Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Pieter Kort - De krach die er niet was

34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
[verwijderd]
0
Technisch is de bounce van deze week in elk geval niet uitzonderlijk geweest.

AEX, FTSE 100, DAX, CAC40, Eurotop 100 zijn, nadat ze door de augustus-bodem gezakt waren, dinsdag verder gedaald naar de eerstvolgende belangrijke bodem, die van juni 2006 (maart 2007 voor de DAX).

Naar een steun afstorten, in een dalende trend, en daar de rebound starten is geen ongewoon fenomeen in de TA. Het is de bekende versnelling die het einde van de beweging betekent.
[verwijderd]
0
intresting, maar het is mishien de trigger geweest. We zouden sowieso flink dalen. Dat komt alsnog;

Woorden Bernie nav de renteverlaging:

- inkomende dat wijzen op verdere verzwakking van de huizenmarkt en arbeidsmarkt.

- Die data moet nog worden verwerkt! En de eerste berichten naar buiten komen pas in de komende weken, maanden!

HET IS NOG LANG NIET GEDAAN.
[verwijderd]
0
In dat prachtige rijtje van (mis)handelen, mis ik nog de miljardair-gebroeders Hunt (1980-81?) die gigantisch long in zilver waren gegaan, in de hoop de zilverprijs nog verder op te drijven. Toen kwam alle particuliere tafelzilver los; de prijs stortte in. De gebroeders waren geen miljardair meer.
1976. De Schotse fabrikant van chocola vergaloppeert op de cacaobonenmarkt. Ze hadden op de lagere prijzen gerekend, terwijl (misoogst Ghana?) de prijzen juist stegen. Door hun gedwongen short-covering stegen de prijzen nog verder. Macintosh verloor een half miljard pond (uit het hoofd) en ging failliet.
1976. In eigen land. Twee handelaren van Utrechtse veevoercoöperatie SOL speculeren in soyabonen (short); maar door droogte lopen alle landbouwgrondstoffenprijzen juist op; kost 100 miljoen, een gigantisch bedrag voor zo'n klein bedrijf. Cebeco redt de coöperatie van de ondergang.

GW.
ffff
0
Leuke posting Walstra....

Veel herinneringen aan die tijd:
Het zilver werd inderdaad gehamsterd. iedereen ging zijn guldentjes nakijken of hij nog de oude van 54, 55 had die gedeeltelijk uit echt zilver bestonden.

Overigens de halve guldens uit de oorlog en van voor de oorlog waren ook gedeeltelijk uit echt zilver: stel je voor een halve gulden = 22 Eurocentjes en daarvoor kreeg je echt zilver...

En dan je SOL verhaal: Ik zie nog die dozen met SOL-koeken, want zo noemden wij ze, in de schuur staan. De koeien kregen iedere dag een SOL-koek. Niet alleen als bijvoeding bedoeld, maar je kon ze dan zo gemakkelijk pakken om ze te melken of naar het abattoir te brengen....

Peter

De schraper
0
Ik geloof niet dat de sterke daling van de koersen alleen het gevolg waren van speculaties van Jerome Kerviel.De tussentijdse rentever- laging van 0,75% vd Fed is gedaan omdat er nog veel meer afschrijvingen tgv subprimecrisis zullen volgen. Daarnaast is bij beleggers het vertrouwen in banken zeer gedaald. Ik ben er dan ook van overtuigd dat na een kort herstel de koersen verder zullen dalen naar 400 en als deze bodem doorbroken wordt zelfs naar 280, zijnde 50% daling van de top van 560.
[verwijderd]
0
Ook in dit artikel volop speculatie ;-)

RE: Circumstantial evidence
Zo lees ik het:

"Het is best een onthutsend idee dat de strapatsen van een enkele trader ertoe ZOUDEN kunnen leiden dat het EEN DEEL VAN HET financiële systeem op hol slaat"

"Maar aan de andere kant, achter het boekverlies van 5 miljard euro schuilen ZEKER posities die een veelvoud daarvan hebben bedragen, WAARBIJ DIT "VEELVOUD" TEN MINSTE 1,001 BEDRAAGT ;-)"

"Het is WEL DEGELIJK mogelijk om ooit antwoord te krijgen op de vraag of het echt zo is gebeurd, maar dan moet SG openheid van zaken geven OF IEMAND MOET DE MOEITE NEMEN om (ipv te speculeren) daadwerkelijk op zoek te gaan naar afwijkende transacties en omzetten"

[verwijderd]
0
Positief dat je ook persoonlijk reageert in de posting.

De noodgreep van de FED zou bij de volgende bijeenkomst dus gedeeltelijk ongedaan gemaakt kunnen worden ?

Een stijging van 25 tot 50 basispunten acht ik dan mogenlijk.

Hiermee komt de renteverlaging dan in zijn geheel op 25 of 50 basispunten.

* Een ander erg zorgwekkend signaal dat niet echt belicht wordt is dat 1 persoon (bankmedewerker)voor een "Tsunami" op de wereldmarkten kan zorgen.

Hier was het vanmorgen ook op het nieuws (Mexico)

Groeten,

Ozzy
[verwijderd]
0

Het lijkt er dan ook sterk op dat SocGen een medewerker verantwoordelijk probeert te maken voor de enorme fouten die de bank als bedrijf maakte.

Beursbox.
[verwijderd]
0
De Fed's 0.75 rate cut aan Jerome's futures avontuurtjes te koppelen is pure BS en een knap staaltje van 'wishful thinking'!
Bernanke had in een speech op 10 januari al gewaarschuwd voor een scherp ingrijpen, zie: www.federalreserve.gov/newsevents/spe...

[verwijderd]
0
@lambertwm
Om een verlies van 5 miljard te boeken moet je wel degelijk posities hebben gehad die hier een meervoud of zelfs veelvoud van bedragen. Denk hierbij ten minste aan 20 tot 50 miljard, maar wellicht zelfs nog (veel) meer.
[verwijderd]
0
Futures, shorten en derivatenhandel afschaffen.
Houdt je investeerders over. Probleem weg
[verwijderd]
0
quote:

Derativo schreef:

@lambertwm
Om een verlies van 5 miljard te boeken moet je wel degelijk posities hebben gehad die hier een meervoud of zelfs veelvoud van bedragen. Denk hierbij ten minste aan 20 tot 50 miljard, maar wellicht zelfs nog (veel) meer.
Ehh nee. simpel vb tje, gaat om de grote lijn let niet op de details.

Voor future heb je een margin nodig die maar een fractie is van de onderliggende waarde. Bv een fti op de index deed vaak minder dan 10k. De onderliggende waarde is 200 x de index. uitgaande van 500 dus 10000 euro. Dus een 10 voud. De index daalde 20 %. Het benodigede bedrag aan margin was dus niet zo groot.

De snelle daling heeft dit verlies vanuit het niets laten ontstaan. ;-))
Futures zijn levensgevaarlijk. Alle beursongelukken onstaan door deze producten of door short gaan. (short gaan is iets verkopen wat je niet in je bezit hebt, niet puts kopen oid)

Deze markten zijn trouwens gesloten, dus alle verliezen verdwijnen in de zakken van de tegenpartij. Direct verdwijnt er nooit geld, het verplaatst zich alleen.
[verwijderd]
0
De krach die er niet was

o hoe gaan we dit fenomeen noemen dan

Maar goed

Je kan op dit understatement verder borduren
De transparantie van de bewegingen op de beurzen zijn uitermate slecht te noemen.Immers geen analist kan zijn visie op fatsoenlijke manier uitdragen
Met deze gegevens trek ik dus mijn conclusie

Analisten lopen achter de handel aan

Het is jammer meneer Kort
Maar zelf uw verhaal is een samenvatting van wat er gebeurt kan zijn.

Met zijn allen lopen we achter de feiten aan
daarom is handelen op dit moment geen beleggen meer te noemen.

Groet,
34 Posts, Pagina: « 1 2 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%