Nationale Nederlanden « Terug naar discussie overzicht

NN in de Midkap!

94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
voda
0
Altice promoveert eind december naar AEX

DONDERDAG 4 DECEMBER 2014, 18:07 uur | 29 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Altice wordt per 22 december opgenomen in de AEX-index. Dat is het gevolg van de herweging die beursexploitant Euronext elk kwartaal uitvoert. Kabelbedrijf Altice maakte zijn debuut op het Damrak op 31 januari van dit jaar tegen een koers van 28,25 euro. Donderdag sloot het aandeel op 59,72 euro.

Euronext maakte verder bekend dat NN Group de plek van fietsenfabrikant Accell in de MidKap inneemt en dat Accell samen met Crown van Gelder deel gaat uitmaken van de Smallcap-index. Oranjewoud verdwijnt uit de Smallcap-index.

Bovenop de herzieningen per kwartaal wordt de AEX ook ieder jaar in maart tegen het licht gehouden.
Biobert
0
Adviesverlaging van Goldman Sachs voor NN: de timing is verdacht omdat a.s. maandag NN wordt opgenomen in de Euro Stocks 600 en de FTS Eurofirst 300 index. Dit houdt in dat grote beleggers die deze indices volgen vandaag of morgen aandelen NN moeten kopen. Om dit nu tegen een redelijke koers te kunnen doen helpt GS ze door even een adviesverlaging door te voeren.
Doorgestoken kaart , verdacht, verdacht!!!
Biobert
0
Dames en heren beleggers: let op, vandaag om 17.35 uur maakt het aandeel NN een koerssprong omdat index beleggers het aandeel moeten opnemen in de Euro Stocks 600, de FTS Eurofirst 300 index en ons aller Midkap.
Biobert
0
quote:

De Ronselaer schreef op 19 december 2014 16:48:

Ik ga Maandag een groene lijn zien in mijn NN grafiek :-)
Denk ik niet. Na de koerssprong zo dadelijk krijgen we maandag na de openingskoers een dalende lijn.
voda
0
NN Group koersdoel omhoog naar EUR27 van EUR26,50 - Rabo
NN Group advies blijft buy - Rabo
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
Porscheknakker
0
Wat moet ik met dit aandeel? Het lijkt qua koers interessant, echter deze kleurt wel rood bij een zeer groen beurssentiment. Schuilen er gevaren in NN, die ik nu niet ontdek?
Brogembank
0
Zit er ook naar te kijken, woensdag over een week, 11 feb cijfers. Zou mijn eerste financial in een lange tijd zijn...
Overweeg puts te schrijven
Banque d'Adavi
0
Ben vandaag begonnen met het schrijven van puts (pmrt15 23,00). Komende dagen rustig opbouwen tot zo'n 10 a 15 contracten.
Porscheknakker
0
quote:

Brogembank schreef op 3 februari 2015 21:33:

Zit er ook naar te kijken, woensdag over een week, 11 feb cijfers. Zou mijn eerste financial in een lange tijd zijn...
Overweeg puts te schrijven
Dus dan verwacht je, dat de koers nog verder zal wegzakken?
voda
0
NN advies omlaag naar neutral van outperform - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Credit Suisse heeft het advies voor NN (NN.AE) verlaagd naar neutral van outperform. De analisten voorzien geen redenen voor de koers om op de korte termijn te gaan stijgen, maar zien daarentegen wel risico's voor het aandeel. Zo wordt de winstgevendheid onder druk gezet door dalende yields, moet ING zijn belang terugbrengen naar 50% voor het einde van dit jaar en loopt er een rechtszaak tegen NN vanwege woekerpolissen. Het koersdoel gaat naar EUR25,90 van EUR24,50. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel 2,5% lager op EUR22,81, terwijl de Midkap met 0,2% daalt. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
'ING aansprakelijk gesteld voor 2,5 miljard'

WOENSDAG 4 FEBRUARI 2015, 07:58 uur | 11555 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Net als Nationale-Nederlanden (NN) kan ook ING miljarden euro's aan claims tegemoet zien wegens de woekerpolisaffaire. De Stichting Woekerpolisproces en de advocaten die de zaak tegen NN voeren bij het Europese Hof in Luxemburg, stellen de bank aansprakelijk voor de schade die mensen opliepen door verzwegen hoge kosten op woekerpolissen.

De partijen denken 2,5 miljard euro op ING te kunnen verhalen, laten zij woensdag weten.

ING, waaronder ook Postbank, heeft in het verleden als tussenpersoon van NN ruim 250.000 van de omstreden beleggingsverzekeringen afgesloten. Het Europees Hof doet binnenkort uitspraak in de zaak tegen Nationale Nederlanden. Eerder gaf de advocaat-generaal van het Europees Hof al het advies NN te veroordelen wegens onrechtmatig handelen bij de verkoop van woekerpolissen. In de meeste gevallen neemt het hof het advies van de advocaat-generaal over.

Dagelijkse praktijk

Volgens Woekerpolisproces-voorzitter Pieter Lijesen heeft ING met de verkoop zijn zorgplicht geschonden. Hij acht ING aansprakelijk voor alle woekerpolissen van NN waarbij de bank heeft bemiddeld. “En dat zijn er nogal wat. Want bij iedere ING (Postbank)-hypotheek was het de dagelijkse praktijk dat er ook een NN-polis werd afgesloten.”

Lijesen wijst er verder op dat ING als adviserende tussenpersoon van NN ook verplicht is tot het geven van kosteloos hersteladvies. “De ING bank schiet ook hierin in hoge mate tekort. En ook dat rekenen wij de bank zeer zwaar aan.”

Hersteladvies

ING laat in een reactie weten een brief van Woekerpolisproces te hebben ontvangen. De bank zegt daarover met de claimorganisatie in contact te zullen treden. Een woordvoerder benadrukt daarbij dat ING het proces van hersteladvies wel al afgerond heeft. Met polishouders waarvoor ING van toezichthouder AFM een oplossing moest bieden, zijn adviesgesprekken gevoerd.

Woekerpolisproces legde vorig jaar ook al een grote claim neer bij ASR. De verzekeraar werd hiervoor in september gedagvaard. Ook tegen andere grote verzekeraars, onder meer Aegon en Reaal, lopen klachtenprocedures.

[verwijderd]
0

Ik kom uit op een 26,48 als gemiddeld koersadvies
Nu staat de koers op 23,51.

04 feb Credit Suisse houden 25,90
27 jan KBC Securities kopen 27,00
14 jan Citigroup Smith Barney houden 26,50
14 jan Rabo Securities kopen 27,00
12 jan JPMorgan Cazenove kopen 26,50
18 dec Goldman Sachs houden 26,00

Maar wat gaat de koers doen bij een volgende plaatsing van aandelen?
Iemand een gemotiveerd idee?
[verwijderd]
0


DEN HAAG (AFN) - Nationale-Nederlanden (NN) heeft in het vierde kwartaal van vorig jaar een winst in de boeken gezet, na een verlies een jaar eerder. Dat maakte de verzekeraar woensdag bekend.

NN rapporteerde een winst van 197 miljoen euro, waar een jaar eerder onder de streep nog 157 miljoen euro negatief stond. Over heel het jaar gezien dikte het resultaat met bijna 83 procent aan tot 588 miljoen euro. NN zag de omzet vorig jaar met bijna 13 procent groeien tot ruim 1,3 miljard.

NN realiseerde in het vierde kwartaal een operationeel resultaat uit voortgezette activiteiten van 260 miljoen euro. Op jaarbasis kwam dit cijfer uit op iets meer dan een miljard euro. Het bedrijf noemt zijn kapitaalpositie sterk, de zogenoemde IGD-ratio staat op 303 procent.

Anders in de markt

Het verzekeringsconcern werd vorig jaar afgesplitst van ING en ging naar de beurs. Topman Lars Friese sprak in een toelichting van sterke prestaties. De firma stelt een dividend voor van 0,57 euro per aandeel (in totaal 200 miljoen euro), gerelateerd aan de tweede helft van vorig jaar.

NN gaat verder zijn merken anders in de markt zetten. Zo gaat International ING Insurance verder als NN of Nationale-Nederlanden, wordt ING Investment Management nu NN Investment Partners en wordt het logo in Nederland gelijk aan het groepslogo. De 'rebranding' kost het bedrijf circa 135 miljoen euro in 2015 en 2016.
jan value
0
voda
0
NN stelt beleggers gerust over kapitaalpositie - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het operationele resultaat van NN Group (NN.AE) in het vierde kwartaal was beter dan verwacht, stelt analist Richard Burden van Credit Suisse, maar belangrijker is de solvabiliteitspositie onder Solvency II, die met een raming van 200% ruim boven marktverwachting is. Dit moet beleggers vertrouwen geven dat de verzekeraar op termijn meer cash kan uitkeren dan de beloofde 50% van de operationele winst. Het dividend over de tweede helft van 2014 is met EUR200 miljoen ook al hoger dan de EUR175 miljoen die bij de beursgang werd beloofd. Het aandeel NN is volgens Burden niet duur, maar omdat meerderheidsaandeelhouder ING nog veel aandelen in de markt gaat plaatsen rekent hij voorlopig niet op een substantiele koersstijging. Credit Suisse heeft een neutral-rating en koersdoel van EUR25,90. Het aandeel NN noteert woensdag rond 16.25 uur 3,6% hoger op EUR24,71. De Midkap-index daalt 0,1% (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
NN Group advies verlaagd na bereiken koersdoel - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Commerzbank verlaagt zijn advies voor NN Group (NN.AE) naar hold van buy, nu het aandeel het koersdoel van EUR24,50 heeft bereikt na de publicatie van de jaarcijfers woensdag. Analist Frank Kopfinger stelt dat de verzekeraar weliswaar goede financiele prestaties blijft overleggen, maar dat de cruciale trigger qua kapitaalbeheer pas in de tweede helft van het jaar wordt overgehaald. Dan zal er ten eerste meer zicht zijn op de definitieve uitkomsten van het nieuwe Solvency II-kapitaalregime, met inbegrip van de goedkeuring van interne modellen voor de berekening van de solvabiliteit. Ook zal er dan meer duidelijkheid zijn over de kapitaalniveaus waar het bestuur tevreden mee en wat de strategie daaromtrent zal zijn. Tot die tijd voorziet Commerzbank geen triggers voor het aandeel. De voorlopige uitkomst van 200% onder Solvency II is veelbelovend en kan nog hoger uitvallen als NN interne modellen mag gaan toepassen. Commerzbank laat de winsttaxaties voor de komende jaren grotendeels ongewijzigd na de vierdekwartaalcijfers. Het aandeel NN noteert donderdag rond 12.50 uur 0,4% hoger op EUR24,77, bovenop de winst van 3,6% woensdag. De Midkap-index stijgt 1,3%. (AVR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
ING verkoopt 43 miljoen aandelen NN
ING: verkoop aandelen via 'accelerated book building' aan institutionele beleggers
ING: na afronden transactie komt belang in NN uit op ong. 57%, van huidige 68,1%
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires
voda
0
ING brengt belang in NN verder terug tot 57%

AMSTERDAM (Dow Jones)--ING Groep (INGA.AE) gaat nog eens 43 miljoen aandelen in NN Group (NN.AE) verkopen, en brengt daarmee zijn belang in het verzekeringsbedrijf verder terug tot 57%, van de huidige 68,1%, maakt de financiele groep dinsdag bekend.

De aandelen zullen worden geplaatst bij institutionele beleggers en, voor een bedrag tot EUR200 miljoen, bij NN Group zelf. Afgaande op de slotkoers van dinsdag in Amsterdam zijn 43 miljoen aandelen samen momenteel zo'n ER1,06 miljard waard.

Beleggers kunnen per direct intekenen, meldt ING woensdag nabeurs. De boeken sluiten uiterlijk woensdag op 17.30 uur, maar mogelijk al eerder.

De plaatsing wordt begeleid door Morgan Stanley, Deutsche Bank en ING Bank.

ING bracht NN Group in juli 2014 naar de beurs, als sluitstuk van de reorganisatie, waarin het concern zijn gehele verzekeringstak moet afstoten. Het belang in NN Group zal geleidelijk verder worden afgebouwd, zoals is overeengekomen met de Europese mededingingsinstanties, na het ontvangen van staatssteun in 2008.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


Biobert
0
Morgen een mooie koopkans voor het aandeel NN. Daar waar institutionele beleggers kunnen intekenen kunnen wij particulieren dat niet. Maar, de koers van NN wordt daardoor wel gedrukt en een oppik mogelijkheid zie ik op 24 euro voor een aandeel NN. Dat is 3% korting op de slotkoers van vandaag. NN zelf ondersteunt de uitgifte van aandelen door maximaal 20% van de uit te geven hoeveelheid op te kopen, gefinancierd door ING. Dat doen ze natuurlijk veel liever niet maar het is een trucje om potentiele kopers te verleiden. Verleiden is het toverwoord, ook in deze.
94 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 20 jun 2024 17:35
Koers 42,740
Verschil +0,380 (+0,90%)
Hoog 42,840
Laag 42,360
Volume 834.329
Volume gemiddeld 725.654
Volume gisteren 637.507