Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Borussia Dortmund

10.130 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 ... 503 504 505 506 507 » | Laatste
[verwijderd]
0
Ook voor mij geld de volgende felicitatie voor Atitlan. Hiermee bewijs je dat al je werk,spread sheets,lezen,etc niet voor niets zijn geweest. Ik hoop dat de koers naar zulke niveaus kan!
Indien de macro beurs hier een stokje voorsteekt,heel jammer dan.

Even een vraagje voor de wat doorgewinterde belegger: is het zo dat wanneer een beursgenoteerd bedrijf met goede resultaten (de kosten niet laten oplopen zoals de opbrengsten!) bij een beurmalaise ook de klos is?
Wat zijn jullie ervaringen daaromtrent?

Nogmaals: dikke chapeau voor jou,At! Maar ik blijf wel voorzichtig!

[verwijderd]
0
quote:

MattB schreef op 23 mei 2013 19:42:

Ook voor mij geld de volgende felicitatie voor Atitlan. Hiermee bewijs je dat al je werk,spread sheets,lezen,etc niet voor niets zijn geweest. Ik hoop dat de koers naar zulke niveaus kan!
Indien de macro beurs hier een stokje voorsteekt,heel jammer dan.

Even een vraagje voor de wat doorgewinterde belegger: is het zo dat wanneer een beursgenoteerd bedrijf met goede resultaten (de kosten niet laten oplopen zoals de opbrengsten!) bij een beurmalaise ook de klos is?
Wat zijn jullie ervaringen daaromtrent?

Nogmaals: dikke chapeau voor jou,At! Maar ik blijf wel voorzichtig!

Matt, witte raven zijn zeldzaam,

de k/w zo die er zijn worden " allen " lager dan toen het nog hosanna was zoals nu notabene.

Ook voor een " top" fonds is het moeilijk om tegen de stroom in te roeien.

Dan is het eerder , laag kopen als de gekte doorschiet, middelen dus.

Moet je nog wel geld op de plank hebben liggen natuurlijk.

Lenen op grond van de waarde van je portefeuille zou ik niet aanraden.

Dat dat nog bestaat vind ik een wonder.

mvg, Ja altijd dat dilemma van kopen of verkopen, dat is niet makkelijk.

succes.
[verwijderd]
0
Lukaku geeft aan een transfer naar BVB wel te zien zitten.
Zou dat mooi zijn? Lewa verkopen aan Chelsea voor Lukaku en DeBruyne?

Toch wel mooi dat Europa's grootste talenten allemaal aangeven wel voor Dortmund te willen spelen.

[verwijderd]
0
quote:

Bolo schreef op 23 mei 2013 22:38:

Lukaku geeft aan een transfer naar BVB wel te zien zitten.
Zou dat mooi zijn? Lewa verkopen aan Chelsea voor Lukaku en DeBruyne?

Toch wel mooi dat Europa's grootste talenten allemaal aangeven wel voor Dortmund te willen spelen.

Dat ze talent hebben staat vast. Vergeet echter niet de speelwijze van Dortmund. Dan valt het meteen op dat De Bruyne een heel goede speler zou zijn voor BvB en Lukaku niet. In mijn opinie natuurlijk.
Lukaku zijn balcontrole en kaatswerk is te slecht voor onze club vind ik. Daarnaast is zijn schot van 20 meter afstand ook niet echt wow wow. Pluspunten zijn dan weer zijn snelheid en vaak goede positionering in de box. Maar hij past niet in het spel van BvB vind ik.

De Bruyne daarentegen, en misschien tot vervelens toe van andere forumleden, is de belangrijkste prioriteit voor mij. Jong,technisch,een inzicht om u tegen te zeggen, een goede pass, goede shot. Daarnaast heeft hij nog zo een passie op veel te lopen en werkkracht. Zet goed druk... Het enige negatieve dat ik kan zeggen is dat hij een paar matchen op een seizoen 'afwezig' is.
Ik vind dit echt (en geen zever) een van de vijf beste jongeren in de wereld met groeimogelijkheden. Indien Chelsea hem verkoopt aan BvB spring ik een gat in de lucht en is duidelijk geworden dat Chelsea geen kans wilt geven aan zulke mannen. Imo moet De Bruyne dit jaar zijn kans krijgen bij Chelsea,zeker 25 matchen in het jaar...

Dan nog gezwegen over Courtois. Dat hij goed is,wist ik al na de eerste drie matchen dat ik hem zag spelen,maar zo goed als nu,no way. Die moet toch gewoon zijn kans krijgen in het doel bij Chelsea. Zeg mij eens drie keepers die op dit moment beter presteren? Ik kan dit namelijk niet bedenken!

Transfernieuws: Sokratis zou binnengehaald zijn. Een stevige verdediger lijkt me. Wat zou die gekost hebben? Toch geen 10 miljoen hopelijk ...
atitlan
1
Dank voor de complimenten Matt en Pardon!

Natuurlijk bevestigt de studie (achteraf.. wij early adapters zagen het tevoren) alles wat we hier voorspeld en beschreven hebben : onkans cristijden etc. groei tegen de klippen op in het topvoetbal (pic).
En daarbinnen (ook zoals we voorspelden en motiveerden) de Bundesliga als groeiuitblinker:

"The German Bundesliga has the highest average attendances in European football (44,297) which helped consolidate its second placed with EUR 1.811bn for FY 2011 in revenue ranking. The Bundesliga achieved with 10.2% the highest revenue growth of Europe’s ‘big five’ leagues."

En vervolgens natuurlijk een nog veel hogere groei voor Borussai Dortmund, dé Duitse (en Europese) groeiuitblinker over die periode in het topvoetbal.

Maar!
Deze studie voegt niets, nada toe, heeft geen voorspellende, laat staan visionaire kwaliteiten.
Alle plaatje heb ik hier (en/of op borussia-shareholder.org/) al veel eerder gebracht, maar vele meer en veel diepgaander, zoals t.a.v. de verborgen waarde in de selectie, in detail de CL inkomsenten, de gedetailleerde berekening van de TV-inkomsten voor Bundelisga en Dortmund, tevens internationaal.

De twee zaken die ik aan deze "studie" toch erg waardevol vind, zijn het veel hogere koersdoel van Euro 5,00 € en tevens de (ogenschijnlijk) diepgravende onderbouwing daarvan.
Dat zal de koers de komende tijd wellicht een forse impuls kunnen gegen.

Echter Close Seydlers berekeningen van fair value (op pag 10 en 11) lijken ogenschijnlijk keurig volgens gebruikelijke systematieken (peer group multiples en DCF) maar ik kan ze niets anders dan extreem manipulatief omschrijven.

Niettemin bewijst het dat mijn systematiek bij het berekenen van fair value ook t.a.v. een voetbalbedrijf volkomen juist is.
En zou CS de berekeningen (dito) correct uitvoeren en dan (zoals zij doen) een korting van 20% vanwege 50+1 er op los laten, dan komen de koersdoelen op basis van fair value van 15-20 euro te voorschijn, zoals ik die berekend heb... ik kom daar nog wel op terug.

Dus (John).. ik geloof zeker dat Watzke ook bij deze analistenstudie betrokken was (cq opdrachtgever was)!

Mijn indruk hieruit is dat men met pure manipulatie de veel te lage waardering van BVB nu salonfähig wil maken (er was b.v. veel kritiek dat ManU niet betrokken werd).
En het zou heel wel tevens een voorbode kunnen zijn van het salonfähig willen maken van een vies (want bij deze referentiekoers per definitie veel te laag) overnamebod...
Bijlage:
ONN
1
quote:

pardon schreef op 23 mei 2013 19:06:

ik heb niets kunnen terugzien van alle onzin die Onn en consorten hier schrijven.
Pardon pardon. Welke onzin zou dat moeten zijn dan ?

3.1260 - 3.1340 Forse koersreactie op dat rapport zeg. Of komt dat nog ? Gekke analisten :)
josti5
0
Past wat mij betreft goed in mijn beursexit-plaatje, deze 'analyse'.
Net zoals al het gedruk vlak voor de finale - daar had ik niet op gerekend...
Want of BvB die nu wint of verliest maakt voor de koers niets uit.
Fantastisch seizoen, óók qua inkomsten.
Enfin: ik heb er nog méér dan genoeg van in huis, en op een eventuele dip volgt terug- en eventueel bijkoop.

pardon
0
'ManUnited doet bod van 22 miljoen op Fabregas'

14-5-13 - 11:44 bron: London Evening Standard
Cesc Fàbregas tijdens de parade waarmee Barcelona de landstitel vierde. © afp.
Manchester United heeft volgens Britse media een bod van 22 miljoen gedaan op Barcelona-middenvelder Cesc Fàbregas. De Engelse landskampioen ziet in de Spanjaard de nieuwe spil op het middenveld en wil daarvoor diep in de buidel tasten, zo meldt de London Evening Standard.


De club van de Nederlandse sterspeler Robin van Persie heeft voor volgend seizoen op het middenveld dringend versterking nodig. Paul Scholes is gestopt, Anderson wordt waarschijnlijk verkocht, Darren Fletcher worstelt met fysieke problemen en de huidige spelmaker Michael Carrick (31) wordt een dagje ouder.

Fabregas verruilde twee jaar geleden Arsenal voor zijn jeugdliefde Barcelona waar hij een vijfjarig contract tekende. Met de transfer was liefst 40 miljoen euro gemoeid. In Catalonië kon de 26-jarige Spaans international echter nauwelijks imponeren.

Trainer Tito Vilanova geeft voor de middenlinie de voorkeur aan Sergio Busquets, Xavi en Andrés Iniesta. Mede om die reden zou Fabregas niet onwelwillend staan tegenover een terugkeer naar Engeland, waar hij acht jaar speelde bij Arsenal.

Probleem voor ManUnited is echter wel dat Arsenal een overeenkomst met Barcelona heeft dat als Fabregas wordt verkocht The Gunners de eerste optie tot koop hebben.
josti5
0
Borussia Dortmund: Der Tag davor, und von Endspielfieber keine Spur

24.05.2013 (www.4investors.de) - Am Samstag steigt im Londoner Wembley-Stadion das große Endspiel der Champions-League zwischen den Bayern aus München und Borussia Dortmund. Von Endspielfieber war bei der Aktie des börsennotierten Fußballclubs aber in den vergangenen Tagen wenig zu sehen. Im Gegenteil: Seit dem 15. Mai ist der Titel von 3,44 Euro auf gestern erreichte knapp 3,08 Euro eingebrochen. An die Topzone aus dem Jahr 2010 bei 3,52/3,69 Euro kam der Sporttitel damit nicht mehr heran.

Dennoch bleibt die Aktie von Borussia Dortmund in einer langfristigen Aufwärtsbewegung, die Ende 2011 bei 1,76 Euro begonnen hat. Die Trendlinie dieser Bewegung ist weiter intakt, allerdings gefährdet der jüngste Kursrutsch die Bewegung. Zwischen 2,95 Euro und 3,02 Euro erstreckt sich daher eine wesentliche Unterstützungszone. Sollte diese nicht unterschritten werden, erhält sich der Anteilsschein von Borussia Dortmund zumindest die Chance auf eine Seitwärtsbewegung oberhalb dieser Marke. Das ist zwar nicht meisterlich, aber immerhin.

( Autor: mic )
[verwijderd]
0
Het aandeel is fors overgewaardeerd !

De inkomsten zijn zeer onvoorspelbaar en bij een mindere sportieve periode zullen er weer forse verliezen zijn omdat de begroting alleen maar stijgt .

Verstandige beleggers investeren niet in gok aandelen .
ONN
0
Beleggers nemen ook wel 's een gokje hoor. Houdt de spanning er nog meer in, wel zo verstandig :)
atitlan
0
ROTE KARTE (en dat is goed zo)

Fussball: Schuldenclubs im Abseits

Jahrelang dominierten hoch verschuldete Vereine den Spitzenfußball. Diese Ära dürfte mit dem deutschen Champions-League-Finale am 25. Mai zu Ende gehen.

von Sabine Gusbeth, €uro Magazin

Wenn Bayern München und Borussia Dortmund am 25. Mai im Londoner Wembley-Stadion beim Champions-League-Finale aufeinandertreffen, geht eine Ära zu Ende. Die der erfolgsverwöhnten, aber hoch verschuldeten spanischen Fußballclubs.

Real Madrid, FC Barcelona, FC Valencia — die beiden besten deutschen Vereine haben sie alle in der Königsklasse hinter sich gelassen. Und das ganz ohne Schulden. Der FC Bayern gilt als eines der solidesten Teams der Welt. Und der BVB wird am Ende dieser Saison seine Schulden von einst 130 Millionen Euro komplett zurückbezahlen können.

„Nie wieder den kurzfristigen Erfolg mit dem Risiko des Schuldenmachens erkaufen“, hatte der damalige Bayern-Manager und heutige Aufsichtsratschef Uli Hoeneß Ende der 1970er-Jahre als Devise ausgegeben. Auch wenn Hoeneß, gegen den derzeit wegen Steuerhinterziehung ermittelt wird, nicht mehr zum moralischen Vorbild taugt: Seine Maxime können sich auch jene Politiker aus den EU-Krisenstaaten zu Herzen nehmen, die nun ein Ende der Sparpolitik fordern.

So dürfte es kein Zufall sein, dass ausgerechnet die Mannschaften im krisengeschüttelten Spanien zu den am höchsten verschuldeten zählen. „Vielleicht hat der Fußball sich dort zu viel von der Politik abgeschaut und zu viele Jahre mehr ausgegeben als eingenommen“, mutmaßte der Geschäftsführer des BVB, Hans-Joachim Watzke, bereits vor zwei Jahren.

Spitzenfußball auf Pump. Seit Einführung des Euro im Jahr 1999 und der schuldenfinanzierten Aufholjagd der südeuropäischen Länder stieg auch die Zahl der internationalen Titel für spanische und italienische Fußballclubs. Real Madrid und AC Mailand triumphierten je zwei Mal in der Champions League, Barcelona sogar drei Mal. Der schuldenfreie FC Bayern setzte sich nur einmal durch. Doch mit der Eurokrise könnte sich das Blatt für die Schulden-Kicker wenden. Die britische Zeitung „Guardian“ spekulierte kürzlich über „das Platzen der spanischen Fußballblase“.

Verstaatlichte Klubs. Gläubiger der Vereine sind nicht selten die ihrerseits hoch verschuldeten Kommunen. „Während Spanien die EU um 100?000 Millionen Euro bittet, um sein Finanzsystem zu stabilisieren, schulden spanische Profi-Fußballclubs der Regierung mindestens 1000 Millionen Euro allein in Form von unbezahlten Steuern und Sozialversicherungsbeiträgen“, klagte die italienische Europa-Abgeordnete Mara Bizzotto.

Am krassesten ist die Lage in Valencia. Die drittgrößte Stadt Spaniens versinkt in Schulden. Der Fußballclub, der Anfang der 2000er-Jahre sämtliche nationalen Titel gewann, steckt ebenfalls tief in den roten Zahlen. Ein Darlehen, für das die Lokalregierung bürgte, konnte der Verein Anfang des Jahres nicht zurückbezahlen. Daraufhin wurde er verstaatlicht. Kurze Zeit später ging er in das Eigentum der Krisenbank Bankia über, die von den spanischen Steuerzahlern mit Milliarden gerettet wurde und sich nun ebenfalls in Staatsbesitz befindet.

Während die Otto Normal-Steuerzahler unter den Sparvorgaben von Ministerpräsident Mariano Rajoy ächzen, wird bei den spanischen Spitzenclubs vielerorts ein Auge zugedrückt. Die EU-Kommission sei sich des Problems bewusst, gab EU-Wettbewerbskommissar Joaquín Almunia im Februar zu Protokoll. Im März leitete der Spanier bereits eine Untersuchung wegen unerlaubter staatlicher Beihilfen gegen fünf niederländische Profi-Fußballclubs ein, darunter der Philips-Werksclub PSV Eindhoven. Als Nächstes dürfte Brüssel den spanischen Vereinen ans Leder gehen.

www.finanzen.net/nachricht/aktien/Rot...
[verwijderd]
0
Mijn oudste zoon is een Klopp in de dop.

Hij speelt Viva 2013, PlayStation 3 spel, en hij heeft Gundogan in zijn team, hij speelt het spel nog niet zo lang dus heeft nog niet zoveel kunnen sparen om de rest van Borussia op te kopen.

Wellicht dat een ander al wel zo veel gespaard heeft?

Mvg, tomorrow.
[verwijderd]
0
quote:

france schreef op 24 mei 2013 14:07:

Mijn oudste zoon is een Klopp in de dop.

Hij speelt Viva 2013, PlayStation 3 spel, en hij heeft Gundogan in zijn team, hij speelt het spel nog niet zo lang dus heeft nog niet zoveel kunnen sparen om de rest van Borussia op te kopen.

Wellicht dat een ander al wel zo veel gespaard heeft?

Mvg, tomorrow.
Als ik het goed begrepen heb, bedoel je FIFA 2013 ;-). Als ik het speel, ook altijd met BvB.
Zeg tegen hem dat hij Witsel moet kopen in het middenveld (als hij carrièremodus speelt).

Maar waarschijnlijk doel je op de mogelijkheid dat hij in de zomerperiode verkocht kan worden (in het echt?)

Bakoenin
0
Aan alle actievelingen op dit bijzonder forum: heel veel succes morgenavond. Ik gun het Borussia zo!
[verwijderd]
0
quote:

MattB schreef op 24 mei 2013 14:18:

[...]

Als ik het goed begrepen heb, bedoel je FIFA 2013 ;-). Als ik het speel, ook altijd met BvB.
Zeg tegen hem dat hij Witsel moet kopen in het middenveld (als hij carrièremodus speelt).

Maar waarschijnlijk doel je op de mogelijkheid dat hij in de zomerperiode verkocht kan worden (in het echt?)

Ha die Matt, O God ja, nu zie ik het ook FIFA 13, Hij speelt Ultimate team, whatever that may be, maar daar weet jij vast meer van, hij heeft nog niet van Witsel gehoord, hij heeft nog 4000 punten om spelers te kopen.

Mvg, spannend.
atitlan
0
quote:

Bakoenin schreef op 24 mei 2013 14:28:

Aan alle actievelingen op dit bijzonder forum: heel veel succes morgenavond. Ik gun het Borussia zo!

Thnx, het wordt vast een geweldige wedstrijd.

Borussia zonder Götze helaas duidelijk underdog, maar wanneer het elftal draait en er verdedigend de volle concentratie is kan het nog steeds.
We zien het wel.
[verwijderd]
0
quote:

atitlan schreef op 24 mei 2013 15:27:

[...]
Thnx, het wordt vast een geweldige wedstrijd.

Borussia zonder Götze helaas duidelijk underdog, maar wanneer het elftal draait en er verdedigend de volle concentratie is kan het nog steeds.
We zien het wel.
Ik geef BvB 35% voor de match. Wanneer ze vanaf het begin druk zetten op Dante en Boateng 50%. Ze moeten direct in de match zitten.
Achja, het is altijd als, als, als :-)

Zie wel dat de biedkant niet goed afgedekt staat, dus grote kans dat er maandag grote schommelingen plaatsvinden.

EDIT: zie juist een biedblok van + 80 000 stuks op 3,05. Hopelijk blijft het daar staan.
10.130 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 372 373 374 375 376 377 378 379 380 381 382 ... 503 504 505 506 507 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
899,60  -0,46  -0,05%  18:05
 Germany40^ 18.490,00 +0,33%
 BEL 20 4.015,67 +0,48%
 Europe50^ 5.036,38 +0,40%
 US30^ 38.929,92 +0,19%
 Nasd100^ 18.057,48 -0,21%
 US500^ 5.177,80 -0,20%
 Japan225^ 38.292,16 -1,08%
 Gold spot 2.318,22 +0,18%
 EUR/USD 1,0746 -0,10%
 WTI 78,84 +0,48%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +4,72%
INPOST +3,07%
EBUSCO HOLDING +3,01%
Van Lanschot ... +2,61%
Vopak +2,32%

Dalers

OCI -3,49%
Accsys -2,94%
Avantium -2,21%
ForFarmers -2,07%
NX FILTRATION -2,01%