BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM - Juli 2015

5.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 ... 288 289 290 291 292 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 15 juli 2015 13:30:

[...]kijk de kat uit de boom want wat je cash hebt kun je niet verliezen.

Dat klopt, je bent geneigd zo weer op de rijdende trein te springen, maar er is nog veel onzekerheid ivm dit gedoe met de Grieken.
[verwijderd]
0
quote:

Krasje schreef op 15 juli 2015 13:33:

[...]
Dat klopt, je bent geneigd zo weer op de rijdende trein te springen, maar er is nog veel onzekerheid ivm dit gedoe met de Grieken.
Ik wacht ook Krasje, dan maar op hoger er in, maar eerst dat Griek gedonder.. je ziet het ook aan de DAX, net UP naar plus 35 en nu weer 17....
bammie
0
Beurzen wachten op Grieks parlement

Kunnen we lang wachten want de Grieken zelf verwachten niet eerder dan vanavond laat de uitslag.

www.iex.nl/nieuws/ANP_ANP-150715-118/...
[verwijderd]
0
Het wordt tijd heb ik het gevoel om even uit BAM te stappen tot dat gerommel met die Grieken "definitief" voorbij is. Hopelijk wordt vandaag mijn order nog even aangetikt.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 15 juli 2015 13:43:

[...]

Ik wacht ook Krasje, dan maar op hoger er in, maar eerst dat Griek gedonder.. je ziet het ook aan de DAX, net UP naar plus 35 en nu weer 17....
Oke, dan allemaal maar even op groen licht wachten...
[verwijderd]
0
quote:

Krasje schreef op 15 juli 2015 13:52:

[...]
Oke, dan allemaal maar even op groen licht wachten...
Trek je van mij niets aan Krasje....... maar ik ben met dit soort dingen altijd voorzichtig, dat is ook DE reden dat ik er nog ben na 30 jaar beurshandelen, gr
Lyss
0
Ook even uitgestapt na leuk ritje (toch nog).

Griekse uitslag afwachten nu en bij doorstijgen de turbo doorrollen naar kortere stoploss.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

bammie schreef op 15 juli 2015 13:46:

Beurzen wachten op Grieks parlement

Kunnen we lang wachten want de Grieken zelf verwachten niet eerder dan vanavond laat de uitslag.

www.iex.nl/nieuws/ANP_ANP-150715-118/...
en dan nog hebben we zondag weer een top, dus maandag weer wankel of niet.
En expiratie kan ook nog veel doen.
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 15 juli 2015 14:01:

[...]

Trek je van mij niets aan Krasje....... maar ik ben met dit soort dingen altijd voorzichtig, dat is ook DE reden dat ik er nog ben na 30 jaar beurshandelen, gr
Overal kan ik wat van leren, en zeker van de meer ervaren beleggers. Merk bij de meesten enige terughoudendheid, en wantrouwen daarom dan toch maar even wachten. Blijft altijd een gok om op juiste moment in te stappen. Vind het ook fijn om te lezen wanneer anderen die gok nemen.
[verwijderd]
0
'Grieks overbruggingskrediet uit EU-potje'
BRUSSEL -

Alle 28 landen van de Europese Unie zouden mee moeten betalen aan het overbruggingskrediet voor Griekenland. Geld geparkeerd in een noodpotje bij de Europese Commissie, EFSM genaamd, is de enige en „beste” oplossing om Griekenland op korte termijn te helpen.

Dat stelt vicevoorzitter van de Europese Commissie Valdis Dombrovskis (de Euro) woensdag op een persconferentie.

Het noodpotje dat Brussel wil gebruiken, is gevuld door alle EU-landen. Toen de eurolanden het permanente noodfonds ESM oprichtten, werd afgesproken dat het noodpotje niet meer zou worden gebruikt om eurolanden financieel te helpen. Landen als het Verenigd Koninkrijk hebben hier al op gewezen en weigeren dan ook toestemming te geven.
€d_Modus Vivendi
0
Griekse onderminister van Financiën stapt op
ATHENE -

De Griekse onderminister van Financiën, Nadia Valavani, is volgens Griekse media woensdag opgestapt uit protest tegen „de nutteloze maatregelen” die de Europese schuldeisers haar land opleggen.

„Wat vandaag op tafel ligt, is zo deprimerend en het biedt geen oplossing voor de mensen of voor het land”, schreef de bewindsvrouw aan premier Alexis Tsipras over de economische koers die de regering zou moeten volgen. Valavani is een partijgenoot van Tsipras.

De krant Kathimerini meldde dat ook de secretaris-generaal van het ministerie van Financiën, Manos Manousakis, woensdag zijn ontslag heeft ingediend.

Woensdagavond stemt het Griekse parlement over de jongste plannen waarmee Griekenland in ruil nieuwe noodkredieten krijgt. Eerder liet de minister van Defensie, Panos Kammenos, al weten faliekant tegen de plannen van de geldschieters te zijn. Hij stapte echter niet op.
'Wraakzucht'

Tsipras ziet het overigens zelf ook niet zitten, maar hij heeft dinsdagavond betoogd geen andere keuze te hebben dan de maatregelen uit te voeren om Griekenland binnen de eurozone te houden en om straks over kwijtschelding van schulden verder te praten.

Premier Alexis Tsipras in het Griekse parlement. Premier Alexis Tsipras in het Griekse parlement. Foto: Bloomberg


Tsipras zei dat het akkoord van maandag is opgedrongen door grote Europese landen. Zij waren volgens hem vooral wraakzuchtig vanwege het Griekse referendum van een week eerder.
Akkoord valt slecht

Het akkoord valt slecht bij een groot deel van Tsipras' eigen Syriza-partij. Een meevaller voor Tsipras is dat enkele oppositiepartijen dinsdag al lieten optekenen dat zij voor het reddingspakket zullen stemmen. Maar of dat vanavond genoeg zal zijn voor een meerderheid in het parlement, is zeer de vraag.
Varoufakis

Valavani's voormalige baas, ex-minister Yanis Varoufakis, stapte vorige week maandag na ruim vijf maanden op de ministerspost op. Hij had zich zowel bij de Europese geldschieters als in eigen kring onmogelijk gemaakt door zijn confrontatiekoers en weigering toe te geven aan de overige eurolanden en andere Europese instellingen.

IMF opent vuur

Intussen heeft het IMF het vuur geopend op het akkoord dat Griekenland maandagochtend sloot met de overige eurolanden. Volgens het IMF onderschat de eurozone de onhoudbaarheid van de Griekse staatsschuld. Het instituut vindt dat de overige eurolanden de Griekse schuld flink moeten verminderen. Maar onder meer Duitsland voelt daar weinig voor, omdat dat de andere eurolanden vele miljarden euro's zou kosten.
gpjf
0
Ik ga er toch vanuit dat de Grieken vanavond akkoord gaan. Premier heeft de zaak zo georganiseerd dat de tegenstemmers geen kans maken en hij ook niet afgaat. Dat betekent volgens mij op de korte termijn een verdere stijging van de beurs en de koers van BAM . Natuurlijk heeft de rol van het IMF ook zijn invloed maar mogelijk dat na het akkoord van Griekenland er nog andere zaken naar buiten komen, politici zijn per definitie onbetrouwbaar , glad en als het IMF ook groen licht geeft dan is voorlopig naar mijn mening de weg vrij voor meer stijging. Het zijn uiteraard ook maar persoonlijke inschattingen en ik twijfel ook of ik nu een beetje winst zal pakken , koers van 4,01 maar er zit meer in.
[verwijderd]
0
Er is alles aan gedaan om Griekenland binnen de Euro te houden en de Grieken beseffen nu pas goed, dat ze enorme fouten gemaakt hebben.
Ze zullen er alles aan doen om het vertrouwen terug te winnen.
Maar is dat de oplossing ? Gaat de economie in Griekenland dan wel draaien ?
Nee, daar zijn echte oplossingen voor nodig.

Volgens het IMF onderschat de eurozone de onhoudbaarheid van de Griekse staatsschuld. Het instituut vindt dat de overige eurolanden de Griekse schuld flink moeten verminderen. Maar onder meer Duitsland voelt daar weinig voor, omdat dat de andere eurolanden vele miljarden euro's zou kosten.

Mijn idee zou het volgende zijn:
Griekenland komt nooit meer van die hoge schuld af, dus die zal voor een deel kwijtgescholden moeten worden. Daar zijn o.a. Duitsland en Nederland (Rutte)zwaar tegen.
Een oud spreekwoord zegt: WIE BETAALT... BEPAALT...
We zouden dus eisen kunnen stellen om onder bepaalde voorwaarden een deel van de schulden kwijt te schelden.

Een tweede groot probleem voor Europa is de massale komst van vluchtelingen.
1) Griekenland gaat alle vluchtelingen uit de Eurolanden opvangen en krijgt daarvoor kwijtschelding van een flink deel van hun schulden.
2) De Eurolanden betalen tussen de 50 en 70 miljard voor de opvang, huisvesting, scholing enz. van die vluchtelingen.
3) Vluchtelingen krijgen een status voor uitsluitend Griekenland en worden zonder pardon teruggestuurd naar Griekenland, als ze zich elders in de Eurolanden bevinden.

Wat levert dit plan op ?
1) Griekenland raakt deel van schuld kwijt,(wat ze toch niet konden betalen) , er komt weer geld in de staatskas en de banken worden gered.
2) Eurolanden zijn af van vluchtelingenprobleem en de kosten daarvan
3) Griekenland verjongt met goedkope arbeidskrachten, waardoor bedrijven kunnen investeren. Griekenland wordt het China en India van Europa
4) Er gaan minder vluchtelingen komen, als ze weten, dat ze opgevangen worden in Griekenland, maar niet verder Europa in mogen, want ze worden toch teruggestuurd.
5) De Eurolanden voeren EEN gezamelijk beleid om Griekenland en het immigratieprobleem op te lossen. Zo nemen ze bovendien de argumenten weg van kiezers, die op anti-Europa-partijen stemmen, want de immigratie in hun land wordt gestopt.
Ook hoeft b.v. Hongarije geen enorm hekwerk meer te plaatsen, raakt Italie van zijn problemen af en vermindert het aantal bootvluchtelingen (drenkelingen) want de vluchtelingen willen niet naar Griekenland.

Nogmaals, WIE BETAALT...BEPAALT...
Ben je een echte vluchteling, dan wil je naar ELK land, waar je veilig bent. Misschien is het wel een gek plan, maar ik wil ermee aantonen, dat er altijd weer een oplossing is voor problemen.
Marinus-86
0
Ik hoor zonet dat de Nieuwe Griekse munt BAM gaat heten,ook toevallig hoef ik in ieder geval geen geld te wisselen voor vakantie naar Griekenland, ik heb bammetjes genoeg, kalispera.
bammie
0
Wie riep er ook al weer dat Tsipras een onbekwame onderhandelaar was? Wordt momenteel druk gesproken over gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden en nog eens tientallen miljarden(zeg maar gerust 100miljard) aan financiële ondersteuning die in de Griekse economie gepompt moet worden.

€d_Modus Vivendi
0
Green light for Atlantic Square development in Glasgow

13:42, 15 July 2015
By Scott McCulloch

BAM Properties and Taylor Clark Properties will deliver the Atlantic Square development in a joint venture which is expected to have an end value of “more than m” and could support “up to 2,750 jobs”



Glasgow City Council has granted planning permission for the proposed 265,000 sq ft Atlantic Square office, retail and residential development.

BAM Properties, part of BAM Construct UK, and Glasgow-based Taylor Clark Properties will deliver the Atlantic Square development in a joint venture.

Atlantic Square, which will sit in the heart of Glasgow's International Financial Services District (IFSD), will comprise three separate buildings including the retained façade of an A-listed warehouse building.

Building 1 will span ten storeys and provide 180,000 sq ft of Grade-A office accommodation, Building 2 will comprise 95,000 sq ft of Grade-A offices over six floors and Building 3 will comprise 15,000 sq ft of retail and residential accommodation.

The development is expected to have an end value of “more than £100 million ” and the developers say it could support “up to 2,750 jobs”.

Mark Broderick, development director with BAM Properties in Scotland, said: “There is no doubt that there is an appetite in the city for Grade A office development and despite significant investment recently, demand is still greater than supply so we’re confident Atlantic Square will be an attractive offering for potential occupiers.

“The development will extend and connect the IFSD area between Argyle Street, which will feature a gateway entrance arising from Building 3, to the river front on the Broomielaw and provide a new pedestrian link between York Street and James Watt Street.”
[verwijderd]
0
quote:

bammie schreef op 15 juli 2015 15:12:

Wie riep er ook al weer dat Tsipras een onbekwame onderhandelaar was? Wordt momenteel druk gesproken over gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden en nog eens tientallen miljarden(zeg maar gerust 100miljard) aan financiële ondersteuning die in de Griekse economie gepompt moet worden.

Ja bammie, ze draaien helemaal door en dat alleen om geen gezichtsverlies te hebben van die Eurofielen....onbegrijpelijk.
€d_Modus Vivendi
0
quote:

Eurowin schreef op 15 juli 2015 15:14:

[...]

Ja bammie, ze draaien helemaal door en dat alleen om geen gezichtsverlies te hebben van die Eurofielen....onbegrijpelijk.
en dan nu maar een europees referendum! Het gaat allemaal ongevraagd over de hoofden van de europeanen en grieken
5.823 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 ... 288 289 290 291 292 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 17 jun 2024 17:35
Koers 3,824
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 3,900
Laag 3,814
Volume 699.862
Volume gemiddeld 1.194.418
Volume gisteren 1.399.206