Amerikaanse aandelen « Terug naar discussie overzicht

Lightning Products

1.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » | Laatste
Dragstar
6
Nog wat nieuws van Ihub
Even een overzicht van de laatste ontwikkelingen bij Lightwave Logic aangevuld met commentaar van onze man “on the Floor” van de superbelangrijke OFC Exhibition Meeting.
Michael Lebby lijkt klaar om zijn belofte voor een golf van aankondigingen waar te maken, nu voor zijn aankondiging van aanstaande deals. Dit laatste zal een keerpunt zijn voor de aandelenkoers en als het om een ??deal met een Tier1 gaat, het definitieve einde voor shorters
. Op zeer korte termijn volgden twee PR's achter elkaar.

De eerste was: Lightwave Logic demonstreert resultaten van 200 Gbps heterogeen polymeer/silicium fotonische modulator van wereldklasse
. Daarin gaf Lightwave Logic aan dat ze hun eerste "apparaat" gereed hadden voor verkoop.
Belangrijk was de opmerking van Michael Lebby dat het om een ??apparaat ging dat via polen in de gieterij zelf was teruggekomen.
Daarmee heeft hij de bewering van nee-zeggers dat polen een probleem is, omgezet in brandhout.
Op de vraag of het mogelijk was om bijvoorbeeld 10.000 op een wafer te polen, antwoordde Lebby: geen probleem, daar hebben we 2 of 3 jaar aan gewerkt.
Daarbij zette hij het tweede argument van de nee-zeggers, dat schaalvergroting een probleem is, om in brandhout.
Gezien de aanwezigheid van 7 mensen van Lightwave Logic bij OFC de volledige leiding inclusief 2 device engineers werd er een demo verwacht.
Lightwave Logic had echter geen stand op OFC en een openbare demonstratie bleef uit.
De vraag was waarom deze massale aanwezigheid van LWLG-stafleden dan blijkt dat demo's wel plaatsvonden, maar in gesloten kantoren onder geheimhoudingsverklaring.
Dit laatste werd enigszins bevestigd door LWLG-directeur Huang via de claim op LinkedIn "het is een apparaatdemonstratie", dus we gaan ervan uit het gebeurde privé.
Onze man ter plaatse merkte nogal wat LWLG-beweging op in de vergaderzalen van PHIX, mogelijk de plaats waar de demo's plaatsvonden.
Phix bevestigde eerder aan aandeelhouders van LWLG dat zij een van de pakketpartners zijn van Lightwave Logic dus het contact is er.
Een eerste hoogtepunt van de OFC-bijeenkomst was het Optica Executive Forum, dat werd bijgewoond door 400 CEO's/CTO's uit de sector.
Opmerkelijk was de presentatie van Google die het belang van hybride materialen aanhaalde, met een afbeelding van een polymeermodulator (SOH, silicium organische hybride) (zie foto bijgevoegd).
Ze noemden Lightwave Logic niet, dus ik wil dat niet met zekerheid zeggen ze zijn een mogelijke partner, maar zelfs als het een ander polymeer zou zijn, zouden ze door de LWLG IP-gracht moeten gaan.
Een ander hoogtepunt was de paneldiscussie met CEO's van Coherent, Lumentum, Infinera en Credo met moderator Michael Lebby.
Interessant was de reactie van de CEO van Coherent op de vraag welke strategie hij hanteerde om het bedrijf slagvaardig te maken. Blijkbaar leek dat erg op de strategie die Lebby nu hanteert bij LWLG.
Hopelijk zullen de verschillende gesprekken en privédemo's resulteren in verdere samenwerkingen.
Lightwave Logic heeft dus duidelijk een apparaat klaar voor commercialisering.
Dit zou het begin kunnen zijn van punt 3 van de verkoopstrategie, namelijk directe verkoop. Het voordeel hiervan is dat het direct als omzet geboekt kan worden.

De tweede PR is: Lightwave Logic eo-polymeer behaalt prestaties van wereldklasse van 400 gbps met plasmonische mach-zendermodulator.
Dit is een witboek in samenwerking met het Zwitserse ETH dat Lwlg's Perkinamine op een Polariton-platform gebruikte.
Hier werd een nieuw “record” van ruim 400gbps behaald wat uiteraard belangrijk is voor de toekomst.
Deze test is vooral bedoeld voor de primaire doelgroep van LWLG namelijk datacenters.
Voor de directe implementatie van nieuwe 800G-systemen is het niet van belang omdat hiervoor geen 400G per baan nodig is.
Dit geeft echter aan dat polymeren al klaar zijn voor de volgende upgrades, wat Lebby's bewering onderstreept dat ze potentieel hebben voor de komende decennia.
Ook bijgevoegd is een overzicht van institutionele aandeelhouders in Lightwave Logic. Opmerkelijk genoeg valt de groei van de institutionele bijdrage samen met de stijging van het shortsellingpercentage en de daling van de aandelenkoers.
Met andere woorden: instellingen maakten gebruik van shortsellers om tegen een lagere prijs te accumuleren. Een beweging die vandaag de dag nog steeds voortduurt.
Om over deze shorts te praten, ze lijken op dit moment stilletjes hun standpunten om te draaien.
Hoogste shortpositie volgens Nasdaq op 13/10/2023 22757363 aandelen short
Laatst bekende positie volgens Nasdaq op 15/03/2024 19912038 aandelen short
Dus 2845315 aandelen waren gedekt tijdens die periode en toch bleef de prijs bijna laag, dus degenen die hoopten op een geweldige short squeeze. Wees voorzichtig, want de trucs van de shorts zijn uitgebreid.
Het enige dat de shorts snel zou kunnen schaden, is op zeer korte termijn een grote deal met een Tier1- of een soort spin-off-activiteit waarvoor de openbaarmaking van echte aandelen vereist is.
Blessed123
5
quote:

Zitzak500 schreef op 31 maart 2024 16:52:

[...]

Jaja, een grote mond hebben ze hier allemaal wel, als je een beetje kritische vragen stelt.

Noem mij een ander aandeel dat door alleen patenten tientallen miljarden waard is geworden. Er zit een grens aan. Hoe goed je idee ook is, je moet het aan de man kunnen brengen en de concurrentie zit ook niet stil.

Wie zegt mij dat Lebby een miljard of 2 niet genoeg vindt? Wellicht is een overname voor hem alleen maar lucratiever.

Veel gebakken lucht weer in de antwoorden.
Ha die Zitzak500. Tja tis een beetje lastig discussie over wat LWLG momenteel werkelijk waard is. Is de waarde een optelsom van patenten, productie potentieel en kapitaal.? Of is het misschien meer dan dat ? Ik zou het echt niet weten. Zou het voor $30 kunnen worden uitgekocht door PE. Zeker! Zouden wij als belegger daar blij mee zijn? Sommigen wel, anderen - ik bijvoorbeeld - niet. Is het LWLG miljarden of slechts miljoenen waard? Ik denk miljarden. Mijn waardering baseer ik op de aanname dat LWLG in staat zal zijn een toegevoegde bijdrage te leveren aan de technische ontwikkelingen rondom data communicatie en telecommunicatie . Een markt van biljoenen. De mensheid is in elk opzicht een data junkie geworden. En LWLG heeft een belangrijke grondstof ontwikkeld voor onze data dope. LWLG wil zijn uitvinding ubiquitous maken. En daar heb ik wel vertrouwen in. Massa is Kassa.! Die EOP gaat z’n geld wel opbrengen denk ik. Via licensing , producten en tech transfer. Ik zie vaak opmerkingen voorbij komen dat weer het zoveelste patent wordt gepubliceerd. Alsof patenten nutteloos zouden zijn en geen waarde vertegenwoordigen. Het productie proces kent niet alleen een technisch maar ook een juridisch kant. En die moet wel waterdicht zijn als de omzet op gang komt. De EOP is een niche. En in een niche zijn patenten onmisbaar. Zo lopen nou eenmaal de hazen. Ook bij LWLG. Vind het wel een beetje jammer dat je onze antwoorden en reacties gebakken lucht noemt. Ik deel die mening dan ook niet. Met mijn mede-beleggers kijk ik naar het toekomst perspectief van LWLG en naar de markten en sectoren waarbinnen zij aanwezig wil zijn. Wat de sectoren en markten gemeen hebben is dat ze allemaal meer en sneller data willen verplaatsen en/of bewerkingen kunnen uitvoeren. En dat tegen een lagere energie kost. Het momentum is vandaag de dag absoluut in het voordeel van LWLG. Daarom lezen wij (ook al begrijpen we niet alles), gebruiken we ons gezond verstand en schatten we onze kansen in. BackedBy noemt het DD. Leer het bedrijf kennen waarin je investeert, verken een beetje de markt waarop het opereert en verdiep je in het strategisch vermogen van het management. Mijn DD en een beetje rekenarij doen mij vermoeden dat het bedrijf een veelvoud van $30/aandeel waard is. Dat lijkt mij geen gebakken lucht.. , toch ..? En ja je hebt gelijk dat in iedere belegger een hebzuchtig mens schuilt. We spelen om de knikkers en niet om het spel. Sommige van ons zoals @Cohiba doen dat ook nog eens met extra goede bedoelingen. Jammer om te lezen dat je weinig van je belegging verwacht. Overigens moet je het mij maar niet kwalijk nemen dat ik dan niet zo goed snap dat je LWLG koopt. Maar mijn vraag, zal voor jou wel een weet zijn. Hoe dan ook, succes6 met je belegging. En ik hoop dat het je brengt waarop je hoopt. Hang in there hè …. :-)
Dragstar
3
Shorters leverde vandaag veel inspanningen om de gebakken lucht van lightwavelogic af te koelen.
Weliswaar met weinig succes.
4,7 dollar (+ 0,43 %) na het verhandelen van 643.4000 aandelen waarvan 224.208, wat 34,28% is als DarkPool-volume.
Morgen spelen we verder.
Zitzak500
0
quote:

Blessed123 schreef op 1 april 2024 20:34:

[...]

Ha die Zitzak500. Tja tis een beetje lastig discussie over wat LWLG momenteel werkelijk waard is. Is de waarde een optelsom van patenten, productie potentieel en kapitaal.? Of is het misschien meer dan dat ? Ik zou het echt niet weten. Zou het voor $30 kunnen worden uitgekocht door PE. Zeker! Zouden wij als belegger daar blij mee zijn? Sommigen wel, anderen - ik bijvoorbeeld - niet. Is het LWLG miljarden of slechts miljoenen waard? Ik denk miljarden. Mijn waardering baseer ik op de aanname dat LWLG in staat zal zijn een toegevoegde bijdrage te leveren aan de technische ontwikkelingen rondom data communicatie en telecommunicatie . Een markt van biljoenen. De mensheid is in elk opzicht een data junkie geworden. En LWLG heeft een belangrijke grondstof ontwikkeld voor onze data dope. LWLG wil zijn uitvinding ubiquitous maken. En daar heb ik wel vertrouwen in. Massa is Kassa.! Die EOP gaat z’n geld wel opbrengen denk ik. Via licensing , producten en tech transfer. Ik zie vaak opmerkingen voorbij komen dat weer het zoveelste patent wordt gepubliceerd. Alsof patenten nutteloos zouden zijn en geen waarde vertegenwoordigen. Het productie proces kent niet alleen een technisch maar ook een juridisch kant. En die moet wel waterdicht zijn als de omzet op gang komt. De EOP is een niche. En in een niche zijn patenten onmisbaar. Zo lopen nou eenmaal de hazen. Ook bij LWLG. Vind het wel een beetje jammer dat je onze antwoorden en reacties gebakken lucht noemt. Ik deel die mening dan ook niet. Met mijn mede-beleggers kijk ik naar het toekomst perspectief van LWLG en naar de markten en sectoren waarbinnen zij aanwezig wil zijn. Wat de sectoren en markten gemeen hebben is dat ze allemaal meer en sneller data willen verplaatsen en/of bewerkingen kunnen uitvoeren. En dat tegen een lagere energie kost. Het momentum is vandaag de dag absoluut in het voordeel van LWLG. Daarom lezen wij (ook al begrijpen we niet alles), gebruiken we ons gezond verstand en schatten we onze kansen in. BackedBy noemt het DD. Leer het bedrijf kennen waarin je investeert, verken een beetje de markt waarop het opereert en verdiep je in het strategisch vermogen van het management. Mijn DD en een beetje rekenarij doen mij vermoeden dat het bedrijf een veelvoud van $30/aandeel waard is. Dat lijkt mij geen gebakken lucht.. , toch ..? En ja je hebt gelijk dat in iedere belegger een hebzuchtig mens schuilt. We spelen om de knikkers en niet om het spel. Sommige van ons zoals @Cohiba doen dat ook nog eens met extra goede bedoelingen. Jammer om te lezen dat je weinig van je belegging verwacht. Overigens moet je het mij maar niet kwalijk nemen dat ik dan niet zo goed snap dat je LWLG koopt. Maar mijn vraag, zal voor jou wel een weet zijn. Hoe dan ook, succes6 met je belegging. En ik hoop dat het je brengt waarop je hoopt. Hang in there hè …. :-)
Dank voor je (semi-)serieuze reactie. Ik lees tussen de regels door dat je veel vertrouwen hebt, maar ook toegeeft dat je het allemaal niet zeker weet. En vooral dat laatste zou ik graag wat meer terug willen zien hier. En niet alleen in het feit dat we lang moeten wachten. Dat pretendeert ergens dat we zeker weten dat het goed komt, maar gewoon geduld moeten hebben. Volgens mij is daar echt nog geen sprake van, zeker ook gezien het huidige koersniveau.

Als ik lees dat LWLG ook voor 25 of 30 dollar van de beurs kan worden gehaald. Dan is de upside dus helemaal niet eindeloos. Dan ga je maximaal keer 5 of 6. Is dat het wachten/risico waard?

Ik vind het gevaarlijk hoe sommige mensen zich hier opstellen, zeker naar (onervaren) beleggers toe. Er zit zoveel opportunisme. Iedereen mist hier het ene ritje naar het andere (met NVIDIA, met ASML, met BESI, met zowat elk techaandeel). Had al dat geld wat je in LWLG had gestopt in NVIDIA gestopt en je had al met pensioen kunnen gaan. Sommigen staan zelfs dik onder water. Als je maar geduld hebt wordt je vanzelf beloond. Die teneur is gevaarlijk. Leidt tot FOMO. Zorgt ervoor dat je alleen maar verder inkoopt, want koers staat nu zo laag. Ik krijg er crypto-vibes bij. Daar zit ook geen fundament onder, behalve elkaar napraten.

Ik ben er zelf een paar jaar geleden ingestonken. Flink ingekocht op 0.60-0.70. Bij gekocht all the way up to 2.80. Dikke (papieren)winsten gemaakt. Want dat aandeel ging het helemaal worden. Inmiddels staat de koers op 0.05 cent. Dit heeft me een paar duizend euro leergeld gekost.

Tuurlijk is een gokje plaatsen leuk (dat is de reden dat ik er in zit, want ik zie ook wel de potentie). Maar doe het met verstand en met geld dat je kwijt kan raken. Als ik teksten zie als "emo-belegger" of "ik sta dik onder water maar heb er alle vertrouwen in" of "ik ga nog maar eens 800 stuks bijkopen om mijn GAK te verlagen", dan baart mij dat zorgen.
Eddie Merksplas
0
@zitzak500
Jammer om te horen dat je teleurgesteld bent.
Welke reacties zou je dan willen dat we schrijven om je tevreden te maken?
Goalkeeper
0
Ik begrijp zitzak500 ook zeker wel, maar wij staan er niet allemaal op dezelfde manier in. Ik denk dat de 4 “G”s het verschil maken. Geld, geloof, geduld en gokken. Dat is voor iedereen anders.
Blessed123
6
@Zitzak, natuurlijk begrijp ik je, en respecteer ik je standpunt. Elke investering in een start up is in principe een gok. Maar met de tijd transformeert het niveau van ‘gokken’ naar het niveau van ‘steeds meer overtuigd’. Op basis van LWLG publicaties en de toenemde honger naar data heb ik de redelijke overtuiging dat de abstracte doelen van ubiquitous de komende jaren gehaald gaan worden. Daarvoor is dus geduld nodig. En wel beargumenteerd geduld.! En dat zou ons niet mogen verbazen. 2024 zou het jaar van ramp up (start productie) worden. Leuk genoeg, liep LWLG met zijn licensing contract 2023 daar ietsje op vooruit. En wat zie we .? De markt gaat die prestatie gelijk extrapoleren, en raakt voor de rest van het jaar teleurgesteld bij uitblijven van nóg een commerciële PR! In plaats van tevredenheid en realiteitszin zie ik overal gemopper dat het allemaal nog meer en nog substantiëler had moeten zijn enzo. LWLG is bezig met het voorsorteren op het hogere doel van massa productie. Dat kost helaas meer tijd dan we zouden willen. Testwerk, feedback, klant specifieke aanpassingen, borging met aanvullende patenten etc. Je mag niet vergeten dat LWLG geen enkele commerciele track record heeft hè. Ze komen van scratch zomaar de wereld van de ‘grote’ jongens binnenwandelen. Een datacenter, een tier-1 foundry of chip ontwerper betracht zorgvuldigheid. Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard. DeLebby kan zich geen fouten veroorloven. Check, check en dubbel check. Mij verbaast het niet. Ik heb geduld.

Het potentieel van deze tech-dwerg is moeilijk te becijferen. LWLG voor 30 of 40 dollar van de beurs? Zulke verhaaltjes laat ik voor wat ze zijn. Ik beschouw ze als bullshit. Bovendien is DeLebby niet de enige die over een verkoop gaat. De board, de Institutionals, de Leonberger family, en natuurlijk wij :-) hebben daar ook wat over te zeggen. Ik zie dat dus niet snel gebeuren. In elk geval niet voor die gekke bedragen van 30 of 40 dollar. Mijn devies is: lekker vasthouden en ergens in de toekomst fijn dividend trekken.

Als LWLG belegger ga je pas echt van je investering genieten vanaf de jaren 2026 en daarna. Rond die periode zullen de meeste datacenters hun infrastructuur upgraden naar (8x100, 4x200) 800Gbs. Er komt dus de komende 2 jaar een hele vervangingsronde op gang. En misschien is het je opgevallen. De laatste performance test van de LWLG EOP liet zien dat er in de basis snelheden mogelijk zijn van (4x400) 1.6Tbs !! en meer. LWLG is dus zijn tijd vooruit en bereidt zich alweer voor op de daaropvolgende vervangingsronde (2030..??). Is het allemaal “kat in het bakkie’ is. Dat denk ik niet. LWLG zal keihard moeten knokken voor zijn marktaandeel . De concurrentie zit natuurlijk ook niet stil. Maar gelet de ontwikkelingen lijkt mij een substantieel marktaandeel voor LWLG niet onwaarschijnlijk. Er ligt dus een enorm ‘verborgen’ potentieel in onze tech-dwerg. En ja, natuurlijk ‘had’ ik maar ASML, Nvidia, Alibaba etc. gekocht. Maar ook hun ‘gelukkige’ investeerders van het eerste uur hadden geduld. En dat hebben de meeste LWLG forum leden dus ook. En je weet wat ze zeggen over het woordje ‘had (ik maar ..)’. Dat is de koe in zijn kont kijken :-)

Al met al het gezond verstand, nuchtere realiteitszin plus de LWLG propositie met zijn unieke EOP selling point geven voldoende reden om onverminderd enthousiast te zijn en te blijven.

Nog heel even terugkomend op je ‘gokje’. Persoonlijk ben ik dat station voorbij. Het LWLG platform gaat er in de toekomst toe doen. En dat is niet omdat ik dat zo graag wil, maar omdat de markt erom vraagt en onze data honger niet zonder kan :-) Groetjes hè
Dragstar
3
Alweer een mooi betoog van Blessed123 voor het lightwavelogic-aandeel.
En laat dit aandeel nog steeds in de aanbieding zijn op de beurs.
Vandaag min 5,53 % (4,44 dollar) na het verhandelen van 588.000 aandelen waarvan 271.516, wat 41,87% is als DarkPool-volume.
Morgen spelen we verder.
WetNap
1
Wie is er hier aanwezig in Crown Plaza Antwerpen op 19/04?
Ontmoeting met Michael Lebby etc.
Zou fijn zijn om met jullie in persoon kennis te maken.
Dragstar
1
Vandaag 4,47 dollar (+0,68%) na het verhandelen van 590.000 aandelen waarvan 283.190, wat 43,72% is als DarkPool-volume.
Morgen spelen we verder.
Eddie Merksplas
0
quote:

WetNap schreef op 3 april 2024 19:34:

Wie is er hier aanwezig in Crown Plaza Antwerpen op 19/04?
Ontmoeting met Michael Lebby etc.
Zou fijn zijn om met jullie in persoon kennis te maken.
Ik zal aanwezig zijn in Antwerpen. Nu nog een manier vinden om elkaar te herkennen ;-)
StartendeBelegger
0
quote:

Eddie Merksplas schreef op 4 april 2024 11:15:

[...]

Ik zal aanwezig zijn in Antwerpen. Nu nog een manier vinden om elkaar te herkennen ;-)
Allebei een spandoek met 'hartje' Lebby.
Eddie Merksplas
1
quote:

StartendeBelegger schreef op 4 april 2024 11:42:

[...]

Allebei een spandoek met 'hartje' Lebby.
Ik dacht mijn pornhub T-shirt te dragen, maar een spandoek is ook zeker een mogelijkheid ;-)
WetNap
1
Ik zal wat Wet-Nap verfrissingsdoekjes meebrengen, dan herkennen jullie mij en het is tevens handig om jullie zweet af te kuisen als Lebby ons warm maakt. :-)
Sleenad Vosselaar
0
Ik zal ook aanwezig zijn. Eddie kan ik je bellen ? Eventueel samen afspreken op de carpool parking in Beerse.
Eddie Merksplas
0
quote:

Sleenad Vosselaar schreef op 4 april 2024 12:49:

Ik zal ook aanwezig zijn. Eddie kan ik je bellen ? Eventueel samen afspreken op de carpool parking in Beerse.
Hoewel mijn naam dit doet vermoeden, woon ik niet in Merksplas, maar in Mechelen.
Ik ben een fietsliefhebber, vandaar de ietwat vreemde verwijzing naar Eddy Merckx :-)

Ik stel voor dat we aan de Crowne Plaza ergens een herkenbaar plekje zoeken om samen te komen?
Eddie Merksplas
0
In bijlage kan je de locatie vinden waar ik om 18u20 zal staan wachten.
Mijn nummer staat op het dak.
Bijlage:
WetNap
1
In de Crown Plaza is een bistro Anna genaamd. Aangezien het begint met een receptie om 18:30 en pas eindigt om 21:30 met opnieuw een receptie, ga ik daar vooraf een klein hapje eten. Anders komt dat niet goed tijdens die receptie :-) :-)
Welkom om me te vervoegen.
1.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  18:05
 Germany40^ 17.926,00 -1,06%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.915,59 -1,31%
 US30^ 38.043,99 -0,85%
 Nasd100^ 17.587,06 -1,14%
 US500^ 5.068,07 -0,91%
 Japan225^ 38.318,54 +0,24%
 Gold spot 2.295,16 -1,74%
 EUR/USD 1,0682 -0,37%
 WTI 81,59 -1,34%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%