Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

Macintosh stelt ambitieuze nieuwe doelstellingen

66 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
[verwijderd]
0
De koers van Machintosh schommelt de laatste weken tussen de 7,60 en 7,90, binnenkort komt de Rabobank met een aangepast koersdoel, zal het nog iets doen met de koers die op het laagste punt in jaren staat.

Zelf alvast wat aandelen aangeschaft voor de Buy And Hold, als ze de komende jaren de ambitieuze doelstellingen gaan halen zitten we goed.

AMSTERDAM (Dow Jones)--Macintosh (MACIN.AE) heeft voor de middellange termijn ambitieuze nieuwe doelstellingen aangekondigd, stelt Rabobank, en heeft duidelijkheid verschaft over meerdere kwesties, waaronder een verkoop van Kwantum, inkrimping van Dolcis, sluiting van Scapino Belgie, en een kostenreductie van EUR10 miljoen. Deze maatregelen moeten leiden tot een EBIT-marge voor de voortgezette activiteiten onder Fashion van minstens 6% in 2017, versus 1% in 2013. "In het geval Macintosh inderdaad zijn doelstellingen voor 2017 realiseert, dan kan de EBIT voor de Fashion divisie op EUR42 miljoen of hoger uitkomen, wat ver boven onze schatting van EUR33 miljoen ligt, aangezien wij uitgaan van een marge op de middellange termijn van 5% voor de groep." Rabobank heeft een reduce-rating uitstaan maar is van mening dat dit niet langer toepasselijk is met een duidelijk verbeterd groeimomentum bij Fashion en zal zijn advies binnenkort aanpassen.
[verwijderd]
0
Macintosh-aandeelhouders stemmen in met AVA-voorstellen


AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Macintosh Retail Group nv (MACIN.AE) hebben donderdag ingestemd met de voorstellen die zijn gedaan tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA).

Een belangrijk punt tijdens de AVA was de bekendmaking van de conclusies van het onderzoek naar de strategie van het onderdeel 'Fashion'.

"Belangrijkste constatering is dat de cross channel aanpak wordt ondersteund, maar dat alleen formules met een duidelijk onderscheidend vermogen daarin succesvol kunnen zijn. Een aantal operationele en commerciele maatregelen wordt geimplementeerd om de kracht van de schoenen-formules in Nederland, Belgie en de UK beter tot hun recht te laten komen", aldus Macintosh in een persbericht.

Op basis van deze conclusie en op grond van de eerste positieve resultaten wordt de strategie van het bedrijf aangescherpt en wordt de transformatie van het onderdeel Fashion, met merken als Dolcis, Invito en Manfield, versneld via het programma 'Rebalancing for profitable growth' waarmee het bedrijf streeft naar een significante omzetgroei die moet leiden tot een operationele EBIT-marge (exclusief incidentals) bij Fashion van tenminste 6% in 2017. De doe-het-zelf keten Kwantum wordt op den duur afgestoten.

Macintosh kwam donderdag ook met eerste kwartaalcijfers. In de eerste drie maanden van 2014 steeg de totale omzet met 3,8% en lag de operationele EBIT hoger dan in dezelfde periode in 2013.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

(END) Dow Jones Newswires

April 24, 2014 13:49 ET (17:49 GMT)
[verwijderd]
0
Na het afstoten van BelCompany, staat nu de Kwantum in de verkoop, wat er met Halfords gaat gebeuren is nog niet duidelijk.

De merken: Brantano Belux, Brantano UK, Dolcis, Halfords, Intreza, Invito, Jones Bootmaker, Kwantum, Manfield, Nea international, PRO 0031, Scapino, Steve Madden
[verwijderd]
0
De stukken in de laat op 7,66 zijn op, gaat het verder omlaag onder de 7,60 de komende tijd ? of komt er binnenkort weer een herstel richting 8 euro.
Boven de 7,80 bleef er de laatste dagen laat komen, wat er nu nog niet ligt.
[verwijderd]
0
Nel, dat zegt niets ze kunnen ook SHORT zitten netzoals bij Vopak en Fugro, er blijven blokjes aangeboden worden, er zijn geen grote omzetten geweest zoals 2 weken geleden bij ordina (1 maal 130K bestens koop en 1 maal 100K bestens koop).

Gisteren kon de koers richting 8 en werden er telkens blokken gezet.
Vandaag 1 koper met een blok van 3k op 7,85 maar verder geen omzet, aandeel is te onbekend.

De stukken op 7,66 waren wel zo weg, ik zit niet in het aandeel voor de handel maar voor de langere termijn, als de economie aantrekt en de consument weer iets meer te besteden krijgt gaat een fonds als Macintoch en Beter Bed dat merken, nu is het nog overleven voor dit soort bedrijven.
Diegy
0
Geloof er niet in dat Geert Schaaij short zit in Macintosh. Die heeft wel een pakket aandelen gekocht. Dit aandeel is niet heel erg bekend bij de meesten mensen. En daarom ook aardig achtergebleven de laatste tijd. Ik zit er over te denken om ook een plukje te gaan kopen voor vrijdagmiddag. Als Geert Schaaij aanstaande zondag inderdaad Macintosh gaat promoten dan kan het maandag heel hard omhoog gaan gezien de geringe handel in Macintosh. Bovendien zou Rabobank nog met een verhoogd koersdoel gaan komen. Dat kan de koers ook vleugels geven.
Diegy
0
quote:

Nel schreef op 8 mei 2014 15:08:

www.beursgenoten.nl/indemedia.php

wel alert blijven
Dank je. Zat er 1 week naast. Volgende week zondag komt hij. Dus dan heb ik nog een week om in te stappen. Verwacht wel dat hij het dan over Macintosh gaat hebben. Word trouwens aardig uit de laat gekocht vanmiddag.
Nel
0
zou zomaar kunnen .
heb afentoe wel contact met hem via de mail en dit gaat vooral over de uitzenders.
DPA staat hoog op zijn lijstje de andere uitzender staat al vermeld op zijn site.
voor de rest laat hij weinig door AFM verhaal .
gewoon alert zijn en bekijken waar volume stijging is en het aandeel op uitbreken staat.

rabobank zal spoedig met een advies komen dus kan extra impuls zijn.

bobb succes
Diegy
0
Word aardig uit de laat gekocht ook vrij grote orders. Lijkt erop dat het aandeel nu al op uitbreken staat. Aandeel heeft nog een hoop in te halen en is te lang achtergebleven. Twijfel om nu in te stappen. Rabobank komt inderdaad ook 1 deze dagen met een advies verhoging.
[verwijderd]
0
Dank je nel,

Eindelijk de blokken weg (koper van 3300 stuks op 7,96) die de doorgang naar de 8 blokkeerden, mij benieuwen of de koers nu doorloopt, hoogste koers 8,20 geweest !
Kahoona1962
0
In mijn beleving wordt dit een topper de komende tijd. Management heeft aangegeven te gaan focussen op fashion ... focussen is altijd een goed teken.
Kwantum wordt verkocht, dit brengt cash in het laatje, met mogelijk een uitkering naar de aandeelhouders.
Ze kostenbesparingen doorvoeren ... dit is altijd goed voor het rendement.
Het aandeel is flink afgestraft sinds 2011.
Ze betalen nog een dikke 2 % dividend (uitgaande van de 0,2 Euro van vorig jaar). Dit zal mogelijk gaan stijgen.

Al met al ... ik heb geen glazen bol, maar zie dit aandeel flink stijgen dit jaar.
[verwijderd]
0
Kahoona, dit jaar keren ze geen dividend uit.

www.macintosh.nl/aandeelhoudersinfo/d...
Op basis van de resultaten 2013 laat het dividendbeleid van Macintosh Retail Group geen uitkering toe over dat jaar. Gezien het feit dat Macintosh Retail Group in 2014 ook nog uitgaat van een moeizame markt en alle middelen nodig gaat hebben om verder te groeien, is ook een uitkering uit de reserves niet aan de orde.

Het (zeer fraai vormgegeven) jaarverslag is te vinden op: www.macintosh.nl/jaarverslagen/jaarve...
Kahoona1962
0
ik ben niet helemaal zeker van het dividend ... Google Finance geeft aan dat ze pas 0,2 dividend hebben betaald, maar andere bronnen spreken dit tegen. Maar goed, als ze weer 0,7 zouden gaan betalen is er een mooi rendement ;-)
Kahoona1962
0
bobb- ... klopt, je was me net voor ;-) ... maar wel een mooi turnaround aandeel. Ik ben erin gestapt vandaag.
[verwijderd]
0
kahoona, het mooie is dat ze de reserves niet aanspreken voor een dividenduitkering waardoor er wat vet op de botten kan komen of schulden afgelost.

Mij benieuwen hoe de koers sluit vandaag meestal gaat ie net voor het slot weer terug op de beginkoers, nu staat er ook alweer laat op de 8 euro.
[verwijderd]
0
Als onderstaande klopt zou Zalando voor 3 * de omzet naar de beurs gaan wat extreem is, de waarde van macintosh is 0,23 * de omzet.

Vlucht verlieslijdend Zalando naar de beurs?
http://daskapital.nl/2014/05/zalando_naar_de_beurs.html

Opnieuw heeft de kuchende man met regenjas een Duits magazine ingefluisterd over de mogelijke beursgang van online modewinkel Zalando. En hoe langer de geruchten aanhouden, hoe groter de kans is dat het daadwerkelijk gebeurt. Zeker omdat de details in het Hamburgse blad Bilanz deze keer best aannemelijk zijn. Werd eerst nog over een notering in Frankfurt gepraat, nu zou Zalando naar de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq willen. Geen gekke gedachte. Daar is het de normaalste zaak van de wereld dat miljarden worden opgehaald zonder ooit maar een rooie rotcent te hebben verdiend. Ondanks een omzetstijging van 52% in 2013 (totale omzet: 1,8 miljard euro) verloor de grootste webwinkel van Europa 118 miljoen euro. Volgens Bilanz kan de beursgang, die in het derde kwartaal moet plaatsvinden, meteen zorgen voor het nodige kapitaal om verder te investeren. Zakenbanken Credit Suisse, Morgan Stanley en uiteraard Goldman Sachs zouden de beursgang begeleiden. Alleen over de waardering moet nog worden gepraat. Zalando’s grootste investeerder, het Zweedse Kinnevik, schatte de waarde eerder op 3,9 miljard euro, maar volgens analisten loopt die inmiddels op richting de 5 miljard. Dat mede-oprichter Robert Gentz de beursgang maar blijft ontkennen en alle opties zegt open te houden, hoeft u dus niet serieus te nemen. Hij zal toch op enig moment geld willen gaan verdienen aan zijn gillendevrouwen-imperium. Wachten we alleen nog op het moment waarop hij zijn beloftes nakomt en de erbarmelijke werkomstandigheden aanpakt.
66 Posts, Pagina: 1 2 3 4 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  4. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders
  5. Premium

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%