Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Overig nieuws Ten Cate

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Bir
0
quote:

VOORTS schreef op 12 januari 2012 17:53:

Jammer van de dip.
Ik pik vandaag wel nog wat call-opties op Voorts. Any suggestions voor een serie? Ik zat te denken aan een sept serie "in the money"
Bir
0
[verwijderd]
0
Hadden wij dit project al gezien?
Afgelopen december is een contract met de beheerorganisatie van de Gele Rivier (China) afgesloten door AGT Nederland. AGT zal samen met TNO, Deltares, Ten Cate en Alert Solutions een monitoring- en informatiesysteem installeren voor het bewaken van de dijken van de gele rivier.
Zoef
[verwijderd]
0
Van de SNS site:
The facts: TenCate composites peer Hexcel (HXL:US) reported 11Q4 revenues and earnings just above average expectations and confirmed its 2012E outlook. Results statement: bit.ly/zeNVGT .
Our analysis: Hexcel revenues from composites for commercial aircraft rose 21% Q4/Q4, as new programmes are ramping up (+25%) and existing programmes are seeing line-rate increases (+15%). For TenCate, new programmes are the basis for growth projections that contribute more than half of expected group EBITA growth 2011E-2013E. Note, however, that TenCate's exposure is more geared to the A350 than Hexcel. In the new programme line-up, the A350 comes later than the A380, the B787 and the B747-8 that Hexcel is benefiting from. Hexcel's 60% incremental margin Q4/Q4 (20% Q3/Q3) was due to easy raw materials comps rather than a sudden improvement of operational gearing.
Conclusion & Action: Hexcel results good as expected, confirming our view that airline composites are the portfolio product compensating in 2012-2013E for the lower protective fabric contribution.

Het bericht van Hexcel is ook goed nieuws voor de vooruitzichten van TenCate. Ik ben het niet eens met de SNS analist dat de compositien compenstie betekenen voor de lagere productie in beschermende weefseld. Op 24 november zei TenCate zelf in een persbericht: "De conclusie is dat, hoewel er per saldo een initiële daling zal zijn van de omzet in TenCate Defender™ M producten, de omzet in andere brandwerende concepten voor defensie, politie en brandweer alsmede industriële toepassingen sterk zal groeien. De daling van het aantal ingezette Amerikaanse militairen in Irak en Afghanistan dient niet te worden overschat. Hiertegenover valt groei te constateren bij andere afnemers en er zal sprake zijn van een grotere geografische spreiding van de omzet".

Ik concludeer dat de composieten voor een extra groei zullen zorgen in 2012.

Zoef
[verwijderd]
0
TenCate Advanced Armour opent verkoopkantoor in Singapore voor regio APAC
13 februari 2012

TenCate Advanced Armour heeft een verkoopkantoor geopend in de regio Azië-Pacific (APAC). Jacob Abelsen, voorheen regionaal vertegenwoordiger van TenCate Advanced Armour, is benoemd tot directeur van de nieuwe vestiging in Singapore.

TenCate Advanced Armour APAC zal beginnen als verkoopkantoor. Het voornemen is dat dit het regionale centrum wordt voor een aantal lokale productievestigingen in landen in de regio APAC. Een belangrijk onderdeel van de wereldwijde groeistrategie is dat TenCate van land tot land specifieke programma's opstelt. De huidige productie voor de regio zal voornamelijk in Europa plaatsvinden, maar kan ook worden verricht door TenCate Advanced Armour in India.

Steen Tanderup, managing director van TenCate Advanced Armour EMEA & APAC, zegt: ‘Ik ben verheugd deze volgende stap in de ontwikkeling van TenCate Advanced Armour aan te kunnen kondigen. Dit maakt TenCate het enige echt wereldwijde armourbedrijf. Wij voorzien een sterke groei in de regio APAC. Bovenal willen we onze klanten wereldwijd een sterke lokale ondersteuning kunnen bieden’.

In het eerste kwartaal van 2012 treden een salesmanager en een technisch salesmanager toe tot het huidige team in Singapore. Een groep ervaren medewerkers van TenCate Advanced Armour EMEA is aangesteld om de regio APAC te ondersteunen.


TenCate Advanced Armour EMEA & APAC
Primarette, Frankrijk, maandag 13 februari 2012

[verwijderd]
0
warmtereflectietechnologie toe aan TenCate XP Blade™

TenCate Grass voegt warmtereflectietechnologie toe aan TenCate XP Blade™
16 februari 2012

TenCate Grass, toonaangevend in componenten voor kunstgrassystemen, gaat standaard warmtereflecterende (HR) eigenschappen aanbrengen op de TenCate XP Blade™ productportfolio voor de Amerikaanse markt. Sinds de introductie in 2004 is TenCate XP Blade™ uitgegroeid tot de meest duurzame vezel op de markt. Zonder bijkomende kosten heeft de vezel nu een nog betere performance door de warmtereductie op warme, zonnige dagen.

De beslissing om warmtereflectie standaard op TenCate XP Blade™ vezels aan te brengen, is genomen naar aanleiding van de dringende vraag vanuit de industrie naar warmtereducerende kunstgrasproducten.

Warmtereductie met HR-technologie
Het is algemeen bekend dat de temperatuur op kunstgrasvelden op warme, zonnige dagen kan oplopen. In haar streven naar meer comfort voor gebruikers van kunstgras heeft TenCate Grass de hoeveelheid warmte die de kunstgrasvezels kunnen absorberen teruggebracht. Laboratoriumtesten met TenCate XP Blade™ en HR-technologie lieten een temperatuurverlaging zien van 8 °C. TenCate biedt als eerste warmtereductie aan zonder bijkomende kosten.

Duurzaamheid voor intensief gebruik
TenCate XP Blade™ is met groot succes geïnstalleerd op meer dan 3.500 kunstgrasvelden over de hele wereld. TenCate XP Blade™ is de eerste keuze voor een installatie die aan intensieve sportbeoefening blootstaat. TenCate XP Blade™ is geproduceerd door middel van een door TenCate Grass ontwikkelde extrusietechnologie, die de slijtvastheid van vezels sterk verbetert. TenCate XP Blade ™ is zo ontwikkeld dat het de eigenaren van het veld het hoogste rendement op hun investering geeft.

Waardeketenmanagement
Als wereldwijd marktleider in componenten voor kunstgrassystemen (kunstgrasvezels en backing voor kunstgrastapijt) streeft TenCate Grass naar voortdurende verbetering van de kwaliteit en levensduur van de sportvelden waarin haar componenten zijn verwerkt. Met het oog op realisatie van deze verbeteringen is het essentieel dat de betrokken partners in de productie- en installatieketen van een kunstgrassysteem voldoen aan deze strenge eisen. Dit kan alleen worden bereikt door een optimale samenwerking binnen de waardeketen.


TenCate Grass Americas
Dayton (Tennessee), Verenigde Staten van Amerika, donderdag 16 februari 2012

Kwinnet
0
Is er nog specifiek nieuws, of gewoon een stijging om de mooie uptrend bij te houden?
Bir
0
Geen nieuws vandaag. Ben wel benieuwd naar de outlook volgende week. Kunstvezels (gras) doet het wat minder, maar ik verwacht veel van de Defense systems.

Mag ik vragen wat jullie (reële) koersdoelen zijn? ik overweeg nl. om nog wat opties bij te kopen. Of moet ik even wachten? Ik hoor graag jullie mening / advies.

Groeten Bir.
s.lin
0
Aandeelhouders Ten Cate stemmen in met dividendvoorstel
Gepubliceerd: 18:38
AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE) hebben eerder op de dag tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (ava) van het concern ingestemd met het dividendvoorstel voor 2011, meldt het concern donderdag.

Daarmee is ingestemd met een dividend van euro0,95 per gewoon aandeel, tegenover euro0,75 per aandeel in 2010.

"Het dividend wordt naar keuze van aandeelhouders geheel in contanten beschikbaar gesteld dan wel in gewone aandelen ten laste van de agioreserve. Op de uitkering in contanten zal 15% dividendbelasting worden ingehouden. De waarde van het stockdividend zal de waarde van het contante dividend met 0 tot 3% overtreffen", aldus het concern.

(c) 2012 Dow Jones & Company, Inc.
Bir
0
PERSBERICHT: Koninklijke Ten Cate NV : TenCate en KPMG nemen afstand van VEB berichtgeving
23-04-2012 12:51:00

TenCate en KMPG distantiëren zich van de mededeling in een recente nieuwsbrief
van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) ten aanzien van een vermeende
uitspraak van KPMG Accountants, tijdens de op donderdag 19 april 2012 gehouden
algemene vergadering van aandeelhouders van TenCate.

Tijdens deze vergadering is door de VEB een vraag gesteld ten aanzien van het
risico op afwaardering van goodwill. De vraag werd gesteld naar aanleiding van
de gedaalde omzet en resultaat van TenCate Grass. De aanwezige accountant van
KPMG heeft tijdens de vergadering een bevestiging gegeven van het feit dat het
in het jaarverslag 2011 gepubliceerde bedrag aan immateriële activa een getrouw
beeld geeft van de waardering en dat dit in de toelichting op de jaarrekening op
de juiste wijze is verwoord.

Als onderdeel van het financiële beheer en het risicomanagement van TenCate
worden, zoals gebruikelijk, regelmatig zogenaamde 'impairment tests' uitgevoerd,
waarmee de goodwill die op de balans van TenCate staat wordt getoetst en
onderbouwd. Deze testen zijn ook gedurende 2011 uitgevoerd, besproken met de
raad van commissarissen van TenCate en met de externe accountant KPMG, dit alles
met een goedkeurend resultaat.

Koninklijke Ten Cate nv
Almelo, maandag 23 april 2012

-----------------------------------------------------------------

Waar rook is, is niet altijd vuur.

Grtn Bir.
[verwijderd]
0
Bir
0
Idd, ik heb het bericht overigens ook nog niet gezien bij het nieuws van deze site. Misschien geen fans van De Vries?

Andersijds VOORTS, de jaarcijfers vrijdag kunnen alleen maar meevallen. Moor voor een ritje up.

Wat een bloederige trouwens he? Ik ben weer eens te laat met uitstappen, story of my life. Pfffff.
pensionado
0
Ten Cate gaat producten leveren aan Carhartt
31-05-2012 09:20:00
AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE) maakt donderdag bekend dat Carhartt Company gebruik gaat maken van Ten Cate's producten voor zijn vlamvertragende kleding.

Carhartt gaat de beschermende weefsels van Ten Cate vanaf augustus 2012 gebruiken.

Omstreeks 9.15 uur noteert het aandeel Ten Cate 1,2% hoger op EUR19,41.
voda
0
Vooruitblik: Cijfers TenCate op vrijdag

AMSTERDAM (AFN) - De producent van technisch textiel TenCate heeft afgelopen vrijdag voorlopige halfjaarcijfers bekendgemaakt en een winstwaarschuwing voor heel 2012 gegeven. Vrijdag komt het bedrijf met volledige cijfers naar buiten.

TenCate meldde dat de ebita in de eerste helft is uitgekomen op 32 miljoen euro en de omzet op 540 miljoen. TenCate verwacht niet langer dat de winst in 2012 minimaal gelijk zal zijn aan die in 2011. Het bedrijf heeft te kampen met uitstel van defensieorders in de Verenigde Staten. Een nieuwe winstprognose werd niet gegeven.

De onderneming meldde verder dat banen zullen worden geschrapt. Het zou in de komende 12 maanden gaan om honderden arbeidsplaatsen. Het effect van die reducties op het toekomstige bedrijfsresultaat wordt geschat op 25 miljoen euro op jaarbasis.
s.lin
0
Heracles Almelo neemt nieuw FIFA Two Star kunstgrasveld in gebruik
09 augustus 2012

Het nieuwe kunstgrasveld van eredivisieclub Heracles Almelo in het Polman Stadion in Almelo is op maandag 9 juli opgeleverd door hoofdsponsor TenCate en haar projectpartners. Het is inmiddels door de FIFA goedgekeurd conform de FIFA Two Star-normering voor kunstgras voetbalvelden. Het veld is gemaakt met de geoctrooieerde 3D-kunstgraspollentechnologie van TenCate Grass. In slechts enkele weken tijd is het geïnstalleerd door Oranjewoud Realisatie, dat ook de installatie verzorgde van vorige kunstgrasvelden van Heracles Almelo.

In de aanloop naar het nieuwe seizoen traint en speelt Heracles Almelo op de jongste kunstgrasvernieuwing van TenCate Grass. Door de geoctrooieerde 3D-kunstgraspollentechnologie van TenCate staan de kunstgrasvezels als polletjes nog krachtiger rechtop en heeft het veld een natuurlijke uitstraling. Spelers krijgen op dit veld de voet nog gemakkelijker onder de bal. De balsnelheid en daarmee de spelsnelheid liggen een stuk hoger. Resultaat is optimale bal- en spelperformance.

Vernieuwing en duurzaamheid
Dankzij de systeemaanpak van TenCate Grass en haar designpartners GreenFields, Trocellen, Oranjewoud Realisatie en J&E Sports is opnieuw een uitgebalanceerd systeem van componenten samengesteld en geïnstalleerd. De bestaande onderbouw in het Polman Stadion kon volledig worden hergebruikt. Hier bovenop werd stabiliserend geotextiel van TenCate Geosynthetics aangebracht. De sporttechnische foamlaag van Trocellen en het geweven kunstgrasveld van TenCate Grass zijn recente innovaties. Na reiniging kon de polyethyleen infill volledig worden hergebruikt. Het kunstgras is door J&E Sports aangelegd met een duurzame sealmethode. Het gehele kunstgrasveld kan aan het einde van de levensduur worden gerecycled omdat alle gebruikte componenten inclusief de sealing hetzelfde materiaal-DNA hebben. Deze aanpak past geheel in de duurzaamheidsambities van Heracles Almelo.

Veldbeleving
Het nieuwe veld van Heracles Almelo is niet alleen qua speeleigenschappen, maar ook vanwege de aanblik van het veld en hoe het aanvoelt niet meer te onderscheiden van natuurgras. Dat is niet alleen van belang voor de veldbeleving tijdens wedstrijden, maar ook voor de weergave van competitiewedstrijden op televisie. Zowel bij daglicht als bij kunstlicht ziet het veld er natuurlijk uit.
Dit innovatieve kunstgrassysteem is samengesteld uit een combinatie van TenCate Evolution™ en TenCate Trimension™ kunstgrasvezels. Het systeem draagt de naam GreenFields MX™ en wordt exclusief vermarkt door GreenFields uit Genemuiden, dat onlangs een soortgelijk kunstgrassysteem heeft gerealiseerd voor PEC Zwolle.

www.tencate.com/Pages/16719/TenCate/C...
s.lin
0
'Directeur TenCate omgekomen'
vr 31 aug 2012, 10:42
NIJVERDAL (AFN) - Gert Jan Engbers, directeur van de TenCate-vestiging in Bangkok, is bij een motorongeluk in Thailand om het leven gekomen.

237 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
900,06  +8,93  +1,00%  07 mei
 Germany40^ 18.444,40 +0,08%
 BEL 20 3.996,52 +1,72%
 Europe50^ 5.011,28 -0,10%
 US30^ 38.854,63 0,00%
 Nasd100^ 18.096,28 0,00%
 US500^ 5.188,03 0,00%
 Japan225^ 38.711,22 0,00%
 Gold spot 2.317,31 +0,14%
 EUR/USD 1,0741 -0,15%
 WTI 78,46 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +9,74%
Van Lanschot ... +8,04%
HEIJMANS KON +5,14%
Kendrion +4,08%
SIGNIFY NV +3,63%

Dalers

JUST EAT TAKE... -3,05%
INPOST -1,58%
ArcelorMittal -1,56%
NX FILTRATION -1,42%
EBUSCO HOLDING -1,41%