Hagemeyer « Terug naar discussie overzicht

Waar is gladjanus P.P.A. De Wit?

14 Posts
[verwijderd]
1
Haha, die zit al lang in de trading room op de bank zijn centen uit te tellen. De ho zo ondergewaardeerde claim weet je wel.

Mij target vrijdag 2 dagen: claim 10 cent aandeel 1,275 euro
[verwijderd]
1
Wat zijn dit voor onzinnige voertjes? En ook alle targets stellen nu niks voor. Denk je nu heus dat er bij ABN-AMRO niet nagedacht is over het scenario? Emotie en realisme lopen hier als gekken door elkaar.
smith&jones
1
In mijn antwoord op zijn posting heb ik er al op gewezen dat dat zijn rekenarij ( hoe duidelijk ook en theoretisch op zich in orde )door de realiteit reeds naar de marge was gedrukt nog vóór de posting zelfs geplaatst was. Ik kreeg hier welgeteld 1 reactie op ( negatief ). De rest zat vrolijk mee te rekenen.......

Denk eraan: geen goeie deal ( de situatie op het moment) = geen instroom kapitaal = moeizame emissie = op de KT GROTE PROBLEMEN

Nogmaals : op de lange termijn komt HGM er m.i. er nu wel door, als een grote partij tenminste bereid is grote hoeveelheden equity naar zich toe te trekken
[verwijderd]
5
Wat is dit voor flame baith Urbi?

Kijk, haat en nijd postjes tegenover de banken / hgm voor alles wat ~ze je hebben aangedaan~ kan ik nog enigszins begrijpen, en op zijn tijd zelfs wel een glimlach van krijgen.

Maar waarom moet je nu weer op de man spelen? P.p.a De Wit heeft hier met de beste bedoelingen gepost en zijn zienswijze gegeven inclusief een paar uitstkende posten met wat rekenuitleg en hypotheses over hoe de aandelen en claimkoersen onstaan.

Misschien heeft hij het wel fout, maar in ieder geval probeert hij wat zinnigs te posten en de mede forumleden wat stof tot nadenken te geven. Alle opinies en argumente hebben waarde, zelfs als ze totaal fout zijn al was het maar dat je dan tot beter beslissingen in staat bent.

Vind het erg jammer dat je je nu tot dit niveau hebt laten zakken, ik hoop dat het een tijdelijke zwakheid vanuit je frustratie is...

Cheers
[verwijderd]
9
Hallo Urbi,

Even een bericht vanuit de 'dealing room' van ...........
Wat wordt er hier wat afgelachen zeg ........... en soms wordt er even NIET gelachen.
Om jouw posting NU bijvoorbeeld!!

Je begrijpt, hoop ik, dat gladjanus vrij negatief overkomt (ik heb het dan ook uit de Re: op jouw bericht verwijderd.
Allereerst heb ik vaker met dit soort postings te maken gehad. Ik verwijs even naar het BaaN Forum. Uiteindelijk heeft dit toch geleid tot een heel erg leuk boek 'In de BaN van BaaN'. Wat zou je ervan zeggen als jij straks met auteursnaam 'Urbi' in een Boek: 'In de BaN van HGM' staat, met dit bericht??

Goed, even serieus: Ik schrijf op het HGM Forum om beleggers erop te wijzen wat IK DENK dat er staat te gebeuren. Daarvoor gebruik IK MIJN argumenten. Daarop mag JIJ dan MIJ 'aanvallen'. Op de ARGUMENTEN welteverstaan. Dat doe JIJ dus NIET en DUS zet je jezelf behoorlijk te kijk met je posting. Dat kun JIJ als MIJN argument beschouwen.

Met vriendelijke groeten,

Pascal de Wit.

P.S. En wat is jouw volledige naam 'Urbi'??
[verwijderd]
2
Hoi, ik heb me (zeker ) de vorige week critisch uitgelaten, op de gang van zaken omtrent.. koers,vragen,situatie e.d van Hagemeyer. Ook op de berekingen van Pascal, met het zelfde doel mensen te adviseren.
Mijn postings en reacties, (mijn mening) was/waren rel. negatief
E.e.a heb ik met de kantekening dat dit mijn eerlijke mening betrof herhaaldelijk gepost.Ik ga ervan uit dat dit ook Pascals bedoeling was. want er zijn meer dan 100 vragen gesteld.. en zoveel onduidelijkheden geweest.. (en meschien nog).. Help elkaar ind. mogelijk met informatie, berekeningen, meningen, adviezen..e.d.
Echter het persoonlijk worden, vind ik niet rieel, daar iedereen het risico bekend moet zijn .(of zijn geweest).. Nog steeds vind ik HGM duur. daar er verschillende risico`s en neg. aandacht in het fonds zit.. Wachten tot na de volledige emmissie om in te stappen lijkt me rieeler.. De koers gaat mijnsinsziens echt wel omhoog, het is zaak om effe de dip te kunnen afwachten..
Dat is beleggen.. op het goede moment in stappen.. Soms ben je te vroeg en lijd je verlies.. Ik stap weer in na de emmissie. In mijn beleggings overzicht resultaten staat HGM Groen. Dit wil ik zo houden, en na de emmissie nog groener maken. Succes allen, en post je mening (wat mij betreft) dit is de hele opzet van forums.. overgens een excuse zou ik naar het adres van Pascal op z`n plaats vinden, en de "poster" sieren..
Groetjes, en allen veel succes.. met Hgm.. Tot mijn volgende reactie.. Leon
[verwijderd]
0
Nou Urbi,

Na het lezen van de reacties op jouw onderwerp naar P.P.A.De Wit.Wat ik wel een beetje vond. Want hij bedoelde het alleen maar goed, en dat weet jij waarschijnelijk ook wel. Ikzelf trek ook mijn eigen conclusies, maar toch. Om iemand zo maar uit te gaan maken voor gladjanus,terwijl we allemaal de bedoeling hebben om er zo snel mogelijk met een zo groot mogelijke winst uit te stappen. Vind ik wel grof, vindt je zelf niet. Om maar met de deur in huis te vallen, als jij er goed van af komt, doe je dat dan niet. En dan te bedenken dat je er weer een ander een loer mee draait, of kan draaien. Moet je maar niet beleggen, je weet wat de risico's kunnen zijn. Ik zeg het nog maar eens een keer, geduld is een schone zaak. Houd ze vast.

Mvrgr, Spotvogel.
Frank_f
7
Volgens mij heeft P.P.A. de Wit een goed verhaal gepost over "het grote arbitragespel". Dit gaf aan dat koersvorming van claim en aandeel onderhevig is aan invloeden: normale vraag/aanbod, arbitrerend en speculerend.
Het koersverloop van vandaag geeft dat m.i. weer eens goed aan!

Een forum is bedoeld om je mening te geven (liefst met argumenten) en om te reageren op meningen van anderen (liefst met argumenten). Daarna kan iedereen de info wegen en beslissing nemen t.a.v. eigen belegging.

Mijn mening:
- de claim was (vooraf al) als volatiel te beschouwen (vanwege 3,5x de beweging van een aandeel), hetgeen tot een negatieve premie op de theoretische koers leidde
- aandeelhouders die niet willen of kunnen uitoefenen hebben claims verkocht, en dat heeft de koers verder gedrukt (in de eerste uren van eerste dag fors),
- de vervolgens weer lagere koers van claim en aandeel heeft andere angstige claimbezitters doen twijfelen, en zij hebben ook verkocht, met vandaag een versnelling omlaag tot gevolg,
- uit de stijging laat deze middag zou je kunnen concluderen dat de verkopers klaar zijn, en de koers van de claim weer aantrekt naar de koers op dag 1,
- ook kan je concluderen dat des te dichterbij 27 januari komt, de negatieve premie op de theoretische koers langzaam kleiner wordt.

Ik hou de claims dus nog steeds aan, en hoop een deel ervan tegen een mooie prijs (meer dan 0,50 EUR) te verkopen, en de rest uit te oefenen.


[verwijderd]
0
Wat te laat geworden vanavond. Morgen zetten we dit verhaal verder.
PS: Met jouw argumenten had ik geen probleem, wel met iets anders.
[verwijderd]
6
Ik wil er alleen dit over zeggen, zonder voor iemand partij te trekken
Meneer de Wit is de EERSTE geweest die hier op het forum duidelijk heeft uitgelegd hoe de emissie in elkaar zat, iedereen zat zich rijk te rekenen met claims van 1,20 terwijl de koers op 2 euro stond. NIEMAND, ook Urbi niet was in staat om duidelijk te maken dat je er per saldo niet armer of rijker van werd, iedereen vergat voor het gemak dat de aandelen die recht gaven op de claim, ex claimrecht genoteerd zouden worden
Tevens heeft Meneer de Wit helder en duidelijk "het probleem van de claim uitgelegd"
WAt Meneer de Wit( en niemand anders trouwens) kan voorspellen is het SENTIMENT of tewel de emotie van de beleggers, Waarom dacht je dat analisten er soms helemaal naast zaten? Op grond van logische , heldere rationele gegevens hebben ze 100% gelijk, en toch gebeurt het tegengestelde, omdat de belegger vaak niet helder, logisch en rationeel denkt. En dat is maar goed ook, anders kon elk computerprogrammade koers tot op de cent can tevoren berekenen.
[verwijderd]
3
Hallo Pascal,

laat ik mijn standpunt in deze kwestie even duidelijk maken.
Vooreerst vond ik jouw postings van hoge kwaliteit en zeer professioneel gemaakt. Het kwam bij mij over dat jij een insider bent, temeer daar particulieren niet zomaar een banking term als 'arbitrage' in de mond nemen, en ook uit jouw posting deze morgen, wijst erop dat je op een bank of makelaar omgeving (hebt ge)werkt. Niet iedereen is zomaar op de hoogte van de interne werking zoals bevoorbeeld de postbedeling.
Waar ik tegen ageerde, en ik geef toe nu ontrecht, was tegen het feit dat sommige market makers, effectenhandelaars, traders noem het zoals je wil, soms op een forum verschijnen met de bedoeling de koers in een bepaalde richting te sturen. Onnodig te zeggen dat dit een uiterst kwalijke praktijk is, temeer daar ze de mogelijkheid hebben om met grote volumes inderdaad de markt te manipuleren, en dit is nou net wat met HGM bezig is. De modus operandi van dergelijke individuen is steevast een boodschap droppen en zelden of nooit de dialoog aan te gaan.
Uit het feit dat jij wel hebt gereageerd, leidt ik af dat je wel te goeder trouw was en dat jouw enige bedoeling was de claimemissie en al wat daarmee samen hangt te verduidelijken. Ik vind dus wel dat een excuus aan jou op zijn plaats is.

Urbi

PS: Mocht jij inderdaad op een bank of voor een effectenhandelaar werken, dan hoef ik niet te zeggen dat posten op een forum, ook al is het met de beste bedoelingen, deontologisch niet kan.

[verwijderd]
0
Eindelijk toch excuses.

Waar heb jij trouwens al die moeilijke woorden geleerd? Niet op de cursus foutloos Nederlands schrijven, denk ik. (Grapje).

Vriendelijke groeten,

Kieter

P.S. Ik vind het niet erg als Pascal bij een bank zou werken. Hij heeft alleen maar technische en theoretische zaken uitgelegd.
[verwijderd]
0
Aanbevolen en mijn complimenten Urbi, beter ten halve gekeerd als ten hele gedwaald.
Misschien zie ik het verkeerd, maar ik kan me NIET voorstellen dat een forum zoals dit, ook maar de geringste invloed op de koers van een aandeel zou kunnen hebben, ik vrees dat de grote jongens, die de koers zouden kunnen beinvloeden, dit hier niet als het "old boys" netwerk zien.

groeten

Tom
[verwijderd]
0
Hoi Urbi,

Nou daar ben ik dan weer. Wilde even laten weten dat ik jouw reactie zeer waardeer. Komt niet vaak voor dat iemand terug komt op zijn eerder geposte bericht (en toegeeft dat...).

In principe ben ik (al zeg ik het zelf) redelijk bekend op de forum(s). Je hoeft er maar het BaaN Forum op na te kijken. Heb ik overigens een boek over geschreven.... (misschien staat dit nog op de marktplaats). Dit had alles te maken met forumverslaving en natuurlijk alle emotie toen op het BaaN Forum. Ik kon daar geen afstand van nemen en heb menig avond versleten achter de computer om ALLE berichten te lezen. Dit ging soms door tot 3 uur 's nachts. Op een gegeven moment werden er meer dan 100 berichten per dag gepost.

Nou ja, op het BaaN Forum heb ik ooit uitgelegd dat ik vroeger opties en aandelen handelde. Ik ben overgestapt op de ontwikkeling van handelssoftware voor electronische beurzen (Eurex, Liffe, Euronext, etc.).
Die software wordt dus door handelaren gebruikt, dus ik zit wel dicht bij de markt.

Over het posten op een forum en 'dicht bij de markt zitten', ik zie dit niet als een probleem. Ik hoop dat alles een beetje duidelijker wordt voor beleggers/lezers op dit forum. De koers beinvloeden?? Ach, vele berichten die op de verschillende forums gepost worden, bevatten zeer optimistische teksten, waaruit ik opmaak dat de schrijver de aandelen in het bezit heeft. Lijkt me ook wel logisch, want wat interesseert je het forum anders?? En iedereeen die een forum leest, zou ZELF conclusies moeten trekken uit het gepresenteerde leesvoer.

Met vriendelijke groeten,

Pascal de Wit.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
878,83  -3,44  -0,39%  30 apr
 Germany40^ 17.905,20 -1,18%
 BEL 20 3.883,26 -0,09%
 Europe50^ 4.901,63 -1,60%
 US30^ 38.043,99 0,00%
 Nasd100^ 17.570,06 0,00%
 US500^ 5.063,57 0,00%
 Japan225^ 38.318,54 0,00%
 Gold spot 2.317,17 -0,80%
 EUR/USD 1,0716 +0,44%
 WTI 81,58 -1,35%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Uitbundige korting op het aandeel Exor
  5. Premium
    Logische herfinanciering Pharming

Stijgers

Corbion +2,70%
B&S Group SA +1,20%
Ahold Delhaize +1,17%
ForFarmers +1,04%
OCI +1,00%

Dalers

VIVORYON THER... -13,94%
EBUSCO HOLDING -5,50%
ACOMO -4,69%
Air France-KLM -4,29%
Arcadis -3,88%