Galapagos « Terug naar discussie overzicht

Galapagos stopt Fase II studie met GLPG0259 en richt zich op haar andere reuma programma’s

17 Posts
[verwijderd]
0
Mechelen, België; 15 april 2011 – Galapagos NV (Euronext: GLPG) kondigt vandaag aan dat ze stopt met de Fase II klinische studie met GLPG0259 voor de behandeling van reuma. Deze beslissing is genomen op basis van de tussentijdse analyse van de gegevens van deze studie die een voortzetting niet rechtvaardigen.

Een Interim Review Committee, gevormd door vooraanstaande experts op gebied van reuma, analyseerde de gegevens van de eerste 30 patiënten. Twintig patiënten kregen GLPG0259 en tien patiënten kregen een placebo over een periode van twaalf weken. Qua veiligheid werden geen nadelige effecten van de behandeling gevonden. Echter, op basis van de beperkte werkzaamheid van dit kandidaat-medicijn in de Fase II studie, adviseert het comité om de studie te beëindigen. Galapagos zal een volledige analyse van de gegevens uitvoeren voordat er een definitieve beslissing wordt genomen over de toekomst van GLPG0259, waaronder de mogelijkheid voor gebruik van dit kandidaat-medicijn in andere indicaties.

Galapagos zal zich richten op haar andere klinische programma’s, voor reuma, voor uitzaaiingen bij kanker en voor cachexia (verlies van spiermassa), en op de verdere ontwikkeling van andere kandidaat-medicijnen binnen haar uitgebreide portfolio. Galapagos heeft een brede pijplijn aan moleculen voor de behandeling van reuma; vier ervan zijn in een gevorderd stadium van ontwikkeling binnen de reuma-programma’s met Janssen Pharmaceutica NV.

“De innovatieve opzet van deze Fase II studie heeft een vroegtijdige analyse van de mogelijke werking van GLPG0259 bij reuma mogelijk gemaakt. Alle aandacht gaat nu uit naar de snelle ontwikkeling van onze andere programma’s, en we gaan door met het naar de kliniek brengen van medicijnen met een nieuw werkingsmechanisme,” zegt Onno van de Stolpe, CEO van Galapagos. “Galapagos blijft op koers om de overige doelstellingen voor 2011 te behalen, inclusief de financiële verwachtingen van minstens €150 miljoen aan omzet met winstgevendheid en een positieve kasstroom in 2011.”

Over Galapagos’ reuma programma’s met Janssen Pharmaceutica NV
In oktober 2007 tekenden Galapagos en Janssen Pharmaceutica NV twee samenwerkings-overeenkomsten op gebied van reuma. In de optieovereenkomst heeft Janssen het exclusieve recht om een programma voor €60 miljoen te licentiëren bij de presentatie aan Janssen van de resultaten van een Fase II studie door Galapagos. Volgens deze overeenkomst kan Galapagos voor elk programma in totaal €776 miljoen ontvangen aan succesbetalingen plus tweecijferige royalty’s op wereldwijde verkopen. De bedrijven hebben ook een alliantie, waarin Janssen de optie heeft op wereldwijde commerciële rechten voor nieuwe kandidaat-medicijnen op basis van door Galapagos ontdekte reuma-targets. Naast GLPG0259 heeft Galapagos nog vier programma’s in een gevorderd stadium van ontwikkeling binnen de twee onderzoeksovereenkomsten met Janssen.

Teleconferentie en webcast presentatie
Galapagos zal haar jaarlijkse R&D update geven tijdens een voor iedereen toegankelijke teleconferentie, morgen 15 april 2011 om 14.00 u. Deze teleconferentie wordt ook via audio-webcast uitgezonden (klik hier voor toegang tot de webcast). Voor deelname aan de teleconferentie kun u +32 2290 1791 bellen, minimaal tien minuten voor aanvang. De presentatie zal onmiddellijk na de uitzending beschikbaar zijn om te herbeluisteren.

[verwijderd]
0
Oeps! Dit zullen de meesten hier niet zien aankomen hebben.
Ik trouwens ook niet.
Ik vrees niet veel goeds vandaag.
Gala-diner
0
quote:

BeleggerJohan schreef op 15 april 2011 07:31:

Oeps! Dit zullen de meesten hier niet zien aankomen hebben.
Ik trouwens ook niet.
Ik vrees niet veel goeds vandaag.
ik ook niet, had er een goed gevoel over..
heb simpelweg veel geluk gehad, had 2 dagen geleden al mijn stukjes Galapagos verkocht en ASML gekocht, nadat de koers van ASML m.i. overdreven was gezakt.
ik baalde gisteren dat de koers van ASML nog niet steeg en ik dus geen stukjes Galapagos kon terug kopen, pure mazzel achteraf gezien.
toch geloof ik nog steeds in een mooie toekomst voor Galapagos en dit soort "mislukkingen" horen nu eenmaal bij een biotechbedrijf en Galapagos heeft natuurlijk nog steeds velen pijlen op den boog(maakt winst en finaciert meer dan 50 verschillende onderzoeken!) om uit te groeien tot een succevol biotechbedrijf, maar ik verwacht dat de koers en het vertrouwen in Galapagos even zoek zal zijn...

Wens iedereen veel succes en ik hoop dat de koersdaling meevalt en dat deze weer snel mag opkrabbelen~!
buffalo1
2
Mo Mey niet zeveren man ge ging pas verkopen op 25 en nu met dit slechte nieuws hebt ge ze plots allemaal verkocht,terwijl je een koers verwachte van 15 euro vrijdag,maakt een ander iets wijs he man
scalette
1
Bij biotech gaat nooit alles van een leien dakje.
Als je dat verwacht heb je de verkeerde aandelen. Ik denk dat wij vandaag een mooie gelegenheid krijgen tegen lage koersen bij te kopen want wat is er nu eigenlijk gebeurd?
Niets anders dat een van de vele onderzoeken wordt stopgezet, dus een heel klein percentage van het totaal aantal onderzoeken gaat niet verder.
Als er een groter percentage van de koers afgaat door deze gebeurtenis is bijkopen een goed alternatief.
U zult zien dat de koers vandaag angst-gedreven zal over-reageren.
Galapagos is en blijft een bio-bedrijf met gouden kansen en uiteindelijk zal blijken dat de koersreactie die zich de komende beursdagen zal voordoen een gouden kans tot bijkopen is geweest.

Kop op mensen, biotech is vallen en opstaan. Op naar de nieuwe kansen die dit prachtige bedrijf in petto heeft!
Gala-diner
0
quote:

Silvia schreef op 15 april 2011 08:37:

Vandaag maar eens wat in port nemen.
kunnen de luitjes op 12,01 toch nog met gemak hun stukjes binnenhalen, ik zou die orders maar even royeren....
buffalo1
0
Galapagos kent tegenslag in ontwikkeling reumamiddelen
De biotechnologiegroep Galapagos moet haar programma voor de ontwikkeling van reumamedicijnen bijsturen nu ze de klinische studie van een van die potentiële middelen heeft stopgezet. Onderzoek naar het middel in kwestie leverde niet het gewenste resultaat op, maar de groep zet wel volop in op de ontwikkeling van de andere potentiële reumamedicijnen in portefeuille.

Galapagos-topman Onno van de Stolpe (Foto Sofie Van Hoof)

Voor de financiële doelstellingen heeft de tegenvaller in het reuma-onderzoek wel geen gevolgen, zegt topman Onno van de Stolpe. Galapagos gaat er dus nog steeds van uit 2011 met winst en een positieve kasstroom af te sluiten, terwijl de omzet op minstens 150 miljoen euro zou moeten uitkomen.

Galapagos had bijna 4 jaar geleden een samenwerkingsovereenkomst gesloten met farmagroep Janssen Pharmaceutica voor de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen reuma. In het kader van dat akkoord had Galapagos vijf programma's in een gevorderd stadium van ontwikkeling lopen, maar een van die onderzoeken wordt nu dus stopgezet.

Galapagos kondigt vrijdag aan de zogeheten fase II studie, waarin een middel voor het eerst op mensen wordt getest, naar het middel GLPG0259 stop te zetten wegens de geringe werkzaamheid. Galapagos gaat nu onderzoeken of er nog andere toepassingen mogelijk zijn voor het GLPG0259. De andere klinische programma's voor reuma, voor uitzaaiingen bij kanker en voor verlies van spiermassa zullen wel nog worden verdergezet, net zoals de verdere studie van de andere middelen uit de portefeuille, benadrukt Galapagos in een persbericht.

Ook de vier andere reuma-programma's die in het kader van het akkoord met Janssen Pharmaceutica werden opgezet, lopen door. Logisch, want die samenwerking met Janssen voor de ontwikkeling van reuma-medicijnen kan Galapagos zo'n 60 miljoen euro opleveren.

Gala-diner
0
quote:

buffalo1 schreef op 15 april 2011 08:27:

Mo Mey niet zeveren man ge ging pas verkopen op 25 en nu met dit slechte nieuws hebt ge ze plots allemaal verkocht,terwijl je een koers verwachte van 15 euro vrijdag,maakt een ander iets wijs he man
maakt mij niet uit wat jij gelooft, ik heb nog 68 stukjes Galapagos in mijn porto.....
puur mazzel dat is zeker.....
begrijp jullie reaktie uiteraard heel goed!
ArensoogSecond
3
Das indd waar MoNey.
Veel veelal positieve berichten van jou en dan stiekum snel (impulsief)heb je Galapagos waar je zo geweldig veel vertrouwen in had verkocht.
Jammer van bericht van Galapagos vandaag maar de ECHTE Galapagos voor de lange termijn blijven echt wel zitten.
Maar jij bent door dit bericht volledig door de mand gevallen wat mij betreft.
Toch wel jammer want kwam redelijk over wat je hier tot nog toe neerzette......
Gala-diner
0
quote:

ArensoogSecond schreef op 15 april 2011 08:43:

Das indd waar MoNey.
Veel veelal positieve berichten van jou en dan stiekum snel (impulsief)heb je Galapagos waar je zo geweldig veel vertrouwen in had verkocht.
Jammer van bericht van Galapagos vandaag maar de ECHTE Galapagos voor de lange termijn blijven echt wel zitten.
Maar jij bent door dit bericht volledig door de mand gevallen wat mij betreft.
Toch wel jammer want kwam redelijk over wat je hier tot nog toe neerzette......
Ik blijf zeker wel geloven in de LT van Galapagos, was een (ik dacht domme) impulsieve aktie om Gala te verkopen en dacht "even" een paar procentjes binnen te halen met ASML en daarna weer terug in Galapagos.
soms zit het mee, soms zit het tegen....
of ik door de mand ben gevallen kan mij totaal niet boeien, beleg niet om vrienden te maken maar om geld te verdienen(dat willen we toch allemaal)

Wens iedereen succes en sterkte vandaag!(boekje ziet er niet goed uit!)
buffalo1
5
Wil ge aub stoppen met posten Mo Mey want ik kom niet meer bij van het lachen,nog eens wie denkt dat hij verkocht heeft,die denkt dat de paus aanwezig was op de feestjes van Berlusconi ja man............
[verwijderd]
0
"De Belegger" stuurt volgende mail rond

Herhaling intrekken aankooporder Galapagos

H- 2 Galapagos zet de studie van GLPG0259, een potentieel reumamiddel onverwacht stop. Johnson & Johnson had eind dit jaar de mogelijkheid een licentie te nemen op dit middel, wat 60 mln. EUR had kunnen opleveren. Deze tegenvaller, dat inherent is aan de biotechsector, zal in eerste instantie een negatieve impact op de beurskoers hebben.

We trekken omwille van deze tegenslag ons aankooporder voor de portefeuille in. We adviseren om hetzelfde te doen. Er zullen zich in de toekomst betere instapgelegenheden aanbieden.
Louis Pasciuto
1
Beleggers die het ene aandeeltje voor het andere moeten verkopen zijn sowieso zielige beleggers.
Gala-diner
0
quote:

buffalo1 schreef op 15 april 2011 08:51:

Wil ge aub stoppen met posten Mo Mey want ik kom niet meer bij van het lachen,nog eens wie denkt dat hij verkocht heeft,die denkt dat de paus aanwezig was op de feestjes van Berlusconi ja man............
lachen is gezond!
je zou toch met geleend geld in Galapagos zitten....

fijne en zonnige dag, ik ga vandaag eens fijn genieten van de zon op het strand!

doei!
[verwijderd]
2
quote:

Mo Ney schreef op 15 april 2011 09:23:

[...]

lachen is gezond!
je zou toch met geleend geld in Galapagos zitten....

fijne en zonnige dag, ik ga vandaag eens fijn genieten van de zon op het strand!

doei!

Meldt nog even dat je er exact op 9,00 weer vol inzit. Succes vanmiddag met het verzinnen van weer nieuwe verhalen.
Gala-diner
0
Dinsdag 3 mei 2011 (16u - 19u)

Sprekers:
- Prof. dr. Walter Van Dyck (Vlerick Leuven Gent Management School)
- Case Galapagos - Onno van de Stolpe (CEO, Galapagos)
Intrapreneurs brengen naast daadkracht frisse, eigen ideeën in en denken bewust mee over de aanpassing en de organisatie van bedrijfsprocessen. Aangepaste organisatiestructuren zijn nodig om dit alles mogelijk te maken. Dit vereist een bedrijfscultuur die voldoende ruimte biedt binnen functies en procedures, een omgeving waarin kenniscirculatie vanzelfsprekend is. Een niet aangepaste organisatiestructuur kan immers iedere vorm van ondernemend gedrag kelderen.

Intrapreneurship vereist bijgevolg een organisatorische evenwichtsoefening waarbij de structuur van de onderneming op een flexibele manier wordt aangepast om te kunnen omgaan met incrementele vernieuwing en verbetering enerzijds en meer radicale veranderingsprocessen anderzijds. Daartoe zijn 'ambidextrous' organisatiestructuren en -capaciteiten noodzakelijk.

www.leuveninc.com/pooled/articles/BF_...

www.glpg.com/news/conferences.htm
17 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 29 apr 2024 17:35
Koers 26,760
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 27,180
Laag 26,680
Volume 71.834
Volume gemiddeld 82.027
Volume gisteren 71.834