Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Willem Middelkoop: ‘systeem zakt binnen vijf jaar in elkaar’

250 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

iMac Rulez schreef:

[quote=jonas]
Imac, onderschat niet belang van een goede leider in tijden van crisis. Ene Churchill beloofde ooit "bloed, zweet en tranen". Dat kwam er ook, maar hij kreeg de mensen wel mee.[/quote]

De huidige crisis is toch van veel lagere orde dan toen. Toen was er WW2 en nu (in de ogen van veel Amerikanen) ternauwernood een recessie

quote:
Wat ik goed vind van Obama is dat hij rustig en weloverwogen overkomt. Hij probeert groepen te verbinden, heeft echt toppers om zich heen, beweert ook niet zoiets als over 1 jaar heb ik het opgelost.[/quote]

Het zijn wel merendeel mensen uit het Clinton kamp en of zijn kiezers dat nu echt waarderen daar zet ik zo mijn vraagtekens bij.

[quote]Hij zal het moeilijk krijgen, maar mijn steun heeft hij.
Hij heeft het volledige recht op ieders steun (net zoals elke andere nieuwe President hoort te hebben). Ik heb ook nooit ergens geschreven dat ik geen vertrouwen in hem heb want hij komt zonder enige twijfel met nieuwe ideeën.

Waar ik mij aan stoor dat zijn al die mensen die als (sorry maar geen ander woord voor) verdwaasden hem bejubelen als ware hij de vleesgeworden Messias.

Dat is hij niet en ik vraag me af hoe die groep gaat reageren als de schellen van hun ogen vallen. En dat gaat gebeuren zodra blijkt dat de recessie een depressie is geworden en Obama onprettige maatregelen moet gaan nemen zoals verhoging van de belastingen.

Daarom blijf ik zeggen: wacht nu eens rustig 3 tot (beter) 6 maanden af en kijk of en wat Obama gepresteerd heeft.

Van mij mag hij er een succes van maken maar (zeker bij politici) heb ik te vaak gezien dat ze na verkiezing omslaan als een blad aan een boom.

Obama is voorlopig gewoon een politicus, niets meer en niets minder.

mooie, goede en een hele scherpe reactie(s), iMac Rulez (ik ben helemala met je eens) - een abtje :-)
[verwijderd]
1
quote:

iMac Rulez schreef:

Waar ik mij aan stoor dat zijn al die mensen die als (sorry maar geen ander woord voor) verdwaasden hem bejubelen als ware hij de vleesgeworden Messias.
Waar doet wie dat dan? Het is mijn indruk dat het besef dat hij het niet gemakkelijk zal krijgen en dat hij geen wonderen kan verrichten met het uitgangspunt dat hij heeft gekregen voor zijn termijn, tamelijk breed gedragen worden. Natuurlijk heb je altijd enkele extremisten, maar zolang die groep zeer beperkt is, hoeven we daar toch niet eens tijd aan te besteden.
[verwijderd]
0
Het draait op volle toeren.
OORLOG geld naar wapenindustrie deze in handen van FED.
kas usa mooi leeg.
Amerika slaaf van het FED dankzij Bush met zijn oorlogen.

schuld nu voor elke amerikaan elk jaar 22916 dollar..
dat 30 jaar lang en het is break-even..

Geld is niet weg alleen in de verkeerde handen niet meer van de staat...

ilrenato
1
quote:

jonas schreef:

Burlington, ik weet hoe een recessie werkt en zal niet beweren vanaf nu: bëurs up. Het heeft tijd nodig. Wat denk je wat er bijvoorbeeld gaat gebeuren als de dollar naar 0,80 de Euro gaat? Voor E 100/150 koop je dan een laptop van de beste kwaliteit.

Er is koopkrachtdaling her en der, maar uiteindelijk volgt er een nieuw evenwicht en dan zijn er voor de beleggers ook weer kansen. Nu zijn ze er ook maar dan moet je als shorter een wel erg goede timing hebben.

Het is leuk als dat eens lukt, maar liever zie het qua welvaart in de wereld opgaan. De burger en de belegger in Jonas vechten weleens in me, maar ik ben vooreerst burger.

Natuurlijk zie ik dat er mindere ontwikkelingen zijn. Ik heb in het draadje "doet het kabinet wel genoeg" opgeroepen meer te doen en dat doe ik niet omdat ik denk omdat het vanzelf wel goed komt. Volgens mij moet in ingrepen het verschil gaan liggen met de afschuwelijke jaren 30. Lukt het niet dan is het knap mis, maar laten we daar nu niet bij voorbaat vanuitgaan.

Daar is een gezegde voor. Ik weet het even niet precies, maar het is zoiets als "de meeste zorgen maakt de mens zich over zorgen van morgen die mogelijk niet eens komen".

Serieus gesteld. Ik zie de problemen, maar we moeten ons ook niet nu in een soort geestelijke depressie begeven, maar kijken wat er het beste te doen valt. Bovendien draaien een aantal bedrijven heus wel door.

Groet, JOnas
Van wikipedia nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_Neder...

Een mens lijdt dikwijls het meest door het lijden dat hij vreest.
(doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft men meer te dragen, dan God te dragen geeft. Nic. Beets)

DS
0
Voor wie gisteren niet in de Rai was staat hier in ieder geval een uitstekend verslag over Willem Middelkoops seminar.

Verslag: Overleef de Creditcrisis
Intro:

Ik was gisteren natuurlijk aanwezig voor Edelmetaalplaza om verslag te doen van het Congres "Overleef de Creditcrisis".

www.edelmetaalplaza.nl/web_redactie.a...
[verwijderd]
0
hij kan niet veel meer hebben gezegt over de kredietkrisis dan dat in zijn boek is verschenen en vindt het daarom nutteloos om naar zo een bijeenkomst te gaan. uit het boek kan je al duidelijk opmaken dat willem alleen in goud zit en exploiratie bedrijven.
[verwijderd]
1
quote:

IndiaQuinn schreef:

Noem mij een idioot, maar

heb daarom, al is het voor een groot deel zuiver voor geruststelling, altijd voor zeker 6 maanden eten in huis, inclusief ruim 150 liter aan water (36 liter Spa Blauw, en 6 * 20 liter containers behandeld met Katadyn, elke 6 maanden verversen) + 160 liter in de regenton. Eigen waterput, met pomp, en zuiveraar. 30 liter melk en melkpoeder (voor de kleine). Verder veel batterijen, huishoudelijk spul.

Inmiddels ook wat eigen groenten verbouwd (als experiment)achter in de tuin. Ook een voorraad aan zaden en gereedschap.
Noodgenerator (3500 W continue), inclusief voorraad brandstof (4 * 20 liter jerrycans normaal 4 tact, 20 literflessen Aspen, en 15 literflessen Coleman fuel voor de veldkeuken en 2 Coleman Northstar lantaarns). Fysiek goud (munten en kleine baartjes, altijd voor 2 maanden vaste kosten aan euro's in huis). Nu nog de zonnecollector. (Die dingen zijn echt duur)

Ik heb die Argentijnse shit van dichtbij gezien in Buenos Aires. Betalen met bonnenboekjes van ruilbeurzen e.d. De tandarts betalen met een zelfgebakken appeltaart.
Het leven gaat echt wel door hoor, maar ik denk dat Van Middelkoop op een gegeven moment wel op een of andere manier gelijk gaat krijgen (hoef je geen visionair voor te zijn). De hevigheid ervan is natuurlijk niet duidelijk.

Beetje voorbereiding kan geen kwaad, en als je het goed doet kost het niet al te veel. De generator kwam laatst goed van pas en de voedsel- en brandstofvoorraad is gewoon een kwestie van last in, last out. Sterker nog, als je slim inkoopt bespaart het nog geld ook.

Mijn vrouw vond het eerst maar paniekvoetbal. Inmiddels weet ze de voedselvoorraad zeer op prijs te stellen (opletten dat je niet te veel gaat consumeren). Het is voor een deel ook een schijnveiligheid. Een voorraad raakt altijd een keer op. Een beetje zelf supporting kunnen zijn kan echter geen kwaad (eigen brood bakken, water en energie, en groenten verbouwen).

Hier een aardig linkje (beetje zwartgallig dat wel):
survivalman.punt.nl/

PS: nooit aan buren en kennissen vertellen natuurlijk. :-), bij mijn ouders in Belgie ligt nog een Erma .22 semi-automaat met patronen.

Beste IndiaQuinn,
ben zelf ook bezig met zonnepanelen (hoef je geen batterijen, brandstof en een generator op voorraad te houden!) en heb inmiddels offertes aangevraagd.

Heb jij enig idee wat het zou moeten kosten en of het een beetje makkelijk aan te sluiten is? ( D.w.z. , hoeft niet het hele huis ervoor afgebroken te worden voor de aansluiting tussen de zonnepanelen en het elecitriciteitsnetwerk?

bedankt alvast
Ruud100
0
quote:

Willempie3 schreef:

Amerika heeft te veel schuld om ooit nog af te kunnen betalen. Dat is de realiteit. De Amerikaanse regering heeft 11000 miljard schuld. Plus 6000 extra schuld van Fanny en Freddie, die ze ook garanderen. Daar komt nog 40000 of 50000 aan toekomstige verplichtingen voor sociale zekerheid en zorg bij. Plus elk jaar een tekort van 1500 miljard. En er komt maar 2500 miljard per jaar aan belasting binnen ! Dit is een vokomen uit de hand gelopen situatie. Iedereen die zegt dat het wel goed komt leeft in een droomwereld....

W3.
We hebben niks geleerd van het bankendrama. En kijk de klappen vandaag in Engeland is.

Het gaat inderdaad steeds minder om gepubliceerde staatsschulden. Net als bij banken wordt het tijd om van de overheden na te gaan hoeveel schulden ze "buiten de balans" houden.

En daar moeten de overheidsgaranties (Nederland: 200 miljard voor het bankwezen) nog bij opgeteld worden.

Die 200 miljard aan bankgaranties van Bos kan bij een forse recessie nog een molensteen worden. Laten we zeggen dat tijdens een harde recessie 10% van de leningen niet terug wordt betaald. Het vervelende is dat als de banken voor pak em beet 500 miljard aan leningen hebben ze alleen de allerslechtste 200 miljard door Wouter laten verzekeren.

Je voelt het al, alle klappen vallen dan binnen de garantieregeling. Daaag belastingbetaler, wilt u even dokken...

Gr
Ruud
[verwijderd]
0
Ze moeten die TOP-jongens van DE banken, enz., eens goed aanpakken!! Maar daar hoor je weer niets over, ja in de USA, hier gaan ze gewoon verder met ......., enz.
[verwijderd]
1
quote:

Willempie3 schreef:

Amerika heeft te veel schuld om ooit nog af te kunnen betalen. Dat is de realiteit. De Amerikaanse regering heeft 11000 miljard schuld. Plus 6000 extra schuld van Fanny en Freddie, die ze ook garanderen. Daar komt nog 40000 of 50000 aan toekomstige verplichtingen voor sociale zekerheid en zorg bij. Plus elk jaar een tekort van 1500 miljard. En er komt maar 2500 miljard per jaar aan belasting binnen ! Dit is een vokomen uit de hand gelopen situatie. Iedereen die zegt dat het wel goed komt leeft in een droomwereld....

W3.
binnen 2 jaar doet de VAT de intrede in de VS.
zo gauw de consumptie weer gaat aantrekken begint men met btw van 10% en dat kan omhoog naar 15.

dan kan het zeer snel gaan met de geldstromen naar de schatkist.

helaas in europa zijn we al uitgeperst als citroenen
jrxs4all
2
quote:

Willempie3 schreef:

Amerika heeft te veel schuld om ooit nog af te kunnen betalen. Dat is de realiteit. De Amerikaanse regering heeft 11000 miljard schuld. Plus 6000 extra schuld van Fanny en Freddie, die ze ook garanderen. Daar komt nog 40000 of 50000 aan toekomstige verplichtingen voor sociale zekerheid en zorg bij. Plus elk jaar een tekort van 1500 miljard. En er komt maar 2500 miljard per jaar aan belasting binnen ! Dit is een vokomen uit de hand gelopen situatie. Iedereen die zegt dat het wel goed komt leeft in een droomwereld....

W3.
Als je toekomstige verplichtingen meetelt moet je ook toekomstige inkomsten meetellen. Je kunt ook alleen de inkomsten tellen, dan is er helemaal geen schuld meer. Dat is net zo onzinnig als het alleen meetellen van de toekomstige verplichtingen.

Overigens zijn de toekomstige verplichtingen van de meeste Europese landen (ongedekte staatspensioenen) veel groter dan die van de VS.

Die 11000 miljard schuld kan makkelijk worden terugbetaald. De netto vermogenspositie (bezittingen minus schulden) van Amerikaanse huishoudens is ongeveer 50000 miljard dollar.

En mocht de rentebetaling een te groot deel van de belastinginkomsten gaan uitmaken, dan moeten of de inkomsten omhoog of de andere uitgaven omlaag of een combinatie van die twee. Mogelijkheden genoeg,

JR
[verwijderd]
0
Een staatschuld van 11.000 miljard betekent op een bevolking van 300 miljoen mensen een schuld van slechts USD37.000 per persoon. Dat lijkt misschien veel maar dat is het echt niet.
[verwijderd]
0
quote:

sheepwith5legs schreef:

Een staatschuld van 11.000 miljard betekent op een bevolking van 300 miljoen mensen een schuld van slechts USD37.000 per persoon. Dat lijkt misschien veel maar dat is het echt niet.
Indien je kleine kinderen, gevangenen (dat zijn er in de US heeeel veel) etc. meetelt, valt het mee....mmmmm
[verwijderd]
0
Oorlog is een optie ..
De oorlogsmachine moet blijven draaien anders is er helemaal geen werk meer.

Wie zal het haasje worden ..
Na de inauguratie zal er wel een haas bekend worden..

De oorlogsmachine stop zetten in slechte tijden is geen optie..

Wapenindustrie belangrijke werkgever...
[verwijderd]
1
quote:

TATAN schreef:

Oorlog is een optie ..
De oorlogsmachine moet blijven draaien anders is er helemaal geen werk meer.

Wie zal het haasje worden ..
Na de inauguratie zal er wel een haas bekend worden..

De oorlogsmachine stop zetten in slechte tijden is geen optie..

Wapenindustrie belangrijke werkgever...
Howdy, Praat geen onzin.
[verwijderd]
0
quote:

The Wishbone schreef:

Hoi amor

Hoe denkt obama over het rokers beleid in de us ?

howdy, hij staat er 100% achter. Zelf probeert hij er van af te komen, maar geeft toe, dat het niet meevalt.
Reken er maar op dat zijn vrouw en kinderen hem niet met rust zullen laten.
Dus dat zit wel snor.

>--:-)-->
[verwijderd]
0
quote:

jan wandelaar schreef:

[quote=Willempie3]
Amerika heeft te veel schuld om ooit nog af te kunnen betalen. Dat is de realiteit. De Amerikaanse regering heeft 11000 miljard schuld. Plus 6000 extra schuld van Fanny en Freddie, die ze ook garanderen. Daar komt nog 40000 of 50000 aan toekomstige verplichtingen voor sociale zekerheid en zorg bij. Plus elk jaar een tekort van 1500 miljard. En er komt maar 2500 miljard per jaar aan belasting binnen ! Dit is een vokomen uit de hand gelopen situatie. Iedereen die zegt dat het wel goed komt leeft in een droomwereld....

W3.
[/quote]

Jan kan je wat meer vertellen over die vat ( btw ? )

binnen 2 jaar doet de VAT de intrede in de VS.
zo gauw de consumptie weer gaat aantrekken begint men met btw van 10% en dat kan omhoog naar 15.

dan kan het zeer snel gaan met de geldstromen naar de schatkist.

helaas in europa zijn we al uitgeperst als citroenen
[verwijderd]
1
Het komt helemaal niet door het 'kapitalistische systeem' Willem. Integendeel, het groepje dat het allemaal moet opbrengen slinkt zienderogen met hoge snelheid. De kennis en welvaart verdwijnen naar Azie. Met dank aan, nou ja vul maar zelf in.
250 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,09%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 +0,34%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%