Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Wijd en breid gespreid

11 Posts
[verwijderd]
1
Wijd en breid gespreid

Frank van Dongen - 19 jun, 11:30

"Spreiden? Dat had u in de afgelopen tijd niet geholpen. Het WK fondsen & indices is een drama..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
[verwijderd]
0
eb en vloed, alle bootjes zakken en dalen: overigens eens met de strategie: dividend is your friend

'(ik kan dus ook rijmen);-)
[verwijderd]
0
Vissen is ook niet verkeerd :)

Meneer van Dongen u had het vandaag op Zoom.in dat er nog geen nieuwsaandacht was geweest over de sterke daling.
Dit is niet helemaal waar....
De NOS heeft van de week een stukje uitgezonden over dat de beleggers niet meer zo paniekerig reageren bij grote dalingen als vroeger(Volgens de postbank). Ik kan helaas niet het nieuws onderwerp er bij vinden maar dit wilde ik toch even melden.
Jean
0
[verwijderd]
0
Pagina 520 is de heilige Graal, om 15.50 schakel ik dan intergraal over op den Nobs 540 jongeman..

Geen zenuwachtig gedoe hier..kan ik U melden !
[verwijderd]
0
De Nederlandse Bank kan nvertellen wat zij wil,maar een feit is dat de euro bijna gelijk aan koopkracht is als de gulden 4 jaar geleden en dat komt niet van 3 a 4% inflatie per jaar.Ik vertrouw het CBS inflatie-cijfer niet.Ik kijk liever naar het JAPAN SYNDROOM en daar zie ik toch een langjarige weerstandslijn (welke de AEX m.i.ook gaat volgen)(Gelddrukpers-economie?)
Wanderer
0
Vissen? Je wacht toch altijd op een correctie om dan in te stappen? Lang leve de correctie!
folg2
0
Kijk eens naar Amocco. Donderdag 5% dividend en vandaag alweer in de plus. Ook voor wie in februari of maart kocht. Wat de bankiers ook vertellen; de inflatie is vee-eel groter dan de bankiers beweren. De kruipende inflatie moet nog komen, immers hoeveel energie zit er in de producten die we kopen en de doorberekening begint vanaf de levering van het nieuwe product als de concurrentie dit toelaat. In mijn vak zijn de marges de afgelopen 15 jaar met 80% gedaald; vandaar de vele mergers.
Dus voor 2007 stagflatie. Bernanke die als nieuwe schipper aan het roer, rukjes geeft ipv vloeiende bewegingen à la Greenspan zal zorgen voor veel golven en baren. Het zal veel beleggers ontgoocheld wegjagen. Immers beleggers zijn zoals schichtige hindes. Als je ze voert zullen ze langzaam en tam komen aanzetten. Als je een keer iets werpt springen ze schichtig weg en komen langzaam of sneller terug. Als je nu voortdurend nieuwe stukken gaat gooien dan druipen ze langzaam af. Lees voor 2007 een salamie crash.
[verwijderd]
0
Ik ben het eigenlijk met van Dongen eens. De correctie zat er aan te komen maar wie had gedacht dat het zo'n bloedbad zou worden. Ik wel maar weken later vandaar dat ik wat laat gestart ben met het kopen van puts. Mijn portefeuille bestaat in feite uit geschreven puts maar ik maak me niet ongerust daar ze bijna allemaal extreem laag geschreven zijn. Mijn eetlust in deze was eind 2005 gering. Waarom? Primair vond ik de koersen toen hoog genoeg. Ik had namelijk voor het eerst enkele jaarvergaderingen bijgewoond van grote bedrijven en was geschokt over wat ik zo achter de bestuurders aan commissarissen zag zitten. Legio figuren met een bedenkelijke reputatie die een spoor van vernieling in het bedrijfsleven hebben achtergelaten worden in het old boys circuit nog steeds benoemd via louche een tweetjes.Ik dacht Nederland moet toch hard op weg zijn een van de meest witteboordboordcriminele landen van de wereld te worden en dat werkt uiteidelijk als een boemerang op de beurskoersen. De code Tabaksblatt is niets anders dan een schaamlapje om flink door te gaan op de oude voet. Daar in veel landen hetzelfde gaande is dacht ik er gaat ooit een klap komen.Inmiddels is de Ahold affaire volgens de handel en wandel in "onze rechtstaat" in feite geseponeerd. Dat stinkt van hier tot Tokio. Hier volgt vrijspraak in China zeer waarschijnlijk de doodstraf.Ook de politiek laat zich nu niet zien wel wil de PvdA de oudjes verder uitmelken. Als ik lees dat ouderen in Engeland een enorme toelage krijgen voor de enegie, gratis vervoer etc. dan vraag ik me af hoe het mogelijk is dat nog een Nederlander op zo'n partij stemt.In de NRC lees ik dat 6% van onze topambtenaren corrupt is. Ik vraag me af of ons landje dan nog bestuurbaar is.Kortom ik heb geen enkele fiducie in onze zogenaamde elite.Inmiddels ook de loopgraven van Brussel gelezen van van Buitenen en dan wordt je somber over de toekomst.Kortom ik heb geen illusies over de beurs tenzij we de meeste bestuurders aan de kant zetten en bijvboorbeeld vervangen door Aziaten. Waarom alles naar de lage loon landen als het laaggeschoold werk betreft het stikt hier van de laaggeschoolden.Ons probleem is dat de rot in de schandalig overbetaalde top zit en dat beloofd weinig goeds voor de beurs.
11 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%