Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Rusland

josti5
4
quote:

plusmin schreef op 23 januari 2024 01:50:

(...)
Overigens blijven josti, fffffffff, BDB en hun aliassen en consorten ongelofelijke minkukels en irriterende factoren want ze hebben andere drijfveren dan de normale mensen in deze rare wereld.
-------------
Dit is, naast de belediging, de zoveelste volledig onterechte verdachtmaking.

'ongelofelijke minkukels, 'irriterende factoren', 'andere drijfveren dan de normale mensen': schandalig!!!
[verwijderd]
3
Op dit forum is eveneens een oorlog in woordelijke zin.
Veel abtjes worden gegeven aan forumlid A als hij/zij forumlid B de grond instampt.
Het lijkt erop dat sommigen dat expres doen om een hoge score in abtjes te vergaren.

Normaal is het allemaal niet en veel wordt door de vingers gezien.
josti5
4
quote:

Keep-it-simple schreef op 23 januari 2024 12:22:

Op dit forum is eveneens een oorlog in woordelijke zin.
Veel abtjes worden gegeven aan forumlid A als hij/zij forumlid B de grond instampt.
Het lijkt erop dat sommigen dat expres doen om een hoge score in abtjes te vergaren.

Normaal is het allemaal niet en veel wordt door de vingers gezien.
-------------
Zo mocht 'je bent een fascist' gewoon blijven staan.

Mijn vraag over de motivatie om dit te laten staan werd, ondanks herhaalde verzoeken daartoe aan info@iex.nl, gewoon niet beantwoord.
A3aan
3
quote:

Keep-it-simple schreef op 23 januari 2024 11:44:

[...]

Onzin hetgeen je in het eerste deel schrijft.

Mijn mening gebaseerd op mijn militair strategische kennis.
Ik laat mij totaal niet beinvloeden door Russische propaganda, het is een heldere kijk die jou alleen niet aanstaat.
Heb verder geen behoefte in details verzonken te raken het zijn de grote lijnen maar je moet die wel zien.
Hoe durft u, dat wordt hier niet op prijs gesteld. En toch is het de weg die het zal gaan.
luchtschip
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 21 januari 2024 14:44:

[...]
De drone-aanvallen in Rusland hebben een zeer gunstig effect op het front: Rusland is nu immers gedwongen om veel luchtafweer (en hun munitie) ergens in Rusland te plaatsen en niet aan het front.
De schrik zit er goed in bij Putin na de aanval op de olieterminal van St Petersburg

Vele luchtafweersystemen worden aan de rand van de stad neergezet

>>Volgens deze beelden zetten Russen talloze S-300 luchtverdedigingssystemen in rond St. Petersburg, in het licht van recente succesvolle precisieaanvallen op oorlogsmachinefaciliteiten.

video 0:36 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/wartranslated/status/1749...
ffff
2
Een mens post hier in deze draad enkele dagen geleden gewoon wat FEITEN. Maar die werden als de gesmeerde bliksem weggehaald omdat de feiten blijkbaar niet voor gevoelige sekteleden te verteren zijn. Laat staan voor .......
Niet alleen op een irritante manier weggehaald, maar er ook nog een waarschuwing bovenop. Toe maar ! Zo houden wij het hier heerlijk allemaal op dezelfde mening.

En dan toch weer eens iets "moeilijks" posten....Peter toch......! Maar ik doe dat toch om voor mijzelf eens uit te vinden hoever die censuur danwel tolerantie gaat.

Daar gaat ie:
China koopt recordhoeveelheid olie uit Rusland en is Rusland zelfs het Saoeidi-Arabiï als allergrootste olieleverancier van China gepasseerd! Zoiets is toch opmerkelijk en een mens aarzelt om zoiets hier te posten, want China kocht zomaar eventjes 107 miljoen ton Russische olie, een record hoeveelheid en zelfs bijna 25 procent méér dan in 2022. Dan tweede zeer opmerkelijke FEIT: De leveringen waren meer dan 60 miljard dollar waard hetgeen neerkomt op gemiddeld 77 dollar per vat. En best ronduit cynisch: Die prijs van 77 dollar ligt bijna 30 procent HOGER dan het prijsplafond dat de westerse landen hadden ingevoerd om de Russen de levering van olie tegen te werken. Dat prijslimiet van 60 Euro werd zwaar overschreden.........
Mag je HIER ook nog conclusies trekken als: Die bodemprijs van het Westen was dus een maat voor niks, want 107 miljoen ton gaat er alleen al naar China voor bijna 30 procent meer.

Heel wat maatregelen haalden nauwelijks iets uit ( Wederzijdse handel blijft gewoon bestaan, weliswaar via omwegen, maar toch ) en ik blijf erbij: Onderhandelingen gaan opstarten tussen Moskou en Kiev lijkt mij toch het verstandigste. Als straks Trump gewonnen heeft, moet het Westen de keuze maken: Zelf voor die gigakosten daar in Oekraïne blijven opdraven of toch maar gaan onderhandelen.

Gezien de vele prognoses in al die programma's op Duitse, Belgische, Nederlandse, Engelse zenders van de zeer vele verkiezingen in de komende maanden, verwacht en voorspel ik, dat Oekraïne naar de onderhandelingstafel zal moeten gaan, zonder steun uit de USA.

Peter
luchtschip
1
Verslag van Avdiivka over een FPV-drone-eenheid behorend tot de "Bozha Sprava" -eenheid van de 47e Gemechaniseerde Brigade, waarin Russische "graaftactieken" en hun wijdverbreide gebruik van infanterie worden genoemd na aanzienlijke voertuigverliezen.

Goed verslag en beschrijving van hoe de Russen hun aanvallen plegen, waarbij de Russische soldaten een wisse dood tegemoet gaan, vanwege de slechte strategie

video 4:15 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/wartranslated/status/1749...
[verwijderd]
1
ffff,

Het moet nog bewezen worden dat Trump uiteindelijk de verkiezingen gaat winnen en zal indien wel een aantal eerdere beloften niet uitvoeren.
Ook Trump ziet dat zijn eis 2% van het bbp per NATO land aan oorlogsmateriaal besteden geleidelijk gestalte krijgt.
Bovendien laat de waarschuwingen van militair leiders en politici uit Europa ten opzichte van de Russische agressie zelfs Trump en zijn partij niet koud.

Het Westen dus inclusief de USA is zodanig met elkaar verweven dat de USA de stekker om Oekraine te steunen er niet uittrekt.
Een groot deel van het USA oorlogsmateriaal wordt in dat land geproduceerd en geeft werkgelegenheid uiteraard loopt de schuldenberg verder op maar daar zijn nog vele andere zaken ook debet aan.

Ik deel jouw mening uberhaupt niet dat de USA Oekraine laat vallen noch dat Oekraine indien aan de onderhandelingstafel dat zonder de USA moet stellen.

We zullen zien wie in de toekomst het gelijk aan zijn zijde heeft.
Mdv
1
Russia's oil and gas budget revenue down 24% in 2023

Reuters

January 11, 20246:26 PM GMT+8Updated 12 days ago

Summary

Russian oil and gas revenues down to 8.8 trln rbls in 2023Government expects recovery to 11.5 trln rbls in 2024

MOSCOW, Jan 11 (Reuters) - Proceeds from oil and gas sales for Russia's federal budget fell by about 24% to 8.822 trillion roubles ($99.4 billion) last year, finance ministry data showed on Thursday, following weaker oil prices and reduced gas sales to Europe.

The government, however, has said it expected revenues to recover to 11.5 trillion roubles in 2024 as Russia has managed to redirect oil it used to sell to Europe to China and India.

Russian Deputy Prime Minister Alexander Novak said last month Europe's share of Russia's crude exports has fallen to only about 4-5% from about 40-45%.

Western sanctions, such as price caps and an embargo on seaborne oil exports, as well as the closure of the Nord Stream gas pipelines to Europe, which were blown up in September 2022, have reduced Russia's energy earnings.

The sanctions have also had the impact of increasing costs for Russian exporters, traders have said.

In December, oil and gas revenues declined to 650.5 billion roubles from 961.7 billion roubles in November, Thursday's finance ministry figures shows.

Reuters expectations for last month's revenues were at 719 billion roubles.

For 2023 as a whole, the Russian government had budgeted for federal revenue of 8.939 trillion roubles from oil and gas sales, or more than 34% of total budget revenue, down from 11.586 trillion roubles in 2022, when oil prices were higher.

www.reuters.com/business/energy/russi...,when%20oil%20prices%20were%20higher.
luchtschip
1
Kort interview met een sluipschuttersteam van de 79th Tavrian Air Assault Brigade. Ze zijn dag en nacht actief en hebben deelgenomen aan de heetste delen van de frontlinie.

video 3:57 minuut Engels ondertiteld

twitter.com/wartranslated/status/1749...
luchtschip
1
4 Oekrainse bruggenhoofden bij de Dnjepr rivier--Krynky is het meest noordelijk bruggenhoofd

In Krynky, op de bezette linkeroever, wordt de Russische infanterie voortdurend opgejaagd door drones. Russische strijdkrachten hebben herhaaldelijk aangegeven dat Oekraïense strijdkrachten voordeel hebben op het gebied van drones en EW-systemen. Werk van het 503rd Marine Battalion

video 2:03 minuut

twitter.com/NOELreports/status/174979...
JP Samosa
4
quote:

ffff schreef op 23 januari 2024 14:00:

Gezien de vele prognoses in al die programma's op Duitse, Belgische, Nederlandse, Engelse zenders van de zeer vele verkiezingen in de komende maanden, verwacht en voorspel ik, dat Oekraïne naar de onderhandelingstafel zal moeten gaan, zonder steun uit de USA.

Peter
Dat zou best ns kunnen….

Wat valt er eigenlijk te ‘onderhandelen’, nadat je het land hebt geruïneerd,zowel mensen en gebouwen?

Vergelijk het met, dat men jouw huizen platgooit, je vrouw en dochters verkracht of vermoordt,
Wil je dan vervolgens nog aan de onderhandelingstafel?
Ik dacht het niet.

Wiki:

Pas op 1 september 1960, toen Poetin al bijna acht jaar was, stuurde zijn moeder haar enig overgebleven zoon en nakomertje voor het eerst naar de (lagere) school. Hoewel Vladimir Poetin als kind weliswaar klein en tenger was,[2] stond hij toch al snel bekend als een opvliegend vechtersbaasje en straatboefje. Toen hij op school werd betrapt met een mes - nadat hij al eerder door het wijkcomité van de CP werd berispt om zijn crimineel gedrag - werd hem als enige van zijn klasgenoten het lidmaatschap van de Jonge Pioniers, de kinderafdeling van de communistische jeugdbeweging, ontzegd. Als tiener trok hij op met een van de talrijke jeugdbendes die de wijk onveilig maakten met diefstallen, afpersing en knokpartijen.
josti5
1
Van brave jongetjes komt later meestal weinig tot niets terecht.

Zo te lezen lekker driftkikkertje, die kleine Poetin.
JP Samosa
6
quote:

josti5 schreef op 23 januari 2024 16:00:

Van brave jongetjes komt later meestal weinig tot niets terecht.

Zo te lezen lekker driftkikkertje, die kleine Poetin.
Beetje armoedige reactie, Josti.
plusmin
1
quote:

josti5 schreef op 23 januari 2024 16:00:

Van brave jongetjes komt later meestal weinig tot niets terecht.

Zo te lezen lekker driftkikkertje, die kleine Poetin.
Jij vindt dat putin goed terecht gekomen is?
josti5
2
quote:

JP Samosa schreef op 23 januari 2024 16:17:

[...]

Beetje zielige reactie, Josti.
Kom op, kom met iets beters
------------
Ja: beetje zielig.

Net zo zielig als dat wikistukkie.

Iets beters?
Gaan bakkeleien over het kind Poetin: mij niet gezien.
josti5
2
quote:

plusmin schreef op 23 januari 2024 16:18:

[...]

Jij vindt dat putin goed terecht gekomen is?
--------------
Daar gáán we weer: 'Jij vindt dat'

Leg mij geen onzin in de mond.
Fender bass
5
quote:

josti5 schreef op 23 januari 2024 16:21:

[...]
--------------
Daar gáán we weer: 'Jij vindt dat'

Leg mij geen onzin in de mond.
Ongelooflijk, twee zinnen en weer word je verkeerd begrepen.
Zie je zelf ook een patroon?
plusmin
2
quote:

josti5 schreef op 23 januari 2024 16:21:

[...]
--------------
Daar gáán we weer: 'Jij vindt dat'

Leg mij geen onzin in de mond.
Niet selectief quoten aub, al heb jij daar een handje van.
Ik stelde simpelweg een vraag en jij ontwijkt natuurlijk weer met een 'aanval'.

Waar kennen we dat toch van? Oh ja, Laffe Rolf bezigt dezelfde tactiek maar dan op een nóg lager nivo.
Succes
0
Uitvoer microchips naar Iran, ondanks sancties, nog altijd eenvoudig

Hoewel het exporteren van drone-onderdelen naar Iran door de Europese Unie verboden is, zijn die sancties eenvoudig te omzeilen. Dat blijkt uit onderzoek van weekblad de Groene Amsterdammer. De EU heeft sancties uitgevaardigd tegen Iran vanwege het maken en leveren van drones aan Rusland die worden ingezet tegen Oekraïne.

De Groene Amsterdammer nam de proef op de som door op verschillende manieren een klein aantal microchips van het Nederlandse bedrijf NXP naar Iran te laten sturen. Daarvoor namen ze contact op met een Iraanse chauffeur die vanuit Iran voedingsmiddelen naar Nederland vervoert.

Geen controle op terugweg

Maandelijks vinden er honderden van dat soort transporten plaats. "Op de heenweg worden die wel gecontroleerd, vanwege drugs, maar op de terugweg kunnen ze meenemen wat ze willen. En dat doen ze ook", zei Evert de Vos, een van de onderzoekers van het weekblad in het NOS Radio 1 Journaal.

Zo gebeurde dat onder meer met drone-onderdelen. Het pakketje reisde via België, Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije en belandde vervolgens in Iran.

De Groene Amsterdammer stuurde ook een aantal microchips met de post naar Iran. Ook het postpakketje met microchips vond moeiteloos zijn weg naar een adres in de hoofdstad Teheran.
'Fluitje van een cent'

Hoeveel microchips daadwerkelijk op deze manier in Iran terecht zijn gekomen is niet duidelijk. "Maar het vervoer van die chips vanuit West-Europa naar Iran is echt een fluitje van een cent", zegt de Vos. En hoewel een microchip klein in omvang is, was ook grote hoeveelheden opsturen naar Iran geen probleem. "We hadden ook hele dozen kunnen meegeven aan die vrachtwagenchauffeurs."

...

nos.nl/artikel/2505922-uitvoer-microc...
63.507 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 2953 2954 2955 2956 2957 2958 2959 2960 2961 2962 2963 ... 3172 3173 3174 3175 3176 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%