BAM Groep « Terug naar discussie overzicht

BAM Mei 2016

2.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
[verwijderd]
0
Kan me niet heugen wanneer bam voor het laatst is gestegen op de cijfers!! Van aangeschoten wild moet je afblijven..
pff
0
quote:

manuss schreef op 12 mei 2016 17:24:

Ben het harstikke zat, maar ik neem echt niet mijn verlies. Desnoods neem ik alles mijn kist mee in.
Een ander aandeel is echt niet beter hoor. Kijk naar PostNL, Dl, Aegon, TT enz. Het lijkt wel of Amsterdamse beurs wordt leeggezogen, door de rest van de wereld. De waardering in vergelijking met andere bedrijven in de branche is ver te zoeken. Helemaal wanneer je aan de andere kant van de oceaan gaat kijken. Nee, ik hou mijn Bammetjes, pas bij de 2,5-3 euro word ik zenuwachtig. Maar ik verwacht dat het weer snel richting de 5 zal gaan. Aangezien het weer een stuk beter gaat in de bouw, dan een aantal jaar geleden. Al moet ik ze 5 jaar houden. Eens gaat het omhoog.
Lieps
0
Slot 3,924 omzet 425k. Maar liefst 230k bestens en 70k meer dan 0,10 onder de koers. Oftewel hebben ze dus even 300k stukjes nodig om de koers iets lager neer te zetten aan het eind van de dag.
Snel deze dag vergeten en het geduld houden. Inderdaad: zucht, maar uiteindelijk komt het goed.
gerben22
0
bij lager koop ik bij. het ziet er allemaal zo slecht nog niet uit en ik denk dat er met een beetje geduld aardig wat opwaarts potentieel in zit.
[verwijderd]
1
Ik begrijp je reactie.
Ik denk er ook zo over,maar ik heb nu genoeg inzicht dat je nooit van die gasten kan winnen.
Je denkt dat het een normaal speelveld is.wrong
Ik heb met veel fondsen al mijn verlies gepakt.
Ik laat me niet meer gebruiken.
pff
0
quote:

BoterbijdeVis schreef op 12 mei 2016 17:35:

Eigenlijk is er niks veranderd sinds gisteren, eergisteren en nog veeeeel verder terug, zo'n 3 maand.
Vanaf morgen blijft de koers nog steeds aan de ketting, alleen een stukkie lager........ :-((
Volgens mij is er ook niks veranderd sinds feb, alleen stonden we toen op 5+. De grote jongens hebben voor ons toch een mooi opwaarts potentieel gecreëerd. Waarvoor dank. Sell in may, and back in September. Maar wees er op tijd bij!
pff
0
quote:

Lizard schreef op 12 mei 2016 17:40:

Ik begrijp je reactie.
Ik denk er ook zo over,maar ik heb nu genoeg inzicht dat je nooit van die gasten kan winnen.
Je denkt dat het een normaal speelveld is.wrong
Ik heb met veel fondsen al mijn verlies gepakt.
Ik laat me niet meer gebruiken.
Dat kan wel hoor, gewoon mee gaan met de flow. RSI hoog en oppompen van het aandeel? Zorg dat je een dag voor de cijfers je aandelen verkoopt en je winst pakt. Dan 3 dagen wachten en je stapt weer goedkoper in. Maar ja wie doet dat? Het is een soort mindfuck, bang dat je de verdere stijging mist.
MG TF
0
Komen er vanaf morgen weer gladde analisten die hun koersdoel voor BAM verlagen waar ze eerst nog mooie praatjes over hadden. Resultaat: nog verder omlaag.
Kuttekoppen
€d_Modus Vivendi
0
FD

Bam lijdt opnieuw onverwacht verlies op projecten

Wouter Keuning

Vandaag, 12:57

Bouwbedrijf Bam heeft beleggers opnieuw negatief verrast met enkele verlieslatende projecten. Het bouwbedrijf zegt in België en Duitsland geld te hebben verloren op de bouw van kantoren als gevolg van faillissementen van onderaannemers. Dat bleek bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers.

De verliezen zijn opvallend omdat Bam de afgelopen jaren vaker onverwacht geld moest toeleggen op projecten. De bouwer doet sindsdien veel moeite om het vertrouwen van beleggers te herwinnen.

In de zomer van 2014 kelderde de koers van BAM op een dag met 30% toen het bedrijf verliezen bekendmaakte op infraprojecten in Duitsland en Engeland. Het jaar daarvoor moest Bam fors toeleggen op de bouw van het Navo-hoofdkantoor in Brussel. Eind 2013 was een claimemissie nodig om het eigen vermogen te versterken.

Zorgen

Volgens BAM-bestuursvoorzitter Rob van Wingerden waren de faillissementen in het eerste kwartaal van dit jaar niet te voorspellen. ‘Er waren vorig jaar nog geen aanwijzingen voor.’ Dit riep bij analisten de vraag op of er nog meer tegenvallers aankomen. Van Wingerden zei tijdens een telefonische toelichting de zorgen te begrijpen. ‘Het is een hobbelige weg, maar stap voor stap gaat het beter.’

Bam heeft volgens Van Wingerden nog voor €1 mrd te gaan aan projecten die zijn aangenomen in de tijd dat grotere risico’s werden genomen. De totale opdrachtenportefeuille heeft een omvang van €11 mrd. De laatste ‘oude’ projecten lopen er dit jaar uit.

Van Wingerden wilde niet zeggen om welke projecten in België en Duitsland het ging. ‘Als onderaannemers failliet gaan, moet je nieuwe zoeken en dat brengt onderhandelingen met zich mee.’ Nieuwe aannemers kunnen hogere marges vragen omdat ze weten dat BAM als hoofdaannemer het contract met de opdrachtgever moet nakomen.

Positief

Het resultaat van Bam bleef in het eerste kwartaal positief dankzij een vrijval van een voorziening. Op een omzet van €1,5 mrd realiseerde het bedrijf een resultaat voor belastingen van €8 mln. Het netto-resulaat is niet bekendgemaakt. De vrijval van €9,7 mln was het gevolg van de verkoop in 2011 van het belang van Bam in Van Oord aan enkele investeringsmaatschappijen.

Bam moest bij de verkoop een garantie afgeven dat het belang in Van Oord in de eerste vijf jaar ten minste €15 mln aan dividend zou opleveren. Van Wingerden: ‘Nu de vijf jaar voorbij zijn, valt een flink deel van de voorziening vrij.’ Een deel moest worden uitbetaald aan de kopers van het belang.

Bam herhaalde de verwachting van eind vorig jaar dat er een nieuwe voorziening aankomt voor een reorganisatie in Nederland. Het gaat om een bedrag van €20 mln.

Aantrekkende vastgoedmarkt

Bam profiteerde in het eerste kwartaal van de sterk aantrekkende vastgoedmarkt in Engeland. Volgens Van Wingerden leidden enkele grote transacties in commercieel vastgoed tot het positieve resultaat van dit bedrijfsonderdeel van €8 mln. ‘ Als je een paar grote deals doet in een kwartaal dan zie je dat terug in de cijfers.’

Ook de aantrekkende woningmarkt in Nederland droeg bij aan het resultaat. De woningverkopen stegen met 17% tot 580 woningen. Desondanks zijn de marges nog niet op het gewenste niveau. ‘De marges blijven op peil en gaan hopelijk omhoog,’ aldus Van Wingerden. Onderaannemers verhogen hun prijzen nu de markt aantrekt. Bam moet als hoofdaannemer zorgen dat de prijs die huizenkopers betalen sneller stijgt.

Het verhogen van de marges is moeilijk. Volgens Van Wingerden is ondanks het aantrekken van de woningmarkt nog altijd sprake van een tweedeling in de markt. Vooral in de grote steden stijgen de prijzen. Daar buiten aanzienlijk minder.
[verwijderd]
0
quote:

€d_Modus Vivendi schreef op 12 mei 2016 17:20:

gelukkig krijg ik 2 cent dividend bloedgeld
Dat is niet eens genoeg om op het bordje te leggen als je een keer moet pissen...
snipper
0
Bam lijdt opnieuw onverwacht verlies op projecten

..tja..hoevaak kun je dit nog roepen..vandaag de helft bestens eruit...in 2009 stond het 4 euro.....7 jr later..dezelfde cijfers...vind het wel beschamend..de aandeelhouder word vaak negatief verrast...
[verwijderd]
0
quote:

Eurowin schreef op 12 mei 2016 16:43:

welkom in 2016, flits handel, shorters en ander gespuis

Hahaha ja de Klerk....
Wie verzint dit ? DAX stort eerst in, dan omhoogvliegen 200 punten en dan instorten 200 punten.
Computers zijn niet zo walgelijk. Dat zijn van die ratjes die samen afspreken om dit te doen. Per saldo eindigen we dus lekker rood terwijl de AEX volgens DFT omhoog gleed op oliegolf. Bah !!
Fred107
0
quote:

manuss schreef op 12 mei 2016 17:24:

Ben het harstikke zat, maar ik neem echt niet mijn verlies. Desnoods neem ik alles mijn kist mee in.
Ferme taal Manuss! zo denk ik er ook over.
weggeven voor een aalmoes? no way.
Our day WILL come.
[verwijderd]
0
De onderliggende resultaten van BAM vallen mij niet tegen. Met de aantrekkende huizenmarkt in Nederland en het feit dat bij nieuwe projecten meer de focus ligt op winst dan op omzet, zien we dat het orderboek iets afneemt, maar dat de winstgevendheid toeneemt. Dat is positief en wij zijn dan ook positief over het aandeel.
Fred107
2
quote:

snipper schreef op 12 mei 2016 18:20:

Bam lijdt opnieuw onverwacht verlies op projecten

..tja..hoevaak kun je dit nog roepen..vandaag de helft bestens eruit...in 2009 stond het 4 euro.....7 jr later..dezelfde cijfers...vind het wel beschamend..de aandeelhouder word vaak negatief verrast...
Negatief verrast, Ja dat klopt, maar dat komt ook vooral door diezelfde aandeelhouder met trillende vingertjes aan de knopjes.
Ik ben het absoluut niet eens met de stelling van 4 euro in 2009 en nu nog.
Afgezien van het feit dat het zo is.
Je vergeet dus maar even voor het gemak de enorme financiële en economische crises die we nauwelijks achter de rug hebben.
gemeentes met het water aan de lippen en de hand op de knip.
Je kunt ook zeggen, knap van BAM dat ze in die enorme jarenlange storm het hoofd überhaupt boven water hebben gehouden en een hoop mensen aan het werk hebben gehouden.
Ze kunnen echt wel wat daar in Bunnik.
Dat een goed en degelijk bedrijf ten prooi valt aan zenuwachtige beleggertjes en betwetertjes maar ook foute analisten en foute hedgefondsen zegt meer over die mensen en de beurs zelf dan over het bedrijf. Het gaat gewoon nergens meer over dit en kan me daar oprecht over opwinden.
Gr Fred
2.575 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 ... 125 126 127 128 129 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 mei 2024 11:42
Koers 3,714
Verschil +0,032 (+0,87%)
Hoog 3,730
Laag 3,700
Volume 441.235
Volume gemiddeld 1.399.109
Volume gisteren 932.488