Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beleggingsholdings

485 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
marique
0
quote:

hirshi schreef op 29 oktober 2023 15:03:

Gespreid bijkopen -----bijvoorbeeld van een tegoed als een spaarrekening----- gaf me te denken..

Dan ook bezien op interessante deposito aanbiedingen
Zoals bijv. 3,75% voor een jaar vast met Nederlandse garantie tot een ton.
Tel daarbij op het fiscale aspect per de jaarwisseling.
(...)
Met genoemd voorbeeld van 3,75% rente heb je op aandelen een rendement van 6% nodig om quitte te spelen. Als je rekening houdt met het statistisch gegeven dat langjarig rendement op aandelen in de buurt van 7,5% ligt, dan is de keuze tussen beleggen en sparen een zorgvuldige overweging waard.
marique
0
quote:

hirshi schreef op 29 oktober 2023 15:03:

Gespreid bijkopen (...) gaf me te denken.
(...)
Haast lijkt mij overbodig. Zelf zie op dit moment nog maar weinig bodempatronen in de markt.
Een koersbodem zie je pas als koersen al weer duidelijk in een uptrend zijn. Tja, wanneer moet je dan instappen? Uit meerdere postings maak ik op dat veel forumgenoten druk doende zijn met (bij)kopen tijdens een neergaande trend of telkens als een aandeel om wat voor reden dan ook een forse koerstik omlaag heeft opgelopen.

Even afgezien van de vraag hoe diep de zakken zijn van deze bodemvissers vraag ik me af of het niet beter is te wachten met (her)instappen totdat koersherstel duidelijk vorm heeft gekregen.
Kijk je namelijk naar een koersgrafiek dan zie je dat in tijd gezien het dalingstraject meestal sneller
verloopt dan het stijgingstraject. Dus vrij stijl omlaag en geleidelijk omhoog. Mijn gedachte is dan dat je in een dalende trend al gauw te vroeg bent met kopen en in een stijgende trend nooit te laat.
Stier
0
quote:

marique schreef op 30 oktober 2023 15:01:

Kijk je namelijk naar een koersgrafiek dan zie je dat in tijd gezien het dalingstraject meestal sneller
verloopt dan het stijgingstraject. Dus vrij stijl omlaag en geleidelijk omhoog.
Een oude beurswaarheid luidt : Vertrouwen komt te voet en gaat te paard.
'belegger''
0
quote:

duupje schreef op 1 november 2023 10:54:

brederode
Welkom op het forum.

Wat is er met Brederode?
ffff
0
Nou Marique,

Vandaag wel twee keer aan jouw posting van 29 oktober 14.25 hr in deze draad gedacht........! Het is en het blijft altijd zo godsgruwelijk moeilijk in te schatten wanneer we een bodem hebben aangetikt. Vandaag weer volop verklaringen waarom het vandaag weer ineens " grandioos" op de Europese beurzen gaat, maar..... weet dat allemaal maar in te schatten. Bijkopen wanneer beurzen steeds maar zakken, dan wel pas bijkopen als er weer een opgaande trend zich aftekent...... Ik ben er na tientallen jaren beleggen nog steeds niet uit.
Hoogstwaarschijnlijk een beroerd beursjaar 2023 We zien het op 31 december wel weer, maar vandaag een ellendige storm met vloek, vloek, vloek nog schade ook, maar op de financiële markten....Oeffff.

Alleen voor jou Marique: Vandaag was de oplevering. Als je in de buurt bent, maar eens gaan kijken. Een paleisje.
Weer een hoofdstukje afgesloten in mijn leven, Marique. Ik doe het nooit meer, ( vanwege werk, rompslomp, toestanden ) maar...... enkele dagen geleden alle lampen aangezet......pikdonker om 20.00 hr helemaal achterin een groot 2000 meter gazon. Regen gutste om mijn oren en in mijn gezicht. .......En, ECHT WAAR< Marique.... moederziel alleen in de regen dacht ik aan jouw, voor mij zo belangrijke woorden ooit uitgeschreven hier in de KK: ........" Laat Peter maar schuiven!! ....." Bedankt voor jouw fijne compliment, dat mij toen zo goed gedaan heeft. In die regen kijkend naar al die verlichte ruimtes in dat gloednieuwe paleisje, dacht ik er weer even aan!

Peter
marique
0
Ik doe het nooit meer, ( vanwege werk, rompslomp, toestanden )

Moest even lachen. Heb zelf ook een keer (1991) zo'n klus meegemaakt. Had het toen erg druk maar desondanks vond ik het interessant en vooral erg leerzaam om samen met architect, aannemer en onderaannemers oplossingen te bedenken en uit te laten voeren. En nog wat gesteggel met de gemeente en met gevestigde buren.
Denk niet dat het er nog eens van komt, maar als de kans zich voordoet zou ik het toch zo weer oppakken. Want eigen inbreng in zo'n project is toch een stuk boeiender dan een kant en klaar product verkrijgen. Enige kleine ergernis was: na afloop tot de ontdekking komen dat toch een paar dingen anders hadden gemoeten.
marique
0
Wat betreft de verrassende opleving van vandaag, die is natuurlijk welkom maar ik moet ook denken aan wat @hirshi hier pas schreef: nog geen bodempatronen te zien. Ik wil niet negatief over komen maar deze opleving kan net zo goed een zogenoemde 'dead cat bounce' zijn als de start van een opgaande trend.

Van voorgaande trendomslagen is mij wel bijgebleven dat definitief herstel altijd voor alle sectoren gelijk en in dezelfde maand plaats vindt. Een enkel ongelukkig aandeel in moeilijkheden niet meegerekend. Dus eind van de maand afwachten voordat de vlag uit kan.
h980577.
0
Zijn er hier al die ook Kinnevik hebben of overwegen?

Waar je veel holdings recent ziet opveren blijft deze toch nog erg hangen.

De SEK staat ook op gunstige niveaus (kijkend op basis van verleden, lijkt het iig niet overdreven duur)

Ik ben eens ingestapt.
h980577.
0
Uit hun laatste Q report:

A More Resilient Portfolio Since the peak in late 2021, we have experienced a highly challenging environment for venture and growth capital. 7. 6bn Kinnevik’s net cash position (SEK) The companies that fail, fail faster in this market environment. But the companies that will ultimately win, do not necessarily win faster. This enables us to dedicate capital deployment to those of our companies we believe deserve it the most, rather than those that may need it the most. We have written down our private portfolio significantly, we have let some businesses go, and we have worked with our companies to navigate a highly uncertain and difficult market. Even so, in this quarter we are posting an inception IRR of 22 percent in our 2018-23 cohort of companies. During 2023, even with a large and maturing VillageMD and our handful of challenged consumer e-commerce businesses, we are expecting our private portfolio to grow revenues by more than 50 percent on average - more than three times faster than their public peers. Meanwhile, around 60 percent of our companies by value are profitable or have runways that enable them to reach profitability. However, around 10 percent is carried in businesses with a runway ending within the next 12 months. The companies that fail, fail faster in this market environment. But the companies that will ultimately win, do not necessarily win faster. This enables us to dedicate capital deployment to those of our companies we believe deserve it the most, rather than those that may need it the most. Once markets stabilize, irrespective of interest rate levels, I believe that we will have shaped a more resilient and concentrated portfolio that lays the foundation for long-term value creation. I would like to thank our shareholders for their continued support as we continue to execute on our strategic priorities. Georgi Ganev CEO of Kinnevik

H2 green steel en Village MD vind ik interessant, met een degelijk beursgenoteerde naam ook als Tele 2.
'belegger''
0
Kinnevik ken ik eigenlijk alleen van naam. Ze zitten in groeibedrijven. Het lijkt mij hoog risico. Na corona schoot de koers dan ook omhoog en die staat nu weer op het niveau van de dip in maart 2020. Je zit wel met één belegging gelijk in zo'n 30 bedrijven. Waar je het mee kunt vergelijken weet ik niet, maar ik denk in eerste instantie aan Sofina. Maar dan met meer concentratie en ik denk een hoger risico. Hun Q3-verslag komt op mij zeer transparant over, op dat vlak wat mij betreft alvast een dikke plus. Ik heb Kinnevik op mijn watchlist gezet. Dank je wel en succes.
Bart Meerdink
0
Kinnevik heeft zo te zien een flinke discount (40% ?) maar in het laatste kwartaalrapport moesten ze veel afschrijven en daalde de NAV met 6%.

Hebben het dividend na 2020 niet meer hervat en de koers is LT per saldo niets opgeschoten (wel een hoge post-corona piek, maar sindsdien weer zo'n 70% lager).

Ik denk dat je de grootste belangen even apart moet analyseren om in te schatten of je ze erg kansrijk vindt of niet.

Ze krijgen van Tele2 (ong een kwart van de portefeuille) een hoog dividend (cash om mee te investeren), maar Tele2 is LT ook niet van z'n plaats gekomen (in reële termen dus duidelijk in waarde gedaald).

Op zich wel interessant om eens naar te kijken, gezien de discount.
'belegger''
0
Kinnevik verdeelt soms een grote participatie onder de aandeelhouders. In 2019 ging het om Millicom, ongeveer SEK 60 per aandeel Kinnevik. In 2021 betrof het Zalando, ongeveer SEK 200 per aandeel Kinnevik.

Daarbij werd aangegeven dat de dividenden van Tele 2 worden geïnvesteerd in andere participaties. Dat was ook mijn eerste gedachte bij hun Tele 2 belang, maar werd destijds bevestigd.
h980577.
0
Wel opvallend wat mij betreft is dat ze nog niet zo lang geleden uit Raisin zijn gestapt (dat spaarplatform). Nog niet beursgenoteerd en kreeg juist het idee (in NL) dat het tractie begint te krijgen.

Ze hebben nog een 2e "medtech" die interessant lijkt, zie link "news". Gaat om Spring Health.

Ik herkende trouwens Aiven die ook wordt genoemd als onderdeel van Molten Ventures.

www.springhealth.com/news, 2e artikel bij press over next big thing.
'belegger''
0
"(ABM FN-Dow Jones) Dat HAL een belang van 5,3 procent heeft genomen in Siltronic is bijzonder. Dit stelde analist Joren van Aken van Degroof Petercam vrijdag in een rapport."

www.iex.nl/Nieuws/788932/Degroof-bijz...
marique
0
quote:

'belegger'' schreef op 19 januari 2024 14:32:

"(ABM FN-Dow Jones) Dat HAL een belang van 5,3 procent heeft genomen in Siltronic is bijzonder. Dit stelde analist Joren van Aken van Degroof Petercam vrijdag in een rapport."

www.iex.nl/Nieuws/788932/Degroof-bijz...
"Wel merkte Van Aken op dat recente investeringen van HAL buiten zijn eigen comfortzone niet goed uitpakten en waardevernietigend bleken."

Dat klinkt onheilspellend. Ik volg sinds vorig jaar een paar kleine semicon. aandelen voor eventuele opname in de porto. Siltronic was/is de slechtstscorende daarvan maar sinds medio '23 weer op de goede weg. Kennelijk ziet HAL het als een waardeaandeel.
485 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.335,77 -0,09%
 EUR/USD 1,0707 +0,13%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%