Belgische aandelen « Terug naar discussie overzicht

Smartphoto Group

48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Nel
0
aanstaande vrijdag een update
aandeelhouder die er dik in zit tussen de 43/45
www.smartphotogroup.com/openbaarmakin...
ev per aandeel van 0,43/44
prooi voor CEWE Color

koers op een year low en dus bied dit aandeel toch kansen
Nel
0
Nel
0

De specialist in fotoaccessoires heeft vorig jaar een verlies van 2 miljoen euro weggewerkt. Beleggers reageren wild enthousiast.

Recent adviessmartphoto group kopen of verkopen?

Bekijk hier het advies op belegger.be
Dat deed Smartphoto door afscheid te nemen van zijn groothandelstak. En verder te focussen op de verkoop van fotogeschenken, -kaarten en -boeken. De verkoop van fotoprints, analoog én digitaal, blijft immers afkalven.

De fotoaccessoires kunnen dat gat voorlopig niet vullen. In 2014 zakte de omzet met 2,2 procent tot 32,6 miljoen euro. Als de groothandelsactiviteiten - die in juni werden stopgezet - nog worden meegerekend, bedraagt de omzetdaling 37 procent. De stopzetting drukte het resultaat met 257.000 euro.

Op de fotoaccessoires boekt Smartphoto wel hogere marges en dat heeft een positieve impact op de winstcijfers. Het bedrijfsresultaat ging van -0,9 miljoen naar 0,7 miljoen euro. De bedrijfswinst voor afschrijvingen en waardeverminderingen steeg van 0,8 tot 2,3 miljoen euro.

Ook onderaan de resultatenrekening schrijft het bedrijf weer met zwarte inkt. Het verlies van 2 miljoen euro werd omgebuigd naar een winst van 159.000 euro. Daarnaast werkte Smartphoto ook zijn 1,1 miljoen euro schulden weg; eind december was er een kasoverschot van 82.000 euro.

2015

Voor dit jaar waagt Smartphoto zich niet aan becijferde prognoses. Maar beleggers mogen hopen op een verdere verbetering van de resultaten. En wel door deze passage in het persbericht: 'In 2014 hebben we enkele structurele ingrepen uitgevoerd om het break-even punt substantieel te verlagen. Het effect van deze ingrepen was vorig jaar al gedeeltelijk zichtbaar, maar zal pas vanaf 2015 volledig spelen'.

Beleggers reageren wild enthouisast. Het centjesaandeel
SMAR 45,08%45,08%


quotation chart

schiet op de Brusselse beurs fors hoger. Het aantal verhandelde aandelen ligt met 448.000 liefst 30 keer hoger dan normaal.

Het bedrijf uit Wetteren, actief in 14 Europese landen, focust verder op de verkoop van fotoaccessoires; er zitten tientallen nieuwe producten in de pijplijn. En om in te spelen op het groeiend gebruik van smartphones en tablets voor e-commerce lanceert Smartphoto een app voor mobiele toestellen die draaien op het besturingssysteem Android van Google. Eerder gebeurde dat al voor de iPhone en iPad van Apple.

Nel
0
25GTi
0
Begin deze week geprobeerd op €3,33. helaas net niet binnen gekregen. Had ik de limiet toen maar iets verhoogd. :-(
[verwijderd]
0
quote:

25GTi schreef op 5 maart 2015 12:06:

Deze had je mooi gezien. Mooi cashen!
Veel te vroeg gecasht, volgende week waarschijnlijk participatiemelding, donderdag en vrijdag het grootste volume gedraaid in 10 jaar... Smartphoto maakt weer winst en heeft z'n schulden volledig weggewerkt waardoor er een kasoverschot is. In 2015 zal de winst oplopen tot een zescijferig getal en zal de belangstelling toenemen waardoor de koers kan oplopen tot rond de 1 euro.
[verwijderd]
0
quote:

Goldcity schreef op 28 mei 2015 09:49:

Interessant ik ben ook ingestapt. Nope, geen participatie melding...
Hoezo, geen melding? ... www.smartphotogroup.com/openbaarmakin...
Goldcity
0
Voor het eerst een bied op 44 cent sinds ik er in zit. Wellicht komt de zaak in beweging
[verwijderd]
0
quote:

Goldcity schreef op 13 juli 2015 23:51:

Voor het eerst een bied op 44 cent sinds ik er in zit. Wellicht komt de zaak in beweging
Je krijgt gelijk, de afgelopen dagen groter volume en opwaarste druk. Iemand begint gretig in te slaan omdat afwachten in de bied niets opbrengt. Met nog een dikke maand te gaan voor de halfjaarcijfers ziet het er veelbelovend uit. Los van de koersevolutie is het dan ook overduidelijk dat Smartphoto een ongekende transformatie ondergaan heeft waarbij rendement door innovatie het streefdoel is. Indien de omzet met enkele procenten stijgt zullen we hele mooie tijden tegemoet gaan want meer omzet zal bevestiging geven over de weg die gekozen is naar een gezond winstgevend bedrijf met potentieel en een niet aflatende drang naar innovativiteit. Pittig detail is dat Smartphoto op kousenvoeten Europees marktleider is geworden in zijn segment van de markt. Geen enkel bedrijf slaagt er immers in om zoveel kwaliteitsproducten aan te bieden die kunnen geleverd worden in zo'n korte tijdspanne. Het woord overname is nog niet gevallen, maar ik kan me voorstellen dat er meer en meer richting Smartphoto gekeken wordt, ook door de concurrentie..
Nel
0
Idd goede ontwikkeling gaande zo werkt het als je voor de massa de aandelen bezit
Op deze manier struin je de markt af op vergeten aandelen die druk met een Turnaround bezig zijn en in het begin is dit niet tezien en lijkt aandeel dood maar hoe verder in de ontwikkeling hoe meer er vraag ontstaat in een aandeel.
Hier is hij langzaam van start gegaan en wacht geduldig ook bij Source group waar het zelfde gaande is:-)

Succes hier en blijf het keurig verder volgen
[verwijderd]
0
Het gaat hard bij Smartphoto! Nog een maand te gaan voor de cijfers. Met dit volume in een stevig opwaartse trend voorspelt het veel goeds...
[verwijderd]
1
Ondertussen blijft Smartphoto doorstomen waarbij gretig wordt aangekocht. Mogelijke oorzaak die me steeds meer plausibel lijkt is dat er interesse is voor een overname van het bedrijf nu het nog betaalbaar is.
Nu alles gesaneerd is en de omzetstijging een feit is is dit een hapklare brok voor het Duitse Cewe-color dat zint op weerwraak voor het door het Britse Photobox ingelijfde Duitse PosterXXL.
Pittige details daarbij zijn dat Photobox daarmee een inhaalbeweging van marktaandeel maakt binnen dezelfde landen waar beide grote spelers (Photobox en Cewe) aanwezig zijn. Cewe riskeert weer achter het net te vissen als het te lang talmt en zal niet graag zien dat er nog verder geknabbeld wordt in de marktpotentie... Cewe zal dus ongetwijfeld op hete kolen zitten, temeer omdat het voor het eerst sinds jaren weer beschikt over een stevige oorlogskas.
Het zou allemaal heel snel kunnen gaan, temeer omdat de recentste overname van Photobox dateert van 13 augustus en de bemoedigend positieve verdere transformatie van Smartphoto bekend is sinds de halfjaarcijfers van 26 augustus. Verder zijn de gelijkenissen tussen het overgenomen PosterXXL en Smartphoto treffend. Zo hebben ze zich allebei uit een schuldenmoeras gewerkt en zich herwerkt tot een innovatief e-commerce bedrijf met ongeveer dezelfde omzet.
Benieuwd hoe dit allemaal verder evolueert, maar dat er iets zit aan te komen is zeker...
www.beyond-print.de/en/2015/08/13/acq...
Goldcity
0
Ab-tje van mij. Ik had op 50 weer een plukje gekocht, op 60 ben ik dat weer van plan. Prima belegging tot dusver!
[verwijderd]
0
Als je onder "Financials" kijkt op onderstaande link (Bloomberg) zie je dat er bij de jaarresultaten van Cewe de laatste jaren een lichte terugval is en er dit jaar hoogstens een execo inzit met vorig jaar. Vermits Photobox marktaandeel zal winnen kan Cewe niet blijven toekijken. Puur hypothetisch, maar het zijn wel nuchtere vaststellingen...
www.bloomberg.com/research/stocks/fin...
48 Posts, Pagina: 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
731,81  0,00  0,00%  24 mrt
 Germany40^ 15.033,70 +0,51%
 BEL 20 3.626,44 0,00%
 Europe50^ 4.151,52 +0,51%
 US30^ 32.271,48 0,00%
 Nasd100^ 12.794,83 0,00%
 US500^ 3.978,81 0,00%
 Japan225^ 27.386,30 0,00%
 Gold spot 1.974,47 -0,15%
 EUR/USD 1,0769 +0,01%
 WTI 69,24 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

SHELL PLC +1,87%
Accsys +1,63%
EXOR NV +1,05%
UNILEVER PLC +0,94%
ALLFUNDS GROUP +0,92%

Dalers

Eurocommercia... -6,20%
PROSUS -5,97%
Arcadis -5,92%
Avantium -5,61%
OCI -4,65%