Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

Q3 cijfers 28 oktober 2015 verwachtingen

2.195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » | Laatste
[verwijderd]
0
Zo ver ik kan zien is die 9% inc. fashion
Die andere in tabel is alleen schoenen.
Pieter11
0
Hmm inderdaad merkwaardig dat ze de maand september niet vergelijken, ze hebben in die maand dus flink onder het markt gemiddelde gezeten.

Ik had me enigszins verkeken op de cijfers, blijkbaar stond benelux er vorig jaar veel slechter voor en compenseerde de Britse tak dit verlies met een plus.

heb mijn verlies genomen en ben er uit gestapt.

[verwijderd]
0
Dit staat er ook onder bij de tabel....

"Betreft uitsluitend schoenenomzet (exclusief kleding en accessoires) jul + augustus 2015 t.o.v. 2014; cijfers sluiten niet aan bij omzetcijfers elders in dit bericht, die zijn gebaseerd op totale omzet tot en met september."
[verwijderd]
0
Allemaal heel interessant ; weet niet of jullie het in de gaten hebben, maar er is zo'n 70 % van de aandeelwaarde afgegaan

Nu een beetje gaan lopen muggenziften is niet zo op zijn plaats

Ik hoop dat ze Kwantum niet verkopen , tenzij er 45 mln + geboden wordt
€uro-Knaller
0
Spes
0
Het heeft een reden dat er 70% aandeelhouderswaarde vanaf is gegaan. De vraag is natuurlijk altijd of dit terecht is.
In het geval van Macintosh kan ik mij voorstellen dat eventuele kopers van dit aandeel een zeer grote korting wil vanwege de grote onzekerheid over de toekomstige winstgevendheid van Macintosh.
Gepoktengemazeld
0
Wie krijgt er gelijk, Rijk of Staelens?

wo 28 okt 2015, 20:50 DFT

‘Kwantum duikt in de rode cijfers
Richard van de Crommert


Beek -
Woonwinkel Kwantum is in het derde kwartaal in de rode cijfers gedoken.

Een herstellende woningmarkt zou volgens analist Gerard Rijk van SNS Securities moeten leiden tot een verdere verbetering van de resultaten. „Maar dat gebeurt niet en dat is uitermate teleurstellend. De verbeteringen die je in de eerste twee kwartalen bij de winkel zag, zijn teniet gedaan. De woonwinkel is bezig om zijn volgepakte magazijn leeg te verkopen. Dat gaat best goed. Maar tegelijkertijd komen er te weinig nieuwe artikelen in de winkels.”

Volgens ingewijden is de ruiming van het Kwantum-magazijn, zonder dat de winkelvoorraad op peil wordt gehouden, een slecht teken. Het voedt speculaties dat de woonwinkel er minder florissant voorstaat dan moederbedrijf Macintosh Retail wil doen laten geloven en dat leveranciers de duimschroeven aan het aandraaien zijn.

Bedrijfsresultaat onder druk

Over de eerste negen maanden wist Kwantum weliswaar een positief bedrijfsresultaat te boeken van €3,2 miljoen. Maar over het eerste halfjaar was dat nog €3,6 miljoen. Dat is een tegenvaller nu Macintosh bezig is om Kwantum te verkopen en daarna schuldenvrij door het leven hoopt te gaan.

Er is echter geen vuiltje aan de lucht, zegt Macintosh-topman Kurt Staelens. Hij ontkent de rode cijfers niet, maar noemt het een seizoenspatroon. „De omzet van Kwantum is iets zwakker dan in de derde kwartaal van vorig jaar, maar de zomer is typisch een periode die voor Kwantum nooit de beste is. Het zegt allemaal niks over hoe wij denken hoe het jaar voor Kwantum wordt afgesloten. Zonder dat we erop vooruitlopen, hebben we daar vertrouwen in. In september bijvoorbeeld, was de omzet weer een stuk beter dan vorig jaar.”

Kwantum heeft lik verf nodig

De belangstelling voor Kwantum is echter behoorlijk. Maar kopers moeten bovenop de aankoopprijs rekening houden met kosten om personeel te laten afvloeien. De winkels zelf hebben een flinke lik verf nodig. Staelens voorziet dat de woonwinkel nog voor Kerstmis wordt verkocht. „Maar in het belang van het verkoopproces doen we daar geen verdere mededelingen over.”

Kwantum staat in de boeken voor €67 miljoen. Beleggers in Macintosh verwachten dat het detailhandelsconcern dat bedrag niet zal terugkrijgen en vrezen een debacle zoals bij de verkoop van de Britse activiteiten. Macintosh maakte gisteren bekend dat de Britse winkels voor €17 miljoen zijn verkocht aan een investeerder. Rijk: ”Twee weken geleden liet Macintosh al weten dat het voor de verkoop minder zou krijgen dan verwacht. Toen ging er een bedrag rond van 20 miljoen pond, zo’n €28 miljoen en zou het boekverlies uitkomen tussen de €40 en €50 miljoen. Maar voor een bedrijfsonderdeel met een jaaromzet van €240 miljoen moet je als Macintosh toch een bedrag van meer dan €30 miljoen kunnen krijgen. En nu blijkt de opbrengst slechts €17 miljoen te zijn en is het boekverlies uitgekomen op €53 miljoen. Dat is voor beleggers dus een grotere tegenvaller dan voorzien.”

Onrust onder beleggers

Staelens gelooft dat het aandeel Macintosh Retail de belegger nog veel te bieden heeft. „De voornaamste manier om de onrust onder beleggers weg te nemen is door resultaatsherstel”, stelt de topman. „De omzet van onze kernactiviteiten is in het derde kwartaal met 1,8% gestegen. We doen het beter dan de markt. En het onderliggende resultaat van de te continueren activiteiten, dat zijn de winkels in de Benelux, is verbeterd. Het bedrijfsresultaat kwam in het derde kwartaal uit op €1,5 miljoen negatief tegen €2,7 miljoen negatief vorig jaar. Maar in het vierde kwartaal verwachten we substantieel hogere resultaten en de kasstroom zullen we gebruiken voor het teruginvesteren in onze winkels.”

Maar Rijk is niet overtuigd. Hij verlaagde het koersdoel voor de aandelen Macintosh Retail naar twee kwartjes. ”De resultaatsverbetering bij de onderliggende business is zo marginaal, dat het me nog niet geruststelt. Elke schuldpositie is te groot bij een negatief bedrijfsresultaat. Het bedrijf staat al onder controle van de banken. Staelens moet de zaken op orde krijgen. En liefst zo snel mogelijk.”

[verwijderd]
0
"Geen vuiltje aan de lucht."

Totaal van het padje. "Teleurstellend" was het juiste woord.

Maar Q4 Kwantum is al niet meer van groot belang. Men komt immers binnen 2 maanden met de verkoopovereenkomst. Waarom geen uitstel voor een betere prijs? Omdat er kennelijk downhill-risico is. Dan de verkoop maar doordrukken tegen "UK"-korting. Meer dan 35 mio heb ik niet meer vernomen als verwachting. En dan?
ch@rter
0
quote:

Robert 01 schreef op 28 oktober 2015 21:09:

Beste Slick, bij mac is het altijd uitverkoop, met enorme kortingen tot wel 70%!
Ik kan wel weer 2 paar nwe van lier stappertjes gebruiken, congnac en zwart.
Kosten straks nog maar een kleine 150 a 200 aandeeltjes
En de van lier stappertjes behouden een lange tijd hun waarde ;) kun je van de aandeeltjes niet zeggen.

Enkel doorgaan met manfield en kwantum, de rest eruit knallen, zeker de winkels waar ze plastic schoenen verkopen moeten op de schop. En maar hopen dat de vaste handen en banken er ook zo over denken dan kom je een heel eind.
Frankrijker
0
Leveranciers zijn ook niet gek lijkt me en zullen er bovenop zitten om hun centen te krijgen.
Dat kan de komen de periode wel eens de grootste bedreiging zijn voor de continuiteit.
Q4 zal echt top moeten beginnen en eindigen, anders zie ik zonder extra steun van de grootaandeelhouders geen 2016 perspectief.
Welke partijen zullen er voor/na een faillisement geinteresseerd kunnen zijn om in te springen of misschien over te nemen?
[verwijderd]
0
Probleem is dat na verkoop van Kwantum er nog veel schuld overblijft. De balans is dan inmiddels fors afgewaardeerd. De cash flow blijft negatief. Daardoor is er niet veel investeringsruimte, omdat er anders liquiditeitsproblemen ontstaan. Wel zullen de rentelasten dalen met misschien 2 tot 3 miljoen euro. Bij verder herstel van de markt zou Macintosh dan misschien in de loop van 2016 een keer een break even kwartaalresultaat kunnen boeken zonder eenmalige posten. Ik blijf het aandeel echter een erg riskante belegging vinden door die zwakke balans en de negatieve cashflow. Een emissie is ook nog steeds niet uitgesloten, maar nieuws daarover zal wachten op de verkoop van Kwantum.
[verwijderd]
0
Rustige koersdagen breken zo langzamerhand weer aan. Wachtend op nieuws over Kwantum of anderszins. Groot-aandeelhouders zullen wel uitverkocht zijn. Vraag kun je ook wel vergeten. Dus weer terug naar de oude vertrouwde volumes.
toontjeavanti
0
Deze ochtend bij opening alles verkocht, gisteren was de presentatie van de 3e kwartaalcijfers voor mij de reden van verkoop. Hoop dat het weer goed komt voor Mac. en de aandeelhouders op termijn, zelf heb ik er een hard hoofd in. Als Kwantum verkocht wordt onder de boekwaarde dan resteren alleen de schoenen en nog steeds schuld. Om het met schoenen te moeten gaan verdienen is voor mij een te smalle basis. Volg Mac. al jaren en het een na het ander hebben ze afgestoten( belcompany, halfords en nog meer) en voor de opbrengst schoenenwinkels gekocht voor een te dure prijs.
De inhaalslag die ze moeten maken op internet zal ook veel investeringen vergen en dat geld is er i.m.o. niet. Hier hebben ze te laat op ingespeeld.
Verder vond ik het zoals vermeld op dit forum vaag wat nu de schuld is na verkoop van de Engelse schoenentak. Zou Kwantum in het 3e kwartaal met verlies gedraaid hebben (het lijkt zo ) dan is het mooiste meisje uit de Mac. klas ook ineens minder aantrekkelijk geworden.
Het management heeft jaren achter de feiten aan gelopen en nu mag Staelens puin ruimen. Te weinig geinvesteerd en geen marktgevoel hebben Mac. gebracht wat het nu is, een pennyfonds, heel erg jammer.
Hoop nogmaals dat Mac. het gaat redden en alle aandeelhouders succes!
Bernardo
0
quote:

Opus135 schreef op 29 oktober 2015 09:35:

Rustige koersdagen breken zo langzamerhand weer aan. Wachtend op nieuws over Kwantum of anderszins. Groot-aandeelhouders zullen wel uitverkocht zijn. Vraag kun je ook wel vergeten. Dus weer terug naar de oude vertrouwde volumes.
Optisch lage koersen trekken kopers aan. Geen aanbod betekend dan hogere koersen. Bodem van 0,60 nu aardig aangestampt.
Guus_Geluk
0
quote:

toontjeavanti schreef op 29 oktober 2015 09:58:

Om het met schoenen te moeten gaan verdienen is voor mij een te smalle basis.
Schoenenverkoper Al Bundy kon dit echter wel heel erg goed!
Bijlage:
toontjeavanti
0
quote:

Guus_Geluk schreef op 29 oktober 2015 10:58:

[...]
Schoenenverkoper Al Bundy kon dit echter wel heel erg goed!
Ha ha hij is leuk, misschien moeten ze Al opnemen in de raad van bestuur van Mac?
Bijlage:
[verwijderd]
0
De mensen die het somber in zien krijgen steeds meer de overhand. Dat zou wel eens de ommekeer kunnen worden.

Ik blijf fijn zitten en doe niets. Het gaat naar 0 of ze komen er bovenop en de koers gaat toch weer stijgen, ik hou rekening met een emissie.
Nel
0
somber!!nee hoor maar dat het bestuur een aantal steken heeft laten vallen is wel duidelijk
Nel
0
quote:

Nel schreef op 28 oktober 2015 11:38:

op de Belgische beurs zijn er genoeg kansen en die bevinden zich vaak op de lokale markt
aandelen met een goede winst motor zijn : Keyware Tecnologies en Global Graphics en Tigenix moet zich nog bewijzen net zoals het bij pharming gaat.

Keyware gister met zeer hoog volume omhoog gegaan dus wie weet een kanshebber aan de resultaten zal het niet liggen .
2.195 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
882,63  +12,36  +1,42%  26 apr
 Germany40^ 18.177,90 +1,45%
 BEL 20 3.874,87 +0,44%
 Europe50^ 5.011,70 +0,10%
 US30^ 38.211,61 0,00%
 Nasd100^ 17.698,09 0,00%
 US500^ 5.095,29 0,00%
 Japan225^ 38.345,55 0,00%
 Gold spot 2.337,95 0,00%
 EUR/USD 1,0693 -0,34%
 WTI 83,64 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

EBUSCO HOLDING +9,33%
NX FILTRATION +8,77%
ASMI +7,26%
Alfen N.V. +5,89%
PostNL +3,82%

Dalers

SIGNIFY NV -11,28%
Wereldhave -7,62%
AMG Critical ... -5,77%
IMCD -4,90%
ABN AMRO BANK... -4,19%