Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

EURO-CRASH : gaat CHINA euro-reserves DUMPEN?

18 Posts
Kaiser
0
nobahamas
0
Lekker speculatief:

Is China Preparing To Divest Its $630 Billion In Eurozone Bond Holdings?

Deden ze het maar, dan wordt duitse export lekker concurrerend, en kunnen de "doorvoerlanden" lekker profteren!
haas
1
Nietes:)..................

wo 26 mei 2010, 18:47

Chinees staatsfonds handhaaft belang in EU

PARIJS (AFN) - Het Chinese staatsfonds CIC, een van de grootste investeerders ter wereld, zal haar belang in Europa momenteel niet verminderen, ondanks de lage groei en dalende euro. ,,We handhaven ons belang'', zei Gao Xiqing, vicepresident en hoofd investeringen van het fonds dat zo'n 260 miljard euro beheert.

www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/67895...
nobahamas
0
quote:

HerrKaiser schreef:

geruchten zijn voldoende... ;)
weet ik, in China lezen ze ook de colums van Wessel Aslander, vandaar...
[verwijderd]
0
Tik...tik..tik...euro nu 1.2161/dollar....-1.73% alweer, gisteren ook al.
Gaat niet goed.
[verwijderd]
1
[verwijderd]
0
De Europese Unie kan beter stoppen met bestaan als het zo door gaat, de leiders durfen echt niet concreet en echte leiders te zijn zo gaat de euro straks naar de 0,90 cent tegenover 1 dollar en kunnen de yanks ons kei hard uitlachen.
Ice T
2
Amerika staat er nog veel slechter voor dan Europa. RTLZ liet gisteren nog een overzicht zien dat de VS er nog economisch slechter aan toe is dan Griekenland.
Ik snap niet dat de EU deze negativiteit, ofwel het bashen van de Euro over zich heen laat gaan, tenzij knappe koppen uitgerekend hebben dat wij er op dit moment een voordeel bij hebben. Een lagere euro geeft immers de EU een betere exportpositie en de schuldenpositie van de VS wordt hierdoor niet minder waard. Het kan ook gewoon slecht EU leiderschap zijn, maar dat zal je wel nooit iets van horen.
Kaiser
0
La Chine s'interroge sur son portefeuille d'obligations en euros (presse) :

La Chine, qui détient les plus grandes réserves de changes au monde, s'interroge sur son portefeuille d'obligations libellées en euros, en train de perdre de la valeur, a affirmé le Financial Times sur son site internet.

Interrogée jeudi par l'AFP, l'Administration chinoise des changes (SAFE), qui gère les avoirs en devises de la Chine, n'a pas souhaité commenter ces informations.

"Nous ne commentons pas" cette information, a déclaré de son côté un porte-parole de la Banque centrale européenne (BCE) à l'AFP.

Le Financial Times, sans citer ses sources, a affirmé mercredi sur son site internet que la SAFE avait "rencontré des banquiers étrangers à Pékin ces derniers jours pour discuter de la question" de la perte de valeur de son portefeuille en euros et "exprimé son inquiétude à propos de son exposition" aux marchés grec, irlandais, italien, portugais et espagnol.

Le marché semble avoir mal réagi à l'article du Financial Times avec l'euro chutant mercredi à 1,2167 dollar, à portée de son plus bas niveau depuis 2006 (1,2144 dollar) atteint une semaine plus tôt.

"Aux Etats-Unis le marché a été touché après l'article du Financial Times", a relevé Credit Agricole CIB dans une note.

"A nos yeux, il ne faut pas exagérer de telles nouvelles. Nous ne nous attendons pas à ce que la Chine vende massivement ses avoirs européens, non seulement par manque d'alternative, mais aussi parce qu'il pourrait devenir intéressant de racheter de l'euro à un moment donné", a commenté Sébastien Barbé, économiste de la banque, sans exclure toutefois que la Chine puisse être plus sélective en Europe et hésite à investir dans des pays moins bien notés.

La Chine détient les premières réserves de changes au monde, de 2.447 milliards de dollars fin mars.

Leur composition exacte reste l'objet de spéculations mais les analystes estiment qu'elles sont encore très majoritairement en dollars, de l'ordre de 70%.

Le Financial Times estime à 630 milliards de dollars les obligations en euros détenues par la Chine
[verwijderd]
0
En de euro is vanochtend dus gewoon weer stug omhoog.

Je moet je toch altijd weer afvragen wat er waar is van dit soort roddel en achterklep.
[verwijderd]
0
` De Europese effectenbeurzen staan na
de koersstijgingen van gisteren opnieuw
op winst,ondanks verliezen gisteravond
op Wall Street.

De Dow Jones-index sloot gisteravond
voor het eerst sinds januari onder de
10.000 door geruchten dat China zijn
belangen in Europese staatsobligaties
wil verkopen.China zou dat willen doen
in reactie op de schuldencrisis in
verschillende Zuid-Europese landen.

Vanochtend zei de Chinese centrale bank
dat de geruchten nergens op gebaseerd
zijn.Voor beleggers in Europa was dat
voldoende reden om de positieve teneur
van gisteren vast te houden.

teletekst.nos.nl/tekst/111-01.html
SAHR-0310
1
quote:

lookingvalue schreef:

En de euro is vanochtend dus gewoon weer stug omhoog.

Je moet je toch altijd weer afvragen wat er waar is van dit soort roddel en achterklep.
En vooral wie er belang bij hebben. Dat is namelijk het uitschot van de economie.
Geen Gezeik, iedereen rijk
0
quote:

SAHR-0310 schreef:

[quote=lookingvalue]
En de euro is vanochtend dus gewoon weer stug omhoog.

Je moet je toch altijd weer afvragen wat er waar is van dit soort roddel en achterklep.
[/quote]

En vooral wie er belang bij hebben. Dat is namelijk het uitschot van de economie.
Ja inderdaad, ook bij dit verhaal, waar komt dat gerucht vandaan?
Geen Gezeik, iedereen rijk
0
Een paar weken geleden tijdens de grote paniek heb ik een discussie gehad met een ander forumlid over de belangen van China in zake de daling van de wisselkoers van de euro. Ik beweerde toen al dat het niet in het belang van de Chinezen zou zijn dat de Euro weg zou vallen en de dollar als belangrijkste wereldreservevaluta zou overblijven. Daarnaast proberenm de chinezen hun munt de yuan in een ongeveer stabiele wisselkoers toen opzichte van de dollar te houden. Als dan de euro sterk zakt ten opzichte van de dollar betekent dat ook dat de yuan dan stijgt ten opzichte van de euro.
Dat laatste is niet zo goed voor de Chinese export en dus niet in het belang van China. Hoewel men in New York denkt dat slechts de export van China naar de VS van belang is voor de Chinezen is de realiteit dat de export naar de EU minimaal net zo belangrijk is voor China (van de Chinese export gaat slechts zo´n 28% naar de VS, ook de export naar andere Aziatische landen zoals Japan en Zuid-Oost Azie en zelfs de sterk toenemende export naar andere opkomende markten zoals Zuid-Amerika is van groot belang voor China).
Het is dus niet in het Chinese belang dat de euro sterk valt, laat staan uit elkaar valt. En een van de weinige zaken waar de financiele mafia in New York geen vat op kan krijgen is het doen en laten van de Chinese autoriteiten en beleggers.

Het verbaasd mij wel dat deze sterke marktkracht toch slechts tot een matige stijging van de euro en de Europese aandelen leidt. Dit valt mogelijk te verklaren vanwege de sterke invloed die op dat moment ingebrachte orders spelen op koersvorming. Die orders beslaan doorgaans slechts een fractie van het aantal uitstaande effecten, maar meer aanbod dan vraag zet een koers gelijk onder druk en andersom meer vraag dan aanbod betekent dat een koers vrijwel zeker (sterk) stijgt. Met speculatie kan je zo met een beperkte inzet toch de koersen behoorlijk een bepaalde richting uitsturen.
[verwijderd]
0
quote:

the original moneymaker schreef:

[quote=SAHR-0310]
[quote=lookingvalue]
En de euro is vanochtend dus gewoon weer stug omhoog.

Je moet je toch altijd weer afvragen wat er waar is van dit soort roddel en achterklep.
[/quote]
En vooral wie er belang bij hebben. Dat is namelijk het uitschot van de economie.
[/quote]
Ja inderdaad, ook bij dit verhaal, waar komt dat gerucht vandaan?
Wat ik me eigenlijk meer afvraag, waarom luisteren zoveel beleggers nog naar geruchten? Je zou inmiddels toch wel verwachten dat er wat immuniteit ontstaat.

Alles wordt maar klakkeloos geloofd en overgenomen.
Overigens spelen de media hierin ook een hele foute rol.
[verwijderd]
0
Iedereen over die Duitse export...

HEEFT Duitsland wel capaciteitsreserves om hier goed voordeel van te doen? In mijn werk, met productie in verschillende westerse landen, is het product niet snel genoeg te maken. Tekort aan alles, grondstoffen EN capaciteit.
Er is lang weinig of niet in capaciteitsuitbreiding geinvesteerd, althans binnen mijn blikveld, ik vraag me af of DL wel een export order boek van 20% boven het huidige niveau verwerken kan.
Wat mijn verkopen betreft, ik kon nu recordomzetten draaien, als ik maar product had...
[verwijderd]
0
'Euro zal snel onder $1,20 duiken'

Donderdag 27 mei 2010 13:02

AMSTERDAM (Redactie beurs.nl) -- De huidige winsten voor de euro zullen van korte duur zijn als we BNP Paribas mogen geloven. Volgens de Franse bank zal het niet lang duren voordat de euro het niveau van $1,20 voor het eerst in vier jaar tijd neerwaarts zal doorbreken. De Europese groei komt volgens BNP onder druk te liggen vanwege de bezuinigingsmaatregelen, terwijl het Amerikaanse herstel aan kracht wint.

Terwijl de Amerikaanse economie steeds meer tekenen van herstel toont, waardoor groei de zorgen over de fiscale onbalans naar de achtergrond verdringt, is er in Europa juist sprake van een omgekeerde situatie, aldus de strategen van BNP Paribas. Daarom zal het volgens de Franse bank slechts een kwestie van tijd zijn voordat het niveau van $1,20 neerwaarts wordt doorbroken.
18 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 0,00%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%