Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Open TV dicht

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
1
Open TV dicht

Jacques Potuijt - 5 jan 06, 17:00

"Interactieve tv is ten dode opgeschreven. Wie gaan er wel met de pot met goud aan de haal..?"

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
Ik kan de gedachte volgen, maar ben het dit keer niet met je eens. Die couch potato doet niets anders dan zappen tussen zenders en flipperen naar allerlei Teletekst pagina's. Stel dat er nog meer info in de vorm van internet via de TV kan dan is hij helemaal niet meer uit zijn stoel te krijgen.

Overigens is het ook niet waar dat de PC de woonkamer niet haalt. Overal waar ik kom staat een laptop online en zit de man achter de computer en de vrouw achter de TV. Wat zou het gezellig zijn om weer eens samen achter één kastje te zitten. Alhoewel, dat wordt vechten om de afstandsbediening.

Nee, ik geloof nog steeds in internet via TV. Op het moment dat de consument de mogelijkheid ook door heeft en op die vraag wordt ingespeeld kan het hard gaan. OPTV heeft heel de zaak gepatenteerd. Tot die tijd blijft de resultaatontwikkeling naadje, maar ik heb wel vaker bleeders gehad die ik te vroeg weg deed met spijt als haren op het hoofd.

De dood of de gladiolen, veel flexibiliteit om uit te stappen heb ik ook niet. Verhoudingsgewijs is het belang van Malone en mij misschien wel even groot. We shall see.
[verwijderd]
0
[Modbreak Thijs (forum@iex.nl): Gelieve onze columnisten niet persoonlijk aan te vallen, bericht is bij dezen verwijderd.]
bijna
0
Waarom de boodschapper beledigen?
Ik heb toevallig ook nog wat van die stukken, kijk er eigenlijk bijna nooit meer naar.
Als ik echter naar de koersperformance van Open TV kijk dan word ik daar niet vrolijk van.
Ik ben bang dat de heer Potuyt wel eens gelijk kan krijgen met zijn stelling dat het nooit wat wordt met dat vehikel.
Als er nou kansen lagen in die markt dan had daar toch al lang eens iets van gezien moeten worden?
We zijn blij gemaakt met een dooie mus en dat te erkennen valt voor sommigen niet mee.
Voor mij wel omdat ik erken dat ondernemen inherrent is aan risico nemen.
En als het project mislukt dan is dat jammer maar als belegger natuurlijk niet hopeloos.
Want dankzij risico spreiding kun je die klap opvangen.
Ik ga morgen uit OPTV omdat ik niet meer in geloof.
Veel stukken heb ik niet maar als ik ze omruil in bv. turbo's long op Titan Turkije dan denk ik dat ik er nog wel wat van kan maken.

groeten stier
Sir Piet
0
Nu wel een feit dat ik zelf met de software van Opentv in aanraking kom want upc is begonnen met uitdelen van settopboxen voor hun abonnees. Misschien dat ik wel een van de eerste ben die dit avontuur aangaat voor wat extra euros maar eerste reacties zijn "die box gaat mijn huis nooit meer uit". Wie weet is Opentv zijn tijd ver vooruit, ook voor deze analist.
[verwijderd]
2
Heb zelf aan iTV gewerkt bij Philips jaren geleden maar heb er persoonlijk nooit iets in gezien. TV (push medium en massa medium) is principieel iets anders dan internet (solitaire bezigheid en group georienteerd). TV hoort echt bij de massa industrie/tijdperk van de jaren 60, internet bij het huidige individuele/groups tijdperk.

Na papier (schrift) kwam radio (geluid), en na radio kwam TV (beeld) en nu hebben we internet (interactiviteit).
Internet op TV vind ik als radio op TV. Oude media krijgen zware tikken maar vinden toch wel hun plaats. Radio lijkt momenteel weer terrein terug te winnen maar TV en krant verliezen in rap tempo kijkers.

Weer een voorbeeld van oude industrie, in dit geval de consumenten electronica industrie, tegen de computer industrie. Altijd wint de computer industrie: zie draadje Apple. (resistance is futile)

Teletekst is altijd handig geweest dus een flinke technisch upgrade kan handig zijn maar meer ook niet. Internetten op TV? Heeft iemand dat wel eens geprobeerd? Kan echt niet bij de beperkte resoluties van de huidige TV - maar HDTV kan dit wel eens veranderen. Technisch heb ik hier wel ideeen over maar de consumer electronica industrie is veel te conservatief voor veranderingen, ze worden dus weggevaagd door de computer industrie.

EIB
[verwijderd]
0
ze zingen het nog wel een tijdje uit, verliezen lopen terug.

we zien de die 3$ heus nog wel een keer.
[verwijderd]
0
Ik was een tijdje aan het twijfelen, maar ga nu zeker bijkopen in dit aandeel. In het verleden is gebleken dat de verhalen van deze auteur altijd anders uitpakken dan zijn verwachting. ik zou zeggen, een goede trigger om nu in te stappen.
[verwijderd]
0
Wat ik eind vorig jaar schreef:
Bij deze mijn dank voor de bijdragen van Jacques "Jackie" Potuijt van dit jaar. Wederom mijn favoriete analist. Inderdaad eentje die contrair durft te denken en stoicijns doorgaat (ik kan met het geloei en de soms persoonlijke aanvallen over de artikelen van Potuijt in 2001/2002 nog goed herinneren).

Tja, nothing's changed really. Er lopen hier nog steeds een hoop rancuneuze en gefrustreerde beleggers rond.
Het was te verwachten (helaas) dat met een "populair" aandeel als OpenTV negatieve reacties los zouden komen. Moet kunnen behalve wanneer het persoonlijk en onder de gordel wordt.

Ik had nou niet echt het idee dat de analyses van Potuijt de laatste tijd slecht uitpakten. Zie Aalberts.

Gordon
stot
0
helaas heeft dhr Potuijt alle gelijk aan zijn zijde.

de feiten zijn helaas niet anders, als dit echt een spannende nieuwe markt was zouden de berichten over deals en andere samenwerkingen ons om de oren vliegen.

beleggers hebben altijd gelijk , de koers zegt dan ook genoeg .

en helaas er zit geen beweging meer in. en er zullen nog enkele kwartalen van verlies volgen.

upc biedt dig tv aan voor 2 euro meer dan gewone tv wat voor bedrag moet daarvan naar open tv gaan bijna niets

jammer maar helaas
[verwijderd]
0
Misschien kan Talpa dit overnemen?
Die € 15 miljoen verlies die zelfs minder werd is toch peanuts voor hen? Er zitten vast wel goede dingen in die ze kunnen gebruiken.
Sir Piet
0
Ik hou iedereen op de hoogte zodra ik mijn settopbox met Opentv inside binnen heb.Wie weet is het wel een top product.
[verwijderd]
0
Goede visie! Voor thema kanalen zie ik wel toekomst, met daarin toch nog wel doelgroep gerichte reklame. De platte schermen en het ongelimiteerde aanbod van alle soorten van content (HD kwaliteit)zullen de dienst gaan uitmaken in huiskamer amusement.
Harry32
0
Een genuanceerd verhaal, maar dat was het verhaal van dezelfde scribent in 2002 ook en toen was de boodschap, dat je gek bent wanneer je geen OPTV in je portefeuille opneemt.
Overigens zijn de analisten het onderling ook niet eens, want in het artikel "gouden aandeel" uit de CASH van deze maand prijkt OPTV als één van de 12 gouden aandelen van 2006. We gaan het mee maken lijkt me.
Nederdeel
0
Ik kan mij volledig vinden in Potuijt's visie. Zolang niet duidelijk is welke belovende ontwikkelingen gaande zijn bij OpenTV. Daarnaast is het goed dit aan een beleggingsfonds over te laten in smallcaps. Zij kunnen een gedegen servey doen en alsnog een belang nemen of niet.
Richt je aandacht op goed presterende beleggingsfondsen en laat hier je geld groeien!
[verwijderd]
0
harry-sweetlake - 6 jan 06, 13:42

Harry, is dat artikel toevallig in zijn geheel te plaatsen? op www.cash.be/ staat het hele woord opentv of optv niet eens!
[verwijderd]
0
Ik zie dit bedrijf als een heuse turn around kandidaat, dat wil zeggen zodra de eerste winst er is er een geweldige koersexplosie kan komen. Daarbij hebben diverse mensen bij opentv steeds aangegeven dat ze structurele winst willen gaan maken en niet de eenmalige die je vaak ziet.
Natuurlijk is de koersontwikkeling zwaar klote tot nu toe.

Wel leuk: Liberty Media Corp.'s next chief
executive officer, Greg Maffei, predicted the company's QVC home-
shopping unit will probably have revenue of close to $7 billion
this year, helped by acquisitions and Internet sales.
``QVC has been growing dramatically and tremendously,''
Lemar
0
OPENTV .........settop boxes !!
laten ze daar in Barneveld al een hele leuke doeltreffende oplossing gevonden hebben!
Heet Lamabox.........kun je vinden op Lamabox.nl.
geen gedoe..... gewoon online P2P en binnen laden die handel.
Straks ook nog de Google cube...... en weg is open TV.

Who the f*** is OPENTV ???

[verwijderd]
0
Kan iemand iets op papier zetten over het artikel in cash. Opentv zou een van de 12 gouden aandelen zijn ..voor de toekomst. Ik bezit 1000 aandelen heb ze gekocht tussen de 2 en 8 dollar, ik maak nog dik verlies. Als ik zie hoe de winst terugloopt zouden ze misschien wel zwarte cijfers kunnen schrijven en dat brengt mischien weer wat fantasie in het aandeel. Hoop ik al 5 jaar. Groetjes en thanxsss.
[verwijderd]
1
peet (), @1/6/2006 6:32:46 PM
ALLES VAN CASH maar zonder foto(van het gebouw)

Staan bij de 12 gouden aandelen
OPENTV
Genoteerd aan: Nasdaq
Huidige koers: 2.30
Functie tipgever: DSI-senior Beleggingsadviseur, DSI-senior Effectenhandelaar.
Naam tipgever: Duc Mosmans, Tielkenmeijer & Partners BV, Capella a/d ijssel

Toelichting: OPTV maakt software dat digitale interactieve televisie mogelijk maakt. Het wordt onder andere gebruikt in set-topboxes. De huidige ontwikkelingen in het digitale softwareland zorgen voor een hogere omzet, verbeterde marges en minder verlies per aandeel. Het is nog steeds een verlieslatende onderneming, maar de hiervoor genoemde ontwikkelingen verbeteren per kwartaal. De overname van Scientific-Atlanta, die onder andere set-topboxes maak, door Cisco kan wel eens zorgen voor hernieuwde belangstelling in OPTV
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%