Perpetuals, Steepeners « Terug naar discussie overzicht

De aanvullende beleggingen van de perpetual- en steepenerbeleggers.

1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 59 60 61 62 63 » | Laatste
DirkDeNeu
1
@artisan lijkt me dan niet erg goed voor de groei van het bedrijf. 20% dividend is natuurlijk niet verkeer, maar eentegenvaller voor het bedrijf en ze zijn failliet. Zo zit deolie business dan ook wel weer in elkaar. Seadrill lijkt mij een meer solide belegging. Maar beide is misschien wel het beste :-)
artisan
0
@DirkDeNeu,

Het is maar hoe je het bekijkt. Ze willen wel groeien, maar niet ten koste van zware investeringen. Met andere woorden, ze wachten op buitenkansjes zoals ze hadden bij de aanschaf van de huidige platforms, die (zeer) snel terugverdiend kunnen worden. Dat ze daarvoor (nog) geen geld reserveren vind ik geen probleem, omdat ze toch bijna geen schulden hebben. Dit i.t.t. Seadrill, die weliswaar een grotere en nieuwere vloot heeft, maar ook een grotere schuldenlast die afbetaald moeten worden. Het bedrijf zal hiervoor dus geen geld oppotten, maar blijft wel met een gezonde balans werken, waardoor m.i. de kans op een faillissement klein is. Mochten bovengenoemde investeringsmogelijkheden zich voordoen dan wordt uiteraard het dividend gekort of overgeslagen. Dit is ook het geval bij lagere verdiensten door verhuur van de platform tegen lagere prijzen en eventuele calamiteiten.
Overigens zijn de meeste risico's wel afgedekt. Zoals al deze bedrijven zijn ze wel erg afhankelijk van de olieprijs. Daarnaast opereert Awilco alleen op de Noordzee, wat wellicht ook een risico kan zijn omdat ze afhankelijk zijn van de vraagprijs van platforms in deze regio.
Het management lijkt mij zeer goed, evenals de communicatie naar buiten. Awilco drilling A.S. bezit zelf bijna 50% van de aandelen, hetgeen volgens mij ook een goed teken is voor de continuïteit en winstgevendheid van het bedrijf.

Een interessant artikel over dit bedrijf is hier te vinden:
seekingalpha.com/article/2078853-awil...
[verwijderd]
0
In ieder geval zal hun belastingdruk significant omhoog gaan, nu de fiscale voordelen van leases in de Noordzee aangepakt worden (bron: artikel wat ik van de week las, kan het nu niet meer vinden).

Maar goed, dan gaat hun belastingdruk ws. van 8% naar 25%, blijft er nog genoeg winst over zou je zeggen.

Verder nog niet in verdiept, ze hebben nogal een run up gehad de laatste paar jaar, dus het is de vraag of het beste er al niet af is.
Uiteindelijk denk ik dat RIG die twee platforms niet voor niks verkocht heeft, die zijn toch ook niet gek?

Wat is de edge van Awilco dan dat ze veel meer rendement op die platformen kunnen maken dan RIG kan?

PS: het risico met hun platformen is niet de technische levensduur, maar de economische. De eisen worden steeds hoger, en er komt meer capaciteit op de markt. Op een gegeven moment is het veel investeren of ze worden niet meer verhuurd. Ik ontbeer kennis om te beoordelen waar die twee platformen van hun in de pikorde staan.

In dit genre bezit ik overigens stukken ATW, RDC, SDRL en NE, deels gebaseerd op waardering, maar vooral om zichtbaarheid en ouderdom van de vloot. Had ik deze eerder op het netvlies gehad, had ik ws. op een veel lagere koers graag meegedaan ;)
[verwijderd]
0
quote:

Perpster schreef op 15 mei 2014 20:26:

Het probleeem wat ik met de meeste van die Russen heb is, dat ze wel een lage P/E kunnen hebben, maar dat hun governance zo is dat je al aandeelhouders nooit bij de centen kan komen. Als ze die winsten nooit uitkeren, heb je er nog niks aan.

In het kader van live fast die young, is mijn grootste individuele belegging thans 2198:HK www.bloomberg.com/quote/2198:HK

Dividendrendement circa 7% (en voor de fiscaal asielanten onder ons: geen bronbelasting).

Hof Hoorneman en Delta Lloyd zitten erin, vind ik wel fijn dat ze meekijken :) Daarnaast hebben ze voor een Chinees bedrijf een verbazendwekkende goede communicatie en IR website (sommige nemen geeneens moeite om het naar Engels te vertalen, of zijn bijgewerkt t/m 2011 ;) )

Groeien als kool, de onzekere factor is met name dat ze einde dit jaar (?) een grote productieuitbreiding doen waarbij ze gaan fabriceren op basis van methanol, en ze dus meer afhankelijk worden van de spotprijzen daarvan.
I stand very much corrected, ze hebben weliswaar een Hong Kong notering, maar zijn wel een PRC company, dus 10% withholding tax voor Hollanders. En 10% als er geen verdrag van toepassing is. En 10% voor de meeste andere landen, uitgezonderd onder andere Jamaica en Laos.

Mea Culpa.
Royal Dutch Pim
0
Vanochtend USG € 10,46 en Aegon € 6,28 openingskoop gedaan en ING € 9,48 positie verder uitgebreid.
Vervolgens even gaan trainen voor ALEX golftournooi in Naarderbos van morgen, "sloeg nog geen deuk in pakje boter" helaas, dus dat wordt lachen morgen. Gaat daar nog iemand naar toe?
shaai
0
niets van gehoord van Alex, terwijl ik toch geen slechte klant ben, zoals elders gememoreerd, aan mijn Alex rekeningen besteed ik de meeste aandacht, behaal ik ook de mooiste rendementen, maar is de omzetrapportage ook schrikbarend (ik sla die ook meestal over). de afgelopen twee kwartalen was het ook weer bal, en had ik per kwartaal ruim 200% omzet. ook qua provisie bleef er wel wat voor Alex over (0.7% van assets in die twee kwartalen). Lynx en of Mijnbroker staan dan ook al een tijdje op de 'todo'-lijst
[verwijderd]
0
misschien ben je een bewezen slechte golfer dat ze je niet gevraagd hebben, shaai? ;)
shaai
0
haha, ja, of ze hebben een keer meegekeken en zagen de semi-nette jongen paar ballen missen en toen vloekend en tierend zijn best doen om niet met clubs te gooien
;-)
[verwijderd]
0
quote:

shaai schreef op 20 mei 2014 20:55:

haha, ja, of ze hebben een keer meegekeken en zagen de semi-nette jongen paar ballen missen en toen vloekend en tierend zijn best doen om niet met clubs te gooien
;-)
tsja, je zou eens een client raken.... ;)
shaai
0
clienten heb ik gelukkig niet meer, ik kan alleen mezelf raken, en dat is veel makkelijker, zuiverder en prettiger
BIG :-)
Royal Dutch Pim
0
quote:

benito c. schreef op 14 mei 2014 20:43:

Pim:
www.beurs.com/2014/05/06/de-vijf-aand...
Ik ben er eens ingedoken Benito maar heb besloten het voorlopig alleen bij Vale te houden. Heb deze week wel positie genomen in USG op € 10,46 en Peugeot op € 9,87.
[verwijderd]
0
Hé RDPim, ik zit goed met die Ishares MSCI Rusland (ERUS) van jou.
17,14% in de plus binnen 1 maand, zag ik net.
Mooie tip van je.
Overigens doet de benito c.'s tip Gazprom het met 21,88% het nog beter, maar die had daar dan wel weer twee maanden voor nodig.

Prettig weekend.
Royal Dutch Pim
0
Dank free. Ik houd erus en gazprom gewoon aan.

Gisteren mijn positie in cefl verdubbeld, een closed end fonds tracker met 2x leverage.

Jammer dat je niets hebt met de mREITs die lopen ook lekker op. Ik heb ondertussen behoorlijke posities in agnc, cys en mtge, ze zijn alle drie een onderzoek, door jou, waard, volgens mij kunnen de koersen nog makkelijk 20-30% plussen de komende maanden. Daarnaast komt de dollar ook in (de goede) beweging, ik verwacht $ 1,25 tegen het einde van het jaar dus dat is nog eens een procentje of 8 erbij en daarnaast de dividenden van ruim 10%. Volgens mij is het grootste risico bij de mREITs dat de rente snel oploopt en daarmee het verdienmodel (de spread tussen korte en lange rente) in gevaar komt ook al is en wordt dat soms wel afgedekt. Ik zie de rente in de VS de komende 6 tot 8 maanden niet oplopen laat staan dat ie snel oploopt. Maar je weet het mijn visie is 0,0% GARANTIE doe je eigen DD.

Aan perpen heb ik bijna niets meer, ikb en fuerstenberg afgelopen week ook verkocht.

succes.
Stapelaar
0
@RDP, heb je deze overwegingen meegewogen? seekingalpha.com/article/2157253-why-...
Kan zijn dat rendement desondanks voor jou acceptabel is, maar zijn punt is dat je qua marktwaarderingen eigenlijk mbt risk reward wel wat inlevert.
New dawn
0
Ik heb DVHL niet zoals in het Seeking Alpha beschreven. Ik gebruik CEFL in een combinatie met een andere belegging.

Stel je hebt een spaarrekening met 1,7% rente en CEFL met 17 % dividend, dan kun je met een 5:1 verhouding een rendement maken van 4,2%. Ik vind dat een aanvaardbaar risico. De spaarrekening valt onder het garantiestelsel en is aanzienlijk minder risicovol dan bv achtergesteld kapitaal en obligaties. Omdat CEFL een veel lager onderdeel in waarde van het totaal uitmaakt is het risico ook te overzien. CEFL is trouwens breed gespreid in allerlei sectoren. Je kunt wat dat betreft ook alternatieven maken voor bv de Rabo certificaten met een 5:2 verhouding die al weer risicovoller is.
[verwijderd]
0
Deze wiki pagina is denk ik een moii begin:
en.wikipedia.org/wiki/Real_estate_inv...

De Reit is dit draadje zijn grotendeels Uit de VS en een enkele uit het VK. Daarnaast is in dit draadje al veel te vinden, stel gerust je vra(a)g(en). Niet dat ik alwetend zou zijn, maar samen met de mede-posters kom je denk ik wel al een eind op weg.
Lk-33
0
Je kunt ook beleggen in ETF's/ETN's met een enkele leverage. Ik vind dat prettiger, want als de boel in elkaar stort dan stort de koers ook dubbel in elkaar bij een 2x leverage. Dan maar wat minder dividend en koerspotentieel.

Ik bezit inmiddels REM (mREIT), PFF (preferreds), BDCS (BDC's), YYY (Closed End Funds) en HYLD (High Yield) in een portfolio gericht op pensioenopbouw. Is nog niet geheel in evenwicht.

Ik bouw het steeds verder op zodanig, dat ik er zo min mogelijk aan hoef te komen.
Royal Dutch Pim
0
quote:

Royal Dutch Pim schreef op 13 mei 2014 09:46:

Bij koerssprong RDS kan ik ook niets bedenken behalve "stiekeme" eigen aandeleninkoop. Dividendverhoging was $ 0,02 uit mijn hoofd dus dat rechtvaardigt het ook niet.
22 mei jl werd bekend dat Shell voor 1,2 mrd dollar eigen aandelen heeft ingekocht zie laatste regel (ergens ver weg gestopt...)
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/royal_...

Ik moet mijn alias maar veranderen ben niet meer zo van royal dutch!
New dawn
0
quote:

Lk-33 schreef op 25 mei 2014 19:51:

Je kunt ook beleggen in ETF's/ETN's met een enkele leverage. Ik vind dat prettiger, want als de boel in elkaar stort dan stort de koers ook dubbel in elkaar bij een 2x leverage.

Daar staat tegenover dat je aanzienlijk minder kapitaal nodig hebt om dezelfde inkomsten te krijgen. Dat vermindert het risico weer.
1.248 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... 59 60 61 62 63 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%