Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Private Equity interesse in Ten Cate?

23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
Hoorde recentelijk van een grote Private Equity partij die al langer naar TC kijkt. Weet iemand meer?
[verwijderd]
1
voor de liefhebbers.....

uit de trading update van loek de vries kw.3 2012

Loek de Vries, Voorzitter en CEO van TenCate: "de markten waarin TenCate wereldwijd actief werden steeds meer beïnvloed door lagere budgetten van de publieke sector en uitgestelde uitgaven. Dit is met name het geval in defensiemarkten, hoewel het belang van hoge kwaliteit persoonlijke veiligheid en bescherming nog steeds worden erkend. Het is positief dat meer landen zijn begonnen om op te geven TenCate Defender ™ M voor brandwerende bescherming van legereenheden en special forces. Dit naar verwachting verder toenemen.In de Verenigde Staten van Amerika, een grote geografische markt van TenCate, er is onzekerheid over overheidsfinanciering -----(Budget Control Act)-----, die leiden tot terughoudendheid in de Amerikaanse markt tot vroege 2013 zullen blijven.

heb eens gezocht op; Budget Control Act 2013,2014 enz..laatste versie????

Lijnen, voor de periode 2013 zal de lineaire besparingen over een 8,4 procent verlaging in de zwaarst getroffen niet-verdediging discretionaire programma's, een 7,5 procent verlaging in programma's waarin dit probleem optreedt verdediging, een 8.0 procent knippen in verplichte programma's dan Medicare en een 2.0 procent verlaging van Medicare provider betalingen betekenen. Voor 2014 door 2021 blijven de Medicare-cut op 2 procent terwijl het percentage verlagingen in andere programma's geleidelijk zal krimpen. Deze schattingen — die zijn herzien van schattingen in onze 2 December 2011, analyse — rekening te houden met nieuwe projecties van de begroting van het CBO en de details van de Voorzitter verzoeken de financiering voor de periode 2013.

www.cbpp.org/cms/?fa=view&id=3635

[verwijderd]
0

2013

30 January 2013

Fokker and partners win innovation award for thermoplastic tailplane of the AgustaWestland AW169 new-generation helicopter.....Fokker Aerostructures (NL), AgustaWestland (IT), TenCate Advanced Composites (NL) and Ticona GmbH (GE) have jointly won the prestigious JEC innovation award for the first thermoplastic composite horizontal tailplane of the AgustaWestland AW169 new-generation helicopter. The award will be officially presented to the partners at the opening ceremony of the JEC Composites Show, to be held in Paris, France, on Tuesday March 12.

www.tencate.com/news/2013/Fokker-and-...
[verwijderd]
0
quote:

H.Vaan schreef op 11 januari 2013 11:29:

Hoorde recentelijk van een grote Private Equity partij die al langer naar TC kijkt. Weet iemand meer?
L.v.d.B.26 jan 2013 om 00:35

Heb ik ook vernomen
--------------------------------------------------------------------------
dit is wat ik heb vernomen......en dat is zeker en delta lloyd nv?

Kapitaalbelang

12 sep 2012

Meldingsplichtige:
12 september 2012
Ameriprise Financial Inc
Kapitaalbelang

4,96 % tot heden

Kapitaalbelang Ameriprise Financial Inc

7,69 % 1 mei 2010

[verwijderd]
0
'Forse winstval voor TenCate'

28-02-2013 | Gepubliceerd 13:42

Producent van technisch textiel TenCate heeft de winst in het vierde kwartaal en in heel 2012 fors zien dalen. Dat verwachten analisten gepolst voor AFN. De operationele winst (ebita) in de laatste 3 maanden van vorig jaar zou met ruim een kwart zijn gekelderd tot 13,7 miljoen euro. De nettowinst zou met meer dan 45 procent zijn gedaald tot 4,5 miljoen euro. TenCate opent vrijdag voorbeurs de boeken. Over heel 2012 zou de omzet zijn uitgekomen op 1,07 miljard euro, met een gehalveerde nettowinst van 27,4 miljoen euro.


Analisten spreken over ,,een zeer teleurstellend jaar''. Volgens analisten van Rabobank is de daling voor een belangrijk deel te wijten aan de ingestorte omzet van de tak Advanced Textiles & Composites, omdat de verkoop van de beschermende stof DefenderM en andere beschermende materialen is ingezakt. DefenderM, dat voornamelijk op grote schaal door het Amerikaanse leger werd afgenomen, had te lijden van de onzekerheid rond de Amerikaanse verkiezingen en de 'fiscal cliff'. Ook de divisies Geosynthetics en Grass hebben zwak gepresteerd door de onzekere economische omstandigheden en zuinige overheden.

De Rabo-analisten zijn er zeker niet gerust op dat er in 2013 weer een opleving volgt. De bestedingen van overheden blijven waarschijnlijk laag. Wel biedt enige groei in Aerospace, waar TenCate lichtgewichtmaterialen produceert voor gebruik in de luchtvaartindustrie, wat hoop. Op lange termijn heeft TenCate nog steeds groeipotentieel, aldus Rabo.

ING denkt dat er in 2013 wel een herstel van het operationeel inkomen inzit. De onderneming zal dan langzaam aan profiteren van onder meer nieuwe activiteiten, innovaties en vraag uit Azië.
s.lin
0
dit nieuws is al lang in de koers verwerkt, afwachten of de cijfers beter of slechter zijn dan de prognose.
[verwijderd]
0
Wat een drama vandaag! Zelden zo'n bloedbad gezien op een simpele analisten forcast op de cijfers. Nu is het echt bidden en smeken dat het meevalt morgen anders gaan we compleet nat en krijg je een dubbele opdoffer die ons ver onder de 18 euro kan zetten....
guusje
0
quote:

s.lin schreef op 28 februari 2013 14:36:

dit nieuws is al lang in de koers verwerkt, afwachten of de cijfers beter of slechter zijn dan de prognose.

De cijfers zijn van minder belang, het gaat voor de LT vooruitzichten.
Bir
0
Goeiemorgen,

Ik dacht even dat cijfers van Ten Cate in lijn zijn met de erwachtingen van de analisten. Maar afgaande op de openingsdans voorbeurs gaan we toch verder omlaag. Blijkbaar weinig vertrouwen in het toekomstpotentieel.

Vraag is waar en wanneer de bodembel gaat klinken.

Grtn Bir.

guusje
0
Valt mee, verwacht geen grote schommeling naar beneden meer, als de vraag naar hun aparte producten weer aantrekt de koers weer snel zal stijgen.
guusje
0
quote:

guusje schreef op 1 maart 2013 09:25:

Valt mee, verwacht geen grote schommeling naar beneden meer, als de vraag naar hun aparte producten weer aantrekt de koers weer snel zal stijgen.
Vanmorgen vroeg was de stemming iets beter, maar we gaan toch weer lager,
Weer een aandeel op de plank, en hopen dat de economie zich gaat verbeteren.
[verwijderd]
0
Drama, drama en nog eens drama. Ik was er gisteren al bang voor. Twee keer een dreun. Gisteren op de voor pret en vandaag op het werkelijke nieuws wat overigens gewoon in lijn is met de verwachting. De beurs is onvoorspelbaar. Voor mij persoonlijk de zoveelste afknapper op de beurs. Ik heb in mijn 20 jaar beursellende een enorm talent ontwikkeld voor de foute aandelen. Het is ongelooflijk dat ik bijna op het laagste punt ooit ben beland bij een rustige beurs. Met TenCate en Mittal heb ik weer het neusje van de zalm wat betreft drama aandelen. Ik zie ondertussen dat we er fijn op bijna dag laag zijn uitgegaan. Hoera het is weekend!!!!
forester
0
Hallo CF64, als het een troost voor je is: je bent niet de enige
met een "talent" voor de foute aandelen.
Hier ook TenCate en Mittal, dan zeg ik maar even niets over SNS en
nadat ik Philips heb verkocht is die alleen maar gestegen!
Maar inderdaad: Hoera het is weekend!!
[verwijderd]
0
Volgens mij gewoon geduld hebben met TC. In basis een mooi bedrijf met specialistische kennis. Trekt wel weer aan!
forester
0
quote:

Borgerss schreef op 1 maart 2013 20:56:

Volgens mij gewoon geduld hebben met TC. In basis een mooi bedrijf met specialistische kennis. Trekt wel weer aan!
Ja, ben ik het ook mee eens, dit zal even duren maar komt zeker
goed alleen op dit moment wel een beetje frustrerend in combinatie
met een paar andere fondsen die ik heb.
En dan lijkt het net alsof je elke keer de verkeerde keuze maakt,
maar ben natuurlijk niet de enige die dat denkt.
guusje
0
@forester,je bent echt niet de enigste, het hele beurs sentiment is tot nu toe een drama, de cijfers van bedrijven vallen elke keer tegen en zelfs goede bedrijven moeten het ontgelden.
Welke keuze je ook maakt zowat elk bedrijf is er iets mis mee wat weer met euro,s omlaag kukelt

Je word zo onderhand minder enthousiast in beleggen.
[verwijderd]
0
Wat een enorme parel is dit zeg!

Buitengewoon verrassend dat waar Amerika even uitge-oorlogd is en om de twee weken van het volgende begrotingscliff afdonderd er daar minder wordt uitgegeven aan defensie, een tak van sport waar Ten Cate vol op heeft ingezet. Ik kan me voorstellen dat niemand dat zag aankomen.

De verhaaltjes van goeroes over plastic voor auto's dat ze samen met BASF gaan ontwikkelen en wie weet ergens in het jaar 2025 op kleine schaal zullen gaan produceren gingen er in als koek!

Ergens zal er best wel waarde in zitten; de balansverhoudingen zijn niet echt zwak en je betaald op dit niveau 0.4x de omzet, hetgeen mogelijk perspectieven biedt. Kunstgras, een product dat me totaal niet aanstaat/aanspreekt en het feit dat ze zo afhankelijk zijn van de (Amerikaanse) defensiemarkt vind ik wel minpunten.

Geen positie
ischav2
0
Deze week winsten opgebouwd sinds 2004 veilig gesteld. Te veel tegenstrijdige berichten. VS op bijna all time highs en Europese economie excl. Duitsland bagger. Beurzen vnl. hoger door liquiditeiten centrale banken. Verder gerommel met cijfers door in principe "gezonde" bedrijven.
Wacht wel af wanneer de beurzen klappen naar beneden maken. Kans op deflatie m.i. groot. Ik zie dit aan de variabele rente die ik voor mijn hypotheek moet betalen. De lage vergoeding die ik nu voor mijn spaargeld vang neem ik voor lief.

Wat Ten Cate betreft:

Een innovatief bedrijf en heeft mijn aandacht. Technisch zou het veel lager kunnen:
adnbeursanalyse.nl/Aandelen/2013/feb/...
23 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%