Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Bas Heijink - TA: Pauze

60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
TA: Pauze

Bas Heijink - 15 jul, 08:30

"Rukt de AEX meteen op naar 343, of komt er eerst een afkoeling? Toch is dit geen markt voor shorts..."

www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
DMA69
1
Bassie, de hanging man kunnen we negeren, gewoon té duidelijk. Dalende toppenlijn? Niet in deze waanzinnig sterke markt. Twijfel in de S&P, DAX en Nasdaq? Zo weer weggewerkt.

Wij van ING adviseren: kopen!
[verwijderd]
0
Voor het technische plaatje in de VS, lees mc Hughs newsletter. Voor de waarheid over de economie en het ponzi spel, lees zerohedge.

Het systeem implodeert mogelijk nog deze winter.

Tot augustus verkopen op sterkte en daarna vol in de shorts. En vergeet niet van je 'winst' wat fysiek goud en zilver in te slaan. Kan nog handig van pas komen.

Succes ermee
The Sun
0
Er zijn hier op het forum genoeg beren, waaronder ikzelf

Maar de beurs wil gewoon echt niet omlaag. Vandaag ook weer. De AEX reageert als een turbo op de S&P naar boven toe.

10 negatieve nieuwsfeiten en één lichtpuntje? Men blijft maar kopen, kopen, kopen.
VvV91
0
@Masterp23, grappig dat je dat FYSIEKE goud aanhaalt.Ben ik het volledig mee eens. Er zijn momenteel veel te veel 'schuldpapieren' uitgegeven voor goud. Wanneer men deze wil gaan verzilveren en er fysiek goud voor wil zullen de banken moeten gaan inslaan want ze hebben het niet. Gevolg: Prijs stijgt!
@DMA69: ik ben minder positief. Prijzen van de aandelen zijn relatief hoog nu, verkoop duur en koop goedkoop. Simpel riedeltje. Nu valt er nog te beargumenteren dat de aandelen nu goedkoop zijn maar naar mijn mening zijn de aandelen (van de meeste fondsen) overgewaardeerd. De grootste economie ter wereld de VS heeft te kampen met structurele problemen, vertrouwen onder de Ondernemers is wederom afgenomen.... Spanje leent record bedrag. En dan Griekenland, een week geleden zeggen ze da t ze op 'schema'liggen maar ze geven geen details over de schema... Weinig zeggend dus en dat is het nog maar de vraag voor hoelang men op schema kan blijven de Grieken lijken er zelf geen zin meer in te hebben
[verwijderd]
0
Voor alle duidelijkheid; ik ben noch een stier noch een beer, maar wat "Bassie" van de ING Investment Office hier doet heeft niks meer met TA te maken.

In geval van negatieve TA-patronen zijn ze "té duidelijk", "werd het patroon x jaar geleden ook geneutraliseerd", etc. Terzelfdertijd wordt "Bassie" nu al nat van positieve patronen die er nog niet eens staan (omgekeerd SKS, golden cross, etc.)

Kan iemand van de IEX-redactie "Bassie" er misschien op wijzen dat hij voor de neutrale TA is en niet om het favoriete scenario van de ING Investment Office te pitchen?
shortie
0
Wanneer de FED, zoals gisteren in zijn notulen, aangeeft dat we nog zeker 5-6 jaren nodig hebben voordat de economie weer volledig herstel heeft laten zien dan lijkt het me, in tegenstelling tot wat velen beweren hier, dat we nog niet helemaal uit de crisis zijn herstelt....

Ik zie allemaal mooie winstcijfers met procentuele vergelijkingen met vorig jaar maar heeft iemand die cijfers als een vergeleken met 2007 of 2008?

Zaken zoals bijvoorbeeld autoverkopen worden met toenemende percentages van wel 20-30% meer verkopen tov vorig jaar de hemel in geprezen terwijl die verkopen over het hele jaar gemiddeld nog 20-30% liggen onder de niveau's van 2008... Propaganda noemen we dat..

Azie levert vannacht weer flink in maar hier schijnt de zon... niets aan de hand... af en toe een kleine stormbui...

Deze analyse van Bas is van gisteren..

quote:

schreef:

De markt is krachtig en de shortsqueeze in volle gang. Mijn scenario van een topje onder AEX 331 en een zeer beperkte terugval tot maximaal 318 lijkt niet meer mogelijk.
[/quote]

mmmmm.
Ik herinner me deze nog van 23 juni...

[quote]
De break-away gap tot 327,30 zal waarschijnlijk niet meer worden getest. Een bodem is naar mijn mening dichtbij en zal binnen enkele dagen gevormd kunnen worden. Hierna mag een definitieve doorbraak boven de 345 worden verwacht.
Voort gingen we iets onder de 306.85...

Een zeer beperkte terugval tot maximaal 318 lijkt niet meer mogelijk?
Ik zou er maar niet blindelings vanuit gaan.

Op de DOW werd gisteren en eergisteren het 200-MA getest en op dagbasis konden we er niet boven sluiten. Geen teken van sterkte maar eerder van zwakte want met die Intel cijfers in de rugzak hadden we er doorheen moeten kunnen raggen... toch??

In mijn opinie kan de laatste top al geplaatst zijn of wordt deze op zeer korte termijn gezet. Veel opwaarts potentieel zie ik niet.

Daarna zou golf 3 moeten starten waarbij de stieren door de stofzuiger opgezogen worden en pas onder de 300 hun hoofd weer uit de stofzak kunnen halen.
We gaan het zien.
[verwijderd]
0
"Bassie" schreeuwt alweer een half jaar "dit is geen markt voor shortposities". Feit is dat we al meer dan een half jaar zijwaarts bewegen met grote volatiliteit. Dit is een markt voor gedoseerde long EN shortposities.

"Bassie" zegt nu dat de markt krachtig is. OP het moment inderdaad. Maar wanneer de beurs van 343 naar 306 gaat hoor ik "Bassie" niet zeggen dat de markt er als een dweil bij ligt en dat het geen markt voor longposities is.

Schoenmaker blijf bij je leest. Draai naar kopen als we uitbreken en er bevestiging is. Tot die tijd moet je zeggen wat je ziet, en dat is een zijwaarts bewegende markt met hoge volatiliteit.
liebregts301
0
Volgens mij is een markt pas krachtig als stijging gepaard gaat aan hoge omzetten. Die laatste mis ik. Naar mijn mening is er momenteel geen sprake van kracht in de markt. Stijgingen op lage omzetten zijn zelden te vertrouwen. Maar door de huidige dunne markt kan een stijging wel nog veel verder doorzetten, dan we nu verwachten. De test van de 343 acht ik daarom niet denkbeeldig. Maar dan hebben we het, denk ik, voorlopig wel weer gehad.
Bedenk, dat de AEX op 356 stond toen de Griekenland-crisis ontstond. En nu staan we op 334. Dat is maar goed zes procent lager. Een terugval is in de komende weken daarom te verwachten, ondanks de "goede" kwartaalcijfers.
Maar het kan de komende dagen best nog wat hoger. Toch adviseer ik nu: verkopen, nu je winst hebt.
liebregts301
0
Nog even een reactie op de column van gisteren en dan met name op de titel. Een kenmerk van een shortsqueeze is, dat men de shorters "uitrookt" door de geshorte aandelen te kopen, waardoor de partijen die short zitten noodgedwongen met verlies de geleende stukken moeten terugkopen. Maar als deze beweging voltooid is en de koersen fors gestegen zijn, gaan de uitrokers hun aandelen met winst verkopen. En dat op een moment, dat de partijen die short zaten even geen zin meer hebben in het feestje, zodat het nieuwe aanbod in een lege markt valt. Zeer snel ruiken de shorters weer bloed en het gevolg is dat na de short squeeze de markt nog veel sneller daalt dan dat ie eerst was gestegen. Als we nu te maken hebben met een short squeeze, pas dan maar op!
Overigens zijn de temperaturen wat gezakt buiten. Nog even en de shorts kunnen weer de kast in tot de volgende hittegolf ;-)
[verwijderd]
0
@ liebregts301

Dank voor de uitleg, ik vroeg me ook af waarom Bas zo enthousiast wordt over shortsqueezen dat meestal een kunstmatige stijging aageeft en imho geen basis vormt voor een solide markt. Maar wat hij bedoelt is denk ik dat er geen andere drijfveer en verklaring zijn voor een (verdere)stijging in deze markt, iedereen weet immers (hij zelf ook) dat er binnen aanzienlijke tijd een forse correctie komt. Door de lage omzetten is deze markt makkelijk te bewegen tussen heel nauwkeurige steunen en weerstanden en als particulier heb je hier niets te zoeken, ik in ieder geval niet(meer)
shortie
0
Nog even in navolging op mijn post van gisteren....

www.ftm.nl/copypaste/chinese-huizenbu...

quote:

schreef:

"China is stilletjes een huizenballon aan het financieren die vijf keer zo groot is als die in de VS", stelt weblog Zero Hedge.
hmmmm..... had ik het dan toch bij het juiste eind?
5 keer zo groot als in de VS...... hmmmmm... geeft je te denken wat er gebeurd als die bom barst....

En ondertussen hobbelt de AEX weer lekker voort....
[verwijderd]
0
quote:

liebregts301 schreef:

Bedenk, dat de AEX op 356 stond toen de Griekenland-crisis ontstond. En nu staan we op 334. Dat is maar goed zes procent lager. Een terugval is in de komende weken daarom te verwachten, ondanks de "goede" kwartaalcijfers.
Maar het kan de komende dagen best nog wat hoger. Toch adviseer ik nu: verkopen, nu je winst hebt.
Blij dat te lezen. Dat heb ik inderdaad bedacht en met het geld van de beurs de hypo voor een tweede huis afbetaald waar een rente van 5,4% op stond. Tegen augustus heb ik weer wat cash vrij
[verwijderd]
0
Teveel mensen hier die zeggen dat het sentiment hier bearish is en dat dat bullish is, en dat is bearish...
[verwijderd]
0
Hier wel, maar niet op de beurs. Daar heerst weer ongebreideld optimisme.En ik ben trouwens geen beer maar een teleurgestelde
buy & hold /bull die hier niets meer van begrijpt.
60 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0695 +0,02%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%