Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Het is de hoogste tijd dat het dividend voor waardeaandelen hersteld wordt..

26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Mr.J.bonds
0
Het is de hoogste tijd dat het dividend voor waardeaandelen hersteld wordt..

Ik ben een zelfstandige in de ICT wereld. En ik had enkele tienduizenden euro’s spaargeld opgebouwd. Bedoelt als pensioen. Enkele tienduizenden euro’s deze gelden stonden al jaren op mijn bankrekening maar apathisch voor zich uit te staren, snel verminderd door: inflatie, en klein stukje Vermogensrendementsheffing BOX3, 1.2% belasting en geen rente.. Op enig moment de knoop doorgehakt en mijn pensioentje belegt, het meeste in “veilige”(dacht ik toen nog) waarde-aandelen belegt zoals ABN AMRO, ING, Aegon, Wereldhave, en Royal Dutch Shell en nog wat kleingeld in wat andere aandelen waar mijn inziens potentie inzit.. Maar het leeuwendeel zit in Banken, verzekeraars, vastgoed en Olie..
Idee was dat deze systeembanken veilig waren en zeker ABN AMRO bulletproof, want Vader Staat zit er voor 56% in.. To big to fail.. Strategie is long, 5 tot 10 jaar in blijven en dividenden opstrijken en met geschreven calletjes verder het pensioen optimaliseren.. Ik zit er koud 3 maanden in. Covid19.. Boem! Alles 2/3 er af. ABN op € 17.8 is nu € 7.6 om maar eens wat te noemen..Lekker!

Komt daar overheen de dwingende oproep van de Overheid naar de banken en verzekeraars toe om de dividenden op te schorten.. Wij als waardebeleggers werden door deze oproep van de Overheid dubbel & dwars geraakt. Door de oproep geen dividend uit te keren. Gooiden enkele zeer grootte institutionele beleggers deze aandelen uit de portefeuille. Dit omdat zij geen aandelen in portefeuille mogen hebben, volgens hun statuten, die geen dividend uitkeren..
Op deze marktbeweging hebben de aasgieren van de beleggingswereld handig ingespeeld en enorme shortposities opgebouwd in deze aandelen(Zie bijv. een Goldman Sachs in Wereldhave.. Kijk de AFM-registers er maar op na.. En natuurlijk door de gedumpte short aandelen van boevenbanken zoals Goldman Sachs werden stoplosses getriggerd en werden particuliere beleggers ook angstig en dumpten ook. De koersbeweging nog verder naar beneden nog heviger versterkend.. Het vervelende is dat een C. lagarde van de ECB nu heeft opgeroepen om nu het dividend tot einde van het jaar op te schorten ipv t/m oktober. Hiermee indirect shorters en hedgers zoals Goldman Sachs helpend.. Alsof zij dat verdienen en nodig hebben.. Deze financiële ratten, die leven van andermans ellende.. Hoppakee de macro-economische wind in de zeilen dankzij Mevr Lagarde.. Hoe dom kun je zijn??

Ik vind het verder ook niet kies dat nu alleen de aandeelhouders, in dus vooral de waarde aandelen zoals de banken en verzekraars, nu vól financieel bezien de schade van de Corona crisis krijgen te vreten.. In het begin snapte ik dat dit wel nodig was, uitstellen dividend. Maarrr.. alleen de eerste paar maanden. Het zou inderdaad dan geen kies geven dat retailwinkels, die huren van bijvoorbeeld een Wereldhave, die niets verdienen, volle huur moeten betalen.(dan wel nu 50% huur of meer of minder) Terwijl beleggers gewoon het volle dividend zouden krijgen.. Geldt ook voor MKB- leningen bij de banken. Zou ook niet goed zijn geweest op dat moment voor de onderhandelingspositie voor de banken en de vastgoed fondsen zoals Wereldhave en Unibail met hun klanten en huurders..

Maar.. Nu is er al veel meer duidelijk over het verloop van C19. En het wordt duidelijk minder. Maatregelen zijn verlicht en het virus is in feite op terugtocht..
Het Besmettingsgetal, het zogenaamde reproductiegetal ligt beduidend onder de 1. Een vaccin is aanstonds en goede medicijnen voor het ziekteverloop komen er meer en meer bij. Verder steunt de overheid de (MKB-)bedrijven en de ZZP-ers met allerlei steunmaatregelen. Huiseigenaren krijgen een speciaal uitstel om de hypotheek af te lossen en werkgevers worden ook gesteund met speciale maatregelen zodat zij geen werknemers op straat hoeven te zetten. en de werkeloosheid blijft beperkt tot een minimum van 7% Ik noem in deze de NOW-regeling, de TOZO en de Togs-regeling. Niemand wordt aan zijn lot overgelaten. Alleen de kleine pensioenbelegger, waar er vele vele tienduizenden van zijn in Nederland, kan de pot op..!

Nederland poldert zich lekker voortvarend door de crisis heen, zoals dat de kracht ook is van ons land.. Met dank aan Rutte en het RIVM-team. Niets mis mee verder.
Alleen de aandeelhouders, die zijn dus driedubbel gepakt, door de oproep om dividenden op te schorten.. En dat steekt mij. Zij zijn volledig de pisang. Niet alleen geen dividend waar op gerekend was over 2019. Ook mogen zij hierdoor -66% koersverlies pakken op hen waardeaandelen. Hoe kan dat? Nogmaals: Ik vind het niet kies en niet Des Nederlands om alle bij één partij te leggen.. Wij zijn geen asociaal volk, dat zie je nu ook wel weer aan de maatschappleijke discussie aangaande discriminatie. Dingen kunnen best veranderen in het liberale Nederland..

Maar wij, als particuliere pensioenbeleggers in defensieve waardeaandelen(dus geen risicovolle groeiaandelen trouwens, waar je sowieso klappen kunt verwachten..) hebben ook niet om het Corona-virus gevraagd. Nu weet ik wel: je kunt nu tegenwerpen. Aandeelhouders lopen nu eenmaal risico en dit hoort er bij. En je had je geld er ook niet in kunnen stoppen.. Allemaal waar. Maar op een pandemie die eens in de honderd jaar gemiddeld langskomt, kon niemand rekenen. Dus dit is wel een onevenredige situatie en niet vergelijkbaar met een normale(zeg credit)crisis..

Allereerst hoe zou jij het vinden om meer als 60% van je zorgvuldig in 26 jaar opgebouwde pensioen in 2 maanden tijd te zien verdampen.. GVD! Je zou je knap bestolen voelen.. Dat kan ik je wel vertellen. Heb je hier nu 26 jaar voor dubbel gelegen? En gestrest bij klanten en gezwoegd? Iets meer demotiverend kan ik persoonlijk niet bedenken..
we praten in mijn geval enkele tienduizenden euro’s verdampt pensioen.. Weg, van de aardbodem verdwenen in de diepe zaken van Goldman Sachs..
Daarom roep ik bij deze de banken en de vastgoedbedrijven en de verzekeraars en de overheid op. Hervat alstublieft alstublieft het dividend weer.. Laat de zeer fors short gaande hynea’s in deze wereld zoals GS, alstublieft het nog niet verder winnen van normale burgers die iets van een pensioentje proberen op te bouwen voor aan het einde van hun loopbaan als ZZP-er..
Je kunt het ook niet doen, uiteindelijk komt dat soort fout gedrag van de overheden dan toch terug bij de belastingbetaler. Want: als ons pensioenbeleggers op deze wijze het pensioen, de toekomstige inkomsten door de neus geoord wordt, betekend dat toch uiteindelijk: extra steunaanvragen bij de overheid door getroffen beleggers in de vorm van uitkeringen, extra ziektekosten door verminderde welzijn en welvaart, meer faillissementen omdat buffers zijn verdwenen..
Bijlage:
Mr.J.bonds
0
---VERVOLG POSTING---

In feite is het niet uitkeren van dividend ook pure koopkrachtvernietiging. Want de dividenden en bijbehorende, eventuele verzilverde koerswinsten zou ik anders ook gebruiken om leuke dingen van te doen zoals aanschaf van leuke consumptiegoederen zoals een nieuwe flatscreen, smartphone, motor, of zelfs auto, of een leuke reis.. You name it. Geld dat uit de Nederlandse economie nu is verdwenen in de diepe zakken van de shorters en de hedgers van deze wereld. Zoals dus een Goldman Sachs of een Blackrock. Met name gezeteld in de VS. En helaas altijd nog gedoogd door Euronext en de AFM. Die ze helaas geen strobreed in de weg leggen.. Met hun half-illegale, want koersbepalende handelingen, zoals het dumpen van vele miljoenen aantallen aandelen in slechts minuten of uren tijd..
Maar goed: Er zijn legio valide argumenten aan te voeren waarom het bijzonder onhandig is om de volle financiële impact van het Coronavirus bij 1 club van mensen neer te leggen.. En nogmaals. Ik vind het ook zeer On-Hollands en asociaal, juist in deze tijd, waarin iedereen juist meer verdraagzaam is na elkaar en elkaar op financieel vlak de hand reikt in de vorm van huurverlagingen en uitstel van hyptheekbetaalingen en personeel dat afziet van vakantiegeld ten goede van het voortbestaan van het bedrijf waar zij werken, om maar eens een paar voorbeelden te noemen.. om dit zo aan te pakken jegens zwaar getroffen pensioenbeleggers..

Als dit gebeurt, het hervatten van het dividend zal dit de volgende koeropverende effecten hebben:
1- Institutionele beleggers die alleen dividend uitkerende aandelen mogen opnemen kopen bovengenoemde aandelen weer fors terug in.
2- De koers zal hierdoor opveren en de shorters zullen hun posities(hun gedumpte aandelen) terug moeten kopen om nog iets van winst over te houden. Een mooie shortsquzee tot effect hebbend..
3- Het publieke vertrouwen keert weer terug bij deze weer dividend uitkerende bedrijven, de aandelen gaan weer veel meer richting nominale waardes terug. Wat weer een positief effect sorteert voor de convenanten van inleners van financiering voor deze clubs(ze hoeven minder renteopslag te betalen vanwege het verminderde risico. Dit omdat bij horgere beurskoersen er weer makkijker aandelen op hogere koersen geëmitteerd kunnen worden, banken enz. worden weer veel makkelijker solvabel, mocht dit aan de orde zijn)

Dus redenen genoeg om het dividend zo snel mogelijk als mogelijk te hervatten.. Gelukkig begreep ik dat enkele grote Europese verzekeraars niet naar Lagarde gaan luisteren en wel de dividenden gaan hervatten, oa Aegon..
Ik roep ook de banken, de verzekeraars, de vastgoedbedrijven zoals Wereldhave op. En ook Royal Dutsh Shell, dat al 80 jaar, sinds de 2e wereldoorlog het dividend niet verlaagt heeft. Neerlands trots was het, AUB Shell, herstel deze majeure fout in heel rap tempo weer, Covid19 is geen blijvertje en Olie zal de aankomende 50 tot 100 jaar nog vol in trek zijn bij de opkomende wereldeconomieën zoals China, Afrika zelfs een klein kind ziet dat nog.. Het dividend is veel te snel verlaagd. (Andere beursgenoteerde Oliebedrijven hebben deze draconische maatregelen ook niet genomen....) om niet langer het schoothondje te spelen van de ECB, maar om gewoon een eigen koers hieromtrent te varen. Kijk naar de VS, daar heb je deze in feite idiote(tegen het communisme aanschurende, overheidsbemoeienissen ook niet. Daar keren de banken en verzekeraars ook nog gewoon dividend uit..! Tenslotte hebben de banken in Europa juist voor dit soort evenementen als C19 het TIER-ONE CAPITAAL Het kernkapitaal verhoogt met naar gemiddeld zo’n 18% op lat van voronamelijk de ECB. en hebben zij op verzoek van de overheden de meer risicovolle zakelijke bedrijfstakken in het buitenland afgestoten of verminderd(ABN AMRO, ING) Terwijl dit juist de meest renderende onderdelen waren binnen de banken.. Ook roep ik op dat de Staat de witwasboete dat als een Zwaard van Damocles nog boven ABN AMRO hangt terstond in te trekken.. Dat kan ABN AMRO er nu al helemaal niet bijhebben. De balans zal toch al op haar donder krijgen van ABN door faillissementen MKB-bedrijven, niet betaalde of uitgestelde hypothecaire leningen enzovoorts.. Dus Vadertje Staat. Als jullie een bankrun willen voorkomen.. Dus daarom snap ik ook dat misschien het eerste jaar of anderhalve jaar het dividend verminderd zal zijn. Maar Swa. Het gaat er mij om dat het uberhaupt(zij het een beetje) weer hervat wordt.. Om boven gestelde koersopdrijvende redenen.
Tijd voor actie. Er is voldoende maatschappelijk belang mee gediend, dacht ik toch zo..! KLM wordt ook in het zadel gehouden door 2 miljard staatssteun, dat vragen wij niet eens. Alleen ander, verstandiger beleid. Dat meer op de huidige situatie is geschreven. Een intelligente Startup zo U wilt om het vertrouwen weer te herstellen in deze belangrijke branches..

Daarom: Het is de hoogste tijd dat het dividend voor waardeaandelen hersteld wordt..!


Bijlage:
Mr.J.bonds
0
kleine vertrouwenwekkende toegift: Hoogleraar Salomons denkt er in feite ook zo over en ziet in de nabije toekomst de waardeaandelen ook hoger..

Bron: Telegraaf.

Wanneer veert het elastiek terug?


Amsterdam, NL Published 2020-06-12T06 2020-06-

Het verschil in waardering tussen groei- en waardeaandelen is nog nooit zo groot geweest. Hoe extreem moet het worden, voor de elastische band terugspringt? Als ik mijn mailbox moet geloven, is nu het moment. Maar je moet waarderingen nooit gebruiken om markten te timen. Laat ik de hand in eigen boezem steken: in iedere collegecyclus en in ieder klantgesprek roep ik dat waarde beter is dan groei. In mijn eerste column stelde ik dat waarde al tien jaar achterblijft op groei. Als fan van ondergewaardeerde aandelen waren de afgelopen jaren niet makkelijk. Hoe duurder de aandelen, hoe verder de groei zich in de toekomst bevindt en hoe beter het rendement. Helaas zie ik dat nu niet meteen veranderen. Mijn mailbox stroomt vol met grafieken die het extreme verschil tonen tussen goedkope waardeaandelen en dure groeiaandelen. Dit is het moment voor de draai: het kan alleen maar beter worden. Het probleem is alleen: die berichten kreeg ik vorig jaar ook. En ze komen (bijna) altijd van partijen met een belang. Waardebeleggers met dramatische performance en angst om klanten kwijt te raken groot. Het kan altijd extremer Nooit krijgen ze gelijk. Het verschil in waarderingen tussen groei en waarde is een goede voorspeller van een draai. Maar op de lange termijn, zo leer ik mijn studenten. Nooit op korte termijn omdat het altijd extremer kan. Ik zie het elastiek waaraan deze beleggers bungelen nog niet echt terugveren. Waarom? Ten eerste vanwege economische redenen. De rente blijft nog langer laag. En waardeaandelen gedijen bij groei en hogere rentes. Beleggers gaan in de post-corona wereld op zoek naar strategische winnaars. We betalen voor de zekerheid van ’marktleiders’ van de toekomst. En beleggers zullen zeker te veel betalen. Zoals altijd voor groei. Ten tweede is er platte marktpsychologie. Waardeaandelen blijven al lange tijd enorm achter bij groei. Maar voor het ultieme dieptepunt moet de handdoek in de ring. In eerdere periodes waarin waarde langdurig achterbleef bij groei, zag je bijvoorbeeld dat sommige portfoliomanagers hun baan verloren door gebrek aan performance. Dat is nu (nog) niet het geval. Om in de bungeemetafoor te blijven: er moeten een paar managers kopje onder. Het moment dat de mails met grafieken verstommen en er bijna geen waardebeleggers meer over zijn om hun verlies te nemen. Harde les. Deze les is een harde: extremen zijn op de lange termijn onhoudbaar. Maar sommige bungeejumps kunnen frustrerend lang duren. - Roelof Salomons is hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Bijlage:
Zwitserleven
0
Bouw je een portefeuille op dan moet je spreiden. Banken en verzekeraars betalen inderdaad mooie dividenden, maar liggen sinds de bankencrisis (staatssteun) onder een vergrootglas. Met wat pharmaceuten erbij had je wat meer stabiliteit gehad. Ik lees ook slechts Nederlandse namen. Een aandeel als Apple bijvoorbeeld betaalt een al jaren stijgend dividend.
Mr.J.bonds
0
quote:

Zwitserleven schreef op 12 juni 2020 23:00:

Bouw je een portefeuille op dan moet je spreiden. Banken en verzekeraars betalen inderdaad mooie dividenden, maar liggen sinds de bankencrisis (staatssteun) onder een vergrootglas. Met wat pharmaceuten erbij had je wat meer stabiliteit gehad. Ik lees ook slechts Nederlandse namen. Een aandeel als Apple bijvoorbeeld betaalt een al jaren stijgend dividend.


Maar wat toch vreemd is, is dat de banken en verzekeraars na 2008 inderdaad aan tientallen extra maatregelen hebben voldaan. Extra cashbuffers hebben aangelegd ten koste van de winstgevendheid. En nu alsnog niet losgelaten worden.. in feite staan zij onder curatele van de overheid. Met als ongewenst bijeffect dat er sprake is van concurrentie vervalsing. Want er zijn genoeg landen (VS bijv.) waar de overheid zich niet dwingend bemoeit met deze branch.. en dus hebben buitenlandse concurrenten een voordeel tov onze Nederlandse financiële bedrijven..

Pharmacie past niet zo goed in mijn long strategie portefeuille en vind ik persoonlijk veel te risicovol. 12 jaar wachten voordat een product de markt op kan er er geld verdient kan worden. En als de competitie een maandje eerder is. Heb je een zwaar probleem. Heb jaren van verwatering en emissie’s en koersverlies bij Pharming mogen vreten. (Mijn grootste bleeder ooit) Daar trap ik niet meer in, in ieder geval.. Geef toe dat spreiden wel beter had gekunt. Mijn porto is wel wat oververtegenwoordigd in de financiële sector. Maar dat komt, omdat ik denk dat hier het meeste te halen valt. Uiteindelijk zal hier een krachtig herstel gaan plaatsvinden in mijn optiek. Onderliggend zijn deze bedrijven ondanks alles zeer gezond en als Corona verdwenen is over 6 maanden of een jaartje, zal alles weer naar het normale uitkristalliseren..

Tja, ik vind toch dat een buitenlands groeiaandeel als Apple een relatief slechte koers/winst verhouding heeft tov bijv een bank als ABN.. 1op 36 Apple tov 1 op 5 voor ABN.. Plus dat ik het idee heb en het leuk vind om in NL bedrijven te beleggen . Heb ik meer gevoel bij en misschien het idee dat ik hier meer informatie over heb. En daarom meer vertrouwen in heb. ( het is niet zo’n ver van mijn bed show) Apple staat torenhoog ook en er hoeft maar iets te gebeuren(even iets beter telefoontje concurrentie of wat anders. En weg torenhoge koers..Kijk maar wat er met marktleider op de mobieltjes ooit Nokia is gebeurt.. (nu trouwens goed in 5G netwerk apparatuur, liggen kansen ivm aanpakken en bannen van markt Huawei) kleeft gewoon te veel risico aan tov mooie bewezen hoog-dividend uitkerende waarde aandelen zoals abn en Aegon en ING.. Alleen moeten overheden er zich niet mee bemoeien..
midjj
0
Wat is de waarde van een K/W? Welk bedrijf is duurder? Een bedrijf met een K/W van 30 dat elk jaar 20% groeit, of een bedrijf met een K/W van 5 dat elk jaar 2% groeit??
Zwitserleven
0
In Nederland heb ik aardig rendement en mooi dividend van ASML en DSM. Gezien je aversie voor een hogere k/w valt ASML af. Nu Unilever Brits gaat worden ben je nog een mooi bedrijf kwijt.

De financiele sector is redelijk vertegenwoordigt in Nederland. De vraag is alleen of er ook nog groei inzit. Ik zoek het in bedrijven met groeiend dividend zoals Nestle, Roche, Novartis, Swiss Life, BEP, Main Street Capital, Lockheed Martin, Apple, DSM, ASML, Sanofi, Allianz en Münich. Wat ik ook een mooi fonds vind id BB Biotech. Keert 5% over de gemiddelde koers van december aan dividend uit en daarnaast lift je mee op de biotechnologie.

Hieromheen heb ik dan nog groeiers als SAP, TOMRA en fondsen met exposure naar waterstof.
marique
3
quote:

Mr.J.bonds schreef op 12 juni 2020 20:50:

Het is de hoogste tijd dat het dividend voor waardeaandelen hersteld wordt..

Weinig reactie tot dusver. Bewijst eens te meer dat de huidige IEX-community weinig belangstelling heeft voor 'old school' beleggen. Het is net als met schaatsen: lange baan (10 en 5 km) is uit, de korte bocht (shorttrack) is in.

Mr Bonds, u hebt een lang en goed beargumenteerd artikel geschreven. Maar ik vrees dat u iets over het hoofd ziet. Als bedrijven het dividend passeren of verlagen heeft dat te maken met negatief winstvooruitzicht, gebrekkige liquiditeit en zwakke balans. Meer moet u er niet achter zoeken.

De voormalige 'weduwen- en wezenfondsen', die u waardeaandelen noemt, hebben allang niet meer de status van betrouwbare, waardevaste belegging. Integendeel, steeds weer blijken ze bij een beetje tegenwind net zo'n diepe koersval te maken als de door u verafschuwde groeiaandelen.

Verder vind ik de tegenstelling waardeaandeel contra groeiaandeel niet bruikbaar voor het samenstellen van een portfolio. Ik selecteer liever op klassieke economische ratio's zoals bedrijfsresultaat, rendement op vermogen, operationele cashflow, solvabiliteit enz. Dan heb je het over kwaliteitsaandelen. De daarbij vigerende koers kunt u te hoog of te laag vinden, maar uw mening telt niet. De koers wordt bepaald door de markt.

Uw portfolio, tja. Ieder moet zijn eigen keuzes maken. Na bijna een kwart beleggen, met van alles onderzocht en geprobeerd te hebben, heb ik nu een portfolio van 75% etf's met wereldwijde dekking en 25% losse bedrijfsaandelen Eurozone. Die 75% is het serieuze werk, die 25% meer voor hobby, belangstelling en om bij de les blijven. Financials, utilities, energy en real estate mijd ik als de pest.

Succes gewenst.
Kees1
0
Het onderscheid tussen waardeaandelen en groeiaandelen is naar mijn mening kunstmatig. Analisten gebruiken dat onderscheid, maar voor een particuliere belegger is het niet relevant. Ik begrijp dat u graag dividend ontvangt. Dat geldt ook voor mij. Maar u moet als belegger niet teveel oog hebben voor het dividend. Dividend is maar een onderdeel. Bijvoorbeeld ook bouwbedrijven hebben in het verleden hoge dividenden uitgekeerd. U moet kijken naar het risico. Voor u is om het risico te beperken allereerst van belang: spreiden. Uw vermogen is klein. Door in individuele aandelen te beleggen neemt u veel te veel risico. Uw vermogen is veel te klein om in zeg 30 aandelen te gaan zitten. U kunt veel beter in een goed gespreide aandelentracker gaan zitten. De kosten zijn laag en u heeft in een keer een gespreide portefeuille die zich afhankelijk van de keuze niet tot NL beperk en veel sectoren bevat. Afhankelijk van uw keuze ontvangt u ook dividend. Voorbeelden: iShares MSCI Europe en iShares MSCI World.
Mr.J.bonds
0
quote:

Kees1 schreef op 14 juni 2020 13:32:

Het onderscheid tussen waardeaandelen en groeiaandelen is naar mijn mening kunstmatig. Analisten gebruiken dat onderscheid, maar voor een particuliere belegger is het niet relevant. Ik begrijp dat u graag dividend ontvangt. Dat geldt ook voor mij. Maar u moet als belegger niet teveel oog hebben voor het dividend. Dividend is maar een onderdeel. Bijvoorbeeld ook bouwbedrijven hebben in het verleden hoge dividenden uitgekeerd. U moet kijken naar het risico. Voor u is om het risico te beperken allereerst van belang: spreiden. Uw vermogen is klein. Door in individuele aandelen te beleggen neemt u veel te veel risico. Uw vermogen is veel te klein om in zeg 30 aandelen te gaan zitten. U kunt veel beter in een goed gespreide aandelentracker gaan zitten. De kosten zijn laag en u heeft in een keer een gespreide portefeuille die zich afhankelijk van de keuze niet tot NL beperk en veel sectoren bevat. Afhankelijk van uw keuze ontvangt u ook dividend. Voorbeelden: iShares MSCI Europe en iShares MSCI World.
Mm.. Mijn ervaring is dat als je een tracker neemt, je minder rendement scoort en een veel hoger kostenaspect hebt. Vervelende was dat ik alweer een week of wat geleden zelfs met de hele porto op een paar duizend winst stond, maar ik wou mijn strategie niet verloochenen(long) en nu heb ik spijt als haren op mijn hooft, want de porto staat weer 4 mille onder water, terwijl ik 6 beursdagen geleden iets van winst had kunnen pakken... Ik kan geloof ik niet zo goed tegen dit soort afschuwelijke volatiele koersbewegingen. Misschien moet ik toch eens proberen om mee te gaan met dit gehandel de hele tijd.. Maar ik weet ook, als ik voldoende geduld betracht, dat alles heus wel weer een keer hersteld. Dividenden zullen hersteld worden.

Ik denk dat ze bij zo'n bank als ABN dat zo'n RvB toch ook wel door heeft dat dat schrappen en opschorten van dividend niet eeuwig kan duren.. Dan zouden ze er toch wel heel erg super slecht vanaf gaan komen bij toekomstige investeerder in de Bank.. en Bij alle belastingbetalers in Nederland, want De staat is 56% eigenaar van ABN.. Ik denk dat de nieuwe CEO zich stiekem de ogen uit de kop schaamt door deze ontegenzeggelijke naaiactie naar de aandeelhouders toe. Is echt geen porum, wat er gebeurt is. Ook kijkend naar ING en vooral de obligaties van de RABO, even 1 dag voor uitkeren schrappen.. Ik vind het feitelijk tegen oplichting aanzitten.. Daarom is de VEB en de IEX ook een actie gestart tegen de RABO Bank.

Ik blijf er dan ook bij dat het on-Nederlands is om alle kleine particuliere pensioen beleggers zo uit hen dividend en daar uit opvolgend normale beurskoersen van hun stukken te jagen.. Waarom moet 1 groep in de Nederlandse samenleving de volle financiële mep nemen voor Corona? Onsympathiek en oneerlijk! En ik zal hier dan ook net zo lang tegen blijven ageren, totdat dit weer recht is gezet.. !!
Kees1
0
quote:

Mr.J.bonds schreef op 15 juni 2020 13:22:

[...]

Mm.. Mijn ervaring is dat als je een tracker neemt, je minder rendement scoort en een veel hoger kostenaspect hebt. Vervelende was dat ik alweer een week of wat geleden zelfs met de hele porto op een paar duizend winst stond, maar ik wou mijn strategie niet verloochenen(long) en nu heb ik spijt als haren op mijn hooft, want de porto staat weer 4 mille onder water, terwijl ik 6 beursdagen geleden iets van winst had kunnen pakken... Ik kan geloof ik niet zo goed tegen dit soort afschuwelijke volatiele koersbewegingen. Misschien moet ik toch eens proberen om mee te gaan met dit gehandel de hele tijd.. Maar ik weet ook, als ik voldoende geduld betracht, dat alles heus wel weer een keer hersteld. Dividenden zullen hersteld worden.

Ik denk dat ze bij zo'n bank als ABN dat zo'n RvB toch ook wel door heeft dat dat schrappen en opschorten van dividend niet eeuwig kan duren.. Dan zouden ze er toch wel heel erg super slecht vanaf gaan komen bij toekomstige investeerder in de Bank.. en Bij alle belastingbetalers in Nederland, want De staat is 56% eigenaar van ABN.. Ik denk dat de nieuwe CEO zich stiekem de ogen uit de kop schaamt door deze ontegenzeggelijke naaiactie naar de aandeelhouders toe. Is echt geen porum, wat er gebeurt is. Ook kijkend naar ING en vooral de obligaties van de RABO, even 1 dag voor uitkeren schrappen.. Ik vind het feitelijk tegen oplichting aanzitten.. Daarom is de VEB en de IEX ook een actie gestart tegen de RABO Bank.

Ik blijf er dan ook bij dat het on-Nederlands is om alle kleine particuliere pensioen beleggers zo uit hen dividend en daar uit opvolgend normale beurskoersen van hun stukken te jagen.. Waarom moet 1 groep in de Nederlandse samenleving de volle financiële mep nemen voor Corona? Onsympathiek en oneerlijk! En ik zal hier dan ook net zo lang tegen blijven ageren, totdat dit weer recht is gezet.. !!
De kosten van een tracker zijn niet zo hoog, ongeveer 12 basispunten bij de MSCI Europe.
Ik zie Europese banken als ABN en ING niet als aantrekkelijke beleggingen, de rente is laag en zal nog lang laag blijven, de kosten van het toezicht en de uitvoering van witwasregels etc zijn enorm, veel taken zoals het overeind houden van betalingsverkeer voor iedereen kosten heel veel geld. In feite gaan de banken steeds meer als een verlengstuk van de overheid fungeren. Voor het rendement is dat niet gunstig.

Mijn ervaring is dat veel handelen ook veel geld kost en veel aandacht vergt.
Een tracker heeft dan ook mijn voorkeur.

In een van de AVVA's van HAL heeft Van der Vorm, oud-ceo, eens gezegd dat wanneer je in individuele aandelen belegt het bedrijf waarin je belegt in feite aan drie criteria moet voldoen:
1. het moet uitstekend management hebben waarin je vertrouwen hebt;
2. het moet marktleider zijn of dat kunnen worden;
3. het moet winst maken.
Van de bedrijven die u noemde voldoet er geen enkele aan die criteria.
Welke bedrijven doen dat wel (ik ga er dus vanuit dat u in individuele aandelen wilt beleggen)?
Ik zou zeggen bedrijven als: Boskalis, ASML, Nestle, Microsoft, Amazon, Apple, TSMC.
Van dergelijke bedrijven zou u een mandje kunnen maken.
Mr.J.bonds
0
quote:

Kees1 schreef op 15 juni 2020 15:21:

[...]

De kosten van een tracker zijn niet zo hoog, ongeveer 12 basispunten bij de MSCI Europe.
Ik zie Europese banken als ABN en ING niet als aantrekkelijke beleggingen, de rente is laag en zal nog lang laag blijven, de kosten van het toezicht en de uitvoering van witwasregels etc zijn enorm, veel taken zoals het overeind houden van betalingsverkeer voor iedereen kosten heel veel geld. In feite gaan de banken steeds meer als een verlengstuk van de overheid fungeren. Voor het rendement is dat niet gunstig.

Mijn ervaring is dat veel handelen ook veel geld kost en veel aandacht vergt.
Een tracker heeft dan ook mijn voorkeur.

In een van de AVVA's van HAL heeft Van der Vorm, oud-ceo, eens gezegd dat wanneer je in individuele aandelen belegt het bedrijf waarin je belegt in feite aan drie criteria moet voldoen:
1. het moet uitstekend management hebben waarin je vertrouwen hebt;
2. het moet marktleider zijn of dat kunnen worden;
3. het moet winst maken.
Van de bedrijven die u noemde voldoet er geen enkele aan die criteria.
Welke bedrijven doen dat wel (ik ga er dus vanuit dat u in individuele aandelen wilt beleggen)?
Ik zou zeggen bedrijven als: Boskalis, ASML, Nestle, Microsoft, Amazon, Apple, TSMC.
Van dergelijke bedrijven zou u een mandje kunnen maken.

Kees met alle respect, maar op een paar punten klinkt het verhaal toch als het dronken gelal van een Wienerschnitzel! Bedankt voor de tips verder, er zullen best een paar goede tussen zitten, Boskalis? Maar qua banken sla je toch de plank finaal mis! De banken in Nederland zijn zeer winstgevend, Heb je nog wel eens de laatste tijd nog eens naar de kwartaalcijfers van de banken gekeken?

Feit blijft dan nog steeds dat ING natuurlijk nog wel steeds een bankbedrijf is dat 700 miljoen euro WINST per kwartaal ophaalt aan hypotheken en andere financiële producten. Dat is 2.8 mld. per jaar aan WINST waar we hier over praten. Als je dan een keertje eenmalig 300 miljoen aan ICT meer kwijt bent.. ING is een verschrikkelijk koopje op deze prijzen beginnend met een schandalig lage 6.. Acteert op 45% van de boekwaarde.. Wat in feite, kijkend naar de nabije toekomst met het Oxford Vaccin dat einde van dit jaar uitgerold gaat worden in Europa, tamelijk ONGELOFELIJK is..!
Doe Uw voordeel er mee zou ik zeggen.

En in feite telt dit bizar ondergewaardeerde verhaal exact ook voor ons geliefde ABN AMRO..

KAUFEN, KAUFEN! NICHT LASSEN LAUFEN! $$$!

Voor het te laat is, de markt geeft me alweer gelijk vandaag, dus$$$ ;-)
Zwitserleven
0
Er is een rede dat de waardering zo laag is.
Een van de Problemen met Nederlandse banken in het algemeen is corporate governance. Boetes voor betalingen aan landen met economische sancties etc - zoek maar op. Daarnaast liggen ze onder het vergrootglas mbt de beloningsstructuur en staatssteun. Ik zou er niet aan beginnen.
Kees1
1
quote:

Mr.J.bonds schreef op 16 juni 2020 12:43:

[...]

Kees met alle respect, maar op een paar punten klinkt het verhaal toch als het dronken gelal van een Wienerschnitzel! Bedankt voor de tips verder, er zullen best een paar goede tussen zitten, Boskalis? Maar qua banken sla je toch de plank finaal mis! De banken in Nederland zijn zeer winstgevend, Heb je nog wel eens de laatste tijd nog eens naar de kwartaalcijfers van de banken gekeken?

Feit blijft dan nog steeds dat ING natuurlijk nog wel steeds een bankbedrijf is dat 700 miljoen euro WINST per kwartaal ophaalt aan hypotheken en andere financiële producten. Dat is 2.8 mld. per jaar aan WINST waar we hier over praten. Als je dan een keertje eenmalig 300 miljoen aan ICT meer kwijt bent.. ING is een verschrikkelijk koopje op deze prijzen beginnend met een schandalig lage 6.. Acteert op 45% van de boekwaarde.. Wat in feite, kijkend naar de nabije toekomst met het Oxford Vaccin dat einde van dit jaar uitgerold gaat worden in Europa, tamelijk ONGELOFELIJK is..!
Doe Uw voordeel er mee zou ik zeggen.

En in feite telt dit bizar ondergewaardeerde verhaal exact ook voor ons geliefde ABN AMRO..

KAUFEN, KAUFEN! NICHT LASSEN LAUFEN! $$$!

Voor het te laat is, de markt geeft me alweer gelijk vandaag, dus$$$ ;-)
Wat de markt vandaag doet is niet zo belangrijk. U spaart voor de langere termijn, zo zegt uzelf.
Bij beleggingsbeslissingen moet je ook altijd even terugkijken, want waarom zou een bestaande trend ineens worden doorbroken. Ik keek naar drie aandelen die u koos en drie die ik koos. Ik keek steeds 14 jaar terug.
U koos:
1. ING koers juni 2006: 22,90 - koers juni 2020: 6,63
2. RDS koers juni 2006: 25,11 - koers juni 2020: 15,74
3. WHV koers juni 2006: 65 - koers juni 2020: 8,80
Ik koos:
1. ASML koers juni 2006: 16,56 - koers juni 2020: 310
2. Apple koers juni 2006: 8,25 - koers juni 2020: 343
3. Microsoft koers juni 2006 22 - koers juni 2020: 189

Uw lijstje ziet er rampzalig uit. Dat van mij oogt anders. Maak vooral uw eigen keuzes! Veel succes!
Mr.J.bonds
0
quote:

Kees1 schreef op 16 juni 2020 15:04:

[...]

Wat de markt vandaag doet is niet zo belangrijk. U spaart voor de langere termijn, zo zegt uzelf.
Bij beleggingsbeslissingen moet je ook altijd even terugkijken, want waarom zou een bestaande trend ineens worden doorbroken. Ik keek naar drie aandelen die u koos en drie die ik koos. Ik keek steeds 14 jaar terug.
U koos:
1. ING koers juni 2006: 22,90 - koers juni 2020: 6,63
2. RDS koers juni 2006: 25,11 - koers juni 2020: 15,74
3. WHV koers juni 2006: 65 - koers juni 2020: 8,80
Ik koos:
1. ASML koers juni 2006: 16,56 - koers juni 2020: 310
2. Apple koers juni 2006: 8,25 - koers juni 2020: 343
3. Microsoft koers juni 2006 22 - koers juni 2020: 189

Uw lijstje ziet er rampzalig uit. Dat van mij oogt anders. Maak vooral uw eigen keuzes! Veel succes!
Maar dit is wel meten met 2 maten Kees want:
RDS en WHV en ING hebben hun 2006-beurskoers natuurlijk wel in 14 jaar anderhalf tot 2X compleet uitbetaald in dividenden.. En uw koersen zijn in dollars dus het is wel een béétje Apples met peren vergelijken..

En Uw lijstje lijkt me gevaarlijk duur..
Hun dividenden zijn nou ook niet om naar huis toe over te schrijven, alleen ASML lijkt me wel Ok, alleen op € 310 peperduur.. Ik moet altijd aan superbeleggert Warren Buffet denken, de truc is laag kopen hoog verkopen.Roept deze op leeftijd zijnde Multi-miljardair altijd.. Bloed moet eerst door de straten lopen en de traders moeten onderaan het flatgebouw liggen.. Dan pas instappen. Nou dat is met mijn lijstje nu wel zo ongveer het geval. Zo laag hebben ze amper ooit gestaan..!!
Uw lijstje lijkt me ongenadig duur. En omdat alleen maar te laten rechtvaardigen omdat het zogenaamde groei- aandelen zijn..

Stel dat ik dat lijstje zou kopen, dan zou ik 50 jaar moeten wachten voordat die aandelen weer verdubbelt zijn met

koersen van $ 300

1. ASML koers juni 2006: 16,56 - koers juni 2020: 310
2. Apple koers juni 2006: 8,25 - koers juni 2020: 343
3. Microsoft koers juni 2006 22 - koers juni 2020: 189

No way, ik zie MS en Apple eerder nog eens keihard onderuit gaan. Waar moeten die nog enorme groei vandaan toveren dan? Office producten en Windows 10 zijn bijna gratis geworden en de Clouddiensten zijn al aan de max. is een enorme concurrentie markt en ook alweer qua inkomsten op zijn retour..

Sinds de dood van Steve Jobs heeft Apple ook alleen maar voortgeborduurd op de inventies van Jobs, ze melken de Iphone en Ipad nog steeds en er zijn geen nieuwe innovatieve producten toegevoegd aan de productlijn... Maar de bestaande producten worden goedkoper en goedkoper(ik noem een iphone SE) en de keiharde, onvoorwaardelijke kwaliteit die Jobs afdwong is er ook allang niet meer.. Sorry hoor, maar ik zie Apple alleen maar berg afgaan vanaf hier..

Kijkend naar mijn eigen lijstje is de kans dat de koersen en ik mijn geld verdubbel in 12 maanden zeer groot..

1. ING koers juni 2006: 22,90 - koers juni 2020: 6,63
2. RDS koers juni 2006: 25,11 - koers juni 2020: 15,74
3. WHV koers juni 2006: 65 - koers juni 2020: 8,80

Waarom? omdat deze aandelen door Corona onevenredig hard zijn afgestraft, en nu veel te laag staan, ook bezien tegen hun nominale waardes. ING staat slechts op 47% van haar boekwaarde.
Uiteraard zullen deze fondsen zoals de banken & verzekeraars zoals Aegon en vastgoedfondsen zoals Wereldhave en Unibail gewoon hun dividenden weer gaan hervatten als Corona over een maandje of 5 a 6 weer het land uit is..

En moet je dan eens kijken wat er met deze waarde aandelen gebeurt!! en met jou zogenaamde peperdure "groeiaandelen". De reden dat er een vlucht was naar deze zogenaamde groei aandelen is dan als sneeuw onder de voeten weggesmolten in de hete zon van de feestvierende beleggers die in het gelukkige bezit zijn van de genoemde waarde aandelen.. :-)

Je ziet et ook aan de koersen vandaag. Als de FED een scheet laat, staan de banken 8% hoger..
Markt is zeer nerveus om de boot naar het heilige koersfeest Walhalla te missen, en geef ze eens ongelijk met deze stukjes nitroglycerine..(!!)

én we krijgen er ook nog eens een lekker sappig dividend bij van gemiddeld 8% a 10%
Stel jezelf nog maar eens de vraag over een maand of 6, als C19 weer het land uit is, waar je nu al in had moeten zitten..

Dan zetten we de rijtjes hier nog eens neer.. Kijken of je dan ook nog steeds kunt lachen..
Zwitserleven
1
Mr Bonds,

U heeft een grenzeloos vertrouwen in uw eigen zienswijze. Maar wat heeft dat u tot op heden gebracht? Een decimering van uw vermogen.
Van mij mag uw portefeuille op korte termijn zich weer herstellen. Echter, de percentages die eraf zijn gegaan gaat zeer snel, het herstel veel langzamer.

Gezien u eerdere investering in Pharming en de heilige overtuiging, denk ik, dat u diep in uw hart een groei investeerder bent en geen value. Grote concerns hebben meerdere medicijnen in de pijplijn of nemen een kleinere broeder over om de pijplijn aan te vullen. Of, zoals Gilead bij Galapagos, ze kopen een kijkje in de keuken en ontwikkelen samen. Door patenten een jarenlange bescherming voor de terugverdientijd van de research.
U hoopt nu ook op hoge rendementen binnen uw portefeuille. EChter, die zijn nodig om verlies weg te werken. Vele aandelen zijn reeds terug op het oude niveau of reeds verder gestegen. BIj de verliezers resteert de hoop.

Ik laat vastgoed liever links liggen. Zeker nu zie ik weinig in de kantorenmarkt of winkels/winkelcentra. Corona heeft denk ik beide markten blijvend veranderd.
Winkels worden in mijn optiek steeds meer showrooms. Je gaat er heen om te kijken en bestelt op internet wat je bevalt. Door Civid hebben meer en meer mensen het gemak van on-line bestellen geproeft. Dat gaat ten koste van de winkels. Thuiswerken heeft de ogen geopend van de werknemer, maar ook zijn baas. Het is gemakkelijk en het blijkt te werken. Ik zie door beide ontwikkelingen meer leegstand ontstaan en bij winkels denk ik ook aan lagere huren. De tijd zal het leren.

Kijk naar de reisbranch. TUI leed door de Boeing crashes en werd gehalveerd. Daaroverheen nog Covid wat de koers met nog 2/3 reduceerde - uiteindelijk van 18 naar 3. Nu opgeveerd naar 5. Bereken eens hoe veel de koers moet stijgen om weer een aankoopprijs van 18 te maken vanaf het huidige niveau. Het faillissement van Thomas Cook zal wel helpen qua marktaandeel, maar de benodigde stijging gaat jaren kosten. Het bedrijfsmodel gaat niet ineens superwinstgevend en hoge groei opleveren.

Er is in mijn ogen slechts 1 investering die rust oplevert: een eigen huis. Woongenot en met de lage rente een uitstekende kans om de aflopende hypotheek goedkoper te verlengen. Het verschil investeer ik in groeiaandelen met een stijgend dividend. Liefst bedrijven met een sterke, leidende positie zoals ASML, APPLE en SAP.

Ik ben vroeger ook de boot in gegaan met de aandelen met lage k/w, maar ik heb het licht gezien. SIndsdien is mijn rendement er ook heel anders uit gaan zien. Mijn dividenden herinvesteer ik, want ik beleg met geld dat ik niet nodig heb. Een van de regels die ik hanteer: stop/loss om al te grote verliezen te voorkomen en winst nemen bij bepaalde stijging van niet-core posites. ASML en DSM laat ik al meer dan 20 jaar lopen. Apple heb ik ook lang gedacht dat het na Steve Jobs over zou zijn. Het bedrijf heeft echter zo veel cash dat het ideeen koopt door bedrijfsovernames of talent aantrekt.

Shell zie ik wel weer terugkomen. Een tanker keren gaat echter langzaam. Shell heeft een lange geschiedenis van strategisch denken. Ik geloof in het innovatief vermogen. Waterstof gaat vruchten afwerpen, in gas heeft men jaren geleden reeds geinvesteerd.

Zoek bedrijven en produkten die je kent en begrijpt. Sterke marktposities. En kijk over de grens van Nederland heen. Niet altijd is het gras bij de buren groener, maar er groeit wel degelijk wat. Diversificeer sectoren, probeer grip op risico's te krijgen en accepteer dat de markt altijd gelijk heeft. Je kan nog zo overtuigt zijn van je idee, maar als je in de minderheid bent zit je op dood geld. Zonde voor je pensioen, want daar beleg/spaar je voor als ZZP'er.
Met die lage koersen van je aandelen kun je natuurlijk wel makkelijker opties schrijven en premie opstrijken. Met duurdere aandelen kost het meer om er veelvouden van 100 te kopen of je moet ongedekte opties schrijven. Dek mij portefeuille liever met langlopende puts af. Kost wat, maar heb bescherming.
Mr.J.bonds
0
quote:

Zwitserleven schreef op 17 juni 2020 01:08:

Mr Bonds,

U heeft een grenzeloos vertrouwen in uw eigen zienswijze. Maar wat heeft dat u tot op heden gebracht? Een decimering van uw vermogen.
Van mij mag uw portefeuille op korte termijn zich weer herstellen. Echter, de percentages die eraf zijn gegaan gaat zeer snel, het herstel veel langzamer.

Gezien u eerdere investering in Pharming en de heilige overtuiging, denk ik, dat u diep in uw hart een groei investeerder bent en geen value. Grote concerns hebben meerdere medicijnen in de pijplijn of nemen een kleinere broeder over om de pijplijn aan te vullen. Of, zoals Gilead bij Galapagos, ze kopen een kijkje in de keuken en ontwikkelen samen. Door patenten een jarenlange bescherming voor de terugverdientijd van de research.
U hoopt nu ook op hoge rendementen binnen uw portefeuille. EChter, die zijn nodig om verlies weg te werken. Vele aandelen zijn reeds terug op het oude niveau of reeds verder gestegen. BIj de verliezers resteert de hoop......
U kunt denken, mijn beste meneer Stapel, dat mijn fortuin(tje) is gedecimeerd. Maar ik kan U uit betrouwbare bron vertellen dat dit geenszins het geval is.. Wat ik heb gedaan toen deze Corona onzin uitbraak, is wel helaas blijven zitten in het begin(het kan toch niet verder dalen, wat het dus structureel wel bleef doen, helemaal toen het naar NL kwam.. Maar ik heb toch het lef gehad, waar ik toch trots op ben op zo ongeveer het dieptepunt(AEX stond uit mijn hoofd op 395) om mijn portefeuille te verdubbelen. Daarna een goede rit met RDS gemaakt. Gekocht op € 13.13 verkocht op € 17.89 Dat was een leuke riy en nog wat andere ritjes en met OA Airfrance KLM. Dus ik kan u met vreugde in mijn hart mededelen, dat Handelshuis Bonds toch weer op een ettelijke paar duizend euro's winst staat.. (zij het gedeeltelijk virtueel nog)

Ben het verder niet eens zo erg eens dat de wereld zo snel gaat veranderen, want dat doet hij niet. Thuiswerken 1 of 2 twee dagen als aanvulling? Soms zal het gebeuren. Maar voldoende verhalen uit mijn directe omgeving van mensen die helemaal gek worden van de kids en elkaar en die de collega's hard missen.. En dat thuis winkelen.. Je gaat er steeds meer naar toe dat winkelcentra service en leisure centers worden waar je ook voor lekker eten en allerlei andere zaken en dienstverlening(bijv. mobiel abo afsluiten) naar toe gaat. Mensen gaan er naar toe als uitje. Dit merkte ik al in Z-O Azië, oa Bangkok enkele maanden gelelden. En vaak volgen wij ontwikkelingen uit Azie hier ook op. Plus het feit dat een aantal artikelen zoals kleding en schoenen en you name it. Zich niet zo makkelijk online laten kopen om voor de hand liggende redenen.. Voor retail en winkelcentra is echt nog wel een toekomst weggelegd. "Kom mij niet aan mij shopping malls en winkels!!" gilt mijn vrouw hier het al uit! Dus daar maak ik mij niet echt grote zorgen over.. Zo veel verdienmodellen voor te verzinnen. Ik noem een AH XL opzetten met appartementen er boven = Win win.. bijvoorbeeld..

Shell ben ik met je eens. Waterstof komt er ook aan. En onze olie verslaving die in tal van producten zit zoals plastics en kleding en zelfs voedingssupplementen(truffel olie for one) Plus een enorme vraag uit de opkomende economieën zoals China, India, Afrika als de wereldeconomie ook maar iets aantrekt. Plus dat het Opec kartel ook heus zijn werk wel blijft doen= cashen met de olie prijs.. Mensen gaan een inhaalslag halen met vakantie's als we allemaal in de Eu weer vrij kunnen reizen = vele miljoenen tonnen kerosine, diesel en benzine voor de route de Solei. Er komt nog wel een giga inhaalslag, met een Olie door de $70,00 wat ik Uw brom..!

Groei-aandelen zijn leuk, maar vaak al te duur al als ze op de markt komen Adyen was 70x of 80x de winst bij de IPO? Dan heb ik er al geen zin meer in. Want is met een normaal verstand niet meer recht te beredeneren dat dit ooit terug verdient gaat worden.. Tot mijn verbazing stegen ze ook nog geloof ik, nadat zelfs leden ban het Koninklijk Huis er al eerst de zakken stevig mee gevuld hadden..

Geloof me, naarmate het Oxford Vaccin dichterbij gaat komen, vliegt iedereen uit die overprised "groei aandelen" die amper een fatsoenlijk dividend op hun opgezwollen koers uitkeren, weer naar de waarde aandelen. Ook gebaseerd op het feit dat dan dividend weer aanstonds is en dat dan enkelen zeer grote clubs zoals ABP en andere grote pensioenclubs ze dan weer gaan inslaan omdat deze alleen dividend uitkerende aandelen in de wallet mogen hebben. Shorters zoals Goldmans Zak schrikken zichzelf vervolgens een hoedje en kopen en massaal hun gedumpte stukken weer in, een Giga giga shortsquzee tot gevolg hebbend. Wereldhave op € 30 en ABN weer door de 20..
marique
3
iShares Euro Total Market Value Large UCITS ETF
cumulatief 10 jaars rendement (incl dividend) +28,7%

iShares Euro Total Market Growth Large UCITS ETF
cumulatief 10 jaars rendement (incl. dividend) +125,8%

www.ishares.com/nl/professionele-bele...

www.ishares.com/nl/professionele-bele...

Mr.J.bonds
0
quote:

marique schreef op 17 juni 2020 14:56:

iShares Euro Total Market Value Large UCITS ETF
cumulatief 10 jaars rendement (incl dividend) +28,7%

iShares Euro Total Market Growth Large UCITS ETF
cumulatief 10 jaars rendement (incl. dividend) +125,8%

www.ishares.com/nl/professionele-bele...

www.ishares.com/nl/professionele-bele...

Dit zegt in feite helemaal niets. In het verleden behaalde resultaten bieden geen.. De waarde aandelen( een aantal) hebben de pech dat ze keihard zijn afgestraft door de Corona Crisis in de door hun getroffen sectoren. Daarom hebben de groei aandelen het procentueel(maar dat is dan ook makkelijk, als sommige waarde aandelen -70% koersverlies voor de kiezen krijgen) het beter gedaan..

In feite zijn door een vlucht naar deze "veilige havens" de vlucht naar groei-tech aandelen met name daarom peperduur en over geprijsd geraakt. Deze dingen peperduur geworden en zijn ze verhoudingsgewijs veel en veel te duur met ongezonde koerswinst verhoudingen van ergens tussen de 50 en 115 of meer. Zelfs een klein kind voelt aan zijn badwater :-) dat dit geen houdbare zaak op termijn gaat zijn.... Hoezo lopen de baten zwaar voor de kosten uit met deze aandelen..? Deze 'veilige, overprisede groeiers, konden wel eens heel snel minder veilig blijken dan iedereen denkt.. Trouwens lang niet alle groeiers in de tech willen het lekker doen. Ik noem een TomTom waar ik nou niet bepaald heel erg blij van wordt..

It stands to reason dat aandelen die zwaar onder de boekwaarde noteren, zwaar zijn afgestraft. door oorzaak die zéker niet permanent is, maar slechts nog zeer korte tijd hier zal zijn, dat deze aandelen natuurlijk veel en veel meer soelaas en kansen en herstel en koersverdubbeling bieden. Dan dikke, vette volgevreten groeiers zoals Apple en Microsoft die er amper een aalmoes qua dividend voor teruggeven..

Al het geld dat daar naar toe is gestroomd zal als een kogel naar échte ondergewaardeerde kanshebbers gaan zoals Wereldhave gaan. Wisten jullie als WH morgen geliquideerd zou worden er dan € 40,00 aan vastgoed per aandeel vrij komt..? Dát is de echte, werkelijk waarde van Wereldhave. Alle panden staan voor 3100 miljoen in de boeken, ze hebben voor 1500 miljoen schuld = 1600 miljoen : 40 miljoen uitstaand aandelenkapitaal = een nominale waarde van: € 40,00 per aandeel. Dit is allemaal terug te vinden op de balans van Wereldhave.. Hoezo ondergewaardeerd en totaal op onterechte gronden kapot geshort aandeel..?
Keerden € 2.55 per share pré-corona aan dividend uit, deze vastgoed parels. Zelfs al zouden ze panden gedwongen met een pistool aan het hoofd van de curator moeten verkopen voor 50% van de boekwaarde. Dan nog heb je 20 euro per share..

Als er ook maar een flínter goed nieuws komt dat er een werkend vaccin met een tijdlijn wordt uitgerold, dan ontploffen de koersen van ABN AMRO, ING, Rabo Bank Obligaties, Aegon, Nationale Nederlanden, Wereldhave, Unibail Rod. Royal Dutch Shell, noem ze allemaal maar op..

Waarom? Omdat dan exact berekenbaar en meetbaar is wat de schade zal worden(en die zal 100% meevallen dankzij de diepe zakken van Hoekstra,..) En dan al deze pareltjes weer kunnen beginnen met het uitkeren van dividend(al dan niet het volle pond het eerste jaar en al dan niet nog 2019 met terugwerkende kracht..!!)

Bepaalde grote institutionele beleggers die deze stukken nu verkocht hebben omdat ze van hun statuten alleen dividendbetalers in de porto mogen hebben. Zullen En massaal deze stukken weer inslaan.. Shorters zullen als een kogel hun short posities moeten opheffen, willen ze er dan nog íets aan verdienen. Een Gigantische Short Squeeze triggerend.. Particulieren zullen over elkaar heen buitelen om deze stukken in te slaan. En dit zal allemaal gelijktijdig gebeuren. Dat wordt dringen aan de poort naar het dividendwalhalla.. . Particulieren gebeurt nu al, De Giro heeft nog steeds een wachtrij van 30.000 wachtenden met elk tussen de 10K en de 15K gemiddeld om in deze aandelen te rammen.. Waarom toch deze toestroom? Omdat ze dure tech van $ 300,00 per share willn inslaan met nauwelijks stijgpotentie als Corona het land verlaat?? Ik dacht het niet, men ziet gewoon met het boerenverstand dat een heel pakket aan AEX-aandelen Mega en Mega goedkoop zijn geworden door bovengenoemde redenen.. En Right They Are! Time will tell who is going to be right. Maar ik ben rotsvast overtuigd van bovenstaande redenatie. Kán zelfs in mijn optiek, kijkend naar bepaalde beursmechanismes niet anders..

En wat denk je dat een slimme en vooruitdenkende belegger nú al gaat inslaan..?!! Heel Juist!
26 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
887,44  +8,73  +0,99%  03 mei
 Germany40^ 18.017,10 +0,67%
 BEL 20 3.913,37 +0,52%
 Europe50^ 4.930,44 +0,18%
 US30^ 38.691,83 0,00%
 Nasd100^ 17.893,96 0,00%
 US500^ 5.127,53 0,00%
 Japan225^ 38.326,05 0,00%
 Gold spot 2.301,75 0,00%
 EUR/USD 1,0762 0,00%
 WTI 78,11 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Aandelenadviezen van IEX.nl

  1. Premium
    Advieswijziging ASML
  2. Premium
    Iets langer geduld met Besi
  3. Premium
  4. Premium
    Tijd om het aandeel Adyen op te vissen?
  5. Premium
    Uitstekende cijfers Flow Traders

Stijgers

VIVORYON THER... +7,18%
Flow Traders +4,87%
BESI +4,11%
Brunel +3,91%
UMG +3,62%

Dalers

HEIJMANS KON -5,17%
Aperam -4,56%
AMG Critical ... -3,16%
Kendrion -2,75%
CM.COM -2,24%