Mediq « Terug naar discussie overzicht

4 januari 2013 sluitingstermijn bod Advent

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
voda
0
Aanmelding 54% aandelen Mediq beetje laag - Rabo


AMSTERDAM (Dow Jones)--Private equity-bedrijf Advent verlengde vrijdag de aanmeldingsperiode voor het overnamebod op Mediq (MEDIQ.AE) tot 18 januari, nadat 54% van de aandelen was aangeboden. Rabobank-analist Philip Scholte noemt dat percentage een beetje laag en een teken dat een aantal grote aandeelhouders waarschijnlijk niet hun aandelen willen aanmelden. De verlenging van de aanmeldingsperiode is positief, stelt de analist, maar kan wel leiden tot speculatie over de vraag, op welk niveau Advent zijn bod onvoorwaardelijk zal verklaren, of dat het bedrijf zijn bod zal verhogen om meer aandeelhouders over de streep te trekken. Scholte hanteert een hold-advies en koersdoel van EUR13,25. Omstreeks 9.50 uur noteert het aandeel 1,1% hoger op EUR12,73, terwijl de Midkap met 0,3% stijgt. (PBU)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com
voda
0
Advent verhoogt bod op Mediq

Gepubliceerd op 18 jan 2013 om 15:05 | Views: 29

Mediq 14:55

EUR 13,56+1,15(+9,27%)

AMSTERDAM (AFN) - Investeerder Advent heeft zijn overnamebod op de leverancier van medische hulpmiddelen en medicijnen en uitbater van apotheken Mediq verhoogd van 13,25 naar 14 euro per aandeel. Dat maakte Advent vrijdag bekend.

De aanmeldingstermijn voor het oude bod loopt vrijdag af. Eerder deze maand werd bekend dat circa 54 procent van de aandelen Mediq bij Advent was aangemeld. Het nieuwe bod loopt tot 29 januari. Advent gaf aan dat het verhoogde bod definitief is.

Het aandeel Mediq noteerde vrijdag na de bekendmaking door Advent 9,6 procent hoger op 13,60 euro.
voda
0
Advent verlengt en verhoogt bod op alle aandelen Mediq


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Advent International Corp.(AVT.XX) heeft zijn bod op alle aandelen Mediq nv (MEDIQ.AE) verhoogd en verlengd, om meer aandeelhouders over de streep te trekken om hun stukken aan te bieden, meldt de private equity-onderneming vrijdagmiddag vlak voor het verlopen van de deadline van het eerdere bod.

Het bod is verhoogd tot EUR14,00 per aandeel in contanten, van EUR13,25 in het oorspronkelijke bod van 24 september, dat op 7 januari werd verlengd tot 18 januari 17.40 uur, maar toen niet werd verhoogd. Het nieuwe en verhoogde bod loopt tot 29 januari, 17.40 uur.

Advent zal het bod onvoorwaardelijk gestand doen als tenminste 95 van de aandelen wordt aangeboden.

Het oorspronkelijke bod van Advent op alle aandelen Mediq werd gesteund door de raden van commissarissen en bestuur van Mediq.

Het aandeel Mediq staat vrijdag omstreeks 15.00 uur 9,8 hoger op EUR13,62, terwijl de Midkap 0,2 hoger noteert.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; 31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
voda
0
Verhoogd bod op Mediq alleszins redelijk - TGB


AMSTERDAM (Dow Jones)--Het tot EUR14,00 verhoogde bod van Advent op Mediq (MEDIQ.AE) is gezien de omstandigheden alleszins redelijk, zegt Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers. De TGB-analist wijst op de onzekere omstandigheden in de markten waarin Mediq actief is en zegt dat veel investeerders hun geld liever in stabieler fondsen steken. Hij wijst erop dat het huidige bod mogelijk verder verhoogd kan worden, als Advent niet voldoende nieuwe aandelen over de streep kan krijgen. TGB houdt op Mediq een hold-advies. Omstreeks 15.25 uur noteert het aandeel 9,6% hoger op EUR13,60, terwijl de Midkap met 0,2% stijgt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Advent verlengt en verhoogt bod op alle aandelen Mediq', om informatie, commentaar aandeelhouder, VEB, analist, en actuele koersreactie toe te voegen.)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Advent International Corp.(AVT.XX) heeft zijn bod op alle aandelen Mediq nv (MEDIQ.AE) verhoogd en verlengd, om meer aandeelhouders over de streep te trekken om hun stukken aan te bieden, meldt de private equity-onderneming vrijdagmiddag vlak voor het verlopen van de deadline van het eerdere bod.

Het bod is verhoogd tot EUR14,00 per aandeel in contanten, van EUR13,25 in het oorspronkelijke bod van 24 september, dat op 7 januari werd verlengd tot 18 januari 17.40 uur, maar toen niet werd verhoogd. Het verhoogde bod waardeert Mediq op EUR819 miljoen.

Het oorspronkelijke bod van Advent op alle aandelen Mediq werd gesteund door de raden van commissarissen en bestuur van Mediq. De Utrechtse leverancier van medicijnen en medische middelen kom later op vrijdag met een verklaring, in reactie op het verhoogde bod.

Het nieuwe en verhoogde bod loopt tot 29 januari, 17.40 uur en is definitief, "als een laatste poging om het gat te overbruggen tussen de waardering voor Mediq van Advent en de aandeelhouders die hun stukken nog niet hebben aangeboden", zegt Advent in zijn persbericht. Advent zal het bod onvoorwaardelijk gestand doen als tenminste 95% van de aandelen wordt aangeboden.

Delta Lloyd nv (DL.AE), met circa 14% een van de grootste aandeelhouders in Mediq, noemt het bod na de gevoerde gesprekken met Advent en Mediq, geen verrassing. "Dit is zeker een verbetering, maar we zullen de tijd nemen om het nog eens serieus te bestuderen voor we een beslissing nemen over wel of niet aanmelden van onze aandelen", zegt hoofd beleggingen van de verzekeraar.

Ook de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) spreekt van een verbetering. "Hieruit blijkt dat de protesten van veel grote en kleine beleggers tegen het vorige bod succesvol zijn geweest en is het bod in de goede richting gebogen", zegt VEB-econoom David Tomic, die het bod eerst nader wil bestuderen, om te bepalen of de nieuw prijs acceptabel is.

Tom Muller van Theodoor Gilissen Bankiers vindt het bod, gezien de onzekere marktomstandigheden, alleszins redelijk en wijst erop dat veel investeerders hun geld liever in stabieler fondsen steken. De TGB-analist houdt een hold-advies op Mediq.

Het aandeel Mediq staat vrijdag omstreeks 16.15 uur 9,6% hoger op EUR13,60, terwijl de Midkap 0,2% hoger noteert.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com
wiegveld
0
Ik vind het bod nog steeds mager. €14,50-15,00 was reeler en zou meer de verbeterde marktomstandigheden voor apotheken in 2013 weerspiegelen. Mediq reorganiseert en die winsten die dat oplevert zijn in het bod nog steeds niet meegenomen.
Advent is slim en probeert iedereen blij te maken, maar mager is het wel.
Jammer dat q4 rapportage na 29 januari ligt.
Haiko
0
Dit is het gewoon, geen twijfel mogelijk. Advent heeft gegarandeerd met Delta Lloyd om de tafel gezeten en naar een oplossing gezocht. Delta lloyd wil nog even tegensputteren om te laten blijken dat ze het onderste uit de kan hebben gehaald en gaat uiteindelijk toch akkoord. Het is gewoon een spelletje.

Euro 14 is het. Je wilt altijd meer hebben, natuurlijk, maar je moet reeel blijven. Ik ben trouwens wel verrast dat de koers niet niet dichter tegen de 14 eindigde. Toch twijfel?

quote:

wiegveld schreef:

Ik vind het bod nog steeds mager. €14,50-15,00 was reeler en zou meer de verbeterde marktomstandigheden voor apotheken in 2013 weerspiegelen. Mediq reorganiseert en die winsten die dat oplevert zijn in het bod nog steeds niet meegenomen.
Advent is slim en probeert iedereen blij te maken, maar mager is het wel.
Jammer dat q4 rapportage na 29 januari ligt.
DirkDeNeu
0
14 euro vind ik een acceptabel bod. Ik ga ervan uit dat dit ook geaccepteerd gaat worden. +40% tov aug-12, Mediq zit al een tijdje niet meer bij mijn favorieten.
wiegveld
0
alles hangt af van Delta Lloyd. Die hebben toch voordelen boven de gewone beleggers. Zij spreken met Advent, wij weten niet wat er gezegd is.

Ik weet niet wat ze hebben gesondeerd, dus blijf ik maar solidair met hen.
Het gaat beter met apotheken, er zijn reorganisaties die tot grote voordelen leiden. Ik blijf de 75 cent mager vinden.
voda
0
'Nieuw bod op Mediq kan voldoende zijn'

Gepubliceerd op 21 jan 2013 om 09:33 | Views: 662

AMSTERDAM (AFN) - Het nieuwe bod van Advent op Mediq kan voldoende zijn om grote aandeelhouders over de streep te trekken. Dat stelde analist Richard Withagen van SNS Securities maandag.

Advent verhoogde zijn bod vrijdag van 13,25 naar 14 euro per aandeel. Withagen spreekt van een kleine verhoging, die genoeg kan zijn om grote institutionele aandeelhouders hun stukken te laten aanbieden.

Delta Lloyd, dat 14 procent van de aandelen Mediq bezit, liet vrijdag weten het bod in overweging te nemen. KBC Securities bestempelde die opmerking als een stap in de goede richting. Met deelname van Delta Lloyd komt het belang van Advent boven de grens van 66,7 procent uit. KBC gaat er echter vanuit dat Advent mikt op minstens 95 procent.

Mediq noteerde maandag om 9.25 uur 0,5 procent in de plus op 13,65 euro.
voda
0
Delta Lloyd zal aandelen Mediq aanmelden onder bod Advent
Delta Lloyd houdt ca 14% van aandelen Mediq


(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
Delta Lloyd zal aandelen Mediq aanmelden onder bod Advent


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Delta Lloyd (DL.AE) heeft besloten in te gaan op het verhoogde bod van private equity-investeerder Advent International Corp.(AVT.XX) van EUR14,00 per aandeel Mediq (MEDIQ.AE), meldt hoofd investeringen Jack Jonk van de verzekeraar woensdagavond aan Dow Jones Nieuwsdienst.

Delta Lloyd bezit via verschillende fondsen circa 14% van de aandelen in Midkap-fonds Mediq. Delta Lloyd vond het aanvankelijke bod van EUR13,25 per aandeel te laag. Het verhoogde bod van EUR14,00 loopt af op dinsdag 29 februari om 17:40 uur.

Delta Lloyd gaat in op dit bod vanwege de acceptabele prijs, om een einde te maken aan de onzekerheid voor overige aandeelhouders en personeel en omdat het mogelijkheden biedt de opbrengst van de aangeboden aandelen te investeren in nieuwe mogelijkheden voor waardecreatie, zegt Jonk tegen Dow Jones.


- Door Bart Koster; Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; bart.koster@dowjones.com


[verwijderd]
0
Wat mij betreft melden de andere grootaandeelhouders nu ook aan.
Maar ik neem aan dat die grote partijen al lang overleg pleegden met elkaar en dat het niet lang zal duren aleer zij ook met mededelingen zullen komen.
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 23 januari 2013 18:26:

Delta Lloyd zal aandelen Mediq aanmelden onder bod Advent


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

[..]

Het verhoogde bod van EUR14,00 loopt af op dinsdag 29 februari om 17:40 uur.

[..]

Is 2013 een schrikkeljaar dan? :S

29 JANuari moet het zijn.

voda
0
'Beursnotering Mediq verdwijnt snel'

Gepubliceerd op 30 jan 2013 om 10:18 | Views: 408

AMSTERDAM (AFN) - Het bod van Advent op Mediq wordt naar verwachting op 1 februari onvoorwaardelijk verklaard. Dat concludeerde KBC Securities woensdag naar aanleiding van de melding van de Amerikaanse bieder dat inmiddels 96 procent van de aandelen Mediq achter het bod staat.

Volgens KBC zal het uitrookproces van de overige aandeelhouders snel beginnen en zal de verwijdering van de beursnotering kort daarop volgen.

Het aandeel Mediq noteerde woensdag om 10.14 uur 0,3 procent hoger op 13,90 euro. Advent biedt 14 euro per aandeel.
voda
0
Mediq CEO: samen met Advent werken aan groeiplannen


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Mediq nv (MEDIQ.AE) gaat samen met de nieuwe grootaandeelhouder Advent International Corp (AVT.XX) een vijfjarenplan uitwerken, waarin wordt gestreefd naar versnelling van de groei van de Direct & Institutional-operaties en versterking van de apothekersactviteiten in Nederland, zegt CEO Marc van Gelder tegen Dow Jones Nieuwsdienst, nadat Advent het bod op de aandelen Mediq vrijdag gestand heeft gedaan.

Advent heeft toezeggingen binnen voor 96,1% van de aandelen Mediq en biedt de aandeelhouders van Mediq die hun aandelen nog niet hebben aangemeld de gelegenheid hun aandelen tot 12 februari alsnog aan te melden, waarna de overdracht zal plaatsvinden op 13 februari 2013.

Nu het concern het bod gestand doet, kondigen Advent en Mediq aan de notering van Mediq aan het Damrak zo spoedig mogelijk te willen beeindigen. Mediq dient daartoe een verzoek in bij Euronext Amsterdam nv. Mediq zal binnen 42 dagen een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) oproepen, met voorstellen voor aanpassing van de governance-structuur en benoeming van nieuwe commissarissen bij Mediq. "Maar gezien de nieuwe eigendomsverhoudingen is dat natuurlijk een formaliteit", zegt CEO Marc van Gelder.

Het bestaande management van Mediq blijft op zijn post, benadrukt hij. "Dat geldt niet alleen voor mijzelf en CFO Hans Janssen, maar ook voor de divisiedirecteuren", zegt Van Gelder.

Hij geeft aan nu zo snel mogelijk met de nieuwe eigenaar Advent te gaan werken aan de invulling van een vijfjarenplan. "Ik ga er daarbij vanuit dat we zullen streven naar een versnelde groei van de Direct & Institutional-activiteiten, met de nadruk op directe levering aan patienten en consumenten thuis", zegt de CEO, die aangeeft deze groei te willen bereiken door een combinatie van autonome groei en acquisities.

Van Gelder geeft aan dat de groeimogelijkheden voor het directe kanaal zich door de vergrijzing en bezuinigingen in de zorg in Nederland en elders in Europa en de VS zich als het ware vanzelf aandienen.

"Verder willen we onze leidende positie als groothandelaar en apotheekketen in Nederland versterken", zegt hij. De CEO geeft aan dat de reorganisatie van de divisie Apotheken Nederland op schema ligt. "Inmiddels hebben we door de afslanking van het hoofdkantoor en de sluiting van een distributiecentrum in Staphorst al zo'n 80 van in totaal 134 te vervallen functies geschrapt."

Hij voorziet in de slecht renderende apothekersmarkt, "met in Nederland de laagste medicijnprijzen ter wereld", verdere consolidatie en samenvoeging van huisartsen- en apothekerspraktijken. "Apothekersposten in supermarkten zie ik in Nederland niet snel gebeuren", voegt hij toe.

Van Gelder geeft aan dat met alle zorgverzekeraars nieuwe contracten zijn gesloten, waarbij meer recht wordt gedaan aan de vergoeding van de kostprijs, maar dat op veel medische verstrekkingen nog steeds verlies wordt geleden. "Daarnaast hebben we in de contracten opgenomen dat we vergoeding krijgen voor begeleiding van medicijngebruik, wat al bij 100 van onze 226 apotheken is ingevoerd. Dat heeft sinds begin 2012 al geleid tot 152.000 interventies, ofwel aanpassing van medicatie of medicijngebruik", zegt Van Gelder, die aangeeft dat deze dienstverlening bij de resterende 126 Mediq-apotheekvestigingen later dit jaar wordt ingevoerd.

De CEO van Mediq maakt tot slot nog een excuus naar de aandeelhouders. "Terugkijkend hadden we met name de grote, langetermijn aandeelhouders veel eerder in onze strategische review en keuze voor delisting van de beurs moeten betrekken", geeft hij aan. "We hebben onderschat dat zij meer dan alleen maar financieel betrokken waren bij Mediq, en ook strategisch wilden meedenken over de toekomst van het bedrijf. Als ik het nu zou mogen overdoen, zou ik dat anders hebben gedaan", zegt hij.

Mediq presenteert op 13 februari nog zijn vierdekwartaalcijfers; voor het laatst.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@dowjones.com


voda
0
Advent doet bod op Mediq gestand


AMSTERDAM (Dow Jones)--Advent International Corp (AVT.XX) doet zijn bod op Mediq nv (MEDIQ.AE) gestand, melden de twee concern vrijdag voorbeurs in een gemeenschappelijk persbericht.

Dinsdag meldde Advent reeds dat beleggers 96,1% van de aandelen Mediq hebben aangemeld op het bod dat op 29 januari om 17.40 uur afliep.

Advent gaf reeds eerder aan minimaal 95% van de aandelen binnen te willen halen, maar had 66,67% als ondergrens gesteld.

Advent biedt de aandeelhouders van Mediq die hun aandelen nog niet hebben aangemeld de gelegenheid hun aandelen alsnog aan te melden. De na-aanmeldingstermijn loopt af op 12 februari 2013, waarna de overdracht zal plaatsvinden op 13 februari 2013.

Nu het concern het bod gestand doet kondigen Advent en Mediq aan de notering van Mediq aan het Damrak zo spoedig mogelijk te willen beeindigen. Mediq meldt daartoe een verzoek in te dienen bij Euronext Amsterdam nv.

Mediq zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava) oproepen.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com


voda
0
ING meldt belang in Mediq af

Gepubliceerd op 3 feb 2013 om 12:15 | Views: 377

AMSTERDAM (AFN) - ING bezit geen aandelen Mediq meer, zo blijkt uit een melding van 1 februari bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De bankverzekeraar meldde op 30 juli 2009 een belang van 10,06 procent in de medisch dienstverlener en uitbater van apotheken, maar heeft dat aangemeld onder het overnamebod van Advent.

De Britse investeerder verhoogde vorige maand zijn overnamebod op Mediq naar 14 euro per aandeel, waarna verzekeraar Delta Lloyd zijn belang van 14 procent aanmeldde. ING ging daarna overstag. Advent, dat over ruim 96 procent van de aandelen Mediq kan beschikken, deed zijn bod vrijdag gestand.
voda
0
Mediq voorzitter RvC Sjoerd van Keulen vertrekt


AMSTERDAM (Dow Jones)--De voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van Mediq nv (MEDIQ.AE) Sjoerd van Keulen legt per direct zijn functie neer als commissaris van het bedrijf, meldt het concern maandag.

Directe aanleiding is de recente publiciteit rondom zijn persoon, meldt het begeleidend persbericht. De bank refereert daarmee aan de nationalisatie van SNS Reaal nv (SR.AE), dat onder zijn leiding naar de beurs werd gebracht en overnames deed die de bankverzekeraar later in grote problemen brachten.

Wim van den Goorberg wordt waarnemend voorzitter van de RvC, meldt het concern aan Dow Jones Nieuwsdienst.

Van Keulen trad aan als commissaris bij Mediq in april 2010 en werd benoemd tot voorzitter van de RvC op 6 september 2010.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; patrick.buis@dowjones.com


43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
870,27  0,00  0,00%  25 apr
 Germany40^ 18.031,20 +0,64%
 BEL 20 3.857,94 0,00%
 Europe50^ 4.980,77 +0,85%
 US30^ 38.147,62 +0,06%
 Nasd100^ 17.649,62 +1,27%
 US500^ 5.093,04 +0,95%
 Japan225^ 37.912,64 +0,50%
 Gold spot 2.340,15 +0,35%
 EUR/USD 1,0733 +0,04%
 WTI 83,97 +0,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%