Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Griekenland

6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
voda
0
IMF steunt Griekenland

Gepubliceerd op 23 jul 2012 om 16:37 | Views: 106

WASHINGTON (AFN) - Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) steunt Griekenland in de strijd tegen zijn economische problemen. Dat liet het IMF maandag weten naar aanleiding van speculaties over de bereidheid van het fonds om nog langer leningen aan het noodlijdende land te verstrekken.

,,Het IMF steunt Griekenland bij het overwinnen van zijn economische problemen'', aldus het IMF. ,,Een IMF-missie start op 24 juli gesprekken met de autoriteiten van het land om te zine hoe het economische programma van Griekenland weer op de rails kan worden gezet.''
[verwijderd]
0
Die Grieken zijn wel slim, die weten ook wel dat de euro het gaat begeven. Nog maar een extra rondje gratis geld.
[verwijderd]
0
quote:

Dullesjeng schreef op 23 juli 2012 16:46:

Wat moet je nu geloven :s
Als het om economie gaat, niet exclusieve geruchten vanuit Der Spiegel blijkbaar.
Had je me maar
1
quote:

Flower Tucci schreef op 23 juli 2012 16:45:

Die Grieken zijn wel slim, die weten ook wel dat de euro het gaat begeven. Nog maar een extra rondje gratis geld.

Ach, de muntunie, het is net zo iets als op het schoolplein afspreken dat je voortaan samen je snoepjes zult delen. Dan wist je ook zeker dat diegenen die daar het hardste op aandringen erop uit zijn om jouw snoepjes te bemachtigen. Het was een vergissing, het is een vergissing en het blijft een vergissing.
Of zoals mijn Engelse leraar zei : het was cut, het is cut en het wordt cut.
Zo snel mogelijk mee stoppen, goed komen gaat het nooit.
De geschiedenins leert, dat jongetjes die ontdekt hebben dat het truukje werkt en ze er straffeloos met je snoepjes vandoor kunnen, dat blijven doen tot ze finaal zijn afgestraft. Maar na die ruzie zit het hele schoolplein onder de bulten en de schrammen. En dat was nou net waar het om begonnen was. Om die bak ellende te voorkomen.
Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, nog een keer veel snoepjes kwijt, maar daarna zeker weten dat we onze eigen snoepjes zelf mogen opeten.
Fred 62
0
quote:

zzzaai schreef op 24 juli 2012 06:08:

Zeg, we zijn geen kleuters hier met je snoepjes
Je moet de snoepjes vervangen voor euro's zzzaai.
voda
0
Griekse premier waarschuwt voor diepere recessie


AMSTERDAM (Dow Jones)--De Griekse minister-president Antonis Samaras waarschuwt dinsdag dat zijn land in 2012 mogelijk in een veel diepere recessie terecht komt dan nu wordt ingeschat. De regeringsleider roept daarbij op om de essentiele hervormingen op grond waarvan Griekenland financiele steun ontvangt, door te voeren.

Tijdens een toespraak aan parlementaire afgevaardigden van zijn eigen Nieuwe Democratie partij, verklaart Samaras dat de Griekse economie in 2012 mogelijk met meer dan 7% zal krimpen. Officiele data gingen tot nu toe uit van een economische krimp van 4,7%. Tevens verwacht de premier pas in 2014 economisch herstel.

"We zullen dit jaar een begin maken om uit de recessie te komen, waarna we in 2014 kunnen gaan werken aan het bevorderen van economisch herstel", aldus Samaras.

De opmerkingen van de minister-president komen op het moment dat de trojka van internationale kredietverstrekkers, bestaande uit afgevaardigden van de Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, in Athene een start maken met de evaluatie van de hervormingen en bezuinigingen die Griekenland moet doorvoeren als voorwaarden voor het reddingsprogramma dat het ontvangt.

Echter door de twee parlementsverkiezingen in mei en juni, is het land achterop geraakt met de implementatie hiervan, waardoor de nieuwe regering nu de taak wacht om de trojka te laten zien dat het serieus werk maakt van de hervormingen.

Daarom zoekt de Griekse coalitieregering naarstig naar een bedrag van EUR11,5 miljard aan bezuinigingen om zijn internationale kredietverstrekkers te overtuigen een nieuwe tranche uit het EUR173 miljard bedragende steunprogramma te verstrekken.

Zonder de goedkeuring van de trojka, bestaat de kans dat Griekenland zichzelf in september niet meer kan financieren.


Door Alkman Granitsas; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@dowjones.com


voda
0
EU-topman Barroso naar Griekenland

Gepubliceerd op 24 jul 2012 om 12:35 | Views: 855

BRUSSEL (AFN) - De voorzitter van de Europese Commissie in Brussel, José Manuel Barroso, brengt donderdag een bezoek aan Athene. Hij wil met de Griekse regering overleggen over de economische situatie in Europa en die van Griekenland in het bijzonder.

Dat maakte een woordvoerder van de commissie dinsdag bekend. Het bezoek komt op een moment van nieuwe speculaties over een mogelijk exit van het noodlijdende Griekenland uit de eurozone. De laatste keer dat Barroso naar Athene ging, was in juni 2009, nog voor het uitbreken van de schuldencrisis.

De zegsman benadrukte dat het om een routinebezoek gaat. De voorzitter van de Europese Commissie had de afgelopen jaren uiteraard veelvuldig contact met de Griekse regeringsleiders, aldus de woordvoerder.

De huidige crisis in de eurozone ontstond eind 2009 toen toenmalig Grieks premier George Papandreou een onverwacht groot begrotingstekort presenteerde.
[verwijderd]
0
Die Philipp Rösler is een geadopteerd kind uit Vietnam
Moeten ze er meteen raus smeissen
New dawn
0
De Troika (ECB, IMF, EU) volgens "De Telegraaf" trof lege kantoren van de ministers van Griekenland aan. Het land is nagenoeg bankroet, maar ze namen niet de moeite om de inspecteurs te ontvangen en zijn op vakantie gegaan. Als het waar is, is dat wel heel grof.
Had je me maar
0
Zoals ik al eerder schreef, men gaat door met een aangeleerd truukje zolang als het werkt / men niet afgestraft wordt.
Interessant artikel in de telegraaf : IMF adviseert verlies nemen
www.telegraaf.nl/dft/goeroes/robkoend...
Had natuurlijk twee jaar geleden gewoon gelijk moeten gebeuren, maar ja de banken he ...
voda
0
Debat Griekenland vermoedelijk volgende week

Door: redactie
25-7-12 - 16:58 bron: ANP

De financieel specialisten van de verscheidene partijen in de Tweede Kamer onderbreken zeer waarschijnlijk volgende week donderdag het reces voor een debat over de financiële situatie in Griekenland.

Aanvankelijk wilden PVV en SP vanwege de aanhoudend negatieve signalen over Griekenland en andere eurolanden nog deze week een debat met minister Jan Kees de Jager (Financiën), maar andere partijen zien geen reden voor spoed.

VVD, PvdA, CDA en SGP zouden het liefst nog wachten op het oordeel van de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) over de situatie in Griekenland. De bevindingen van deze zogenoemde trojka zijn er mogelijk over een paar weken. Voor GroenLinks had het ook nog tot een schriftelijke vragenronde kunnen leiden.

Desondanks ligt er nu een voorstel om volgende week donderdag in de Tweede Kamer een debat te houden. Kamerleden kunnen nog tot donderdagochtend (morgen) reageren, maar voorzitter Charlie Aptroot van de Kamercommissie Financiën verwacht dat de meeste partijen er wel mee kunnen instemmen.

Het is de tweede keer dit zomerreces dat de Kamerleden naar Den Haag moeten terugkeren. Eerder bespraken ze de financiële steun aan Spanje.
voda
0
Griekenland gaat EUR11,5 mrd extra bezuinigingen


ATHENE (Dow Jones)--Griekenland heeft overeenstemming bereikt met een delegatie van internationale inspecteurs over extra bezuinigingsmaatregelen van EUR11,5 miljard in de komende twee jaren, zegt een medewerker van het Griekse ministerie van Financien donderdag.

Een delegatie van de Europese Commissie, het Internationaal Monetair Fonds en de Europese Centrale Bank, de zogenaamde trojka, hebben een ontmoeting gehad met de Griekse minister van financien Yannis Stournaras. De bijeenkomst maakte onderdeel uit van de eerste formele evaluatie van het Griekse herstructureringsprogramma sinds de zwaar bevochten Griekse verkiezingen van 17 juni waaruit een coalitie-regering van drie partijen naar voren kwam.

Griekenland probeert zijn internationale schuldeisers ervan te overtuigen serieus van plan te zijn om de hervormingen door te voeren die noodzakelijk zijn om het laatste reddingspakket van EUR173 miljard te ontvangen.

Indien de trojka geen groen licht geeft, zal Griekenland geen voorschot van het steunpakket krijgen dat zal worden uitgekeerd in september.


Door Philip Pangalos, vertaald en bewerkt Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@dowjones.com


[verwijderd]
0
Had GR ook niet vrij veel zetels in de equivalenten van 1e/2e kamer? Hoeveel heb je er nodig? Allemaal hebben ze weer hun hulpjes, auto's, etc.

en.wikipedia.org/wiki/Hellenic_Parlia...
en.wikipedia.org/wiki/Greek_Senate

Beter vervangen door deze tegen nieuwe loonstructuur voor jongeren: en.wikipedia.org/wiki/Youth_Parliamen...
voda
0
Duitse toppoliticus: Grieken uit euro

Gepubliceerd op 26 jul 2012 om 11:55 | Views: 3.114

BERLIJN (AFN) - De minister van Financiën van de Duitse deelstaat Beieren, Markus Söder, heeft in krachtige bewoordingen gepleit voor een Grieks vertrek uit de eurozone. Het uittreden van Griekenland is onvermijdelijk, zei de politicus van de regeringspartij CSU donderdag in de Duitse media.

,,Aan het einde zal een Grieks vertrek onvermijdelijk zijn. Er is geen alternatief. Griekenland kan of wil niet de noodzakelijke hervormingen doorvoeren. We moeten van Griekenland een duidelijk voorbeeld maken. Wie de hervormingen niet doorvoert, moet uit de euro. Anders is de eurozone niets meer dan een grote gemeenschap van schuldenverdeling'', aldus Söder.

Volgens de Beierse minister is een Grieks vertrek in het belang van de eurozone zelf. ,,De eurozone is alleen stabiel als die uit sterke partners bestaat en geen medelijden heeft met zwakke landen. De oplossing is daarom niet de Grieken meer geld te geven, maar dat Griekenland uit de euro treedt.''
voda
0
'90 procent kans op Griekse exit'

Gepubliceerd op 26 jul 2012 om 08:52 | Views: 1.667

MILAAN (AFN) - De kans dat Griekenland de eurozone verlaat in de komende 12 tot 18 maanden is gestegen naar 90 procent. Dat denken analisten van de Amerikaanse zakenbank Citi.

Eerder zag Citi de mogelijkheid op een Griekse exit nog op 50 tot 75 procent. Een vertrek zal ook leiden tot een afwaardering door minimaal één grote kredietbeoordelaar van landen als Nederland, Oostenrijk, België, Frankrijk, Italië en Duitsland.

Citi zegt in het rapport er zelfs op te rekenen dat Griekenland de eurozone al in de komende twee of drie kwartalen zal verlaten. Ook zullen landen als Italië en Spanje om formele financiële steun vragen bij het IMF en de Europese Unie, zo denken ze. ,,Wij blijven somber over de crisis in de eurozone'', concludeerden de bankiers.

UBS

De Zwitserse bank UBS schat de kans dat Griekenland binnen een jaar de eurozone verlaat op meer dan 50 procent. De kans dat dit al in 2012 gebeurt, is volgens UBS 20 tot 25 procent.

Daarmee zien ook de Zwitserse bankiers de situatie somberder in dan net na de Griekse verkiezingen in juni. Op dat moment verwachtte UBS nog dat Griekenland binnen enkele weken een nieuw akkoord zou sluiten met zijn geldschieters. Dat is niet gebeurd en de grootste donoren, Duitsland en het IMF, lijken steeds minder bereid om de Grieken nog bij te staan, stelde de bank in een woensdag gepubliceerd rapport.

Herstructurering

Citi voorspelt dat de schuldencrisis in de komende jaren waarschijnlijk uitmondt in het vertrek van Griekenland en een forse herstructurering van de Portugese en Ierse schuldenlast. Mogelijk moet er ook worden gesneden in de schulden van Spanje, Italië en Cyprus. Citi verwacht dat er slechts op beperkte schaal werk wordt gemaakt van het verdelen van schulden over de eurolanden.

De bank voorziet verder een afwaardering van de kredietwaardigheid van de Verenigde Staten en Japan in de komende 2 tot 3 jaar. Ook Groot-Brittannië zou zijn AAA-rating kunnen verliezen door de aanhoudende economische problemen.
6.157 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 195 196 197 198 199 200 201 202 203 204 205 ... 304 305 306 307 308 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0694 -0,33%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%