Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Frauduleuze bedrijven.

2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
voda
0
'Fraudebureau hoort oud-topmannen Barclays'

MAANDAG 12 MEI 2014, 09:09 uur | 101 keer gelezen

LONDEN (AFN) - Het Britse agentschap voor de aanpak van grote fraudezaken wil een aantal voormalige bestuurders van Barclays horen over mogelijke malversaties rond een grote kapitaalinjectie die de bank in 2008 ontving. Het gaat om onder anderen de oud-topmannen Bob Diamond en John Varley, zo meldde de zakenkrant Financial Times (FT) maandag.

Barclays raakte door de kredietcrisis in grote moeilijkheden, maar wist in tegenstelling tot bijvoorbeeld Royal Bank of Scotland een gedeeltelijke nationalisatie te voorkomen. In plaats van aan te kloppen bij de eigen overheid, haalde de bank in een omstreden deal ruim 7 miljard pond (8,6 miljard euro) op bij investeerders in het Midden-Oosten, voornamelijk het staatsfonds dat de oliedollars van Qatar belegt.

Het Britse fraudeagentschap begon ruim anderhalf jaar geleden al een onderzoek naar de manier waarop de kapitaalinjectie tot stand is gekomen. Dat onderzoek richt zich vooral op betalingen die Barclays in die periode heeft gedaan aan het Arabische oliefonds. Barclays raakte daarvoor al in opspraak door het schandaal rond de manipulatie van belangrijke rentetarieven waarbij ook Rabobank betrokken was. Die affaire leidde tot het aftreden van Diamond in juli 2012.

Daarnaast wordt nog de rol van Barclays bij fraude met wisselkoersen onderzocht. De bank kondigde vorige week een herstructurering aan waardoor in totaal 7000 banen worden geschrapt, bovenop de 12.000 waarvan eerder dit jaar al was aangekondigd dat ze zouden verdwijnen. De ingreep treft met name de zakenbankdivisie, die grotendeels verantwoordelijk wordt gehouden voor de vele schandalen.
voda
0
'VS leggen BNP Paribas miljardenboete op'

DINSDAG 13 MEI 2014, 17:41 uur | 124 keer gelezen
PARIJS - De Amerikaanse autoriteiten willen de Franse bank BNP Paribas boetes van in totaal meer dan 3,5 miljard dollar (ruim 2,5 miljard euro) opleggen, omdat de bank het sanctieregime van Washington tegen verscheidene landen heeft overtreden. Dat meldden dinsdag bronnen tegen persbureau Bloomberg.
De bank voert op dit moment overleg met de Amerikaanse justitie om de zaak te kunnen schikken. De VS zouden ook willen dat BNP Paribas verklaart schuldig te zijn aan de overtreding van de sancties, onder meer tegen Sudan en Iran.

De Franse bank zei vorige maand 1,1 miljard dollar opzij te hebben gezet voor de zaak, maar mogelijk meer geld nodig te hebben om te kunnen schikken met de Amerikanen. Amerikaanse media meldden eerder deze maand dat de schikking zou kunnen oplopen tot 2 miljard dollar.

voda
0
Citigroup ontslaat fraudeurs

WOENSDAG 14 MEI 2014, 19:05 uur | 20 keer gelezen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Citigroup heeft elf werknemers in Mexico ontslagen vanwege hun rol bij een fraude die de Amerikaanse bank de afgelopen maanden honderden miljoenen dollars aan winst heeft gekost. Dat heeft topman Mike Corbat woensdag laten weten.
De medewerkers van de Mexicaanse tak van Citigroup, Banamex, zouden te weinig hebben gedaan om te voorkomen dat er voor minstens 400 miljoen dollar (bijna 300 miljoen euro) werd gefraudeerd met leningen aan toeleveranciers van staatsoliebedrijf Pemex. Dit kostte de bank 235 miljoen dollar van de winst over 2013, terwijl in het eerste kwartaal nog eens een voorziening van 165 miljoen dollar werd getroffen.

Corbat sloot niet uit dat meer medewerkers naar aanleiding van een intern onderzoek zullen worden gestraft. Amerikaanse autoriteiten onderzoeken de misstanden ook. Daarbij wordt ook onderzocht of Banamex zich in de VS schuldig heeft gemaakt aan witwaspraktijken.

voda
0
Studie: 100 miljard gewit in gokcircuit

Dat de georganiseerde criminaliteit het wedden op sportwedstrijden gebruikt om geld wit te wassen is allang geen geheim meer, maar de omvang ervan is ronduit onthutsend. Het gaat jaarlijks wereldwijd om 100 miljard euro.
Dat is de conclusie van een onderzoek dat de Parijse universiteit Panthéon-Sorbonne in samenwerking met het internationaal centrum voor sportveiligheid (ICSS) uit Qatar de afgelopen 2 jaar heeft gedaan.

Volgens de studie, die vandaag werd gepresenteerd, is 80 procent van het kapitaal dat wereldwijd wordt ingezet bij de gokkantoren illegaal verkregen. Het gevaar van 'matchfixing' is dan ook groter dan ooit. Voetbal en cricket zijn wat manipulatie betreft de meest bedreigde sportsoorten, maar het komt ook met regelmaat voor in tennis, basketbal, badminton en motorsport.

Volgens het onderzoek, waarvan de methodiek overigens kritiek heeft gekregen van de deskundige auteur Declan Hill, zouden er alleen al in 2013 'honderden of zelfs duizenden' gevallen van bedrog zijn geweest. De wetenschappers bevelen onder meer de invoering van een alomvattende gokbelasting aan om diepgravend internationaal onderzoek te financieren.

'De snelle groei van de mondiale markt voor sportweddenschappen heeft geleid tot een veel groter risico van infiltratie door de georganiseerde misdaad en van witwaspraktijken', zei ICSS-directeur Chris Eaton, in het verleden in dienst van de wereldvoetbalbond (FIFA). 'Criminaliteit steelt de ziel en de geloofwaardigheid van de sport.'

Sportradar, dat jaarlijks 60.000 wedstrijden 'scant', heeft in 2013 350 verdachte gevallen geconstateerd. 'Er is helaas sprake van een stijgende tendens', bevestigde Maximilan Schmitt van het onderzoeksbureau. Volgens zijn informatie wordt er wereldwijd voor ongeveer 750 miljard euro gegokt in de sport; 70 procent van de omzet wordt gegenereerd in Azië.

Indachtig de ICSS-cijfers zou dus een zevende van dat gigantische bedrag zwart geld zijn. Hill, schrijver van de bestseller 'The Fix: Soccer & Organized Crime', twijfelt aan de betrouwbaarheid van de gegevens. 'De auteurs verwarren illegaal gokken vaak met wedstrijdmanipulatie. Dat zijn totaal verschillende begrippen.'

www.ad.nl/ad/nl/4562/Voetbal/article/...
voda
0
Te gek voor woorden!

'Credit Suisse schikt ontduikingszaak'

DONDERDAG 15 MEI 2014, 20:20 uur | 65 keer gelezen

NEW YORK (AFN/BLOOMBERG) - Credit Suisse betaalt circa 2,5 miljard dollar om vervolging voor vermeende hulp van de bank aan klanten bij het ontduiken van Amerikaanse belastingen te ontduiken. Dat stelden ingewijden donderdag.
Volgens de bronnen betaalt de Zwitserse bank ruwweg 700 miljoen dollar aan Amerikaanse toezichthouders en nog eens 1,7 miljard dollar aan het Amerikaanse ministerie van Justitie. Mogelijk wordt de schikking volgende week officieel bekendgemaakt.

DeZwarteRidder
0
Als NQ Mobile inderdaad een frauduleus bedrijf is, dan hebben ze dat in ieder geval erg slim gedaan.
Muddy Waters heeft een van de grootste Chinese fraude-bedrijven Sino-Forest (waar zeer John Paulson 750 miljoen had ingestoken) ontmaskerd.
MW heeft zeer grote deskundigheid op het gebied van Chinese fraude, ze gaan b.v. zelfs langs bij kantoren en fabrieken om te kijken wat daar gebeurt.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Yet, according to Muddy Waters, this is all a hoax. Their market share in China is probably closer to 1.5%, compared to the 55% NQ reports, while their paying user base probably totals 250,000, compared to the 6 million the company claimed.
Their purported international revenue, of $36.5 million “is likely less real than its [China] revenue,” and probably closer to $1 million. “NQ claims to generate international revenue in obscure markets, and through mysterious counterparties that seem to seldom pay,” the report read.

The company released a statement saying it takes any “false allegations [...] extremely serious” and pledged to “respond quickly, transparently and forcefully.” They expect to issue a more detailed response before the market open on Friday.

Muddy Waters calls NQ’s future “as bleak as its past” and claims the company’s intention to transition into gaming and advertising “merely an attempt to prolong the fraud.” The company, which only a few days ago priced an offering of $150 million of convertible senior notes, was also looking to compete with Baidu and Qihoo 360 in search and ads.

They call NQ’s management “sloppy, to the point of being comical, fraudsters.” And go further:

The one intelligent move NQ made to further its fraud is putting in place the veneer of US management – particularly “Co-CEO” Omar Khan. Were Mr. Khan not fronting for NQ, we do not think that investors would have been so willing to overlook so many red flags. It is unclear what Mr. Khan does and does not know; however, he is not a member of the boards or management of any of NQ’s China entities. It is clear that his stock package is worth close to $100 million, which is likely far more than he would have earned as a non-C level manager at Citigroup.

voda
0
'Miljardenschikking Credit Suisse en VS'

VRIJDAG 16 MEI 2014, 14:45 uur | 204 keer gelezen

ZÜRICH (AFN) - De Zwitserse bank Credit Suisse sluit binnenkort een schikking met de Verenigde Staten ter waarde van circa 2,5 miljard dollar (1,8 miljard euro). Bronnen rond de onderhandelingen meldden vrijdag dat een akkoord ophanden is.
De Amerikaanse justitie verdenkt Credit Suisse ervan Amerikaanse burgers te hebben geholpen belasting te ontduiken. Om verdere vervolging te ontlopen, zou Credit Suisse nu de miljardenschikking kunnen treffen. Het genoemde bedrag is volgens analisten en advocaten aanzienlijk hoger dan verwacht, maar ook voor Credit Suisse zou het gunstig zijn als de zaak kan worden afgesloten.

De bank maakte eerder dit jaar bekend 485 miljoen Zwitserse frank, ruim 380 miljoen euro, opzij te zetten om zich in te dekken tegen een mogelijke boete in de VS. Daardoor werd de bank opgezadeld met een miljoenenverlies in het laatste kwartaal van 2013.

voda
0
Forse celstraf in voorkenniszaak VS

VRIJDAG 16 MEI 2014, 20:16 uur | 10 keer gelezen

NEW YORK (AFN) - Een voormalige topmanager van het Amerikaanse investeringsfonds SAC Capital Advisors is vrijdag door een rechtbank in New York veroordeeld tot een celstraf van 3,5 jaar vanwege handel met voorkennis.
Voormalig fondsbeheerder Michael Steinberg werkte bij een dochterbedrijf van SAC en werd in december schuldig bevonden aan een voorkenniszaak, die 1,8 miljoen dollar (1,3 miljoen euro) aan illegale winst had opgeleverd. Hij moet ook een boete betalen van 2 miljoen dollar.

De Amerikaanse autoriteiten hebben 7 jaar onderzoek gedaan naar de gang van zaken bij SAC. Het investeringsfonds bekende in november schuldig te zijn aan handel met voorkennis en kreeg een boete van 1,8 miljard dollar. SAC-topman en miljardair Steven Cohen ontliep echter vervolging.

voda
0
EU beschuldigt drie grote banken van rentekartel

BRUSSEL (Dow Jones)--De Europese Unie heeft dinsdag Credit Agricole (ACA.FR), HSBC (HSBA.LN) en JPMorgan Chase (JPM) formeel beschuldigd van illegale afspraken om de prijs van rentederivaten in euro's te manipuleren.

De drie banken die nu formeel worden beschuldigd, kwamen in december vorig jaar niet tot een schikking met de toezichthouders over het kartel. Barclays (BARC.LN), Deutsche Bank (DBK.XE) en Societe Generale (GLE.FR) gaven hun betrokkenheid bij het kartel toe en kregen daarom in december een 10% lagere boete. In totaal werden in december zes banken beboet voor EUR1,7 miljard, de hoogste Europese boete ooit.

De Nederlandse Rabobank trof in een eerder stadium een schikking met de Amerikaanse en Britse toezichthouders voor het gesjoemel met de rentes, net als Barclays, RBS en UBS. De Nederlandse bank was niet in het vizier bij het onderzoek van de EU-toezichthouder.

De aangeklaagde drie banken hebben een verklaring van bezwaar toegestuurd gekregen, waarin de Europese Commissie zijn grieven verwoordt. Als de drie banken schuldig worden bevonden, kunnen ze een boete krijgen van maximaal 10% van hun jaaromzet.

Door Tom Fairless; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Schikking Credit Suisse drukt met $1,8 mrd op winst in tweede kwartaal

ZURICH (Dow Jones)--Credit Suisse (CS) heeft maandag aangekondigd dat de schikking met de Amerikaanse autoriteiten die getroffen is voor beschuldigingen omtrent het helpen van welgestelde Amerikanen om belasting te ontduiken, een negatieve impact van circa $1,8 miljard zal hebben op de winst van het huidige kwartaal.

De in Zurich gevestigde financial meldt dat de schikking van $2,82 miljard, dat een eerder vrijgegeven overeenkomst met de Securities and Exchange Commission en een schuldbekentenis omvat, zijn kapitaalratio negatief zal beinvloeden, een belangrijke maatstaf van de mogelijkheid van een bank om verliezen te absorberen. In een verklaring meldt de bank dat zijn kapitaalratio op 9,3% zou zijn uitgekomen als de schikking aan het einde van het eerste kwartaal was verwerkt, versus de 10% die de bank nu rapporteerde.

Credit Suisse zal zijn risico gewogen activa terugdringen, evenals vastgoed en andere bezittingen, om zijn kapitaalratio eind 2014 terug naar 10% te brengen.

De bank heeft al meer dan $800 miljoen opzij gezet voor de schikking. Daarnaast heeft Credit Suisse eerder al ingestemd met een boete van $195 miljoen aan de SEC voor beschuldigingen dat bankiers van Credit Suisse ongeregistreerde diensten aan Amerikaanse klanten verschaften.

Door Andrew Morse and John Letzing. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


voda
0
Bankenwaakhond heeft bewijs voor valutamanipulatie bij Deutsche Bank

FRANKFURT (Dow Jones)--De Duitse waakhond voor de financiele markten BaFin heeft bewijs gevonden van pogingen om valutakoersen te manipuleren. Een gestart onderzoek naar Deutsche Bank AG (DBK.XE) wordt daarom uitgebreid tot de Duitse concurrenten van de bank.

"We hebben alle Duitse banken met significante valutahandelsactiviteiten gevraagd om te na te gaan of hun medewerkers zich hebben ingelaten met valuta-manipulatie", zei Raimund Roeseler, chef bankentoezicht bij de Duitse financiele regelgever dinsdag in de wandelgangen van een conferentie.

Deutsche Bank is tot nu toe de enige Duitse kredietverstrekker die heeft erkend dat zijn medewerkers zich hebben ingelaten met ongeoorloofde communicatie over valutahandel.

Volgens Roeseler probeerden handelaren de koersen te manipuleren van een aantal Latijns-Amerikaanse en Aziatische munteenheden met een lage handelsliquiditeit.

Volgens de toezichthouder heeft BaFin uitgeschreven dialogen van telefoongesprekken en emails ingezien, "die laten zien dat handelaren om hogere of lagere koersen vroegen" bij een valutatransactie, waarop tegenpartijen "bijvoorbeeld EUR400 miljoen op de markt dumpten om die koers te laten bewegen".

Bij Deutsche Bank is er geen bewijs dat managers in de top van de bank betrokken waren bij de manipulaties, zei Roeseler. Hij wilde niet zeggen of ook andere Duitse banken al ongeoorloofd gedrag bij de valutahandel hebben gerapporteerd aan BaFin.

Volgens Roeseler zal het onderzoek naar valutahandel bij Deutsche Bank veel langer duren dan eerdere onderzoeken naar manipulatie van rentestandaarden, zoals Libor. De reden daarvoor is dat het volume van de handelsgegevens die moeten worden onderzocht veel groter is. Het valuta-onderzoek zal waarschijnlijk niet voor het einde van dit jaar zijn afgerond. "We hadden nooit gedacht dat liquide markten zoals valuta gemanipuleerd konden worden", zei Roeseler.

Door Eyk Henning; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Commerzbank schorst valutahandelaren

WOENSDAG 21 MEI 2014, 10:17 uur | 153 keer gelezen

FRANKFURT (AFN/BLOOMBERG) - Commerzbank heeft twee valutahandelaren geschorst omdat zij zouden hebben getracht wisselkoersen te manipuleren. Dat heeft de Duitse bank woensdag bekendgemaakt.
De handelaren zouden hebben geprobeerd de koers van de euro en de Poolse zloty te beïnvloeden. Volgens Commerzbank gaat het om een incident en is er geen sprake van grootschalige manipulatie door handelaren van de bank.

De Duitse toezichthouder op de financiële markten liet dinsdag nog weten concrete bewijzen te hebben dat diverse banken valutakoersen hebben geprobeerd te manipuleren. Het ging daarbij veelal niet om de grote valuta, zoals de euro en de dollar, maar om kleinere munten. Eerder zei de Zwitserse toezichthouder al aanwijzingen te hebben gevonden dat er bij banken gesjoemeld wordt met de wisselkoersen. Verscheidene andere landen doen intussen ook onderzoek naar mogelijke fraude.

voda
0
'Schikking kost BNP Paribas 5 miljard dollar'

WOENSDAG 21 MEI 2014, 07:27 uur | 428 keer gelezen

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - BNP Paribas zal meer dan 5 miljard dollar moeten betalen in een schikking met Amerikaanse autoriteiten. De Franse bank wordt verdacht van handelen met landen als Soedan en Iran waartegen diverse sancties zijn ingesteld. Dat stelde een ingewijde woensdag.
BNP maakte vorige maand bekend waarschijnlijk meer geld vrij te moeten maken dan de 1,1 miljard dollar die de bank opzij zette voor het geschil.

Vorige week zeiden 4 bronnen tegen persbureau Bloomberg nog dat de schikking de bank minimaal 3,5 miljard dollar zou kosten. De aanklagers eisen naar verluidt dat BNP zich schuldig verklaard, zoals de Zwitserse bank Credit Suisse deed in een schikking van een belastingontduikingszaak. Credit Suisse betaalde 2,6 miljard dollar om vervolging af te kopen.

[verwijderd]
0
Corruptie en omkoping bereikt ook al gemeentebestuur en burgemeesters, begint trekjes van Ukraine te vertonen.

Burgemeester bood geld in ruil voor zwijgen

MIDDEN-DRENTHE -
Burgemeester Jan Broertjes van de gemeente Midden-Drenthe heeft een bijstandsgerechtigde voorgesteld om alle juridische procedures tegen de gemeente te staken en niet meer de publiciteit te zoeken in ruil voor geld. Broertjes (VVD) zou er dan voor zorgen dat de vrouw niet langer wordt gekort op haar bijstandsuitkering en ook geen re-integratieverplichting meer heeft.
voda
0
Credit Suisse treft schikking

21 mei | 11:40

Credit Suisse(Houden) heeft aangegeven een schikking te treffen met de Amerikaanse autoriteiten. De bank heeft Amerikaanse burgers geholpen met het ontduiken van de belasting.

Credit Suisse heeft bekend schuldig te zijn aan een samenzwering. Hierbij werden Amerikaanse burgers geholpen om valse belastingaangifte te doen. De schikking die de bank treft met de Verenigde Staten heeft een waarde van 2,815 miljard dollar. Noch de bekentenis noch de schikking kwam als een verrassing. De boete was wel iets hoger dan de 1,94 miljard dollar die wij verwacht hadden. Toch is het verschil niet groot genoeg om onze verwachting voor de fair value aan te passen.

Wij anticiperen er voorzichtig op dat de schikking weinig impact heeft op de activiteiten van Credit Suisse. Hiervoor hebben wij verschillende redenen. Zo kreeg de Zwitserse bank in februari nog vrijstelling van de Amerikaanse toezichthouder SEC. Het ging om reguleringen die de bank anders hadden beperkt om bepaalde soorten effecten te verkopen. De meeste handelspartners en klanten kunnen nu legaal blijven handelen met de bank.

Daarnaast hebben andere grote financiële instituties de intentie om te blijven handelen met de bank. Dit hebben zij publiekelijk aangegeven. Een van deze instituties was Goldman Sachs. Op de korte termijn voorzien wij nog wel een risico. Zo zouden handelspartners toch wat schuw kunnen zijn. Bijvoorbeeld wanneer er tekenen van kwetsbaarheid ontstaan en financieringskosten kunnen toenemen of de liquiditeit kan opdrogen. We gaan er wel van uit dat veel investeerders vooral kijken naar de korte termijn. Wij voorzien daarom op lange termijn weinig problemen.

De kosten van de schikking zullen in het tweede kwartaal worden geboekt. Waarschijnlijk betekent dit een lager dividend voor heel 2014. De pro forma CET1-ratio van Credit Suisse komt hierdoor 1 procentpunt lager uit. Namelijk op 9,3%. Dit is lager dan gemiddeld. Het management verwacht desondanks dat de ratio tegen het einde van het jaar weer oploopt naar 10%. Onder andere dankzij balansmanagement en ingehouden winsten. Wij verwachten voor beleggers een substantiëlere payout in 2015.

www.abnamro.nl/nl/prive/beleggen/beur...
PP parels
0
Een absurde reclame waar de Nederlandse loterijen schril bij afsteken!
De vergelijking met loterijen van dit schreeuwende-binaire-opties-misbruik lijkt mij terecht.

www.optionavigator.com/lps?lp=Lp2&...

Mag dit nu zomaar binnen de EU? De overeenkomst zou naar Frans recht zijn...
DeZwarteRidder
0
Chinese topman ter dood veroordeeld
Update: vrijdag 23 mei 2014, 11:09

Eén van de rijkste Chinezen is ter dood veroordeeld. Zakenman Liu Han is volgens de rechter schuldig aan moord, fraude en het leiden van een criminele organisatie.

Liu verdiende honderden miljoenen in het vastgoed en de mijnen. Hij liet tegenstanders uit de weg ruimen. Ook zijn broer was erbij betrokken en ook die heeft de doodstraf gekregen.

Nog niet eerder werd een hooggeplaatste persoon als Liu ter dood veroordeeld. De topman had nauwe contacten met politici in China. De regering in Peking heeft beloofd corruptie hard aan te pakken en voegt hiermee de daad bij het woord.
DeZwarteRidder
0
National Geographic geeft toe dat de aflevering van Scam City over Amsterdam geen eerlijk beeld van de hoofdstad geeft. "Veel van de in de uitzending als waarheid gepresenteerde voorvallen zijn, weliswaar na uitgebreide research door de productiemaatschappij, in scène gezet", laat de televisiezender weten in een verklaring op hun website.

In de aflevering, die in januari werd uitgezonden, vertelt presentator Conor Woodman dat Amsterdam "een van de donkerste steden van Europa" is. Het zou een "zwendelstad" vol zakkenrollers en criminelen zijn. De gemeente Amsterdam was er verbolgen over dat de stad zo werd afgeschilderd. "De stad is beledigd", zei burgemeester Eberhard van der Laan.
Acteurs

Van der Laan vermoedde al dat er acteurs werden gebruikt in de aflevering. Hij zei over de aflevering dat het "geen Scam City, maar scam television" was. Woodman vond de rel over de aflevering maar overdreven.

Later werd het vermoeden van de burgemeester bevestigd door een filmpje waarin een van de acteurs toegeeft dat hij door National Geographic betaald werd. Van der Laan eiste een rectificatie. "Als de zender dat niet doet, stappen we naar de rechter", zei hij.

Na deze uitspraak besloot National Geographic geen herhalingen meer van het programma uit te zenden. "Het is nooit onze bedoeling geweest de gemeente Amsterdam te beschadigen en wij betreuren de gang van zaken", zegt de zender in de verklaring die samen met Van der Laan is opgesteld.
voda
0
Barclays betaalt GBP26 mln voor manipulatie goudprijs

LONDEN (Dow Jones)--De Financial Conduct Authority (FCA) heeft Barclays plc (BARC.LN) een boete ter waarde van GBP26 miljoen opgelegd vanwege de vermeende manipulatie van de goudprijs in Londen.

Volgens de toezichthouder heeft Barclays niet voldoende gedaan om belangenverstrengeling tussen de bank en zijn klanten te voorkomen en de problemen aan zijn systemen adequaat op te lossen.

Door die gebreken probeerde een voormalig handelaar bij de Britse bank, Daniel James Plunkett, in juni 2012 de dagelijkse vaststelling of 'fixing' van de goudprijs te beinvloeden. Dit kostte e e n klant een bedrag van bijna $4 miljoen, een bedrag dat Barclays later overigens compenseerde.

Plunkett heeft inmiddels een handelsverbod gekregen als ook een boete van GBP95.600. Hij schikte al in een vroeg stadium met de FCA.

Barclays laat in een verklaring weten de kwestie te betreuren. "Barclays heeft een aanzienlijke hoeveelheid werk verricht om onze systemen en controles te verbeteren en is toegewijd zich te houden aan de hoogste norm binnen al onze activiteiten."

Eerder werd Barclays al beboet vanwege de manipulatie van de Libor en Euribor benchmarkrentes.

Door Francesca Freeman; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


haas
0
Zes verdachten vast voor fraude met zorggeld
23/05/14, 16:58 - bron: ANP
Tijdens invallen in Zuid-Limburg en bij Rotterdam zijn vrijdag zes verdachten van grootschalige fraude met persoonsgebonden budgetten (PGB's) opgepakt. Dat meldde het Functioneel Parket. Met een PGB kan iemand zelf zorg inkopen.

De verdachten, drie vrouwen en drie mannen (29 tot 64 jaar), werkten voor een zorgbemiddelingsbureau en hebben klanten vermoedelijk voor vele honderdduizenden euro's opgelicht. De fraude zou jaren hebben geduurd. Waar het kantoor gevestigd is en waar de verdachten wonen, werd niet bekendgemaakt.

In Zuid-Limburg zijn vier woningen en een bedrijf doorzocht, in de regio Rotterdam een stacaravan. Daarbij werd beslag gelegd op onroerend goed en voertuigen. Bovendien zijn munitie, een stroomstootwapen en vermoedelijk ook drugs aangetroffen.

De zaak kwam aan het rollen door een eerder onderzoek van zorgverlener CZ. Het bemiddelingsbureau wordt er namelijk ook van verdacht dat het medische handelingen heeft verricht zonder over de juiste papieren te beschikken.
2.220 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 ... 107 108 109 110 111 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,20  -0,63  -0,07%  13:20
 Germany40^ 17.959,80 +0,15%
 BEL 20 3.876,47 -0,17%
 Europe50^ 4.909,46 -0,24%
 US30^ 38.046,45 +0,01%
 Nasd100^ 17.475,39 -0,54%
 US500^ 5.050,15 -0,27%
 Japan225^ 38.167,59 -0,39%
 Gold spot 2.299,92 +0,62%
 EUR/USD 1,0700 -0,10%
 WTI 79,35 -2,73%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

ForFarmers +7,64%
VIVORYON THER... +6,94%
ING +6,41%
AMG Critical ... +5,42%
Air France-KLM +4,22%

Dalers

BAM -11,63%
BESI -3,07%
Alfen N.V. -2,53%
ADYEN NV -2,46%
PostNL -2,06%