat ik berichten heb gelezen dat het aantal uitzenduren in het 4e kwartaal 2023 nogal is gedaald en in 2024 zijn de vooruitzichten ook niet zo goed wat betreft uitzenduren. De werkelijkheid moet niet worden vergeten in verhouding tot de wensen. Ook mijn wens is natuurlijk dat het naar de 50-60 gaat dit jaar
[verwijderd]
0
JEX heeft vorig jaar ook al een mooie groei en stijging meegemaakt van €12,50 naar €22. Op naar winst maken en verdere stijging.
Jexxer
0
quote:

ebub schreef op 3 januari 2024 12:01:

[...] gisteren opende ik mijn grafiek en daar stond op dat januari en februari gelijk zouden blijven en pas in maart een voorzichtige stijging. Dus het gaat zeker niet knallen. Ook is het zo dat ik berichten heb gelezen dat het aantal uitzenduren in het 4e kwartaal 2023 nogal is gedaald en in 2024 zijn de vooruitzichten ook niet zo goed wat betreft uitzenduren. De werkelijkheid moet niet worden vergeten in verhouding tot de wensen. Ook mijn wens is natuurlijk dat het naar de 50-60 gaat dit jaar
Ik zie nergens dat januari en februari gelijk zouden blijven, maar juist een lijn die vanaf okt 2023 consistent een euro per maand stijgt... Maar wellicht kijk ik verkeerd.
Ik denk overigens niet dat een koers van 50-60 euro reëel is voor eind 2024 maar ben al meer dan tevreden met een koers van 30 euro eind 2024. We gaan het zien :-).
Tricolores
0
Je kan er niks van zeggen. Als hun missie slaagt om ook in het buitenland stappen te zetten zoals in NL en ook binnen hetzelfde tijdspad, hebben we goud in handen. Zo niet is het maar afwachten of het idd zoveel meer op gaat leveren. Nu al waarde van > 500 miljoen met de huidige berekening
ebub
0
[quote alias=Jexxer id=15138686 date=202401052157]
[...]

Ik zie nergens dat januari en februari gelijk zouden blijven, maar juist een lijn die vanaf okt 2023 consistent een euro per maand stijgt... Maar wellicht kijk ik verkeerd.
Ik denk overigens niet dat een koers van 50-60 euro reëel is voor eind 2024 maar ben al meer dan tevreden met een koers van 30 euro eind 2024. We gaan het zien :-).
[/quote
ik keek te vroeg en dus verkeerd
[verwijderd]
0
Ik denk dat jexxer denkt dat februari gelijk blijft omdat onderin alle maanden staan aangeven en dit jaar staat januari en maart, zonder februari.
78 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,44  -2,39  -0,27%  11:36
 Germany40^ 17.935,00 +0,02%
 BEL 20 3.874,87 -0,22%
 Europe50^ 4.897,41 -0,48%
 US30^ 38.046,45 +0,01%
 Nasd100^ 17.475,39 -0,54%
 US500^ 5.050,15 -0,27%
 Japan225^ 38.167,59 -0,39%
 Gold spot 2.300,24 +0,64%
 EUR/USD 1,0697 -0,13%
 WTI 79,59 -2,44%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

ForFarmers +7,64%
AMG Critical ... +6,06%
EBUSCO HOLDING +5,18%
VIVORYON THER... +5,09%
ING +4,93%

Dalers

BAM -12,57%
BESI -2,83%
ADYEN NV -2,74%
ASMI -2,32%
TKH -2,27%