Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

KK-observaties: het zijn net mensen!

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
bos taurus
38
Dit is voor het eerst dat ik een draadje open.
Ik heb ook niet de neiging om er een gewoonte van te maken. Maar ik wil toch iets kwijt wat ik niet in een andere draad onder kan brengen.

Na amper 2 maanden KK zie ik mij nog steeds als een relatieve nieuwkomer hier. Reden genoeg voor u om te zeggen: waar haalt ze het lef vandaan om kritiek te hebben op de gang van zaken hier. Ok. Even goede vrienden.
Je kunt het ook zien als een poging om dit forum een spiegel voor te houden, in de hoop dat er iets verbetert. Want het is irritatie en frustratie alom wat ik hier zie, de TA'ers grotendeels uitgezonderd.

Nu is het mij al eerder opgevallen hier, dat de stemming met de koersen op en neer beweegt. Als de AEX stijgt wordt het allemaal wat vriendelijker, als-ie daalt neemt de spanning toe en worden de huidjes dunner. Dan wordt er meer gescholden, gekat en beledigd, met andere woorden op de man/vrouw gespeeld. De KK wordt dan een uitlaatklep voor persoonlijke frustraties, zo te zien oude vijandschappen leven weer op en er verschijnen meer dramdraadjes met steeds dezelfde of soortgelijke onderwerpen - waar anderen zich dan weer (terecht naar mijn mening) aan ergeren. Dat is op zich begrijpelijk, maar als de KK er door té "vervuild" raakt zullen mensen die hier komen om informatie op te doen over beleggen zich afvragen waar ze in hemels naam terechtgekomen zijn. Een gekkenhuis lijkt het soms wel.

Er zijn diverse kategorieën posters hier (geen volledige opsomming).

1) Ik noemde al de TA'ers. Die beperken zich tot hun, soms voor mij wat ondoorzichtige, methode, maar gedragen zich over het algemeen netjes ten opzichte van elkaar en ook ten opzichte van "leken" op hun gebied die een zinnige vraag in een TA-draadje stellen. Niks mis mee.

2) De columnisten die regelmatig een recent artikel hier onder de aandacht brengen om reacties van KK-bezoekers uit te lokken. Ook niets mis mee n.m.m.,
ze voegen in de meeste gevallen iets toe wat met onze gemeenschappelijke belangstelling, namelijk beleggen, te maken heeft. Dat heeft soms felle reacties tot gevolg, maar het gaat tenminste ergens over.

3) De al dan niet professionele adviseurs, die hier op zoek zijn naar klanten. In mijn ogen is dat spam, verpakt in zo op het oog normaal lijkende postings: in wezen misbruik van dit forum. Als je jezelf en je nering wilt aanprijzen doe het dan in de vorm van een advertentie op deze pagina en betaal er voor. De klant moet er tenslotte ook voor betalen als hij met je in zee wil gaan.

4) De bonafide particuliere beleggers die van gedachten willen wisselen met andere beleggers, al dan niet professionele, die iets op willen steken of hun ideeën willen toetsen aan de mening van anderen. Het dagdraadje is voor hen de meest geschikte ontmoetingsplaats. Prima concept, en altijd goed voor een verstandige opmerking.
Dat is de kategorie waar de KK op drijft. De TA'ers vallen hier overigens ook onder. Net zoals de shorters, de longers, zeg maar de bulls en de bears en ook degenen die af en toe van gedaante verwisselen. (Groeien de horentjes al, superbeer?)
Als de emoties en de zenuwen te hoog oplopen vallen ze wel eens naar elkaar uit, maar dat moet tot een zekere mate ook kunnen. De grens ligt daar waar op de man gespeeld wordt en spot en ironie overgaan in persoonlijke beledigingen.

5) De politieke fanatici. Je ziet ze in soorten en maten hier: uiterst links, uiterst rechts en van alles er tussen in. Gematigd tot radikaal. Soms hangen ze hun draadje op aan een actuele situatie of uitspraak, maar met beleggen heeft het meestal weinig of niets van doen. Frustatie voert de boventoon, hier vind je ook de meeste afgunst, jalouzie, arrogantie en agressie.
Toegegeven, op dit moment zijn politiek en beleggen twee onderwerpen die in elkaars verlengde liggen, maar wat heeft beleggen nu met relmarokkaantjes te maken? Of met de vraag of Wilders wél of niet de wet overtreedt en afgestraft moet worden? Het grootste nadeel is dat normale KK-bezoekers zich geregeld laten verleiden om er op in te springen, ik niet uitgezonderd: iedereen is tenslotte een beetje een "homo politicus" (homo is hier Latijn en betekent gewoon mens!). Het resultaat is meestal bonje. Ik zal straks een voorstel doen om dit probleem aan te pakken. Eén draadje voor politiek!

6) De zuigers, drammers, jenners en provocateurs.
Dat is eigenlijk alleen maar een handjevol hier, gelukkig, maar ze nemen wel onevenredig veel KK-ruimte in beslag, onder meer door aan de lopende band onzin-draadjes te openen, liefst onder telkens weer een andere naam. Of ze nu gewoon gefrustreerd zijn omdat ze elders te weinig aandacht krijgen of gewoon narcistische sociopaten zijn die overal proberen rotzooi te schoppen weet ik niet, maar het doet er ook niet toe. Ze halen de normale KK-leden het bloed onder de nagels vandaan en hebben kennelijk dolle pret als iemand (terecht) boos wordt. Ik ken ze inmiddels wel een negeer deze draadjes zoveel mogelijk. Een groot probleem is inderdaad dat ze steeds weer onder een andere alias opduiken. Daar zou iets aan gedaan moeten worden.

7) De onheilsprofeten. Die vallen voor een deel onder 6). Er zijn echter ook anderen, die het misschien goed bedoelen en het gewoon op dit moment niet meer zien zitten. Ik bedoel hier niet de beren, die er alleen maar belang bij hebben dat de beurs daalt, maar degenen die overal op het internet de meest bizarre onheilstijdingen verzamelen en hier spuien. Misschien wel om interessant te doen, misschien omdat ze door verliezen zo gedeprimeerd zijn dat het einde van hun wereld wel heel dichtbij is gekomen. Zielige gevallen vaak. Iedereen moet zelf maar weten hoe hij daarmee omgaat.

8) Er is nog een restcategorie die zo af en toe opduikt en al dan niet zinvolle bijdragen levert.
In de korte tijd dat ik hier ben heb ik ze te weinig gezien om ze te kunnen indelen. Een bonte verzameling van verstandige mensen, komplete gekken, critici, betweters en grappige mocking birds. Zolang het constructieve bijdragen zijn is dat alleen maar toe te juichen, en een kwinkslag zo nu en dan is ook nooit weg. Onder constructieve bijdragen versta ik echter niet de posts waarin andere posters persoonlijk aangevallen worden. Opduiken, flink bijten en weer weg - dat vind ik vooral laf.

Mogelijke remedies (ik hoop dat vooral ook de IEX-moderatoren dit lezen!).

a) Algemeen: Houd de draadjes leesbaar door niet steeds weer alle vorige postings kompleet in je reactie op te nemen - soms zie je wel 5 posters in één quote en telkens weer hele lappen tekst. Je kunt beter de stukken waar je niet op wilt reageren deleten en alleen maar dat laten staan waarop je commentaar hebt. Vooral als je opmerkingen hebt op lange stukken (artikelen bv) is het lastig om steeds maar hetzelfde oorspronkelijke stuk te zien.
De lezer weet wel waar de draad mee gestart is.

b) Negeer zoveel mogelijk de provocateurs. Elke reactie is er eigenlijk één teveel, want daar is het alleen maar om begonnen. Probeer ook de haat- en oprui-draadjes te boycotten, ook al is het zooo verleidelijk om ze een draai om de oren te geven. Hier ligt een taak voor de moderatoren: haal ze meteen maar weg. De meeste KK-bezoekers zullen er dankbaar voor zijn.

c) Aanpassingen van het systeem.
- Beperk het gebruik van aliassen drastisch door op IP-adres te "bannen". Vermeld in het persoonlijk profiel van elke poster alle eerdere aliassen op het betreffende IP adres. Dan weet iedereen tenminste met wie hij te maken heeft en kan daar na
bos taurus
4
Vervolg:

c) Aanpassingen van het systeem.
- Beperk het gebruik van aliassen drastisch door op IP-adres te "bannen". Vermeld in het persoonlijk profiel van elke poster alle eerdere aliassen op het betreffende IP adres. Dan weet iedereen tenminste met wie hij te maken heeft en kan daar naar handelen. Dan blijven ook verdachtmakingen achterwege van mensen die er ten onrechte van uitgaan dat twee posters één en dezelfde zijn. Dit is natuurlijk niet waterdicht te maken omdat er mensen met méér dan één IP-adres zijn, maar ik denk dat je hierdoor toch een aantal lastige malloten de weg afsnijdt.

- Creëer de mogelijkheid om draadjes met praktisch hetzelfde onderwerp achteraf samen te voegen tot één. ING bv. Dan hef je al die doublures op en de KK wordt veel overzichtelijker.

- Beperk het aantal draadjes dat iemand kan openen - bv. maximaal 3 per week. Dat is meer dan genoeg om nieuwe onderwerpen aan de orde te stellen. Voor het overige post men dan zijn nieuws maar in de bestaande draden. Voor IEX-columnisten zou er desnoods een uitzondering gemaakt kunnen worden.

- Let beter (moderatoren!) op de Dit-is-niet-ok meldingen. Ze zijn een goede indicatie voor haat-, dreig- en andere ziekelijke inzendingen, zoals bv. die van (overjarige?) pubers die kennelijk in de anale fase zijn blijven steken. Je kunt overigens beter één post verwijderen dan meteen een heel draadje, als dat verder normaal is.
Anders kan één kwaadwillend of gestoord figuur ervoor zorgen dat de gehele draad verdwijnt.

- Voor de beroepsklagers: één keer per week een ellende-draad openen (wie schreef dat ook weer? Labyrinth!). Daar kan iedereen dan zijn gehuil in kwijt, en hoeven degenen die daar niet van gediend zijn het ook niet overal te lezen.

- Voor de politiek-fanatici hetzelfde: één "politiek draadje" per week, de zuiver politieke actualiteiten inclusieve. Voor de politieke onderwerpen die niet rechtstreeks met beleggen en financiën te maken hebben, bedoel ik. Laat ze elkaar dan maar aan de keel vliegen in deze arena, ze worden het toch nooit eens. Wie daar niet van gediend is hoeft er niet te komen. Wie dat wel wil is gewaarschuwd.

---------------------------------------------------
Ik weet, dat velen nu zullen denken: waar bemoeit dat rund zich mee? Ik reken op veel kritiek en zelfs verwensingen. Maar ik houd ook rekening met aanvullingen hierop: betere ideeën en aanbevelingen dan ik ze hier in een kort bestek heb opgesomd.
Misschien kunnen wij dan uiteindelijk een voorstel naar de redactie sturen om de KK een facelift te geven? Naar mijn mening is dat een poging waard.

"rund".
durobinet
4
Nee hoor, zeer verstandige taal!
Niets op af te dingen. Maar het zal hier niet lukken denk ik omdat IEX en met name de moderators Oost-Indisch doof zijn kennelijk.
Je moet er als moderator nu eenmaal bovenop zitten, behalve 's nachts dan want een mens moet ook slapen en het moet niet te duur worden door meer personeel te nemen. Maar 's morgens bijtijds gelijk aan de slag met saneren! En de rest van de dag en avond.
Zo'n forum bestaat al maar ik ga hier geen reclame maken. Veel mensen weten de weg al te vinden!
vr.gr. duro
diederique
1
prima verwoord en wat mij betreft integraal naar IEX
(wie dat ook moge zijn...)

of IEX verzoeken openlijk op je content in te gaan

alsdan kan een ieder de opinie van de heren/dames aldaar vernemen...
[verwijderd]
2
Leuk geschreven, jij snapt er na 2 maanden al meer van dan dat ik er na 2 maanden van begreep

Grappige van de hele zaak is, dat als het beter op de beurs gaat, jouw tips automaties plaatsvinden, zonder dat iemand daarvoor nodig is raar genoeg

Is het daarintegen doom en gloom wordt het hier nog erger, ab
[verwijderd]
0
Goed stukje maar ook bij jou teveel aandacht voor IPbans. Niet alleen zijn ze makkelijk te omzeilen maar er zijn vaak meerdere mensen die geen keus hebben dan allemaal met hetzelfde IP-nummer werken en die vaak niet eens van elkaar weten dat ze op het zelfde zitten.

Naast onderbrengen van alle "ellende" in 1 draadje kan met evenveel recht gepleit worden om alle "jubel" ook in 1 draadje onder te brengen.

Beperking van aantal nieuwe draadjes is wel een goed idee zij het dat dezelfde problemen als bij IPbans gelden.

[verwijderd]
0
Je hebt er veel werk van gemaakt, maar ik kan er geen speld tussen krijgen. Helemaal goed! AB-tje.
voda
0
Bos Taurus,

Een uitstekende eerste draad opening!
Wat een werk, maar nog belangrijker, wat een heldere kijk op de zaken.
Hier kunnen een flink aantal posters hopenlijk een les uit leren.

Deze passage trof mij wel, maar acht de kans klein dat zoiets gebeurt.

- Creëer de mogelijkheid om draadjes met praktisch hetzelfde onderwerp achteraf samen te voegen tot één. ING bv. Dan hef je al die doublures op en de KK wordt veel overzichtelijker.

Het ligt aan de IEX om actie te ondernemen.

Helaas heeft al een hele lange tijd geleden de heer Pieter Kort,
www.iex.nl/columns/columns_auteur.asp...
een verzoek hier geplaatst in de Koffiekamer met een oproep voor suggesties om de site te verbeteren.

Er kwam hier een behoorlijke respons op met vele goede ideeen. Na al die tijd is er practisch niets gebeurt, behalve dan "Dit is niet OK" knop, die ogenschijnlijk ook weinig zoden aan de dijk zet!

IEX, doe iets als er vele posters/lezers klagen. Daar is die knop toch voor bedoelt?

Bos, verder alle lof voor deze post (warm aanbevolen).
bert pit
0
Helemaal mee eens.

Als aanvulling wil ik stellen dat geschreven communicatie blijkbaar niet voor iedereen is weggelegd en het dus voor velen erg lastig is om de boodschap op de juiste wijze over te brengen.

Dit wordt vaak onderschat, ook bij email.

Daarnaast is Nederlands een harde taal en zijn wij Nederlanders vaak zeer direct in onze uitlatingen.

Dat wordt op het forum uitvergroot. Erg jammer.

De oplossing heb je al aangegeven, sommige postings gewoon niet lezen.

Wat mij betreft mag jij meer draadje openen :)

Groeten, Nadorst
bert pit
1
quote:

voda schreef:

Deze passage trof mij wel, maar acht de kans klein dat zoiets gebeurt.

- Creëer de mogelijkheid om draadjes met praktisch hetzelfde onderwerp achteraf samen te voegen tot één. ING bv. Dan hef je al die doublures op en de KK wordt veel overzichtelijker.

Het ligt aan de IEX om actie te ondernemen.

Op een appleforum waar ik wel een post, gebeurt dat wel en ook nog geautomatiseerd. Het kán dus wel.
ffff
2
Beste Bos Taurus,

Wat hebt U er goed over nagedacht, een-en-ander op een rijtje gezet en er moeite voor gedaan om hier verbeteringen te krijgen. Niet één suggestie van U zou ik niet uitgevoerd willen zien.

Maar.................................. Er lopen hier een stuk of wat goedwillende KK-bezoekers bij, zelfs al meer dan tien jaar, die in al die jaren van alles en nog wat meegemaakt hebben.

En daaruit hebben ze, of laat ik nu maar alleen voor mijzelf spreken: Ik heb tot mijn grote verbazing geconstateerd dat heel wat goede suggesties van vooral goedwillende bezoekers toch NIET uigevoerd worden. En heb daar al jaren geleden, maanden geleden en zelfs nog vrij recent ( met de plotse komst van de pornoverwijzingen, nog nooit hier vertoond) mij afgevraagd waarom IEX niet op die suggesties ingaat. En precies daarover was hier in de KK enkele weken geleden ook al een goede discussie.

Je zou kunnen stellen dat de meeste bezoekers denken dat IEX die suggesties NIET volgt omdat dat uiteindelijk hits kost, want al die schelddraadjes leveren wel heel wat hits op en als tweede argument, wat de een vindt dat echt absoluut niet kan, vindt de andere KK-bezoeker dat zoiets best moet kunnen. Ik verbaas mij, nu na tien jaar nog iedere week over de ideeën die mensen neerschrijven en...dat blijft dan gewoon staan. Allerlaatste voorbeeldje: Als een volksvertegenwoordiger alleen maar voorstelt om studenten mee te laten betalen aan hun studie, wordt die onmiddellijk voor nazi uitgemaakt en....zo'n draadje, eerste posting blijft gewoon dagenlang staan.

Beste Bos Taurus, ik vind dat IEX uw posting drie keer moet uitprinten, op kantoor uithangen, in de eigen studeerkamer uithangen en bij de belangrijke papieren moet steken...... Maar, nogmaals: Er zijn hier toch echt duistere krachten werkzaam die dat om mij onbekende redenen niet willen.

Eigenlijk zou IEX nu eens met een deftig antwoord MOETEN komen. Als bezoekers die al meer dan tien jaar hier komen kunnen sommige van ons toch gewoon tegen IEX zeggen: Wat vindt U nu van die suggesties en waarom doet U daar toch niets mee?

Ik waardeer het ontzettend dat U uw nek uitgestoken hebt, want dit soort initiatieven worden niet altijd gewaardeerd. Al de mensen die hier posten om de boel te verzieken raken een fijne uitlaatklep kwijt. Al de mensen die een politiek standpunt kwijt willen ontdekken plots een grandioos forum en posten dan wekenlang over een politiek onderwerp dat op dat moment in de belangstelling staat ( Israël- Hamas) om daarna weer voorgoed te verdwijnen.

En dan eindig ik met de volgende constatering: In al die tien jaren is mij opgevallen dat ondanks het feit dat IEX de belangrijkste beleggerswebsite van Nederland en België is er EIGENLIJK toch verdomd weinig echte professionals , echte geïnteresseerden in de KK komen. Als je tenminste bedenkt dat meer dan honderdduizend mensen in bank-beleggings- en verzekeringwezen werken, dan moet je toch vaststellen dat je er maar heel weinig hier zien. En dat MOET toch ook een reden hebben, waarom die hier wegblijven.

Een hele grote BOS bloemen voor bos taurus.

Peter
[verwijderd]
0
Hallo Bos,
.
Ben het helemaal met je eens.

Als ik het me goed herinner kwam er op een zaterdagmiddag in januari of zo iemand een draadje binnenvallen(kan slotkoersen Wallsreet niet vinden)
Was je eerste posting?
Wat er die middag op dat draadje gebeurde weet je.

Je mag er wat mij betreft nog een categorie aan toevoegen,nl de mensen die er niet meer aan denken om hier te posten.
Zij kiezen ervoor om hier niet beledigd te worden
Deze groep is veel groter dan wij denken

Je kunt je mail ook gelijk doorsturen naar de IEX redactie.
Mijn steun heb je.
mvg

PS Lekkerlanders smaken het beste. :-)
[verwijderd]
0
[quote=bos taurus]
Dit is voor het eerst dat ik een draadje open.
Ik heb ook niet de neiging om er een gewoonte van te maken. Maar ik wil toch iets kwijt wat ik niet in een andere draad onder kan brengen.

Na amper 2 maanden KK zie ik mij nog steeds als een relatieve nieuwkomer hier. Reden genoeg voor u om te zeggen: waar haalt ze het lef vandaan om kritiek te hebben op de gang van zaken hier. Ok. Even goede vrienden.
Je kunt het ook zien als een poging om dit forum een spiegel voor te houden, in de hoop dat er iets verbetert. Want het is irritatie en frustratie alom wat ik hier zie, de TA'ers grotendeels uitgezonderd.

Nu is het mij al eerder opgevallen hier, dat de stemming met de koersen op en neer beweegt. Als de AEX stijgt wordt het allemaal wat vriendelijker, als-ie daalt neemt de spanning toe en worden de huidjes dunner. Dan wordt er meer gescholden, gekat en beledigd, met andere woorden op de man/vrouw gespeeld. De KK wordt dan een uitlaatklep voor persoonlijke frustraties, zo te zien oude vijandschappen leven weer op en er verschijnen meer dramdraadjes met steeds dezelfde of soortgelijke onderwerpen - waar anderen zich dan weer (terecht naar mijn mening) aan ergeren. Dat is op zich begrijpelijk, maar als de KK er door té "vervuild" raakt zullen mensen die hier komen om informatie op te doen over beleggen zich afvragen waar ze in hemels naam terechtgekomen zijn. Een gekkenhuis lijkt het soms wel.

Er zijn diverse kategorieën posters hier (geen volledige opsomming).

1) Ik noemde al de TA'ers. Die beperken zich tot hun, soms voor mij wat ondoorzichtige, methode, maar gedragen zich over het algemeen netjes ten opzichte van elkaar en ook ten opzichte van "leken" op hun gebied die een zinnige vraag in een TA-draadje stellen. Niks mis mee.

2) De columnisten die regelmatig een recent artikel hier onder de aandacht brengen om reacties van KK-bezoekers uit te lokken. Ook niets mis mee n.m.m.,
ze voegen in de meeste gevallen iets toe wat met onze gemeenschappelijke belangstelling, namelijk beleggen, te maken heeft. Dat heeft soms felle reacties tot gevolg, maar het gaat tenminste ergens over.

3) De al dan niet professionele adviseurs, die hier op zoek zijn naar klanten. In mijn ogen is dat spam, verpakt in zo op het oog normaal lijkende postings: in wezen misbruik van dit forum. Als je jezelf en je nering wilt aanprijzen doe het dan in de vorm van een advertentie op deze pagina en betaal er voor. De klant moet er tenslotte ook voor betalen als hij met je in zee wil gaan.

4) De bonafide particuliere beleggers die van gedachten willen wisselen met andere beleggers, al dan niet professionele, die iets op willen steken of hun ideeën willen toetsen aan de mening van anderen. Het dagdraadje is voor hen de meest geschikte ontmoetingsplaats. Prima concept, en altijd goed voor een verstandige opmerking.
Dat is de kategorie waar de KK op drijft. De TA'ers vallen hier overigens ook onder. Net zoals de shorters, de longers, zeg maar de bulls en de bears en ook degenen die af en toe van gedaante verwisselen. (Groeien de horentjes al, superbeer?)
Als de emoties en de zenuwen te hoog oplopen vallen ze wel eens naar elkaar uit, maar dat moet tot een zekere mate ook kunnen. De grens ligt daar waar op de man gespeeld wordt en spot en ironie overgaan in persoonlijke beledigingen.

5) De politieke fanatici. Je ziet ze in soorten en maten hier: uiterst links, uiterst rechts en van alles er tussen in. Gematigd tot radikaal. Soms hangen ze hun draadje op aan een actuele situatie of uitspraak, maar met beleggen heeft het meestal weinig of niets van doen. Frustatie voert de boventoon, hier vind je ook de meeste afgunst, jalouzie, arrogantie en agressie.
Toegegeven, op dit moment zijn politiek en beleggen twee onderwerpen die in elkaars verlengde liggen, maar wat heeft beleggen nu met relmarokkaantjes te maken? Of met de vraag of Wilders wél of niet de wet overtreedt en afgestraft moet worden? Het grootste nadeel is dat normale KK-bezoekers zich geregeld laten verleiden om er op in te springen, ik niet uitgezonderd: iedereen is tenslotte een beetje een "homo politicus" (homo is hier Latijn en betekent gewoon mens!). Het resultaat is meestal bonje. Ik zal straks een voorstel doen om dit probleem aan te pakken. Eén draadje voor politiek!

6) De zuigers, drammers, jenners en provocateurs.
Dat is eigenlijk alleen maar een handjevol hier, gelukkig, maar ze nemen wel onevenredig veel KK-ruimte in beslag, onder meer door aan de lopende band onzin-draadjes te openen, liefst onder telkens weer een andere naam. Of ze nu gewoon gefrustreerd zijn omdat ze elders te weinig aandacht krijgen of gewoon narcistische sociopaten zijn die overal proberen rotzooi te schoppen weet ik niet, maar het doet er ook niet toe. Ze halen de normale KK-leden het bloed onder de nagels vandaan en hebben kennelijk dolle pret als iemand (terecht) boos wordt. Ik ken ze inmiddels wel een negeer deze draadjes zoveel mogelijk. Een groot probleem is inderdaad dat ze steeds weer onder een andere alias opduiken. Daar zou iets aan gedaan moeten worden.

7) De onheilsprofeten. Die vallen voor een deel onder 6). Er zijn echter ook anderen, die het misschien goed bedoelen en het gewoon op dit moment niet meer zien zitten. Ik bedoel hier niet de beren, die er alleen maar belang bij hebben dat de beurs daalt, maar degenen die overal op het internet de meest bizarre onheilstijdingen verzamelen en hier spuien. Misschien wel om interessant te doen, misschien omdat ze door verliezen zo gedeprimeerd zijn dat het einde van hun wereld wel heel dichtbij is gekomen. Zielige gevallen vaak. Iedereen moet zelf maar weten hoe hij daarmee omgaat.

8) Er is nog een restcategorie die zo af en toe opduikt en al dan niet zinvolle bijdragen levert.
In de korte tijd dat ik hier ben heb ik ze te weinig gezien om ze te kunnen indelen. Een bonte verzameling van verstandige mensen, komplete gekken, critici, betweters en grappige mocking birds. Zolang het constructieve bijdragen zijn is dat alleen maar toe te juichen, en een kwinkslag zo nu en dan is ook nooit weg. Onder constructieve bijdragen versta ik echter niet de posts waarin andere posters persoonlijk aangevallen worden. Opduiken, flink bijten en weer weg - dat vind ik vooral laf.

Mogelijke remedies (ik hoop dat vooral ook de IEX-moderatoren dit lezen!).

a) Algemeen: Houd de draadjes leesbaar door niet steeds weer alle vorige postings kompleet in je reactie op te nemen - soms zie je wel 5 posters in één quote en telkens weer hele lappen tekst. Je kunt beter de stukken waar je niet op wilt reageren deleten en alleen maar dat laten staan waarop je commentaar hebt. Vooral als je opmerkingen hebt op lange stukken (artikelen bv) is het lastig om steeds maar hetzelfde oorspronkelijke stuk te zien.
De lezer weet wel waar de draad mee gestart is.

b) Negeer zoveel mogelijk de provocateurs. Elke reactie is er eigenlijk één teveel, want daar is het alleen maar om begonnen. Probeer ook de haat- en oprui-draadjes te boycotten, ook al is het zooo verleidelijk om ze een draai om de oren te geven. Hier ligt een taak voor de moderatoren: haal ze meteen maar weg. De meeste KK-bezoekers zullen er dankbaar voor zijn.

c) Aanpassingen van het systeem.
- Beperk het gebruik van aliassen drastisch door op IP-adres te "bannen". Vermeld in het persoonlijk profiel van elke poster alle eerdere aliassen op het betreffende IP adres. Dan weet iedereen tenminste met wie hij te maken
ffff
1
voda
0
Peter,

Ook achter jouw post sta ik 100%.
Jij bent inmiddels zelf al een "legende" op de IEX.
Gelukkig ben jij door de IEX al op meerdere momenten even "in het zonnetje"gezet. Ik weet niet precies meer in welke columns, maar kan het mij wel herinneren.

De IEX zou inderdaad wel eens actiever mogen reageren, of zijn ze bang de "partijdigheid" uit het oog te verliezen?

Sinds het vertrek van Thijs (één van de moderators), is het moderatie beleid, althans de uitvoering daarvan, een stuk minder geworden.

Thijs, wilde, en kon zich nog wel eens indenken hoe de gevoelens waren op het forum, of een bepaalde poster. Zijn "gemodereer" was vaak doordacht en niet "rucksichtloss". (in vele gevallen, niet altijd natuurlijk, maar dat is persoonlijk).

Als ik nu kijk denk ik wel eens, wat voor mensen zijn die moderators?

En ja Peter, soms mag je toch (negatief) commentaar op de IEX hebben? Zo denk ik wel.
Het is echter jammer (en ik heb in het verleden vele voorbeelden meegemaakt), dat je post dan plotseling "verdwijnt".
Daar heb ik in het verleden vaak van "gebaald", nu heerst er echter een soort van berusting.
Niet dat ik de moed opgeef of zo.

Beste IEX, dit draadje zal best onder jullie aandacht komen, doe er eens wat mee.

Groet,

Hans

[verwijderd]
0
Zoals de vorige poster, helemaal mee eens. Van mij krijg je een 10 met een griffel.
Alles zal afhangen van de moderators. Als zij niet blijven snurken en hier niets mee doen, dan ben ik bang, dat er niets zal veranderen. Veel echte beleggers en mensen, die iets van elkaar willen leren. Zullen naar verloop van tijd afhaken. En de schreeuwers zullen dit forum blijven vervuilen.

Peter
[verwijderd]
0
ik weet niet of dat zo is. Denk dat het ook interessant is om naar de concurrentie fora te kijken.. wat zij te bieden hebben.

Om iets te doen met Ip adressen lijkt mij geen goed plan. Dit forum werkt misschien juist goed omdat het redelijk laagdrempelig is en anoniem!
Vooral het laaste gaat verdwijnen in principe.

Creer de mogelijkheid om draadjes met hetzelfe onderwerp bijv. Ing bij elkaar te voegen.
Het wordt wel zakelijker en serieuzer. Maar ook onoverzichtelijker qua actuele discussies denk ik. Nu zie je in 1 oogopslag wat er op DIT moment als interessant wordt gezien.

Beperk het aantal draadjes wat iemand kan openen. Dat gaat ten kosten van de spontaniteit. Stel je hebt nog iets heel brandens te vertellen en je hebt al 3 nieuwe onderwerpen gemaakt. Waar moet je dan heen.
Je snijdt wel de weg af van mensen die steeds onzindraadjes openen.

Let beter op niet ok draadjes. Mee eens. Het zal jammer zijn dat 1 persoon het verpest voor de anderen. Dus evt. die ene persoon blokkeren voor het betreffende draadje dan het gehele draadje bannen.
Nu vermoed ik dat het ook voor komt dat 1 draadje door 1 en dezelfde persoon wordt gerund. Maar die ene persoon heeft verschillende nicknamen.

ellendedraad openen. Hetzelfde idee als een sector openen voor bijv. draadjes mbt INg.
Geld m.i. ook voor het voorstel om een politicidraadje te openen.
Zou een oplossing kunnen zijn maar gaat ten koste van het overzicht mbt meest actuele discussie. Het is net wat je wilt denk ik. Overzicht van actualiteit of overzichtelijkheid gerangschikt naar onderwerp.
Kies zelf toch voor het eerste. Is nog afwisselend ook.

Maar waarom geen tussenoplossing bedenk ik? Verschillende (nog meer) zoekingangen.
1 op onderwerp en 1 op datum en tijd(dus altijd de meest actuele draadjes).
gr.
[verwijderd]
0
quote:

straksa schreef:

De strekking niet helemaal begrepen zoefzoef:)?
ik wordt nu voor de 2 keer geblokt.
Wilde alleen maar aangeven dat er mogelijk nog een andere categorie is. Namelijk mensen die als al dan niet gezamenlijke drijfveer de liefde hebben. De romantici zal ik maar zeggen. Nou, drie is scheepsrecht.
gr.
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
898,47  -1,59  -0,18%  15:27
 Germany40^ 18.451,00 +0,11%
 BEL 20 4.020,81 +0,61%
 Europe50^ 5.029,14 +0,26%
 US30^ 38.849,44 -0,01%
 Nasd100^ 17.987,87 -0,60%
 US500^ 5.168,30 -0,38%
 Japan225^ 38.227,16 -1,25%
 Gold spot 2.310,59 -0,15%
 EUR/USD 1,0750 -0,07%
 WTI 77,76 -0,89%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +6,98%
Ahold Delhaize +3,54%
Air France-KLM +3,17%
Heineken +2,45%
EBUSCO HOLDING +2,32%

Dalers

OCI -2,79%
Avantium -2,58%
Accsys -2,35%
NX FILTRATION -2,30%
Philips Konin... -2,18%