Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Kerncentrale Japan explodeert.

1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Miskoop
1
quote:

Gal schreef op 15 maart 2011 12:43:

Hoe veel rampen moeten er komen voordat de mensheid eens wakker wordt? en wanneer wordt de wereld wakker dat er flink in Afrika geïnvesteerd moet worden en hongersnood bestreden moet worden. Wij maar altijd huilen dat er veel asielzoekers zijn tsjah wie steunde die dictators daar dan om al die olie etc...
Moet je hier zeggen, het enige wat op dit forum belangrijk is,
dat is geld verdienen en heel veel in een zo'n kort mogelijke tijd en het maakt niet uit waar je in investeert als het maar geld op levert.
Als er aandelen zijn van honger, asielzoekers en dictators dan worden die gekocht.
[verwijderd]
0
Ja, en dan heb je ook weer mensen die daar zwaar tegen in gaan zoals ik, en de mensen van het energie forum hier

www.iex.nl/Forum/233/Energie.aspx

Waar wij al jaren kantekeningen bij kernenergie plaatsen

Maar niemand luisterd naar ons

Behalve nu
[verwijderd]
0
Luistert met een t natuurlijk, maar java doet het niet hier dus die knopjes werken niet
[verwijderd]
0
Robin82 schreef op 12 mrt 2011 om 10:18:

als de dow op donderdag 1,9% zakt dan is een klein herstel (rebounce) de dag erna vrij logisch, de korte termijn trend naar beneden blijft hiermee volledig intact want ook in een downtrend komen dagen van (kleine) stijgingen voor.

Volgens mij was de woensdag ook een negatieve dag op WS.

Dus ik blijf erbij dat we maandag weer een half procent tot 1% gaan dalen

Brievenbus schreef

Aldus het vakkundig oordeel van deze zeeer ervaren belegger met ruim 1 maand ervaring! :-)
Die overigens zeer kort geleden hier nog wat ontredderd schreef over z'n stevige verliezen......
Maar, ga gerust door zo met posten, iedereen zal je zeer, zeer serieus nemen.
[verwijderd]
1
quote:

zzzaai schreef op 15 maart 2011 14:20:

Ja, en dan heb je ook weer mensen die daar zwaar tegen in gaan zoals ik, en de mensen van het energie forum hier

www.iex.nl/Forum/233/Energie.aspx

Waar wij al jaren kantekeningen bij kernenergie plaatsen

Maar niemand luisterd naar ons

Behalve nu
Nog erger zijn die mensen die steeds roepen dat roken niet gezond is.

[verwijderd]
1
quote:

twister schreef op 15 maart 2011 08:27:

[...]
Niet zo overdrijven hier he.
30 keer hoger dan normaal is niet schadelijk of zo hoor.
Door natuurlijke straling word een mens per jaar geregeld bloot gesteld aan 2000 microsievert en in Tokio is 0,809 microsievert gemeten.
er wordt toch wel erg veel gebagatelliseerd...de alternatieve media schijnen beter up to date te zijn dan de mainstreammedia, omdat die natuurlijk door een dikke laag filters(censuur) moet werken.

Alles wat de media nu melden werd al veel eerder op alternatieve media verteld.
Natuurlijk zijn er de nodige indianenverhalen, maar dan is er niets mis met dubbelchecken of je neutraal opstellen. Opvallend genoeg stoppen vele mensen hun kop dieper in het zand, kijken de andere kant op en/of bagatelliseren alles tot minimale proporties.

Er is e.e.a. gaande, zoveel is duidelijk, maar wat doet de wind er toe? Ze sust vnl de angst vh moment...en als de wind draait, dan kunnen we wel lezen dat ze op Hawai opgelucht ademhalen, maar lezen weer niet/amper over de paniek die er elders is.

Als je erkent dat er paniek is, dan moet je niet id deuropening blijven staan, want hoewel je 100% gelijk kan hebben, is de kans ook 100% dat je onder de voet wordt gelopen door de paniekende menigte.
Je kan wel koopjesjagen op de beurs, maar je moet dan ook verdomd goed weten wanneer de laatsten het pand hebben verlaten, of nog beter, ze weer hard naar binnen komen rennen.

Ondertussen in Borssele ( het is hier geen Japan en derhalve verwachten zij geen tsunami en/of aardbeving....eerst zien en dan geloven... en daarna pas ingrijpen):

Gemaakt: 15, mrt., 2011, 1:18 | Door Novum
Borssele neemt afwachtende houding aan
De kerncentrale in Borssele blijft draaien. De exploitant neemt geen maatregelen ondanks de problemen met de Japanse centrale. Duitsland sluit oude centrales.

Afwachtende houding Borssele

(Novum) - De kerncentrale in Borssele blijft gewoon draaien. EPZ, de exploitant van de centrale, meldt dinsdag dat de groeiende problemen met de kerncentrale in Fukushima geen aanleiding zijn om maatregelen te treffen.

Volgens een woordvoerder zijn de omstandigheden en risico's in Japan volstrekt anders dan in Nederland. Duitsland sluit ondertussen alle centrales van voor 1980. De centrale in Borssele werd in 1973 in gebruik genomen.

Het Duitse besluit om oude kerncentrales voorlopig uit te schakelen volgt op een aankondiging van maandag. De Duitse regering kwam toen terug van een eerder besluit om door te gaan met kernenergie. Dat wordt nu tijdelijk bevroren, waardoor de centrales volgens een oudere afspraak nu dicht moeten.

Volgens de exploitant wordt de veiligheid van de bijna veertig jaar oude centrale in Borssele elke tien jaar tegen het licht gehouden. De laatste keer dat dat gebeurde, was in 2003. In 2006 zijn veiligheidsaanpassingen gedaan in de centrale. In de jaren negentig besloot de regering dat Borssele in 2003 dicht moest. Dat besluit werd later teruggedraaid. De centrale mag nu tot 2033 openblijven.

Daarnaast zijn er vergevorderde plannen voor twee nieuwe kerncentrales in de Zeeuwse plaats. De technische voorwaarden daarvoor worden momenteel uitgewerkt. Maandag liet minister Verhagen weten dat daarbij natuurlijk gekeken zal worden naar de gebeurtenissen in Japan, al blijven nieuwe kerncentrales in Nederland in principe gewoon mogelijk.

Energiebedrijf Delta, een van de partijen die een nieuwe kerncentrale willen bouwen, neemt ondertussen een afwachtende houding aan. Delta laat weten de situatie te volgen, maar wil verder niet reageren. Het wijst erop dat Borssele behoort tot de top 25 van veiligste centrales ter wereld. Het Zeeuwse bedrijf is ook voor de helft eigenaar van de huidige kerncentrale.

De actiegroep Borssele 2 Nee en milieuorganisatie WISE hebben voor woensdag een protestactie aangekondigd. Ze bieden Delta bij het hoofdkantoor een petitie aan tegen de bouw van verdere kerncentrales bij Borssele. Delta laat weten dat het deze petitie in ontvangst zal nemen.

Behalve Delta heeft ook de Duitse energiegigant RWE plannen voor een kerncentrale in de buurt van de bestaande reactor in Borssele.

ffff
0
FH,

Hoezo FH, die mensen hebben anders wel gelijk!
Dat "men" er niet naar wil luisteren is hun goed recht, maar dat neemt niet weg dat de mensen die waarschuwen tegen roken wél gelijk hebben.
[verwijderd]
0
De Japanse kerncentrales zijn goed voorbereid op aardbevingen, ze kunnen alles aan(30 cm metaal in onmetelijk beton).
De tsunami-golf was funest, de buisjes voor het koelwater zijn onklaar geraakt door diezelfde vloedgolf, het probleem was simpel.
De HH-ingenieurs dachten niet verder...al doende leert men!
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 15 maart 2011 15:27:

FH,

Hoezo FH, die mensen hebben anders wel gelijk!
Dat "men" er niet naar wil luisteren is hun goed recht, maar dat neemt niet weg dat de mensen die waarschuwen tegen roken wél gelijk hebben.
Mensen die tegen kernenergie waarschuwen hebben nog meer gelijk, maar helaas nu gaan ze ondanks dat ze niet roken toch dood en hebben daar geen enkele invloed op.

ffff
0
Een wel heel kromme redenering, FH!

Uiteindelijk gaat iedereen dood, dus maakt het volgens jouw redenering niets uit of je een kettingroker bent of rommelige kerncentrales bouwt.
Gelukkig bestaat er zoiets als kansberekening en ik weet vrijwel zeker dat de kans op sterven voor een individu bij roken hoger ligt dan de kans op sterven door een kernongeval op deze planeet. Waarbij dan ook nog als belangrijke factor komt dat je op het eerste gegeven zelf kunt beslissen en wat betreft kernenergie toch meer bent uitgeleverd aan een wereldbevolking die gigantisch veel goedkope energie vraagt/eist en derhalve kerncentrales bouwt. Want als straks alle emoties wat bekoeld zijn komt natuurlijk toch de vraag: Willen we met zijn allen veel meer betalen voor veiliger energie. En dan ben ik nog niet zo zeker of ze even radicaal zijn als op dit moment.

Peter

mvliex 1
0
quote:

henk38 schreef op 15 maart 2011 14:47:

Je slaat toch wel vaak de plank mis
brievenbus :)
Jij ook met deze conclusie en ik help je hopen dat je dit zelf ook snapt!
[verwijderd]
0
Het is een beetje onzinnig om de gebeurtenissen in Japan te projecteren op West-Europa.
Een grote aardbeving heeft hier in de laatste eeuwen nooit plaatsgevonden.
Kernenergie is redelijk veilig, mits de allergrootste zorgvuldigheid wordt toegepast.

De kans op rampen met olieinstallaties is vele malen groter.
Dat we op termijn naar alternatieve energievoorzieningen moeten staat voor mij vast, maar dan is kernenergie zeker een optie.

Groet.
New dawn
1
quote:

Hirsch schreef op 15 maart 2011 17:00:

Het is een beetje onzinnig om de gebeurtenissen in Japan te projecteren op West-Europa.
Dat is ook onzinnig. Toch hoorde ik iemand van de VU op tv de opmerking maken dat een grote overstromimg ook een risico vormt. De lage landen hebben daar mee te maken.

Het Deltaplan zal ons denk ik beschermen, maar je weet nooit hoe de krachten van de natuur tegen ons zouden kunnen samenspannen.

Je hebt van die uitzonderlijke situaties. Soms staat de maan in conjunctie met de zon. Dat heet springtij wat betreft de vloed. De zwaartekracht op de aarde wordt dan versterkt. Heb je dan ook nog een zeer zware storm erbij uit het noordwesten, dan kan het water erg hoog worden in Zeeland. In 1953 gebeurde dat.
ffff
1
quote:

Hirsch schreef op 15 maart 2011 17:00:

Het is een beetje onzinnig om de gebeurtenissen in Japan te projecteren op West-Europa.
Een grote aardbeving heeft hier in de laatste eeuwen nooit plaatsgevonden.
Kernenergie is redelijk veilig, mits de allergrootste zorgvuldigheid wordt toegepast.

De kans op rampen met olieinstallaties is vele malen groter.
Dat we op termijn naar alternatieve energievoorzieningen moeten staat voor mij vast, maar dan is kernenergie zeker een optie.

Groet.

Helemaal mee eens Hirsch! Er gebeuren toch opmerkelijk zaken de afgelopen dagen. Wat mij echt verbaasde is dat Mevr. Merkel vanmorgen een stuk of 6 kernreactoren voorlopig laat stilleggen. Ik vind dat "erover", al wordt op Duitse sites erop gewezen dat het vooral om electorale redenen is dat ze zoiets doet omdat de weerstand tegen kernenergie in Duitsland groot is. Je moet iets doen om weer herkozen te worden.....

Maar blijkbaar is men de ramp met het diepzeeboren al weer totaal vergeten!!!!! Uiteindelijk wordt die olie op een gevaarlijke manier opgepompt omdat de bevolking goedkope olie wil. Hetzelfde met de rampen met olie- en gastankers die vergaan en gigantische schade aanrichten.

Als een project als DESERTEC wordt voorgesteld dat gratis zonlicht omzet in elektra dan worden bergen bezwaren aangedragen dat die elektra niet vanuit Noord-Afrika naar Europa kan komen.

Om over de heftige discussies over Gazprom, de leverancier die toch in zijn eentje 55 procent van de industrie in Duitsland van gas voorziet maar te zwijgen.,

Windmolens geven te dure elektriciteit en in Urk ergeren ze zich aan het uitzicht.....

Verbrandingsovens mogen ook al weer niet vanwege giga-CO2-uitstoot

Overal zijn bezwaren aan verbonden. Overal gevaren dat er niet meer geleverd zal worden ( denk aan de problemen in Oekraïne die het gas niet doorlieten stromen naar Europa) en dan vreest men weer dat de tankers niet door het SUEZ-kanaal mogen.

Uiteindelijk is geen enkele oplossing ideaal en moet men ook wel durven kiezen.
[verwijderd]
0
quote:

Hmm schreef op 15 maart 2011 17:11:

[...]

Dat is ook onzinnig. Toch hoorde ik iemand van de VU op tv de opmerking maken dat een grote overstromimg ook een risico vormt. De lage landen hebben daar mee te maken.

Het Deltaplan zal ons denk ik beschermen, maar je weet nooit hoe de krachten van de natuur tegen ons zouden kunnen samenspannen.

Je hebt van die uitzonderlijke situaties. Soms staat de maan in conjunctie met de zon. Dat heet springtij wat betreft de vloed. De zwaartekracht op de aarde wordt dan versterkt. Heb je dan ook nog een zeer zware storm erbij uit het noordwesten, dan kan het water erg hoog worden in Zeeland. In 1953 gebeurde dat.
Kerncentrales kunnen op een goed gefundeerde verhoging gebouwd worden in de traditie van terpen.
Dan is de kans op calamiteiten bij de combinatie van springtij en storm te elimineren.

Er is genoeg vernuft in ons land om dat te realiseren. Daarvan ben ik overtuigd. Nederland voert al eeuwen stijd met het water, heeft geleden maar gaf nooit op.

Luctor et Emergo

Groet.

ffff
0
Hirsch,

Tja, maar dan komen er toch weer horrorverhalen van een Boeing die op zo'n kernreactor wordt gestuurd.......
[verwijderd]
0
Mensen ik zit met een vraag.

Stel je voor dat de staven in de kernreactor zijn gesmolten. En alle staven smelten als een bolletje in elkaar. Dan op den duur heeft die koel water toch ook geen functie meer. Want de kern van het bolletje wordt zo heet dat de koel vloeistof de kern niet kan koelen..
Of zie ik dat niet goed?
Bijlage:
New dawn
0
quote:

Hirsch schreef op 15 maart 2011 17:23:

Kerncentrales kunnen op een goed gefundeerde verhoging gebouwd worden in de traditie van terpen.
Zeker is dat mogelijk. Hebben ze het ook gedaan in Borssele ? Bij een eventueel nieuwe centrale zal men het moeten doen.

Wat echter nooit is te vermijden, is een militaire aanval. Ook een aanval vergelijkbaar zoals op de twin towers is een ramp die mogelijk een onbewoonbaar gebied oplevert.

Een kerncentrale is een kwetsbaar geheel op langere termijn bezien. Naarmate de tijd verstrijkt komen er gebeurtenissen waar je niet op zit te wachten, maar toch gaan gebeuren.

In Japan, met hoog beveiligde centrales, weten ze daar nu inmiddels alles van. De black swan, een 8,9 aardbeving, maakte een einde aan alle beveiliging en R&D van experts.
1.093 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... 51 52 53 54 55 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +0,09%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.336,04 -0,08%
 EUR/USD 1,0705 +0,10%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%